Wij gaan niet opzij

Raad van Commissarissen zoekt naar werkbare oplossing

DeWeesJr

Voorziter van de raad van commissarissen, Edwin van Baal, heeft laten weten tegenover BN DeStem dat hij niet blij is met de ontstane situatie. Gisteren kwam via de krant naar buiten dat de trainer en technisch directeur niet fijn kunnen samenwerken.

Van Baal reageert in de krant als volgt: "Voor ons als rvc staat het belang van NAC altijd voorop. Wij zijn niet blij zijn met de huidige situatie." De voorzitter van de rvc laat verder weten op zoek te zijn naar een oplossing die de rust terug kan laten keren bij de club. "We komen zo snel mogelijk naar buiten met een werkbare oplossing teneinde de rust te laten wederkeren zodat iedereen zich weer op het voetbal kan richten.

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
72 Reacties
187   32  
Pep

Hoezo zoeken? Gewoon afscheid nemen van Steijn.

87   6  
Adnac

Een compromis lijkt mij geen werkbare situatie voor de komende jaren.

187   32  
Pep

Hoezo zoeken? Gewoon afscheid nemen van Steijn.

60   25  
Voorwaarts

Ochoch, alsof niemand ooit een verschil in mening achter zich heeft kunnen leggen.

Ik ben geen fan van Steijn (joh wie wel) maar ik ben nog minder fan van die onrust. Ze moeten zich niet aanstellen en aan de bak gaan om NAC verder te helpen.

92   12  
Chris W.M.

Dus de RvC die je nooit hoort of ziet, die aan het begin van dit hele traject al de fout gemaakt hebben om met Steijn in zee te gaan, maar ook Lokhoff naar voren hebben geschoven als nieuwe TD, gaan nu ineens op hun strepen staan? Ook wel grappig dat ze het nu ineens over een plan hebben. Een plan waarin het voor kan komen dat Hyballa verkozen kan worden boven Kees van Wonderen, om een paar maanden daarna volgens datzelfde plan Steijn aan te stellen....

Afscheid nemen van Steijn, je verlies nemen, en de TD zijn werk laten doen. Over 58 dagen staat de eerste competitiewedstrijd alweer op de kalender.

59   7  
TpT

Kijk eens aan, we hebben een RVC! En ze kunnen nog communiceren ook. Dat is nieuws voor mij.
Zal tijd worden trouwens want deze situatie is zo langzamerhand aan het escaleren.

Uitgangspunt van de oplossing is dat Lokhoff als TD zijnde de sportieve lijnen uitzet.

Mocht de situatie nog gelijmd kunnen worden en er niemand ontslagen worden dan gaat het als volgt:
Steijn moet zich schikken in zijn rol als trainer en als hij dat niet kan is het wieberen. Zelfde geldt voor Manders als AD. Hij mag zich bemoeien met de commerciele kant en operationele kant en sportief mag hij in het weekend lekker de wedstrijd bijwonen en daar blijft het bij. Ook voor hem geldt, kan hij zich er niet in schikken is het wieberen.

97   51  
Johnnyboembastik

Lijkt me verstandig dat er naar een oplossing wordt gekeken.

Ik ben verbaasd over veel mede supporters op dit mooie medium: Bsiderats.

Vorig jaar werd maurice Steijn gepresenteerd en werd hier de horlepiep gedanst. Een trainer met NAC achtergrond, weet wat er in Breda leeft....hosanna hosanna

Er werd tevens geschreven: laten we nu eens een trainer zitten gedurende de hele periode en laten we nu niet met zn allen gaan schreeuwen om ontslag als het tegen zit.

Zie hier de afgelopen weken! Hoe veranderlijk kan het zijn.

Ik zeg niet dat de trainer een goede performance heeft afgegeven afgelopen seizoen. Volgens mij zitten de meeste supporters wat dat betreft echt wel op 1 lijn.

Maar om hier te gaan lopen schreeuwen om ontslag.....
Dan heb je dat waarschijnlijk zelf nog nooit meegemaakt en ik help iedereen hopen dat je dat ook niet overkomt.
Vragen om ontslag voor een ander staat buiten elke fatsoensnorm.

Als beleidsbepalers bepalen dat er een ontslag moet volgen na "oneerbaar gedrag" of andere criminele activiteit is dat helder.
Als een directie besluit om een werknemer te ontslaan na een slechte prestatie, moet je in het normale leven als werkgever een aardig dossier opbouwen.
Voetballerij is anders en dat weet iedereen die daar aktief in is.
Maar nogmaals, als personen aan de zijlijn gaan staan schreeuwen om ontslag, slaat dat wat mij betreft nergens op. (zeker niet als je niet alle feiten kent)

Heeft MS dan goed gepresteerd? Nee, zoals eerder gezegd.
Verdient hij dan een kans om te verbeteren? In mijn optiek wel, maar dat is aan de beleidsbepalers en niet aan supporters of andere opreorkraaiers (zoals dat pedante mannetje van BN de Stem).

Waren er verzachtende omstandigheden afgelopen seizoen?
Misschien wel. Door alle covid maatregelen kon er eerst niet getraind worden en later in kleine groepjes. Dan werkt niet echt lekker voor een team in opbouw.

Hadden andere clubs niety hetzelfde probleem?
Jawel, maar bv Cambuur, De Graafschap en Volendam begonnen afgelopen seizoen met ca 90% van de selectie van het jaar ervoor.
NAC begon met ca 30% van de selectie van het seizoen ervoor.

Dat hebben we dus te danken aan de beleidsbepalers voor de huidige bepalers van het beleid.

Ik vind het tekort door de bocht om hier lekker makkelijk te gaan roepen over de "haagse clan" (of erger).
Want zit er een nieuwe groep, waar ze ook vandaan komen, bij een beetje tegenslag zijn zij weer de Sjaak voor veel supporters. Dat is inmiddels wel bewezen.

Is Lokhof dan een heilige? Ik denk van niet, al denk ik wel dat hij iets gaat toevoegen aan NAC.
Helaas gaat het waarschijnlijk zo zijn, als de meeste supporters hier hun zin hebben gekregen en Maurice Steijn hebben weggepest, dat bij de volgende tegenslagen net zo hard om het hoofd van Ton Lokhof gevraagd gaat worden.
Blijkbaar is dat de makkelijkste weg geworden van de gemiddelde nac supporter. Bij tegenslag moet er in ieder geval 1 kop rollen....maakt niet uit wie.

20   31  
Corne

Afscheid nemen van Stijn , prima dat iedereen dat vind maar hallooo wie gaat dat betalen ??? Bsiderats ? Collecte??

17   2  
Nr. 20

Wat hebben we een voetbalclub……. Hopelijk snel een einde en duidelijkheid aan dit verhaal. Focus graag op voetbal en op naar vol stadion. Samen ja leest het goed samen BAC terug brengen waar het volgens ons zelf hoort. Stoppen met al dat gedoe er om heen. Teambelang graag boven eigen belang.

19   8  
Maarten

Verhip, hebben wij een RVC? Oja, de vrijdagmiddagborrel . Daar wordt alles besproken ga ik er vanuit.

Ik sta er niet van te kijken dat Manders ook vertrekt omdat hij vertrouwen in Steijn heeft uitgesproken. Sta er niet van te kijken dat hij daarmee Steijn zijn steun in betuigd.

36   1  
Tonn

“Het belang van NAC staat voorop” is het beste uitgangspunt wat ik tot nu toe in deze soap heb gelezen.

32   10  
Arie

Alsof we de RvC nog serieus moeten nemen. Hebben driekwart jaar nodig gehad om een TD te vinden en de trainer ondertussen geen enkele strobreed in de weg gelegd om TDtje te spelen en zijn eigen (kut)spelers binnen te halen. Met als resultaat, kutvoetbal en een verloren seizoen.

28   23  
Scheids!

Je kunt absoluut nooit meer met Steijn op de bank beginnen !
Dan breekt pas écht de pleuris uit en zal ook een groot deel van de technische staf eieren voor zijn geld kiezen!
Korte metten met die Haagse kliek, dus ook Manders exit!

43   8  
Martinus

Een trainer die vlucht ipv een volwassen confrontatie aan te gaan om de club vooruit te helpen... Dan ben je dus gewoon klaar. Blijf dan maar op Ibiza.

Als Manders binnen zijn eigen kaders werkt en Ton een nieuwe trainer laat aanstellen dan kan hier een streep onder.

27   7  
Bas

Wat een laffaards bij deze RvC!!

Eisenga wilde Brood niet hebben maar werd hem opgedrongen..
Daarna werd Eisenga ook nog geslachtofferd omdat hij de RvC dwong Brood en Abbeele te ontslaan...

Daarna werd Manders aangesteld en die ontsloeg zowel Abbeele als Hyballa omdat ze niet samen konden!!!

Gaat deze RvC dat nu ook met Steijn en Lokhoff doen??!

29   9  
Peaky

Deze laffe RvC heeft Haagse Manders alle maar dan ook alle macht gegeven!!

Manders gaf Steijn alle vrijheid om een peperdure selectie samen te stellen. Hupsakee weg eigen jeugd.

30   7  
Weg!!!

Weg geld
Weg Sydney
Weg promotie
Weg Maas
Weg Mounir
Weg Academie

29   12  
Rik

RvC grote amateurs!!!

De hele Haagse clan moet eruit!!!!

21   12  
Lester

Steijn out, Sidney in, Lokhoff een grotere rol, Manders aan de lijn en verbieden zich met voetbalzaken bezig te houden!

7   6  
Hont

Als je van de onrust af wilt en vindt dat je moet kiezen tussen Steijn of de TD, is er maar 1 optie. Kies je iets anders dan zijn de rapen pas echt gaar en wordt er ook om jullie hoofd geroepen.

Verwacht dat iedereen dit nu wel in zal zien en deze situatie niet lang meer zal duren.

Vind het niet netjes hoe dit loopt, maar de situatie is net als vorig jaar (wel op een andere manier natuurlijk) onwerkbaar geworden en er moet ingegrepen worden.

12   23  
Maarten

RVC, Dat zal iperfect zijn als een Sjoerd Mossou en Chris v Wijnatten erin zouden zitten.

17   8  
Peerke

Ieder weldenkend mens kan verzinnen dat er maar één oplossing is. Behalve de RVC van NAC. Die zijn niet gewend beslissingen te nemen. Die worden voor hun genomen. Laat niet verder met je sollen en neem afscheid van die Haagse bende die niets met NAC heeft, maar alleen voor eigen eer en glorie en een hoop centen NAC het laatste zetje naar de afgrond willen geven.

26   9  
Gampel

Die oplossing is er,
Manders kneiterhard terug schoppen in z'n hok met een aantal eisen en doelstellingen (vnl op commercieel en financieel gebied) waar hij aan het einde van komend seizoen aan voldaan moet hebben en anders mag ook hij wieberen. Iedere bemoeinis met voetbaltechnische zaken resulteert in ontslag op staande voet.
Maurice Steijn per direct buiten gooien en zijn hele handelen van afgelopen seizoen door een stel juristen onder de loep laten nemen. Misschien is er een kans dat we zonder financiele kleerscheuren van deze wanpresteerder af kunnen komen.
Onvoorwaardelijke steun uit spreken aan Ton en de visie van hem en meerdere oudgedienden. En, eventueel, op je knieën gaan bij de grote 3 om te kijken of er nog eventueel een zakje geld is om te investeren.
Daarmee creëer je op dit moment rust en weet iedereen waar hij aan toe is.

P.s kieper alles en iedereen die ook maar iets van doen heeft met de communicatie van en door NAC op straat want zelfs een 2e hands autodealer heeft dat beter geregeld.

7   2  
Jammer

Een reactie in de trent van: Vrouwen en kinderen eerst.

11   4  
Henri

Op zoek gaan naar een werkbare oplossing wil niet zeggen dat MS aanblijft. Dat is natuurlijk n.a.v. wat hij het afgelopen seizoen heeft gedaan en vooral ook niet gedaan ten enenmale onmogelijk. Bovendien toont deze man regelmatig zijn disrespect naar alles wat met NAC te maken heeft. Er zal wel snel gehandeld moeten worden door de RvC want alles wordt nu door Steijn getraineerd en dat is dodelijk voor de zware start van de competitie waar men gezien de tegenstanders meteen zal moeten staan.

16   8  
Viking

@johnnyboemba...

Nimmer ben ik fan geweest van Steijn ... Wat mij heel veel duimpjes naar beneden heeft gekost. Steijn als trainer past niet in het trainersprofiel zoals deze is opgesteld. Grove fout van RVC. Maar goed kan hier alle redenen weer op gaan noemen maar als iemand in het bedrijfsleven zoveel kapitaal vernietigd en heeft mogen spenderen is zo'n persoon niet houdbaar.. Doel heiligt de middelen zouden we nog mee weg kunnen komen, maar doel promotie is niet gehaald en je hebt 0 basis om op verder te gaan komend seizoen. Steijn wil niet verder investeren in jeugd dus moeten het gearriveerde spelers zjjn waar je grof geld aan uit moet geven... Dus Steijn moet OUT..
Lokhoff moet bouwen, kans op promotie is zeer klein nu... Maar we willen passie strijd beleving zien.. ..

14   2  
Reflektor

Zsm een selectie samenstellen , dat geneuzel altijd .

20   6  
Nvt

Wat een geweldige werkwijze. Een seizoen lang stilzwijgend toekijken hoe een incapabele trainer en een luchtkastelenbouwer NAC financieel ten gronde richten.
En pas op het moment dat er tegengas komt en de boel lijkt te exploderen, gaat de RVC naar een oplossing zoeken.

Stel eens voor dat TL niet aangenomen was en deze situatie niet was ontstaan. Hoe had de RVC het seizoen dan geëvalueerd?

21   3  
Geelzwartwit

Technisch Directeur Lokhoff heeft een visie en sportief beleidsplan voor de korte en lange termijn.
De RVC beoordeeld dit plan en bij akkoord gaat de TD dit uitvoeren moet zijn sportieve afdeling. Binnen deze sportieve afdeling zit de uitvoering oa bij de trainer en assistent trainers van het eerste elftal aan de ene kant en de jeugdopleiding aan de andere kant.
Zij voeren onder leiding van de TD het door de RVC akkoord bevonden sportieve beleidsplan uit.

Vertel mij even waar het probleem tussen trainer en TD zit in deze?
- 1. De trainer kan zich niet in het plan van de club vinden? Dat is dan jammer dan moet ie een andere club zoeken waar hij zich wel in het sportieve plan van de club kan vinden.
- 2. De trainer zoekt geen andere club maar blijft de kont tegen de krib gooien? Dan is een dossier opbouw mogelijk want trainer voert het plan van de werkgever niet uit.

- 3. Werkbare situatie. Trainer en andere betrokken voeren het sportieve plan van de club uit.

What's up guys???!!!!!

27   9  
Bart

Man man die van Baal het is een sprekende kapstok.
Had je kop open gedaan toen die gek 3 Spanjaarden gratis weg liet lopen en Mounir en Sydney “ vergat “ te verlengen.
In plaats van buiten trappen met een afkoopsom moeten ze smartengeld van die gek eisen.
Wat een ramp die RVC.
Dweilen met de kraan open, Steijn kan nooit meer dat is onmogelijk.

13   4  
DunErwt

En we springen en we zingen en we zijn zo blij want de rvc komt er eindelijk bij - :)

18   3  
Geelzwartwit

@bart

Ik zou ook niet zo snel van afkoopsom uitgaan in deze hoor. Er moet een streep onder vorig seizoen. Ton heeft dat seizoen geavalueerd en daarnaast een visie en beleidsplan lange en korte termijn opgesteld. Het enige waar nu de schoen wringt is dat degenen die dat plan moet uitvoeren het niet eens is met dat plan. Nou dan kan, dan stap je op of je doet wat je functie van je vraagt en gaat het plan wel uitvoeren.

Hoezo afkoop? Je voert het beleid uit of je gaat maar weg. Steijn is geen TD meer.

Nogmaals.. Wat is het probleem? Er is nu een TD en daaronder moet je werken. Bevalt het niet? Ga dan weg want dan werk en denk je niet in het belang van NAC maar leef je in een eigen Steijn wereldje.

6   2  
Mick j

Maak van de werkbare situatie een verwerk situatie dwz aandelen proberen let op proberen te verkopen
zonder verlies .
Zal niet meevallen met het afgelopen beleid .

10   9  
The Don

Rot op met je hele RVC!

23   11  
Tipex

Ze hadden godverdomme nooit Hyballa mogen ontslaan.

20   6  
Rubenac

Steijn naar vvv of ADO.
Allemaal blij en weer werkbaar.

22   6  
Peerke

Een heel jaar lang hebben de Haagse vriendjes elkaar de hand boven het hoofd gehouden. Alles werd met list en bedrog rechtgeluld en de RVC keek slapend toe. Nu er eindelijk een niet-vriendje de boel evalueert en de met dit wanbeleid voor de handliggende conclusie trekt is de RVC niet blij. Ga er dan niet zitten nietsnut.

11   5  
den hulk

is deze stein er bewust op uit geweest om een afkoopsom te behartigen hij had met verschillende spelers heibel oa van hooydonk reira mondosala rossler enz enz en stelde elke andere spelers op was het hele jaar aan het rotsooien laat hem maar op ibiza blijven

22   4  
Perino

Trainer aanstellen , proeftijd 1 seizoen , daarna eventueel verlengen !!!
Sorry maar de overeenkomst met Maurise Steijn is waanzinnig , dit had de Rvc nooit moeten accepteren , zijn dit nu zakenmensen ? Jullie (Rvc) hebben deze overeenkomst goed gekeurd ???????

12   4  
Geelzwartwit

Wie met vuur speelt (3 jaar contract) moet op de blaren zitten. Of die mept zijn medewerker erop wijzen dat hij gewoon zijn werk volgens het nieuwe sportieve beleidsplan moet uitvoeren en zoniet dat hij zich er wel van bewust moet zijn hij zich zichzelf als trainer/medewerker in een disfunctionerende en tegenwerkende positie stelt en daarmee zijn eigen dossier opbouwt.

RVC toon ballen en spreek Steijn gewoon aan op zijn verantwoordelijkheden. En dat is uitvoeren van het sportieve beleid. Niet mee eens? Je mag op zoek naar een andere club en brengen je taken zolang onder bij de assistenten. NAC kan en moet alleen verder met mensen die het beleid willen uitvoeren. En afkoopsom en doen we niet meer aan. NAC is de baas en niet de trainer.

24   6  
Ivo

Een medewerker die zonder overleg met de leiding naar Ibiza vertrekt en een paar weken vrij neemt, kan nooit in dienst blijven. Bij de meeste bedrijven word je meteen op straat gezet, zonder afkoopsom. Houdoe!

16   9  
William

Gewoon weg met die haagse rotzooi en Sydney tekent

10   20  
Ernie

Als van Hooijdonk alsnog zou tekenen, dan is er een heel vies spelletje gespeeld.
Wordt hij door de volgende trainer alsnog op de bank gezet:)

19   5  
Wolfmanjack

Niet Steijn is de schuld maar Manders. Die stelt Steijn voor drie!!! jaar aan. Sukkel.

11   4  
Braze

De RvC vindt iets. Maar wat heeft de RvC de afgelopen tijd gedaan?
Hoe vaak hebben zij serieus overlegd met de AD over zijn functioneren en het functioneren van de bedrijfsonderdelen die onder hem vallen. bv. de TD/Trainer voor de komst van Lokhoff.
Hebben zij hem wel eens gevraagd waarom er 3 jaars contracten uitgedeeld werden, waarom bejaarde spelers zonder transferwaarde voor lange tijd en grote salarissen werden binnengehaald.
Waarom er alleen in Den Haag voor NAC geschikte spelers zouden zijn. Waarom de eigen opgeleide jongens als Dydney en Azzaroui niet aanspelen toekwamen etc. De RvC heeft zijn controlerende taken verwaarloosd!!!

13   0  
Kedu

De ene leest dit via de krant, de andere verteld weer dat tegen de krant. Ongelofelijk zeg! Wellicht keertje normaal met elkaar communiceren en elkaar in de ogen kijken ipv de krant.

#teamlokhof

3   4  
Vlag

Dat Steijn moet of zal vertrekken is een kwestie van tijd, denk ik.
Grote vraag is dan: Wie moet hem opvolgen, waarbij Lokhoff inzet op de trainer van Wolfsburg 023 vermoed ik.
In de categorie "Hollandse trainers" zie ik geen kandidaten of optie

22   6  
Bas

Manders en Steijn hebben inderdaad een vies spelletje gespeeld.

10   7  
Nacman

Het duurt weer des NAC erg lang .
In een bedrijf waar een werknemer niet rendeert staat hij zo op straat.
En niks afkoopsom gewoon melden bij het UWV en daar een uitkering aanvragen dat is niet zo moeilijk.
Houdoe en bedankt voor NIKS STEIJN.
Als op team Lokhoff.

15   4  
Bredafun

Als we dan toch afscheid moeten nemen van Steijn (en dat is echt de beste oplossing), dan moet dat snel gebeuren zodat t team kan starten met een vervanger! En daardoor de rust gehanteerd blijft in een nieuw seizoen.

8   0  
Adriaan

Vraag blijft Wat is de werkbare oplossing vlgs de RvC?

6   19  
Melis Boonstoppel

Adrie Koster predikt aanvallend voetbal.

4   12  
Traaise Rat

Blij dat Lokhof is ingestapt en dat we eindelijk een TD hebben.
Het beleid van Stein heeft afgelopen jaar gefaald. Te slecht voetbal en weinig tot geen progressie gedurende het seizoen.
En dan over de transfer waarde nog niet gesproken.. gemikt op promotie met ervaring maar uiteindelijk verloren. Juist hierom een TD in dienst gesteld.

Om Steijn nu zo de laan uit de trappen heeft ook geen zin. Trainers de deur uit trappen heeft de laatste jaren nog nooit voor succes gezorgd.

Steijn zal zich moeten aanpassen aan Lokhof en zijn transfer beleid, kan hij dit niet. Jammer maar bedankt.

Ik hoop oprecht dat Steijn en Lokhof hier onder toeziend oog samen uit kunnen komen. Mochten dit niet lukken, sta ik uiteraard achter Lokhof.

Samen verliezen, samen winnen.
Vallen, opstaan en weer doorgaan.

Breda Vooruit

6   4  
Fritske d'n Olifant

Zit er iemand met verstand van voetbal in de Raad van 11 dan? Geef die Van Baal maar het telefoonnummer van Martin Jol. Gratis af te halen. Iedereen happy!

20   3  
Ad B uit Roosendaal

RvC: geen halfbakken oplossing, dan wordt het komend seizoen niks.

Steijn heeft het niet goed gedaan en ook nog de deur op slot gegooid voor eigen jong talent.

Het is niet anders, maar ik sta vol achter Ton Lokhoff.

13   2  
Badeend

Een van de interessantste vragen is van wie het idee kwam om Steijn voor drie jaar aan te stellen. Dat is echt je reinste waanzin, gebeurt helemaal NERGENS ter wereld. Een trainer die zonder werk zit, een beetje in de marge "gepresteerd" heeft zonder echt track record én die niks met de club NAC heeft - die krijgt meteen een contract voor drie jaar???

De enige reden die ik kan verzinnen is dat 'men' nu wel eens echt klaar was met al die 'colonnes' binnen en rondom NAC en dat verzet wilde breken, óók bij een beetje tegenslag. Op zichzelf een goed plan, maar uitermate dom aangepakt. De mensen die deze uitvoering verzonnen hebben, snappen helemaal NIETS van de club NAC, of de stad Breda. En ook niet van voetbal. Als je dan iemand voor een langere periode die rol wil geven, moet diegene een paar basiskwaliteiten hebben die zowel Manders als Steijn allebei missen.

En daarnaast moet je natuurlijk NOOIT de trainer in die rol stoppen, want die is de eerste wiens kop publiekelijk gaat rollen als de resultaten niet mee zitten. Als dat het plan was, en er zijn mensen betaald om daarmee te komen, dan kunnen we beter helemaal opnieuw beginnen.

Ik vind Manders een luchtfietser en een blaaskaak met nét iets betere voelsprieten dan Eisenga (dat is niet moeilijk) en Steijn een eigenwijze hork zonder voetbalvisie en vermogen noch bereidheid tot zelfkritiek.

En ik zie met Ton Turfschip dat sommige huidige beleidsbepalers alle andere colonnes flink onderschat hebben.

9   5  
Belgische Naccer

Steijn had er al lang uit gemoeten. Heeft helemaal niets maar dan ook helemaal niets gebracht. Zowel Vreven als Hyballa zijn 10x betere trainers. Maar er is veel afgebroken. Er staat een veel te oude selectie met 0 transferwaarde. Ik snap wel dat Lokhof er klaar mee is, en er naar de krant is gelekt.

Dan staan we nu weer op hetzelfde punt, als een jaar geleden tussen hyballa en TvdA. Toen ontsloeg Manders meteen de trainer om ruimte te maken voor vriendje Steijn. Benieuwd wat er nu gaat gebeuren...Manders kennende zal hij wel trouw blijven aan zijn maatje Steijn. Deze gijzeling van NAC is al een jaar bezig en alle contracten zijn lekker lang lopend...dus het geld is alweer binnen voor deze pannenkoeken en NAC kan weer opnieuw beginnen. Ze hadden Hyballa nooit moeten ontslaan. NAC speelde goed onder hem. En onder Weijs ook trouwens. Ik hoop dat er een oplossing komt die voor NAC het beste is. En dat is er eigenlijk maar 1: zowel Manders als Steijn opzouten!

6   1  
The Cosmic Gate

Dan ben je snel klaar met zoeken volgens mij ! Er is maar één optie

12   1  
Henri

Hoe ver ben je als voorzitter van de RvC van alle realiteit verwijderd als je dit conflict probeert te lijmen?
Een praktische vraag. Stel TD TL heeft interesse in een aantal interessante voetballers. Welke vader, adviseur, zaakwaarnemer zal de betreffende speler adviseren te gaan naar een club waar TD en trainer met elkaar niet door een deur kunnen en de bom in de loop van het seizoen zal exploderen? Dat is voor zo'n speler een toch veel te onzekere situatie. Daar stuur je je speler dan toch niet naar toe. Als je als RvC dit wilt lijmen, ben je langs de andere kant alles aan het afbreken.

12   1  
Badeend

Hoe er destijds met Weijs en - vooral - Gillissen om is gegaan, getuigt niet van een menselijke, noch een professionele organisatie. En ook niet van enig voetbalverstand.

Het wachten is op het moment dat Steijn én Manders wieberen. Dan kunnen we HOPELIJK eindelijk weer eens gaan bouwen. Wéér opnieuw en wéér met andere mensen, deze keer alleen wél met 1 persoon voor de langere termijn aan boord die (1) NAC en Breda snapt en (2) de gunfactor heeft van 98% van de achterban.

De RvC (of eigenlijk de aandeelhouders) zijn aan zet. Hopelijk volgen ze niet hun beproefde recept maar stellen ze deze keer mensen aan mét kennis van zaken en zonder mooie praatjes.

7   2  
Real Robert

Een werkbare situatie voor Manders zou het vertrek van Lokhoff zijn.
Is waarschijnlijk ook de goedkoopste, want die Haagse ratten in het Paard van Troje hebben natuurlijk waterdichte contracten.
Die hebben echt wel voor zichzelf gezorgd. Dat verklaart voor mij ook het asociale gedrag van Steijn richting Lokhoff.

7   1  
Ron N

De enige juiste oplossing in deze verstoorde verhoudingen dat de rvc Steijn ontslaat! Ondanks eendriejarig contract is hij niet te handhaven, omdat hij door veel supporters niet meer wordt gewaardeerd
Blijft Steijn dan moet Ton ws het veld ruimen! Als dit gebeurt dan barst de hel los !
Dus welke keuze ook het zal in beide kampen tot eenreactie komen!
Maar als de rvc naar de algemene opinies luistert lijkt mij de keuze niet echt moeilijk!

9   1  
Atleet

Lijkt mij toch wel duidelijk dat de RVC toch ook faalt langs alle kanten!!!

Die hadden MS toch tijdens de winterstop op het matje moeten roepen want die zaten toch ook wel dat ze maar een 1 uur kunnen voetballen en dat daarna het kaarsje uitging.

Als ze dat niet gezien, ga dan niet op die stoel zitten. Die moeten ook wel een beetje meer inzicht hebben in de voetballerij.

Benieuwd hoe dit gaat aflopen want MS en MM gaan echt niet toegeven want ze stralen allebei uit dat ze het voetballen hebben uitgevonden.

8   2  
fanneke

Hoop dat er een koper komt voor de club en er de bezem eens goed doorheen haalt en allemaal nieuwe mensen weg kan zetten en dat her weer een voetbalclub wordt.
War ernu weet gebeurd is lachwekkend. Een soap meer niet is het. We blijven het lachertje onder de voetbalclubs terwijl we in potentie een van de grotere kunnen zijn.

9   1  
fvf6

De r.vc. kan zich de situatie die zich nu voordoet bij NAC , zichzelf het best aantrekken, zij hebben deze situatie laten ontstaan door niet in te grijpen , toen Manders en Steijn het wel eens even samen zouden regelen bij NAC .Hoe kan je een trainer tevens tegelijkertijd de functie van t.d. geven . Er was geen enkele controle en tegenspraak op de plannen die Steijn heeft uitgevoerd . Dus r.v.c trek je conclusie uit hetgeen zich nu afspeelt .

4   2  
Bertus

@FVF 6, je kunt een trainer wel taken van een TD geven maar die kun je niet geven aan een trainer ( Steijn ) met het verstandelijke vermogen van een pepernoot.
En dat is het geval met Steijn, simpel, dat is gewoon een mafketel.
Hij mist echt alles, charisma, empathie, voortschrijdend inzicht, technisch en commercieel inzicht, inlevingsvermogen, humor , loyaliteit, slimheid , eerlijkheid , gevoel voor samenwerking, winnaarsmentaliteit, fatsoen , werklust en klasse.
Als trainer en TD moet je toch wel enkele van die zaken onder de knie hebben lijkt me.
Als je al deze eigenschappen mist dan ben je gewoon een misselijk vies mannetje wat niks in Breda en zéker niet bij NAC heeft te zoeken.
Sodemieter op Steijn ga eindelijk eens gewoon werken voor je geld en een baan zoeken, op Ibiza zullen ze keukenhulpen, taxichauffeurs en terrasmedewerkers genoeg zoeken.
Ik hoop nu niet dat ik deze mensen tekort doe .

2   2  
SanderH

Zolang er maar een plan B is.
Het is algemeen bekend dat wanneer er een nieuwe td komt de trainer er bij het minste of geringste uitvliegt. Dat is in het voetbal erg gebruikelijk. Nu is het in het geval van Steijn gewoon erg logisch maar toch. Iedereen weet dat er in het afgelopen seizoen supporters in het stadion hadden gezeten Steijn er in de winter al uit zou hebben gelegen.
Zou Ton 1 van mijn helden en zijn goede vriend Graham Arnold al benaderd hebben?
Hoorde de naam van John Lammers al eens vallen zou an sich ook een prima keuze kunnen zijn. Heeft een prima CV opgebouwd in Scandinavië

2   2  
Chingblauw

Zeg Maupie, waar jij het laatst over had? Dat je nog een serre en 'n zwembad bij je huisje op
Ibiza wilde maar dat je daarvoor 'n 2de hypotheek moest aanvragen? Ik heb de oplossing joh, ik bezorg je een 3 jarig contract bij NAC ,verkloot jij het seizoen en laat je ontslaan, afkoopsom is wel genoeg voor verbouwing. Als jij dan tijdens het seizoen dan even naar Ibiza vliegt om de noodzakelijke vergunningen te regelen sluit dat allemaal mooi op elkaar aan.

ps.

Mocht je nog wat oude vrienden hebben die dat ook willen bezorg ze dan ook maar een 3 jarig contract.

mvg,

M.M.

9   1  
Dutchbird

Deze RvC hoort ook bij al het goed dat Nicole Edelenbos ons heeft gebracht. Niets dus. Ze heeft een incompetente Belg en een over het paard getilde Fries alles af laten breken dat nog deugde aan NAC. Ze sloot haar levenswerk in Breda af met het selecteren van deze RvC die sinds het aantreden nog helemaal niets heeft gepresteerd.

Nu komt die RvC o.l.v. van Baal schuchtertjes naar buiten en vertelt aan de karnt dat ze niet blij zijn met de ontstane situatie en zoeken naar een werkbare oplossing.

Het is heel simpel beste RvC. Steijn heeft nu al twee keer in het openbaar zijn gat afgeveegd aan NAC en laten merken dat hij de achterban zeikers vindt. Hij vertikt het om de discussie aan te gaan met Lokhoff laat staan dat hij Ton respecteert als zijn direct leidinggevende. Dan is er echt maar één oplossing, ook als die oplossing een behoorlijke kostenpost met zich meebrengt. Als je Steijn nu niet buitenzet dan lever je de club over aan de lafste trainer van de KKD en kun je ook per direct afscheid nemen van Ton Lokhoff. Steijn niet ontslaan betekent de club richting afgrond dirigeren.

Als Manders achter zijn Haags holmaatje blijft staan en dus zijn ontslag neemt dan moet dat maar. Een nieuwe AD vinden we wel. Waarschijnlijk wel eentje die op meer sponsoren en seizoenkaarten mag rekenen dan het Graydon mannetje. En als Manders blijft en vervolgens aan Lokhoff de vrije hand geeft bij de samenstelling van de technische staf en de spelersgroep is het ook prima. Dat vereist wel van RvC baas van Baal dat hij wat vaker over de schouders van Manders meekijkt.

6   2  
Braze

Steyn heeft al lang uitgerekend hoe groot zijn afkoopsom is en forceert met zijn onmogelijk gedrag een breuk. Kan hij nog een huisje op Ibiza kopen.
De RvC reageert te laat en waarschijnlijk niet adequaat. Kost NAC weer een hoop onnodig geld los van het vermorste geld aan de selectie 2020-2021

5   2  
Ad B uit Roosendaal

Ik had verwacht dat vandaag een besluit zou worden genomen. Blijkbaar nog niet.

Helaas is Steijn na een slecht seizoen, waar hij verantwoordelijk voor is, en door het compleet negeren van de eigen NAC jeugd niet meer te handhaven.

Nogmaals RvC: geen halfbakken oplossing, want dat gaat het volgend seizoen ook weer verloren.



1   3  
den hulk

wanneer laten de commissarissen het bericht van de trainer stein

0   0  
RichardvV

Wat een ongelooflijke zooi bij ons mooi NAC, echt ik ben verbijsterd dat deze trainer zijn ambt uit mag blijven voeren. Iemand die zo voeten treed en de TD Lokhoff volledig buitenspel zet. Met woorden als "Er is maar een iemand de baas hier, en dat ben ik" Zolang deze galbak trainer is van onze mooie club zet ik geen stap meer binnen het stadion, is het nog mogelijk om de koop van SCC te ontbinden? Al 25 jaar een seizoenkaart, maar het is een keer op.

Laad alle berichten na dit bericht in