Overal waar we komen

Ton Lokhoff: "Nooit meer nummer 10? Ik zou het juist omdraaien"

Das Phantom

Deze week overleed op zestigjarige leeftijd Diego Maradona. Olympique Marseille-trainer André Villas-Boas stelde voor om het rugnummer van de Argentijnse voetballegende te bevriezen, maar daar voelt Ton Lokhoff niks voor.

Lokhoff heeft Maradona zelf één keer ontmoet toen hij met NAC op een trainingskamp aanwezig was op Papendal en Maradona met FC Barcelona in Nederland was neergestreken. " Ik kan de dag nog zó voor me halen. En dat zegt genoeg, lijkt me", aldus Lokhoff in gesprek met het AD. 

Het NAC-icoon vindt het een goed idee dat het stadion van Napoli wordt vernoemd naar de man die de Italiaanse club twee keer kampioen maakte. Het rugnummer tien bevriezen vindt hij echter geen goed plan. "Het moet als voetballer juist een motivatie zijn om dat nummer te mógen dragen. Elk elftal, op welk niveau dan ook, heeft zijn eigen Maradona. En diegene, de beste speler dus, verdient het allermooiste nummer. Het nummer tien" 

 

Bron:
B-Side Rats, AD
Terug naar overzicht
11 Reacties
43    
Breda1912

Eens! Hoe treurig ook, het lijkt mij een beetje overtrokken om nummer 10 nooit meer te gebruiken. Iedereen heeft zijn of haar eigen held en, hoe groot Maradona ook was, na het overlijden van Cruijff kwam het ook in niemand op om rugnummer 14 nooit meer te gebruiken.

21    
Kipiani

Onze nummer 10 of all times: de Lok !

-11    
Ouwe spionkop

Het is nu TIEN voor half zes.

3    
Geenvoetbalkenner

@spionkop fijn dat je 10 met hoofdletters schrijft anders had niemand deze grap gesnapt.

7    
Cool hand

Waarom gaan mensen onzin praten als iemand overlijdt?

0    
Reflektor

Ouwe spionkop , klootzak.

4    
Optimist

@Kipiani
Dat was toch zijn opvolger?

Hopelijk komt Lokhoff ooit weer terug bij NAC; zo veel voetbalkennis en een echte NOAD mentaliteit.

1    
Scheppioni

Eens met mister NAC !

1    
geelzwartwit

Als kind was destijds nummer 10 Platini in het zwart wit gestreept van juventus mijn grote voorbeeld met zijn vrije trappen. Door die man stond ik avonden achter elkaar mijn traptechniek te oefenen totdat ik hem uiteindelijk ook uit alle standen met een curve de kruising in kon draaien.

Ieder zijn eigen nummer tien als voorbeeld zou ik zeggen. En bij NAC is Lokhoff ook de meest aansprekende tien geweest voor mij.

0    
Ad B uit Roosendaal

Maradonna was een legendarische voetballer. Hij heeft voor velen heel veel betekend.

M.b.t. nummer 10: hadden we bij NAC op dit moment maar een goede nummer 10. Helaas.

0    
Tipex

@ AD B UIT DE KAAI

Maradona

Laad alle berichten na dit bericht in