Teleurstellend weekend voor de NAC jeugd

Eddy W

Het was geen best weekend voor de NAC jeugd. Van de vijf elftallen die dit weekend competitie speelde won er slechts één. Drie wedstrijden eindigde in een verliespartij en NAC onder 14 wist met 3-3 gelijk te spelen.

NAC onder 13 mocht naar Volendam. Aan de dijk keek NAC tegen een 2-0 achterstand aan toen Sarfo in de 65e minuut de aansluitingstreffer scoorde. Dit mocht helaas niet baten, want drie minuten later stond het 4-1.

Voor NAC onder 14 stond de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. In Zwolle vlogen de jongelingen uit Breda uit de startblokken. Door doelpunten van Gerardo-Felicia en Grootfaam stond de stand al na 19 minuten op 0-2. Helaas kwamen de Blauwvingers op gelijke hoogte door doelpunten in de 20e en 55e minuut. In de 62e minuut dacht Grootfaam de wedstrijd te beslissen door de 2-3 te scoren, maar slechts zeven minuten later kon Zwolle de laatste treffer van de wedstrijd maken waardoor de Onder 14 met 3-3 gelijk speelde.

De onder 15 van NAC mocht thuis, op sportpark Heksenwiel, aantreden tegen de leeftijdgenootjes van SC Heerenveen. De Friezen kwamen in de 40e minuut op achterstand door een doelpunt van Banzuzi. In de tweede helft kwamen de gasten op gelijke hoogte, maar door doelpunten van Jaconus, Rached en Simons wist NAC onder 15 dit duel met 4-1 te winnen.

Ook NAC onder 17 speelde thuis. Tegenstander VVV Venlo vloog uit de startblokken en maakte in de eerste minuut de openingstreffer. In de 88e minuut viel het tweede doelpunt voor de Venlonaren. In de blessuretijd kwam Ismali Mahamed het veld in bij NAC voor Reimering waarna Ismali Mahamed meteen het net wist te vinden. De wedstrijd eindigde in 1-2.

Het hoogste jeugdelftal van NAC, de onder 19 mocht in de bus naar FC Groningen. Sabir Agougil, die vandaag nog met Jong NAC meespeelde, maakte in de achtste minuut de openingstreffer. Toch ging NAC met een gelijk spel rusten. In de 22e minuut maakte Postema voor de Groningers de gelijkmaker. In de tweede helft kwam NAC niet meer tot scoren, FC Groningen wist het net nog wel te vinden waardoor ook Onder 19 dit weekend verloor, 2-1.