Wij gaan niet opzij

Tikkie naar het Zuiden - Podcast #152

Das Phantom

In aflevering 152 van Een Tikkie naar het Zuiden klimmen Levien, Yannick en Thijs achter de microfoons om de weer bomvolle NAC-week te bespreken. Een heerlijke wedstrijd met Hyballa langs de lijn, prachtig nieuws voor Ralf Seuntjens, veel nieuwe spelers en consequenties voor de rest van de selectie.

Vijfklapper tegen Jong AZ 
NAC won vrijdagavond met 5-1 van Jong AZ. Peter Hyballa stond voor het eerst langs de lijn en zag zijn ploeg veel scoren, maar ook veel kansen weggeven. Het was in ieder geval weer leuk om naar NAC te gaan, is een veel gehoorde conclusie. Wat betekent dit voor de rest van het seizoen? 

Nieuwe spelers, oude spelers 
Een hoop nieuwe namen in Breda. Voor het weekend werd Tom Boere al gehaald en maandagavond tekende Adam Kaied zijn contract. Nieuw-Zeelander Matthew Garbett staat ook klaar in de startblokken. Dit heeft gevolgen voor onder meer Alex Plat. En wat gaat er gebeuren met Ody Velanas en zijn contract? 

Seuntjens = schoon! 
Het mooiste nieuws kwam deze week van Ralf Seuntjens. Tussen al het transfergeweld door liet de Bredanaar weten schoon te zijn. De behandeligen tegen de lymfeklierkanker die vorig jaar werd geconstateerd hebben zijn werk gedaan.  

 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #153
Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
16 Reacties
68   1  
Molenschot Loco

Seuntjes is schoon is het MOOISTE BERICHT BY FARR!!!

68   1  
Molenschot Loco

Seuntjes is schoon is het MOOISTE BERICHT BY FARR!!!

16   1  
Ad B uit Roosendaal

Inderdaad een belangrijk bericht. Gezondheid gaat cor.

Veel succes Ralf!

6   1  
Ad B uit Roosendaal

cor is voor

50   17  
Nac-till-i-die

Spelers toezingen in de warming up is voor mij altijd een uniek iets van NAC geweest. Tegenwoordig zijn we mede door het spel op het veld ook als supporters achtergebleven op het gebied van sfeer. Persoonlijk vind ik dat het tijd is om dit te verbeteren. Ben zelf niet creatief, maar ben benieuwd hoe mede supporters denken over de volgende nummers.

Tututututututu tutututututu tututututututu tutututututu tututuuuuuutu tututuuuuutu tutututututu BANZUZI

https://youtu.be/Q9KXKmpDgjc


Oooow, Tom Boere is Bredanaar, hij scoort zijn goals voor NAC. En als hij weer een doelpunt maakt, dan zingen wij heel hard….

https://youtu.be/1YN9EJp-370


Omarsson, our Island man, he is scoring goals, he is the fk man. Dududu dududu dududu dududu. Omarsson, our Island man, he is scoring goals, he is the fk man.

https://youtube.com/shorts/UMw3sXoQwyg?feature=share


Jalalalalalala Sabir Agougil, jalalalalalala Sabir Agougil

https://youtu.be/7ChhmyI7vOo

1,2,3,4 i like it, i like it, i like it, i like it, oooh
Ooooh here we gooooo Breda is the place that i love

https://youtu.be/wtyyyS7EYQQ

Dududududududududududududu, NAC dat is mijn cluppie, de club waar ik van houd. We komen van Breda, we komen van Breda. Onze club zal nooit vergaan, zolang de liefde blijft bestaan. We komen van Breda, we komen van Breda. We vallen neer en we staan weer op. Want wij zijn NAC en NAC is noad.

https://youtu.be/4GdV9snm4bs

21   2  
Fan uit Zevenbergen

Ado - nac
Live op espn 3

27   22  
Mike

Om aan te sluiten bij nac til I die, we hadden er in het stadion nog over van de week, de originaliteit van alle nac songs. Die is echt ver te zoeken, vroeger hoorde je 20 verschillende liedjes, tegenwoordig is het 1 of twee.

Waar zijn de originele songs, waar zijn de liedjes voor de trainer, net zoals vroeger?

Ik heb er nog een voor onze Peter……

Peter hyballa, Peter hyballa, you make me happy heb the skies are grey.
We could have (naam trainer tegenpartij)
bit he is a wanker!
So please dont take hyballa away!

Voorbeeld doet goed volgen hoop ik!

17   8  
Nac-till-i-die

Hele goede toevoeging van je Mike. Wij als supporters moeten nu echt mee op het positieve sentiment wat ontstaat rondom de club.
Zou mooi zijn als we dan weer kunnen roepen dat we de beste supporters zijn zonder dat je bij jezelf denkt wat zeg ik nou eigenlijk.
Heb trouwens nog een dingetje. Het lied, we love you where you go we follow, is heel lastig in te starten. Veel makkelijker is om dit bij een doeltrap van de tegenstander te doen. Ipv ooow pizza, gewoon massaal deze erin knallen

44   6  
Ivo

10x per wedstrijd "Overal waar we komen" voelt inmiddels een beetje afgezaagd. 1x per wedstrijd is genoeg. Bijvoorbeeld standaard op 19:12 in de wedstrijd.

Ik ben benieuwd of we inderdaad weer eens creatief voor de dag kunnen komen.

11   0  
Arnac

@Mike

Dat nummer hebben we jarenlang gezongen. Totdat we minder 'happy' werden met de trainers.

4   10  
Ratkopf

Hopelijk komt er nog een ervaren cv vandaag binnen. Ik moet zelf denken aan Bart Meijers, ik zocht het even op en hij heeft nog geen seconde gemist in de roemeense eredivisie, reserve aanvoerder en speelt daar in de subtop. Weet alleen niet of hij haalbaar is. Is inmiddels 2x zoveel waard als de duurste speler van nac.

6   1  
Eastwood

@ivo ‘we’? Zou zeggen, neem zelf het voortouw zou ik zeggen!

3   16  
Tip

Beste bericht Ralph !! Betreffende liedjes. Sfeer ontstaat m.i. spontaan n.a.v. wat op het veld gebeurd. Een nieuw lied dat aanslaat is er dan ook plots omdat een paar mensen die iets bedenken volop steun krijgen van de tribunes. Het lied “ overal waar we komen vragen de mensen ? … “ heeft mij nooit geïnspireerd. Het is toch een raar lied, mensen vragen toch helemaal niet “ wie we zijn ?” Ze weten toch wel dat ze tegen NAC/Breda spelen ?

3   0  
Mf3

Ralph is een held!!

2   4  
Nac-till-i-die @tip

Dat heb ik al zo vaak gehoord dat alles spontaan komt en als reactie op het veld, maar laten we eerlijk zijn dat dit natuurlijk echt niet met alles gaat. Tuurlijk heeft sfeer te maken met wat er op het veld gebeurd, maar zo ver we nu zijn afgezakt is soms echt schandalig. En ook als het spel slecht is vind ik dat je als supporters de gasten kan steunen door ze vooruit te schreeuwen.

1   3  
Tip

@NAC Till I DIE. Begrijp jou best. Maar op een of andere manier moet de vlam wel in de pan slaan. Ik kan vanaf zeg 1966 zo een wedstijd of 15 noemen waar dat in gebeurde. Die wedstrijden vergeet je nooit meer. Bv. NAC - VVV voor de beker met 3-2 gewonnen. Toen ontplofte de zaak echt anti scheidsrechter. Ik stel me wel op het principe dat ik een eigen speler nooit afzeik of uitfluit. Kan incidenteel heel even een emotionele oprisping zijn maar ik heb er direct spijt van.

0   0  
Marti

Mijn complimenten voor het prettig kunnen luisteren naar de podcast , en dat jullie elkaar rustig uit lieten praten , en Thijs Geen binnensmonds gepraat echt een verademing TOP ! 👍

Laad alle berichten na dit bericht in