Wij gaan niet opzij

Samen voor NAC bouwt nieuwe fanshop

Benn076

Nee, dit is geen bericht van twee jaar geleden wat we opnieuw hebben geplaatst. Op dit moment is Samen voor NAC op de begane grond van de Joop Korebrits toren namelijk aan het bouwen aan een nieuwe fanshop. De verhuizing van de fanshop is onderdeel van een grotere verhuizing, die op dit moment het best bewaarde geheim van de Stadionstraat lijkt.

NAC zou namelijk per 1 maart ook het gehuurde gebouw aan de stadionstraat 23 willen verlaten en hiermee een flinke kostenbesparing willen bewerkstelligen. Het kantoorpersoneel van NAC zal daarom in de komende weken verhuisd worden naar toren 4, de Joop Korebrits toren. Deze toren werd in 2012 geopend door toenmalig technisch directeur Jeffrey van As en werd sinds dien gebruikt als verzamelplek voor de jeugdopleiding en hun begeleiders. Mede dankzij de inzet van Samen voor NAC heeft de jeugd nu de beschikking over units bij Boeimeer. 

Samen voor NAC heeft ons laten weten dat de in 2018 verbouwde fanshop bijna in zijn geheel zal worden verhuisd naar de begane grond van de toren. Op dit moment is het team van SVN deze van binnen al enkele weken aan het verbouwen. De buitenkant van de fanshop zal in samenwerking met vertegenwoordigers van alle geledingen en de gemeente worden aangepakt. Naast de fanshop zal ook de S&I balie van NAC meeverhuizen naar de Joop Korebrits toren. 

Wij houden jullie samen met SVN graag op de hoogte van deze verhuizing. 

Bron:
B-Side Rats, SVN
Vorig bericht
Eerste foto's smoel op de stoel 14 reacties
53 Reacties
84   11  
Pietjepils

Nu nog kleding van een fatsoenlijk merk (Puma, Robey, Macron, Kappa, Under Armour, etc.). Anders wordt het nooit wat. Genoegen nemen met deze goedkope rommel is exemplarisch voor de berusting in de positie waar NAC de afgelopen 10 jaar naar afgegleden is.

84   11  
Pietjepils

Nu nog kleding van een fatsoenlijk merk (Puma, Robey, Macron, Kappa, Under Armour, etc.). Anders wordt het nooit wat. Genoegen nemen met deze goedkope rommel is exemplarisch voor de berusting in de positie waar NAC de afgelopen 10 jaar naar afgegleden is.

13   81  
Richard

Lekker handige plek....
Slecht bereikbaar vanuit kant tuinzigt. Moet centraal en makkelijk bereikbaar liggen

43   22  
Belgische Naccer

NEC is ons alweer voorbij. Go Ahead en Volendam volgen heel binnenkort ook. Dan sta je 8e. De verdiende plek zoals ze voetballen onder Steijn.

58   7  
D'n Klaagmuur

Vreemd, aangezien de nieuwe opgezette fanshop er pas amper stond en met de Corona periode erbij amper gebruikt van is gemaakt. Veel tijd, geld en energie in iets gestoken om daarna naar een nog vreemdere locatie in het stadion te verhuizen. Blijkbaar zit dat geld verbrassen in alle geledingen van de club.

Zonde ook, die NAC shirts in de etalage wanneer je langs de fanshop reed had toch altijd wel iets.

31   4  
Brat

@klaagmuur

Als je hiermee suggereert dat dit een initiatief vanuit samen voor NAC is dan zit je er naast. Er is behoorlijk gevloekt dat de shop ging verplaatsen. Na een lange overweging is besloten te helpen verhuizen gezien de beoogde besparing. Voor een shop is dit netjes gezegd niet optimaal.

53   8  
Henri

De financiële nood moet nogal hoog zijn dat je je fanshop van een zichtlocatie verplaatst naar een commercieel slecht achterafhoekje en een net gedane verbouwing weer teniet doet.
Een dergelijke beslissing geeft helaas maar weer eens aan dat er binnen de NAC organisatie op geen enkel niveau ook maar één besluit wordt genomen op basis van een meerjaren visie/plan.

48   4  
Talent

@klaagmuur

Het nieuws dat de fanshop, maar ook de kantoren van het personeel zich zouden verplaatsen naar de Joop Korebrits Toren sloeg in als een bom. Er is gevloekt en getierd. Vele uren bloed, zweet, tranen en geld van supporters en sponsoren zitten in deze juweeltjes van projecten waar we ongelofelijk trots op zijn. Maar wij snappen NAC ook. De verhuizing levert de club een enorme kostenbesparing op.

Na het nieuws in oktober/november en de vraag vanuit NAC of we nieuwe fanshop wilden gaan realiseren, hebben we na een diepe zucht onze ruggen gerecht. De enorme teleurstelling heeft inmiddels plaats gemaakt voor daadkracht. De komende periode gaan wij samen met supporters en de sponsoren, die ons bij de huidige fanshop ook zo geweldig hebben geholpen aan de slag 👊

We gaan er een geweldige nieuwe fanshop van maken, van binnen en van buiten! NOAD IT IS 💛🖤!

26   5  
NAC4Ever

@RICHARD
Maakt dat stukje verder lopen nou echt uit?

35   7  
Arie

Van een uitstekende zichtlocatie, naast de Bea, naar een achterkamertje.
Dan heb je ook het commercieel inzicht van een garnaal.

21   2  
Chris W.M.

Is ook bekend hoeveel die kostenbesparing ongeveer is? Hebben we het dan over een bedrag waarmee je amper een jeugdspeler kunt betalen, of kunnen we er nu een extra selectie spelers mee halen? Om een beetje een idee te krijgen he...

24   6  
Talent

@Chris WM
Het salaris van een Kali...

11   5  
Rubenac

Ooit hadden we een fan shop , wat de naam “Fanshop” qua oppervlakte mocht dragen.
Deze is toen al minder dan gehalveerd ergens eind jaren 90,begin 00.
Het werd een smal “pijpje” waar je nog niet met 10 man in kon.
Nu hebben we weer een aardige shop, die aan de voorkant van de straat ligt.
Het enige wat positief kan zijn, is dat de Fanshop nu, aan de kant komt van stada.
Dit kan ook extra klandizie opleveren , als je deze goed aanpakt.
Mensen prikkelen die stads uitlopen om toch even binnen te lopen.

7   1  
Monkeyrocker

Cafe Beatrix uitbreiden of gaat de oude fan shop verhuurt worden ?

23   18  
ome cor

Met zoveel gezeik op de club is een fanshop niet een heel erg goed lopend bedrijf.

En mensen uit Tuinzigt vinden de nieuwe locatie al snel te ver. Dat zal niet gelden voor de Action en de Bristol, maar whatever....

En er zijn zelfs mensen die het zo erg vinden dat ze maar gauw over de stand op de ranglijst gaan praten.
Ook erg belangrijk als we het er met z'n allen al over eens zijn dat het seizoen voorbij is.
Het verhuizen van de Fanshop was vast nooit gebeurd onder Hyballa, of wel Belgische kNACcer ?

Zelfs Yadran krijgt alleen maar een stukje getypt over de grasmat....

Komkommertijd ?
Iemand een worstenbroodje ?

22   9  
076

Het is toch niet te geloven.
De fanshop en het personeel wordt weggestopt in de verste toren, het veld is kut , maar we halen wel een paar overbetaalde spelers die niks presteren en we hebben een directeur die belooft dat we volgend jaar promoveren en we gaan een nieuw stadion bouwen.

12   3  
@Talent

Dus NAC betaalt 200.000 euro huur ofzo voor dat stukje gebouw?? Er is toch in de verste verte geen huurder te vinden wie dat gaat betalen.

11   0  
Sanseveria

Zoveel vragen voor de BSR redactie:

Van wie is dit gebouw, gemeente?
Is hier al een bestemming voor?
Is de toren waar men heen gaat van een andere eigenaar?
Concurreren deze twee eigenaars nu op huurtarief met elkaar?
Gaan café Beatrix en de SV er nu ook uit? Zo nee, waarom die niet?
Of komt er juist meer horeca ruimte in de oude Fanshop? Lijkt me best slim.

20   8  
Ouwe Spionkop

Fanshop zat nu op een mooie plek in het zicht.
Wordt nu verplaatst naar n plek waar zelden mensen komen.
Weer minder binding met de achterban.

10   1  
Benn076 (BSR)

@Sanseveria Uitstekende vragen. Helaas hebben wij ondanks dat we een maand geleden hiernaar hebben geïnformeerd, tot op heden geen reactie ontvangen over deze verhuizing vanuit de club. Mochten we hier meer over horen, ben je een van de eerste die het leest.

17   4  
BarbaPapa

Stap voor stap gaat de club naar de klote..... als de fanshop in je voetbalstadion al niet meer op een normale locatie kan zitten. Manders was van mening dat er veel te behalen was met merchandising, maar bezuinigt er als eerst weer op.......

Misschien moeten ze de pleister er maar snel af trekken, dan doet het minder zeer. Ons NAC is echt dood en dood ziek. Zelf ook helemaal klaar met alle ellende op en rond het veld.

14   3  
Henry Morton Stanley

Deze verhuizing staat symbool voor het voortgaande verval van NAC. Naar een plaats steeds verder uit het zicht van de eredivisie. Ieder jaar zakken we verder weg in het moeras van de eerste divisie.

10   4  
J breda

Verplaats de shop maar alvast naar een bouwkeet we krijgen toch een nieuw stadion.

RTL/Videoland kom aub een dagelijkse soap filmen

12   6  
Tico

Lekker door blijven zeiken mensen!
Denken jullie nou echt dat ze dit voor de lol doen? Het zal nodig zijn, als NAC niets doet dan is het ook weer niet goed hier. En waarschijnlijk hebben ze al een huurder voor die ruimte. Niet allemaal maar de meeste hier zijn me een stelletje klagers, het maakt niet uit wat er geschreven wordt hier het is nooit goed en altijd kut.

10   10  
Den Tinus

Wat een berichten hierboven. Ik denk juist dat op de nieuwe plek, waar je dichter tegen de ingang van stada aan zit meer loopt creëert dan op de plek waar de fanshop eerst zat.

22   2  
Krenk

De locatie van de fanshop maakt niet zo veel uit als de spullen die erin worden verkocht niet verder gaan dan een mok, een babyrompertje en een wedstrijdshirt van een 3e rangs merk. Als er al een wedstrijdshirt is dan he, want met zo’n amateuristisch gedoe van afgelopen zomer heb je niet eens een fanshop nodig.

11   11  
Ome Cor

@DEN TINUS en @TICO
Ik denk dat jullie gelijk hebben, maar op deze site is het nu eenmaal zo dat alles wat er over NAC als club, of over spelers en trainer individueel geschreven wordt structureel met negatief geneuzel beantwoord moet worden.

Nog ff en de hele fanshop kan wegbezuinigd worden met al die...eh... kritische kenners....

10   2  
jrs-076

Als er dan ook een mooie casual kledinglijn komt zoals Newcastle en West Ham hebben wordt het echt top!

10   10  
Sjak

Sinds we kort een innige band hebben met ADO en de Nerds kunnen we daar ook gelijk de shirtjes van gaan verkopen!
De Nerds ADO Combinatie (opmerking isvan een wijs man, niet van mij ;-) )
Op deze manier verwijder je als club nog verder van je fanbase. Even voor de wedstrijd iets halen word een hele tour. Ook voor mensen die een enkel wedstrijdje van NAC komen kijken. Die kopen nu niet veel meer. Hetzelfde geld voor de servicedesk.
Ik respecteer de mensen voor SVN, maar wanneer is het voor jullie ook genoeg?
Blijven jullie maar ja-knikkend achter dit wanbeleid aanhobbelen, laat ze zelf hun shit regelen en grijp in als het nodig is, ga niet het oplossen voor deze wanbestuurders.
De club glijdt elk jaar weer verder af, het micro-managen is begonnen mensen!
Het zijn de laatste stuiptrekkingen van een club die over een maar paar jaar een begrip uit het verleden zal zijn, net zoals MVV dat was en FC Haarlem.
Een naam van vroeger met een fanbase van een paar duizend man.

3   3  
Sjak

Ik zie een aantal stijl en taalvouten, maar de strekking is diudelijk lijkt me..

8   0  
Wanny

Zorg voor een goed assortiment dat je in een goede webshop kunt bestellen. En dan op diverse plaatsen in en om Breda een shop in shop waar je de hardlopers verkoopt.

Zo'n fanshop bij het stadion is buiten wedstrijddagen nauwelijks rendabel uit te baten. Er komt daar niemand tenzij ze er moeten zijn.

8   9  
Sjak

@jrs-076 en ook anderen hier.

Jullie snappen het echt niet, de club dreigt financieel onder water te gaan staan, daarom deze actie!
En dan zeuren om mooie shirtjes, man man. Dan heb je er nog niet zoveel van begrepen.
NAC word nu omgetoverd tot een marginale club in de KKD, met 2e rangsvoetballers en wat uitgebluste of blessure gevoelige spelers uit de eredivisie. Dit proces is al jaren aan de gang, maar als je hoofddoelstelling is bierzuipen, feesten en kut roepen, dan snap ik jullie reactie wel!

21   3  
Talent

@Sjak
Met Samen voor NAC zijn we alles behalve ja-knikkers. Wij zijn initiatiefnemers en aanpakkers. We zijn in 2015 opgericht met het doel, NAC daar te helpen waar we kunnen, met onze middelen, ons netwerk sponsoren en met behulp van de geweldige achterban. Hoe zuur ook en hoe verschrikkelijk K we het ook vinden. NAC heeft gekozen voor een enorme kostenbesparing en verhuist in z’n geheel naar de Joop Korebrits Toren, die van NAC zelf is (als enige toren). We gaan niet bij de pakken neer zitten. Wij gaan er met Samen voor NAC voor zorgen dat er iets prachtigs komt, zowel aan de binnenkant als de buitenkant (die we met alle geledingen gaan aanpakken). Treuren dat NAC naar de kl#t# gaat...je zou beter moeten weten...NAC zal nooit verloren gaan! (Op dit moment gaat het hoogstens een beetje lastig😜

Fijne zondag, Hup NAC💛🖤

14   6  
Tico

@Ome Cor

En zo is het, laten wij en nog een handjevol andere positief blijven.
Hup NAC

11   5  
Sjak

@Talent

SVN is gestart in een zwarte periode van NAC, ik heb toen ook nog heel wat bier gezopen voor NAC ;-)
Ik ken het initiatief en het is een mooi initiatief, alleen wat heeft het voor nut als je nu gebruikt word om de rotzooi op te ruimen.
Ben je dan niet een dun laagje chroom op een uitgeklede en roestige organisatie. Jullie hebben al vele mooie projecten gedraaid, maar de kern, de basis waarop alles zou moeten draaien is verrot en uitgekleed.
Ga met jullie achtergrond het gesprek en de dialoog aan met de aandeelhouders, zorg dat je een plek aan tafel krijgt, anders zal het niet meer zijn dan het orkestje op de Titanic dat bleef doorspelen...

13   1  
Wanny

Overigens wel goed dat NAC kritisch kijkt naar het kostenplaatje. Je vraagt je namelijk al jaren af waarom er van het hele budget maar een relatief klein deel naar het voetballen gaat. Niet strikt noodzakelijke ruimtes huren is iets waar je uiteraard direct mee moet stoppen.

7   2  
Cool hand

Ik vind dat Talent de juiste instelling heeft.

6   4  
since1912

@ Cool Hand

Met de juiste instelling maak je een achterlijke beslissing niet ongedaan...

9   2  
Tram

Prima om te verhuizen. Dan wel graag meteen een heel klein beetje profesioneler aanpakken. Nadat we pas maanden na start vd competitie een shirt en sokken konden kopen, zijn de broekjes er nog steeds niet. Een aanfluiting.

6   1  
Faant

Nu idd gelijk professioneler aanpakken met meer merchandising. Ook op dit vlak is er veel doorgroei mogelijkheden (lees: inkomsten)

5   1  
Geelzwartwit

Ik hoop dat het mogelijk is juist de fanshop buiten wedstrijddagen te bezoeken. En tijdens wedstrijden aan iedere kan van het stadion een mobiele fanshop. Dat vind ik altijd de meeste sfeer geven en als je dan rustig wil kijken parkeer je door de week gewoon ff bij de fanshop.

Dan maakt het mij niet uit waar die shop zit.

Het is natuurlijk jammer dat er 200k bezuinigd moet worden maar wees blij dat je het kan bezuinigen op iig iets.

13   1  
Tombola Breda

Ik snap het commentaar niet zo. De Joop Korebrits toren zit praktisch naast de ingang van de Stada Stores. Daar loopt dagelijks veel winkelend publiek langs. Dan kun je wel zeggen dat de vorige locatie op een "zichtlocatie" zat. Maar het effect daarvan was volgens mij minimaal.

6   2  
Optimist

@Tico

Jou zie ik nooit zeiken of super negatief zijn itt je voorbeeld, die met zijn consequente negativisme bv een groot aandeel had in de onnodige degradatie van NAC.
Als meer zijn voorbeeld volgen, wat helaas het geval is, zal NAC nooit meer promoveren zeg ik als optimist, maar ook realist en dan kan die fanshop helemaal opdoeken.

Ik kom hier al sinds de site bestaat en absoluut niemand is negatiever als hij.
Dat probeer ik al langer duidelijk te maken en welke gevolgen dat heeft, maar als ik daar te veel tijd aan besteed ben ik net zo'n zeikerd als hij.
Het zou me wat waard zijn als hij voortaan zijn negatieve invloed liet gelden bij de buren, dan degraderen die ook.

11   2  
Talent

@Sjak
Mooi dat je ons ‘het orkest van de Titanac’ noemt. Daarmee doen we het prima en vertegenwoordigen we daarmee precies de trouwe achterban, die altijd achter de club zal blijven staan, hoe penibel de situatie ook is. Wij werken volgens de pijlers sfeer, jeugd en maatschappelijk. Binnen die pijlers helpen we NAC waar nodig. Wij hebben totaal niet de intentie om met de aandeelhouders in gesprek te gaan, of aan tafel te zitten. Dat laten we graag aan anderen over. Tuurlijk gaat het op dit moment sportief en organisatorisch niet best. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat er een route wordt ingezet naar herstel. Wat wij als supporters kunnen doen is aanpakken wat we kunnen, helpen waar nodig. Van sippen wordt niemand beter. Via info@samenvoornac kan iedereen contact opnemen om samen met ons de club vooruit te helpen. Geef in de mail aan wat jij zou kunnen bijdragen, wat is/zijn jouw kwaliteit(en). Bij een komend passend project kunnen we dan jullie kwaliteiten inzetten 💛🖤

5   2  
Den Tinus

@ome Cor,

Klopt de meeste reacties hier zijn negatief. Begrijp dat er veel supporters niet tevreden zijn over de huidige gang van zaken. Ook ik ben er daarom van. Nac is gewoon te wisselvallig dit seizoen om aan promotie te denken. Je moet erg veel geluk hebben wil dit nog lukken. Maar ik zie ook heel veel positieve zaken gebeuren. Er word gesneden in de selectie. Veel blessuregevoelige jongens eruit en nieuw elan erbij en er word bezuinigd waar nodig. Het voetbal moet zeker beter onder Steijn, maar heeft heeft in het verleden bewezen een ploeg te kunnen smeden, echter kost dit tijd en dat is iets wat in de huidige voetballerij niet meer lijkt te bestaan.

1   2  
Lamington

STÉL dat NAC het stadion zou (kunnen) kopen.. dan zitten al deze huurinkomsten van vastgoed er ook bij inbegrepen? Dat zou leuke inkomsten met zich mee kunnen brengen dan.

De nieuwe plek is geen hele chique, ondanks Stada. Aan de voorzijde heeft meer smoel. Al weten we niet of de toren twee glazen wanden gaat krijgen, bijvoorbeeld. Benieuwd wat er daarna in gaat huisvesten. Leegstand geeft ook geen fraaie uitstraling. En levert geen zak op. Maar daar zal de huidige verhuurder vast en zeker over nagedacht hebben. 200K huurprijs, enkel voor de fanshop is ook schandalig veel.
Ik ben benieuwd..

8   2  
Tip

Vooropgesteld draag ik SvN een heel goed hart toe. Het is indertijd een duidelijke keus van SvN geweest om NAC projectmatig te ondersteunen en niet te kiezen voor supporters-participatie op aandeelniveau. En die keus is te respecteren , het was in ieder geval ook een haalbare keus. Ik geef echter in deze Sjak gelijk ! In feite help je nu NAC iets waar te maken waar niemand blij mee is. Volgens mij kan SvN zijn geld beter in andere zaken inzetten. Krachten hadden gebundeld kunnen worden om deze kostenbesparing te niet te doen. En was het niet tegen te houden dan is het wel een tegengesteld uiterste om de schouders er onder te gaan zetten. Ik persoonlijk had er in ieder geval niet aan mee gewerkt. Kosten besparing die je niet ziet zitten mede gaan financieren is nogal dubbel. Er had ook op andere zaken bespaard kunnen worden.

3   1  
Scheppioni

Zijn echt goud waard, deze mede NaCCer's van Samen voor NAC !! Blijkt nogmaals dat door deze 💛🖤 supporters ons NAC nog bestaat ..... niet door het beleid en ons NAC zelf helaas .....

6   0  
Bommetje

De kantoren en fanshop die NAC huurde zijn eigendom van Cocky Stoof, de echtgenote van oud bestuurslid Tom Stoof die veel voor NAC heeft betekend, ook in financiële zin.
De Joop Korebrits toren zit al bij de huurovereenkomst van NAC met de gemeente inbegrepen.
De besparing begrijp ik dus wel, had natuurlijk al veel eerder moeten gebeuren.
Wel zonde van de kosten en inspanningen voor de fanshop, ik heb godbetert nog die vloer moeten betalen.
Maar beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

1   0  
Talent

@Bommetje...De vloer gaat gewoon mee😜👍

1   0  
Henri

Op zich weer zwaar teleurstellend dat er door de directie mbt deze verhuizing totaal niets wordt gecommuniceerd. Waarom wordt het gedaan, waarom pas nu en wat is de besparing? Nu circuleren er allerlei bedragen die al dan niet kloppen. Voor een directie die pretendeert transparant te zijn stelt mij dat enorm teleur. Wie kan er tenslotte iets op tegen hebben als er op de kleintjes wordt gelet. Hopelijk wordt dit dan wel consequent doorgevoerd. In alle geledingen.

2   3  
Bas

Tja, dat krijg je met een minkukel als directeur.
Heeft bakken met geld uitgeven en het loopt voor geen meter. De schade die hij veroorzaakt heeft hebben we nog
Jaren last van.

2   0  
Bommetje

@Talent
Dank je wel Talent, ik stond al op het punt mijn camper te verkopen om geld vrij te maken

1   0  
LemmingS

De fanshop komt nu dus naast het, nog steeds drukbezochte, stada stores te liggen. Mooi toch.

Laad alle berichten na dit bericht in