Wij gaan niet opzij

Tika de Jonge vertrekt naar FC Groningen

DeWeesJr

Tika de Jonge vertrekt uit de jeugdopleiding van NAC. De aanvaller gaat zo´n 250 kilometer noordelijker aan de slag bij FC Groningen.

De Jonge speelde vijf jaar in de jeugdopleiding van NAC. In deze periode werd de jongeling opgeroepen voor Oranje onder 16. 

In Groningen tekent de aanvaller een overeenkomst voor drie jaar. Hij zal in eerste instantie aansluiten bij FC Groningen onder 18. Afgelopen woensdag reisde De Jonge al af naar Groningen om daar kennis te maken met zijn nieuwe club, trainer en gastgezin. 

Of Tika de Jonge daadwerkelijk de concurrentiestrijd aan kan gaan met Arjen Robben zal moeten blijken ;)

 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Vorig bericht
Fermina maakt overstap naar NAC onder 21 41 reacties
Volgend bericht
Dessers rondt transfer naar Genk af 24 reacties
20 Reacties
51   10  
Chris W.M.

Toch weer € 112.500 verdient aan een jeugdspeler. Op deze manier verdient de jeugdopleiding zichzelf wel weer terug.

29   5  
Ratjeduneerste

Dit ziet er toch uit als een verlies voor NAC. Wat Groningen dan meer te bieden heeft op dit moment vraag ik me af...

De jeugd van Groningen is denk ik vergelijkbaar met de jeugd van NAC momenteel. Was het plaatje bij NAC niet goed in orde? Vraag me af hoe Hellemons hierover denkt...

Opgeroepen voor Oranje dus zal zeker kunnen ballen. Jammer dat een jongen zo vroeg alweer vertrekt...

27   1  
Tegel

Tja hoger dan Groningen kan je momenteel niet voetballen in Nederland. ?

Misschien wil hij ook wel in Grunn gaan studeren,
Wij weten nu nog niet waarom hij deze stap maakt.

Tikkie tika succes .

6   17  
Arie

Boeien.
Arzani gaat ondertussen naar Utrecht, ook lekker belangrijk.
Een groep die zowaar een keer grotendeels hetzelfde blijft is veel belangrijker.

8   2  
Wanny

NAC heeft ook de middelen niet om deze jongens al een 3 jarig contract aan te bieden.

51   10  
Chris W.M.

Toch weer € 112.500 verdient aan een jeugdspeler. Op deze manier verdient de jeugdopleiding zichzelf wel weer terug.

15   2  
Da Pope

Zonde dat er een talentvolle jeugdspeler vertrekt voor hij NAC 1 gehaald heeft. Ik snap zijn keuze echter prima. Groningen is toch een behoorlijke stap vooruit en een profcontract laat je ook niet lopen. Positief is dat NAC een opleidings- / poolvergoeding ontvangt.

12   1  
Tombola Breda

Het is wat het is. Dit is een marktwerking waar je als NAC zijnde moeilijk tegen kunt opboksen. Het positieve hieraan is dat dit wederom een bevestiging is dat de jeugdopleiding goed functioneert. Als dit enkele jaren doorzet gaat NAC een steeds betere naam krijgen voor jong talent. Dat geeft ook automatisch weer meer aantrekkingskracht vanuit de regio. En als NAC het dan uiteindelijk over een paar jaar voor elkaar krijgt om een stabiele middenmoter in de Ere te zijn (met een gezondere cashflow), dan zullen de jonge talenten wel blijven. En zal NAC ook meer kunnen verdienen aan de verkoop van jonge talenten. Tot die tijd gewoon op de goede weg doorgaan met het bouwen aan die goede naam.

Het zou nog slechter zijn als er helemaal geen talenten door andere clubs zouden worden opgepikt. En corrigeer me als ik het fout heb. Maar NAC zal uiteindelijk een procentuele vergoeding krijgen als deze speler weer wordt doorverkocht toch?

7   1  
HansieHansie

@ TOMBOLA BREDA

NAC ontvangt nu een opleidingsvergoeding, zie reactie Chris hier boven. In principe wordt er geen doorverkooppercentage ontvangen, maar komt je wel in aanmerking voor centen bij een internationale transfer. Dit is weer een x-percentage per jaar van de transfersom op dat moment.

4   9  
Henri

https://www.fcgroningen.nl/nieuws/fc-groningen-contracteert-jeugdinternational-tika-de-jonge/2
Kijk dat NAC de concurrentie met de top drie, AZ en Man United niet aankan okay, maar dat er spelers naar Utrecht en Groningen gaan kan ik echt niet vatten. Wat is voor hen de overweging dit te doen? Van Tommy Butselaar las ik vorig seizoen dat Utrecht een persoonlijk ontwikkelingsplan had gemaakt voor hem en dat ze bij NAC alleen in het collectief dachten en werkten. Dat kan dan inderdaad een belangrijke overweging zijn. Misschien voor NAC ook omdat beleidsdeel dan aan te passen.
Overigens de wijze hoe groningen deze jongen presenteert ziet er erg goed uit. Kunnen ze bij NAC veel van leren.

3   0  
Badeend

Dit kan onmogelijk het hele verhaal zijn.

15   3  
TvB

Sommigen hier zijn volgens mij niet op de hoogte dat NAC alweer tijdje gedegradeerd is. En buiten dat is het ook behoorlijk onrustig. Dat zal voor zo’n jongen ook meetellen misschien

3   2  
Henri

@TVB
Is het bij NAC ooit wel eens rustig. Overigens als het ergens niet bepaald rustig was, dan was het wel bij Groningen. Maar Robbe heeft daar alles in één klap ten goede gekeerd. En onrust heeft voor een jeugdspeler geen enkele betekenis voor zijn plannen. Het heeft wel invloed op de keuze bij spelers die een volgende stap willen maken als Haye en Ooyen.

6   3  
Buurman

Een dikke ton maakt veel goed. Mooi meegenomen. Doorgaan nu !

4   2  
NoadPB

Ruim een ton in deze tijd lijkt mij ook best welkom. Zijn toch weer zo'n 500 seizoenkaarten ;)

De jeugdopleiding begint echt zijn vruchten af te werpen! Hopelijk kunnen er dit seizoen weer een paar spelers stappen maken!

6   9  
Sjef de gevulde koek

Dat zulke jongens naar Utrecht en Groningen gaat zegt genoeg over de situatie. Op alle vlakken lopen we mijlen ver achter. Er is nog een hele lange weg te gaan. We hebben gewoon 10 jaar stil gestaan en voorlopig zijn we nog niet klaar.

6   7  
Sjef de gevulde koek

En dat mensen hier zijn die nu blij
Zijn met een ton vind ik helemaal lachwekkend haha dan snap je er echt geen kut van. Dezelfde willen heel graag dat Vd Hecke gaat. Nou ik heb liever dat we promoveren en dat jongens die in oranje spelen niet voor een fooi na Groningen gaan.

4   7  
Jan

Ik snap ook echt niet dat zo'n jongen vertrekt. Wij verkopen meer seizoenskaarten, hebben betere supporters en de prestaties van onze jeugd zijn vergelijkbaar met die van fcu/fcg. Kwestie van tijd eer we weer leuk meedoen in de ere.

9   1  
ome cor

Groningen speelt de laatste 20 jaar onafgebroken eredivisie, hebben misschien wat minder publiek of seizoenkaarten dan wij, maar met het hoogste aantal scc's win je nog geen wedstrijden.
FCG is gewoon vrij stabiele club. In tegenstelling tot NAC.

Dan kun je hier wel heel hard roepen dat je deze stap niet snapt, maar dan heb je wel een hele donkere geelzwarte bril op.

Het is jammer dat ie gaat, maar begrijpelijk als je het mij vraagt.

4   5  
Sjef de gevulde koek

Ik snap de stap heel goed. En dan is al erg zat natuurlijk.

5   2  
Otjes

Ongelooflijk, veel plezier daro, groningen WTF.......

Laad alle berichten na dit bericht in