Wij gaan niet opzij

‘Plannen NAC=Breda grotendeels uitgelekt’

Masthow

Vier miljoen aan eigen vermogen en transferwaarde creëren op het veld. Dat zijn de voornaamste plannen van het collectief NAC=Breda, zo schrijft BN DeStem vandaag. Deze punten zouden vermeld staan in het overnameplan dat aan de aandeelhouders en Stichting NOAD is gepresenteerd.

Eerder deze week meldde Omroep Brabant al dat de overname zo goed als rond is. Vandaag komt BN DeStem met meer details over het plan dat NAC=Breda op tafel heeft liggen. Zo zou de kern van de selectie vooral uit jonge(re) spelers moeten bestaan.

Daarnaast moeten drie spelers een minimale waarde moeten hebben van 700.000 euro. Dat wordt nodig geacht omdat het anders ‘bijna onmogelijk is een succesvol bestaansrecht te leiden’, zo schrijft het medium.

Spelers uit de omgeving

Een andere doelstelling is dat er elke wedstrijd een aantal spelers op het veld staan met een ‘lokaal of regionaal karakter’. Dat houdt in dat ze uit de regio komen, bijvoorbeeld Noord-Brabant of Zeeland, of meerdere jaren in de jeugdopleiding van NAC actief zijn geweest.

NAC=Breda wil verder een eigen vermogen realiseren van vier miljoen euro. Dat moet gebeuren door middel van het opleiden en verkopen van spelers. Het uiteindelijke doel is om van NAC, met verantwoord beleid, een winstgevende club te maken.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
91 Reacties
98   16  
Uit Je Naaht

Het soort clichés waarvan je weet waarom het clichés zijn: als het lukt is het namelijk heel mooi.

Dit lijkt me dus geen wereldschokkend, verrassend of onderscheidend plan, maar wel een plan waarvan je hoopt dat het ook eens een keer daadwerkelijk lukt. Het is volgens mij ook een plan dat al wel vaker is bepleit, soms ook door beleidsmakers die al aan de knoppen zaten en die dus mochten proberen precies zo'n plan te laten slagen. Zonder succes. Maar dat het toen niet lukte is geen reden om het niet alsnog te proberen. Het is namelijk de enige manier om NAC gezond, lokaal verankerd en succesvol te maken.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

98   16  
Uit Je Naaht

Het soort clichés waarvan je weet waarom het clichés zijn: als het lukt is het namelijk heel mooi.

Dit lijkt me dus geen wereldschokkend, verrassend of onderscheidend plan, maar wel een plan waarvan je hoopt dat het ook eens een keer daadwerkelijk lukt. Het is volgens mij ook een plan dat al wel vaker is bepleit, soms ook door beleidsmakers die al aan de knoppen zaten en die dus mochten proberen precies zo'n plan te laten slagen. Zonder succes. Maar dat het toen niet lukte is geen reden om het niet alsnog te proberen. Het is namelijk de enige manier om NAC gezond, lokaal verankerd en succesvol te maken.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

26   2  
Charles

Wat een opvallend verschil is met de eerdere berichtgeving, is de aflossing op de spelersfonds lening.

Hier werd eerder gesteld dat de looptijd 15 jaar was, met een aflossingsvrije periode van 10 jaar, wat rust geeft voor de plannen.

In het bndestem stuk wordt over een aflossingsvrije periode van slechts 2 jaar gesproken, wat echt een heel ander perspectief is.

Wat is waarheid?

52   38  
Dabbert

4 miljoen? Dat is dan een miljoen minder dan afgesproken? En dus toch een handelshuis? Als je ieder seizoen drie spelers moet verkopen van 700.000€. Dan is er toch weinig verschil met CFG? Alleen dan moet je 3 spelers verkopen van 3 à 4miljoen. En dan praten we over spelers van grotere kwaliteit, als voetballers van Beek Vooruit of TSC met een regionaal karakter. Alsof NAC al geen handelshuis is ieder seizoen met zo'n 10 à 15 spelermutaties.

38   6  
076

Prachtig (en erg rooskleurig)
Maar wat als het niet lukt? Er zijn dan geen eigenaren meer. En dus geen mensen die bij moeten storten.

Dat zou mijn enige -maar niet onbelangrijke- vraag zijn als ik in een commissie zat.

20   1  
Jf

4 miljoen ???

35   8  
Andre Vermeulen

Dabbert,er staat niet dat er elk seizoen 3 spelers voor 7 ton verkocht moeten worden, er moeten minimaal 3 spelers in de selectie zitten met een transferwaarde van 7 ton. En de genoemde 4 miljoen is op termijn eigen vermogen kweken.de 5 miljoen bij de overname staan daar buiten.

12   6  
Scheids!

@dabbert

Wel eens eens profclub meegemaakt die alleen kan rondkomen van recettes en verkoop van bier?
Als je goede spelers kunt opleiden voor de clubs die er veel geld voor willen en kunnen betalen, willen er ook steeds betere spelers via NAC doorstromen, zoals het eigenlijk een paar jaar geleden via City liep !
Nu houd je alles in eigen beheer en zak!

20   7  
076

@ UIT JE NAAHT

Het lijkt een kopie van het plan van Smulders inderdaad, alleen was er toen een samenwerking met een grote club nodig, want er waren geen miljoenen.

Ook TvdA heeft dit gezegd en er is de afgelopen jaaaren niet voor niks zwaar ingezet op de jeugdopleiding.

Niks nieuws dus. Hooguit het regionale, maar je gaat geen talenten laten lopen omdat ze uit bels of rdam ofzo komen. Daar geloof ik geen reet van.

Het zal gaan om de mensen die het gaan doen. Krediet wat ze krijgen en een dosis geluk ook gewoon.

We gaan t zien! In ieder geval is dit 100x beter als wat die pannenkoek van een Manders uitkraamde.

56   32  
Zal nooit verloren gaan

Een veredelde amateurclub met sjeik Brusselers als planschrijver. Die schrijft zichzelf natuurlijk naar binnen.

Dit wordt echt helemaal niks.

33   21  
Ratjetoe

Hahahaha wat een farce.

38   5  
Sjef de gevulde koek

Dit plan is niet nieuw dit proberen ze namelijk al 15 jaar waar te maken. Je kan maar iets roepen natuurlijk maar wat een onzin. Dit wil namelijk elke profclub een kind van 3 had hetzelfde opgeschreven. Het is gewoon van werelds belang wie het voor het zeggen krijgt en wie de AD en TD gaat worden niet meer en niet minder

24   10  
keesje ketting

ook hier mixed feelings, kruiwagen vol kikkers en narcisten die straks over de rug van ons NAC over straat rollen.......

plannen geschreven door GB..... daar vind ik wat van of mag ik dat niet meer zeggen. Weten we zeker dat het strategisch en tactisch geen ruime voldoende is en het wellicht visie mist.

maar ja MC werd afgeschoten.... we zien over drie jaar wel waar we staan , maar ik heb er geen goed gevoel bij.

desalniettemin HUP NAC !!!!!!!!

25   11  
Roerborster

Pppfff...ik weet dat praatjes geen gaatjes vullen en dat dat voor alle plannen geldt. En ja, niemand heeft een glazen bol en kan voorspellen wat er gaat gebeuren.

Maar doe mijn maar de diepe zakken van Yankees die een evengoed plan hadden wat mij betreft.

12   11  
Ernie

Als iets uitlekt deugd het meestal niet.

24   22  
Big That

De NAC-supporter lijkt een zooi praatpapegaaien. 1 Iemand zegt iets en iedereen babbelt die eerste na.

Hier zijn externe in de voetbalweteld gevestigde namen bij betrokken en dan heb ik het niet over de rol van Brusselers. Als hier mensen zijn die het beter menen te weten denk ik dat het goed is dat die snel contact opnemen met NAC=Breda om te vertellen hoe het wel moet.

Alvast bedankt.

44   14  
Teddy

Nou, rest my case. Hoef hier niets aan toe te voegen. Na alle internationale partijen te hebben weggejaagd (met kapitaalkracht) gaan we door met lokaal aanrommelen met goedbedoelde plannen die never nooit gerealiseerd gaan worden. En stel dat ze gerealiseerd gaan worden, blijf je nog steeds onderin de eredivisie of KKD meedoen. Iedereen tevreden nu?

40   43  
Snackbar

Dit plan word 3x niks en heb hier een slecht gevoel bij, en verleng ik dus niet mijn seizoenkaart.
Ik kijk wel naar het schakel programma van ESPN.
Want zoveel hoogtepunten zullen er wel niet komen.

18   8  
Dutchbird

Qua plannenmakerij heen wereldschokkende verschillen. Het verschil moet worden gemaakt door een kundig en staniel bestuur zonder de geldverslindende paniekerige blunders van van Aalst, van Weelde en Burema. Dus ook zonder incompetente flapdrollen als Rutjes, Edelenbos, Eisenga en Manders.

38   12  
Dbare

We dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was!

38   9  
Moppernac

NAC 021 en NAC 018 allebei weer verloren vandaag en gedegradeerd.
Dus van de eigen jeugd en jongere heeft NAC=BREDA dus helemaal niks aan, en de betere spelers uit de eigen regio N. Brabant en Zeeland worden wel weggeplukt uit clubs van de ere divisie.
Want de laatste 15jaar staan de spelers niet te springen en in de rij om voor NAC te mogen spelen.
Ik geloof ook niet of NAC=BREDA nou echt wel zo,n fantastisch idee is.

27   23  
Martinus

Niets schokkend hier. Bijzonder hoe negatief de toon in sommige reacties direct al weer is. Daar zakt de moed me ook wel van in de schoenen. Beseffen we wel dat wie het ook wordt, er steun en krediet nodig is? In plaats van meteen naar de bouwmarkt te rennen voor een nieuwe zaag voor de stoelpoten...

21   8  
Dbare

@Martinus, heeft niets te maken met het niet willen slagen alleen door al dat lokale geneuzel de laatste jaren waar we niets mee bereiken en nu dus weer, zijn mensen (terecht) sceptisch denk ik.
Als je altijd blijft doen wat je deed, verwacht dan ook geen ander resultaat.
Ik ben niet perse MCfan, helemaal niet eigenlijk, maar geloof wel dat we externe/buitenlandse, grote financiers nodig hebben om echt potten te kunnen breken voor de toekomst

20   14  
La Pelota

Het goede van de plannen van NAC=Breda is misschien wel juist dat het geen hoogdravende plannen zijn. Ten tijde van Smulders hadden we een negatief eigen vermogen van 10 miljoen. Dit plan klinkt als rustig en verantwoord bouwen aan de toekomst met aandelen die weer in het bezit zijn van de verenging. Niks mis mee. Ben wel benieuwd hoe in de nieuwe situatie de verhouding begroting / spelersbudget gaat worden, want dat leek in het verleden helemaal nergens op.

15   17  
Die ne gast

Wat was het lokale geneuzel van de afgelopen jaren dan?
De afgelopen jaren waren vooral de one man Wim van Aalst show.
Uiteindelijk gaat het om goed beleid en als NAC=Breda zich houdt aan de afspraak zich niet te willen bemoeien met het beleid, heb je al een stuk meer rust en duidelijkheid in de tent dan onder Wim van Aalst.
Het begint natuurlijk wel met kundige mensen aanstellen en daarna afstand en rust creëren. Iets wat Van Aalst de afgelopen jaren niet kon.
Ik hoop dat de handtekeningen snel gezet worden, dan verleng ik meteen mijn SCC.

15   11  
ECG

Het is toch te gek voor woorden dat de gebroeders Seuntjens,Sydney en Jan Paul van Hecke bij tweede en derderangsclubjes spelen.Die horen gewoon bij ons,net als topcoach Rob Penders!

24   11  
a

Plannen staan bol van wensen en aannames! Buiten de 7 miljoen voor aandelen is de 5 miljoen voor exploitatie teruggebracht naar 4 miljoen!
Ik ben wel jaloers op die supporters die hoe dan ook optimistisch blijven!
Maar ja als de emotie het wint van de ratio kan zo iets gebeuren!

14   13  
Cees-2

UITGELEKT: Dat staat er toch. Het begin van onrust is al gaande, terwijl er nog niets getekend is! Zeker weten dat menigeen zich hier "nu al" matig druk overmaakt, wie die interne judas is. Goed werk van Bn Destem, mogelijk. De ergenis is echter nu al gaande, ik zweer het. En als mensen zich gaan ergeren heeft dat onherroepelijk zijn weerslag op van alles en- nog wat. Kom maar weer met die lullige nietszeggende duimpjes, die nog steeds denken dat dit niet zo is. Nou zou ik zeggen, kijk niet verder dan jezelf.

5   2  
Oldskool

@LA PELOTA

En precies toen Smulders werd ontslagen schreef NAC een positief EV. Er was niet veel geld maar wel een koers en dan kan je wel degelijk geld verdienen. Al hielp City wel flink mee natuurlijk.

Grootste probleem bij NAC is het gebrek aan eigendom. Je moet alles huren. Stadion, trainingscomplex, horeca, kantoor etc etc. Daardoor loop je steeds achter de feiten aan.

Maar een club als NAC moet op eigen benen kunnen staan. Veel hangt af van de mensen die het doen en het geduld van de achterban. In ieder geval is er een godsvermogen uitgegeven aan afkoopsommen. Dat alleen zou al heel veel schelen. Maar makkelijk wordt het zeker niet. Er schijnen geen schulden te zijn maar dat is echt het enige.

Alles moet opnieuw opgebouwd worden.

19   10  
Danny

Dit plan is natuurlijk net zo orgineel als dat van de sjeik.
Laten we wel wezen. :)

Maar we gaan het zien

35   9  
Altijdnacsupporter

Man man man wat een cliches. Die kan iedereen benoemen en beschrijven toch?

Iedere week regionale spelers? Ook als die stukke minder zijn dan een stugge fries op rechts back?

Spelers opleiden en verkopen? Wil tovh elke BVO?

Ik ben zo bang dat men zich uit emotie heeft laten leiden om bv de CFG af te wijzen terwijl die in potentie hetzelfde gedachtegoed heeft, veel meer vermogen en een groter netwerk maar hee, dan gaat de club kapot?

Ik ben bang dat het aanmodderen word, maar please bewijs me het tegendeel!

30   21  
f v p

Gelukkig gaat NOAD dit amateur plan afwijzen , anders weer 15 jaar kkd

28   21  
Tip

Mijn broek zakt hier vanaf. Is dit HET PLAN ? Waar is dat plan ? Dit is een papieren schets van een handelshuis met zogenaamd lokale spelers dat iedereen kan schrijven. Hoe heeft stichting NOAD dit kunnen goedkeuren ? Het is niks meer dan oppervlakkige aannames zonder onderbouwing. En welke fantast wil hier in Godesnaam AD van worden ? Ook typerend dat er nu al informatie wordt gelekt. Dit wordt m.i. helemaal niks. Morbide dat onze huidige aandeelhouders aan deze partij verkopen , die weten verdomde goed dat dit niet gaat werken.

9   15  
Fan uit Zevenbergen

# Team Lokhoff 💛🖤💛🖤💛

25   14  
Ere

Hopelijk zijn alle romanticus onder ons tevreden! Ik heb hier weinig vertrouwen in

17   7  
Ouwkus

Glas..... Plas.... Vrees ik. Succes!

11   12  
SjorsNAC

Joh ik ben al blij dat we weer voor een paar jaar gered zijn en daar ben ik ontzettend blij mee. Maar je zult zien, zodra de resultaten weer tegenvallen dan begint het riedeltje weer van voor af aan. Dan zijn de helden van nu ineens weer de zondebok. Dit is NAC mensen, een never ending story van ups maar voornamelijk downs. Ik hoop echt van harte dat het gaat lukken dit keer, wie weet...

47   13  
Gampel

Met dit plan voorzie ik vele, vele jaren kkd gevolgd door een faillissement of een red bull of city die de beurs trekken.
Zonder een suikeroom of een enorme toename aan inkomsten is dit gedoemd om te mislukken omdat het kapitaal er gewoon niet is. Begin maar eens met de prijs van seizoenkaarten met 50% te verhogen, scheelt toch alweer 1.5 mio aan inkomsten. Kieper nhg buiten en neem de horeca in eigen beheer of sluit in ieder geval een veel, veel beter contract af dan het huidige, uit nood geboren, wurgcontract. Stop met die geldverslindende onzin in het hoofdgebouw en laat sponsoren die daar jan en alleman laten zuipen maar gewoon betalen voor dat drankgelach. Bartering is uit de boze; wil je je naam aan NAC verbinden dan staat daar geld tegenover. Zoek asap een goede samenwerking met Baronie op grond van gelijkwaardigheid (en niet zoals enkele jaren geleden als arrogant kwalletje dat de dienst wilde uit komen maken). Een goede amateurclub met een prima opleiding en een eerste elftal in de derde divisie trekt talenten aan die al op jonge leeftijd spelen op een hoog niveau. Gebruik de trainers en begeleiders als scouts om lokaal talent (ook bij andere clubs) te scouten. Maak van (een deel van) P1 een verzamelplaats voor fans voor de wedstrijd. Verplaats de fanshop die kant op en zet er een goede dj neer voor de wedstrijd (zo duur is een buitenbar niet), biedt desnoods een liveband een gratis podium. Open een NAC café met studio in de binnenstad waar spelers zich regelmatig laten zien en, waar buiten bier ook merchandise wordt verkocht en waar openlijk over NAC gediscussieerd kan worden. Regel een stream voor wedstrijden van NAC die niet worden uitgezonden (want kkd) en laat het commentaar verzorgen door vrijwilligers (mannen van 076 radio ofzo). Ben veel meer zichtbaar in de stad en probeer de drempel voor stadionbezoek te verlagen. NAC moet het nummer één uitje worden voor heel Breda ofwel, een groot en kindvriendelijk familievak in het stadion (F1 t/m F3). Ofwel.... probeer die inkomsten te verhogen want anders is het over 5 jaar nog steeds NAC - Telstar of nog erger RB NAC City...

25   14  
ELH

AMATEURS !! Dit gaat helemaal niets worden. Nog meer kapiteins op 1 schip dan we al hadden.
En met zo een plan aankomen??
Een lachertje! Maar he gelukkig lekker lokaal he. Met jongens in het elftal uit de regio?? Het is maar goed dat je in de kkd niet kan degraderen..

15   13  
Ibio

Lood om oud ijzer

4   9  
Tinus Plotseling

7 miljoen voor de huidige aandelen is natuurlijk absolute waanzin. NAC is een lege huls waarvan de reëele waarde ergens tussen 1 en 1,5 miljoen ligt. Punt.

Huidige aandeelhouders willen toch het beste voor de club? Of heb ik iets gemist?

18   12  
Ivo

Het is allemaal geen hogere wiskunde. Je koppelt het bestaansrecht van de club aan het achterland, de stad en de regio. Die is groot genoeg voor de eredivisie, zowel qua supporters, sponsoren, als qua voetbaltalent.

Met een goed technisch beleid zet je een team weg zoals we dat jaren hebben gehad. Een paar (Nederlandse of Buitenlandse) sterkhouders, wat ervaring, en wat talent. Ieder jaar laat je 2 of 3 spelers doorstromen vanuit de jeugdopleiding, die mogen proberen door te breken. Als dat niet lukt neem je na 2 jaar afscheid.

Met Sponsoring en TV gelden op eredivisieniveau, en af en toe een leuke transfer, moet je dan op termijn op eigen benen kunnen staan.

Wat een Heracles doet dus, of een Cambuur, of een Heerenveen. Ook echt geen bijzondere clubs die bijzondere dingen doen, maar wel vanuit een goed geleide organisatie werken. Met beter voetbaltechnisch beleid. Dat moet je gewoon je streven zijn.

27   11  
Whahaha

Is dit het plan? Wat een aanfluiting, is hiervoor een werkelijk kapitaalkrachtige koper met een goed en groot netwerk afgewezen, en die in staat is om een betere organisatie weg te zetten met betere begeleiding voor spelers. Wat een grap. Maar goed, bepaalde groepjes mogen weer verder met belangrijk proberen te doen bij NAC . Dat is natuurlijk belangrijker dan een echte toekomst voor NAC.

14   9  
Nacdictive

Als GB betrokken is bij het geheel weet ik voldoende, die is vooral heel gecharmeerd van zichzelf..

18   14  
Das Phantom (BSR)

Belangrijk verschil:

Ze willen 4 miljoen eigen vermogen creëeren.

En er is 5 miljoen om te investeren.

Dat is een belangrijk verschil.

21   9  
Trouwe supporter

Dit blijft ook niet goed gaan neem de Amerikanen maar want dit is hopeloos komt op het zelfde neer als city worden weer in de maling genomen

27   20  
Belgische Naccer

Het begin van het einde is begonnen.

3 spelers voor 7 ton? Dat is het doel?
Niet 3 spelers voor 7 miljoen? 3 van Hecke-tjes zeg maar?
Onbegrijpelijk dit.

Zoals verwacht volledig op het spoor van RBC Breda.

We gaan gewoon langzaam dood. Zoals te verwachten was onder de lokalen.

21   7  
Nacdictive

Als CFG dit had gepresenteerd was het luchtfietserij ..
@Ivo: jij gelooft ook in sprookjes, niet?
De laatste twintig jaar is muv de periode Brands en daaropvolgend Maaskant niks maar dan ook niks gepresteerd wat lijkt op het benutten van het potentieel en dat gaat nu wel lukken met de oudejongenskrentenbrood? Schei toch uit man.
We gaan spelers opleiden en verkopen?? Laten we er eerst eens voor zorgen dat we de spelers uit midden Brabant en west Brabant/ Zeeland hierheen kunnen halen en in het eerste kunnen brengen.. hoeve spelers hebben we de afgelopen twintig jaar opgeleid en daar geld aan verdient?

10   4  
Fritske d'n Olifant

Je kunt de reacties onder dit bericht natuurlijk al uittekenen. Iedereen duikt weer in de loopgraven van zijn eigen gelijk.

Ik kan me niet voorstellen dat dit de volledige plannen zijn. Natuurlijk moet NAC in de toekomst veel meer uit de opleiding halen en veel meer investeren in het scouten van jonge spelers die zich bij NAC verder willen ontwikkelen en meer waard worden. Maar probeerden Smulders en Van den Abbeele dit ook niet? Hoe zorg je er dan voor dat die jonge spelers in een stabiel en volwassen elftal komen? Ik ben ook voor meer spelers uit de eigen regio, maar de beste regionale spelers van dit moment, Virgil van Dijk uit Breda en Bart Nieuwkoop uit Tholen hebben ook in hun jeugd nooit het magische geelzwart gedragen. Wat kunnen we anders doen om ervoor te zorgen dat dit soort spelers voor NAC gaat kiezen de toekomst?

Verder ben ik ook wel benieuwd hoe Breda=NAC de club commercieel naar een hoger niveau gaat brengen.

12   12  
GB

De reacties hier zijn weer een heerlijk voorbeeld van de Zeitgeist. Allemaal er bovenop, oordelen ipv beoordelen voordat we echt iets gezien hebben.

Het lijkt wel alsof jullie niet willen dat er iets slaagt. Dat zou zorgen voor minder mogelijkheden op zwartkijken :)

Te grote plannen? Luchtfietserij
Te bescheiden plannen? Meteen kansloos
Realistische plannen? Niet ambitieus genoeg

Zullen we eerst ff wachten tot er zaken bekend zijn, wellicht komen er nog allerlei goede zaken, mensen en budgetten bij. T zou zomaar kunnen (en ja t zou ook zomaar kunnen imploderen)

U zijt gegroet!

19   6  
Walter

Ik kan mij niet voorstellen dat noad dit plan wel goed gaat keuren. Dit is werkelijk op niets gebaseerd ja op emotie misschien. Dit zal de doodsteek van nac worden als ze hiermee instemmen. Jaren ergens in de middenmoot van de kkd. Talenten uit alleen de regio...... gedoemd te mislukken als je je jeugdwedstrijden speelt bij een amateurclub tussen rokende en zuipende mensen. Nee, totaal geen vertrouwen in, maar city moest kost wat kost niet door gaan. Nou dit “plan” is geen plan maar gewoon wat prietpraat. Trap er niet in noad! Denk aan de club !

20   8  
Ome Cor

De schaapjes lopen hier vrolijk blatend achter aan, want het is lokaal.

9   12  
Ivo

Na 8 jaar leiderschap tegen wil en dank een frisse club aan de top die er vol voor wil gaan. Er wordt gedaan alsof geld het belangrijkste is, maar dat is het niet. Dat was het dit seizoen bij Emmen en Volendam ook niet.

Wel de juiste poppetjes op de juiste plek, een uitgebalanceerde selectie, een beetje geluk en rust in de tent. Met Edelenbossen en Mandersen kom je er niet. Er is echt passie nodig om succes te halen. Enthousiasme ipv gelatenheid.

11   2  
Tonn

Alleen al bij de jeugdopleiding moet er per jaar 2 miljoen bij. Blijft dus niets over voor eerste elftal. Lijkt mij zwaar onder de maat en ik snap de steun voor dit plan dan ook niet.

8   0  
If

Nac is een slapende reus dat is wat er in het verleden werd gezegd maar inmiddels zijn we een dwerg in coma.
Wat moet er gebeuren met de club. Ik vind het als supporter inmiddels knap lastig.

Nac=Breda als initiatief is mooi en al die mensen die geld in de club steken zijn wat mij betreft helden. Echter lees ik nog niet veel vernieuwende en geruststellende ideeën. Maar moet van de info van bn de stem uitgaan en die is ook niet altijd betrouwbaar gebleken.

4 miljoen is naar mijn mening wel te weinig om echt stappen te maken.

Ik hoor graag wie ze zien als td en ad. Dit is namelijk van groots belang voor de toekomst van Nac.

24   13  
Sjonnie

BSR meer dan een week op zwart gezet om dit resultaat te krijgen!!!!

Het gouden aandeel NOAD (4personen) zoveel emoties ingepraat door een deel van de supporters om niet voor CFG te kiezen!!!!

Bijna een jaar te koop staan en seizoen 2021/22 alleen maar zwaar k.t voetbal gezien!!!!!

Nu een klein deel blij dat het geen CFG word maar denken blij te zijn met NAC=BREDA om nog eens 10JAAR mee te doen om plek 8 tot 15 in de KKD!!!!

Laat het aub GEEN NAC=BREDA worden met het plan wat er nu ligt!!!!

Dan nog liever de Amerikanen of de CFG.
Hup NAC .

9   13  
Derk

De presentatie is openbaar geworden doordat deze aan NOAD en NAC=BREDA is gepresenteerd. Niet omdat NAC=BREDA lekt.

Verder lijkt het me een reëel verhaal. Niet te hoog van de toren. Kleine stappen..HUP NAC!

2   1  
Derk

Aan de aandeelhouders is gepresenteerd bedoel ik dus.

9   2  
Geelzwartwit

Clubs als Eindhoven hebben volgens mij een niet zo heel ander sportief plan. Grote verschil is dat dat soort clubs veel en veel lagere kosten hebben en begrotingen minder afhankelijk zijn van het moeten binnenhalen van transfergelden.
Als transferopbrengsten nodig zijn als onderdeel van je begroting (door covid hadden groningen en heracles dit incidenteel nodig) dan loop je over een dun draadje (remember het speculeren op transfersommen destijds van cristiano en sergio).

Kosten proberen terug te brengen
Sportief niveau omhoog en inzetten op promotie en verblijf in de eredivisie
Daarnaast investeren in de jeugdopleiding en in het meerjarenbeleid opnemen dat de opleiding ieder jaar 3 volwaardige selectie spelers moet opleveren.
Meer inkomsten genereren
Sluitende begroting zonder de nood van transfersommen
Transfergelden deels terug naar opleiding investeren door betere talenten aan te trekken (zie van Hecke die was geen 12 toen hij naar NAC kwam).

Er wordt vaak vergeleken met Groningen. Prima die draaien niet op transferwinst.

Dat gelul van lokale spelers is echt de supporters naar de mond praten, of klein denken. Als je als beleidsplan hebt dat 60% van je organisatie (en talenten) Nederlands moet zijn en de voertaal Nederlands en Engels is of Nederlands en Spaans of Nederlands en Portugees. Dan maak je duidelijk dat je "regionaal" als basis hebt en waar buitenlandse scouting zich op richt.

Omdat er ook wat supporters in Zeeland zitten en van Hecke uit Zeeland kwam is Zeeland (kwam doordat willem weijs polste of er in zeeland nog wat rondliep) opeens regionaal... Hou toch op.
Arnemuiden Breda.. 91km
Amsterdam Breda 105km
Denhaag Breda 77km

Skip heel dat regionale idee.
Maak het Nederlandse/Vlaams + 1 andere taal.
Of dat dan poolse of Spaanse of Hongaarse talenten zijn is een keuze. Communicatie is belangrijk en je kan je met scouting en organisatie veel beter specifiek ergens op richten.

De periode met City leek erop te wijzen dat Spaanstalige spelers zich prettig voelen in Breda. Nou ben dan een NL SP club. Lekker duidelijk en herkenbaar. Technische staf voorzien van spaans / nederlandstalig (+ engels).

Het kan ook Nederlanders rn Vlamingen zijn dan maak je het vijvertje kleiner maar taalkundig makkelijker.

Regionale spelers is echt een wassen neus. En als je echt mee wil doen met regionaal talent dan is dat ook een, door eredivisie en kkd clubs drukbezochte vijver.3   5  
Nm

Ach het plan …. Niks bijzonders maar het zou kunnen werken met de juiste poppetjes op de juiste plaats inclusief krediet van de achterban om het plan ook daadwerkelijk een kans te geven. Helaas zit hier juist het probleem de laatste 20 jaar.

2   1  
Geelzwartwit
24   6  
Stelletje Amateurs

Menen ze dit nou echt ? Is hier serieuzer naar gekeken dan het 1e plan van Karel Vrolijk ? Is dit een beter plan dan die van CFG of van die Amerikaanse investeringsmaatschappij ? Sorry hoor maar dit wordt toch helemaal niks. Zitten Mark Rutte, Sigrid Kaag en Hugo de Jonge in de RVC ?

7   17  
Boyke

De beste bestuurders, bedrijfseconomen, trainers staan weer is aan wal. En delen hu menig op BSR. Merk ik wel.

3   11  
NAC!!!

Mooi plan.

Maar voor je daar aan kan beginnen is er veel werk.
Bv de eigen jeugd moet je dan opneemt hoogte niveau laten spelen in hun reeksen.
Anders worden ze weggehaald door ander clubs.

Klinkt goed, maar toch….

Ik hoop het kan, maar…

17   1  
Ert

4 miljoen eigen vermogen.. en dat wil de Eredivisie in. Lachertje die gasten.

En transferwaarde creëren.. hoe? Of je moet geld uitgeven aan transfers (dat is geld wat op je bank staat en is maar een klein gedeelte van je eigen vermogen. Tot zover de boekhoudkundige les hiero) of je moet het uit eigen jeugd pakken. En we zien hoe goed onze jeugd is nu in het 1e.
Wordt drie keer niks, maar ach seizoenskaart is alweer verlengd hoor.

14   2  
SanderH

Ik was en ben nog steeds een voorstander van 1 eigenaar met een stevig financieel fundament en die ook vanuit zijn eigen visie een beleidsplan kan opstellen met dito management. Ik was en ben daarom ook voor de city deal of de groep rondom de eigenaar van Southampton. Nu zit je weer vast aan een groep investeerders (feitelijk meer dan de grote drie) die uiteindelijk met wat pech voor dezelfde ellende als nu kunnen zorgen. Ik hoop het niet want dit tegendraadse past ook wel bij NAC.
Ik wil daarom ook graag wachten op de definitieve plannen. Alleen hoop ik wel dat ze het ons kent ons groepje stevig buiten de deur houden die garant staan voor problemen.

12   3  
Didier

Begint pijnlijk duidelijk te worden waarom de kleine aandeelhouders niets in dit plan zien en ook waarom er een beroep op hun (geld) gedaan werd om mee te doen.
Spelen de Yanks nog op de achtergrond of zijn ook die na de, volgens mij vooral op emotie en wishful thinking gebaseerde, keuze van NOAD ook van het toneel verdwenen?

5   3  
Dun Diëe

Dit klinkt min of meer als een voortzetting van het plan van Smulders. Maar goed, die werd op dag 1 van seizoen 2017-18 gigantisch genaaid door City die hun keeper ineens terughaalde, en vervolgens na slechte resultaten eerst door het slijk gehaald en daarna buiten geflikkerd.

Wellicht geen populaire mening want sommigen krijgen nog steeds het schuim op de lippen bij het horen dan de naam Smulders, maar als we toen ons hoofd koel gehouden hadden en hem gewoon aan boord gehouden hadden waren we wellicht gedegradeerd maar hadden we het beleid van toen voort kunnen zetten. En hadden we waarschijnlijk al lang weer in de ere gespeeld.

Zo zal het ook met dit plan gaan. Nu is het allemaal hosanna, net als met Smulders in der tijd. Maar als de resultaten uitblijven zal het hoofd van de verantwoordelijke op het hakblok gelegd worden, ook al is dat Pep Guardiola of Louis van Gaal, en zijn we nog verder weg gedreven. Het is maar goed dat de wereld rond is anders waren we er allang vanaf gedonderd.

Wat betreft het plan: indien goed uitgevoerd is er natuurlijk niks mis mee. Maar zonder gratis City spelers en met weinig kapitaal ben ik heel benieuwd hoe ze dit dan denken te gaan doen.

1   16  
Spion

Alsof er ergens anders nooit iets uitlekt! Ik ben blij met het lokale initiatief en hoop dat ze de juiste mensen weten te vinden voor de functie van AD en TD.

7   2  
Fan uit Zevenbergen

Uitgelekt !!! Praat Vrolijk nu alweer zijn mond voorbij ???

4   11  
Scheppioni

Er zijn eredivisie clubs met minder vermogen, maar zij hebben een prima voetballende staf, laten we daar nu maar eens eerst mee beginnen, want deze staf is zo uitgeblust als wat, let maar op, dinsdag met hangen en wurgen 1-1, dan zaterdag uit 🙈🙈🙈🙈

8   7  
Real Robert

Is een goede eerste inzet.
Maar ik dring toch aan op het zoeken van een grote financiele partner met voetbaldoeleinden: de Amerikanen b.v.
Wel als baas in eigen huis!

Een reactie hier over het mateloos zuipen in de sponsorruimtes kan ik volledig onderschrijven.

Je kunt toch niet met goed fatsoen een relatie meenemen naar een ruimte vol, met alle respect verder, zuipende stratenmakers en bouwvakkers.

16   3  
Fanneke

Een stuk vol clichés.
Iedereen die iets met een voetbalclub te maken wil hebben roept hetzelfde.
Ik zie liever spelers die NAC naar een stabiele eredivisie club schieten dan regionale spelers die in de KKD blijven hangen.
Regionale spelers hebben geen transferwaarde.
Dan zal eerst de jeugdopleiding op orde moeten zijn en naar een hoger niveau gaat alvorens er regionale spelers op het veld staan.
Over de jeugdopleiding hoor of lees ik niet en dat baart mij zorgen voor de toekomst.

11   1  
Andre Vermeulen

Plannen? Ik lees doelstellingen maar geen plan hoe ze die willen realiseren

19   3  
Nacdictive

André Vermeulen heeft gelijk.
Nac=Breda heeft niks anders gepresenteerd als alle anderen.. Andere partijen werden hier op afgeschoten
Met 4 miljoen investering.. in Abu Dhabi lachen ze zich kapot om al die overigens goedwillende ondernemers die in de grote wereld gewoon kruimeltjes zijn als het om geld gaat van een club die eigenlijk eredivisie hoort te spelen.
Sommige zeggen: het ligt aan de poppetjes op de juiste plaats maar dat is ook gelijk het probleem.. Gaat NAC=Breda nou met iemand komen die gewoon geen binding heeft met die hele groepering en zich niet laat leiden (bv een Toon Gerbrands), ik geloof er geen reet van.
Ik weet wel waarom al die coryfeeën en media zo anti CFG waren, omdat ze dan zelf buitenspel staan ... denk daar maar eens over na.

3   0  
Geelzwartwit

@dun DIËE

Smulders die naaide zichzelf
Die gaf het complete spelersbudget uit aan 70% van de selectie en dacht de overige 30% aan te vullen met basisspelers van City.

Terwijl de opzet van de samenwerking altijd is geweest dat de City spelers als aanvullende talenten op de basis selectie zouden komen.

En dan weet je meteen ook hoe krom destijds al het negatieve commentaar op de "talenten" van City door de achterban was.

Als je gaat speculeren op spelers voor de basis terwijl de deal is dat het aanvullend talent is... Tsja. Moet je niet piepen dat de talenten niet basiswaardig zijn.

Smulders dacht na een paar goede talenten te hebben gehad daarvanuit te kunnen gaan met het samenstellen van zijn selectie...

Duur foutje.

2   0  
Geelzwartwit

@nacdictive

Ik ben ook heel erg benieuwd naar het niveau wat men nastreeft bij het bepalen van de juiste poppetjes.

Daarom hoor ik liever wat men sportief echt van plan is en hoe ze dat willen realiseren dan een loze kreet als - regionale talenten -

Als een talent uit Groningen of Spanje ze er bij NAC inschopt maakt me niet uit. Laat ze eerst maar eens goeie talenten scouten en een professionele scouting op poten zetten. Van Hecke wordt vaak genoemd. Willem Weijs vroeg terloops aan een collega of er in het Zeeuwse nog wat talent rondliep.. Ja bij Goes ene Van Hecke daar. Kan wat inzitten.

Dat is dus blijkbaar hoe Van Hecke gescout is.

22   10  
Belgische Naccer

Als City een dergelijk plan zou presenteren, zouden de "supporters" hier over elkaar heen vallen en had BSR al weer op zwart gestaan. Nu staat ze als lamme takken te kijken en vinden ze het een positief verhaal. Flikker toch op.

NAC gaat City nog heel hard missen in de toekomst. Dit "plan" is de korste route naar het definitieve faillissement van NAC Breda.

Weerrrr.....geen geld voor spelers aan te trekken. Die 4 miljoen ben je al kwijt om de gaten te vullen die Manders en Steijn hebben achtergelaten. Alleen al de salarissen van Bilate, Maria, Ligeon, Antonia, Rutten en noem al die niets-toevoegende spelers van Maurice Steijn maar op, en alle kosten om er vanaf te komen, waaronder de 3 ton van Steijn zelf...die vreten die 4 miljoen al weg.

Olij vertrekt, dat is 1 ding wat zeker is met dit nietszeggende lege huls-plan. En dan heb je alleen nog maar eigen jeugd. Misschien moeten ze de naam ook veranderen in Jong-NAC dan.

En dan zijn er ook nog mensen die de City deal afschoten, omdat we dan mogelijk geen Europees Voetbal kunnen spelen. Nou mensen met dit lokale plan is dat inderdaad niet aan de orde, want met dit soort plannen ga je nooit meer promoveren, laat staan Europees voetbal spelen. Het is voor NAC te hopen dat ze niet kunnen degraderen uit de eerste divisie. Als dit ingevoerd word, is het vrezen met grote vrezen!

Het is echt te schofterig voor woorden allemaal, wat er met NAC aan het gebeuren is. Dankzij een paar supporters met een grote bek.

De achterban is tot het bot verdeeld, en er is veel te weinig geld, en zoals nu blijkt ook geen fatsoenlijk plan. Maar dat kan ook niet zonder geld.

Binnen 3 jaar zijn we failliet. Let maar op. En dan zal de paniek een stuk groter zijn, dan de angst voor de City deal.

10   7  
De leste

Ik ga al 40 jaar naar NAC en het is altijd wel wat met ons NAC .Maar ik ben het gezeik op deze site meer dan zat .Er zijn supporters groepen die het allemaal beter weten .We moeten met ze allen achter onze club gaan staan.En geef onze nieuwe eigenaar de kans om er weer een mooie club van te maken.En niet te veel naar de media te luisteren (bndestem steming makerij.Kom op supporters ga achter je club staan.

15   2  
Nacman

Dit is gedoemd te mislukken in deze regio lopen sowieso geen spelers rond die eredivisie waardig zijn en spelers met een marktwaarde van 700000 euro plus zijn bij NAC en in de regio zeker niet te vinden dit id een utopie .
Wederom een partijen die voor de club luchtkastelen bouwt.

12   2  
Ali


Dan zullen ze toch eerst een mil bij moetenj storten bij de jeugd
Waar twee top trainers zijn op gestapt om aantesluiten bij de rest van de eredivisie in de toekomst anders kom je niet aan
Spelers van 7 ton droom maar lekker verder......gewoon weer gaan praten met de Amerikaanse
Ondernemers dan krijg je een veel betere kans om teoverleven
De komende jaren

5   12  
Bommetje

Dit is niet ‘het plan’
Dit zijn eenpaar regeltjes uit het plan.
Hoe dan zegt zo’n plan niet zoveel, het valt of staat gewoon met goede mensen.
Nu we zo diep gezonken zijn en de dreiging van CFG kan er ook nieuw elan ontstaan onder de sponsoren.
Wie weet blijven er wat aandeelhouders zitten.
Met relatief weinig geld kun je op dit niveau snel stappen zetten. Zeg 1mio op de spelersbegroting erbij dan ga je van 2,5 naar 3,5mio, dat is een mega verschil.
Daarnaast nog het jaarlijkse tekort van 1,5mio natuurlijk

9   12  
Fritske d'n Olifant

Ongelofelijk hoe slecht veel mensen hier kunnen lezen. Dit is GEEN presentatie van de plannen door NAC=Breda. Het is een interpretatie van BN De Stem een deel van de plannen die blijkbaar door iemand gelekt zijn. Je kunt er dus precies NIETS over zeggen. De doelstellingen zoals ze in de krant staan klinken me heel logisch, maar daar kleven wel veel mitsen en maren aan. Dat ziet iedereen. Het gaat er om of je bereid bent te wachten tot de daadwerkelijke plannen openbaar worden of dat je nu al op basis van een stukje in de krant je conclusies trekt en alles meent te moeten afzeiken. Alsof NOAD zomaar nee zegt tegen City en NAC=Breda voorlegt bij de aandeelhouders. Daarnaast is het technische plan volgens de krant al eerder via de bieding van Vrolijk voorgelegd aan de aandeelhouders en hebben zij daar toen ook JA op gezegd.

16   5  
Nacrat

Wat zijn ze stil he die anti city schreeuwende opruiers. Dus dit is waar ze tevreden mee zijn en dan ook nog de mond vol hebben over eredivisie en zelfs Europees voetbal hahahahaha hier word een site voor op zwart gezet?!!!!

15   2  
De beul van etten

Dit betekent dus dat je elk seizoen 3 spelers a la Haye ( 7 ton) op het veld hebt staan.. Wat een luchtkasteel zeg.

10   3  
Yankee

Even serieus, waren de plannen van de Amerikanen nog slechter als dit??
Lekker nog paar jaartjes aan tobben pfff

15   4  
Vaque Geej

Niet enthousiast. Dit is niet een plan wat uitgelekt is, dit is precies waarom het is misgegaan de laatste jaren. Waarom presenteren we hier het falen van afgelopen jaren? Waarom gaat het nu wel lukken? Ik geloof hier niet in. Voetbal draait alleen nog maar om geld en vermogen, als je dat niet hebt dan doe je niet meer mee. NAC doet al heel lang niet meer mee en nu komen er zogenaamd uitgelekte plannen die vervolgens aangeven dat we dezelfde lijn gaan aanhouden? Schiet mij maar lek.

Dat men hier nog kan uitspreken dat NAC moet gaan promoveren, hoe dan? Met welke spelers? Met welk geld? Met welke eigenaar? Alles behalve een buitenlandse eigenaar blijkbaar. Men gaat liever langzaam maar zeker failliet met een gele bril op dan langer te blijven bestaan met een buitenlandse eigenaar met vermogen. Chapeau.

9   7  
Dennis

Het lijkt mij niet dat noad dit plan wel gaat accepteren ? Dit is echt absurd als dat gaat gebeuren. Maar zo blijven we aanmodderen en zo blijven we pappen en nat houden en zo blijven de mensen weer op hun positie, stichting of raad zitten. Vage sponsor deals , afkoopsommen, geen jeugd complex nee niks. Lekker zuipen en roepen dat we de beste supporters hebben. En maar alles afkraken als er eens een frisse wind had kunnen waaien.

Vreselijk slecht nieuws als die plaatselijke ondernemertjes heb gaan doen met hun spaarcentjes.

8   10  
iele

Hoe kunnen mensen hier nu zo negatief over zijn? Wat een negatieve kutsupporters zijn we geworden om zo te reageren, lazer toch op. Wat dat betreft moeten we langzaam jaloers naar het oosten gaan kijken voor clubliefde. Dat is een trieste constatering.
Alles is afhankelijk van namen en rugnummers, een goede AD en TD. Dit is hoe Cambuur, Heerenveen, Heracles, Groningen e.d. al jaren gerund worden, niks mis mee en past bij NAC. En ja, er zal ook in de toekomst wel eens een mispeer bij zitten en de laatste trainer zal niet ontslagen zijn. Gun het even de tijd en wacht af wat er komen gaat.

12   6  
Fanneke

Dit is het resultaat als je je oren laat hangen naar een supportersgroep.
Die bang zijn dat NAC ineens in het blauw gaat spelen en er blauw bier uit de tap komt.
Dit plan is een plan dat echt geen stand houdt. 2 jaar zal NAC het volhouden en dan terugzakken naar niveau Dordrecht en Helmond Sport me alle respect.

7   1  
witzwartgeel

@fanneke

Als deze zin in het artikel van BnDeStem waar is dan maak ik mij best wel zorgen...

"De redenering is dat zonder transferwaarde het bijna onmogelijk is een succesvol bestaansrecht te leiden"

Ik dacht en hoopte dat er nu eens een organisatie op poten werd gezet die zelf zijn broek op kon houden waarbij (mogelijke) transferinkomsten zouden zorgen voor meer vlees op de botten en investeringsmogelijkheden in de selectie en deels nieuwe talenten.

Transferinkomsten als basis voor groei.. niet als basis om te kunnen bestaan.

Benieuwd naar het hele plan en vooral toelichtingen.

Maar een beleid gebaseerd op in de toekomst mogelijke transferinkomsten... Au!

1   0  
kees bouw

dit elftal is nog geen 75 duizend euro waard nog nooit zoo slecht elftal gezien

Laad alle berichten na dit bericht in