Wij gaan niet opzij

Steijn roemt talent Azzagari, maar verlangt meer

Raskolnikov

Yassine Azzagari debuteerde al in het seizoen 2018/2019, maar wacht nog altijd op zijn definitieve doorbraak. Trainer Maurice Steijn prijst zijn jonge middenvelder, maar vindt dat hij geduldig moet zijn.

Afgelopen weekend was Azzagari met zijn assist op Jethro Mashart belangrijk voor NAC. De middenvelder wordt vaak geprezen, maar kon in de wedstrijden nog niet eerder zo zijn stempel drukken. Tot op heden moet hij het dan ook vooral met invalbeurten doen. Trainer Maurice Steijn stelt in gesprek met BN DeStem dat Azzagari veel potentie heeft, maar dat hij nog op een aantal onderdelen stappen moet zetten: "Azzagari vind ik een groot talent. In balbezit mag hij vrijuit spelen, de bal ophalen en doen wat hij wil. Hij moet echter ook zorgen dat als we de bal niet hebben, hij de discipline heeft om een man te pakken. Daar heeft hij nog moeite mee. We trainen erop, coachen hem en laten beelden zien."

De 19-jarige Azzagari weet dat hij geduldig moet zijn, maar eenvoudig is dat niet. Hij zag hoe snel het bij zijn maatje Jan Paul van Hecke ging: "JP heeft bij NAC in ongeveer hetzelfde schuitje gezeten. ‘Gewoon doorgaan’, zei hij in de voorbereiding. Toen heb ik het een keer met hem gehad over mijn situatie. Het advies dat hij gaf: ‘je kan goed voetballen, blijf geduldig.’ Maar als je jong bent, is het moeilijk geduldig te blijven. JP is het schoolvoorbeeld van hoe het ook kan gaan."

Steijn verwacht dat Azzagari's tijd nog wel komt: "Yassine is een geweldige kerel om mee te werken, met heel veel potentie. Dat ene stapje richting de basis moet hij nog maken. Soms heeft hij iets te veel bal aanrakingen. Dus dat hij inspeelt en de bal zelf achterna loopt. Terwijl wij vaak zeggen: bal inspelen en wegbewegen. Daar zijn we constant mee bezig."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
39 Reacties
92   15  
Belgische Naccer

Azzagari was samen met Mashart de beste man bij NAC afgelopen zaterdag. En hij zat als enige NAC speler er wel bovenop.

Steijn moet maar eens met Hyballa bellen, hoe je een tegenstander aanpakt, en de duels vol aan gaat, en het de tegenpartij onmogelijk maakt om fatsoenlijk op te bouwen...

Tegenstanders kunnen nu gewoon tot aan de 16 wandelen voordat iemand een keer een voet er tegen zet. Het is echt schandalig slecht. En dit is geen gebrek aan kwaliteit, want dat hebben we echt wel genoeg. Dit is een gebrek aan wedstrijdinstelling en inzet. Iets wat bij een goede trainer vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Dus Steijn moet zelf maar eens in de spiegel kijken, i.p.v. Azzagari te vertellen dat hij een man moet pakken. Niemand pakt een man bij NAC momenteel en de bal blijft niet langer dan 2 balcontacten in de ploeg.....

Dus er is nog heel veel werk aan de winkel.
Ik vond Azzagari een verademing afgelopen wedstrijd. Hij verdient een basisplaats.

92   15  
Belgische Naccer

Azzagari was samen met Mashart de beste man bij NAC afgelopen zaterdag. En hij zat als enige NAC speler er wel bovenop.

Steijn moet maar eens met Hyballa bellen, hoe je een tegenstander aanpakt, en de duels vol aan gaat, en het de tegenpartij onmogelijk maakt om fatsoenlijk op te bouwen...

Tegenstanders kunnen nu gewoon tot aan de 16 wandelen voordat iemand een keer een voet er tegen zet. Het is echt schandalig slecht. En dit is geen gebrek aan kwaliteit, want dat hebben we echt wel genoeg. Dit is een gebrek aan wedstrijdinstelling en inzet. Iets wat bij een goede trainer vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Dus Steijn moet zelf maar eens in de spiegel kijken, i.p.v. Azzagari te vertellen dat hij een man moet pakken. Niemand pakt een man bij NAC momenteel en de bal blijft niet langer dan 2 balcontacten in de ploeg.....

Dus er is nog heel veel werk aan de winkel.
Ik vond Azzagari een verademing afgelopen wedstrijd. Hij verdient een basisplaats.

27   0  
niels

ondanks dat het nog een jonge gast is zie ik heel veel potentie in die jongen
afgelopen zaterdag goed naar gekeken en het mooie van yassine is dat voor hij de bal aangespeeld krijgt dat hij al om zich heen kijkt voor de volgende actie
dit kan zomaar nog wel is een pareltje van de club worden.
en wat betreft zaterdag zijn we met de schrik weg gekomen van telstar.
de spelers zullen dat denk ik ook wel ervaren hebben en nu wel doorhebben dat het veel beter kan en moet .
nu hopen op weer een steigende lijn
hup geel hup zwart!!!

30   41  
den hulk

azzagari is beter als immers

22   48  
Cees

Steijn kan beter op zijn eigen functioneren letten, daar valt nog veel meer aan bij te schaven, als details aanhalen bij zo’n jongen. Ik kan simpele voorbeelden opnoemen, waar ik graag met Steijn over in discussie zou gaan. Hij zal van zeer goede huizen moeten komen om die feiten die ik hem voorleg vakkundig te kunnen onderbouwen. Steijn mag dan de mening van supporters op deze site niet lezen, maar leent zich wel voor een interview voor deze site! Denkt hij het beter te weten, dan “iedereen”? Ik zou mijn voordeel (stiekem) doen met ook de soms nuttige suggesties op deze site.

24   4  
Mitchel

neeeeee beter he

13   13  
CeesIsVanVlees

Ik vin dat Cees weer op de bank mag gaan zitten.

21   5  
henk

Azzagari heeft kwaliteiten die de rest van het middenveld ontbeerd. Het driemanschap Immers, Malone en Haye heeft absoluut hun kwaliteiten, maar het ontbreekt aan loopvermogen (en snelheid), scorend vermogen en er is te weinig creativiteit.

33   2  
die ne gast

Nu eindelijk eens een volle week tot de volgende wedstrijd. Terugkomen van Corona en twee wedstrijden per week moeten spelen, was gekkenwerk. Vanaf nu gaat het beter. Gelukkig is het gat tov Cambuur, Graafschap, Almere en Volendam niet te groot geworden.

46   7  
Wanny

Steijn zegt hier niks vreemds. Azzagari heeft het goed ingevuld afgelopen weekend, maar hij heeft ook nog genoeg te leren. Met beide benen op de grond houden zulke jonge gasten.

Komt echt wel goed met die jongen.

En hou eens op met die verhalen over Hyballa. Die is weg en daar heeft Steijn niks mee van doen gehad.

19   10  
Ivo

Steijn ziet het goed. In het hedendaagse voetbal is weinig ruimte voor flegmatieke voetballers.

Azzagari is sterk aan de bal maar is verdedigend matig. Bij een ingooi stond hij 4x te wijzen, maar hij moet zelf die man pakken.

Ditzelfde gedrag zie je bij Kali, El Allouchi en Dogan. Ze staan als een stel verkeersregelaars te wijzen maar pakken zelf hun man niet. De ervaren jongens geven het verkeerde voorbeeld.

12   2  
Marti

Zolang immers er is , krijgt Azzagari alleen zo af en toe een inval beurt ,je geloof toch niet dat steijn de mensen die hij zelf aan heeft getrokken er naast gaat zetten !

5   9  
Polleke

@cees,

Waarom stuur jij geen open sollicitatie ?

Mag ik is vragen aan ? Hoe ver heb jij het geschopt in het trainers vak ?

Ps als je niet fit bent kun je je taken ook niet goed invullen.
Misschien cursus bewegingswetenschap doen ?

12   1  
Dun Diëe

Je hebt wel gelijk Ivo, maar van andere ervaren spelers wordt het blijkbaar geaccepteerd want die mogen in de basis blijven staan. Terwijl een groeibriljant als Azzari er wel op afgerekend wordt omdat het nog een jonkie is terwijl op andere vlakken het team veel beter laat spelen.

Goed, ik ben natuurlijk geen trainer in een betaald voetbalorganisatie, maar hoe dit soort dingen dan altijd gaat vind ik maar een beetje apart... een trainer met durf zet zo’n Azzari er gewoon vanaf de basis in en een Immers of Malone er gewoon een paar keer naast. Zonder Steijn af te branden; maar ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat Steijn een behoudende trainer is dus dat betekent dat hij niet snel een gok zal wagen met minder ervaren spelers.

9   18  
Ibio

Liever Fiorini of Azzagari ipv Immers.

15   2  
Dutchbird

Natuurlijk moet Azzagari nog leren. Maar dat geldt ook voor Buffonge. Technisch prima maar tactisch vaak een onbenul die geen idee heeft hoe hij het team sterker kan maken. Op dat gebied is Azzagari veel verder. Steijn mag in zijn handjes knijpen met deze speler, want ik vrees dat Immers steeds verder achterop raakt bij de speler die hij eens was.

2   0  
Real Robert

Stel deze jongen dan op in een 4 mans middenveld.

13   2  
Nicky

Leren moet hij in de wedstrijd..

Jammer dat zijn trainer liever voor "zekerheid" kiest..

En nog veel erger is het zeikpubliek dat zijn eigen talenten continue aan het afzeiken is als het geen niveau Messi is..

14   0  
nacorakel

Waarom past de trainer deze jongen niet gewoon in? Azzagari wordt beter op het moment dat hij veel speelt. Onder de vleugels van de Immers, Malone en Haye moet dat toch makkelijk kunnen? Net zoals JP heel snel heel veel beter werd toen hij volledige wedstrijden mog gaan spelen.

6   0  
Cool hand

Zou me niets verbazen als Immers eventjes 'rust wordt gegund'. Mooie eufemisme. Misschien krijgt Azzagari als gevolg daarvan een kans. Als we eenmaal in onze beste opstelling spelen, met alle poppetjes op de juiste plek, kan het nog een mooi seizoen worden. Voor de KKD is er kwaliteit genoeg. De vraag is, zal Steijn ooit de beste opstelling vinden. Misschien per ongeluk?

8   4  
Wanny

Immers is echt niet zo slecht als hier de laatste paar weken geschetst wordt. Speelde de eerste wedstrijden heel behoorlijk, zonder echt uit te blinken. Laatste weken is het inderdaad wat minder, waar corona debet aan zal zijn.

Maar deze ervaren jongens heb je gewoon nodig als je wil promoveren.

En Azzagari krijgt nu ook mooi zijn minuten en zal inderdaad alleen maar beter worden.

22   0  
Adriaan

“Steijn moet van zeer goede huizen komen om de feiten van Cees vakkundig te weerleggen”

Meneer Cees toch. Wát een zelfoverschatting. Hahahahahaha

Reageren op BSR is leuk voor de supporters, maar moet je als trainer niks mee doen. Na een verliespartij mag de trainer opzouten, als Sydney 3x scoort moet en zal zn contract direct verlengd worden, scoort hij 3x niet dan mag hij weer naar Baronie. Azzagari geeft zijn eerste assist en moet meteen in de basis. Etc.

24   4  
Tombola Breda

Stop eens met die nietszeggende verwijzingen naar Hyballa de hele tijd. Ik vond het destijds ook een verademing van een coach. Maar laten we niet overdrijven en realistisch blijven. Onder Hyballa zijn slechts 7 wedstrijden gespeeld. Daarvan zijn er hooguit 3 wedstrijden geweest die echt goed waren, namelijk die tegen AZ, Jong Ajax en Roda. De 0-1 winst tegen Almere was onverdiend en met hangen en wurgen. De rest van de wedstijden zijn verloren (Feyenoord) of gelijk gespeeld (NEC, Top Oss).

Iedereen blijft maar in dat beeld hangen van die 3 goede wedstrijden. Maar meer dan de helft van de wedstrijden onder Hyballa waren dus net zo bagger als nu. Steijn heeft tot nu toe veel betere statistieken, nota bene onder veel lastigere omstandigheden. Dan mogen we best kritisch zijn na zoveel verliesbeurten op rij. Maar hou op met die vergelijking met Hyballa. Het slaat nergens op.

15   2  
Nonkel Frans

En dat gezever over een hysterische Hyballa valt onder categorie oude koeien.

Laat Steijn doen wat ie doet. Geduld. Azagarri heeft ons aller gunfactor maar nog even beentjes op de grond.

Hup Nac!

7   18  
Harrie

Immers is niet slecht, die is heel slecht. Kan het echt niet belopen! Heeft zelfs een doorlopend contract voor een vorstelijk salaris. Dit beperkt de club en jonge talentvolle spelers

9   1  
@....

Geheel eens met @Wanny en @Tombola. Twee heren die zich bedachtzaam en kundig uitdrukken.

9   1  
JimGoose

Waarom zouden Immers en Azzagari komende weken niet beiden steeds een halve wedstrijd kunnen spelen? Zo kan Azzagari rustig worden gebracht en kan Immers zich in een halve wedstrijd "leeg" lopen, want sinds corona is hij erg ver weggezakt.

3   0  
SjorsNac

Hoe het met Van hecke is gegaan is wel een extreme uitzondering, lijkt me niet echt een realistisch voorbeeld.

Steijn zal niet snel zijn aankopen op het middenveld passeren denk ik, dus enige wat hij kan doen is de pannen van het dak spelen tijdens zijn invalbeurt dan kan hij er niet meer omheen.

6   2  
scheppioni

Potentieel goede speler, maar zoals bv tegen cambuur die tegengoal mag op dit niveau niet dus daaron kan ik Steijn zeker begrijpen evenals zo'n overtreding van afgelopen zaterdag, daarin tegen het frivole wat juist Azzagari dan wel weer in zijn spel heeft, is een gods zege(n) !
Veel laten voetballen dat hij hopelijk snel leert ..... dit is een goeie zaak voor beide, voorbeeld idd v Hecke, al is het verdedigend denk ik makkelijker nog op zich dan aanvallende middenvelder !
HUP NAC met Azzagari !

7   4  
The fly

Ongelooflijk. De beste kerel heeft nu zijn eerste wedstrijd goed gespeeld. Hiervoor zeer matig. En dan roept gelijk iedereen dat hij in de basis moet staan.
Ik ben zeker voorstander van eigen jeugd, maar dan wel minimaal 10 wedstrijden laten staan.
SvH heeft er nu een aantal gespeeld. Te zwak bevonden betekent iemand anders 10 wedstrijden de kans.
Ik vond dat steijn een 1 verdiende. hoe kan je nu een van de best spelende spelers van zijn positie halen en dan op links zetten. We hebben 3 of linksbacks

6   5  
Ouwe Spionkop

Nee hoor Haye was de beste.
Azzagari viel me eigenlijk niet eens op, tot hij dat balletje op mashart gaf.

1   6  
Gjoewie

Technisch gezien is Azzagari een hele goede voetballer. Maar gezien zijn motoriek en zijn emotioneel gedrag op het veld is het net een meisje.
Dat viel me laatst op toen ik zo maar een wedstrijd in de eredivisie van de vrouwen zag (ik weet niet meer welke wedstrijd het was). Die meiden zijn allemaal stilisten, heerlijk om naar te kijken. Maar in de echte mannen competitie kom je daar niet ver mee, want na tien meter word je door midden gezaagd. Als je geluk hebt dan.
Azzagari is ook zo'n stilist. Die probeert alles op souplesse af te handelen. Hij heeft helemaal nog geen kijk op potentiële aanslagen die op hem gepleegd worden. Om eens een tegenvoorbeeld te geven: Lionel Messi. Die ziet een aanslag op 50 meter afstand nog aankomen en springt dan op het juiste moment over de dader heen. Meestal met bal, zodat hij meteen weer verder kan. Dat is wat Messi de beste speler ter wereld maakt. Vaak zie je hem alleen maar een beetje slenteren over het veld, maar zo gauw hij de bal heeft, gaat hij er als een speer vandoor.
Ik wil niet zeggen dat Azzagari de potentie heeft om een tweede Messi te worden, maar het zou goed zijn als hij eens wat lessen in de praktijk krijgt. Dus: vaker opstellen.

5   2  
Zwampie

Steijn, wij verlangen ook meer van jou.

4   1  
@....

Een bepaalde capaciteit of vaardigheid ontbreekt een speler bijna altijd wel. Sterktes en zwaktes. Bv. Haye was voorbestemd subtop Ere te gaan spelen en misschien wel meer. Maar kwam uiteindelijk toch tikkie snelheid tekort om echt door te breken. Maar voor NAC geweldige speler. Kan ook in de ere mee. Aza is een speler met veel potentie , maar moet blij zijn dat Steyn zoveel tijd in hem stopt. Vroeger lieten de trainers spelers die eraan zaten komen expres links liggen. Als ze goed genoeg waren lieten ze dat vanzelf wel zien. Kortom Aza moet het op de trainingen en invalbeurten laten zien. Komt goed denk ik. Ik ben razend benieuwd of de Rooij snel gaat doorbreken als hij weer volledig fit is. Als hij laat zien wat bij eindhoven lukte krijg je , hoop ik, een heel andere voorhoede. Dan gaan SvH en Bilate het ook gemakkelijker krijgen. Ik heb de vrees dat NAC het in eindhoven moeilijk krijgt. Ben vet tevreden met een heel vieze 0-1.

4   0  
Breda

Immers is wel een leuke speler voor NAC maar brengt voor zijn reputatie veel te weinig. Valt me enorm tegen, maar dat wil niet zeggen dat ie er geen ruk van kan. Ik had alleen een duidelijke leider verwacht op de 10.

Steijn past zich te veel aan. Hangen en wachten op een kans is niet des NACs en kan alleen als je dan promoveert. Met kut voetbal en uitblijven prestatie gaat zijn kop er sowieso af.

Ik snap vooral niet waarom hij geen spits haalde die er 20 kan maken.

7   1  
Peerke

Makkelijk om een jeugdspeler op zijn tekortkomingen te wijzen. Als Brood trainer was gebleven had van Hecke nog steeds in Jong NAC gespeeld. Maar durf je ook tegen Immers en Malone te zeggen dat het allemaal veel te traag gaat?

0   0  
Braze

Ik roem Steyn, maar ik verlang meer.

2   0  
ome cor

Immers is herstellende van Corona. Het is geen griepje waar je na 1-2 weken vanaf bent. Hij biedt zich wel aan om te doen wat hij kan, ook al is dat minder dan een 100% fitte Immers.

Azzagari heeft het Aardig gedaan. Had een paar mooie momenten, waaronder de assist op Mashart. Maar om hem nu meteen als de ideale man neer te zetten en Immers tot bankzitter te degraderen gaat me nog wat ver.

Stel dat Azzagari komende wedstrijd in de basis staat, dan is hij "all over" niet voldoende, wordt hij op dit forum net zo makkelijk afgezeken en wordt er om Fiorini geroepen of weer om Lexie.
Ik denk dat Steijn gelijk heeft....hij komt er wel aan, maar is er nog niet.

@ Cees
Leuk dat je met Steijn in discussie zou willen gaan, maar wie ben jij dat Steijn dat überhaupt zou willen.

3   0  
Vergane Glorie

Misschien ie er voor Maurice ook nog wat te leren.
In deze periode moet hij rekening houden met het feit dat veel te horen is op de tv.
Zoals hij Haye afblaft was goed hoorbaar.
ik heb hem niet gehoord over de andere middenvelders. Misschien die ook eens aansturen trainer.

3   0  
DunErwt

Azzagari verdient meer tijd om te spelen.

Laad alle berichten na dit bericht in