Wij gaan niet opzij

Ten Rouwelaar volgt Kompany naar Burnley FC

Gerrit

Jelle Ten Rouwelaar is na twee seizoenen bij Anderlecht toe aan zijn volgende stap. De voormalig keeper gaat aan de slag bij Burnley FC.

Burnley degradeerde dit seizoen uit de Premier League. De ploeg ontsloeg vlak voor het einde van het seizoen coach Dyche en stelde vervolgens Vincent Kompany aan als zijn vervanger. Die laatste heeft nu Jelle meegenomen naar Engeland.

Na twee seizoenen in Brussel wordt ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer van Burnley FC en gaat hij daar aan de slag met de keepers Wayne Hennessey, Bailey Peacock-Farrell, en Will Norris.

Een mooie vervolgstap in zijn tweede carrière. Veel succes Jelle!

Bron:
B-Side Rats, Burnley FC
Terug naar overzicht
51 Reacties
146   4  
NACfan

Ik gun Jelle echt al het geluk van de wereld!

Succes Jelle en kom ooit nog eens terug!

146   4  
NACfan

Ik gun Jelle echt al het geluk van de wereld!

Succes Jelle en kom ooit nog eens terug!

35   2  
T3un_DG

Heerlijke nuchtere gast! Het is hem gegund!

36   19  
Noahd

Mooie stap voor hem, zie Jelle (voorlopig) liever niet terug in Breda. In mijn ogen is Babos een veel betere keeperstrainer.

78   8  
Sjef de gevulde koek

Voor mij 1 van de grootste Nac helden ooit. Bizar dat hij nooit een groots afscheid heeft gehad hier. Top voor z’n carrière dit natuurlijk en ervaring. Meeste vergeten hier snel zeker de jongere generatie hier deze man heeft oranje gehaald in ons mooi shirt. Dat gaan we de komende 15 jaar zoizo nooit meer zien.

12   1  
Fan uit Zevenbergen

Ga bartje ook mee ?

70   6  
RV

Jelle heeft het profiel van de spelers die altijd slagen bij NAC. Een paar daarvan hebben zoveel doorzettingsvermogen (en geduld) dat ze daarna nog weleens een mooie stap kunnen maken. Jelle was altijd realistisch en wist waar zijn krachten lagen, maar vooral zijn beperkingen.

De beste NAC spelers hebben doorzettingsvermogen, zijn om 8 uur op de club en schieten er om 17 uur nog een paar extra vrije trappen in, mengen zich onder de sponsoren en supporters en weten wat er leeft onder de club. Zelfspot en zelfkennis. Wat is een Hilterman dan toch een enorme kneus, die gaat dan nu naar Almere. Wat een sneue carrière heb je dan, nooit ergens voor gewerkt, in een lease Citroën gereden en je centjes opgestreken. Je zou het thuis maar moeten verantwoorden aan vrouw en eventueel kinderen.

Deze week zag ik het groepje weer door Zundert slenteren. Het groepje lachende geblesseerden die de grootste lol hadden met hun trainingsbroek op half 11, veel te grote shirts en een milkshake in hun handen. Rutten, Maria inmiddels ook Van der Sande die zich heeft aangesloten bij dit groepje. Hoop dat hij zich uiteindelijk ver buiten dit groepje dissonanten weet te houden en nu oprecht een vervelende blessure heeft.

Jelle deed het licht uit in Zundert in goede en slechte tijden. Ook als keeperstrainer. Gun hem dit echt van harte. Burnley is een club waar ze niet zullen accepteren dat er op 90 procent gepresteerd wordt, en past dus goed bij Ten Rouwelaar.

39   4  
Bob Latchford

Op deze man zijn advies zijn er keepers door NAC gehaald die nu in de ere divisie 1ste keeper zijn. In België 1ste keeper zijn. Jij NAC man en jij vak man, al het succes in Engeland en ook daar gaat goed komen.

18   43  
Geelzwartwit

Ik denk toch ook vaak aan de degradatie en een seizoen lang blunderen waar hij een vervelende bijnaam door kreeg.

Mixed feelings bij de heldenverering

15   61  
BREDA 1965

Tja nooit mijn favoriet geweest,en idd heldenverering nooit begrepen

57   9  
NL10

Nee Jelle heeft "maar" 304 wedstrijden in NAC 1 gespeeld. Snap die heldenstatus niet. Schaam je dood man.

16   26  
BREDA 1965

ik heb nou eenmaal andere NAChelden

16   8  
Sjef de gevulde [email protected]

Flapdrol haha wat een onzin. Wat Jelle voor nac gedaan heeft is ongekend als je dat niet ziet kun je beter niet meer reageren. Dan hebben idd geval niks met Nac te maken of enig verstand er van.

25   7  
Tante Annie

Ik doe persoonlijk wel mee aan de heldenverering van Jelle.

Maar ik vind zeker dat mensen het recht hebben op een andere mening. Dat maakt ze nog geen flapdrol

6   13  
Sir Smokalot

Betekend dit dat die uiterst knappe en leuke vrouw van m geen boodschappen meer komt doen bij de Makro???
Das nog wel het allerergste

13   12  
MickJ

@ 1965
Geef je groot gelijk heeft niet staan schutteren ook op de lijn.
Stond gewoon vast genageld .
En mede verantwoordelijk voor de
degradatie.

12   11  
Tip

Eens met @Sjefde gevulde koek. Zowel op als buiten het veld was Jelle van zeer grote waarde. Ook 200 procent NACer met zeer veel inzet en nooit verzakend.

13   3  
Maarten

@RV,

Ja, stoor me aan dat door gasten. Niks presteren en uitbuiken op de zorgboerderij wat NAC heet. Zo weet ik ook nog dat NAC verloor van WillemIi in een draak van een wedstrijd en dat ik maandag in het stadion een lachende/spelende Mendes da Silva en Diba bezig zag. Ik nog vol woede en een katterig gevoel maar hun was de pijn al blijkbaar als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik had me daar enorm aan gestoord des tijds.

4   4  
Scheppioni

Succes Jelle !!! Bijna 13 juli voor ons NAC gvd !

11   2  
Linie

Oh, toch fijn dat Jelle wat Kompany heeft

4   0  
Bp

Benieuwd wat Anderlecht met Bart Verbruggen gaat doen !!

Zien ze in hem een potentiële 1e keeper voor de toekomst of mag ie ook weg ??

1   0  
fvf6

Heeft een mooie carriere zo s6 Jelle

3   2  
Mo

Stuur maar iets onze kant op jelle

12   1  
NAC4Ever

Ja, in 2014/2015 was hij slecht.
Maar dat vond hij zelf ook. Dat hij in de zomer van 2015 heeft door getraind vind ik veel zeggend voor hem. Aan zijn inzet ligt het nooit.

Daarnaast vind ik 2014/2015 zijn enige slechte seizoen. Daar staan (als ik mij niet vergis) acht seizoenen prima tot goede seizoenen als keeper tegenover. Dan overheerst het seizoen 2014/2015 voor mij niet.

Daarnaast vond ik hem als keeperstrainer ook prima.

Succes bij Burnley!

7   19  
1 van de 2

helaas was zn laatste jaar gewoon heel erg slecht en dat blijft toch het meeste hangen.

2   2  
Dutchbird

Goed om nog wat meer internationale ervaring op te doen en daarna terug te komen als opvolger van Ton Lokhoff (die ook een keer met pensioen zal gaan).

4   1  
RV

Ik snap natuurlijk ook wel dat er voor die gasten ruimte moet zijn voor ontspanning en wat lol en misschien ligt het ook aan mezelf maar die houding irriteert me op een of andere manier mateloos. Zeker als dat de spelers zijn die altijd een pijntje hebben en als ze er dan in staan dan trekken ze hun poot terug in plaats van dat ze naar voor stappen. Ieder amateurteam heeft er ook altijd wel 2 van dat soort spelers bij zitten, altijd pijntjes, wel graag er bij willen zijn maar niet zo nodig hoeven te spelen. Lijkt bij NAC vaak hetzelfde met als grootste verschil dat de spelers betaald krijgen. Is het faalangst? Kunnen ze het niet iedere week opbrengen?

We zien ook niet wat die gasten elke dag doen maar een Bilate ging wel vol voor zijn herstelproces. Niet dat ik zo'n Bilate fan was maar die was wel professioneel.

5   0  
Ivo

@RV

Het feit dat wij al sinds juli 2020 zonder TD/TM zitten breekt ons gewoon op.
De afgelopen 2 seizoenen zijn er allerlei spelers gehaald die óf niet goed genoeg waren óf niet meer fit te krijgen zijn.

Dat zowel een Cagro als van der Sande in de allereerste trainingsweek meteen langdurig uitvallen geeft ook te denken. Zijn ze wel verstandig bezig met opbouwen en intensiteit. Pech kan, maar NAC is wel heel vaak aan de beurt.

5   14  
Tip

Bilate begon zo slecht nog niet. Goals per gespeelde minuten zat hij maar iets onder Sydney. Alleen hij is te vaak langdurig geblesseerd. Hij zal dat echt niet expres doen.

3   3  
Molenschot Loco

Vindt ik ook TIP...maarja dat gold ook voor muhren......ook teveel blessures....

4   1  
Ivo

@TIP

Vroeger konden voetballers tot hun 35e mee. Tegenwoordig zijn ze op hun 28e al aan het kwakkelen.

Kunstgras, meer wedstrijden, fysieker spel, het zijn allemaal redenen waarom veel spelers rond hun 30e al moeten stoppen.

Daar moet je als club rekening mee houden. Dus geen mannen halen als Maria (27), Antonia (31), Rutten (29), Malone (33). Immers en Bilate waren ook voorbeelden. Te oud, te kwetsbaar.

Scout spelers onder de 25. Zorg dat je die in het team past zodat je er een paar jaar plezier van hebt en ze dan nog kan verkopen. Lucassen (24) en Plat (24) zijn goede voorbeelden.

12   0  
Barbapapa

@1 van de 2

In zijn voorlaatste seizoen keepte hij inderdaad onder zijn niveau. Jaren daarvoor altijd een betrouwbare keeper geweest. Laatste jaar heeft hij geprobeerd om met NAC te promoveren en er echt hard voor getraind / gewerkt. Dat seizoen kan je hem weinig verwijten maken.

Gun Jelle alle goeds van de wereld! Waren tenminste nog spelers waar je trots op was dat ze voor je club uit kwamen. Nu zeggen ze in interviews dat ze niet meer willen of scheeeuwen ze in Emmen de meest gekke dingen….

4   3  
Bp

Werken met basiscontract, aangevuld met prestatiebonus. Misschien werkt dit ??

20   3  
Bas

@Tip / Buurman / ing / Jonkheer

Bilate scoorde vorig jaar in 1860 minuten 9 keer. SvH scoorde in 1794 minuten 16 maal. Dat betekent dat Bilate 206 minuten nodig had om een doelpunt te maken en SvH 112 minuten. Dat is het verschil tussen in een hele carrière nooit de dubbele cijfers halen of dat op je twintigste al voor elkaar hebben. Dat is het verschil tussen nooit een doelpunt in de Eredivisie hebben gemaakt of belangrijk zijn bij een middenmoter. Bilate kreeg ten alle tijden de voorkeur, maar dat was niet op basis van spel of doelpunten.

5   10  
Tip

@ Bassie. Ik had het ook over de start van Bilate, toen maakte hij in relatief korte tijd best wat doelpunten. Daarna kwam de klad erin door blessures. Los hiervan heeft Sidney het gemiddeld heel het seizoen goed gedaan.

6   10  
Henri

@BAS
Het verbaast mij altijd ten zeerste dat je Buurman als een van de aliassen van Tip benoemt. Buurman post al meer dan 1 à 2 jaar niet meer op dit forum omdat hij juist zich ergerde aan de verder oprukkende polarisatieen het gebrek aan onderbouwing van meningen alhier. Zijn posts vond ik altijd interessant om te lezen. Het zou mij zeer verbazen als het zo zou zijn. Of je moet met IP adressen bewijs kunnen leveren. Ik vind dat je mensen die hier niet meer reageren, niet in een hoek moet zetten terwijl ze geen weerwoord meer (willen) hebben.

6   11  
Tip

@Ivo. Dat moet je toch nuanceren. Vroeger was het bijna altijd einde loopbaan als je op je 28 een meniscus blessure kreeg. De medische stand is nu veel verder. Maar bij NAC zijn de laatste jaren inderdaad veel blessures ondanks die betere medische stand. Misschien zit er een 'tussen de oren effect' bij. Met name het laatste jaar was de sfeer in alle regionen zwaar kloten. Dan worden mensen eerder ziek en blijven ook langer weg. En mensen worden vervelender en opstandiger, zoals Hilterman. Zo'n gast kan in een instabiele omgeving niet functioneren.

Betreffende de spelers. Ik vond Immers geen verkeerde, pikte best wat goals mee. En ervaring is ook hard nodig in een selectie.
Ik denk dat Lucas en Plat nuttige spelers zijn in de keuken maar erop verdienen geloof ik niet in. Dan moet je het denk ik eerder hebben van een Banzuzi als hij plots echt doorbreekt. Als....

2   0  
Bp

Mbt Bart Verbruggen:

Brighton haalt dit weekend zo goed als zeker Josh Cullen binnen voor een transferprijs die rond de drie miljoen zal schommelen. Een mooie winst die Anderlecht maakt op de 26-jarige Ier. Maar voor een andere speler houden ze het been stijf.

Cullen werd gekocht voor 500.000 euro en verkocht voor drie. Dat kan de clubkas goed gebruiken. Maar Brighton - en Kompany - heeft ook nog zijn pijlen gericht op Bart Verbruggen, de reservedoelman van de Brusselaars. Ook voor hem willen ze een drie miljoen geven, maar dat wil Anderlecht niet accepteren. De Nederlander wordt in augustus 20 en ze geloven sterk in hem.

Voor die prijs gaan ze hem niet verkopen, gezien zijn leeftijd en potentieel. Kompany heeft met Jelle ten Rouwelaar wel de keeperstrainer in zijn staff die een goeie band heeft met Verbruggen. Maar Anderlecht houdt ook nog steeds rekening met een mogelijk vertrek van Hendrik Van Crombrugge, al is de interesse in hem niet meteen concreet.

1   0  
Bp

Zou NAC doorverkooppercentage hebben ??

14   3  
Bas

@Tip / ing / Jonkheer
Bilate begon juist zeer zwak. Scoorde zijn eerste pas eind november en zijn tweede in januari. Ook in de voorbereiding scoorde hij moeizaam. Waarom denk je dat er kritiek was op het laten staan van Bilate ten koste van een wel scorende spits.

@Henri
I stand corrected. Al zie ik veel overeenkomsten in de bijdrages van buurman en tip. Maar blijkbaar ken jij deze lieden persoonlijk. Het is overigens een keuze van buurman (of tip) om hier geen weerwoord op te geven mocht ik ongelijk hebben.

5   12  
Tip

@Bassie. Inderdaad scoorde Marco 9x zijn eerste seizoen. Daarna niet meer vanwege langdurige blessures. Kijk je naar die 9 goals dan maakt hij er ,meen ik , 6 in relatief korte tijd. Daarvoor en daarna weer kortlopende blessures. Het beeld dat Bilate het wel kan maar dat blessures de hinderpaal zijn wordt bevestigd in de rest van zijn loopbaan. En dat is jammer. Voor ons maar vooral ook voor Bilate zelf.

3   7  
Maarten

Wedstrijd geannuleerd??

3   0  
Robbert

BN/DeStem meldt dat NAC Herrmann wil huren.

3   5  
Maarten

Ik las het ja betreft Hetmann. Tja, laat me maar verassen

3   1  
Robbert

@Maarten zie je zo tegen zijn komst op?

3   6  
Maarten

Nou, dat niet alleen verwachtingen zijn niet bijster hoog Robbert.

7   2  
Bp


@maarten en robbert

Als je in 45 minuten speeltijd en wa trainingen kunt overtuigen moet je wel van uitzonderlijke klasse zijn.
Zitten de grote jongens dan te slapen ??

26   1  
Ouwe spionkop

Best lekkere pot tegen Excelsior. Vooral het durven aanvallen en vooruit voetballen is een opluchting.

5   0  
Robbert

@BP Ik heb hem nog niet zien spelen of trainen. Maar hoop natuurlijk dat het een topper is.

10   8  
De muzikant

@Henri, wat een gelul. Bas heeft gelijk, die kerel heeft onder meerdere namen zitten posten, zowel hier als op de Rat. En vooral de pedante wijze valt daarbij op. Overigens wel heel erg uitzonderlijk dat jij weet waarom buurman destijds is gestopt......

3   8  
Tip

@Muzikant. 👍😎.

4   2  
TvB

Die hermann heeft dan erg veel indruk gemaakt op de training want in het oefenduel viel het wel mee las ik

Laad alle berichten na dit bericht in