Wij gaan niet opzij

Steijn roemt Kali om zijn inzet en professionele houding

Thiestemberg

Anouar Kali mocht weer eens invallen in het Geel-Zwart. De ervaren middenvelder speelde tegen FC Volendam in de slotfase nog eventjes mee. Dit kwam voor veel mensen als een verrassing. Steijn licht tegenover BN DeStem zijn keuze voor de routinier toe.

Kali gaat dit seizoen afsluiten met slechts een handvol wedstrijden. Zijn inbreng lijkt daardoor beperkt dit seizoen, Steijn geeft echter wat andere informatie. De trainer waardeert Kali voor zijn instelling dit seizoen. Sterker nog, Kali heeft dit seizoen zijn respect verdient. Ondanks een vrij uitzichtloze situatie en veel blessureleed heeft Kali zich namelijk altijd uitstekend opgesteld. Hij was altijd gemotiveerd in onderlinge oefenduels en gaf hierbij altijd het goede voorbeeld aan jeugdspelers.

Ondanks een beperkte inbreng in de wedstrijden die NAC dit seizoen heeft afgewerkt. Is Kali dus wel degelijk belangrijk geweest in de groep dit seizoen. Met zijn professionele houding als wissel en zijn begeleidende functie voor jonge talenten in de selectie. Richting volgend seizoen is er echter geen verrassing op komst. Eerder werd al duidelijk dat Kali's contract niet verlengd gaat worden en volgens Steijn is dat nog steeds het geval.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
42 Reacties
106   7  
Belgische Naccer

Is wel een beetje een duurbetaalde animator dan...Maar Dit is nog de erfenis van Smulders. Hier kan Steijn niks aan doen.

Op het veld hebben we helaas niks gezien van deze grootverdiener. Blij dat we zijn salaris nu kunnen gaan besteden aan hopelijk 2 of 3 jonge spelers met potentie.

Vaderfiguren hebben we onder Steijn nu wel genoeg lijkt me, met Malone, Immers en Seuntjes. Janssen zal vertrekken, mag ik aannemen...

56   2  
Jnac

Beetje de babel van Nac dus

50   4  
Das Phantom (BSR)

Stipte dit gisteren ook al aan in de podcast. Lijkt mij een logische verklaring.

Prima dat hij dit het laatste jaar heeft kunnen opbrengen en zo toch iets heeft kunnen bijdragen.

Voor de rest kunnen we dit mislukte huwelijk na dit seizoen vergeten.

46   13  
Svt076

Prima. Als hij nog wat kan toevoegen is dat fijn. Deze gozer is (in potentie) natuurlijk gewoon een prima voetballer.
"Supporters" die de invalbeurt van Kali en dit artikel weer eens aangrijpen om onze trainer compleet af te kraken (in de belangrijkste fase van het seizoen) begrijpen er mijns inziens helemaal niks van.
Met zijn allen achter de ploeg ! Dus ook achter Kali.
Hup NAC!

106   7  
Belgische Naccer

Is wel een beetje een duurbetaalde animator dan...Maar Dit is nog de erfenis van Smulders. Hier kan Steijn niks aan doen.

Op het veld hebben we helaas niks gezien van deze grootverdiener. Blij dat we zijn salaris nu kunnen gaan besteden aan hopelijk 2 of 3 jonge spelers met potentie.

Vaderfiguren hebben we onder Steijn nu wel genoeg lijkt me, met Malone, Immers en Seuntjes. Janssen zal vertrekken, mag ik aannemen...

18   6  
Messiaans

Logische verklaring, en met een 3-0 voorsprong op dat moment gun ik die jongen die minuten wel.

Ik heb wel een vraagje hè. Ik kan mij herinneren dat BSR een podcast opnam met Kali in het begin van dit seizoen (?) omdat hij zijn kant van het verhaal wilde vertellen. Hoe het nu precies allemaal zat. Hij kreeg van menig supporter respect (en krediet?) 'om hem toch nog een allerlaatste kans' te geven. Ik meen te herinneren dat hij zei dat hij met zijn ervaring en kwaliteit zichzelf in de basis zou spelen, of in ieder geval van waarde kon zijn. Hij had zichzelf zo fit getraind dat dit geen probleem kan zijn. Toch benieuwd waar het dan is misgegaan. Als Steijn hem zo roemt, dan zou je zeggen dat je als beloning toch wel vaker wat minuten mag maken. Iemand een verklaring eventueel?

Nogmaals, ik kan het verkeerd hebben, maar dit was me dacht ik bijgebleven van het interview.

28   30  
DunErwt

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

22   32  
CobusNAC

Hahahahaha...

Hahahaha, byebye kkali

38   24  
n@©

Steijn en de NAC supporters gaan elkaar nooit begrijpen.

24   18  
The Cosmic Gate

Ik zat op een terras,
Ik wist niet waar je was.
Toen kwam jij daar voorbij.
En je keek niet eens naar mij.
Wat heb ik dan gedaan.
Waar is het mis gegaan.
Je bent voor mij de ware.
De enige voor mij.

Refrein:
Kali, ik mis je, Kali.
Mooiste vrouw van mijn dromen.
Ik hou van jou, van jou!



En door 😉 wat een geklets dit zeg ! Als het echt zo was had hij zich naar de supporters moeten uiten , en dan NIET met Instagram posts op de bank enz.
Geloof hier echt helemaal niks van !
Deze meneer heeft zo mooi een hoop €s gekost . Waardeloze vent (is mijn mening)

32   9  
fvf6

oke nu snap ik die korte invalbeurten van van Hooijdonk van enkele minuten beter , dat waren bedankjes voor zijn professionele opstelling . ja duuuuh Kali heeft in de ogen van ons NAC supporters nooit getoond zich te willen inzetten voor NAC .En als dank voor zijn invalbeurt veroorzaakt hij in de 3 minuten dat hij in mocht vallen ook nog eens een penalty met dank aan Steijn .

16   7  
NAC..... What else?

Wordt hier ook indirect mee gezegd dat de instelling van bijvoorbeeld Azzagari en Kestens niet goed genoeg is voor een invalbeurt?? Ik geloof dat niet en lijkt me een kletsverhaal van Steijn. Heel goed dat we eindelijk afscheid gaan nemen van Kali maar hopelijk weet Steijn onze jeugdspelers in alles naar een hoger niveau te brengen zodat er meer doorstroming komt en we minder afhankelijk worden van afvallers en zakkenvullers met een mooi praatje en YouTube filmpje.

13   12  
Arie

Hahahahahahahahaha..

Hahahahaha...

Hoop tegen Emmen op nog een keer 3 minuten Kali en een pingel tegen!
Wel bij een 4-1 stand graag.

18   7  
F8Hipster (BSR)

Ondanks dat ik Kali liever vandaag dan morgen zie vertrekken snap ik Steijn aan een kant wel. Ze zijn tot elkaar veroordeeld en op deze manier zorgt hij er wellicht voor dat het geen splijtzwam wordt binnen je selectie. Iemand die geen hol uitvoert voor misschien wel één van de hoogste salarissen kan natuurlijk voor veel afgunst zorgen binnen je selectie.

Als Steijn het op deze manier voorelkaar krijgt dat Kali het idee heeft dat hij toch belangrijk is en op het trainingsveld enige postieve invloed uitstraalt dan is het wellicht duurbetaald maar zonder de mogelijke negatieve gevolgen van een dissonant.

17   9  
Bas

Kali levert arbeid.....
Mag het?
Verdient bijna 2 ton!
Bijna net zoveel als Haagse Lexie.
Beide wisselspelers.
NAC baadt zich in luxe

20   16  
Kipiani

Kali is belangrijker dan NAC !
Dat zegt Steijn hiermee. Schande.
Kali moet klaargestoomd worden voor de sollicitatie bij zijn nieuwe club. Gratis de deur uit, alleen maar geld gekost.
Zit hier een zaakwaarnemer onder tafel te schuiven ofzo ?
Ik ben voor NAC, Mashart en Azzagari.

42   4  
Fritske d'n Olifant

Merkwaardig verhaal. Er zitten jonge spelers op de bank en de tribune te verpieteren die minuten moeten maken om beter te worden. Dan heb je eindelijk eens een comfortabele voorsprong om dat te doen. En dan breng je een Kali in als dank voor "bewezen diensten". Terwijl je al weet dat je afscheid gaat nemen. Waar slaat dit op? Ik snap dat je als trainer niet verder kijkt dan de volgende wedstrijd maar dit slaat echt alles.

4   0  
Ocmer

Prima verkoop praat. Zal waarschijnlijk wel een waarheid in zitten, dit kan meewerken voor een nieuwe club voor hem.

17   2  
nac.be

Kali heeft zich een jaar lang tegen een vorstelijk salaris weer helemaal fit kunnen trainen voor de volgende club. Niet de schuld van Kali. Wel van NAC.

15   18  
Scheids!

Ik mag hopen dat het cynisme uit zijn mond druipt!
By far de grootste bedrieger die ooit in loondienst is geweest bij NAC!!
Nooit meer over hebben, niet eens meer door de achterdeur laten weggaan, maar via het vuilwaterriool afvoeren!

17   5  
BREDA 1965

steijn blijft maar onzin verkopen,dat vindt ik best,als we maar promoveren

10   9  
Anno 1971

Kali gaat volgend jaar bij Cambuur de pannen van het dak spelen. Net als de door ons verguisde Muhren en Korte…. Mind my Words…..

6   2  
Ivo

Is dit zijn laatste week als profvoetballer? Dat zou zo maar kunnen.

4   1  
scheppioni

@ anno 1971
Laat hem eerst even donderdagavond in de 92ste minuut de winnende maken dan is ie meteen 'onsterfelijk' in ons BREDA, want zo is het DNA van de menigeen NAC supporter ook !!
Ik zou niet alleen door het dolle heen zijn maar stiekum mijn eigen ziek lachen en zal er veel Kali song in ons mooi BREDA te horen zijn !
Daarintegen zou ik Anco niet gauw laten invallen donderdag, mag Anco dit zondag in de finale flikken ! Iedereen happy !

10   8  
DunErwt

TFOE terug in je gezicht Steijn wat zijn we klaar met jou.

11   6  
Mikesneu

Ik hoop echt van ganse harte dat kali of donderdag of zondag invalt en de winnende maakt
Iedereen heeft zijn belang in de groep
En wij van buitenaf kunnen daar zeker in deze tijd niet over oordelen
Wat zou er zijn gebeurd als wij als supporters wat beter waren geweest voor bv een vloet of een muhren
Afkraken is zo ongelooflijk makkelijk
Ik blijf in ieder geval heel het team steunen
Ook kali Jansen en alle andere wisselspelers
Hup NAC

9   2  
SteijnStory

Tja, Steijn kan vinden wat ie wil, maar wat Ome Cor vindt is belangrijker en die zei dat Kali niet de juiste mentaliteit heeft en moet oprotten.
(om daarna anderen die hem napraten te verwijten dat ze "elkaar" allemaal napraten).

Op het forum wordt ook beweerd dat hij te zwaar zou zijn, maar daar was op het veld niets van te zien. Anno 1971 zou zo maar eens gelijk kunnen krijgen; Kali is de zoveelste goede speler die door de eigen "supporters" is afgefakkeld en gebrand om te laten zien dat hij toch kan voetballen.

13   9  
Lamington

Wat een onzinpraat..
Weg met die sukkel

4   1  
Ivo

@Steijnstory

Kali was zelf verantwoordelijk voor het niet fit zijn vorig seizoen en het fiasco bij Virton. Dit heeft hij ook zelf aangegeven.

Daarnaast is/was hij erg blessuregevoelig en de paar optredens van dit seizoen waren ook niet briljant. Hij heeft zijn reputatie niet mee en ik denk dat hij in het Nederlandse voetbal wel klaar is, of hij moet op 2e of 3e divisieniveau gaan werken.

Ik gok op nog een jaartje zandbak in Qatar of de Emiraten en daarna vervroegd pensioen.

7   2  
Gjoewie

Het was een raar verhaal en het blijft een raar verhaal. Die Kali, daar is toch echt iets mis mee.
Geboren in Utrecht, ging hij als jochie van 8 naar Ajakkes, waar hij vier jaar bleef. Daar moet ie toch wel het een en ander geleerd hebben, zou je zeggen. Na een jaar Elinkwijk kwam hij bij de jeugdopleiding van de Trommels terecht. Daar werd hij op 16-jarige leeftijd door trainer Willem van Hanegem in de selectie opgenomen, maar tot een optreden in het eerste elftal kwam het nog niet.
In 2011, hij was toen 19, maakt hij zijn debuut. Twee jaar later wilde hij naar Ajakkes, maar die wilden hem niet meer. Kali wilde ook niet verder bij de Trommels en vertrok naar Roda. Dat was dus letterlijk recht op degradatie af. Hij had een clausule in zijn contract laten opnemen dat hij niet in de eerste divisie hoefde te voetballen en hij ging weer terug naar de Trommels.
Een begenadigd voetballer? Jazeker, maar wel een met een heel kort lontje. In januari 2015 kreeg hij tijdens een training ruzie met zijn ploeggenoot Peterson en sloeg hem een gebroken kaak. Dat leverde hem een disciplinaire straf op. Het was duidelijk dat hij niet bij de ploeg kon blijven en stiekem werd hij naar Al-Arabi in Qatar getransfereerd, dat hem meteen verhuurde aan een club in de Qatarese eerste divisie (oeps...). Die club bleek evenwel geen geld te hebben en betaalde hem geen salaris. Dus ging Kali na een paar maanden met hangende pootjes terug naar Nederland.
Toen heeft hij een half jaar uit zijn neus zitten vreten, ondanks het feit dat de Graafschap en Boluspor belangstelling hadden getoond. Hij besloot in het begin van 2016 voor de stillempjes te gaan voetballen. Na zijn eerste (!) wedstrijd liep hij echter een blessure op, zodat hij slechts twee keer voor de stillempjes uitkwam in de reguliere competitie. De stillempjes moesten plee offs spelen in de promotie-degradatie strijd en wonder boven wonder speelde Kali daarin vier wedstrijden. Ze wisten zich te redden. Op basis van die 4 wedstrijden boden de stillempjes hem een tweejarig contract aan. Maar na een jaar ging hij, in 2017, weer terug naar de Trommels.
En daar weer hetzelfde verhaal. In de eerste (!) wedstrijd liep hij een blessure op die hem maandenlang aan de kant hield. Hij hield in de rest van het seizoen zijn conditie op peil bij de jonge Trommels.
In de zomer van 2018 kwam NAC hem ophalen. Hij tekende een contract voor drie jaar. Maar ja, geel zwart past hem niet en ook met die club degradeerde hij. Hij werd als een van de rotte appels in de selectie beschouwd. De andere rotte appelen werden bij het tuinafval gegooid, maar Kali raakten we niet kwijt. Na een half jaar werd hij aan de Belgische eerste divisionist Excelsior Virton verhuurd, maar daar speelde hij geen minuut. Hij raakte er vóór (!) de eerste wedstrijd al geblesseerd.
Aan het begin van dit seizoen meldde hij zich weer keurig voor de eerste training van NAC. De rest is bekend. Hij speelt nu nog twee weergaloze wedstrijden in de plee offs, waardoor NAC promoveert en hij krijgt weer een nieuw contract voor drie seizoenen aangeboden.

14   2  
Fritske d'n Olifant

Gaan we nu bij iedere speler waarvan we afscheid nemen roepen dat ze bij een andere club gaan schitteren? We hebben nu met Mühren en Vloet en in mindere mate Korte 3 gevallen waarin een speler na zijn periode bij NAC weer is opgebloeid maar dit zijn totaal onvergelijkbare gevallen.

Mühren was door NAC voor 1 seizoen gehuurd van Zulte Waregem en was vrijwel het hele seizoen geblesseerd of slechts half fit waardoor hij niet vrijuit kon voetballen en matig presteerde Daarna ging hij terug naar Waregem om vervolgens weer aan Cambuur verhuurd te worden. Het is dus niet zo dat Mühren door NAC is afgedankt of transfervrij weg mocht. Hij stond hier gewoon niet onder contract. Dat hij op het niveau van de kkd nu aan de lopende band scoort is niet nieuw. Dat heeft hij eerder ook bij Volendam laten zien. Op het hoogste niveau viel het tot nu toe zowel bij AZ, Sparta, Waregem als NAC allemaal wat tegen. Ik ben benieuwd wat hij volgend seizoen in de ere gaat laten zien met Cambuur.

Korte is bij NAC best succesvol geweest. Zeker in de eerste divisie. Op eredivisieniveau werden zijn beperkingen wel zichtbaarder, maar altijd 100% inzet. Na de degradatie werd zijn contract niet verlengd. Logische keuze toen. Natuurlijk had je hem er op rechtsbuiten goed bij kunnen hebben nu, maar dat is altijd achteraf. Bovendien wordt er nu al geklaagd dat er teveel "Hagenezen" bij NAC zitten.

Vloet leefde duidelijk niet 100% voor de sport toen hij bij NAC zat. Hij gaf dat in een aantal interviews ook toe. Niemand twijfelde ook aan zijn talent. Wel aan zijn inzet. En dat is essentieel. Nu na al die jaren in Italië en bij Excelsior heeft Vloet eindelijk het licht gezien bij Heracles. Dat kun je NAC niet verwijten. Wat wel verwijtbaar is, is die verkoop aan een schimmige partij uit Zwitserland zonder bankgarantie.

Kortom appels met peren vergelijken.

15   5  
Dutchbird

Wederom een voorbeeld van het totale gebrek aan sociale intelligentie bij Steijn. Het kan niet aan hem voorbij zijn gegaan hoe de supporters over deze verzakende zakkenvuller denken. Verder weet hij dat het voor Kali over enkele weken einde oefening is bij NAC, drie jaar nadat de verguisde Smulders deze "topper" binnenhaalde. Niet één reden om nu aandacht te besteden aan Kali.

Steijn schiet er dus helemaal niets mee op als hij Kali opstelt en ophemelt. Als je een beetje sociale intelligentie in je reet hebt dan laat je als Steijn Kali lekker links liggen en steek je niet opnieuw een middelvinger op richting supporters. Steijn heeft het gewoon niet en kan beter samen met Kali de deur bij NAC achter zich dicht trekken.

2   0  
Badeend

@Gjoewie

Enige toevoeging: bij Virton had Kali volgens de officiële web site van die club, het rugnummer 8. Net als 2 andere spelers. Heel bijzonder. Is hij daar ooit geweest?

Wat een eng wereldje zeg, dat voetbalwereldje.

10   9  
Mikesneu

@fritske
Ik verwijt NAC ook helemaal niks
Ik verwijt de supporters wel wat
Sommige spelers kunnen echt helemaal niks goed doen bij de achterban
En dat vind ik erg
Spelers kiezen niet voor niets voor NAC
Maar ik ben bang door deze afkeer tegen een bepaald soort speler er veel spelers niet eens meer willen komen
Nogmaals ik sta achter alle 30 spelers die bij de selectie zitten en juich net zo hard voor Sydney als voor kali

4   5  
Cool hand

Ik heb net zo veel vertrouwen in Mike Sneu als in Mike Snoei.

3   2  
Kisku

Ja als steijn je mag doet ie alles voor je

13   2  
Henri

Het lullige voor Kali en Steijn is wel dat Kali in die ene minuut speeltijd nog een strafschop veroorzaakt ook.

Als ik sommige postes zo lees dan vraag ik me toch echt af wat er met beleidsbepalers van NAC toch mis is. Zo'n Smulders geeft een Kali met een toch discutabele reputatie en zeker geen sportief trackrecord om trots op te zijn dus een contract voor 3 jaar tegen een voor NAC begrippen topsalaris. En Manders gunt vriend Steijn bij een eventueel vroegtijdig vertrek nog wel een paar jaar goed betaald op Ibiza zitten. Onbegrijpelijk dat dergelijke dwalingen allemaal door een RvC worden goedgekeurd.

1   8  
Ome Cor

Steijn spreekt zijn waardering uit voor iemand waar hij hè gele jaar mee heeft gewerkt. Klasse en een fictieve middelvinger naar de azijnpissers. Hij heeft meer lef dan menig anonieme held.

De mensen die hier negatief zijn willen vooral zichzelf graag horen. Hebben geen idee van hoe een seizoen er voor een selectie uit ziet.... kijken niet verder dan elf spelers en een paar wissels. Wel naar andere afbraak reacties om daar in mee te gaan. Oordelen en veroordelen zonder te weten hoe het echt zit....zo makkelijk.

Compliment aan Steijn

3   0  
Wim

Precies ome Cor. Steijn steekt hiermee zijn middelvinger op naar alle kritische supporters. Hij kan sportieve redenen hebben om Kali nog in te laten vallen. Dat is zijn verantwoordelijkheid.

Maar hij moet geweten hebben dat zijn opmerkingen weer een hoop discussie zouden opleveren. En of dat nou verstandig is om te doen in deze fase van de strijd...

8   0  
Bas

Cor, ik denk wat verder vooruit en professionaliteit. Jonge spelers worden dit jaar in grote mate genegeerd ten faveure van niet presterende veteranen. Kali is daarbij een tekenend voorbeeld. Die heeft in handvol minuten meerdere penalties en onnodige vrije trappen weggegeven. Een Azzagari is niet minder dan hem, integendeel. Daarmee wordt er kapitaal vernietigd. Niet ieder jeugdspeler is goed genoeg. Maar het gemak waarmee Niemczicki en Verbruggen mochtenn vertrekken en hoe zij nu presteren zegt genoeg. Als een Azzagari, Rösler en SvH serieuze speeltijd en vertrouwen hadden gehad, dan had zij zich allen verbeterd en één van hen had een transfersom kunnen opbrengen. Daarmee waren we nu minder afhankelijk geweest van de loterij die de nacompetitie is.

3   2  
Lamington

Ome cor die roeptoetert dat negstieve supporters 'zichzelf graag horen'..


Aaaaahhahah

4   0  
Real Robert

Dit bewijst maar weer eens, dat die Steijn

knettergek is.

Is voor de zoveelste maal een schoffering van NAC

en vooral van spelers als Van Hooijdonk, Azzagari,

Rosler e.a.. die nog nooit een positief woord

hebben gehoord van die idioot.

3   1  
a

Zou het niet verstandig zijn om ome Cor als geestelijk adviseur aan de staf toe te voegen. Hij en niemand anders vertolkt hier op deze site de juiste mening en dat zal hij zelf ook wel vinden!!

Laad alle berichten na dit bericht in