Wij gaan niet opzij

'Transfer Verschueren naar Lommel voor het weekend afgerond'

Raskolnikov

De transfer van Arno Verschueren naar Lommel SK wordt nog voor het weekend afgerond. Dat meldt BN DeStem vanochtend. Volgens de krant levert de middenvelder NAC een transfersom tussen 250.000 en 300.000 euro op.

Lommel komt uit in de Belgische eerste divisie en is daarom sportief op dit moment geen stap vooruit. De Belgische club loopt echter over van ambitie en lijkt Verschueren daarmee overtuigd te hebben. De 23-jarige middenvelder zal in België een goed salaris gaan verdienen en weet dat hij, als het een beetje meezit, na komend seizoen op het hoogste niveau uit zal komen.

Alle inkomsten zijn natuurlijk meegenomen op dit moment, maar financieel wordt NAC volgens BN DeStem niet heel veel wijzer van de transfer. De krant stelt dat oud-technisch directeur Hans Smulders een nogal aparte constructie in het contract van Verschueren op liet nemen. De voormalig t.d. is de zaakwaarnemer van Verschueren en liet naar verluidt een document aan het contract toevoegen, waarin werd opgenomen dat er na zijn vertrek bij NAC een gelimiteerde afkoopsom van om en nabij drie ton geactiveerd zou worden. Als t.d. van NAC kon hij daarmee vragen wat hij wilde, terwijl hij als zaakwaarnemer zijn cliënt voor weinig weg kon brengen. Of deze bewering klopt, is voor ons niet na te gaan. 

NAC doet zoals gebruikelijk geen mededelingen over lopende onderhandelingen, maar Lommel erkent dat er interesse is. Harm van Veldhoven, directeur bij de Belgische tweedeklasser: "Dat is geen onzin. Arno ben ik altijd blijven volgen sinds ik hem op jonge leeftijd bij Westerlo, waar ik toen trainer was, heb gehad. Maar zolang er niet iets is afgerond, kan ik niks meer zeggen."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
110 Reacties
216   25  
ibio

Hij is te belangrijk. Hij is je topscorer.

Houd hem aan zijn contract en dan mag hij aan het eind van het jaar gratis weg.
Een nieuwe Verschueren koop je niet voor €250000

41   2  
Naccie1912

Wat een schrale transfersom als dit waar is.. Had voor een van de beste spelers wel wat meer verwacht dan 2,5 à 3 ton..

38   24  
Dun Diëe

Smulders draait NAC nog even mooi een poot uit na het - in zijn ogen - onterechte ontslag. Wat ik me wel afvraag is of hij het echt allemaal met die bedoelingen bedacht heeft. Zo is het wel opgeschreven in de Stem. Maar lijkt me wel erg onwaarschijnlijk:

Smulders verlengt het contract van Verschueren met een gelimiteerde transfersom die enkel geactiveerd wordt als Smulders niet meer bij NAC in dienst is. Er vanuit gaande dat dit zo is, laat de Stem het lijken alsof hij dit met voorbedachte raden heeft gedaan: “ik stel dit zo op zodat Verschueren lekker goedkoop wordt als ik bij Nac ontslagen wordt, zodat ik daarna zaakwaarnemer kan worden en hem lekker goedkoop ergens anders onder kan brengen.”

Zou Smulders toen hij dit contract opmaakte al hebben bedacht dat hij na zijn periode bij NAC zaakwaarnemer zou worden? Dat lijkt me sterk. Maar waarom die clausule dan zo opgesteld is, is wellicht een beetje raar. Wellicht wilde Verschueren graag een gelimiteerde afkoopsom in zijn contract, en Smulders liever niet. En dit was de enige manier waarop Verschueren ermee akkoord ging?

33   8  
Johnny1912

Naccie 1912

Dat is de gelimiteerde transfersom in het contract! Die erin is gezet door de huidige zaakwaarnemer en onze slechtste TD in 10 jaar met veel praatjes: Smulrol!

216   25  
ibio

Hij is te belangrijk. Hij is je topscorer.

Houd hem aan zijn contract en dan mag hij aan het eind van het jaar gratis weg.
Een nieuwe Verschueren koop je niet voor €250000

74   8  
Arie

Wat een supergoed controlerend orgaan die RvC!
Als je weet dat de TD ook de zaakwaarnemer is ga je dat contract toch helemaal nalezen en zulk soort dingen meteen uit het contract verwijderen.

70   5  
Baosje

ik vraag me af of zoiets niet met een of andere procedure is aan te vechten ..

Smulders die als TD én zaakwaarnemer van Verschuren een dergelijke constructie bedenkt .. is dat niet de reinste vorm van belangenverstrengeling en dus net zoiets als handelen in aandelen met voorkennis ( hetgeen ook verboden is ) ?

ik hoop dat NAC Arno aan zijn contract gaat houden , promoveren mét Arno ( een van je steunpilaren in het elftal) is méér waar dan die 250.000 - 300.000 euro waar BNDeStem het over heeft...
dan volgend jaar maar gratis de deur uit ......

ik gun het Smulders niet het plezier dat hij deze misselijkmakende transfer kan maken !



34   6  
Steefl

Als dit waar is moeten we Smulders nooit meer in het stadion laten. Ongelooflijk.

NAC kan Verschueren niet aan het contract houden, dat is het hele idee van die clausule. Als een club die wil betalen staat NAC buitenspel.

57   9  
Ouwe Spionkop

Hele vreemde rol van die lul van Smulders.
Spelersmakelaar en TD tegelijk. Mag dit eigenlijk allemaal wel?
Dit lijkt me een telefoontje naar een advocaat waard voordat je deze transfer afrond.
Als ik die Smulders ooit tegenkom sla ik hem op zn bek. Wat een ravage dat die vent heeft aangericht.

11   9  
Hont

Bijzonder jammer dat Arno vertrekt. Hadden we zeker goed kunnen gebruiken. Jammer van het lage bedrag, maar misschien toch liever nu nog iets ervoor krijgen dan over een jaar niks. 250.000 is toch weer het salaris voor 2 topspelers op KKD niveau. Komt dit bedrag in zijn geheel bovenop het al bestaande spelersbudget?
Vergeet ook niet dat NAC zo goed als nooit iets verdient aan verkoop van spelers, overgrote merendeel loopt (bijna) gratis de deur uit.

Bedankt voor je inzet de afgelopen jaren Arno!

7   4  
den hulk

kan nac de afkoopsom van smulders betalen

11   88  
Nachoreca1

Houdoe en bedankt. Laatste 1,5 seizoen aardige pieken maar de rest was matig tot zwaar klote. Vaak geïrriteerd aan hem...maar ja, aan wie niet..?! Stel dat bn de stem voor de helft gelijk heect..., dan hebben we nog een kut beleid met de hoofdletter K als je maar 2,5 ton vangt....
Pffff

19   3  
henk

Naïef dat er nog mensen zijn die denken dat dit nog gerepareerd had kunnen worden na het tekenen van het contract. Een speler gaat zo'n clausule niet opgeven. Een open deur, maar dit had nooit in het contract mogen staan.

19   3  
Jf

Jammer en Smulders is duidelijk een vies mannetje. Ik weet niet of dit kan maar sowieso een stukje naar buiten brengen zodat andere clubs niet meer in de val trappen.

Ik ben benieuwd wie er voor hem in de plaats komt want het aantal box to box speler zoals hem zijn schaars.

Wel ruimte om aankopen te doen.

34   10  
Chris W.M.

@ibio

Zo werkt het natuurlijk niet. Op het moment dat iemand de contractueel vastgestelde transfersom op tafel ligt bestaat er in wezen geen contract meer. NAC heeft nu niets meer te zeggen of te onderhandelen, zolang aan de voorwaarden die vastgelegd zijn in zijn contract wordt voldaan is Arno weg. Je moet dus hopen dat er een doorverkooppercentage is vastgelegd, wat de 250-300K nog een beetje zou rechtvaardigen.

Arno zijn contract is verlengd toen NAC in de Ere speelde. Die zal dus wel een leuke salaris verhoging gekregen. Dat, samen met de 250-300K geeft wat ruimte op je budget, en wellicht staat zijn vervanger inderdaad al klaar in de persoon van van Ooijen. Die zou de week voordat Hyballa ontslagen werd zijn keuze maken, en vervolgens is het stil. Ik heb dus nog goede hoop dat hij alsnog komt, aangezien hij al eerder onder Steijn gewerkt heeft, en wellicht gewacht heeft of Steijn hem ook wil hebben.

Hoe dan ook, klote dat hij weg gaat. Maar allang blij dat het niet transfervrij is.

26   14  
Ouwe Spionkop

@Chris
Verschueren is echt veel beter dan die Van Ooijen.
Dat is gewoon een hele middelmatige speler. Verschueren kan echt een topper worden!

9   1  
Badeend

Als dit waar is, is het schandelijk. Al geloof ik niet - zoals enkelen hierboven wel - dat Smulrol tijdens zijn dienstverband als TD bij NAC al zaakwaarnemer (van Verschueren) was. Als dat geaccepteerd zou zijn door Goetzee én RvC, hebben we er nog een heel ander probleem bij.

Blijft de vraag of deze clausule inderdaad bestaat én of Smulrol die bewust zo heeft opgesteld. Hij maakt er in elk geval gebruik van en dat is op zijn minst onfatsoenlijk. Des te beter dat we van deze hansworst af zijn, hier moet je als club niet mee geassocieerd worden.

11   25  
Grote kerk

Kunnen we dan nu zelfs eens wat beweging maken op de transfermarkt? Nog geen 1 fatsoenlijke versterking binnen.

12   2  
Henri

Ik vraag me alleen af of het juridisch is toegestaan dat een werknemer, in deze Smulders, een contract opmaakt met een inhoud waarvan hij en de contractant voordeel hebben na zijn vertrek bij zijn werkgever. Duidelijk is in ieder geval dat hij in deze niet de belangen van zijn werkgever heeft behartigd, wat je van een goed werknemer toch mag verwachten .

33   10  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Niet te vergelijken. Van Ooijen is een bewezen Eredivisie speler, terwijl Verschueren eigenlijk alleen het afgelopen jaar constant op een hoog niveau gepresteerd heeft. Laten we eerlijk zijn. Uiteraard heeft Verschueren veel meer potentie gezien zijn leeftijd, maar het feit dat in al die jaren nu alleen Lommel, en dan wellicht ook nog vanwege zijn clausule, zich met hem wil versterken zegt wellicht wat over hoe andere clubs zijn kwaliteiten inschatten. Nogmaals, ik ben het eens met iedereen die zegt dat hij veel meer waard is, en ik zie hem echt wel liever bijtekenen dan dat hij vertrekt, maar zijn vertrek is gelukkig op te vangen.

13   10  
Breetjeda

Liever nog een jaartje houden en dan maar gratis weg.

Big Arno is meer waard dan dit schamele bedragje

18   2  
Sjef de gevulde koek

Idd zulke dingen kunnen alleen bij NAC. Overigens leuk dat Lommel maar ik zou er niet dood gevonden willen worden. Geen aanhang niks. Vraag me af wat een Verschueren buiten een beter city salaris daar moet gaan doen. Helemaal op deze leeftijd kan makkelijk bij een eredivisie club mee. Naja Smulders, City samenwerking, City group etc ik begin er van te kotsen.

11   1  
Pannelap

Dat heeft @Smullie dan toch weer geweldig geregeld. Er ligt een zware taak voor de nieuwe TD om dergelijk vakmanschap en leiderschap te overklassen...... *zucht.

Hup NAC

11   1  
NACHouten

Belangrijk om vast te stellen of dit inderdaad zo in het contract staat. Lijkt me heel sterk dat dit mag. Het is gewoon een klassiek voorbeeld van belangenverstrengeling. De enige manier waarop dat zou kunnen gebeuren is wanneer HS compleet solo kon handelen namens NAC. En dat zou natuurlijk te gek voor woorden zijn

18   0  
De Kroonprins

Het is vrij gebruikelijk om in arbeidsovereenkomsten een zogenaamd ronselbeding op te nemen. Op basis van een dergelijk beding wordt het een (oud-)werknemer verboden om gedurende een bepaalde periode na beëindiging van het dienstverband medewerkers te benaderen met het oogpunt om deze werknemers hun arbeidsovereenkomst op te laten zeggen of te beëindigen.
Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat iemand die inhoudelijk volledig op de hoogte van de arbeidsovereenkomst van een werknemer, deze informatie kan gebruiken ten behoeve van doeleinden die niet in het belang zijn van de voormalig werkgever. Klaarblijkelijk doet NAC hier echter niet aan, indien dit verhaal op waarheid berust.

12   8  
Real Robert

Een speler tegen zijn zin houden levert ook niets op.
Is toch verder een goed bedrag. Die Verschueren is toch geen top-speler?
Ik zou als NAC , na alle afkoopsommen, toch wat juridische kosten gaan maken, om te kijken of je Smulders kunt aanpakken.
Er waren meer dubieuze deals in Belgie en op de Balkan.

12   0  
Badeend

@ Kroonprins

Of Smulrol heeft bij zijn ontslag/vertrek wat eisen gesteld zoals het opgeven van dat "ronselbeding". Ik zou er -helaas- niet verbaasd over zijn als NAC daar vervolgens akkoord mee is gegaan (heeft moeten gaan).

Sowieso is het behoorlijk dubieus. Als dit waar is: aan de grote klok ermee.

Maar goed, dat zal NAC wel niet willen/durven gezien oa de eigen dubieuze activiteiten rond Kali (Virton? Laat me niet lachen), Vloet (Chiasso?) en wellicht nog wel meer dat het licht niet verdraagt maar waar wij nog niets van weten.

Wat mij betreft is "zo werkt de (voetbal-)wereld nou eenmaal" verder het slechtste argument ooit. Ik hoop dat mijn club fatsoenlijk is of wordt.

7   4  
Johan Apeldoorn

Het heeft geen zin om te gaan speculeren wat voor afspraken er gemaakt zijn en zijn vastgelegd in het contract.

Verschueren laten gaan lijkt me prima, nu NAC er nog een transfersom voor ontvangt. Mag van mij ook blijven en nog een jaar vlammen.

16   2  
Ivo

Smulders was dus al ver voor zijn vertrek bezig met zijn eigen belangen. Dit is heel erg discutabel allemaal en de vraag is of dit juridisch wel kan en mag. Qua bedrijfsethiek is het in ieder geval ontzettend slecht. NAC heeft zitten slapen en later de tekenbevoegdheid bij de TD weggehaald.

Dit soort vuile was wordt meestal niet buitengehangen, kan je nagaan wat er mogelijk allemaal nog meer gerommeld is door Smulders.

Verschueren wil blijkbaar niet meer verlengen bij NAC en heeft zijn zinnen gezet op Lommel. We kunnen niet zo veel anders dan hem laten gaan en er het maximale bedrag voor binnenhalen. Jammer maar maak de deal maar snel rond dan kunnen we verder. Een vertrek van Verschueren gaat wel echt pijn doen.

11   3  
Ivo

O ja, voor 250-300K + het salaris van Verschueren dat vrij valt kan je 2 topmiddenvelders op KKD niveau halen. En dat is ook nodig. Op dit moment hebben we alleen nog Haye als onbetwiste basisspeler. Kali is één groot vraagteken en Azzagari is nog wat onervaren. El Allouchi vind ik meer een vleugelspeler dan een middenvelder.

21   1  
HarmeNAC

@Ivo, ik vind Azzagari wel echt een talent hoor. Heeft ook een goede fysiek. Dit is nou zo'n jongen die je in de eerste divisie kansen moet geven.

13   7  
Buurman

Ik sta van deze clausule niet te kijken. Is het niemand meer bekend dat de heer M. indertijd een contract had bij NAC dat hij boven een bepaald bedrag voor eigen rekening in de transfersom mocht onderhandelen ? Dat was nog ongelofelijker. Het is allemaal een gevolg van een organisatie die onprofessioneel werd geleid door steeds wisselende mensen en een organisatie waar in feite niet wordt gecontroleerd op hoofdzaken. Ik schrijf WERD en hoop dus dat Manders het wel goed gaat doen. Daar kan overigens nog helemaal niemand iets over zeggen. Afwachten maar weer.

De keus van Verschueren is als je eerlijk bent een mooie keus. Vlakbij huis lekker voetballen tegen een perfect salaris. En dat in een rustige omgeving waar geen wanorde heerst maar wel een prima menselijke sfeer. Wat men bij SK Lommel mee maakt is natuurlijk een jongens droom, met dank aan de Bruyne. Je kunt een promotie in een divisie lager eigenlijk kopen. Toen NAC indertijd onder Oltmans kampioen werd de erewaardige selectie behouden. Dat kosten toen een berg geld maar je was na 1 seizoen wel uit die enorme kloten divisie. Wat is goedkoop en duurkoop ?
Lommel gaat echt wel promoveren. Dat is bij NAC zeker ook mogelijk maar dan moeten er nog wel enkele goede ervaren spelers gehaald worden. Heb begrepen twee weken terug dat van Ooyen niet komt. Maar met een nieuwe trainer en wat geld erbij weet je het nooit. Maar de kans ik klein. Zijn echter nog genoeg voetballers te vinden. Mits budget er voor.

7   1  
Ivo

@HarmeNAC

Hij is zeker een talent en ik zou hem ook zeker niet verhuren.
Ik zie hem meer als de 4e middenvelder achter 3 onbetwiste basisspelers.
We willen promoveren, gebrek aan ervaring mag ons dit jaar niet opbreken.
Azzagari gaat echt wel genoeg speeltijd krijgen, maar is voor mij nog geen speler die bij de eerste 11 basisspelers zit.

10   2  
Willem 4,5

Een reden te meer om eens rustig te zoeken naar een TD die wel integer is en geen schimmige constructies verzint in zijn eigen voordeel. Maar ja het toenmalige bestuur stond erbij en keek er na. Volgens mij hebben we nu een voorzitter die je geen lulverhaal moet verkopen, zulke akties gaan nu niet meer gebeuren. Verder veel succes Arno, jammer dat je vertrekt, je was een goede positieve speler!

7   7  
Sjak

@Johnny1912

Beetje Blanco roeptoeteren, ben je bij die onderhandelingen geweest, denk het niet. man man man wat een niveau weer..

5   7  
anoniem73

Wellicht city even bellen dat ze een normale transfersom betalen. zijn toch ooit met NAC een samenwerkingsverband aangegaan!!!

0   5  
Robberto

Even afwachten of Arno echt vertrekt. Helaas hebben we gewoon te maken met een gelimiteerde transfersom en kunnen we hem niet aan zijn contract houden. Arno wil na komend seizoen sowieso weg, dus op deze manier ontvangen we nog wat geld voor hem. In mijn optiek te weinig om een volwaardig vervanger aan te trekken of het moet een groot talent van City zijn. Dat zie ik eigenlijk niet gebeuren.

In dit geval gaat het er natuurlijk ook om wat de speler zelf wil. Arno kun je niet kwalijk nemen dat hij ambitieus is en snel in de Eredivisie van België wil spelen als zijn mogelijk nieuwe club daar natuurlijk in slaagt.

Je kunt je wel afvragen wat de bestuurlijke chaos heeft gedaan met de spelersgroep. Willen die weg of zijn juist blij met een contract in deze tijd. Zelfde geldt voor nieuwe spelers. Hoe kijken die nu tegen NAC aan, nu ook het stadion niet eens voor de helft gevuld zal zijn.

19   9  
Ouwe Spionkop

Onbegrijpelijk dat supporters hier de stap van Verschueren logisch noemen.
Laat me jullie even uit de droom helpen. De club bungelt onderaan in Belgische 2e klasse, met 1700 toeschouwers gemiddeld en een bouwval stadionnetje waar ze zich bij Dordrecht voor zouden schamen.
Dat zaakje stinkt aan alle kanten!

9   1  
Badeend

Hoe langer ik dit op me in laat werken, hoe bizarder het voelt.

Overigens, als dit waar is: complimenten aan Yadran. Die heeft dan - geheel tegen zijn gewoonte in - daadwerkelijk nieuws gebracht. Dat feit op zich mag van mij wel in de krant en dan hoop ik dat BSR het wel als nieuwsbericht brengt (tussen aanhalingstekens) - het is toch NAC (gerelateerd) nieuws. En ik verwacht onder dat specifieke bericht eigenlijk alleen maar hosanna en felicitaties aan Blanco. Heeft Karel Mul ook weer zijn zin.


</grappig bedoelde modus>

7   5  
Scheids!

Als je Arno aan zijn contract gaat houden, zal hij absoluut de opdracht krijgen om op 70% van zijn kunnen te gaan spelen, teneinde zo alsnog een transfer af te dwingen!
Maar NAC moet begrijpen dat deze transfer niet tegen te houden is en je de gunfactor ook bij Arno moet leggen!
Aan hem heeft het zéker niet gelegen dat het een zooitje is geworden binnen onze club. Nu alle neuzen dezelfde kant op, team samensmelten en gaan voor promotiekansen!

15   5  
Braze

Handelen met voorkennis en belangenverstrengeling.
Als de feiten zijn als in de krant vermeld moet zoiets door de club bij de KNVB aanhangig gemaakt worden. Misschien zelfs bij justitie.

9   4  
Wanny

250k is geen wereldbedrag, maar ook weer geen fooi die NAC kan laten lopen.

Wel goed dat Verschueren relatief snel vertrekt, zodat Steijn alsnog genoeg tijd heeft om een vervanger te vinden.

14   4  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

" Dat zaakje stinkt aan alle kanten! "

Hoezo? Die club is overgenomen door de City Group, en daar wordt nu veel geld in gepompt. Een ervaren CV van de nr. 2 uit NL gaat daar spelen, de trainer van NL onder 17 wordt daar assistent, nu Arno die kant op. Die club heeft ambitie en een partij die erachter zit die geld genoeg heeft die ambitie waar te maken. Daar stinkt niets aan, dat is gewoon een plan hebben en de middelen dat plan te verwezenlijken. Trouwens, afgelopen december is de gemeente Lommel akkoord gegaan met een renovatieplan voor dat stadion. Dus dat traject was al ingezet.

@Scheids!

Je kunt iemand niet aan zijn contract houden als in zijn contract een aantal voorwaarden staan waarvoor hij mag vertrekken en de kopende partij voldoet aan al die voorwaarden. Een extreem voorbeeld is Neymar. Die had een clausule in zijn contract staan dat ie voor 250 miljoen meen ik weg mocht. Barca was in de veronderstelling dat niemand dat ging betalen. Tot hij via een schimmige constructie 250 miljoen kreeg van de eigenaar van PSG om zijn contract af te kopen. Barca was daar ook machteloos in.

Op het moment dat Lommel met een onderdeel van die voorwaarden NIET akkoord wil gaan, dan kun je onderhandelen en kun je hem aan zijn contract houden. Maar als Lommel op alles ja zegt, en Arno is ook tevreden met het aanbod, dan is er niets wat je kunt doen om dat tegen te houden.

7   6  
076

Een natrapje van Eisinga? Hoe komt Blanco anders aan deze info? Hoe gekleurd is het opgeschreven als waarheid? En waarom is Verschueren niet door een berg clubs opgehaald?

Vragen....

NAC doe eens transparant en reageer ff op deze.

7   1  
Oosterhout076

Uiteindelijk heeft Verschueren zelf ook wat te zeggen. Hij heeft het inmiddels ook wel gezien vrees ik. Te veel onrust zorgt dat de verkeerde spelers vertrekken. Waarom neemt Smulders Kali niet mee...?

9   0  
Wanny

Overigens moet je als bedrijf niet toestaan, dat je directeur zakelijke banden heeft met een van zijn directe ondergeschikten.

Net zoals je technisch manager er geen nevenbedrijfje in dezelfde business op na moet houden.

Of NAC moet zo slecht betalen, dat deze heren anders niet rond konden komen.

10   5  
Rade

Een prima speler voor KKD en sympathieke gozer. Niets meer en niets minder. Wanneer je hiervoor aan transfersom en vrijkomend salaris zo’n 350K toe kan voegen aan je spelersbudget hoef je hier per saldo niet slechter van te worden.

Azzagari is een waardige opvolger. Moet komend seizoen gewoon in de basis. Doet qua potentie niet onder voor Gudelj

17   2  
Fred1

Als ik er vanuit het bedrijfsleven naar kijk dan zitten er toch wel heel veel haken en ogen aan een dergelijke constructie die op zijn minst merkwaardig te noemen zijn.
Dit neigt ook naar handelen met voorkennis.
Het lijkt mij stug als je hier een goede jurist op zou zetten dat daar geen positief resultaat uit rolt.
Men moet zich sowieso afvragen hoe komt zo'n constructie tot stand , wat is wellicht Verschueren beloofd na deze constructie en heeft Smulders niet 2 petten op gehad toen hij deze constructie uit de mouw schudde.
Heeft Goetzee destijds dan ook zitten snurken, er moeten toch wel wat wenkbrauwen omhoog gaan als je een dergelijk contract onder ogen krijgt?
Ik denk niet dat de TD Smulders maar de makelaar Smulders de contracten heeft afgesloten.
Ik denk dat er personen zijn die er meer aan verdienen dan NAC.
Zeker als de geschatte waarde 9 Ton is .
Het is een smerig verrot wereldje.

15   10  
ibio

Als een club €250.000 gaat betalen, dan ben je als NAC niet verplicht om daar aan mee te werken. De clausule houdt in dat hij dan voor dat bedrag verkocht kan worden. NAC mag hem aan zijn contract houden.

Het lijkt mij een win win situatie als hij dit jaar blijft.

Het verbaast mij dat sommige van jullie denken dat je je wel even 2 a 3 vergelijkbare spelers kan halen.

Verschueren is de motor van dit team, de beste speler. Die moet je niet gemakkelijk laten gaan.

11   9  
Fred1

Eens met Ibio, ik zou hem gewoon aan zijn contract houden.
Er wordt al zoveel over de balk gegooid dan kan dat beetje er ook wel bij.
Die 250.000 valt in het niet bij promotie.

8   1  
Pizzabakker

Aan zijn contract houden prima, maar als ze hem daar in Lommel een exorbitant salarisvoorstel hebben gedaan dan houdt je hem echt niet hier. Als zelfs spelers ervoor kiezen om daar te gaan ballen in plaats van voorronde Champions League spelen, dan moeten daar flinke bedragen worden uitgedeeld.
Zal me niets verbazen als Lommel in twee seizoenen doorstoomt naar de (sub)top van het Belgische voetbal.
Doet me overigens wel nadenken waar wij hadden kunnen staan als de City Group enkele jaren geleden wel een meerderheidsbelang in NAC had kunnen bemachtigen.

10   1  
RichardPraha

Weer echt 'de NAC'...Een TD welke 2 petten op heeft en zijn eigen agenda erop na houdt(lees je mee Tommeke).

Naar mijn weten is het bij de meeste bonden niet eens toegestaan om naast je activiteiten als zaakwaarnemer OOK actief te zijn bij de bond of een club.

Wellicht had vetklep Smulders ten tijde van het ondertekenen van het contract met Verschueren helemaal geen actieve zaakwaarnemers licentie...maar als dat zo is dan zouden helemaal alle alarmbellen moeten gaan rinkelen bij personen welke de contracten welke Smulders opstelde moesten controleren.

Dus OF Smulders werd helemaal NIET gecontroleerd, wat ik niet uitsluit gezien de grote mate van amateurisme in de NAC organisatie, OF degene welke Smulders controleerde was bv Justin Goetzee welke een vriendje was van Hansje.

En wat is de rol van de RVC? Die behoren toch ook toezicht te houden op het beleid dus waarom werd door hen deze bizarre clausule eruit gehaald?

Smulders is wel echt op zn plaats in het wereldje van gladde en weinig integere zaakwaarnemers. Echt het type tweede hands auto verkoper.

Los van alles: 200-300K voor een speler als Verschueren is wellicht iets onder de marktconforme prijs maar 900k is ook niet echt realistisch voor een 12 in een dozijn speler in de KKD.

9   2  
sjef de gevulde koek

Als ik in 1 speler uit onze jeugd veel vertrouwen heb is het Azzagari wel. Was vorig jaa rin de voorbereiding samen met VD Hecke de beste speler. Jammer dat hij fysiek veel klachten kreeg daarna. Is nu fit en verwacht dat hij dit jaar vol in de basis komt te staan. Jongen met veel techniek en kracht en loopvermogen. Zou zo verschueren kunnen vervangen ben ik van overtuigd.

9   7  
Ouwe Spionkop

Als Arno dit echt gaat doen is mijn respect voor hem meteen weg.
Een speler met ambitie van 23 gaat niet naar een bouwval zonder supporters.
Jullie kunnen roepen wat je wil, maar het klopt niet.
Ook al is het overgenomen door City. Die zetten daar echt geen nieuw stadion weg. Ik blijf erbij dat het stinkt.

7   2  
Ivo

Denk je echt dat Verschueren nog 200% gaat geven als hij niet weg mag van NAC? Dat gaat geheid mis, spelers die weg willen moet je niet aan hun contract houden. Je wil een gemotiveerde spelersgroep en geen jongens die met tegenzin bij NAC rondlopen.

Zeg dat Verschueren een eredivisiecontract had van 150K per jaar, plus 250-300K aan eenmalig transfergeld. Daarvoor haal je 2 of misschien wel 3 toppers op KKD niveau. Met een salaris van 80-100K per jaar haal je voor KKD begrippen toppers in huis.

Het is 16 juli en we hebben nog steeds geen versterkingen. Stilstand is achteruitgang. Dus maak de deal maar rond dan kan je verder gaan bouwen aan de selectie.

14   0  
H.V.M.

De totaal ongeschikte T.D. Smulders was een Loser voor NAC, doch 'n Winner voor zichzelf.
Als je vandaag het artikel in BN/ de Stem leest lijkt het wel of deze man met voorkennis heeft gehandeld.
Riekt haast naar oplichting!
Uit alles blijkt dat deze lullo tijdens zijn periode bij NAC, al heel veel met zijn eigen (nabije) toekomst bezig was.

1   8  
Johnny1912

SJak en Ibio,

Ben je weer reacties aan het uitlokken Sjakkieboy? Inhoudelijk reageer ik niet eens op jouw reactie want het is gewoon feitelijk bekend dat die clausule er is. Hoe hoog was alleen nog niet bekend, dit wou Verschueren hebben toen hij bijtekende. Wanneer NAC degradeerde zou de clausule fors omlaag gaan. Je weet wel dat Blanco niet liegt he vriend?

Ibio, helaas werkt het zo niet. Wanneer een club bereid is een contractuele afkoopclausule te activeren kopen ze het contract af en mogen ze direct met de speler in onderhandeling. Keuze is dan altijd aan de speler, helaas kan NAC hem dus niet aan zijn contract houden.

Verbaast me dat je zoveel duimpjes omhoog krijgt terwijl je feitelijk iets zegt wat nooit kan en geen kern van waarheid in zit.

4   3  
Toontje

Heb altijd al gezegd dat hij, JP en eventueel Olij veel minder op zouden brengen als hier werd geopperd.
Wij blijven zitten in de hoek waar de klappen vallen want we hebben nog steeds geen geld.
We zullen hem missen ook zijn doelpunten.

8   5  
Sietze

Het bestuurlijk amateurisme (Vloet, Kali, een vijftal afkoopsommen in een half jaar tijd) gaat met de verkoop van Verschueren tegen een schijntje verder met het eisen van een hoge tol. Wie volgt?
Prognose: middenmoot KKD en weer een hoop gemopper op deze site.

4   7  
KLaver6

'....waarin werd opgenomen dat er na zijn vertrek bij NAC een gelimiteerde afkoopsom van om en nabij drie ton geactiveerd zou worden'.
Dat kan helemaal niet. Je kunt alleen clausules opnemen in een contract die ingaan bij verandering van de conditie waarin werknemer (speler) moet functioneren (lees: degradatie naar een lagere divisie). Opnieuw een voorbeeld van onrust zaaien van BN DeStem.
Ik kan me overigens wel voorstellen dat Verschuren een keer toe is aan een andere omgeving. Hoe vervelend voor ons ook.

10   3  
Peerke

Waarom wordt Smulders niet juridisch aangepakt. Deze week constructie kan echt niet. Of weet hij teveel? Als NAC hier geen actie in onderneemt is dat voor mij een bevestiging van het laatste.

1   3  
Ivo

@Klaver6

Clausules waarin een gelimiteerde transfersom is opgenomen bestaan en zijn zelfs heel gebruikelijk. Zeker voor spelers in de leeftijd van Verschueren die nog hogerop denken te komen.
De voorwaarden waaronder een clausule van toepassing wordt kan per situatie anders zijn. Sommige clausules zijn altijd actief/van toepassing.

12   3  
H.V.M.

Heb hier in het verleden al vaak aangegeven dat de dubieuze Smulders een volledig foute man voor NAC was.
Deze zelfingenomen kwal is wat mij betreft Persona Non Grata in Breda.
Je zou toch denken dat men binnen NAC hiervan geleerd zou moeten hebben!
Komen ze even later aan met een labiele Belg met notabene, in grote lijnen, dezelfde antecedenten.
Moet toch niet gekker worden hè!!!
Reuze benieuwd wie de 'ezels' zodadelijk weer uit de hoge hoed toveren als nieuwe T.D.
En zoals een goed NAC supporter betaamd, blijven wij allen wéér hopen dat het uiteindelijk eens echt goed gaat komen.

3   3  
Felix

Wat is onze RVC een top controlerend orgaan. Als dezelfde figuur je TD en zaakwaarnemer is van een en dezelfde speler dan zorg je toch dat je alle contracten doorspit voordat ze ter ondertekening worden aangeboden...

Man man

6   5  
fvf6

Ik denk dat , als je hier een zaak van maakt , dat je een goede kans hebt dat die clausule komt te vervallen , omdat Smulders momenteel niets met NAC heeft te maken , en dus dat de regel als hij bij NAC zou werken de clausule niet telt en wanneer hij niet bij NAC werkt de clausule wel zal tellen , lijkt me juridisch geen sterk punt . Ik zou er onze huisadvocaat goed naar laten kijken voordat men een eventuele transfer van Arno akkoord geeft

3   2  
Gjoewie

Aan het stadion van Lommel is toch niets mis? Vergelijkbaar met dat van RKC en die spelen eredivisie.
Het is enkel dat ze er Cristal drinken. Dat is minder.

Het wordt tijd dat er een rijke Chinees komt die van FC Hoegaarden een professionele club maakt!

2   1  
Peerke

Ook rol van city zeer dubieus. Wie gaat daar met zijn vuist op tafel slaan. Dat ze maar een fatsoenlijke vervanger sturen ipv de ballerina’s van vorig jaar.

11   3  
Chris W.M.

@ibio

" Als een club €250.000 gaat betalen, dan ben je als NAC niet verplicht om daar aan mee te werken."

Jawel, dat ben je wel. Als dat een bedrag is wat in een contract staat waarvoor je weg mag, dan heeft NAC daar niets over te zeggen.

Lees toch veel mensen die denken dat je Verschueren aan zijn contract kan houden, maar dat kan dus niet als Lommel voldoet aan alle voorwaarden en dus de transfersom die in het contract staat.

Als Arno eruit komt met Lommel, dan is hij vertrokken. En zoals in het bericht te lezen valt zal hij daar vandaag of morgen worden gepresenteerd. En de enige die we daar de schuld van kunnen geven zijn de mensen die toen het contract verlengd werd aan het bewind stonden voor het geval straks mensen gaan lopen te klagen dat Manders, of wie dan ook, ervoor had moeten gaan liggen. Dat kan dus niet.

5   4  
NAC Vooruit!

Arno, ga niet naar Lommel City a.u.b!

Blijf nog 1 seizoen en maak dan echt een stap hoger op...

7   4  
Dun Diëe

Ik ging er eigenlijk niet van uit omdat het me zo onwaarschijnlijk leek. Maar als Smulders zowel zaakwaarnemer van sommige spelers was, en tevens TD bij NAC, dan zat er iets héél erg fout en is er sprake van belangenverstrengeling van heb ik jou daar...

Maar het lijkt me zo onwaarschijnlijk, kan me nauwelijks voorstellen dat dat het geval was want het is toch overduidelijk zelfs voor een leek dat dat helemaal niet mag. Dit moet toch wel vrij simpel uit te pluizen zijn hoe die lijntjes precies liepen toentertijd?

7   6  
Pietjebel

Als je wil promoveren zou ik het geld laten schieten en vol voor promotie gaan en volgend jaar gratis de deur uit laten gaan
Promotie levert veel meer op dan die paar centen nu
Wel een naaistreek van die Smulders zeg

5   0  
scheppioni

Het belachelijke contract van Verschueren met clausule heeft ons NAC te danken aan die maffe smulders !!
Dit moet in de toekomst ook anders bij ons NAC anders gaan we nog veel onnodig verlies lijden, meer professioneel bij ons NAC is wel gewenst willen we misschien toch nog ooit stabiel worden !
Het blijkt de laatste jaren dat de td telkens maar niet capabel is om op dat niveau contracten te sluiten en beslissingen te nemen ! Ik mag hopen dat Manders hier nauwlettend de aandacht aan gaat geven !

9   27  
ome cor

Geweldig hè Yadran ?
Je hebt de boel weer op stelten gezet met jouw manier van schrijven.

Man man

4   2  
Dun Diëe

De clausule is op zichzelf niet zo vreemd. De clausule is enkel verkeerd als Smulders ten tijde van het bijvoegen van die clausule al de zaken van spelers beheerde, of er direct bij betrokken was als zichzelf of via dat bureau waarvoor nu werkt. Dat lijkt me 100% illegaal. Maar goed, dat moet wel aan te tonen zijn natuurlijk.

8   1  
Otjes

Dat Smulders deze constructie kon opzetten als TD/ zaakwaarnemer is het schandelijk.

Ik neem aan de account manager Justin G ook een handtekening heeft moeten zetten toentertijd en de toenmalige RVC zat te slapen (blij dat die makke schapen weg zijn).

Wat zal Smullie van City krijgen voor het “gratis” brengen van Verschueren? Is tie van meer NAC spelers zaakwaarnemer?

7   13  
jvt

Het is NAC en daar kan alles.
Steeds loop je achter de feiten aan.
Steeds nieuwe lijken uit de kast.
Nu weer een 3 jarig contract voor een vriendje terwijl de AD weet dat we murw zijn van afkoopsommen die ten koste gaan van het spelersbudget! Van wat we krijgen voorgeschoteld. Want hoe je het went of keert, of het nu over gemist transfergeld of betaalde afkoopsommen hebt, het gaat altijd ten koste van je middelen en dat beste mensen, is jammer.

5   11  
Onzin

Zit gewoon een degradatieclausule in dat contract. En dat is heel normaal.
De rest is onzin. Stemmingmakerij.

5   1  
Faant

Nieuw contract geven met voorbedachten info. Even een rechtszaak van maken lijkt me

7   9  
Mo

Hoe denkt ons NAC kampioen te worden als de beste spelerS verkocht worden?

VERGEET HET MAAR MANNEN!

We worden weer belazerd!
Veel mooie hypnotiserende woorden, maar verder ho maar!

Ik geloof zo zeker niet in het kampioenschap@

5   5  
Karel

Inderdaad, Mo!

Kom op NAC: Breek gvd zijn contract open!

17   2  
HB Crew

Als dit waar is dan mag ook Justin Goetzee bij het grof vuil gezet worden aangezien hij hiermee akkoord is gegaan.
Ongelooflijk wat een (wan)bestuurders we afgelopen jaren gehad hebben.

7   10  
Pietje bel

Het is toch pijnlijk om te constateren dat het drama Smulders nog steeds impact op NAC heeft. Wat een constructie met Arno Verschueren. Iets met belangenverstrengeling, nevenfuncties en contracten..... Gelukkig eindigt het na dit seizoen. Grappig dat de RvC dat soort details weer niet gezien heeft..... o sorry Meneer Mul. Ik wil natuurlijk niet kritisch overkomen. Dadelijk moet je van het pluche af....

8   2  
Chris W.M.

@Pietje bel

Volgens mij haal je nu de RvC en de Clubraad door elkaar.

5   12  
Pietje bel

@Chris. Nee hoor.

Karel vroeg expliciet om Bsr te censureren. Waarschijnlijk vanuit de aandeelhouders en haar RVC.

De rvc heeft zich overal mee bemoeit.... maar belangenverstrengeling, neventaken etc daar hebben ze niet naar gekeken. Eigenlijk hetgeen wat ze moesten doen....

En van Poppel waar zat die eerst.... juist waar meneer Kareltje zit. Zo enorm beu die ivoren toren....

7   1  
10Diego

@henri, het verweer zal zijn dat Smulders op het moment dat de overeenkomst werd aangegaan niet wist dat hij zaakwaarnemer van Arno zal worden. Slap verhaal, maar de bewijslast ligt bij NAC.

Verder vraag ik me af of Smulders dit soort dingen alleen mocht doen of dat er 4 ogen en 2 handtekeningen voor nodig waren.

Maar we kunnen beter vooruit kijken.

12   6  
Badeend

Pietje Bel, je haalt weldegelijk van alles door elkaar. Om te beginnen het begrip "nevenfunctie" - daarmee suggereer je dat Smulders op hetzelfde moment TD en zaakwaarnemer was. Dat een enkeling dat hierboven roept, maakt het nog niet waar hè.

Smulders is de laan uitgestuurd bij NAC en toen zaakwaarnemer geworden. Dat maakt nog steeds dat een dergelijke clausule (als die waar is) op zijn minst dubieus is, maar het heeft niks met nevenfuncties te maken.

En in de Clubraad bestaat geen pluche. Die gasten doen hun best voor de club en voor ons. Dat daar zo schandelijk tegen geageerd wordt, zegt veel meer over het IQ van die reageerders dan over de intentie van de CR-leden.

14   2  
Amarilla Negra

Ongelooflijk dat Ibio zoveel duimpjes naar boven krijgt, zegt genoeg over hoeveel mensen hier weten wat een 'gelimiteerde transfersom' inhoudt.

Dus nog een keer: Zodra Lommel de transfersom betaalt die Verschueren in zijn contract heeft staan, is NAC helemaal niet bij machte om hem hier te houden. De enige die er dan nog over gaat is Veschueren zelf, en die blijkt weg te willen. Als NAC zijnde heb je er dus helemaal niks meer over te zeggen zodra Lommel met het genoemde bedrag op tafel komt.

12   3  
1jarig contract

Zijn contract loopt nog door tot 30-06-2021, eind van aankomend seizoen dus...
Ik hoor mensen over een bedrag van 900.000 euro...voor een 1 jarig contract van een speler uit de KKD...

ongeacht wel/geen schimmige constructies gaat er geen enkele club een dergelijk bedrag op tafel leggen...nog niet eens de helft.

300.000 euro is m.i. best een prima bedrag voor een dergelijke speler op dit moment...

11   4  
Atmodikoro

Met verbazing zie ik hoe sommige populistische reacties hier wederom hoog scoren. Realiteitszin is ver te zoeken.

Over de clausule zelf valt veel te suggereren, maar zonder volledige context is dat volstrekt zinloos. Als Smulders in dezen echt de boeman zou zijn - zoals door velen gesuggereerd - waarom is Verschueren dan niet eerder getransferreerd? Blijkbaar denkt men dat Smulders anticipeerde op een vertrek bij NAC en een nieuwe toekomst als spelersmakelaar waarbij hij Verschueren dan makkelijker aan de man zou kunnen brengen, om er zo zelf persoonlijk een slaatje uit te kunnen slaan. Koekoek!

6   3  
Ritchie


Als we de beste spelers wegdoem worden we ZEKER geen kampioen!

9   5  
Nacdictive

@Richard: dit is te triest voor woorden man.. waar was je toen Verschueren niks waard was en niemand het had over een eventuele transfer (want velen waren hem liever kwijt dan rijk..).
Dus ook voor alle azijnzeikers, ja Smulders heeft wellicht een dubieuze rol maar de voetballerij is net de echte mensen wereld, uiteindelijk denkt iedereen aan zichzelf.

Dat laatste geldt, ook terecht trouwens, voor Arno. Lommel heeft een serieus plan met waarschijnlijk een mooi salaris (=zekerheid). Wuytens ging er al heen, Van Veen wordt daar trainer als ik me niet vergis en dat is ook echt geen pannekoek. De plannen van Lommel zijn wellicht megolomaan maar je kunt het Royston Drenthe toch ook niet kwalijk nemen dat hij veel te vroeg naar het buitenland (lees: Real Madrid) ging.
Arno kiest voor zichzelf en terecht. Ik snap ook niet dat er nog steeds supporters zijn die denken dat alle spelers op blote knieen zitten te bidden dat NAC ooit eens voor hen langskomt. Een speler kijkt naar veel meer dan tweewekelijks 18.000 man, als je dat niet beseft, zou ik zeggen: blijf vooral je kop in het.zand steken en loop vooral in de polonaise.

3   2  
nacnoord

Ik lees tussen de regels door dat als verscheuren weggaat, er 2/3 ton overblijft voor nieuwe kkd toppers.?

Kan iemand mij mededelen wie dat dan zijn...?

2   11  
RichardPraha

@Nacdictive Waar heb je het in godsnaam over man? Voor mij is Verschueren nog steeds een enorm beperkte speller en kan er niet wakker van liggen als hij weggaat. En dat hij weinig waard is blijkt ook uit de transfersom wat een club voor hem zou willen betalen….

Verder praat je onzin dat het wel prima is wat Smulders zou hebben gedaan omdat het in de 'normale wereld' ook voorkomt...wat een stomzinnige visie is dat.

10   4  
Nacdictive

@RichardPraha:
Laat me niet lachen man over stomzinnige visie, begrijpend lezen is ook een kunst..
1. Ik praat niet goed wat Smulders doet maar zo werkt het nu eenmaal, face it..
2. Je plaatst iemands prive nummer openbaar over stomzinnig gesproken, dan ben je echt een intriest figuur.
3. 'VETKLEP', lekker makkelijk en sneu om hier je, totaal irrelevante, informatie over zijn lichaam hier te verkondigen.

4   1  
Geeren-zuid

Als er aan gelimiteerde afkoopsom wordt voldaan heeft NAC geen poot om op te staan , speler wil niet bijtekenen!
Dus strik erom en bedankt voor bewezen diensten !
Dat NAC dit nog steeds in haar contracten heeft staan, hebben ze aan zichzelf te danken. Ze stellen zelf de(incapabele ) mensen aan die deze contracten uitdelen, en deze mensen hebben ons NAC ook nog eens een hoop geld aan afkoopsommen gekost
Daarbij had Verschuren waarschijnlijk niet bijgetekend als deze clausule niet werd opgenomen!
Dus daarom hoop ik dat gereserveerd salaris voor Verschuren en afkoopsom geheel wordt besteed aan nieuwe spelers en niet in het afkoopsommenpotje verdwijnt!!
Hiervoor moeten toch wel min. 2 spelers voor aangetrokken kunnen worden!
Dus werk aan de winkel, wordt tijd voor positief nieuws, negatief gezeik meer dan beu.
Hebben nog flinke inhaalslag te maken ten opzichte van Cambuur en de graafschap , als we willen promoveren dit jaar!

10   3  
Buurman

Beste ouwe spionkop. Je kent de geschiedenis van SK Lommel niet en dat hoeft ook niet. Maar je stelt het daardoor allemaal veel te negatief voor, waarschijnlijk uit frustratie. We zullen zien waar Lommel over 2 seizoenen staat. En ik hoop dat NAC dan ook progressie heeft gemaakt. Voor de duidelijkheid ik heb in de eerste plaats een geel-zwart hart.
Anders krijgen we dat weer.

Buiten de reacties van CWM kan bijna alles worden geparkeerd onder de noemer van supporters die de grote mensen wereld niet kennen. In de eerste plaats worden dergelijke contracten eerst tegen het licht gehouden door een deskundige advocaat. In de tweede plaats kun je moeilijk iemand iets binnen zijn functie verbieden wat zijn werkgever toestaat. Bv. Justin heeft als AD altijd meegetekend. En er is veel meer te noemen.

Verder debiel niveau om iemands privé telefoonnummer hier op de site te kalken met een oproep tot stalking. Daar kan een berg geflikker van komen als iemand dat niet pikt.
Haal die reactie aub weg redactie.



11   3  
Buurman

En nog een wat andere invalshoek ter nuancering. Als Smulders er niet was geweest hadden wij Verschueren nooit gekend. Net als Dessers. Voor de duidelijkheid; ik ben geen fan van Smulders ( ik vond de man bv. erg eigenwijs) , maar ik laat me ook niet leiden tot blinde haat en geroep met de wolven in het bos.

Laten we nu maar hopen dat Manders grip krijgt op deze puinzooi van een organisatie.

0   0  
Ernie

Voor telt in deze maar 1 ding, wat wil de betreffende speler zelf.

1   1  
Lamington

Houdoe
En ik wil de naam van zijn zaakwaarnemer niet meer zien of horen

4   5  
Belgische Naccer

Daat gaat je beste speler..voor een appel en een ei, dankzij een Mafia-constructie van Smulders...dit riekt toch naar belangenverstrengeling lijkt mij.

Maar met deze aderlating en nog geen enkele speler erbij, zak je nu al van de 5e naar de 7e plek in de KKD.

En we willen promoveren...HOE DAN?

4   3  
Cees

Vergeet het maar jongens: Op deze manier worden we ZEKER GEEN KAMPIOEN!

2   4  
Arjanus

Het niveau weer gezien na een jaar niet volgen. Pijnlijk.

Ik hoop dat yadran Blanco gelijk heeft. Dat een kleine 300 mensen BSR volgen en reageren.

Arjanus has left the chat.... and bsiderat

4   2  
Fritske d'n Olifant

De invalshoek van Buurman is wel een interessante. Daarnaast ben ik wel benieuwd of wat YB schrijft klopt over de inwerkingtreding van de gelimiteerde transfersom. Zoals iedereen weet had YB nog een appeltje te schillen met HS en is hem kapotschrijven blijkbaar niet genoeg geweest. Als YB iets onaardigs zegt over de huidige gang van zaken bij NAC dan buitelt hier iedereen over elkaar heen van verontwaardiging omdat hij daarmee een negatieve sfeer zou veroorzaken en schrijft hij smadelijk over HS dan loopt iedereen daar als een man schaap achteraan en moet zijn hoofd nog eens op het hakblok.
Daarnaast zit er ook een partij geschiedvervalsing in het stuk van YB. Natuurlijk was HS verantwoordelijk voor de beroerde en onevenwichtige selectie van 18/19. Maar vergeet niet dat er een interne strijd gaande was tussen HS en een aantal aandeelhouders waardoor de aandeelhouders niet wilden investeren in een sterkere selectie. Hierdoor gingen oa Van Crooy, Leemans en Diemers aan de neus van NAC voorbij. Tel daarbij op de door City veroorzaakte keeperssoap en je weet genoeg. Natuurlijk is zijn starheid en eigenwijsheid een teken dat hij niet geschikt was om bij een club als NAC met al zijn groepjes en belanghebbenden te functioneren. Ik wil daarom HS ook helemaal niet verdedigen maar enige nuance mag wel. Maar stel dat hij de merkwaardige clausule waaraan gerefereerd wordt echt in het contract van Verschueren heeft laten opnemen dan is HS een enorme minkukel. Ik ben daarom benieuwd naar reacties van diverse betrokkenen op dit stuk van YB.

9   10  
Frans

Wat een dirty stuk journalistiek van riool journalist Blanco .
Ongekend wat die gast durft te schrijven.
Smulders , zal de nodige fouten hebben hebben gemaakt maar dit is willens en wetens iemand in een slecht daglicht zetten.
Wat een fabel ... net of Smulders dit allemaal bedacht heeft op het moment dat hij nog TD van NAC was.
Nog erger dan Blanco zijn zijn de mensen die Blanco continue voeden vanuit de NAC organisatie .
DIRTY!!!

3   3  
Harrie

De enige personen binnen NAC die nog over zijn en inhoud van contracten kunnen lekken naar YB zijn Edgar Mol en Peter Maas. Het moet niet zo moeilijk zijn voor Manders om te achterhalen wie van de 2 het is. Hij gaf nogal duidelijk aan dat dit afgelopen moet zijn in het belang van de club en hij dat hard zou aanpakken. Ik ben benieuwd.

5   1  
Duidelijk

@harrie

Eisenga vergeten? Kort lijntje met YB he.
En genoeg rancune.

3   1  
Rotterdammert

Hele slechte deal. Hij is een van je betere spelers en Lommel is onderdeel van de City Groep nu, daar zit dus geld. Die lachen zich met deze prijs de ballen uit de broek.

2   1  
SanderH

We kunnen het nu allemaal wel hebben over het handelen van Smulders. Maar ik zet mijn vraagtekens bij de controle van het contract. Waar was de rvc, Ad of juridische man? Die hebben in mijn ogen dan ook hopeloos gefaald. Het lijkt me dat als de td een contract opstelt als deze deze dan gecontroleerd wordt. Dan moet deze controleur toch aan de bel trekken. Dit toont dus aan hoe groot het falende beleid was.
Vraag me dan ook af in hoe verre dit juridisch is aan te vechten en als dat zo is welke handtekeningen er onder het contract staan en wie de controleur van het contract was. Want dan zou men deze personen aansprakelijk kunnen stellen, al heb ik amper juridische kennis....

0   3  
Ratkopf

Ik zal me niet geliefd maken maar ik ben er eerlijk gezegd niet rouwig om. Oké hij heeft zijn beste seizoen tot nu toe achter de rug met zowaar 7 doelpunten in de kkdivisie.

Deze man heeft ongekend veel krediet gehad en vooral de eerste 3 jaren vond ik hem juist toonaangeven voor de kwaliteit die nac aan het inleveren was op het veld.

Nimmer op de bank, gehaald als laatste man, dan weer rechtsback, vervolgens als verdedigende middenvelder om te eindigen als box to box. Het is gewoon geen specialist maar een ontzettende generalist. Ik vind op alle posities waar hij heeft gespeeld dat er gelijke of betere opties beschikbaar maken.

Kies maar lekker voor Lommel Arno.... wat een stap dit zegt eigenlijk al genoeg toch

0   0  
Buurman

Beste Ratkopf.
Verschueren veel krediet gehad ? Als er iemand in zijn eerste jaar tot op zijn enkels is afgebrand is hij het wel. En op een positie spelen die niks voor hem is.

Ben het wel met je eens dat we zijn capaciteiten niet moeten overdrijven. Al lijkt mij 250.000 voor een scorende middenvelder aan de lage kant. Maar voor NAC mooi meegenomen. Van de andere kant kan Verschueren in middenmoot ere zeker mee, misschien subtop.

Wat betreft zijn keuze. Wat lopen wij toch nog steeds met ons hoofd in de wolken. Is voor dit NAC kiezen als speler dan zo geweldig?

Natuurlijk nog even wachten of het definitief doorgaat.

1   0  
Harrie

@duidelijk: Ik ben Eisinga niet vergeten. Contract inhoudelijk en rancune zou het inderdaad kunnen. Maar het belangrijkste is dat hij niet kan weten van de onderhandelingen tussen NAC en Lommel zonder info van een lek bij NAC.

Laad alle berichten na dit bericht in