Wij gaan niet opzij

Steijn: "Lijn van Volendam doortrekken naar deze wedstrijd"

Raskolnikov

Maurice Steijn hoopt dat zijn team vanmiddag de lijn door kan trekken, die de ploeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen FC Volendam heeft ingezet. De coach beseft dat NAC moet winnen, wil het de bovenste plaatsen niet definitief uit het oog verliezen.

Net als zijn collega Marinus Dijkhuizen reflecteert ook Maurice Steijn op de korte winterstop: "Ik vind het eigenlijk wel prima zo. Precies lang genoeg om even te herstellen en geen fitheid te verliezen. Na een goede wedstrijd tegen FC Volendam is het juist fijn om snel weer te kunnen beginnen. Hopelijk kunnen we die flow vasthouden."

De coaches lijken vooraf gebeld te hebben, want ook Steijn verwacht een taaie wedstrijd voor zijn ploeg: "Excelsior heeft natuurlijk een boost gehad door de bekeroverwinning op PEC Zwolle. Het is ook een vrij stugge ploeg om tegen te spelen. Zij spelen erg goed vanuit de organisatie. Al met al een zeer degelijke ploeg met behoorlijk voetballend vermogen."

Steijn heeft een simpele opdracht voor zijn mannen: winnen. De coach beseft dat alleen drie punten voldoende zijn om in het spoor van Almere en Cambuur te blijven: "We zullen, wanneer we mee willen blijven doen om te bovenste plaatsen, moeten winnen. En daar zullen we ook vol voor gaan. Hopelijk kunnen we de lijn van FC Volendam doortrekken naar deze wedstrijd en morgen met drie punten in de tas naar huis."

Bron:
B-Side Rats, NAC
12 Reacties
55   3  
ome cor

Dus met je topscorer in de spits en de niet scorende kapstok op de bank, Maurice ?

55   3  
ome cor

Dus met je topscorer in de spits en de niet scorende kapstok op de bank, Maurice ?

21   2  
BONGO

En nou eens een keer met een goede Kai de Rooi! Dat wordt echt tijd!

💛🖤

6   16  
Sjak

Ik wil niet superzuur doen maar ik heb er maar weinig vertrouwen in.
Een aantal dragende spelers zijn uit vorm of zijn bezig met hun toekomst. Dit is het gevolg van het zwalkend technisch beleid.
Ik verwacht dan ook een saai potje wat met 1-0 63e minuut verloren gaat worden.
En nu maar hopen dat het anders gaat lopen, maar ja die hoop had ik ook bij de Staatsloterij ;-)

hup NAC

18   1  
Pep

Het is niet te hopen dat ze de lijn tegen Volendam doortrekken. Wat hebben we in die wedstrijd veel geluk gehad en helemaal niet super gespeeld. Gewoon eens een keer vanaf het begin de wedstrijd controleren met noad en goed voetbal.

20   2  
The Cosmic Gate

De lijn tegen Volendam ? De geluks lijn dan, want zo wow was het echt niet .

Dit is gewoon een finale wederom. Verliezen is geen optie (net als gelijkspel)

16   2  
ome cor

@sjak
Misschien krijg jij hartstikke gelijk vanmiddag.
Of misschien hebben de heren uit Rotterdam wel cobra's in de kont en slachten ze NAC finaal af.
Of misschien winnen we redelijk eenvoudig met een hattrick van Bilate en het doelpunt van de week wordt de 4-0 van de voet van Kali.

Het mooie is dat daar eerst dik 90 minuten voetbal voor nodig is om dat te weten te komen.
Een beetje vooruit gaan lopen zaniken is het zelfde als de hoofdprijs van de Staatsloterij in gedachten al uitgeven en niet meer dan een tientje winnen.

6   0  
Rat uit Rijen

Hopelijk bedoelt Steijn met 'de goede lijn' dat ie met Sidney gaat starten en dat hij weer op een dosis geluk hoopt, want zo goed was t tegen Volendam allemaal nog niet. Laat vandaag maar eens een klinkende overwinning zien en trek dan maar echt de goede lijn door! Hup NAC!

4   0  
Theoden King

Tegen de palingen hebben we vooral veel geluk gehad. Nu is het tijd voor echt goed voetbal. Dat de door Steijn zelf gehaalde routiniers eens opstaan bijvoorbeeld. Of dat Kaj de Rooij eens laat zien waarom hij nou eigenlijk gehaald is.

De druk staat er weer vol op, geheel in de NAC stijl. Voor minder dan drie punten zijn geen excuses. We hebben het over de nummer 13 kkd. Zou dat mogen lukken?

4   0  
Vergane Glorie

Ik zeg: Doen Maurice. Die lijn voortzetten. Als je bedoelt de uitslag. Maar qua voetbal was Volendam verreweg de bovenliggende ploeg.
Maar ja daar hebben ze een trainer met een visie die anders is dan het geklungel hier. Stap is af van je motto v voor v. Ofwel vriendjes voor voetballers.
Succes vanmiddag allemaal.

2   0  
Scheppioni

Lijn tegen volendam ? Ja qua uitslag dan, geen bilate, dus bied hoop ... ??

2   1  
Adriaan

Monsalve niet bij de selectie.....
Steijn houdt drnk ik niet van Spaanse pepers......

3   1  
ome cor

Kijk, dit is nu jammer....

Voor Volendam waren er genoeg mensen hier die NAC zagen verliezen, maar we hebben gewonnen.

De trainer haalt hier het positieve uit en de mensen die altijd het hardst roepen dat het niet uitmaakt hoe we winnen als we maar winnen, die komen nu met het kritische vingertje.

Misschien moeten we proberen niet elk woord van Steijn verkeerd of cynisch uit te leggen.

Laad alle berichten na dit bericht in