Wij gaan niet opzij

Rösler: "Mijn vader heeft me geleerd dat je harder moet werken dan iedereen"

Raskolnikov

Colin Rösler pendelde vorig seizoen tussen bank en basis, maar is sinds dit seizoen een vaste waarde in het elftal van NAC. De in Duitsland geboren Engelse Noor heeft moeiteloos de plek van de vertrokken Jan Paul van Hecke overgenomen. Voetbalzone sprak met hem.

Rösler is niet verbaasd dat het dit seizoen makkelijker gaat dan vorig jaar. De overstap van de jeugd van Manchester City naar het eerste van NAC was namelijk groot, zo vertelt hij: "Ik moest aan veel dingen wennen. Een nieuw land, een nieuwe cultuur, een nieuwe voetbalstijl. Ik had negen jaar bij Manchester City gespeeld, dus ik moest even wennen aan wat de trainers hier van me verwachtten. Het heeft wat tijd gekost, maar ik voelde dat ik iedere wedstrijd beter werd."

Waar zijn kompaan Riera achterin niet langer zeker is van een basisplaats, lijkt Rösler onder Maurice Steijn een zekerheidje. Voor Rösler reden om nóg harder te werken: "Het is moeilijker om basisspeler te blijven, er is veel concurrentie. Ik moet daar hard voor werken en mezelf zoveel mogelijk ontwikkelen. De focus ligt op het behouden van mijn plek in het eerste en promoveren, want dat hebben we voorafgaand aan het seizoen uitgesproken en het vertrouwen is er dat we iets moois kunnen bereiken."

Rösler heeft veel aan zijn vader Uwe Rösler, die in het verleden voor Manchester City speelde en nu coach is. Uwe voorziet hem van advies en is ook op een andere manier een motivator. "Ik werk hard om beter te worden dan hij, dat is absoluut een doel", vertelt Rösler. "Hij heeft me altijd geleerd dat je harder moet werken dan iedereen om de top te halen. Die mindset heb ik nog altijd. Ik probeer altijd ’s ochtends het licht aan te doen en de laatste te zijn die naar huis gaat. Het is een simpel advies, maar het is wel effectief."

Als het aan Colin ligt, draagt hij net als zijn vader Uwe ooit het shirt van City: "Als je me als kind naar mijn droom had gevraagd, had ik waarschijnlijk geantwoord dat ik voor City wilde spelen. Op dit moment focus ik me gewoon op mezelf, ik werk hard bij NAC en dan zien we wel wat de toekomst brengt."

Lees hier het volledige interview.

Bron:
B-Side Rats, Voetbalzone
Terug naar overzicht
17 Reacties
75   5  
Brecht

Rösler is een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen: verbeterpunt is nog wel de opbouw.

10   47  
Kinderkaartje

Dan hoop ik maar dat die jongen goed naar zijn vader luistert en dat de rest vaders heeft met de zelfde mentaliteit en wijsheden.

Ik heb er namelijk weinig van gezien de laatste weken.

75   5  
Brecht

Rösler is een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen: verbeterpunt is nog wel de opbouw.

36   0  
Janus

Prima speler. Eigenlijk een van de weinigen samen met Haye en Olij die ik standaard op het formulier zou zetten.

Waar hij vorig seizoen uitblonk in domme overtredingen maken, onnodige kaarten pakken en slecht opbouwen, speelt hij dit seizoen zeer solide.

29   2  
BVS

Maakt weinig fouten, is verdedigend erg solide en consistent. Beter dan Riera op dit moment, die vaak opzichtig de fout in gaat. Rosler is meestal een beetje ontzichtbaar vindt ik en speelt altijd minimaal een 6. Echter hebben we centrale verdedigers nodig die ook in de opbouw meer kunnen brengen en een goaldreiging gaan vormen bij corners (waarin Riera wel meer kan brengen).

Kijkend naar de wedstrijden dat Rosler meespeelde hebben we maar 1x meer dan 1 doelpunt tegen gekregen. De westrijden tegen cambuur (0:4) en almere (2:0) speelde hij niet mee, en was het evident dat hij gemist werd.

Jonge jongen met groei potentieel en transferwaarde. Laten we er maar blij mee zijn.

7   0  
Wanny

Ik vind het moeilijk om hem individueel te beoordelen. De verdediging was in het begin van het seizoen aardig op orde, ondanks dat we toch een aantal keer een goal tegen kregen die eigenlijk niet mag vallen.

Laatste weken is het achterin niet echt solide, maar wie er nou tekort schiet weet ik niet.

4   16  
PietP

Rösler lijkt een kopie van Riera. Ze vullen elkaar totaal niet aan.
Allebei zijn ze van waarde naast een wat meer opbouwende centrale verdediger, maar samen houdt het niet over.

Zou mooi zijn als één van de twee vervangen wordt in de winterstop.

3   1  
Maarten

Is beter dan afgelopen seizoen. Speelt veelal voldoende tot ruim voldoende. Vind hem alleen wat onzichtbaar in persoonlijke duels en opbouw. Mag wel wat meer haar op zijn tanden krijgen en meer van het imago af van ideale schoonzoon.

9   3  
Breda

Enige kapitaal nog wat op het veld staat, met Haye en Kaj de Rooij.

13   1  
fvf6

Een degelijke verdediger voor NAC . Deze jongen ontwikkelt zich goed en is van waarde voor NAC. Samen met Riera een goed centraal koppel

1   24  
Ouwe Spionkop

Kan mij nog niet overtuigen en scoort net als de rest (behalve El Allouchi, Haye en Olij) geen voldoende.

3   11  
Kinderkaartje

Niet dat duimpjes mij veel interesseren, maar benieuwd waarom mijn cynisch grapje zoveel minnetjes opleverde, toch een vraag:

Zijn de minners dan tevreden over het getoonde spel van de afgelopen weken en vinden jullie dat er hard gewerkt is?

2   7  
scheppioni

Laatste wedstrijden iets minder, maar ja als je ook ineens zonder compaan Riera moet, die als aanvoerder samen met Rossler prima als een huis stond, in eens met een mindere moet voetballen .... dan valt dit ook niet mee, maar blijkbaar gaat de ado groep bij Maurice in aller tijden voor, dat kan funest gaan worden ! Maurice zal met de ado groep wel meer zekerheid gegeven hebben toen ze kwamen, hier moet Maurice heel gauw van afstappen !!
Ik zeg nog blijven, maar dit voordeel ado groep moet wel een halt toegebracht worden !!

4   1  
Henri

Rösler heeft niet het niveau van Van Hecke, maar maakt wel kleine stapjes voorwaarts. Als je jonge talenten zich wilt laten ontwikkelen moet je daar rekening mee houden. Dat geldt ook voor een Azzagari, De Rooij en Van Hooijdonk. Erin, eruit en na een mindere wedstrijd afzeiken heeft geen enkele zin. Het zijn tenslotte niet de sterkhouders. Die rol is voor de meer ervaren spelers weggelegd. Helaas moeten we concluderen dat de sterkhouders ook niet stabiel presteren en sommigen zelfs geen sterkhouder genoemd mogen worden.

7   0  
Breda-Loyal

@Scheppioni zegt eigenlijk niet iets heel geks.

Het valt mij ook op dat Steijn zijn eigen gasten wel te veel naar voren duwt. ( situatie Van Hooijdonk imo niet meegerekend )

Nu met Rierra die bij de trainer onder een vergrootglas lijkt te liggen ( moet niet lekker voetballen lijkt mij ) en nog als voorbeeld Rutten die net fit is zonder wedstrijdritme gelijk weer terug in de basis gooien en Mashart gelijk weer banken.

Hij moet het natuurlijk zelf weten , maar ik ben bang dat je hier gerotzooi van gaat krijgen in de groep.

6   4  
Arie

Moeiteloos de plek van JanPaul ingenomen, toen stopte ik met lezen. Hij heeft bij lange na niet de bravour en het voetballende van JanPaul. Die dribbelde zo makkelijk in en was naast sterker door de lucht ook nog eens een veel betere aanvulling op het middenveld. Echt een non-vergelijking.
Riera en Rosler is eigenlijk te veel van hetzelfde.

2   2  
den hulk

hoeveel spelers zullen met de winterstop nac verlaten ik schat wel acht

5   1  
Braze

Rosler is de toekomst van NAC, een speler met groeipotentie.
Zijn maat Riera wordt door Steyn gekleineerd, evenals Manshart. Er in er uit, dat geeft geen zelfvertrouwen.
Immers die het duidelijk niet meer bij kon benen stond er iedere keer in en viel ook iedere keer uit.
Die had wel erg veel krediet.

Laad alle berichten na dit bericht in