Wij gaan niet opzij

'Seuntjens in belangstelling van Japanse club’

Thiestemberg

Een club (nog niet bij naam bekend)uit de Japanse J3 heeft interesse getoond in Ralf Seuntjens. Sterker nog er is zelfs al sprake van een eerste bod. Aan NAC-kant blijft het tot nu toe stil al is in BN DeStem wel te lezen dat NAC bereid is mee te denken bij een bod van enkele tonnen.

Slecht nieuws voor de sportieve aspiraties die de ploeg van Edwin de Graaf nog had voor dit seizoen. Seuntjens was deze voetbaljaargang bij twintig treffers direct met een goal of assist betrokken, na Haye zou er nu dus zomaar weer een belangrijke pion kunnen vertrekken.

De Japanse derde divisie is sinds kort onderweg en het is volgens BN DeStem niet ondenkbaar dat Seuntjens met oog op de transfer niet gaat spelen tegen De Graafschap aankomend weekend. Dit zou betekenen dat de overwinning in Maastricht (één assist & één voorassist) de laatste wedstrijd van Seuntjens was in het Geel-Zwart.

Ralf Seuntjens:
Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
131 Reacties
147   7  
Eddy W (BSR)

Ik twijfel, een paar ton is voor een speler met de leeftijd van Ralf mooi meegenomen. Daarnaast kan Van Schuppen dan meer minuten maken en zich beter ontwikkelen. Het seizoen is toch al klaar voor NAC

Alleen is Ralf wel een echte NAC speler. Verzaakt niet, komt uit de stad en heeft altijd iets te melden. Daarnaast ook nog eens iemand die echt weet wat er leeft onder de supporters. Ik vrees dat het zonder hem nog slechter gaat en ik weet niet of ik dat aan kan.

52   5  
Gilze

Dat is een hele lastige beslissing. Ralf had je eigenlijk een paar jaar eerder in Breda moeten hebben, desondanks is hij bij heel veel goals/assists betrokken. We lopen namelijk al niet over van het scorend vermogen en "body " , aan de andere kant is een paar ton voor ee 33- jarige speler, die het lastig kan belopen op dit moment ook niet zomaar af te slaan.

147   7  
Eddy W (BSR)

Ik twijfel, een paar ton is voor een speler met de leeftijd van Ralf mooi meegenomen. Daarnaast kan Van Schuppen dan meer minuten maken en zich beter ontwikkelen. Het seizoen is toch al klaar voor NAC

Alleen is Ralf wel een echte NAC speler. Verzaakt niet, komt uit de stad en heeft altijd iets te melden. Daarnaast ook nog eens iemand die echt weet wat er leeft onder de supporters. Ik vrees dat het zonder hem nog slechter gaat en ik weet niet of ik dat aan kan.

20   12  
P

De geruchten gaan rond dat Mats in de zomer ook die richting op gaat !!

60   6  
La matanza

Voor een paar ton gewoon verkopen,seizoen is toch al naar de klote.voor ralf nog een mooi avontuur. Hopen dat deze maand de overname rond is en snel bouwen aan een nieuw elftal. Succes ralf

19   19  
Kees B5

Het lijkt erop dat er binnenkort bij NAC een groot bord komt te hangen: "Opheffingsuitverkoop".
Sportief gezien kan het niet NOG slechter dan nu gaan als de Seun OOK nog weg gaat. De club wordt gegijzeld door Van Aalst die alleen maar naar zijn eigen belangen lijkt te kijken. Veel geld in kas straks maar een sportief vooruitzocht op NOG minstens een jaar KKD. Nu al is er schade in de voorbereiding op het komend seizoen doordat de club vleugellam is. Een Manders die zijn tijd (goedbetaald) uitzit, geen TD. Ik heb diverse malen dit seizoen gedacht dat de gifbeker leeg was. Zelfs na wat nu gebeurd is ga ik twijfelen wat er verder nog kan gebeuren om NAC naar de kloten te helpen. Er wordt in ieder geval hard aan gewerkt.

65   26  
WW

Een klap in het gezicht van 13586 seizoenkaarthouders. Het boegbeeld van de club weg, vlak voor de belangrijkste weken van het seizoen .

20   135  
anoniem73

WAT EEN NAC hart heeft deze man, eerste de beste aanbieding en hij is weg. beste nieuws uit tijden als hij vertrekt en we er nog iets aan verdienen.

10   7  
Guuske

Tja, seizoen is al om zeep, volgend jaar nog slechter als we al niet failliet zijn. Hij is naar de club gelokt om te spelen om promotie. Ziet nu wat de puinhopen werkelijk zijn. Weet dat hij zeer waarschijnlijk komend seizoen een half jaar met een veredeld o21 elftal speelt. om in de winter (mits overname) een handvol te dure afvallers van andere clubs te zien verschijnen die meteen door de nieuwe trainer worden opgesteld... . om weer onderin de kkd te eindigen. En kan nu nog anderhalf jaar op avontuur in Japan. Maar wat wil hij? zijn gezin achterlaten terwijl een oorlog dreigt? schoolgaande kids mee verhuizen naar Japan. Of doorploeteren in eigenstad en hopen dat hij na zijn speler carrière binnen de club kan blijven werken

18   2  
Hugo

Hoe zou het eigenlijk zijn met de financiële situatie bij NAC?

15   20  
John

Krant moet weer gevuld worden…….. Ralf blijft in Breda.

Welke TD in Japan heeft Ralf op zijn vizier…. dit leidt af van de belangrijke wedstrijdenreeks.

21   5  
RaraNAC

Ik geloof niet dat zo’n derde divisie club uit Japan een paar ton gaat betalen voor een 33jarige speler.

Ik zie in Seuntjens een prima speler die ook na z’n carrière veel kan toevoegen aan NAC.
Uiteraard is dit laatste nog steeds mogelijk als hij zelf nog twee jaar een paar ton beurt in Japan.

Maar man, wat wordt onze club uitgehold op deze manier. Nacompetitie aspiraties gingen met Haye eigenlijk al verloren maar ik blijf die stiekeme hoop houden dat Seuntjens en bijv. Bilate ons in die 6 wedstrijden er doorheen trekken..

35   7  
Nachoreca1

Ach ja.... laat gaan. Hij zal zichzelf ook dikwijls genoeg achter de oren gekrabd hebben...wtf is er bij NAC Breda aan de hand? Net als wij al minimaal 5 jaar doen . Overigens vind ik het niet zo'n gemis hoor. Hij is al te laat in zijn carrière gekomen en de pijp is ver leeg bij hem. Om hem nu boegbeeld te noemen gaat me me veel te ver.
Come on NAC! Zal nooit verloren gaan!

23   3  
Quinn

Wat is dit nu weer, de Japanse 3e divisie?? Hoe komen die gasten bij Seuntjes uit, z'n lengte / body?
Ja qua leeftijd, als hij nog een stap wilt maken (omhoog of omlaag) dan zal dit het worden, maar hij speelt nu eindelijk voor zijn NAC, voor z'n stadsgenoten, hier heeft hij aanzien. Vreemd verhaal, zie hem toch liever blijven. Denk dat hij ook in de kleedkamer belangrijk is, komt over als een sociaal betrokken gast die z'n bek durft open te trekken indien nodig. Succes met deze keuze Ralf.

9   2  
Centrumse Rat

Het gaat hier om FC Imabari, spelend op het 3e niveau. De transferperiode eindigt pas eind Maart. Dus neem aan, mits nac het slim speelt, dat seuntjes gewoon nog speelt a.s. vrijdag

5   8  
Hont

Verkopen betekent alleen maar minder geld te investeren in de club door de nieuwe eigenaren, wie dat ook mogen worden.
Gek genoeg zijn we op dit moment een club zonder geld, maar is geld geen probleem.
Ralf is een van de weinigen in deze selectie die waarde toevoegt. Voor de rest zo min mogelijk contracten verlengen (behalve talentvolle eigen jeugd). En als er straks geld is doorselecteren. Met de spelers die er nu staan promoveren we helaas nooit.

12   62  
Judge M.

Wat WW zegt. Zijn spandoek mag in de fik als hij er vrijdag om die reden niet bij is..

En als hij er wel bij is dan steken we Blanco zijn computer maar eens een keer in de fik. Die zou het allemaal toch wel weer mooi vinden als NAC nog verder verzwakt wordt..

5   1  
SanderH

Heb hier ook twijfels over. Als NAC de seun laat gaan lijkt me gezien de ervaringen met buitenlandse clubs een stevige bankgarantie een must. Die paar ton heb je gezien de gemiste inkomsten gewoon nodig en voor een 33 jarige speler een prima bedrag. Maar gezien het sportieve gewoon een stevige aderlating. Al zou van Schuppen het goed kunnen invullen en je hebt in de spits voldoende opties.

9   1  
Wanny

Aan de ene kant zou ik het hem het avontuur gunnen en wie weet om nog even flink te cashen. En wellicht is het seizoen toch al verloren.

Anderzijds zijn er al gekkere dingen gebeurd in de KKD en hebben we de laatste 4 wedstrijden gewoon 12 punten gepakt. Dus wie weet is er nog wel wat mogelijk.

15   4  
wim

1 april komt eraan

17   7  
Ouwe Spionkop

Zullen we er maar gewoon helemaal mee stoppen?

7   6  
Spongebob

Als tie slim is blijft hij, levert zijn contract in tegen een contract om de jeugd te gaan trainen.

57   10  
Das Phantom (BSR)

@Judge M.

Zijn spandoek in de fik ja? Doe eens even normaal joh.
En net doen alsof dit krantenvulling is om onrust te stoken van Blanco is ook wel een beetje laag bij de grond, voor de andere reageerders.

19   2  
Soulfinger

Beetje een dubbel gevoel hierbij. Ik weet niet of ik het als enigste zie, maar je ziet aan zijn spel dat die 33 jaar begint te tellen. Dan bedoel ik niet de drive, zijn inzicht en de liefde voor onze Bredase club. Maar het tempo waarmee het onvoorspelbare hotseknots voetbal van de eerste divisie begint hem op te breken. Ondanks dat blijft hij wel een belangrijke spil voor ons dit seizoen, of hij dat volgend jaar nog kan zijn, is nog maar zeer de vraag. Als de Seun zelf nog een laatste klapper wil maken en op avontuur wil gaan in het land van de rijzende zon, moet hij dat NU doen. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die hem dit misgunnen.

17   11  
Fred1

Ik heb het al eerder aangegeven de meeste zaakwaarnemers zijn de ratten uit het riool.
Wat moet een speler van 33 jaar daar, wordt je daar gelukkiger als familie man in een wereld die bol staat van de ellende.
Er is er ook in dit geval dus maar ééntje die uiteindelijk lacht.
Uiteindelijk blijft er in de kern niks meer over van NAC en hoeven we ons nu al helemaal geen illusies meer te maken over de play offs.
Wat moet je in deze fase met een paar ton?
Azagari, Agougil, van Schuppen, Banzuzi ze komen allemaal zwaar tekort om een rol van betekenis te kunnen spelen.
Een hele tijd geleden meldde ik al dat van Aalst eigenlijk gewoon geen afstand van NAC wilt doen dat neemt nu dusdanige vormen aan dat er al bijna niet meer aan is te ontkomen.
Deze man zou moeten begrijpen dat er niemand meer op hem zit te wachten, hij heeft de club destijds gered maar is ook de hoofdschuldige van de penibele situatie waarin we nu verkeren.
Deze man moet zich terugtrekken en de club vrij laten en nu zouden er ook geen transfers meer toegestaan moeten worden.
Zoals al eerder hier mensen opmerkten het is een vette middelvinger naar al die supporters die seizoenskaart en kochten en aan alle trouwe sponsoren.
Gewoon schofterig gedrag en van Aalst denkt alleen maar aan zichzelf , “ rupsje nooit genoeg “ , deze man weet niet wat empathie betekent en ook niet wanneer de maat vol is.
Mensen hebben betaald voor een bvo die meespeelt om de prijzen in de KKD en krijgen er een slecht geleide amateurclub voor terug.
Ik ben het zó zat kan het niet eens meer aanzien heb voor de wedstrijd van vrijdag mijn plekken weggegeven, zou het bijna niet eens meer erg vinden als het over was, het doet gewoon te veel pijn om dit mismanagement en anti voetbal mee te moeten maken.
De limiet is bijna bereikt.

19   7  
Ivo

Nou ja, misschien raar hoor, maar ik zou het doen.

We hebben met Boris en Banzuzi 2 jonge spelers die ook op die positie kunnen spelen.
En ik zie Ralf er toch al regelmatig doorheen zakken, vooral conditioneel. Het is natuurlijk een beer van een vent, maar in de kleine ruimte kan hij niet veel. Hij heeft een flinke draaicirkel, zeg maar.
Dat wordt natuurlijk niet meer beter. En hij zal best hoog in het salarishuis zitten. Doe het maar gewoon, dat geeft de nieuwe eigenaren de kans om in de zomer weer een extra speler te halen.


10   3  
John

@Das Phantom

Het is geen serieus bericht. J3 League met laatste jaren nog geen 3.000 toeschouwers....

1 april komt vroeg dit jaar.

6   1  
[email protected]©

Als hij een belangrijke pion is in de plannen voor volgend seizoen, dan behouden. Als je voor zijn positie volgend seizoen andere gedachten hebt, dan kiezen voor het geld.

11   3  
Nonkel Frans

Is dit een boodje aap verhaal?
Of gaat Ralf ons nu laten zien hoe groot zijn clubhart echt is?

Als het waar is en doorgaat gaat hij voor :
De taal en alfabet - groots avontuur
Het eten - wat zal hij afvallen.
Zijn rol in t team - hij loopt al die kleine japannertjes ondersteboven
Het geld voor NAC?
Het geld voor hem?

Deze vrijdag tegen De Graafschap.
Benieuwd waar de superboeren in t uitvak mee komen. Daar ligt nog een pijnpuntje.

9   2  
Tram

Groot verlies voor ons maar seizoen is toch al verkloot. Voor Ralf natuurlijk prachtig avontuur. Zo’n kans krijgt hij nooit meer.
Maar ik gun het hem van harte. Hadden we hem maar een paar jaar eerder gehad…

8   1  
W.R.

Hij is toch destijds naar NAC gekomen onder de voorwaarden dat hij na z'n voetbal carrière een andere functie bij NAC zou krijgen?

37   3  
Chris W.M.

Seuntjens heeft eerder al laten optekenen nog in het buitenland te willen gaan spelen. En welk land past er beter bij zijn kwaliteiten dan Japan? Lekker in de spits, van die lichtgewicht verdedigers in je nek die je simpel af kunt schudden, technische spelers om je heen die zo af en toe een balletje op je hoofd leggen die je zonder los van de grond te hoeven komen binnen kunt knikken. Financieel zit het daar ook wel goed, vraag maar aan Jordy Buijs. De timing is allerbelabberdst, toegegeven, maar Seuntjens ziet de bui ook wel hangen. Afhankelijk van wanneer de overname rond is wordt het of een klote seizoen omdat ze te laat starten met de selectie samenstellen, of hij raakt zijn plek kwijt. Er gaat natuurlijk een compleet andere spelersgroep gehaald worden, dan is hij sowieso het kind van de rekening.

Met een middenveld Velanas, Cagro, van Schuppen kun je de competitie wel uitspelen. Kan de Rooij weer naar links en Kestens of Bannis op rechts. Zijn persoonlijkheid in de kleedkamer gaat wel erg gemist worden ben ik bang, benieuwd of de Graaf het dan allemaal onder controle kan houden.

5   3  
gjoewie

Tja, 80% zeker dat je volgend jaar weer in de KKD speelt. Kun en wil je dat nog opbrengen? Dan maar liever een beetje wandelvoetbal in Japan tegen een vorstelijk salaris?
Ralf heeft zich nog niet kunnen laten zien als het boegbeeld van NAC. Hij heeft zichtbaar problemen met de manier van spelen en het niveau van de andere spelers. Jammer genoeg past hij zich daar moeiteloos bij aan. Het is niet de aanjager die de rest van het elftal op sleeptouw mee kan nemen. Hij kan wel als geen ander het publiek bespelen. Dat zag je wel tegen de jonge Lampjes.
Ik zou hem er volgend jaar graag bij hebben, al was het maar als elftalsleider in de kleedkamer. Een rol die Lurling in het verleden ook al eens had.

17   29  
Judge M.

@Phantom:

Het is voor een groot deel te danken aan de vuilspuiterij en stemmingmakerij van Blanco en zijn kliek en het kritiekloos ervan overnemen door o.a. BSR dat de zaak vorig jaar zo ge-escaleerd is en nu de boel nu steeds muurvast op slot zit. Hun clickbait boven onze club. Weg ermee!

En zo'n spandoek is toch niks waard als iemand als El Allouchi er slechts eenmalig eentje kreeg na al zijn verdiensten voor de club, net als dat passanten als de gebroeders Ilic er na hun eerste wedstrijd samen al eentje hadden hangen.

Als Ralf nu zou gaan, is het een afhaker eerste klas en zijn zijn woorden over hoe NAC in zijn hart zit geen stuiver waard.

13   6  
Adiosdebrass

Ralf zijn jongensdroom was altijd om NAC -speler te worden. Dit is hem nu gelukt maar helaas komt er nu een trein voorbij, die eigenlijk niet zou stoppen in Breda!

Ralf kies nu voor je avontuur op deze leeftijd want over 2 jaar is het te laat.

Pak deze centen mee waarvan NAC ook nog eens gaat profiteren. Prachtig toch.

Boris kan jou plaats overnemen en dan wachten we wel een jaar om te promoveren.

Na Japan kun je bij NAC altijd terugkomen en je ( trainer/voetbal) carrière vervolgen!!

10   1  
Tinus076!

De vraag gaat zijn wat wil seuntjes zelf!

Ik hoop dat hij blijft deze man is na haye en olij de belangrijkste man.

Haye is al weg en we zien allemaal wat dat gedaan heeft.
En iedereen die zegt het seizoen is toch al verloren dat klopt maar laten we dan op zn minst met het kleine beetje voetbal instinkt het seizoen afmaken want zonder seuntjes gaat het nog slechter worden.

Helaas is seuntjes 4 jaar te laat gekomen.

5   3  
Real Robert

@Chris W.M. Ben het met je eens wat betreft dat

middenveld. Je kunt daar de naam Bakker nog

aan toevoegen.

Overigens staan er op de lijst van contractloze

voetballers nog interessante namen.

Mits een beetje fit zou je dan een goede vervanger

kunnen halen, die ook beschikbaar is voor het

volgend seizoen.

Contract voor rest van het seizoen met optie tot

verlenging bijvoorbeeld.

19   5  
bas

Types die boos worden op journalisten die iets onwelgevalligs schrijven hebben altijd iets sneus. Nu nog steeds denken dat mensen vorig jaar zijn opgestookt door de Stem heeft ook wel iets dommigs.

17   11  
Chris W.M.

@Judge M.

Je bedient je hier een beetje van Trump praktijken. De brengers van het nieuws de schuld geven in plaats van je druk te maken over degene die het nieuws veroorzaken.

8   26  
Judge M.

@Chris W.M.:

Ik heb altijd beweerd dat er 2 kampen schuld hebben gehad. En allebei kunnen en willen ze niet in de spiegel kijken. Dankjewel dat je dat nu ook weer even bevestigt met je idiote Trump-vergelijking.

En dat brave mensen, is jammer...

7   9  
Bob

Een echte clubman haha, gewoon voor het geld gekozen net als Mats.
Geen probleem, maar noem je dan geen clubman.

9   5  
Breda F2

Ik vind persoonlijk sommige reacties echt te ver gaan. Wtf, stelletje kleuters. Dit hoort bij t voetbal ( als het al waar is ) Seun, doe wat je hart zegt. Ik ben al trots dat je onze kleuren draagt!

Zal nooit verloren gaan.

5   2  
ArnoldUno Breda

@BOB, hij heeft mogelijk betere aanbiedingen (waaronder van de Graafschap) naast zich neergelegd om te kunnen spelen bij NAC. Kijk anders even hoe de club er momenteel voorstaat. Ik snap heel goed dat hij nog een laatste carrièremove maakt. En als NAC nog een paar ton krijgt is het gewoon een prima oplossing voor beide partijen.

5   5  
WillyG

Ik gun het Ralf. Hij had 3 jaar gelden bij NAC moeten komen toen hij naar de Graafschap ging. Die kans werd hem toen natuurlijk ontnomen door Tommy. Dan had hij mooi in twee mooiere jaren van zijn carrière in het geel zwart gespeeld.

Dit is zijn laatste kans, laat hem maar terug komen over 2/3jaar om in de leer te gaan als TD. Dan hebben we over 5 jaar wel een TD met NAC DNA. Zijn ambities na het voetbal liggen toch daar?

5   1  
Cool Hand

Ik vermoed dat hij al afspraken heeft gemaakt met NAC over zijn carrière nadat hij zijn schoenen in de wilgen heeft gehangen. Ik weet niet of op het 3e niveau in Japan voetballen een betere optie is.

8   9  
josjosjos

Ik moet wel weer lachen om die hysterische reacties van dat clubje amateurjournalistjes van BN de Stem hoor. Wat een typetjes.

We weten nog niet eens of Seun er zelf wel trek in heeft. En dan nog, de kans dat we dit seizoen promotie gaan halen was sowieso al miniem.

4   1  
Boxer

Wat wil hij zelf?

Ik kan me voorstellen dat als je top 4 had gestaan hij helemaal niet weg wilde. In deze situatie.. NAC pakt wat geld en hij pakt wat geld

11   6  
Nonkel Frans

BSR hebben jullie factchecking overwogen.? Of heeft BNde Stem dit afdoende gedaan denken jullie? Ralf himself ff bellen - de man met het hart op de tong.
Dan voorkomen we hier op het forum iets van een trumpiaanse landdag.........

7   3  
Willem 4,5

Je zou je kunnen afvragen dat dit uberhaupt aan de orde komt, als NAC een normaal functionerende club was geweest, was Seuntjes gewoon gelukkig geweest hier. Hij zal best wel meer gaan verdienen maar het zal geen 'binnenloper' zijn, zeker niet op zijn leeftijd. De spelers verlaten het zinkende schip dat is zeker, met oa dank aan de overnamesoap en al die prutsers die het afgelopen jaar voorbij gekomen zijn op elk gebied. Als ie gaat heeft ie een voordeel, je verstaat voorlopig geen ruk van die taal, lekker rustig als er problemen zijn.

5   5  
Naccie1912

Aantal vragen:
- Hoe kan dit per direct als de transfermarkt dicht is, of is deze open in Japan?
- Zou Ralf dit uberhaupt zelf willen vraag ik me af..
Het zou een aderlating zijn omdat ik hem erg waardevol vindt in het elftal met zijn karakter, zeker voor de jonge jongens. Maar een paar ton voor een speler van 33, dat kunnen we als NAC zijnde momenteel niet afslaan..

3   1  
Jf

Hoe staat hij er zelf in want hij wilde maar wat graag bij zijn Nac spelen en na nog geen seizoen weg dan spreek je jezelf wel tegen.
Als hij zelf graag zou gaan dan moeten ze het doen.

Al met al de bal ligt bij Ralf

20   4  
Willem 4,5

O ja, waar ik om moet lachen is de reactie van een aantal domoren die bn/stem weer de schuld geven. Nieuws is nieuws, zo gaat dat. Wees blij dat er nog onderzoekjournalistiek bestaat en dat berichten zoals deze in de krant komen. Vuilspuiterij en stemmingmakerij wordt het ook genoemd, wat een onzin, kun je niet tegen de waarheid?. Ook deze site doet het natuurlijk weer verkeerd, nogmaals nieuws is nieuws. Zonder bn/stem heeft deze site ook geen materiaal genoeg, of moeten we het constant over de pasvorm van het nieuwe shirt hebben? Als je niet tegen de waarheid kunt weet ik nog wel een land waar je prima naar toe kunt, daar houden ze van niet de waarheid.

21   5  
Chris W.M.

Letterlijke quote uit BN De Stem;

"Twee maanden voor het einde van de competitie wil een club van het derde niveau in Japan (J3 League) Seuntjens per direct inlijven. Zijn zaakwaarnemer heeft de belangstelling bij NAC gemeld. En NAC bevestigt weer de Japanse interesse in Seuntjens, maar wil inhoudelijk nog niet reageren. De Japanners hebben inmiddels een bod uitgebracht, maar van een akkoord was tot vandaag nog geen sprake."

Wat wil Seuntjens? Duidelijk, die wil dat de clubs eruit komen. Anders geef je je zaakwaarnemer geen toestemming om met de belangstelling naar NAC te gaan, toch? Plus heeft BN De Stem contact gehad met NAC, die de interesse bevestigen. Dan kan het frame dat ze dit uit de duim zouden zuigen ook direct weer de prullenbak in.

12   21  
josjosjos

Haha Chrisje, krijg je tegenwoordig betaald door die vierderangs "journalisten"? Je kunt toch niet ontkennen dat over het algemeen ze een hoog hysterie gehalte hebben in hun stukjes. En over "frames" gesproken. BN de Stemmingmakerij is natuurlijk kampioen framen. Waarom zouden ze dat doen? Omdat chaos verkoopt natuurlijk.

9   2  
Vinnie Jones

Veel negatieve reacties hoor. Hij heeft heel zijn leven in de kelder van de Nederlandse competitie gelopen (niet de meest sexy competitie ter wereld), nu kan hij naar een ander land, voor een mooi salaris en kinderen die op een leeftijd zijn dat ze nog overal kunnen aarden. Het is niet België/Denemarken waar we het over hebben. Ik zou het klote vinden als hij gaat, maar ik snap dat hij deze kans wil grijpen.

7   1  
Nonkel Frans

Dank @Chris WM Hele artikel had ik nog niet gelezen en verliet mij op de BSR samenvatting.
Een serieus onderzoek dus, met instemming van Ralf. Of ze er uit komen?.

Ralf maakte bij zijn vertrek in Doetinchem mbv Steyn en Manders, geen goede sier en geen vrienden daar. Benieuwd hoe dit verhaal voor hem in Breda uitpakt.

7   3  
Carel

Voor het geld hoef je Seuntjens niet te laten gaan want met alle respect doet NAC er vervolgens niet veel soeps mee. Voor hem kan dit natuurlijk wel een fantastisch avontuur zijn zo richting het einde van zn carriere waarna hij daarna terug kan keren in de organisatie van onze club.

13   6  
Chris W.M.

@josjosjos

Bij de toon van de artikelen kun je inderdaad je vraagtekens zetten. Het wordt vaak wat aangedikt of spectaculairder gebracht dan het daadwerkelijk is.

Verder snap ik niet echt wat je bedoeld. Zij schrijven gewoon op wat ze te horen krijgen van hun bronnen binnen en rond de club. Natuurlijk zitten zij daardoor in bepaalde kampen, daar halen ze immers hun informatie vandaan. Maar het is niet zo dat wat zij schrijven onzin is. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren wanneer zij voor het laatst iets gebracht hebben wat achteraf echt onzin bleek te zijn.

Dat ze door alle onrust rond NAC veel te schrijven hebben, wordt niet door die gasten veroorzaakt he. Daar is iedereen bij NAC zelf verantwoordelijk voor. Het is hun baan om dat uit te zoeken en te publiceren.

6   2  
Dutchbird

NAC heeft Ralf niet kunnen brengen wat hij hoopte. Dat begon al met die Belgische zonderling. Vervolgens de ellende met Steijn. Draak van een vent, maar Ralf had er jarenlang prima mee samengewerkt. Weinig dikke thuiswedstrijden a.g.v. corona. Ziekelijke meerderheidsaandeelhouders die geen cent lieten uitgeven aan fatsoenlijke versterkingen of een ervaren coach. Een overnamesoap die zijn weerga niet kent waardoor er geen licht brandt aan het einde van de tunnel. Van al die ellende wordt je niet blij en veel vertrouwen in verbetering zal er niet zijn. Terecht. En als ik menig reactie hier lees dan vormen de supporters ook weinig reden om te blijven.

Ik kan me voorstellen dat zo'n Japans avontuur aan het einde van je carrière dan best aantrekkelijk klinkt, zeker als het salaris veel bijkomende nadelen goedmaakt. Toch denk ik dat die bijkomende nadelen niet moeten worden onderschat. Familie, andere cultuur, raar taaltje, eenzaamheid etc. Daarom wens ik Ralf veel wijsheid bij het maken van zijn keuze.

8   2  
bier en friet

Ik vind de toegevoegde waarde van Ralf moeilijk in te schatten.

Als voetballer brengt hij niet wat ik er van verwacht had. Dat ligt niet helemaal aan hemzelf. Ik vond hem het beste in de 16, met de rug naar de goal of iig een 'echte spits' of inlopende spelers er omheen en dan afleggen of afmaken. Daar heeft hij het lichaam en het gogme voor. We hebben echter op dit moment niet (meer) de spelers voor dat spel. Het zij zo.

Zijn rol in het team vind ik lastig in te schatten als buitenstaander. Ik zie de interviews en ik vind dat persoonlijk altijd een 'showtje', gespeeld. Kunnen meningen over verschillen, maar het enige interessante is hoe zijn medespelers het oppikken. En als ik de spelers soms over het veld zie lopen dan durf ik wel te zeggen dat zijn super betrokkenheid, winnaars- en topsportersmentaliteit iig niet overslaat op de rest. Zeg niet dat dat zijn schuld is, maar dit is wat ik zie.

Met dat in ogenschouw vind ik 'een paar ton' echt veel geld. Misschien is het zelfs wel goed als hij zou gaan. Hij is sowieso een persoonlijkheid en als zo'n figuur komt of gaat dan gebeurt er iets in de groep. Even iedereen wakker schudden. Daarnaast kan Van Schuppen een kans krijgen in een toch al redelijk verloren seizoen. En voor Ralf zou het (mag ik toch aannemen) betekenen dat hij zijn pensioenpotje redelijk kan spekken.

6   5  
Cees-2

Seuntjes doet het aardig bij NAC, dat zondermeer. Maar laten we a.u.b. van een mug geen levensgrote olifant maken, zoals o.a. verslaggevertjes als Blanco al te graag doen. Bewust doet hij dat, om de publiciteit, zijn verplichte dagelijkse NAC-verhaaltje, dat laatste vooral. Dus prik er enigszins doorheen. Seuntjes is geen speler voor de toekomst, zelfs niet voor de nabije, dat lijkt mij duidelijk, toch? Hij is gehaald, tja om mogelijk e.e.a. te pleasen. Had het geluk dat NAC haast geen beleid heeft betreft het aantrekken van spelers. Gaat hij, nou dan gaat hij, veel succes gewenst. Zo ongeveer nummero 269 die vertrekt!, Boeiend wat bij NAC komt en gaat, niet echt meer na ongeveer 269 mutaties. Op naar de volgende reeks simpele spelertjes. Als bovenstaande feiten niet kloppen hoor ik het graag. Duimjes zeggen niets, totaal niets!

7   4  
Fox

Ik zou het zonde vinden als ie zou vertrekken
Maar eerlijk gezegd denk ik dat het hier gaat om nieuws dat niet klopt. Waarom ik dat denk? Gewoon mijn gevoel.
Ralf heeft altijd al voor NAC willen spelen en nu dat eindelijk zo is denk ik dat ie 123 niet weggaat of het moet een super transfer voor hem zijn. Maar 3e klasse….. ver weg van zijn Breda? Neeeeeh

6   2  
Breda83

@Fox

Denk je niet dat als het niet waar zou zijn Ralf dit niet allang ontkent had op zijn Instagram ofzo? Ik zie zelfs dat de Gegenpressing account hem getagd heeft in het bericht, het lijkt me sterk dat hij niets van zich laat horen als het niet klopt.

10   1  
SjorsNAC

Ik zie hem liever blijven, mochten we de playoffs halen dan moet je echt types als Seuntjes erbij hebben. Ik weet zeker dat hij er helemaal voor zal gaan in de playoffs, zijn ervaring heb je echt nodig om ook de jeugd mee te nemen. Ja het seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan maar je MOET echt 1000% voor die allerlaaste kans gaan gewoon.

7   4  
NACPB

Dit loopt al langer.
NAC heeft een eerder bod al geaccepteerd een aantal weken geleden. Alleen wilde Ralf toen niet, nu zijn ze weer terug gekomen met een 2e bod en nu twijfelt Ralf.
Het is hem gegund.

10   5  
Forza 1912

Gauw verkopen

5   4  
Bredaaaaa

Ralf is bijna 34 en ik gun hem het avontuur in Japan. Als NAC er nog wat aan kan verdienen. Prima.

10   2  
Hugo

Dus. Resumé. Een Japanse club uit de derde divisie wil graag een paar ton(!) wegleggen voor een aanvallende middenvelder op leeftijd, die speelt bij de nummer 9 van de kkd. Hoe, in vredesnaam, komen die Japanners uit bij, met alle respect, Ralf Seuntjens. Of hij is aangeboden. Of het is quatsch.

3   6  
Maarten

Behouden maar niet zo zeer als voetballer maar functie elders zoals commerciele invulling. Sportief heeft hij het niet het verwachte gebracht.

6   7  
CS

Nooit doen wij blijven met lege handen staan en de aandeelhouders lopen weg met de centen.

RALF HOORT BIJ NAC

5   3  
Jamack

Misschien vergezocht, maar als de “Amerikaan” NAC overneemt en Ton Lokhoff TD wordt, dan weet Ralf dat er voor hem geen plaats meer is. Vergezocht? Strategische denken van Ralf? Wie weet? In ieder geval is op dit moment alles anders dan het lijkt bij ons NAC, dus niets is ondenkbaar.

9   5  
DunErwt

Echte NAC mensen met kennis en ervaring moet je altijd zien te behouden.

6   6  
Dos

Snap helemaal dat Seuntjens open staat voor dit avontuur, mooie stukje levenservaring. In de situatie waarin hij nu zit bij NAC zou hij bijna gek zijn als hij deze optie niet serieus onderzoekt.
Financieel zal het ook niet slecht zijn, dus mes snijdt aan 2 kanten.

4   4  
Leurenaar

Lastige situatie dit. Maar gezien het feit dat de kans op promotie, via playoffs, nihil is zou ik Ralf bedanken en een paar ton bijschrijven.

16   6  
josjosjos

@CHRIS W.M.

Volgens mij heeft de berichtgeving juist wel invloed op onrust binnen de club. Als elk besluit onder een vergrootglas wordt gelegd, zul je altijd wel een aspect vinden wat minder voordelig is. Keuzes zijn vaak niet goed of fout, maar hebben vaak altijd positieve en negatieve kanten. Dat is inherent onderdeel van keuzes maken en besturen.

De berichtgeving van BN de Stem richt zich onevenredig op de negatieve kanten. En geef ze eens ongelijk! Want sensatie verkoopt. Ik kan me levendig voorstellen wat dat met een organisatie doet. Leidt volgens mij tot een bestuurscultuur waar je vooral quick wins wil pakken en de angst om een fout te maken regeert. Je hoeft maar een middagje politiek nieuws te lezen om te zien dat dat vaak niet tot de beste oplossingen leidt ;). Een voorbeeld waarvan we weten dat die dynamiek speelde: toen Haye aangaf bij te willen tekenen was BN de Stem er als de kippen bij om de druk op te voeren dat er snel een akkoord moest komen. Maar wat speelt er allemaal mee bij die onderhandeling? Hoge salariseis, afkoopsom willen bedingen, etc. Uiteindelijk maakte de club in dat geval geen knieval, maar ik kan me goed voorstellen dat dat op andere momenten wel gebeurt.

Daarnaast is de kampjesjournalistiek van de BN de Stem een serieus probleem. Er is altijd wel iemand die ontevreden is over een keuze die door de club wordt gemaakt. Die krijgt vervolgens uitgebreid de kans om ongenuanceerd en zonder tegenspraak uit de doeken te doen hoe belachelijk het allemaal is wat de club doet. En als de club publiekelijk reageert staan ze sowieso al 1-0 achter. Een voorbeeld: de zaak Sydney van Hooijkdonk. Ik zeg niet dat de club geen fouten heeft gemaakt in dat dossier en ik heb ook niet alle feiten, maar het was duidelijk dat kamp Van Hooijdonk via de krant een oorlogje aan het uitvechten was. En daartoe kregen zij alle ruimte van Blanco en kornuiten.

Goed, my two cents, doe ermee wat je wil.

2   2  
Martinus

Ik vraag me ook vooral af of dit kan in het kader van de transferwindow. Dat die in Japan nog geopend is kan best zo zijn. Maar in Nederland toch niet? Dan is er toch nog geen mogelijkheid om spelers per direct aan te trekken? Dus je zou dan zeggen dat het voor volgend seizoen is. Al zijn daar vast manieren omheen. Of ik heb het verkeerd begrepen, kan ook.

Mijn gevoel zegt dat als Seuntjens dit zelf wil, dat je hieraan mee moet werken. Geld vangen voor iemand met zijn leeftijd is gewoon een bonus. Zeker als je op termijn aan een nieuw elftal, met een andere visie, wilt werken. En daar ga ik vooralsnog nog altijd van uit, dat die overname er komt en dat er dan serieus wordt gekeken naar de invulling van het elftal. Dan creëer je op deze manier wel ruimte in een seizoen dat (helaas) grotendeels reeds verloren is gegaan.

5   2  
Sjonnie

Ralf zal wel een kilo of 15 aankomen met al dat lekkere Japans eten.
Alleen daarvoor zou je al naar Japan gaan.

3   4  
Judge M.

Juist @Nonkel Frans en @Josjosjos. Niks meer en niks minder.

1   10  
Cool Hand

Apart dat velen 'het buitenland' per definitie als iets goeds zien. Al die jonge NAC spelers die naar het buitenland zijn gegaan. Loshi, Brusselers, Kuyper etc. Het is een avontuur, dat zeker, maar wat zijn ze ermee opgeschoten? Wees trots op je eigen land. Zo slecht is het hier niet (op de avondklok na, dat was wel een serieus minpuntje).

5   4  
Chris W.M.

@Martinus

Wanneer je onder contract staat bij een club is een overstap alleen mogelijk wanneer de transfermarkt in het land van bestemming nog open is. Uitzondering daarop is wanneer je contractloos bent, en het contract ontbonden/afgelopen is voor de deadline van de transfermarkt in het land waar je het laatst onder contract stond. Dan kan je je na het verstrijken van de deadline nog bij een bond/club laten inschrijven.

In dit geval is de transfermarkt in Japan open, dus kan Ralf als hij wil daar ingeschreven worden. En dus staat dat een overgang niet in de weg.

10   5  
NAC4Ever

Houden, het seizoen is nog niet klaar.
Als we ons plaatsen weet je nooit wat er in de play-offs nog mogelijk is.

Daarnaast vind ik Seuntjens een speler wie met zijn hart voor NAC speelt. Dat vind ik als huidige nunner 9 in de KKD veel waard.

Vanuit Seuntjens zijn kant kan het denk ik twee kanten op.
Of hij pakt als speler wie voor KKD heeft gespeeld een buitenlandsavontuur of hij maakt zijn droom (spelen voor NAC) af, met nog steeds een kans op promotie met 'zijn' club.
Daarnaast spelen we pas net weer met een gevuld NAC stadion. Denk dat hij daar ook waarde aan hecht.

Ik hoop dat hij blijft.

7   1  
Moppernac

Fc Imabari dat is de club die interesse zou hebben in Ralf Seuntjens.
Als Ralf dat wilt moet hij dat nog lekker gaan doen, ik gun hem het van harte om een beetje door Japan te reizen.

2   1  
Martinus

@ChrisWM

Bedankt voor de opheldering, ik was in de veronderstelling dat je buiten de transferwindow niet uitgeschreven kon worden in Nederland, maar dat klopt dus niet. Dan wordt het dus afwachten wat Ralf wil en wat NAC eraan wil/kan verdienen.

9   6  
Geelzwartwit

Ralf moet met zijn leven lekker doen wat goed voor hem en zijn dierbaren is. Nu krijgen ze bij hem thuis al een jaar lang een voetballer thuis die steeds weer van een koude kermis thuiskomt want voor een seizoen als dit had hij nooit getekend.

Succes met je keuze Ralf en haal het mooiste uit de voetbalminuten die je nog kan maken.

19   6  
nec nijmegen

Ik snap de emotie omdat het een jongen uit de stad is.Maar kom op zeg, 2 a 3 ton voor een speler die het eigenlijk helemaal niet meer belopen kan..
Strik erom,door de voordeur naar buiten en verder.
Bij een evt overname zal er echt wel een elftal worden neergezet wat mee gaat doen om directe promotie.
En dan vraag ik mij af of Seuntjes daar nog een rol in gaat spelen.

26   5  
WW

Iedereen wordt blijkbaar iets gegund. Haye een middenmootclub in de eredivisie, Olij ook een mooie eredivisieclub en nu Seuntjes weer om lekker af te bouwen in Japan.

Alleen het betalende trouwe NAC-publiek wordt niets gegund. De laatste strohalm om de playoffs te halen en
nog iets van dit troosteloze seizoen te maken, dreigt nu ook te breken.

21   3  
Italo (BSR)

Als je verkoopt kunnen we er voor dit seizoen mee stoppen. Spullen inpakken en afhaken. Want hoe slecht het seizoen ook verloopt: op dit moment heb ik ergens nog de hoop op een stunt via de nacompetitie.

Als je Seuntjens nu verkoopt geef je het signaal af dat men zich binnen de club neerlegt bij een nieuw jaar KKD. Een signaal aan spelers, sponsoren en supporters. Prima, is een keuze.

7   2  
KruisVeld

Ik vind het vooral een aanname dat Ralf zo belangrijk is in de kleedkamer. Hij zal best met zijn ervaring een belangrijke schakel in het elftal zijn, tegelijkertijd is het zo dat een sterke persoonlijkheid niet altijd het beste werkt voor een team. Hij is mondig, maar dat zijn Olij en Malone bijvoorbeeld ook. En die halen de voorbije weken wel een hoger niveau dan Seuntjens doet.

Ralf heeft absoluut kwaliteiten, de cijfers bevestigen dat ook wel. Tegelijkertijd heb ik geregeld wedstrijden gezien waarin hij niet zijn niveau wist te halen. Wat ik maar wil zeggen is dat niet uitgesloten is dat NAC zonder hem kan renderen. Wie weet staan er anderen op, of renderen sommige spelers beter zonder zijn aanwezigheid op het veld. De tijd zal het leren. En dat is echt niet respectloos richting Ralf bedoeld, want hij zet zich altijd 100% voor NAC.

4   2  
Kees

Lekker bij nac blijven en volgend jaar een rol bij het eerste als aanspreek punt en door groeien naar TD

22   4  
ome cor

Hee hee hee hee
Hup en saké

5   5  
Reem

Het zou een schande zijn om NAC nu te verlaten, zijn zogenaamde club.
En eveneens wanbeleid van NAC, er is nu nog een klein sprankje hoop op de play offs. Daar heb je een ervaren Seuntjes natuurlijk bij nodig. Of schrijven we het seizoen schriftelijk af dan?

11   16  
Perino

Ralf zijn " eindstation " is Nac Breda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alleen die zogenaamde nac supporters die NU Ralf alweer willen laten gaan zijn geen echte supporters , onrustzaaiers , zijn het .
Momenteel is Ralf Seuntjes van ONSCHATBARE waarde voor ons NAC , was hij er niet bij geweest ( en Nick Olij ) had ONS NAC onderaan gestaan !!!!

10   5  
Boyke

Wat WW zegt. We zouden onderhand smartengeld moeten krijgen ipv betalen om naar dit NAC zonder Haye, Seuntjens en straks OLIJ te kijken.

12   3  
Becherovka

Seuntjens nu weg doen is heel onverstandig. Voetbaltechnisch ga je er op achteruit en Seuntjens heeft een opleiding sportmanagement gedaan. Hij kan na zijn carrière als prof naadloos doorgaan in de organisatie.

8   7  
scheppioni

Ik kan me dit verhaal niet voorstellen dat the Seun er voor kiest, want zijn droom gaat dan niet meer uit komen..... ik zie eerder gebeuren dat wij de finale om plek ere tegen fortuna moeten strijden, dat wij deze tegen de verhouding in over de streep trekken en dat Mats met zijn broer mee gaat naar ons moi BREDA om daar vervolgens samen volgend seizoen te kunnen schitteren !!
Laat me nog even lekker dromen ..........

8   14  
Perino

De laatste WENS van Ralf is met Max samen bij Nac te spelen , dat zou zomaar volgende seizoen kunnen zijn !!!!

10   3  
Geelzwartwit

Met Haye was het spel waardeloos en stonden we 10e. Het was af en toe van de speler Haye genieten mede omdat de rest zo slecht was. En voetbal blijkt nog steeds een teamsport. Haye mocht niet weg want dat was sportief de doodsteek etc ect
Zonder Haye staan we inmiddels met nog steeds slecht spel 9e.

Seuntjens mag niet weg want.. Kopie paste.

NAC en Seuntjens moeten doen wat hen goed lijkt. Volgend jaar staat er sowieso een compleet ander team en organisatie.

5   4  
Geelzwartwit

Overigens denk ik dat Seuntjens gewoon zelf zijn keus maakt. Heel gek maar iets zegt me dat hij gewoon doet wat voor hem en zijn dierbaren het interessantst gaat zijn.

Of zou hij alle verschillende meningen van supporters die heel de casus niet kennen afwegen?

Succes Ralf bij NAC of elders
En wie weet over 2 jaar toch gewoon in een andere functie weer terug bij de club.

4   12  
Spongebob

Ik zag hem een tijd terug op een avond bij boeimeer, paar jonge kids achter en voor op z’n fiets.

Moet je dat nu nog willen op 34ste naar het buitenland gaan ?
Voor die paar centen die tie meer gaat verdienen ?
Zou tie daar zijn eigen nog finincieel nog onafhankelijker spelen ?

Die kinderen lekker hier op school/opvang en gewoon vertrouwde omgeving van familie etc etc

Avontuur moet je op jonge leeftijd doen, nu niet meer!!!

12   1  
Ivo

@Spongebob

In het begin van je carriere moet je niet naar Japan, China, de USA of de zandbak gaan. Dan streef je nog het hoogst mogelijke niveau na.

Een jaartje Japan in de nadagen van je carriere, je verdient daar goed, unieke ervaring, die mensen zijn ook heel enthousiast en respectvol. De kinderen zijn nog jong, kunnen nu nog wel een jaar in het buitenland zonder dat ze daar heel veel achterstand mee oplopen.

12   3  
enkhuizer

graag behouden. we hebben nog álle kans om te promoveren. Zie de situatie van Go ahead en NEC vorig jaar rond deze tijd.

18   8  
Mo

Als ons NAC de Seun nu laat gaan, is dat de ZOVEELSTE SCHOFFERING van ons supporters!!!

Dit kan echt niet!

10   7  
Badeend

Geen lastige keuze. Gewoon verkopen als er nog geld aan te verdienen valt. Seuntjens heeft het - qua statistieken - aanzienlijk beter gedaan dan ik in ieder geval had verwacht, maar kan het meestal niet meer belopen en is niet de gedreven motivator die het team een niveautje hoger tilt. Dat wordt hem wel toegeschreven, maar daar zien we niets van terug op het veld.

Natuurlijk is het sportief best een aderlating, alleen om zijn cijfers, maar dit seizoen was al verloren in augustus, en iedereen die nu nog hard roept over 'een mirakel in de nacompetitie' is wat mij betreft volledig buiten de realiteit aan het leven. Het kan hoor, jazeker, maar dan vliegen we er volgend jaar keihard uit en is er wéér geen fundament. Daarnaast geloof ik ook absoluut niet dat het kan, daarvoor speelt NAC gewoon veel te slecht.

9   30  
Leo

En van de Seun zou ik dat pure VERRAAD vinden!

Jarenlang streven om bij ons NAC te willen spelen en dan DOODLEUK binnen 1 jaar de ploeg IN DE STEEK LATEN, voor dollars.


Dit zou EEN GROTE SCHANDE ZIJN!

6   5  
Den Hoge

Ik denk vooral dat Ralf zelf moet kijken of die het wilt doen.

Niemand die het je kwalijkt neemt als je vertrekt, niemand die je op een standbeeld plaatst als je blijft tenzij we promoveren. En dat laatste zie ik echt niet gebeuren voor zijn 35e. Tegen die tijd zit die dan waarschijnlijk al op de bank. Ik zou het wel weten op mijn 33ste en een dergelijk avontuur met beide handen aangrijpen.

5   3  
bside

Dit moet een 1 april grap zijn, geloof echt niet dat ralf met zn gezin in japan gaat wonen en daar z'n kinderen laat opgroeien/ naar school laat gaan etc. etc.

10   8  
Nonkel Frans

Seuntjes zijn eigen PR is niet sterk. Nam op een onhandige manier afscheid van de Graafschap. Hij moest en zou naar NAC want hij kwam van de stad en voor de club en voor de supporters haleluja. Maar dat is nu plots over.
Ook nu weer onhandig nieuws dus. Lijkt er dus op dat hij wil. Anders breng je het niet naar buiten.

Maar mocht deze overname niet doorgaat dan weten we waar we aan toe zijn. De liefde is niet groot genoeg. Te grote mond gehad. Hij mag aanschuiven in het vak passanten.
En wel zo sjiek nu geen terugkeer garantie bedingen bij Manders. Hij kan ooit in de toekomst gewoon opnieuw solliciteren naar een technische staf functie net als Kees Luijkx, Lurling etcetera. Wie weet wat de nieuwe eigenaar nog voor andere nieuwe mensen in gedachten heeft.

4   2  
bier en friet

@bside

Als Ralf zou vertrekken naar Japan, dan wil dat niet zeggen dat hij zijn gezin mee moet nemen. Als hij zou gaan, dan ga ik er vanuit dat hij voor 1 of 1,5 jaar gaat om pensioenpot te vullen. In elke competitie zitten gaten waarin je even terug naar de familie kan gaan en hier zijn vakanties waarin ze naar Japan kunnen gaan. Ongemakkelijk, zeker, maar na die 1-1,5 jaar hang je wel als een rijker man de voetbalschoenen aan de wilgen.

Vraag me wel af hoe het zou zitten met zijn post-NAC. Ik dacht dat hij beloftes had gekregen om 'iets' bij NAC te gaan doen. Weet niet of daar een streep door gaat als hij deze move zou maken

16   5  
Bertus076

We hebben niks aan geld als het toch daarna weer in de put gegooid wordt.
Hou liever een keer je goede spelers binnenboord. Wie had je liever Haye of Hiltermann?

24   1  
Jacknac

Als Seuntens in Baarle Nassau gaat tanken heeft hij al heimwee naar Nederland

5   2  
de Hoogh

Zal wel een 1 april grap zijn, maar anders lekker zelf laten kiezen . ..is niet het einde van de club 😊

0   7  
Spongebob

@ivo

Ben ik het deels met je eens … als je een topper bent geweest dan kun je in je nadagen naar het buitenland gaan ja.

In het geval van Ralf zeg ik nee…. Is nooit een topper geweest. Heeft meer eerste dan ere gespeeld.

Om dan nu dit alles op zijn kerfstok te nemen man man

4   21  
Ernie

Rollator Seuntjens is oud en versleten! Als hij zelf dit avontuur wilt, wegwezen zou ik zeggen.

10   4  
Breda-mike

respectloze opmerkingen weer hier.. BSR grijp aub een keer in.

1   0  
Vliegende hollander

Alles goed en wel, belangrijkste is toch of we idd ons geld deze x wel ontvangen.......contant ,dan weten we zeker dat we het hebben

6   1  
Sjef de gevulde koek

Als je als voetballer het eind van je carrière nog een paar ton binnen kan harken moet je dat altijd doen. Zeker in het geval van seuntjes want die is echt niet schatrijk geworden van het voetbal en moet anders gewoon 40 uur gaan werken.

5   5  
Chris W.M.

Volgens De Rat is het rond. Drie-jarig contract, en gaat het drievoudige verdienen als bij NAC. Levert NAC bijna 2 ton op.

3   1  
Malpolon

@jacknac

Ik denk niet eens dat het kan, tanken in Baarle-Nassau. Volgens mij staan alle benzinepompen op het grondgebied van Baarle-Hertog.

2   6  
Tip

Gewoon rationele beslissing nemen. In de eerste plaats is het waar ? Vervolgens Seun laten beslissen wat hij wil. Hem met tegenzin houden heeft geen enkele zin.
Hou er rekening mee dat de komst naar NAC voor Seun een grote tegenvaller is geworden. En past hij volgend seizoen nog in de plannen ?

Als Seun de beslissing aan NAC overlaat is het een afweging tussen; gaan we via de nacompetitie nog voor promotie of leggen we ons erbij neer dat we volgend seizoen zo goed als zeker in de keuken spelen. Ik zou kiezen voor blijven knokken voor promotie en Seun houden. Die paar ton maakt in de huidige situatie niks uit. Er komt toch geld door de overname.

4   1  
NAC Breda F.C.

Als je in de herfst van je voetbalcarrière nog zo'n leuke transfer kan maken zou ik gewoon gaan. Hij heeft nooit in het buitenland gevoetbald. Dan is dit misschien de enige kans dat hij daarnaar toe kan gaan. Het is aan Ralf hoe groot zijn loyaliteit is. Hij kan altijd terugkomen in een (hopelijk) verbetert NAC op bestuurlijk niveau. En NAC kan er nu wat voor vangen.

3   2  
Pietjebel

Voor 3jaar weg dus jammer

7   7  
Tip

Het is inderdaad rond. Seun maakt een mooie transfer financieel. Ralph proficiat en bedankt voor je inbreng. Banzuzi vlieguren laten maken.

16   3  
Freek

Jaren janken om naar ons NAC te gaan en dan binnen een jaar weer vertrekken.....

Wat heb je dan aan zulke gasten?

Toch helemaal niets.....

9   1  
SjorsNac

Welja joh kan er nog wel bij, doe Olij ook meteen weg dan.

Dat was het dan voor dit seizoen. De supporters worden zo genaait weer, je verkoopt je beste spelers zomaar, te triest voor woorden. De supporters mogen wel wat verwachten volgend seizoen…..

3   1  
joop

jammer hij wou zou graag naar nac maar als hij graag weg wilt dan maar hopen dat nac net als bij haye er zoveel mogelijk geld er uit zien te halen anders krijg je een speler met tegen zin en dat kunnen we nu zeker nie gebruiken

11   4  
Sjef de gevulde koek

Heren seuntjes heeft ook gewoon een gezin en is een modale voetballer als je dan nog even bijna een miljoen kan ophalen moet je dat altijd doen. Wie dat hier niet snapt is gewoon een mongool. Nu reageren van hij wilde zo graag hier heen etc maar ik weet 100% zeker dat iedereen die hier nu een grote mond heeft dit zelf ook altijd zou doen. Voor ons als supporters is het waardeloos maarja alles is toch al verloren. Word tijd voor een overname en dan alles van 0 opbouwen. Feit de komt3 jaar spelen wij nog KKD 100% Ohja en vergeet niet vrijdag allemaal optijd mijn sanseveria in te zetten en bier te bestellen!!!!

2   0  
Nonkel Frans

Is het rond? Dus tegen de Graafschap voetbalt Seuntjes niet mee? Komt hij goed weg.

En nu maar hopen dat de jonge honden hun kansen pakken en de Graaf hen stabiliteit geeft.

0   0  
Manmanman

Sushi het wel of sushi het niet

1   0  
P

@nonkelfrans

Maken we daar zijn afscheidswedstrijd van, heeft ie nog appeltje mee te schillen !!

2   0  
Zwampie

Sjefke
Nie meteen mensen beledigen he, daar doe je een mongool te kort mee.

Betreffende die miljoen , echt nie . Ik doe het nog wel voor een half miljoen als er een andere baas komt.
Het zou wel meteen een aderlating zijn voor het elftal,eerst Haye en dan nu wellicht Seuntjens.

6   0  
Ivo

Het schijnt dan toch echt rond te zijn. Dit kan alleen maar bij NAC.

5   1  
Toontje

1.....Hij is een paar jaar te laat gehaald

2.....Hij wilde wel heel erg graag

3.....In een goed team had hij goed kunnen renderen

4.....Hij ziet/ voelt ook wel dat er met deze selectie geen eer meer te behalen valt

5.....Volgend jaar zal het weer minder zijn. Hij weg/ Olij weg.

6.....door de stand weer minder geld komend jaar

7.....Nog steeds geen nieuwe eigenaar dus kan er komende transferperiode weer niks

8......Net een draaikolk we stevenen langzaam op een failissemnet af.

9.....Alleen door een paar nietssnutten die onze club om zeep hebben geholpen

Laad alle berichten na dit bericht in