Wij gaan niet opzij

Proefspeler DJ Buffonge mee op trainingskamp

Italo

De selectie van NAC wordt, in ieder geval tijdens het komende trainingskamp, aangevuld met aanvallende middenvelder DJ Buffonge. De 21-jarige speler krijgt in Breda de kans een contract af te dwingen.

DJ Buffonge (volledig heet hij Darren Raekwon McIntosh-Buffonge) werd vorige zomer door Spezia Calcio, uitkomend in de Italiaanse Serie B, overgenomen van Manchester United. Bij de Engelse grootmacht doorliep Buffonge een groot gedeelte van zijn jeugdopleiding.

Het avontuur in Italië werd vooralsnog geen succes. Bij Spezia kwam de Engelsman tot drie wedstrijden, waarna de club hem verhuurde aan Pergolettese.

Buffonge is een linkspoot, 1,73m lang en heeft bij Spezia nog een contract tot 2021. NAC heeft zijn stageperiode inmiddels aan ons bevestigd.

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #29 14 reacties
Volgend bericht
Moreno Rutten voor drie jaar naar NAC 41 reacties
36 Reacties
98   9  
Bart

DJ Buffonge is/was echt een heel groot talent en lijkt qua spel veel op manu garcia alleen heeft deze jongen een heel laag rendement en dat moet echt beter. Dat een jonge jongen in Italië niet slaagt is niet heel raar, Italianen die geen woord Engels willen spreken en je eigenlijk links laten liggen zeker als je een jonge jongen bent die niet lekker in z’n vel zit. Kent Bohui waarschijnlijk en kunnen ze het elkaar wat makkelijker maken hier in Nl. Zou zomaar een hele goede kunnen zijn voor ons maar, kan ook zomaar de nieuwe Barker, smith Brown en elk ander groot talent dat de druk te veel werd worden. Alles hangt af met hoe de eerste weken verlopen maar, als je zulke gokken niet neemt ga je ook nooit een echt groot talent scoren. Laat het hem tijdens trainingskamp maar bewijzen en ben benieuwd maar geloof me, deze jongen niet te vroeg afschrijven!

29   2  
Tegel

In januari was er nog spraken van dat Bohui naar Spezia zou gaan... of deze 2 heren zijn vrienden of hebben dezelfde zaakwaarnemer. Wie weet hier meer van?

98   9  
Bart

DJ Buffonge is/was echt een heel groot talent en lijkt qua spel veel op manu garcia alleen heeft deze jongen een heel laag rendement en dat moet echt beter. Dat een jonge jongen in Italië niet slaagt is niet heel raar, Italianen die geen woord Engels willen spreken en je eigenlijk links laten liggen zeker als je een jonge jongen bent die niet lekker in z’n vel zit. Kent Bohui waarschijnlijk en kunnen ze het elkaar wat makkelijker maken hier in Nl. Zou zomaar een hele goede kunnen zijn voor ons maar, kan ook zomaar de nieuwe Barker, smith Brown en elk ander groot talent dat de druk te veel werd worden. Alles hangt af met hoe de eerste weken verlopen maar, als je zulke gokken niet neemt ga je ook nooit een echt groot talent scoren. Laat het hem tijdens trainingskamp maar bewijzen en ben benieuwd maar geloof me, deze jongen niet te vroeg afschrijven!

33   1  
geelzwartwit

Welcome in Breda and good luck!

10   77  
Dirk

waar beginnen nou weer aan ??

28   7  
Dejuhj

specie kalksio , altijd goed voor een muurtje .

67   5  
Ric

Altijd Handig een DJ in de kleedkamer

78   3  
Rbull

NAC neemt een DJ mee op trainingskamp. Alles voor een goede sfeer??

4   57  
StefanB013

@Bart,

Oftewel het kan alle kanten op. Daarvoor hoef je niet alle clichés op te lepelen.

12   65  
Nummer39

Past wellicht in het rijtje Barker, Smith-Brown, Faupala, Palmer-Brown , Ilic , (Bohui) etc.

Allemaal spelers die op hun CV een topclub hebben staan, maar er eigenlijk toch echt geen klote van kunnen. Is toch raar als je op die leeftijd al tal van clubs hebt gehad, of sterker nog NIET speelt in de serie C... (reserve 4e klasse amateurs), loopt er bij Baronie , Beek Vooruit dan echt geen betere rond? Goedkoper en voor Annie ook makkelijk uit te spreken

Next...

64   6  
Chris W.M.

Als je dan toch spelers gaat testen, dan liever dit soort jongens met potentie die zich mogen bewijzen en laten zien dat ze van toegevoegde waarde kunnen zijn dan spelers van eind 20, begin 30 die moeten aantonen nog terug op hun oude niveau te kunnen komen....

23   0  
Jf

Hier kan je nog niks over zeggen daarom ook slim om op proef mee te nemen. Succes DJ

16   3  
geelzwartwit

Ik vind het wel mooi dat de spelers die gehaald worden ervaring hebben en veelal voor de trainer komen. Dat scheelt een hoop gezeik en mismatchen van karakters en dat er mogelijke pareltjes op proef komen en nog een carrière voor zich te gaan hebben. Mocht zo'n proefspeler toch goed zijn en door het niet kunnen aarden op jonge leeftijd in Italië even teruggeworpen is dan kan NAC er zowel sportief als financieel in de toekomst vruchten van plukken.

Is het niks dan zijn er het ook zo weer vergeten. Tot op heden lijkt alles volgens een plan te gaan en lijken AD en trainer en de rest van het technische hart gewoon goed met elkaar te werken en overleggen.

Ga je straks zien dat die TD helemaal niet nodig is. Tenminste dat een hele zware TD niet nodig is en je daarom ook best op een TD als Gilissen of Flederus uit kan komen (voordat ze naar de ere gingen dan he)

9   7  
Da Huge

Wu Tang!!!
Wu Tang!!!

25   2  
Lamington

Ik zou DJ Wakiyan en DJ Whistle ook wel op proef willen zien dan..

20   3  
C'mon NAC

Geef de boy wat vertrouwen. Een warm-nest-gevoel doet wonderen. Met een beetje geluk kan het voor Bohui ook een meerwaarde zijn als deze jongen komt en wie weet gaat onze Greg zich ook meer op zijn gemak voelen!?

18   1  
Nacbreda1989

Heb zijn statistieken bekeken, ziet er toch aardig uit. Man united opleiding een van de betere Engeland moet je toch wat kunnen. Pikte ook altijd wat doelpunten mee. Als zo 'n speler vertrouwen krijgt en zich goed voelt in een andere omgeving (nieuw land). Laten we hopen dat het wat wordt, Welkom.

6   7  
Mid Mid

Lamington : de lengte zit bij Whistle wel goed en als Wakiyan z’n gewicht mee in de strijd gooit ook wel. PPF op’t middenveld dan maar ?

5   17  
Baosje

Nog eentje uit ik d'r bij , kan hij samen met Leigh , Bohui en DJ gssn kwartetten....

Alle gekheid op een stokje

Ik meende dat Steijn liefst Nederlandse spelers wil?

5   42  
J nac

Waar blijft de speler met meerwaarde voor nac waar ze het afgelopen donderdag over hadden.
Is rutten toch niet!

11   0  
JimGoose

Geen idee of dit wat is, maar op je 21e een mislukt avontuur in Italië beleven vind ik niet zo spannend. Nederland is in alle opzichten dichter bij huis. Je zal als club wel een duidelijk plan moeten hebben hoe je zo'n jongen begeleidt buiten het voetbal.

14   8  
Bruske

Off-topic

Hoe kan het dat roda jc al wel nieuwe shirts heeft van legea?

5   0  
Henri

Beetje de body van de jonge Maradonna en de speelstijl vanVanenburg. Heeft veel met Chong gespeeld zie ik.

0   3  
Ernie

Op zich niks mis mee. Als hij kan overtuigen prima. Maar persoonlijk zie ik graag nog wat ervaring erbij komen. Liever een paar aanwinsten die er gelijk staan en het nivo omhoog brengen. En niet te vergeten doelpuntenmakers!

2   16  
Nicky

Tjezussss... 2 echt tenenkrommende reacties zeg.. Mogen jullie raden welke.. Hint:?????

1   40  
Schrikbarend

is dit alles man man ik zei het toch wat een verrassing moreno rutten

12   6  
Semsi

NAC heeft ook gesproken met Deroy Duarte en Osman. Gaan allebei waarschijnlijk niet komen. Willen liever in de Eredivisie of het buitenland spelen. Bron: Blanco.

15   0  
Janus

In de context.
La Specia is een interessante club met een fanatieke aanhang en stadion midden in de stad. Als we in de buurt op vakantie zijn, gaan we altijd even kijken. Ze hebben ook een super modern trainingscomplex aan de rand van de stad. Spelen de laatste jaren 433. Zijn afgelopen vrijdag 3de geworden in de serie B, het beste resultaat sinds 1945, toen hun stadion gebombardeerd werd en ze helemaal opnieuw moesten beginnen ( in 1944 nog kampioen...). Ze kenden een zeer matige start, maar daarna ging het lopen met een plek in de play-offs als resultaat. Onze DJ was toen al verhuurd... Zijn Italiaanse concurrent van in de 30 op rechtsvoor was op dreef.

11   0  
Martinus

Het kan echt twee kanten op met deze speler, dus wat dat betreft is een proefperiode prima. We gaan geen spelers halen op basis van een youtube-video en we willen directe versterkingen. Dus laat het maar zien. Ik zie vergelijkingen met Garcia, dat was een genot om naar te kijken maar ook geen speler met een enorm rendement. Maar als hij Van Hooijdonk/Stokkers een paar keer alleen voor de keeper kan zetten, is dat wat mij betreft ook prima. Laat Steijn het maar bekijken en beoordelen.

11   0  
NAC Vooruit!

DJ Buffonge is van het kaliber Bolhui. Ze hebben samen bij Manchester United gespeeld in de U21.

Beide helaas nog doffe parels, die nog niet willen glanzen.

Ben benieuwd wat naar de mening van Maurice over deze jongen!

2   17  
Normaal

Die gast heeft nog een contract dus afkoopsom! Verhuurd aan Bal op het dak en nu op proef? Is er nix beters dicht bij huis?

7   0  
M.H. te R.

Wow, DJ Buffonge! Klinkt als een voetbalclub uit Luxemburg. Effe aankijken, is hetzelfde als op proef toch.

4   7  
Altijdnacsupporter

Ik denk dat de kans niet heel groot is als je op zoek bent naar een “ parel” in deze mega grote vijver , dat hij bij Nac komt boven drijven..

Ach op proef... kost 4x ontbijt in Bosschenhoofd..

Voelt ouderwets, maar zie liever namen die al wat kms in de benen hebben op minimaal soortgelijk niveau.

15   1  
NAC scout

Hoop dat Jonathan Opoku nog komt!

10   0  
Judge M.

En Kaj de Rooij!

4   0  
Hugo

Filmpje YouTube zie ik een grote snelle kerel met een actie. Benieuwd hij of de proefperiode weet te overtuigen. Een 'tropische verrassing' aankomend seizoen lijkt me toch ook wel gewenst. Hup NAC

3   3  
Dreman

Hahaha wel exotisch .
Kan hij ook rappen?

Er gaan geruchten vanuit Kerkrade dat Finn Stokkers daarheen gaat en al gesproken heeft met Jeffry.
Weet iemand hier vanaf?

Laad alle berichten na dit bericht in