Wij gaan niet opzij

Statement supportersgroepen: Van klaagmuur naar wensmuur

Benn076

Onderstaand statement is zojuist online verschenen namens alle supportersgroepen binnen NAC.

Na een roerig weekend daalt langzaam het stof neer in Breda. De afgelopen dagen waren hectisch. Het opstappen van Maurice Steijn, de verwerpelijke communicatie vanuit NAC waarin wij als supporters(geledingen) o.a. de schuld kregen en daarna het nieuws dat de grootaandeelhouders de aandelen willen verkopen. In de landelijke media staan we er onterecht verschrikkelijk slecht en eenzijdig op. Dat doet ons NAC hart verdriet, maar het is nu even niet anders. In de algemene opinie is er onze club en ons imago geweld aan gedaan en we hopen dat die schade in de toekomst hersteld kan worden. Wij roepen NAC ook op, dit keer zonder ultimatum, om deze berichtgeving te rectificeren. De afgelopen dagen hebben we intensief contact gehad met de Raad van Commissarissen. Alle keuzes en afwegingen die wij maken doen we maar met één perspectief: het belang van NAC. Voor ons was het duidelijk dat er geen toekomst was met Maurice Steijn, en dat wanneer er nu niet ingegrepen zou worden, hij later alsnog zou vertrekken. De situatie was simpelweg onhoudbaar.

NAC is momenteel gebaat bij rust, controle en stabiliteit. Wij denken dat het niet in het belang van NAC is om nu de organisatie nog verder af te breken. Het is van essentieel belang dat eerst de aandelentransactie goed wordt begeleid en afgerond. Als dat niet goed gaat, dan komt het voortbestaan van de club in gevaar. Daarom steunen wij de huidige RvC. Wij geloven erin dat zij orde op zaken kunnen stellen en de beschadigde verhoudingen kunnen repareren. De gesprekken die wij de afgelopen dagen met de RvC gevoerd hebben geven ons dat vertrouwen. Zij lopen niet weg voor de huidige problemen. Wij hebben de RvC gevraagd de relatie met de supporters te lijmen naar aanleiding van de berichten op NAC.nl en in de telegraaf. Ja, we voelen ons als supporters voor de bus gegooid, maar we besluiten omwille van het doorbreken van een onmogelijke impasse, dat nu niet in de weg te laten staan van de wederoprichting van de club in een cruciale periode van het seizoen. NAC is het belang en het doel. Er zijn al teveel ego’s op deze apenrots. Laat ons de eerste zijn die deze beweging maakt. We hopen dat de rest snel volgt.

Daarnaast weten we dat de ontstane situatie waarschijnlijk ook de sportieve prestatie zal beïnvloeden. Onrust op de burelen werkt immers altijd door naar prestaties op het veld. Wij denken dan ook dat het goed is om uit te spreken dat wij er geen problemen mee hebben als we met meer eigen jeugd in het elftal gaan bouwen aan de toekomst van NAC. NAC moet weer herkenbaar voetbal gaan spelen. Ook als dat betekent dat we niet spelen om directe promotie of een ticket voor de play-offs. NAC moet de tijd krijgen om de boel nu goed te organiseren, op en naast het veld.

In ons statement van vorige week kondigden wij gepaste acties aan. Iedereen in en rond NAC die ons kent weet dat wij daarmee nooit op geweld of dreigementen doelen, maar altijd op scherp ludieke manier de druk opvoeren. Voor afgelopen zondag hadden wij dan ook al een Bredase klaagmuur in elkaar geschroefd, maar toen werd zaterdag aan het eind van de middag duidelijk dat Maurice Steijn alsnog vertrok bij NAC. Het idee was om een klaagmuur voor het stadion te zetten waar supporters een boodschap achter konden laten om hun onvrede te uiten. Wij zagen het al voor ons; rijen dik, honderden ontevreden supporters, die op 1,5 meter met stift de frustratie van zich af stonden te schrijven.

In deze hectische tijd heeft NAC zoals gezegd vooral behoefte aan rust en stabiliteit. Doordat wij zo schandalig in een hoek gedrukt zijn, merken we dat we als supporters eensgezinder dan ooit zijn geworden. Uiteindelijk zijn wij de ziel van de club en de kurk waar NAC op drijft. Laten wij als supporters dan ook als eerste de boel weer vanuit een positieve kant bekijken. Inmiddels zijn er ruim 10.000 seizoenkaarten verkocht. Een mooi moment om onze klaagmuur om te bouwen naar een wensmuur. Vanaf komende woensdag 17:00 staat de wensmuur bij het stadion. We roepen iedereen op om iets positiefs over NAC op de muur te komen kalken. Een mooie herinnering, een wens voor komend seizoen of voor verder in de toekomst.

Alles voor NAC!

Stichting Breda Loco’s  || Fr0nt76  ||  B-Side Rats  ||  Fanzine de Rat  || Clubraad NAC  ||  Stichting vak G  || NAC Supportersvereniging

Bron:
B-Side Rats, Breda Loco's, Fanzine De Rat, Stichting Vak G, Fr0nt76, Clubraad NAC, NAC Supportersvereniging
126 Reacties
186   13  
Sprečo

Prachtig initiatief

Voor altijd Hup NAC!

186   13  
Sprečo

Prachtig initiatief

Voor altijd Hup NAC!

113   34  
Raf17

Ik snap dat er word gekozen om voor rust en stabiliteit te gaan. Maar de berichtgeving van NAC was ronduit schandalig. Ons zo te kakken zetten, schofferen en landelijk voor l*l, terwijl het inderdaad niet klopt.

Wat mij betreft moet Manders daarom ook opstappen en Goetzee hem als (interim) AD zo snel mogelijk overnemen. Daar krijgen we hopelijk ook Lokhoff mee terug.

59   4  
Martinus

Prima woorden. De supporters blijven supporters, ondanks alles. Tijd voor veerkracht. Samen krijgen we NAC er boven op.

40   16  
Kinderkaartje

Mooi verwoord mannen. Mis alleen iets over de positie van Manders, of vinden jullie gezien alle commotie die er al is ontstaan, dat we die %)#$)^ maar moeten laten zitten?

Ook voor dat standpunt is iets te zeggen, als het rust oplevert en hij alsnog luistert naar wat de NAC supporter wil. En dat is dus Lokhoff terug en dan gewoon in een serieuze positie waar er naar hem geluisterd wordt en hij iets kan betekenen voor onze club.

Ben benieuwd of de pers dit bericht net zo snel en veelvuldig oppikt als het bericht van NAC, dat ons en masse neerzette als een stel doorgesnoven bloeddorstige hooligans die Steijn en zijn gezin hebben bedreigd.

Maar goed, ik kom binnenkort langs en zal mijn wens op de muur achterlaten.

Regenbogen en eenhoorns, uiteraard. En NOAD!


53   55  
The Don

Manders rot op en verder niks

38   12  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Wat een super vet idee!
Dit is ook helemaal des NAC!
Ludiek en saamhorig 👍

40   21  
MdH

Mooi geschreven.

Misschien zit ik er te ver vandaan, maar voor mij mag Manders ook zijn biezen pakken en de RvC ook - want die zijn verantwoordelijk voor wat er met NAC is gebeurt EN dat walgelijk bericht vannuit NAC.

26   26  
Ome Cor

Wij denken dat het niet in het belang van NAC is om nu de organisatie nog verder af te breken.......daarom steunen wij de huidige RvC.

Maar eigenlijk.......

29   7  
Nonkel Frans

Goede verklaring! Blij mee.

1. Verklaring van Verenigde supportersgeledingen - chapeau!
2. Expliciet Rectificatie gevraagd van de RvC op persbericht - goed zp
3. Realististische wensen richting consolideren via de jeugd . Mooi!
4. Promotie termijn en verwachting baar beneden. Hoera!

De wensmuur klinkt al beter dan klaag muur.
Immers het "klachtenloket" heeft al een petitie van 6500 personen binnen plus alle grieven die we op minstens 2 fora gelucht hebben. Dus die klaagmuur is allang volgekliederd.

Laat al die wensen straks niet in de ondersre la verdwijnen maar ook echt agenderen en doorpakken met de RvC.

Hup NAC!



23   11  
Ruud

Netjes bericht !
Onze club is nu echt even toe aan rust, voor altijd achter NAC!!!

maar zoals ik in de eerste reacties al kan lezen... schaam ik me niet om aan te geven dat ik mezelf ernstig afvraag ( en ook weer even onrust en woede in mezelf voel als ik dit typ) waarom er idd niks over Manders gezegd word.
Die heeft toch echt niets meer te zoeken bij onze mooie club .

Sorry!

Voor de rest... hup NAC zal nooit verloren gaan!!

45   26  
BREDA 1965

begrijp het vertrouwen in de rvc niet...

18   2  
Ad B uit Roosendaal

De redactie geeft aan dat NAC gebaat is bij rust, controle en stabiliteit en dat is correct.

Er is veel gebeurd en er zijn nu vele belangrijke besluiten te nemen.

Ik hoop dat het gehele proces zorgvuldig en met succes verloopt in het belang van NAC , op de korte en langere termijn.

Daar wens de betrokkenen veel succes bij.

44   32  
ELH

Manders en RvC ook weg, anders is er nog steeds geen schoon schip gemaakt !

12   19  
Heksenketel

Als er één club is waarvan we kunnen zeggen dat die van de supporters is, dan zijn wij het wel. Ik zie participatie van supporters echt zitten! En dan voorlopig een paar keer per jaar de ruimte geven om aandelen/certificaten te verhandelen.

16   10  
Chapuisat

ik vraag me af wat er allemaal gebeurd zou zijn (of niet) als NAC gepromoveerd was.....

20   107  
Arie roos

I 💛 Manders ❣️

20   10  
Ikke

Rust is nu idd gewenst hopelijk komt Ton terug zodat er nog wat talenten voor weinig uit Duitsland kunnen komen. En kan hij een trainer aanstellen voor nu en de toekomst. En uiteindelijk als de rust terug is stappen Manders en de Rvc alsnog op. Voor nu rust en door !!!

19   9  
Rat uit Rijen

Prima bericht. Ik kom zeker mijn wens (Een mooie herinnering in mijn geval) op de muur schrijven. Daarbuiten wens ik ook dat naar buiten komt hoe het zit met die zogenaamde bedreigingen naar meneertje Steijn. Ik geloof er geen snars van en aangezien je er verder niets over hoort (buiten het feit dat wij als supporters onterecht afgemaakt zijn in de pers), zal er ook wel niet veel van waar zijn...

31   2  
Remazu

De laatste jaren gaat er slechts 20 procent van de begroting naar

de spelers op het veld.

Waar blijft de rest.

Wie gaat dat probleem oplossen?

30   15  
Tonn

De eerste keer dat ik een goed gevoel krijg, ik was bijna afgehaakt. Ik wil bij een fatsoenlijke voetbalclub horen en niet bij een bende schreeuwers die blijven roepen om het ontslag van jan en alleman. Laten we dit als een keerpunt zien. Hup NAC

16   7  
JimGoose

Boodschap lijkt me duidelijk. Er zijn de afgelopen dagen al een aantal zaken veranderd (met de aankondiging van de grote 3 waarschijnlijk al meer dan verwacht). Er is ook veel kapot gemaakt en dan bedoel ik met name het imago van de club en van ons als supporters.

De mening die eenieder heeft over Manders is inmiddels ook duidelijk en zijn positie gaat echt niet veranderen door een goed initiatief te torpederen met een negatieve boodschap die al lang duidelijk is.

Het is nu aan ons om te proberen voor het eerst in een maand weer eens positief in het nieuws te komen.

51   18  
Voorwaarts

Het hele punt van dit bericht is het stoppen van voeden van de manders/rvc geruchten.

Ik wil iedereen verzoeken om te stoppen over het rollen van de koppen. We zijn duidelijk geweest en hebben een statement. Er is gepraat en we zijn volwassen. Dit is NAC, niet je eigen persoonlijke FIFA team waar alles loopt zoals jij het wilt. Wij zijn hooguit ondersteuning voor wat er straks staat, en ik wil verdomme de beste steun zijn die NAC kan wensen.

Je kan het op persoonlijk vlak oneens zijn met details (ik ook). Maar ik zie duidelijk voor me dat de strijdbijl begraven en geduldig bouwen veel en veel meer nut heeft.

18   2  
Da Huge

Chapeau! Naar de toekomst kijken.
.... zal nooit verloren gaan!!!

18   7  
Willem

Klasse actie. Wat mij betreft is het nu dan ook gedaan en moeten we vooruit met iedereen die NAC naar een goede toekomst wil brengen en Manders zich daarbij aansluit is dat wat het is. Als we maar vooruitkunnen.

13   3  
Frank64

Realistisch verhaal. Het is dit … of kapotgaan. Er is al (met de beste bedoelingen) genoeg beschadigd de afgelopen week.

Forza NAC! Nooit nooit nooit verloren gaan!

36   45  
Nicky

Een beetje meer zelfreflectie mag wel... Ik bedoel het is een beetje als iemand in het gezicht slaan en dan zeggen 'ik bedoel het niet verkeerd'..

Je kunt zeggen dat je verkeerd begrepen bent maar ergens is er dus ruimte gegeven voor dit onbegrip. Wanneer "gepaste maatregelen" wordt gebruikt zonder toelichting, kan je niet achteraf zeggen dat dit vanzelfsprekend zonder geweld is.

Terugkijkend had dat beter gemoeten en die reflectie mis ik in deze communicatie. Daar kan je boos om worden maar het is goed bedoeld.

En nu samen verder, want dat is de enige weg... En die is nog heel lang vrees ik.

12   6  
bier en friet

Klasse, mannen.
Trots op jullie en onze club

20   16  
Ivo

Het heeft geen zin als er nog meer koppen gaan rollen. Dat kost alleen maar geld.

Eerst nieuwe eigenaren, dan weer bouwen aan de toekomst.

19   4  
076

Leuke poging.

Probleem is dat je geen idee meer hebt wie je moet steunen. Er zal een partij zijn met 5 mln. Anders was dat bedrag niet genoemd. Laat ze zich maar voorstellen en dan zien we wel weer. Ik ben even moe van NAC.

Deze week kent 2 grote verliezers: NAC en haar supporters.

42   14  
MM

Ik zou wat terughoudender zijn met de steun in de RVC, voor zover nog niet versplinterd, zolang Mandersje nog wat stuiptrekkingen onderneemt.....

27   17  
Stan

Aan de bovenstaande reacties zie je dat sommige mensen de ernst van de situatie niet inzien. Onze club balanceert op een heel dun draadje en het zou ook verkeerd kunnen aflopen.

32   33  
Lamington

Grappig initiatief. Wel suf beschreven (dromen van anderhalve meter, haha) en verder een zwak statement.
Jullie bedoelen de rvc die tegen Lokhoff en Steijn zei: "succes d'rmee hè!?"
Díe rvc?..

Nee, steun ik niet.

19   17  
Lamington

Verwensmuur

Da's ok leutig

13   4  
Adriaan

Neuzen snel dezelfde kant op
Lokhoff terug en een goede trainer halen die jeugd kan inpassen
We moeten wel gaan voor nacompetitie en/of promotie
Al bijna 10.300 seizoenkaarten
En ja kapitaal moet op het veld staan

23   9  
naxioma

Mooi initiatief. Mijn wensen zijn de volgende:
- Een nieuwe (tijdelijke) Algemeen Directeur. De positie van Manders is onhoudbaar geworden. Hij heeft hopeloos gefaald, geen werkbare situatie gecreëerd voor de Technische Directeur, verschillende geledingen binnen en rondom NAC tegen elkaar opgezet en NAC door het laatste persbericht -bedoeld danwel onbedoeld- ernstige schade toegebracht. Een nieuwe start kan alleen gemaakt worden als er een (tijdelijke) AD komt die brede steun geniet, NAC begrijpt, een klein ego heeft, verbindend is en geen persoonlijke voorkeuren en belangen heeft.
- De terugkeer van Ton Lokhoff om het Technisch beleid voor NAC te gaan vormgeven.
- De aanstelling van een trainer-coach (voor één jaar, met optie tot verlenging) die modern aanvallend voetbal wil spelen en jeugd in wil passen en laten doorontwikkelen.
- De verkoop van NAC aan een grote kapitaalkrachtige professionele partij, die wil en kan investeren in ontwikkeling van NAC tot stabiele eredivisionist, en die weet hoe een BVO gerund moet worden. Ik ben niet bang voor aantasting van de NAC cultuur, omdat wij supporters de cultuur maken! NAC zal altijd NAC blijven wie de eigenaar ook is. NAC heeft vooral behoefte aan duidelijkheid, continuïteit, stabiliteit en investeringen in de organisatie, technische staf en de selectie.
Als bovenstaande gerealiseerd kan worden, dan wacht NAC een mooie toekomst. Na 7 magere jaren waarin NAC ver onder haar potentieel presteerde, zullen dan 7 vette jaren aantreden. Een periode breekt aan waarin mensen weer vol bewondering over het unieke NAC zullen praten.

24   46  
Tip

Wat meer zelfreflectie van de supporters had van mij gemogen. Het manifest was emotie de verklaring van Manders was emotie. Beide menselijke fouten. De bedreigingen was er ver over, Manders heeft fouten gemaakt.
Nu verder, achter NAC, en de dialoog proberen open te breken. Ik hoop dat we met de drie grote aandeelhouders weer fatsoenlijk in gesprek komen. Die hebben we zo keihard nodig. Ook als ze hun aandelen verkopen!
Nu op naar de eerste oefenwedstrijd. Ik ben al half opgelucht, we zijn er nog niet. Lekker weer voetbal met publiek. Tot in het stadion!

56   14  
Jaap Aap

RvC is iets met zachte heelmeesters en stinkende wonden… we moeten zo snel mogelijk af van die lui die er slechts bij stonden en wegkeken…. Wat dat betreft kan ik alleen maar respect opbrengen voor Dhr. Haarman, die wilde niet wegkijken.

47   8  
Stan

Wat het aantal seizoenkaarten betreft, de helft is niet betaald.

13   32  
Die ne gast

@ELH / Jaap Aap

We hebben nu behoefte aan rust en een beetje continuïteit. De RVC kan dat nu bieden, zij zijn juridisch bevoegd om bij NAC beslissingen te nemen.
Als over enkele maanden (een jaar?) de aandelen verkocht zijn, kan de nieuwe eigenaar / groep eigenaren hun eigen RVC benoemen.
Het lijkt mij onverstandig nu een nieuwe RVC te willen (vind maar eens op korte termijn capabele mensen) en dan over jaar weer een nieuwe RVC die door de nieuwe aandeelhouder(s) benoemd zijn.
Dat RVC gesprekspartner is en niet Manders is wat mij betreft veelzeggend genoeg.

40   22  
Scheppioni

Prima gedachte !! Maar zolang die gluiperd van een ad er nog is kan ik nog niet echt positief zijn ..... manders out !!

16   11  
DunErwt

Als ze bij NAC nou net zo communiceren als de supportersgroepen nu. Ipv generaliseren.
Vieze smerige streek.

13   5  
Baosje

Hulde aan alle vrijwilligers die het nieuws van onze club rondbrengen.
Zonder jullie inzet ( ik heb het nu over alle supportersgeledingen) zouden we niet zó intens met onze club kunnen mee leven 👍

Laten we nu in alle rust aan NAC 2.0 gaan bouwen

Laten we als supporters nu 100 % achter NAC gaan staan

57   17  
H.V.M.

Positieve woorden allemaal!
Op zich prima, maar de huidige RVC blijven steunen is een miskleun van jewelste.
Het klopt dat er snel rust in de NAC tent moet komen, maar of dat met deze RVC snel gaat gebeuren is twijfelachtig.
Deze figuren zijn namelijk grotendeels schuldig aan de ontstane situatie.
Ze hebben, Manders, Steijn en de grote drie tot de ellebogen in hun achterste gezeten.
Tevens zijn zij (mede) verantwoordelijk aan het opstappen van Lokhoff en hebben zij voor de volle honderdprocent achter het belachelijke persbericht van onze AD gestaan.
Sterker, ze hebben de tekst grotendeels zelf meegeklad.
Als je de huidige RVC in deze samenstelling laat zitten gaan de problemen voorlopig niet opgelost worden.
Dit is gokken op verkeerde paarden!

12   4  
Gampel

Dat het desnoods maar een paar jaar mooie wedstrijden mogen worden tegen toch wel leuke tegenstanders in de kkd. Ik ben erbij en zodra we de boel weer op de rit hebben is promotie alleen nog maar een kwestie van tijd. NAC is te groot om tot in lengte der dagen in de kkd te blijven.
Succes en veel wijsheid aan degenen die nu daadwerkelijk de kar moeten/willen gaan trekken!

25   66  
Realist

Zet de sites gewoon minimaal een week op zwart met excuusboodschap. Kan eea afkoelen en getuigd van zelfreflectie/ het toegeven van de meest lompe actie in de historie, het ultimatum.
Dit statement laat zien dat het kwartje niet valt/ het inzicht ontbreekt en er blijkbaar het gevoel leeft dat men echt denkt iets goed te doen. Bovenal dat men zich te kunnen denken te permitteren om vanuit alle supporters te communiceren.

Eigen jeugd inpassen is prima streven, dit jaar bij bijv go ahead bleek dat routiniers broodnodig zijn om sturing te geven.

30   19  
Klundert

Ik neem aan dat we elkaar op de tribunes dit seizoen dan ook corrigeren als er 5x op rij verloren wordt en iemand begint te fluiten, want deze keer gaan we echt een trainer alle tijd en ruimte geven om te bouwen. Of gaan we er dan ook weer een statement uitgooien want kennelijk zijn ze in de aanbieding. Kap eens met deze onzin, deze groepen hebben al meer dan genoeg kapot gemaakt na het vorige statement.

48   14  
Barbapapa

De pleister er in 1 keer helemaal vanaf trekken doet het minste pijn…… De RvC, Manders en co zijn allen schuldig aan de rotzooi waar we in zitten. Waarom zouden ze het nu ineens wel goed doen? Ze stapelen al jaar op jaar de verkeerde keuzes op een!

16   42  
Ernie

@scheppioni
Ik heb jou nog nooit iets positiefs horen zeggen.

59   9  
naxioma

En nog een wens:
- Openheid vanuit NAC over de concrete persoonlijke bedreigingen die geuit zijn aan Steijn, Manders en anderen.
- Duidelijkheid of NAC / betrokken personen aangifte hebben gedaan bij de politie. Ik ga er van uit dat bij concrete persoonlijke bedreigingen er altijd aangifte wordt gedaan.
Zolang over bovenstaande geen duidelijkheid komt, blijft de verdachtmaking bestaan dat de AD en de trainer (met RvC en grootaandeelhouders) deze zaak hebben opgeblazen om hun eigen straatje schoon te vegen en de schuld bij anderen te leggen.

9   9  
PatjeR

Veelzeggend dat de RvC als gesprekspartner wordt aangehaald. Manders is geen partij meer.

2   8  
The Cosmic Gate

Morgen kom ik zeker ff langs !

14   10  
naxioma

Benieuwd wie morgen als ad interim Algemeen Directeur wordt aangesteld…

17   15  
NAC4ever

Ik had eerlijk gezegd toch wel enige vorm van zelfreflectie verwacht in een dergelijk bericht. Verder prima.

44   12  
H.V.M.

De RVC snel buitenspel zetten!
Hebben de laatste jaren alleen maar foute beslissingen genomen.
Vooral de laatste weken hebben ze aangetoond compleet incapabel te zijn.
Laten zitten betekent door etteren!
Dit is het juiste moment om NU door te pakken.
Eindelijk eens schoonschip maken.
Dan pas zal de rust terug keren, alhoewel, het is bij onze mooie club nog zelden rustig geweest.

58   4  
Breda

2TD’s, 4 trainers, Binnenkort 2 AD’s, 1RvC lid, hoofdscout, topscorer, MVP, assistenten, en de belangrijkste aandeelhouders weg.
Club is in 2 jaar letterlijk inclusief fundament afgebroken. Terwijl er geld genoeg was en geen publiek dat voor de deur stond. Nauwelijks echte druk. Trainer ontslaan en er was niks aan de hand geweest.

Ik wacht dus nog even met mijn vertrouwen in de RvC uit te spreken als jullie het goed vinden…..

10   6  
NAC’ster

Top “gepaste” actie, trots om NAC supporter te zijn 💛🖤

11   24  
Lamington

Waarom verwacht men zelfreflectie? Vanwege het ultimatum? Put your tampons back in your purse, honey..

15   51  
Tip

(Duimpjes worden weer gemanipuleerd.) Ik denk dat @Realist gelijk heeft dat dit onvoldoende zal zijn bij de 3 grote aandeelhouders. De sites een week op zwart zou ik ook niet verkeerd vinden.
Van de andere kant is er een eerste stap gezet ! Afwachten hoe de aandelen verkoop wordt afgewikkeld en , na onderzoek, meer duidelijkheid en informatie over de bedreigingen.

35   17  
Kopspion

Ik vertrouw Manders en de rvc voor geen meter en wens dan ook dat iig MM morgen het licht ziet en zich alsnog solidair verklaart met zijn maatje die al is opgestapt

35   67  
Tony Chocolonely

De naam van onze supporters door t slijk gehaald?

Zogenaamde supporters zijn toch indirect verantwoordelijk voor de totale afgang van de club??

-We stonden al voor lul na NAC-NEC
-We stonden al voor lul na een nietszeggend statement en een belachelijk ultimatum.
-We staan nu weer voor lul met het opstappen van de trainer wegens bedreigingen.
-We staan voor lul dat de aandeelhouders van hun aandelen af willen.

Waar is de zelfreflectie?
Waar is een statement dat alle supportersverenigingen zich kapot schamen voor hun eigen fans. Die eigenhandig de club de nek omdraaien?

Ja... we moeten vooruit. Ja ... hopelijk vinden we partijen die de club teruggeven en NAC vooruit helpen.

Maar waarom altijd t calimero gedrag? Geschreven stukjes zijn leuk, maar wanneer staat iedereen op dan?

T gaat om geld een heleboel geld en niet iedereen heeft dat... En wie o wie wil deze ramp overnemen. En kom aub niet met je tiesto en hardwell aankakken want dan snap je het echt niet.

43   0  
D'n Klaagmuur

Ik voel me een beetje in m'n eer aangetast met deze titel ;-)

30   7  
Hoge Vucht

Ik kom zeker mijn wens kenbaar maken op de wensmuur (samen trots zijn in het stadion & de terugkeer van onze indiaan).

Ik zie trouwens al meerdere mensen in verschillende posts klagen over de minnetjes en plusjes op deze website, deze zouden gemanipuleerd worden. Soms is het goed om gewoon te accepteren dat andere mensen een andere mening dan jijzelf hebben.

12   5  
Rob

Goede en doordachte reactie. Aan deze communicatie kunnen ze vanuit de officiële NAC kanalen een voorbeeld nemen. Daarnaast is de inhoud van A tot Z raak. Er zal nog genoeg zeer later geheeld moeten worden, maar het belang van NAC staat voorop. #HUPNAC

12   11  
NAC!!!

Begrijpend dat de neuzen de andere kant opmoeten nu, alleen we zitten nog met een walgelijke vent opgeschept.
Dhr. Manders moet zijn tasje nog nemen en vertrekken. Totaal geen vertrouwen in hem.
Hopelijk spoedig een overname zodat de juiste mensen (na het instappen van TL) zich kunnen bundelen voor een positieve flow!

10   6  
Robbie Rafello

zou Karel Mul dit statement begrepen hebben?

3   7  
BREDA 1965

idd @Robbie Rafello.....ik denk van niet...

15   6  
Oosterhout076

Dit bericht alleen al straalt positiviteit uit.
Rust en competente mensen aan de leiding hebben we nodig.
Hup NAC. Nu alles gericht op wat er op het veld gebeurt.

22   14  
Nacdictive

Sommige mensen snappen niet dat het helemaal niet draait om 100% gelijk, goed/fout, zwart/wit maar dat het belang NAC is en wat wil je met een club zonder RvC, zonder AD, zonder trainer en als club te koop staan dat het ook zomaar verkeerd kan vallen.
Manders heeft veel fouten gemaakt maar zal nu gewoon zijn werk moeten doen zonder mandaat en dat is misschien wel goed.
Hulde voor dit statement en proberen met zijn allen op 1 lijn te komen!

27   11  
BREDA 1965

We hadden de opgestapte Haarman moeten steunen,de enigste van de rvc die er nog iets van begreep

15   8  
Theoden King

Zonder de BSR-crew, de Rat en alle andere platformen (en de reageerders ;) was NAC niet half de club die het nu is.

12   1  
Cees-2

Als NAC vanaf “nu” geen duidelijk en goed opgezet beleidsplan gaat opzetten, en de huidige organisatie gelijkopgaande daarmee (de daar werkende mensen) niet zorgvuldig screent, vrees ik dat de “Wensmuur” na verloop van tijd, toch, een drukbezochte klaagmuur gaat worden.

19   11  
Dun Diëe

Dat de supportersgroepen zich door de club voor de bus gegooid voelen is 100% terecht. Maar je moet toch eerlijk zijn dat ze dat ook een beetje aan zichzelf te danken hebben en dat mis ik in dit statement. Alsof men zich te groot voelt om dat toe te geven.

Mijn Aziatische schoonfamilie zegt altijd: geef de ander nooit een stok om je mee te slaan. En lijkt wel of in de afgelopen weken door alle partijen rond het stadion het nationaal kampioenschap stok uitdelen heeft plaatsgevonden. Met het vorige statement reikten de supporters Manders, RvC en de aandeelhouders ideaal de hand om hen onder die verdraaide bus te gooien. En enige reflectie daarop mis ik een beetje. We hebben het hier over de geloofwaardigheid van alle partijen. En je zou juist nu boven de andere partijen kunnen staan om hier je hand in eigen boezem te steken : dit statement was niet zo handig van ons.

Maar goed, ik wil niet in negativiteit blijven hangen. Van mij had het gewoon een klaagmuur mogen zijn. Dát is nou precies het Nac dat ik ken.

Iemand ondertussen nog wat over de aangiftes gehoord?

0   1  
De generaal

Chapuisat: wakker worden

10   1  
Felix

@Die Ne Gast

Is deze RVC wel capabel dan 🤔?

24   11  
The Don

Ik wens dat Manders NAC zsm verlaat

14   8  
D’n directeur

Laten we hopen dat die luchtkastelen bouwer normaal doet en geen gekke dingen uit gaat halen. Lokhoff snel op de koffie en ik vermoed dat die al lang een trainer heeft klaarstaan. Wanneer Lokhoff niet terugkomt dan vrees ik dat er weer 2 vriendjes aangesteld worden en dan is het alsnog hommeles onder de supporters. Stiekem hoop ik dat Manders morgen zelf zn ontslag indient maar ik vrees van niet. Totaal onhoudbaar zijn posities met zijn leugens en bedrog, ik hoef hem in ieder geval niet meer te zien bij NAC

6   4  
Guuske

Omdat wij niet vergeten 👊

12   7  
Noad1976

Elk besluit nu van de heer Manders is totaal ongeloofwaardig. Hij veegt toch zijn billen met ons af????

5   7  
@Lamington

Want alleen vrouwen doen aan zelfreflectie?

Of zelfreflectie is iets dat je vooral noet moet doen? Stel je voor... Straks krijg je nog verstand...

7   2  
Geelzwartwit

Leuk dat er geroepen wordt dat er zo snel mogelijk gesprekken met kandidaat tds moeten plaatsvinden. De vorige keer duurde het een half jaar en dat kwam omdat Lokhoff zelf koffie aanbood. Wat door Manders daarnaast even vergeten wordt is dat het mij momenteel misschien mog wel belangrijker is om zo snel mogelijk een vervanger voor Haarman in de RVC te benoemen of beginnen we weer halverwege de organisatie en niet bovenin? Als Manders nu snel een TD aantrekt.. Is er geen RVC lid technische zaken die daar iets van kan vinden...

Hummm koren op de model voor een alleenheerser. Vooral omdat het over voetbal gaat en dat is nou net iets waar Manders het als "ad" nooit over heeft. Die groep waar Manders het altijd over heeft die gezamenlijk de sportieve keuzes maken is er ook niet meer.

Haarman Lokhoff Steijn Maas. Allemaal weg.

Best eng om te weten dat Manders nu helemaal solo gaat op sportief beleid.

Mooi gebaar van de supporters verenigingen maar het voelt te veel alsof het opeens ook figuurlijk zomer is vandaag.

18   9  
Gedoe

Manders weg

Niets meer en niets minder.

5   11  
Lamington

@lamington

Nee beste, een beetje tussen de regels door proberen te lezen. Dat is om aan te geven dat ik het een hoop gezeikwijverij vind. Politiek correcte borstklopperij. Niemand (!!) Hier die Steijn wilde houden. Nu zijn zowel hij als de aandeelhouders weg en roepen sommigen 'maar dat wilde ik niet hoor, niet op deze manier'. Best hypocriet.

Vind er maar van wat je vind. Ik vind dat.

4   4  
Sprečo

Ik verwacht geen Blanco aan de muur.

10   4  
Sjak

Ik begrijp dat het nu tijd is voor rust, maar de supporters moeten echt een plek aan tafel krijgen en niet op de manier zoals de laatste jaren dat het geval was. Als Manders nog even aanblijft zullen er duidelijke afspraken gemaakt worden wat zijn speelruimte is. Het hele technische beleid moet de verantwoordelijkheid worden van een TD samen met een (nieuwe) technisch verantwoordelijke in de RVC. Verder moet er een onderzoek komen naar de gang van zaken van de afgelopen weken, jaren. Niet om mensen af te rekenen maar om te leren dat dit nooit meer mag gebeuren.

31   10  
Belgische Naccer

Waarom zit die Manders er nog? Hoe dik is die plaat voor zijn kop? Hij is de bron van alle ellende. Namelijk het wegsturen van Hyballa en Steijn een contract van 3 jaar??? Verder ontelbare blaatverhalen en als klap op de vuurpijl het "Steijn blijft!" drama, waarmee Lokhoff buitenspel werd gezet.

Kom op Manders hou de eer aan jezelf. Je hebt net als Steijn volledig gefaald. Dit is onhoudbaar. Dat moet je toch zelf ook inzien!

Ik snap niet dat je er nog zit. Voor het geld waarschijnlijk?
Is Geld dan echt zoveel belangrijker dan eigenwaarde en geloofwaardigheid?

3   12  
Fan uit Zevenbergen

Sidney TEKEND voor 4 jaar bij Bologna nr 12 van de serie A afgelopen seizoen

2   11  
Fan uit Zevenbergen

Ik bedoel kan tekenen voor 4jaar

18   5  
Die ne gast

@Felix
Hoe capabel deze RVC is eigenlijk niet eens zo relevant. Nu geen RVC hebben is vele malen slechter dan nu wel een RVC hebben. Zeker zolang Manders nog tekenbevoegd is.

En een klein beetje ter verdediging:
Ik ken niet alle ins en outs van deze RVC, maar ze zijn pas aangesteld nadat Vanden Abeele en Eisinga er al zaten. Dat moesten ze eerst oplossen. De keus voor Manders en Steijn was vooraf te begrijpen. Achteraf dus zeer ongelukkig geweest. Maar achteraf is makkelijk praten.

Wat ik de RVC wel verwijt is dat het schandalige persbericht van NAC, mede uit hun naam verstuurd is. En dat Van Poppel zich niet solidair verklaard heeft met Haarman vind ik ook nog steeds raar.
Maar zoals het statement zegt: het belang van NAC moet op één staan en dan is wel een RVC hebben beter dan geen.

18   6  
Fritske d'n Olifant

Ik vind dit een heel mooi initiatief. Het wordt de supporters altijd verweten alleen maar te roepen en geen oplossingen te hebben. Laten we dan nu maar zien dat we die wel degelijk hebben.

Belangrijkste is rust in de tent. Dat betekent:

1: Manders op non actief
2: Aanstellen ad interim AD door RVC
3: Aanstellen RVC lid Technische Zaken
4: Aanstellen ad interim TD door RVC en AD
5: Aanstellen trainer voor 1 seizoen door TD

Als deze posities voorlopig bezet zijn mag van mij de stoelendans rondom de eigendomsoverdracht van NAC beginnen. Als de nieuwe eigendomssituatie van NAC bekend zijn kunnen van hoog naar laag functies definitief worden ingevuld en kunnen we langzaam maar zeker gaan bouwen aan een gezond en stabiel Bredaas/Westbrabants voetbalbolwerk.

Ik wens iedereen bij en rondom NAC veel wijsheid en doorzettingsvermogen toe de komende tijd. Laat de egootjes thuis en zet NAC op 1.

10   5  
Bredafun

waarom geeft Manders geen antwoord op de vele vragen hier?
????

5   8  
Ivo

@Fritske

Manders op non-actief en een interim AD kosten ook weer geld.
Terwijl de aandeelhouders hebben aangegeven dat ze niet meer gaan investeren.

Laat Manders maar zitten tot de aandelenoverdracht rond is en er nieuwe eigenaren zijn, die kunnen dan zelf hun directie aanstellen.

Ik verwacht dat de huidige aandeelhouders en de RVC een interim TD (Hellemons?) en een interim trainer (De Graaf?) gaan aanstellen voor de komende maanden. Dit is de goedkoopste oplossing.

Daarna mogen de nieuwe eigenaren er mee doen wat ze willen.

10   6  
Nonkel Frans

Fritske......goede lijst maar waarom een interim TD.?

Onze TD stond reeds klaar en is gewoon nog steeds oproepbaar.
De petitie zal met RvC zeker ter sprake komen. Die vroeg vertrek in van Steyn maar ook terugkeer Ton. Dat is geen geheim:
Het was de aanleiding van de hele "opstand! "
Dat mag als de wiedeweerga gecorrigeerd worden.

18   14  
Otjes

De Rvc en AD weg. Hoe dan? Er komt een seizoen aan en er zal toch eea geregeld moeten worden. Ook met de knvb.

Als de aandelen zijn gekocht zal dat idd gebeuren. Niemand stapt in Nac totdat de aandelen zijn verkocht en de nieuwe eigenaar bepaalt. Ondertussen heeft de huidige huisbank heeft terecht de kraan dichtgedraaid.

Veel supporters snappen het nog niet, NAC zal langs de afgrond gaan financieel. Ben benieuwd wie z’n portemonnee trekt. Nouwens of een Chinees. Weltrusten allemaal.

10   3  
Malpolon

Manders functie elders?

9   6  
Tip

Weten jullie nog dat we aan de Beatrix in de rust met zijn allen gingen pissen aan het hek met die prachtige bomen ?
Dan hing me daar een geur van pis, bier en dat vermengd met de walm van unoxworst en half warme kroketten.
Dat hek werd in de rust om de 2 weken beurtelings een klaaghek, een wenshek en af en toe een vreugdehek.
Veel verdriet , veel wensen maar zeker ook veel gelachen. Dat is voetbal bij NAC in een notendop.
Wat is er eigenlijk veranderd ?

PS. @Otjes heeft vrees ik gelijk hoor. Het wordt sportief maar vooral financieel moeilijk. Iemand die deze toko overneemt doet het uit liefde voor NAC want er valt geen euro mee te verdienen. Wel te verliezen inclusief een pak last. Laat de mensen bij NAC nu hun werk doen.

5   2  
Fritske d'n Olifant

@Ivo: Het gaat er om dat in deze situatie (die vrees ik duurt totdat de nieuwe eigenaren/aandeelhouders bekend zijn) geen doorlopende contracten moeten worden uitgedeeld maar bepaalde cruciale functies moeten wel tijdelijk worden ingevuld. Ik ben van mening dat Manders niet meer houdbaar is. Als het financieel niet anders kan dan is het maar zo dat hij blijft zitten, zij het met uitgekleed mandaat.

@Nonkel Frans: Zie in mijn reactie aan Ivo wat ik bedoel met a.i. Als de nieuwe eigenaren met de TD verder willen dan kan dat a.i. er natuurlijk gewoon af. Er moet eerst overleefd worden en daarna kunnen we hopelijk gaan bouwen.

9   6  
Sjonnie

Mooi die wensmuur

want het komt allemaal goed met ons NAC.
Deze week komt Ton Lokhof terug en volgende week Stijn Vreven en tussendoor gaat Manders wel weg en in juli neemt Manchester City alle aandelen wel over en stuurt het 6 a 7 zeer goede talenten naar Breda.
Want ze willen Kane voor €117.000.000,00 binnen halen, dus zal er ook nog wel een potje met kleingeld €5.000.000,00 over zijn voor diversen uitgaven en die kunnen ze dan inNAC besteden.
Ja mooi die WENS MUUR!!!!!!!!👏👏👏

54   6  
Dutchbird

Ik denk dat we niet te snel moeten roepen dat NAC nu gebaat is bij rust, want Mattijs Manders zit nog steeds prinsheerlijk op zijn directeurstroon zonder ook maar een woord van excuses te hebben uitgesproken richting supporters, sponsoren en Ton Lokhoff.

Natuurlijk was Maurice Steijn de kwade genius die volledig schijt had aan de komst van Ton Lokhoff als technisch directeur. Dat deed Manders niet. Maar Manders is de algemeen directeur en die had Steijn direct en op niet mis te verstane wijze tot de orde moeten roepen. Toen Steijn zich bleef verzetten had Manders hem bij kop en kont moeten pakken om hem op straat te gooien. Dat heeft Manders niet gedaan en dat was voor Ton Lokhoff aanleiding om de pijp aan Maarten te geven. Manders heeft hier gefaald.

Hij had al een slecht track record sinds hij van Graydon overstapte naar de voetbalwereld. Daardoor twijfelde een groot deel van die voetbalwereld aan zijn competenties als leidinggevende/eindverantwoordelijk manager. Blijkbaar terecht want ook bij NAC bakte hij er niets van. Eerst kondigde hij met blijdschap de komst van Lokhoff als TD aan en vervolgens hield hij de muitende trainer de hand boven het hoofd. Dan spoor je niet. Dan diskwalificeer je jezelf volkomen als Algemeen Directeur.

Maar de lijdensweg was nog niet ten einde. Na het opstappen van Ton Lokhoff waren de rapen gaar bij de supporters. Iedereen besefte dat Steijn te ver was gegaan door elk gesprek met Lokhoff uit de weg te gaan. Hij stond er al niet goed op bij de supporters omdat hij idiote keuzes had gemaakt bij de werving van bevriende spelers (waar het beste wel van af was). Ook omdat hij die spelers opstelde ten koste van doorbrekende jonge spelers. Bovendien werd de trainingsintensiteit verminderd ten faveure van die maatjes op leeftijd, hetgeen ten koste ging van de ontwikkeling van de jonge spelers. Toen hij tot overmaat van ramp Lokhoff volkomen negeerde, waardoor Mr. NAC het voor gezien hield, was de maat vol voor de supporters. Zij stelden een ultimatum; Maurice Steijn moest voor middernacht van 19 op 20 juni ontslagen zijn.

Het is natuurlijk van de zotte dat je als supporters een dergelijk ultimatum stelt. Maar het maakt wel duidelijk dat de frustratie en wanhoop uiterst diep zaten (en nog steeds zitten). Tot ieders verbazing werd echter aan het ultimatum gehoor gegeven. Hoe dat in zijn werk ging weet niemand, maar Steijn nam in de loop van 19 juni zijn ontslag. Daar kregen de supporters en de krant (BN DeStem) de schuld van, want het gezin van Steijn was zwaar bedreigd en ook andere bestuurlijk verantwoordelijke functionarissen was dat overkomen. Ik wil niet beweren dat het onmogelijk is dat een of andere gek het ultimatum kracht wilde bijzetten met een bedreiging. Als dat is gedaan (en zeker als dat -zoals beweerd- via e-mail is gebeurd) is het voor de IT experts bij de politie niet zo moeilijk om de dader te traceren. Een kwestie van aangifte doen en de justitie-molen begint te draaien. Maar op de vraag of NAC aangifte heeft gedaan bleef het stil en nog steeds weten we niet of dat is gebeurd. Dat versterkt het beeld dat Manders in zijn persbericht weliswaar heel pregnant de beschuldigende vinger naar de supporters heeft gewezen, maar dat er geen sprake is geweest van serieuze bedreigingen. Ook horen we sindsdien niets meer van het OM en dat versterkt het “cry wolf” beeld.

Hoe het ook gegaan is, hier is een uitgebreide verklaring en toelichting door Mattijs Manders op zijn plaats. Maar niets daarvan. De soap gaat verder want de drie meerderheidsaandeelhouders doen ook een duit in het zakje. Zij zijn er helemaal klaar mee. NAC hoeft niet meer op geld te rekenen waarmee tekorten kunnen worden aangezuiverd. Bovendien gaan ze hun aandelen verkopen. Ze schakelen de Telegraaf van Valentijn Driessen in en die minkukel maakt heel Nederland wijs dat er iets verschrikkelijks aan de hand is in Breda en omgeving. Totale paniek op niets want de drie machthebbers willen hun aandelen al sinds 2019 verkopen en ze hebben nog nooit tekorten aangezuiverd. Ze hebben wel het aandelenkapitaal van NAC uitgebreid zodat ze extra aandelen konden kopen. Ook in 2014 hebben ze uit eigenbelang gehandeld. Enerzijds omdat ze een faillissement wilden voorkomen, waardoor ze niets meer zouden terigzien van hun leningen. Anderzijds omdat ze de andere aandeelhouders een loer draaiden, waardoor die achttien andere aandeelhouders plotseling een minderheidsbelang hadden.

Van Aalst, van Weelde en Burema zijn niet de barmhartige Samaritanen die in de Telegraaf worden geschetst. Het zijn drie NAC supporters die bikkelhard zijn in het beschermen van hun eigen financiële belangen in NAC. Niets meer en niets minder. Ze hebben in de afgelopen 20 jaar geld in NAC gestoken maar willen elke cent terugzien. We mogen ze er dankbaar voor zijn dat ze geld in NAC hebben gestoken. Maar dat geldt niet alleen voor hen. Ook de andere 18 (wat er van over is) hebben ook veel geld in NAC gestoken. Een beetje minder dan de drie machtshebbers gezamenlijk, maar nog steeds genoeg om mee te mogen praten over de toekomst van NAC. De drie machthebbers weten drommels goed dat ze voor hun aandelen nooit terugkrijgen wat ze er ooit hebben ingestopt. Dat is ook logisch want NAC was destijds een eredivisieclub en is inmiddels verworden tot een heuse KKD club met weinig uitzicht op promotie. Dat heeft een sportieve reden maar vooral ook een bestuurlijke reden.

Sinds het aantreden van de drie machthebbers begin 2014 is NAC uitgegroeid tot een bestuurlijk kerkhof vanwege de talrijke verkeerde keuzes die de drie machthebbers hebben gemaakt. Ontslagen en benoemingen volgden elkaar in rap tempo op. Vaak gepaard gaande aan kostbare ontslagvergoedingen en management fees. Dat begon met het ontslag van Jeffrey van As begin 2014 en eindigde met het vertrek van Lokhoff en Steijn in juni 2021. In die 7 jaar een parade aan namen; Maaskant, Rutjes, Gudelj, Goetzee, Smulders, Vreven, van der Gaag, Gielen, Gillissen, Penders, Edelenbos, Eisenga, van den Abbeele, Hyballa, Brood en dan ben ik er vast nog een paar vergeten. Als je in 7 jaar tijd als meerderheidsaandeelhouders zo’n slagveld kunt aanrichten, moet je jezelf toch echt achter de oren krabben en eens goed in de spiegel kijken. Vooral ook beseffen dat je de club stuurloos hebt gemaakt en dat je zelf schuldig bent aan wel erg veel geld voor ontslagvergoedingen. Ja, de club is daardoor veel minder waard geworden en de aandelen dus ook. Maar in de Telegraaf van zonnebank-ettertje Driessen geen woord daarover. Als je echt je aandelen wilt verkopen dan maak je daarbij melding van een aantrekkelijke veel lagere prijs dan iedereen verwacht. Als je daarover zwijgt ben je niet serieus op zoek naar kopers. Dus mag het Telegraaf verhaal als jankverhaal worden gekwalificeerd.

Ik heb er alle begrip voor dat de supportersorganen even de rust willen zoeken en de scalp van Manders nog even op zijn hoofd willen laten zitten. Maar zo lang Manders niet zwaar het boetekleed aantrekt en de supporters overlaadt met excuses, kunnen we niet verder met deze man. Dan is er geen basis voor vertrouwen en als wij de Algemeen Directeur van NAC niet kunnen vertrouwen dan is de club naar de kloten. Mattijs Manders heeft de sleutel naar de toekomst van NAC in handen. Door zijn excuses aan te bieden, door helderheid te geven rond het vertrek van Steijn en de bedreigingen, door Ton Lokhoff terug te halen als TD en hem de ruimte te geven bij de werving van een nieuwe trainer en door bij de drie machtshebbers duidelijk te maken wat er moet gebeuren om die aandelen van de hand te doen aan een partij die door de KNVB wordt goedgekeurd. Alleen dan hoeven we geen stennis meer te maken over de persoon Mattijs Manders en kunnen we aan de slag met echte rust rond NAC.

15   4  
Maarten

Manders functie elders vind ik ook uiterst positief voor NAC

13   3  
Pannelap

"We steunen de huidige RvC"..... "omdat wij geven dat zij orde op zaken kunnen brengen"....

Wederom een slap statement! Het is mede dankzij deze RvC dat NAC deze verwerpelijk averij heeft opgelopen. Een RvC die de afgelopen jaren met alle winden meewaaide, geen daadkracht heeft getoont noch kennis van zaken getuige de aanstelling van Edelenbos. Een RvC die in april Ton Lokhoff binnen haalt om hem 10 weken later te laten barsten, die mede verantwoordelijk zijn voor de sportieve malaise en reputatieschade.

Op een rotte fundering kun je niks bouwen, waarom dringt dat nou niet door binnen de burelen aan de Stadionstraat!??

Hup NAC

12   2  
Pannelap

Toevoeging: ook de RvC hebben het statement ondertekend waarin zij o.a. de niet gefundeerde bedreigingen door de supporters onderschrijven. Heb je in deze nog vertrouwen? Ik niet!

4   5  
Viking

Top reactie.
We moeten inderdaad rust in de tent hebben om die aandelen te bemachtigen van de grote 3.
Hiermee zal onze club aan de vooravond staan van een nieuwe periode.

The sleeping Giant is aan het ontwaken !

8   2  
Spreco

@Dutchbird

Chapeau!
Moet er niet eens landelijk een dergelijk referaat uitgerold worden!

17   6  
Maarten

Sorry, maar ik vind de aktie alles behalve overtuigend.

Ik snap dat er rust moet komen, dat de neuzen dezelfde kant op moeten staan maar bij mij wringt toch nog het aanblijven van Manders en sommige RVC-lieden die niet achter Ton Lokhoff hebben gestaan.

Je kan pas opnieuw beginnen als zeker Manders weg is en de overige RVC leden ook zijn vertrokken. Ze kunnen allemaal wel hun best doen maar als daaruit toch verkeerde beslissingen uitvloeit dan ja, dan ben je na fout op fout niet geloofwaardig meer.

Er is ook nu totaal geen binding meer met de achterban en NAC. Dat hebben wij ze de supporters zeker ook veroorzaakt? In alles wat er fout is gegaan, de laatste 10 jaar is niet het debet van de supporters maar het terugkerend wanbeleid olv de ex grote 3.

Ik ben het 100% eens dat er schoon schip gemaakt moet worden maar dan toch eerst een bezem door heen.
Hoe goed het initiatief ook is met de wensmuur maar zolang de passanten blijven zitten blijf t bij mij nog de muur een klaagmuur.

3   2  
Nonkel Frans

Hoe vaak gaat deze supportersvertegenwoordiging met de RvC om tafel?
Wie bepaalt de agenda?

9   5  
Bogdanovic

De volgende stappen nemen om tot snel herstel te komen:

- Manders ontslag, heeft niet ingegrepen en de relatie tussen hem en de supporters is vertroebeld. Ook tussen hem en Lokhoff.
- Lokhoff terug halen als TD. En zijn werk laten doen.
- Traineroplossing is combi van Rob Penders - Edwin de Graaf - Hans Visser. Je houdt het in eigen gelederen en kost niets extra.
- Meer eigen jeugd in gaan passen en opzoek naar opkomende spelers uit de regio. Gaan opbouwen. Hierin Hellemons in betrekken.
- Nieuwe scout gaan zoeken en Schoenmakers jr. snel laten vertrekken.
- Proberen Sydney snel terug te halen en meer perspectief te bieden.
- Aanvallender gaan spelen t.o.v. vorig seizoen.
- Afscheid nemen van Malone, kan niet meer mee.
- Verdediging met vaste spelers op gaan bouwen. Adilehoe, Rösler, Rutten, Schouten, Maria, Mashart en Siereveld. Lef hebben om met 3 verdedigers te gaan spelen met 2 controlerende middenvelders ervoor of verkapt 5-3-2 gaan spelen.
- Meer conditioneel gaan trainen en meer persoonlijk. Oudere spelers waar nodig rust geven, Jeugdige spelers beter en persoonlijker gaan begeleiden.
- Lurling als spitsentrainer?
- Duidelijk communiceren richting supporters komende 2 jaar in opbouw. Waar kan proberen mee te doen. Maar vooral bezig met opbouw en inpassen jeugdige en opkomende spelers.
- Op de achtergrond op zoek naar 1 grote partij die aandelen kan overnemen.
- Op zoek naar andere AD.

Durven te bouwen en durven te vertrouwen op de mensen die nu bij de club zitten.
Beste zoeken binnen eigen gelederingen vanwege kosten en ook vanwege de tumult waar buitenstaanders nu niet in willen stappen. Snel duidelijkheid voor trainers en spelers zodat voor het team en supporters zo snel mogelijk de rust kan terug keren.

28   4  
Fred1

Bij mij wringt er nog te veel oud zeer.
Heb er té vaak té dicht op gezeten om met mensen als Manders nog een normale verstandhouding te kunnen hebben en zéker om zo iemand nog op zijn woord te kunnen geloven.
Manders begrijpt nog steeds niet wat NU zijn eerste twee stappen zouden moeten zijn.
Ik heb in deze man geen vertrouwen meer.
Iemand die zijn personeel leugens dicteert heeft veel te verbergen.
Dat is ook geen basis om sponsoren binnen te halen of terug over te halen.
Zolang deze kerel er zit weet je dat je alles in twijfel moet trekken en niets kan geloven.
Deze man hangt van leugens aan elkaar.
Zoeken naar een TD is ook zoiets, je hebt Lokhoff toch?
Maar ook nu laat hij zich blijkbaar weer leiden door rancune en misplaatste trots en het verzamelen van vriendjes om zich heen, want dat stopt niet zolang deze dictator er zit.
Het is een kwestie van tijd voor ook hij er uit ligt, alleen worden in de voetballerij mensen blijkbaar later wakker dan in het normale bedrijfsleven.
Ik heb nog steeds geen goed gevoel er over.
Supporters en sponsoren worden onterecht in de zeik genomen en verslaggevers weggezet als hét kwaad, zonder enige vorm van rectificatie achteraf, dat is onverteerbaar.
Ik voel me echt bedrogen en tot op het bot gekrenkt.
Alvorens ik verder ga met sponsoring wil ik een duidelijk plan zien , moet Lokhoff terug en moeten er excuses komen, en zo denkt er naast mij nog een ploegje van 8 sponsoren over.
En dat is niet je club laten vallen maar je club willen redden.
Het waait namelijk niet vanzelf over.

3   2  
Bogdanovic

Goed verwoord en prachtig initiatief. Mijn wens komt eraan!

11   0  
Wanny

Als Lokhoff niet terugkomt als TD, dan zal de rust niet terugkeren. Dus ik neem aan dat deze supportersgroeperingen hierover hebben gesproken met de RvC en dat daar werk van gemaakt wordt.

Anders kan ik niet rijmen dat men het vertrouwen in de RvC uitspreekt.

Overigens moeten we ondanks de puinhoop niet vergeten dat de RvC ook maar een onbezoldigde functie is, waar goedwillende mensen met een NAC hart in zitten. Die zullen ongetwijfeld met de beste bedoelingen hun beslissingen nemen, alleen is dat uiterst ongelukkig uitgepakt. Van de zijlijn is het wel makkelijk hierover te oordelen, maar ga er maar eens in zitten als de druk zo hoog is.

8   2  
Nonkel Frans

Fred1 laat de verzamelde 8 of meer kleine sponsoren zsm een confidentiele brandbrief schrijven naar de RvC. Vraag ook om een gesprek.

Partijen als die van jullie hoeven niet langs de wensmuur toch om gehoord te worden? Het gaat om jullie centen.

9   4  
Tip

Verschillende mensen zien het vertrek van de grote drie als een zegen. Dat mag. Maar is het wel een zegen is de vraag ?

Ik denk dat de kleine en grote kredietverstrekkers van NAC er heel anders naar kijken. In ieder geval dient er steeds ieder seizoen (jaar) een comfort letter ( schriftelijke garantie dat schulden worden voldaan) te worden afgegeven. Gaan wij dat doen ?

Bekijk je de jaarrekening van 2020 dan zie je twee dingen.
1. NAC doet het financieel nu best netjes. Er wordt een kleine winsten gegenereerd er staat wat geld op de bank etc. De winkel draait kortom. Met vooral dank aan de grote 3 aandeelhouders vanwege de stortingen en instortingen. Dus je zou bedrijfseconomisch zeggen ; CONTINUEER dit.
2. Om geld te investeren is echter deze toko totaal niet interessant. Er is nauwelijks rendement te maken, veel zorgen en groot afbreuk risico. Dus je vindt alleen investeerders die grote NAC clubliefde moeten hebben.

Dit was al bekend. Niet zo lang geleden wilde een zeer een vermogend man NAC overnemen. Was de ideale persoon geweest. Hij zag het echt zitten. Deze man stuurde zijn accountants langs voor doorlichting van onze toko. Men heeft de boeken doorgelicht en allerlei simulaties gedaan om te kijken of het echt winstgevend zou kunnen worden. Advies accountant team; NIET in investeren. Nog los van het afbreukrisico niet interessant. Man zit nu in RvC van PSV.

Denk allemaal wat u wil, maar we gaan onze grote drie financieel echt wel missen. Laten we hopen dat er iemand komt met veel NAC liefde die het overpakt. Voor het geld doet hij het niet. Dat is zeker.

8   4  
Cees

Voor de WENSMUUR:

GEEN ANDERE TD DAN LOKHOFF!!!!!

4   7  
BREDA 1965

Heulen met de vijand...mijn steun hebben deze supportersgeledingen niet....

10   5  
Wolfmanjack

Ik wens Manders weg en gauw

13   1  
svt076

Pfoe, als je nu leest dat Manders weer bezig is met het zoeken naar een trainer..
Het is echt zaak dat deze gozer ook héél snel zijn biezen pakt, voordat we WEER een vulkaanuitbarsting te pakken hebben.
Stelt ie dalijk een trainer aan die weer niet bij de TD past die een jaar later een keer komt...
Eruit met die gast! Voordat het te laat is..

3   6  
BREDA 1965

rvc maakt er al jaren een bende van,omdat ze totaal geen verstand van voetbal en van NAC hebben.Zij zijn de oorzaak ,dat de boel ontploft is.Als klap op de vuurpijl zetten ze ons voor heel nederland neer als misdadigers,en dan gaan we er nog mee praten ook...ONGELOOFLIJK

2   1  
Tip

In mijn vorige reactie is "instortingen" uiteraard "bijstortingen."

9   3  
Oldie

Dutchbird@

Het is nachtwerk geworden, maar je hebt de ontstane situatie en huidige stand van zaken op een meer dan voortreffelijke wijze verwoord. Mijn complimenten daarvoor. Ik raad iedereen aan deze notitie aandachtig te lezen.

8   2  
Dun Diëe

@Dutchbird, zeer uitgebreide en goede samenvatting van wat er nou precies aan de hand is, petje af. Stuur je het stukje ook even door naar onze gebronsde Valentijn?

8   2  
svt076

@dutchbird,

Dank voor deze scherpe uiteenzetting, volledig mee eens. Wat mij betreft mag dit een aparte column zijn op BSR zodat hij meer aandacht vangt.

7   0  
Die ne gast

@Fred1
Ik begrijp helemaal dat Je Manders niet vertrouwd. Ik zit er dubbel in: Manders is niet houdbaar, maar binnen 10 dagen je TD, je trainer en je AD verliezen maakt NAC wel heel stuurloos.
Het is echt kiezen tussen 2 kwaden...

Het feit dat Manders op zoek gaat naar een trainer ipv het gesprek aan te gaan met Lokhoff stemt niet hoopvol. De hand moet op de knip, dus gewoon De Graaf of Penders voor de groep zetten.
Ik hoop dat de RVC strak stuurt op financiën en bedrijfsvoering, anders komt onze licentie echt in gevaar.

10   2  
Fred1

@ Nonkel Frans, dat hebben we gevraagd en tot onze verbazing hoor je dan dat er lieden toch samen hebben gezeten en dat er zelfs niet één van ons is gevraagd.
Bizar.
Je ziet duidelijk dat onder Gieske en Manders “kleine” sponsoren niet meetellen, hun focus ligt elders.
Toch praat je over iets van 35 seats over 9 sponsoren , dat is niet niks en zeker voor een club als NAC en zéér zeker in de positie waarin ze zitten is dit niet te verwaarlozen.
De arrogantie waarmee alles wordt afgedaan is te stuitend voor woorden.
Ik heb netjes formeel mijn sponsoring opgeschort en gezegd dat er weer te praten valt als alles weer in orde is……geen reactie, dan praat je over 28 jaar onafgebroken sponsoring en allerhande andere ondersteuning door de jaren heen.
Je vraagt je dan af, moet je eigenlijk nog met zulke mensen zaken willen doen die niet eens het fatsoen hebben om te reageren op opzeggingen of vragen om overleg.
Seizoensafsluiting vanavond is belangrijker, ik hoop dat er niemand komt.
Snap überhaupt niet dat daar nog rechtgeaarde sponsoren bij aanwezig willen zijn.
Wij zijn afgehaakt, hypocriet gezellig doen met deze lui ligt ons niet, hebben het ook netjes gemeld, maar als kennisgeving aangenomen denk ik.

4   2  
Dutchbird

@Oldie, ik lag te malen in bed, kon de slaap niet vatten vanwege mijn boosheid op de machthebbers en Manders. En dan wil het wel eens helpen om het "van je af te tikken". Dat is gelukt, daarna heerlijk geslapen.

@SVT076, als de redactie er een column van wil maken dan vind ik dat prima.

5   1  
n@©

Ik wens een klaagmuur voor het NAC stadion.

9   3  
Fred1

@ Dutchbird, van mijn kant ook alleen maar waardering voor dit stuk.
Maar ik vind ook dat je hier absoluut meer mee moet doen.
Stuur het desnoods naar Yadran of Joost zodat het ook landelijk opgenomen kan worden.
Want dit is het perfecte tegengeluid.
Nogmaals chapeau.

8   3  
H.V.M.

Nogmaals, steun uitspreken richting de RVC is gedoemd om te mislukken.
Deze lieden hebben vrijwel continu gefaald.
Gaan ze nu ineens onze 'redding' worden???
Als je hier de reacties leest heeft ruwweg 75 procent sterke twijfels omtrent het functioneren van deze mensen!
Huidige samenstelling RVC aanhouden, betekent aanhoudende onrust.
In de dubbeldekkers van Steijn is nog voldoende plaats om de RVC-ers een leuke busreis aan te bieden.
Ver weg uit de buurt van het NAC stadion.

Laad alle berichten na dit bericht in