Wij gaan niet opzij

Riera: ¨We zijn pas in november¨

DeWeesJr

Na de nederlaag tegen Jong Ajax staat NAC al negen en twaalf punten achter op de plekken die recht geven op promotie. Waar menig supporter al bang is voor een troosteloos vervolg van het seizoen geeft Riera de moed nog niet op.

In gesprek met BN DeStem blikt Riera ook terug op de wedstrijd tegen Jong Ajax. ¨Hoewel dit Jong Ajax een goed elftal is, ben ik van mening dat wij ze redelijk in bedwang hielden en dat wij het ritme van de wedstrijd bepaalden. Ik denk dat we de wedstrijd goed hebben benaderd en prima begonnen. De gelijkmaker mag niet gebeuren. Wij moeten zo'n voorsprong over de streep trekken. De 1-2 in de laatste vijf minuten, kan ook niet. Daar worden we voor gestraft.¨

Ondanks de twee tegengoals was Riera tevreden over de verdediging.¨Achterin stond het veel beter. Dan bedoel ik de organisatie. Iedereen weet wat hij in zijn rol moet doen. Wat er nu aan schort, is dat we beslissender in de zestien moeten zijn.”

Ondanks dat er volgens de Spanjaard progressie in het spel te zit, werd er werderom niet gewonnen. De achterstand wordt groter, maar de centrale verdediger geeft de moed nog niet op. ¨We kunnen ons het hoofd niet op hol laten brengen. We zijn pas in de november, er zijn nog zat wedstrijden. Als we nu het geloof in een goede afloop verliezen, zijn we dood.¨

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Liveblog: Jong PSV - NAC 74 reacties
40 Reacties
117   5  
Dun Diëe

Één ding is zeker, aan Riera ligt het in elk geval niet.

14   7  
Arie

Dat klopt en het wordt steeds wonderbaarlijker hoe we in godsnaam de eerste periodetitel hebben weten binnen te slepen.

12   21  
The Cosmic Gate

blabla bla, dit hebben we vorige seizoen ookal een jaar lang aan mogen horen !
Kijken ze wel eens in de spiegel ? En Brood ook, want het begint toch echt met de poppetjes op de juiste plekken te zetten, en als dit al niet gebeurd ...ja wat dan

24   4  
Demeul

Helemaal mee eens, NOAD!
Beslissend in de 16 ook: Luka had de twee nul op zijn schoen en die bal van Stokkers op Sydney in de tweede helft had beter gemoeten, dan was het een doelpunt geweest. Blijven oefenen op de details jongens, dan komen de doelpunten vanzelf!

22   30  
Ouwe Spionkop

Vanavond waarschijnlijk weer dezelfde laffe schijtopstelling met als streven om zo weinig mogelijk goals tegen te krijgen.
Grof schandaal om zo laf te spelen voor een club als NAC in de 1e divisie.
Brood je graaft je eigen graf.

3   31  
Dikke

Allemaal vriendjespolitiek

27   9  
BATI

Ik heb een elftal gezien dat zowel voetballend als fysiek werd afgetroefd door jong Ajax. En dat is bijlange na niet de eerste wedstrijd waarin dit gebeurde. Tegen Cambuur en de Graafschap was dit ook al te zien.

Ook dit jaar is er weer niet ingekocht op fysiek terwijl je in het internationale voetbal toch duidelijk kan zien dat dat erg belangrijk is.

El Allouchi, Boussaid, Luka Ilic worden bij het minst of geringste weggezet. Daarom ben je nooit de baas op het middenveld. Bovendien heb je doelpunten nodig van middenvelder om kampioen te worden. Nou, heel het middenveld van NAC gaat geen 15 goals maken. Kijk dan eens naar het aantal doelpunten wat de jong ajax middenvelders al hebben gemaakt.

En voorin is het nu wel weer eens tijd op Stokkers tot de winterstop het vertrouwen te geven want Sydney moet nog heeeeel veel leren. Heeft geen bal onder controle gehad vrijdag. En Dogan was helemaal onzichtbaar.9   2  
Cool Hand

We zijn pas in november of we zijn al bijna in december. Glas half vol / glas half leeg.

7   16  
Patrick

Vanvond jong psv, stokkers en Sydney in de spits en dogan erachter. Bousaid op plaats van luka. De rest het zelfde laten. Das mijn mening.

117   5  
Dun Diëe

Één ding is zeker, aan Riera ligt het in elk geval niet.

17   5  
Marti

We zijn pas in november en staan al 9 punten achter .

10   4  
Ivo

Het begint met het opbouwen van een basis, en dan helpt het niet als je iedere week gaat schuiven in je opstelling.

Zet van Anholt gewoon rechtsback en houdt Ivan Ilic en Verschueren als 2 controleurs. Daar ging het de eerste wedstrijden prima mee. Verschueren is een prima afstopper en die heb je ook nodig. Ivan Ilic maakt af en toe een actie, neemt daarmee risico's en dan is het handig dat Verschueren in de buurt is als het misgaat.

De linie ervoor kan je Bohui de kans geven, ik ben benieuwd wat hij extra kan brengen. Ik vind El Allouchi en Dogan nog te wisselvallig, maar zeker niet slecht. In verdedigend opzicht en qua druk zetten kunnen ze meer doen. Maar dat is niet hun kwaliteit dus ook daarom moet je Verschueren in de buurt hebben op het middenveld.

Ik denk dat Stokkers in de spits voetballend iets meer kan brengen dan van hooijdonk. Sydney doet erg zijn best maar je mist toch een aanspeelpunt. Stokkers lijkt net wat meer spelinzicht te hebben.

Ik zou Luca Ilic en Boussaid op de bank laten starten. Daarmee zet je die jongens ook weer een keer op scherp, het gaat niet alleen om leuke acties maken, ze moeten effectiever worden en meer als teamspeler gaan opereren.

Maar goed, Brood heeft de laatste weken precies niet gedaan wat de meesten logisch vinden (en zonder resultaat) dus ik vrees een beetje het ergste.

15   11  
willem 4,5

Hij heeft gelijk, het komt nog goed.

15   8  
Brecht

Een trainer die kost wat kost zijn gelijk wil halen, kost je heel veel punten. Vasthouden aan Verschueren op rechtsback, vasthouden aan een falende van Hooijdonk, vasthouden aan een onzichtbare El Allouchi. Wie corrigeert Brood eigenlijk?

11   10  
Ouwe Spionkop

Bij verlies staan we vanavond bovenaan!
Van het 2e rijtje.
Zelfs onder clubjes als Telstar en Jong Utrecht. Wat een afgang .
Maar blijf Ruudje maar de hand boven het hoofd houden.

18   11  
Vreven4President

Riera, sterkhouder in dit elftal! Hij is erg sterk in duels, heeft gif in z'n flikker en zet constant de organisatie achterin weg.

Wat ik ook niet snap is dat dat gezeik op Sydney. Die werkte een slag in de rondte en won ieder duel waarin ie moest kaatsen. Hij heeft vrijdag geen enkele aanvoer gehad waarmee hij in potentie een goal had kunnen maken. Het ligt echt niet aan hem. Ik hoop dat ie de BSR niet leest, want dan zou spontaan de moed in zijn schoenen zakken.

Ik heb nog alle geloof in een goed seizoen. Maak er een vechtmachine van en zet de poppetjes op de goede plek en je doet gewoon nog mee. Te beginnen met vanavond.

Hup NAC!

9   8  
FVBreda

Velen vonden het zo nodig om na de eerste nederlaag in Volendam en het gelijke spel tegen Jong Utrecht meteen het gehele elftal in twijfel te trekken/met de grond gelijk te maken.

Brood hield gelukkig vast aan dezelfde opstelling en NAC bleef winnen, kreeg weinig tegengoals en stond als een huis.

Tot aan Top OSS uit, waar NAC pas in de laatste minuut scoorde. De een na de andere sneuvelde. Het werd een stoelendans. NAC is 7 wedstrijden verder en de juiste samenstelling is nog niet gevonden.

Of toch misschien toch wel?

Ik had mezelf laatst de vraag gesteld. Wie is de laatste contractspeler van NAC die in een seizoen niet is afgebrand door de supporters? Ik kan er helaas geen noemen. Zelf Angelino moest er aan geloven, gelukkig spreekt hij geen Nederlands. Bijzonder noem ik het.

Om terug te komen op de juiste samenstelling. Snel terug naar de basis van de eerste periode. Positief blijven en ongeacht het resultaat blijven gaan.

8   6  
hoofdtribune

Nou ik had afgelopen vrijdag mijn zorgen geuit over het vasthouden van Sidney in de basis en heb helaas weer gelijk gekregen...
Nac heeft toch ook iemand die de statistieken bij houdt?? Wat doet zo'n gast eigenlijk heel de dag? En waar zijn de kritische assistenten? Verder waren de drie wissels waren ook niet uit te leggen.........
En ik word ook beetje moe van die spring- in- het- veld Boussaid. Soorte type Korte, klein en driftig. Dan lijkt het al snel, die doet erg zijn best maar volgens mij is zijn rendement praktisch nul...
Leuk kappen en draaien om vervolgens de bal bij de tegenpartij in te leveren en verdedigend lopen ze deze lillipeuter gewoon voorbij......
Begin aub eens weer met Stokkers in de spits, dogan erachter. Dit duo heeft door blessure van Dogan nog te weinig samengespeeld. En met Dogan erachter de spits kan Boussaid de bank warm houden samen met Hooijdonk...
Als Brood vanavond weer met deze spelers begint, dan ben ik het vertrouwen helemaal kwijt in de kunde van onze coach..........

14   11  
Vreven4President

@ ouwe spionkop

Echt... sommige mensen leren nooit van de geschiedenis. Het ligt altijd aan de trainer bij NAC, maar nog nooit heeft ontslag van de trainer voor een beter resultaat gezorgd. Ruud is een kei in het smeden van een team wat kan promoveren (lees je geschiedenisboek er maar op na). Geef hem de tijd.

We winnen en verliezen samen. Je kunt beter het vertrouwen in hem uitspreken en samen met Ruud treuren om verlies, dan telkens dat ongenuanceerde geschreeuw om de kop van de trainer.

13   6  
Ouwe Spionkop

@vrevenforpresident Zegt iemand met die accountnaam.
?
Het is simpel. Als Brood zijn elftal van de 1e periode had laten staan was er niks aan de hand.
Nu geeft hij een brevet van onvermogen af met deze opstelling en die rare wissels wekelijks.
Deze selectie moet mee kunnen doen in de top 4, anders doe je het gewoon heel slecht!

7   12  
Becherovka

Het feit dat Verschueren door iedereen voorbij gerend werd, gaf al aan dat Brood onkundig is. Beide doelpunten komen door zijn dekkingsfouten.

Wisselt Brood om dat af te dekken? Nee hoor. Hij gooit Stokkers erin, haalt Dogan eruit.

Echt alsjeblieft, laat die zoutzak van een trainer zijn heil elders zoeken. Met Brood gaan we rustig aan naar de klote!

5   1  
Toontje

Klopt precies het is pas november.....en nu al een straatlengte achter.
Toch vanavond maar weer een plaatsje zoeken in Eindhoven al is het met weinig hoop op een fatsoenlijke wedstrijd en resultaat

8   5  
Vrouwke

Iedereen zeurt maar op brood maar vergeet niet dat hij zijn opstelling steeds moet aanpassen omdat we wederom cruciale spelers moeten missen. Wat is dat toch bij nac elk seizoen? Verschueren is geschorst geweest door zijn rode kaart. De graafschap verspeelde ook veel punten toen Seuntjens een paar weken weg viel. Daarnaast loopt het voorin nog voor geen meter. Luka Ilic zou daar een belangrijke speler in moeten zijn maar is al weken hopeloos uit vorm. Ligt dit ook aan brood? Het team gaat er echt wel voor maar het ontbreekt gewoon aan kwaliteit en dan met name op het middenveld toch het hart van je team

1   0  
B2

Iemand enig idee hoe het zit met de kaartverkoop vnv? Is het mogelijk om er op eigen houtje heen te gaan of is er bij aankoop een PSV clubcard nodig?

14   1  
Badeend

@Vrouwke

Om maar even op een van je statements in te gaan - nee, het ligt niet aan Brood dat Luka Ilic al maanden (!) dramatisch presteert. Alleen blijft Brood hem wel opstellen. En dát is wél 100% de fout van Brood.

Boussaid is een aardige zaalvoetballler alleen voert hij zijn acties structureel te ver door.

El Allouchi wordt van links naar centraal naar rechts door het elftal gegooid.

Verschueren is blijkbaar tóch rechtsback (dat waren Van Anholt en Schouten toch?).

Van Anholt is blijkbaar geen rechtsback, geen linksback én geen verdedigende middenvelder.

Bedroevend is het, dit gegoochel met poppetjes. En daar is Brood verantwoordelijk voor. Hij is zogenaamd een tovenaar in het smeden van teams die kunnen promoveren - alleen vergeten we voor het gemak dan even de samenstelling van die selecties. Misschien, heel misschien, is Brood niet de juiste man voor een team met zo weinig ervaring en natuurlijke leiders.

Ik hoop dat ik het verkeerd zie, maar ik zie weinig visie bij de TS van NAC.

7   6  
RV

Riera was samen met van Hooijdonk (en in mindere mate Verschueren) de enige die de beuk er in gooide afgelopen vrijdag. Goede centrale verdediger voor ons, we hebben meer van dit soort fysieke spelers nodig voor de Eerste divisie.

Dat is overigens al lang bekend maar de TD heeft gekozen voor voetbal in plaats van fysiek en scorend vermogen. Dat is dodelijk in de Eerste Divisie als achteraf blijkt dat het voetbal wat hij wilde brengen gewoon kwalitatief niet voldoende is.

6   11  
Flieger Vanger

Vanavond 0 - 3 (3x Dogan).

4   9  
Toontje

Niet afgeven op deze trainer. Niemand kan iets met deze selectie. Oke we hadden inderdaad Seuntjes en Muhren nodig dat was dom.
Maar de kwaliteit ligt ver beneden het peil van enkele jaren terug.
Pablo Mari nu zowel landskampioen en winnaar van de Copa America en zijn maatjes waren stukken beter en ook zij konden maar ternauwernood het eredivisieschap veilig stellen.
Je wilt toch niet zeggen dat je met deze selectie kunt promoveren.
Ten eerste lukt dat niet en ten tweede heb je er niets te zoeken.
Ja zeggen sommigen maar dan wel met een heel andere selectie.
Hoezo...met welk geld...we hebben niets...!!!
Dus kansloos de komende jaren.
En dan zul je jammer genoeg zien dat de toeschouwers aantallen gaan dalen net zoals de sfeer dat nu al is.

8   9  
Leo

Allemaal gelul, Reira! Er is gewoon te weinig kwaliteit en......
1 ding is zeker........ Dit team promoveert niet.

De 18000 laten zich al jaren belazeren door de aandeelhouders!


3   3  
Ivo

Niet mee eens Toontje. Deze jongens kunnen beter spelen dan dat ze de laatste weken gedaan hebben. In de eerste weken lukte het ook. Ik heb het gevoel dat het de trainer niet meer lukt om zijn ideeën over te brengen naar de groep. Een paar spelers staan puur voor zichzelf te spelen. Ze voeren hun taken niet goed uit. De trainer grijpt daar onvoldoende op in.

Rechtstreeks promoveren was al nagenoeg onmogelijk na zo'n dramaseizoen, we hebben pech met blessures van 2 echte sterkhouders (Monsalve en Noblejas), en ja, het middenveld had beter versterkt moeten worden.

Maar nog vind ik dat je als NAC voldoende kwaliteit in huis hebt om top-5 te eindigen. Maar dan moet je het wel goed neerzetten. Je mist ervaring, dus stel je ervaren spelers op. vooral Luca Ilic en Boussaid voetballen de laatste weken als een kip zonder kop.

Ik ben benieuwd naar vanavond. Met 2 of 3 omschakelingen moet je een team neerzetten dat gewoon degelijk speelt, als in de 1e periode.

3   6  
Scheppioni

Een hoop geschreeuw weinig wol ! Riera moet as sterkhouder iets roepen maar hij weet wel beter, tis gewoon verre van een geolied team dus heel blij zijn met de periode en dat er in april 2020 wel ineens een team staat met of zonder deze staf !! Waar hoop is is NAC !!!

4   4  
Scheppioni

Dit zwalkend/lam NAC krijgt vanavond weer een zwaar avondje, zeker met zo'n hoop op meer opstelling !!

13   1  
Hotseknots

Hele Jan L stadion leeg...en geen kaart meer te krijgen, man, man, man

Geen fox, zelfs geen schakelprogramma...wat een armoede

3   2  
Hotseknots

Iemand een livestream met een goede uitleg hoe deze te gebruiken?

2   1  
L.

Idd weer niet legaal te kijken....
Zo werk je die illegale streams toch zelf in de hand!

2   1  
Overal

Het is heel simpel jongens. Er komen nu tot aan de winterstop 5 wedstrijden aan waarin we op papier in alle 5 favoriet zijn.

Door de resultaten van afgelopen weken is een serie van 15 punten uit 5 wedstrijden nu eigenlijk een must om een beetje fatsoenliijk de winterstop in te gaan.

1   6  
Guuske

Het lijkt ook dit seizoen weer het geval dat de citty boys moeten spelen. Ongeacht hun vorm.

3   0  
Hotseknots

@guuske

Wat een onzin man...

We zijn opnieuw begonnen vanaf bijna O,OO get use to it!!!

Periodetitel is toeval! We moeten bouwen en ja , dan heb je met een jong team dramatische periodes

2   1  
Babosje

Shit dacht dat er al een voorbeschouwing was!
Kom zo wel terug @bsiderats
Houdoe.

0   1  
Tegel

Voor de verandering weer een andere opstelli ng...

1   1  
Belgische Naccer

Het maakt allemaal weinig meer uit. We liggen al veel te ver achter door het gepruts van de laatste 6 wedstrijden. Ik mis:

Inzet
Plezier
Passie
wil om te winnen

Iets wat de eerste 10 wedstrijden er trouwens wel gewoon was.

Rara hoe kan dat?

Kwaliteit? Ja we missen balvastheid en sluwheid op het middenveld en in de voorhoede. Ik had gehoopt dat Dogan dat op zou pakken voorin, maar die valt voorlopig erg tegen. Verder zijn de Ilic-en volledig de weg kwijt in het fysieke spel in de KKD.

En verder een warrige trainer zonder vastigheden.

Maar de spelers gaan zeker niet vrijuit. Ze mogen er echt wel wat korter opzitten. Als ik zie tegen Ajax, dat spelers gewoon keer op keer, ongestoord kunnen voorzetten en schieten, dan gaat er verdedigend echt nog heel veel fout. Vooral ook op het middenveld, daar doet verdedigend niemand iets. Iedere speler mag gewoon naar de 16 wandelen en dan mogen onze Spanjaarden en keeper het weer oplossen.

Laad alle berichten na dit bericht in