Wij gaan niet opzij

Tikkie naar het Zuiden - Podcast #167

Das Phantom

In aflevering #167 van Een Tikkie naar het Zuiden schuiven Yannick en Thijs samen aan nadat bij Levien de play-off-koorts zijn intreden heeft gedaan. John Karelse komt uitgebreid aan het woord over de vorige week overleden Hans van den Dungen, blikken de heren uitgebreid vooruit op de play-offs en is er zelfs nieuws over uit-supporters in een mogelijke finale tegen Willem II (want vooruitblikken kan nooit kwaad). Veel luisterplezier!

Karelse over Hans 'Dunga' van den Dungen 
Vrijdag op zaterdagnacht overleed potselimg Hans van den Dungen op 61-jarige leeftijd. Dunga, zoals hij ook wel werd genoemd, speelde meer dan 350 wedstrijden voor NAC en was gedurende zijn hele leven verbonden aan de club, Met vriend en oud-ploeggenoot John Karelse staan we uitgebreid stil bij het verlies van een groot NAC-man. 

MVV eerste horde 
Na een teleurstellende einde tegen Telstar, mag NAC het in de play-offs gaan opnemen tegen MVV. Dinsdagavond staat eerst de thuiswedstrijd op de agenda en zaterdag trekt de ploeg naar Maastricht. De eerste horde richting de Grote Markt moet wel genomen worden zonder de IJslander Omarsson en Zweed Wernersson. Hoe zijn de kansen voor NAC? 

Uitsupporters bij derby 
Ja, we weten dat het nog ver weg is. En ja, we moeten eerst nog andere wedstrijden spelen. Maar mocht het gebeuren dat NAC en Willem II elkaar treffen deze play-offs, zijn er uit-supporters welkom bij beide wedstrijden. Een mooie ontwikkeling en een kans om te laten zien dat het wel kan. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #167
Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
Liveblog: NAC-MVV 47 reacties
34 Reacties
61   9  
RaraNAC

Ik krijg het idee dat iedereen denkt dat we even van mvv winnen omdat we zo’n goede seizoenshelft hebben gehad…
Bedenk wel dat MVV de laatste periode “gewoon” boven ons is geëindigd..

We blijven NAC hè… we zitten al weer over een finale te lullen..

61   9  
RaraNAC

Ik krijg het idee dat iedereen denkt dat we even van mvv winnen omdat we zo’n goede seizoenshelft hebben gehad…
Bedenk wel dat MVV de laatste periode “gewoon” boven ons is geëindigd..

We blijven NAC hè… we zitten al weer over een finale te lullen..

10   6  
SjorsNac

Ik hoop dat het een strategie is van Hyballa en Omarson straks gewoon speelt, die hebben we echt nodig net als een vol stadion. Moet vanavond gewoon gebeuren, spannend!

15   10  
Ouwe Spionkop

Dit potje tegen MVV hebben we nog niet gewonnen.
Zeker niet zonder Wernersson die in vorm was en natuurlijk het gemis van doelpuntenmachine Omarsson .
Het is allemaal heel fragiel. Vooral achterin waarin echt niemand geblesseerd moet raken of geschorst moet worden. De vervangers zijn echt niet van niveau.
Bij MVV is topscorer Ruben van Bommel net op tijd opgelapt helaas.
Ook de lege plekken op de tribunes zullen er niet aan meewerken.
Maar goed dan moedigen wij maar wat harder aan!

19   4  
ennaojseejer

Nu is het geen tijd meer om te zeuren, gewoon 200% achter NAC staan vanavond. In de play-offs kan alles. Tot in het stadion!

22   4  
Mike Zonneveld

Zal ik ook nog even een duit in het zakje doen: we hebben deze pot nog niet zomaar verloren, in uitwedstrijden is MVV 3x niks dit seizoen en vond ze in de thuiswedstrijd het slechtste team dat op bezoek is gekomen dit seizoen.

25   2  
Wanny

NAC heeft toch wel een brede selectie hoor.

Je hebt gewoon nog Tom Boere en Velanas achter de hand. Dat is een luxe.
Ook op het middenveld is er behoorlijk wat keuze, zeker nu Vet weer terug is.

21   1  
bier en friet

Met een gemankeerd elftal zal mvv geen makkie worden, maar mvv heeft met 65 tegendoelpunten ( alleen jong ajax en nr 17-20 hadden meer tegendoelpunten) wel net de verdediging waar je een ook met back-up-aanvallers een kans tegen maakt.

Los van allerlei rationele argumenten waarom NAC wel of niet een kanshebber is voor promotie, begint er bij mij steeds meer iets te kriebelen. Voor mij zou het echt typisch NAC zijn om in zo'n seizoen te promoveren. Eerst kansloos. Dan ineens met een controversiële trainer en wat onverwachte aanwinsten een grote opstand. Dan net voor de play-offs een eerste keeper die rood pakt, waarna die rode kaart vervalt. Dan een afgeschreven speler die zich herpakt en dan weer geblesseerd raakt en dan nu als kers op de taart de topspeler die geblesseerd is of dan weer niet. En ergens misschien ook het overlijden van Dunga dat meespeelt of niet. En ook de hoop van supporters die de laatste weken opwelde en nu ineens weg is.

Als ik op de ratio ga zitten, dan zeg ik dat we volgend jaar lekker gaan opbouwen in de kkd. Als ik naar mijn gevoel luister dan komen er 6 van die wedstrijden als tegen nec. 6 bizarre potten, 6 keer dood en begraven en weer opstaan. En dan misschien in de allerlaatste minuut een onterecht afgekeurde goal oid. Nouja, we gaan het meemaken. Volle bak achter de club vanavond. Ze zullen het nodig hebben.

18   7  
Peter Maas is een baas

Het worden sowieso zenuwslopende wedstrijden.

Vorig jaar had niemand zin in deze wedstrijden omdat we een kansloos team hadden zonder Seuntjens en Haye.

Nu is de hoop en verwachting er weer. Met parels als Omarsonn, Garbett , Staring( wel in een dip nu) en Martina staat het elftal velen malen beter.

Promoveren we niet ( wat er dik inzit met Emmen in de halve finale) laat Maas dan maar lekker bouwen aan het elftal.

Er komt een bak geld vrij aan salarissen maar duidelijke versterkingen gehaald van kunnen worden. En misschien enorme meevallers met transfers van Verbruggen en Haye.

Ik heb er hoe dan ook zin in deze zomer. Het mooiste zou zijn dat NAC nog eens circa 3 miljoen aan inkomsten tegemoet ziet komen.

Even wat anders . Als we promoveren, moesten we dan die Velthuis niet verplicht overnemen... Dat is wel echt geld regelrecht in het putje gooien . Dankzij die geweldige koekenbakker uit Roosendaal

8   5  
RV

Inderdaad Wanny, maar ook Herrmann zeker niet vergeten.
Komt naar mijn mening toch het beste tot zijn recht als echte spits en kan het die verdediging van MVV heel lastig maken denk ik.

Maar ik verwacht dat er voor Boere gekozen gaat worden, lijkt me prima.

5   5  
Nac

@RV

Het duo vanavond wordt Velanas en van der Sande.

Van der Sande en Boere zijn de zelfde types, dus of de één speelt of de ander.

20   4  
Ouwe Spionkop

Als je niet kan gaan vanavond haal dan je reservering even weg.
Het is een kleine moeite en je geeft je mede supporters een kans de wedstrijden te bezoeken, of zelfs naast elkaar te zitten op de lange zijdes.
Ook levert het onze club meer inkomsten op.

14   2  
Barry @ Ouwe Spionkop

Ik heb wat oudere kennissen die naar NAC gaan en ik weet zeker dat het merendeel niet eens weet dat dit kan en hoe dit moet. Ik neem aan dat NAC deze fout niet nogmaals gaat maken.

8   48  
van Flieger

Niet uitverkocht? Hoe kan dat nou? Al die handlangertjes die hier de stemming al maanden verzieken met hun toeschouwersaantallen. Het zat toch altijd vol?

13   6  
Wanny

De vraag is of dit een fout van NAC is.

Deze wedstrijd vindt op heel korte termijn plaats en je wil ook je vaste bezoekers even de tijd geven om een kaartje te kopen.

25   5  
Wanny

@ Van Flieger

Waarom is het nodig om hier nu te gaan provoceren?

21   3  
Kinderkaartje

@Wanny

Don't feed the troll.

5   21  
van Flieger

Wanny - waarom was het nodig daarover te liegen?

18   7  
Kopspion

Van Flieger, waarom ben jij zo’n zeikerd ?
Stuk ongeluk !

Een nette opmerking van jou aangaande een overleden NAC icoon zien we hier niet hè !?

Sneu figuur op je alp

17   1  
Bungh

Laat het maar weer eens zo'n ouderwets bekeravondje worden met 11.000 fanatieke!
Zin in, 3-0.

7   3  
JBA

Wanneer het uitverkocht raakt verwacht ik dat NAC de overige niet geclaimde tickets wel vrijgeeft. Zijn echter momenteel nog 983 kaarten te koop.

6   2  
Ouwe Spionkop

Ik heb het even nagevraagd bij mij contact bij NAC.
Er hebben ruim 5000 sk houders hun kaar niet geclaimd. Nog bijna 1000 kaarten te koop.
Vak I is niet in de verkoop.
Schatting tussen 11.000 en 12.000 man vanavond. Tenzij het op het laatst nog heel hard gaat.

16   7  
Nacman

Van flieger is gewoon een gefrustreerde klein ventje door iedereen links laten liggen .
En woont op een verzonnen alp en reist zogenaamd heel de wereld af op zijn kamertje achter het internet.
De reden dat er minder kaarten verkocht zijn het late tijdstip en een door de weeks dag.
Niet iedereen kan net al fliegermans de hele dag uitrusten de meeste nacsupporters werken en hebben schoolgaande kinderen die op tijd naar bed moeten.
Ik zeg alvast flieger Proost op de mogelijke promotie van NAC neem nog een lekkere slok chateau du azijn.

10   1  
@SJORSNAC

Krijg meteen een flashback met toto Cornelissen die had toen in de NACompetetie ook een spuit nodig om te kunnen spelen
Toen hij toch speelde was mooi moment aan de Beatrix

13   3  
Breda83

Het is ook al zo vaak uitgelegd aan Hans Deelen, maar het past niet in zijn straatje van altijd maar zuigen, zeiken en klagen.

Toeschouwersaantallen zijn niet het aantal mensen wat de poortjes passeert, maar het aantal ‘verkochte’ kaarten. Dus seizoenskaarten plus daarop de los verkochte kaarten. En dat wijkt inderdaad altijd af, want er zullen altijd mensen met een seizoenskaart niet kunnen. Iedereen weet het, iedereen snapt het, maar Hans moet er weer een punt van maken.

3   2  
Scheppioni

@ ouwe spionkop
V bommel is er wel bij maar zijn grote compaan niet, normaal gesproken moet ons NAC dit kunnen klaren, anders is promotie ook terecht niet aan de orde ! HUP NAC !

17   3  
D'n Klaagmuur

@ Ouwe spinkop.

Ik vind het echt serieus triest dat aantal afhakers, Het is op zo'n avond als deze wel weer duidelijk waarom de sfeer altijd zo slecht is. Kennelijk boeit een man of 3000/4000 het voetbal geen hol en komt alleen maar om te zuipen op de vrijdagavond, want EIN-DE-LIJK gaat het ergens om en dan komt er slechts 12.000 man opdagen?

Laat? Werken morgen? Slappe smoesjes die er ook niet zouden zijn als het vanavond NAC - Ajax voor de beker zou zijn.

Van mij mag dat volk voortaan geheel wegblijven.

Vanavond alleen de echte NAC supporters aanwezig, laten we er een heksenketel van maken!

8   2  
De Gier

Helemaal eens met d’n klaagmuur. Eindelijk eens een potje dat echt ergens om gaat en dan 4000 man die hun kaart niet verlengen voor vandaag. Nou kan ik niet in iedereens portemonnee kijken en er zullen ook vast mensen echt verhinderd zijn, maar alsnog wel echt hele treurige cijfers.
Hup NAC

3   8  
N@©️

Omdat het vanavond kan:
Schop van Bommel

7   5  
Beest

Daar zijn ze weer de zelfverklaarde "echte supporters"
🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

6   3  
D'n Klaagmuur

@BEEST: voel je je weer aangevallen, omdat je van je vrouw weer niet de deur uit mocht vanavond?

3   6  
Beest

Vanavond in een boxje op uitnodiging van. Mijn vrouw gaat gezellig mee.
Jij ook veel plezier tjap👍😁

7   3  
Wanny

Laat iedereen zelf lekker beslissen of ie gaat of niet.

Er zijn er ook die moeten werken, een sportwedstrijd moeten spelen, morgen een examen hebben, een sterfgeval hebben, geen 17,50 kunnen missen etc etc

En er zijn er heel veel die wel komen. Veel meer dan bij de andere play off wedstrijden in deze ronde bij elkaar.

1   1  
Ivo

Di Michele Sanchez ipv Wernersson
Velanas ipv Omarson.

Verder de basis-11 waarmee we speelden tot en met Almere. Daarna was Vet geschorst. Op de bank zitten de usual suspects.

1   1  
van Flieger

Tja, veel lege plekken op F. Dat zijn de feiten. Niet het gewauwel van 'NACman' en andere leugenaars.

Laad alle berichten na dit bericht in