Wij gaan niet opzij

Tussenbalans: Verbloemende resultaten bedorven

Italo

NAC is na goede resultaten aan het begin van het seizoen inmiddels weggezakt uit de top van de ranglijst. Een interlandbreak na 14 speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie geeft ons de gelegenheid om een tussenbalans op te maken.

Het voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden, de seizoensopener bij FC Dordrecht. Een volgepakt uitvak vol enthousiastelingen op de tribune, een fris elftal met veelal nieuwe spelers op het veld. Resultaat: 60 minuten zeer behoorlijk voetbal, 30 minuten achter Dordrecht aan hollen en met een 0-2 eindstand van het veld stappen.

Het hieropvolgende duel, thuis tegen Helmond Sport, werd een dikke 5-1 zege. NAC speelde flitsend in de eerste helft. Helmond wist niet waar het ’t zoeken moest en ging met een 4-0 achterstand de kleedkamers in. Na rust minder scherpte en focus bij NAC. Gezien de tussenstand halverwege niet onlogisch. Niet te zwaar aan tillen dus, 5-1 eindstand en al met al een prima avondje NAC.

In speelronde 3 volgde een kraker. Thuis tegen SC Cambuur zou NAC voor het eerst dit seizoen echt getest worden. Is de ploeg inderdaad in staat om de nooit uitgesproken kampioensambities kracht bij te zetten? Het werd het duel waarin Robert Mühren driemaal scoorde voor Cambuur, maar zijn ploeg tóch met 1-0 verloor. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. NAC was de meest gelukkige in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende.

In deze wedstrijden kon je de opstelling van Brood op voorhand al invullen. Op een enkele verschuiving nagelaten waren dit de namen: Olij; van Anholt, Monsalve, Riera, Mashart; Verschueren, I. Ilic; L. Ilic, Dogan, El Allouchi; Stokkers.

Zonder Dogan maar met Boussaid in de ploeg leed NAC in speelronde vier de eerste nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij FC Volendam had de ploeg vrijwel niets in te brengen en was het een klein wonder dat Stokkers in de 64e minuut NAC op voorsprong schoot. Weer leek het resultaat optimaal te zijn in een wedstrijd waarin NAC dat eigenlijk niet verdiende. Maar Vrouwe Fortuna waren kennelijk niet meegereisd naar Volendam. Door doelpunten in de slotminuten won Volendam alsnog en verdiend met 2-1. Het was ook de wedstrijd waarin de achilleshiel van dat moment werd blootgelegd: Spits Stokkers, ongetwijfeld gehaald met de hoop en verwachting dat hij er in de Eerste Divisie weleens 20 in het mandje zou kunnen leggen, bleek niet in staat om als aanspeelpunt te fungeren in een 4-2-3-1 opstelling. Kudimbana werd tegen Volendam halverwege gebracht om voorin meer stootkracht te hebben.

Na de interlandbreak hervatte NAC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De bezoekers parkeerden de bus en hoopten met hun gevaarlijke spits Arweiler om tot een toevalstreffer te komen. Het resulteerde in 65% balbezit voor NAC, 22 pogingen op/richting het doel van de tegenstander maar de bal wilde er niet in: 0-0.

Drie dagen later moest NAC alweer aan de bak. In Almere wachtte Jong AZ. De Alkmaarse talenten waren deze avond zeker niet de mindere, en toen die ploeg na een halfuur ook nog eens op voorsprong kwam was dit een nieuwe dreun voor NAC. Aanvallend wist de ploeg bijzonder weinig uit te richten. Er moest iets gebeuren en het inzetten van van Hooijdonk was de gouden zet. De jonge spits behoedde zijn ploeg met twee doelpunten voor het derde puntenverlies op rij. Met de hakken over de sloot werden de punten meegenomen naar Breda.

Een eventuele periodetitel kwam langzaam in zicht, maar daar ging het totaal niet over in en rondom Breda. Het spel van de ploeg hield nogal wat te wensen over. Vooral het aanvalsspel verliep stroef en de ploeg had alle mogelijke moeite met het scoren van doelpunten. De eerste helften konden vaak op papier afgedaan worden, het rustverslag was steevast ‘beide ploegen zijn elkaar nog aan het aftasten, 0-0 halverwege’ . Maargoed, de resultaten werden uiteindelijk behaald.

Zo ook tegen Excelsior in eigen huis. Wederom een goede testcase. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, maar juist vandaag toonde NAC zich wél trefzeker. Met van Hooijdonk direct in de basiself, hij vormde een koppeltje met Stokkers, werd met 2-1 gewonnen. Ondanks dat het zeker nog niet sprankelend was, gaf dit duel wel hoop voor een goed vervolg in de wedstrijden die zouden komen.

Toch zou de ploeg terugvallen in het oude patroon: Aanvallend de grootst mogelijke moeite om kansen bijeen te spelen en tot scoren te komen en een eerste helft die het aanzien amper waard is. Zowel tegen TOP (0-1, doelpunt in de slotminuut door Filipovic) als tegen NEC (1-0, doelpunt van Hooijdonk) kroop NAC uiteindelijk door het oog van de naald.

Inmiddels is dan Stokkers zijn basisplaats kwijtgeraakt en speelt ook Monsalve door een blessure niet meer mee. De defensie met Noblejas centraal achterin weet vaak ‘de nul’ te houden waardoor een enkele NAC-treffer voldoende bleek voor een zege. Dankzij de overwinning op NEC is NAC tevens periodekampioen. Dit wordt gevierd, maar vooral gezien als een onderdeel van het grotere doel: directe promotie.

Na twee weken rust hervat NAC de competitie met een uitwedstrijd bij FC Eindhoven. We kunnen direct naar de tweede helft, die ineens wel bol stond van momenten, doelpunten, strijd én comebacks. Tot tweemaal toe kwam FC Eindhoven namelijk op voorsprong, maar beide doelpunten werden teniet gedaan dankzij van Hooijdonk en Riera. In de slotseconde schoot Noblejas een vrije trap nog op de binnenkant-kruising, maar deze keer geen narrow escape voor NAC. Averij in Eindhoven, 2-2.

Geen goede generale voor dé topper van de Keuken Kampioen Divisie op dat moment: NAC – De Graafschap. Jordan van der Gaag had verrassend een basisplaats te pakken. De jonge middenvelder kreeg in de duels hiervoor namelijk geen enkele speelminuut toebedeeld, en dus was de keuze van Brood om hem op te stellen een verrassende. De bezoekers straften de zwakke start van NAC binnen 60 tellen genadeloos af. Hierna koos de ploeg ervoor om op de counter te spelen en lieten zij zich vlak voor rust pas weer voor de goal bij Olij zien: 0-2.

Het liep totaal niet bij NAC in deze wedstrijd en daar waar menig supporter vooraf al bang voor was leek ook uit te komen. Het spelniveau en de vorm zou niet goed genoeg zijn om De Graafschap te kunnen verslaan. Toen ook Verschueren vlak voor rust nog eens direct rood kreeg leek het duel al gespeeld. Met twee opvallende wissels in de 55e minuut kantelde de wedstrijd. Met Dogan en El Allouchi voor Mashart en van der Gaag koos Brood er voor om nog vol voor een resultaat te gaan. Dit was achteraf gezien de juiste keuze. Dogan scoorde vrijwel direct de aansluitingstreffer en met veel inzet en passie, eindelijk, werd De Graafschap teruggedrongen. De 2-2 viel niet meer, maar het applaus na afloop van het duel voor de spelers zei genoeg. Dit, wat in de tweede helft werd getoond, is de maatstaf.

Op bezoek bij Roda JC kreeg NAC de kans om die goede tweede helft door te trekken. Met Rösler centraal achterin en Noblejas vanaf de linksback positie speelde NAC een zeer behoorlijke eerste helft. Er werd leuk gecombineerd, het aanvalsspel zag er behoorlijk uit en de ploeg scoorde ook een uitstekend doelpunt via Dogan. Tegelijkertijd liep het defensief vandaag minder goed. Daar waar de tegendoelpunten voor NAC eerder in het seizoen schaars waren, vielen ze in deze wedstrijd te gemakkelijk. De slotfase van dit duel kennen we. Scheidsrechter Mulder had een voor NAC zeer negatieve invloed op de wedstrijd die uiteindelijk met 4-2 werd verloren.

Daar waar in het begin van het seizoen matige wedstrijden werden gewonnen, behaalde NAC juist in de duels dat het zeer behoorlijk voor de dag kwam geen resultaat. De bekeroverwinning tussendoor op FC Emmen, een duel waarin ook enkele reserves hun kans grepen, leek aan te geven dat de ploeg weer aan de betere hand is.

Nu, twee weken later, zijn we eigenlijk weer terug bij af. Tegen Go Ahead Eagles zat er niet meer in dan een 1-1 gelijkspel en wisten de nieuwe gezichten in het basisteam het bovendien niet waar te maken. Reden voor Brood om richting het duel met Almere City weer wat wijzigingen door te voeren. Ook hier pakt het niet uit zoals gewenst: Een 1-0 nederlaag en bovendien een bedroevend spelniveau.

De ploeg en trainer zijn zoekende, eens als ooit tevoren. Het team heeft in delen van wedstrijden laten zien wat er in zit, maar dit komt er veels te weinig uit. Het ontbreekt het elftal, dat door technisch manager juist geselecteerd is op de ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’, aan passie en strijd. Brood is in eerdere interviews ook duidelijk geweest hierover: hij verwacht meer van zijn spelers.

De resultaten wisten in de eerste periode nog een hoop te verbloemen, maar dat is met de resultaten in de tweede periode inmiddels wel rechtgetrokken. Daar waar je hoopt dat een elftal in een stijgende lijn kan toegroeien naar een niveau waarbij het aan het einde van het seizoen bijna eredivisie-waardig is, gaat het nu juist met vallen en opstaan. Nu maar hopen dat de ploeg momenteel bezig is om voor een laatste keer op te staan.

Bron:
B Side Rats
23 Reacties
41   9  
Breda

Stokkers is de rode draad. Niet om zijn scorend vermogen, maar alleen omdat hij dieper speelt en daardoor ruimtes maakt voor OF Dogan OF Sydney.

(En Siemen Mulder. De graftak.)

41   9  
Breda

Stokkers is de rode draad. Niet om zijn scorend vermogen, maar alleen omdat hij dieper speelt en daardoor ruimtes maakt voor OF Dogan OF Sydney.

(En Siemen Mulder. De graftak.)

9   9  
Buurman

Goed realistisch overzicht. Het kan nog steeds goed aflopen al wordt dat niet eenvoudig. In de winterstop wel ervaring kopen m.i.

11   8  
Bruske

Alle concurenten thuis gehad. Verwacht bij uitwedstrijden dan weinig bonuspunten..

15   17  
Henkie

Ik zei het al aan het begin van het seizoen, maar dat mocht toen niet. “Want we stonden toch potverdikkie bovenaan.”

Tja, bergen geluk en een eenvoudig startprogramma. Helaas beoefent het meerendeel hier scorebordjournalistiek. Dit zagen sommigen hier gelukkig al lang aankomen.

25   11  
Mo

Ten eerste is er te weinig kwaliteit binnengehaald en tweede is inmiddelds de trainer dolende! Dit belooft weinig goeds!

6   18  
Kipiani

De Graafschap heeft nog geen wedstrijd verloren.

21   9  
Kapotgeschrokken

Hopen ? Dat is niet genoeg jongens. De verantwoordelijken moeten ter verantwoording worden geroepen.

14   6  
Brecht

Zet de spelers op hun eigen plaats en vertrek van daaruit en wissel als iemand tekortschiet. Redelijke basis regel van het spel. Waarom willen trainers altijd zich onderscheiden

7   5  
Ert

Zoals ik onder het bericht over Gent heb gezegd:
We hebben heel veel geluk gehad.

Niet voor niks hadden we na 9 speelrondes een doelsaldo van +10 (!). Ergens houdt het op en gelukkig net ná het winnen van een periodetitel. Ruudje heeft nu 20+ wedstrijden om een winnende machine te maken. En natuurlijk hoop ik ook op een olek bij de eerste 2

23   13  
Bommel

Prima artikel. We hebben vrouwe Fortuna de 1e periode enorm aan onze zijde gehad. Wanneer Ajax na 78% procent balbezit en 12 schoten op goal in minuut 89 met 1-0 wint is dat geen geluk. Want dan dwing je het af. Bij ons kwamen ze in bijna alle gevallen uit het niets vallen. Cambuur win je met veel geluk, maar die kan je wegstrepen tegen Utrecht thuis waar we verdienden te winnen. Maar tegen Oss, Nec en AZ hebben we 6 punten 'gestolen'. Trek je die van het totaal af, dan sta je 13e!! Van de 14 wedstrijden waren slechts 3 wedstrijden (tegen nummer 11 Jong Utrecht, nummer 16 Helmond en nummer 20 Dordrecht) echt de betere ploeg. Tegen de overige 11 waren we of gelijkwaardig of minder. Tegen de nummer 8 Almere en 10 Volendam werden we grote delen zelfs weggetikt. Dat is de realiteit. Het verschil tussen uit en thuis is ook groot. En dan komt niet alleen en zozeer door de geweldige steun, maar ook door de tegenstander die wat meer druk voelen in een groot vol stadion. En precies wat Bruske zegt, we hebben de 3 ploegen boven ons, alsmede de 3 ploegen onder ons voor de winter allemaal thuis gehad. De Graafschap, GAE, Excelsior, Ajax, Nec en Cambuur treffen we na de stop allemaal uit. Dat is voor 4 van de 6 wedstrijden en groot nadeel. Voor de winter moeten MVV, Den Bosch en Dordrecht thuis alle 3 gewonnen worden. Als we uit Ajax thuis, PSV uit en Telstar uit ook nog een puntje of 3 weten te snoepen dan heb je het goed gedaan. We hebben ook het geluk dat dit KKD jaargang niet de sterkste is. Cambuur en de Graafschap morsen ook overal punten. Het verschil van 6 punten mag in de winter in elk geval niet groter zijn geworden om nog enige kans te maken op de eerste twee posities. Daar zijn sowieso in de winter minimaal 2 echte versterkingen voor nodig die de basis beter maken.
Het allerbelangrijkste is echter dat de achterban haar hoofd koel houdt en zich realiseert en zich er dus bij neerlegt dat het dit team ontbreekt aan kwaliteit. Dat Brood geen wonderdokter is en hem de ruimte wordt gegeven de bouwen aan een team dat promotierijp is, desnoods volgend jaar. Dat waar we nu staan een resultaat is van heel veel jaren wanbeleid. Je kunt een discussie voeren of onze nieuwe TD de juiste man is voor NAC, maar Van Abbeele moest in 2 maanden tijd een nagenoeg volledig nieuwe selectie samenstellen. Ik was voor een TD gegaan die de KKD en Nederlandse markt kent. Die weet wat voor spelers je nodig hebt. Je kunt Van Abbeele vanalles kwalijk nemen, maar niet dat hij als Belg niet optimaal op de hoogte is. Bij Eisenga heb ik meer twijfels. Een AD die op dat moment instapt bij NAC had zich na een korte analyse kunnen realiseren dat de degradatie niet te wijten is vd Gaag en dat de problemen een veel diepere oorzaak hebben. Hij had nooit mogen zeggen dat inkomsten boven de 10k seizoenskaarten naar het spelersbedget zouden gaan. Nog belangrijker had hij niet de doelstelling moeten uitspreken dat we direct weer terug naar de Ere gaan. Een deel van de fans zal zeggen: Dat is NAC met 18.000 mensen op de tribune aan haar stand verplicht. Neen! Als hij ballen had gehad en een serieus meerjarenplan had, dan had hij 'binnen 2 jaar terugkeren' als doel gesteld. Nu praat hij naar de hoop en het hart van de NAC-supporter.

Side note: Er lees hier op BSR met regelmaat de stelling dat NAC met zoveel klanten op de tribune zoveel meer inkomsten zou moeten genieten. Dat is deels natuurlijk wel zo, maar behoeft nuance. Ik heb dat voor de lol eens onderzocht. Ik heb me niet verdiept in de prijzen van de KKD maar wel in die van vorig jaar in de Ere. Je zou denken dat de vraag de prijs bepaald, maar het tegenovergestelde is waar. Onze buren in Tilburg verkochten zo'n 5.000 seizoenskaarten minder dan ons. Hoe is het dan mogelijk dat Willem II alsnog meer incasseerde aan recettes? Dat komt omdat zij marktconforme prijzen hanteren die voor vergelijkbare plaatsen 50 tot 100% hoger liggen dan bij ons. Ik overdrijf niet, ga het zelf maar na. Maar de achterban hoor je niet klagen, want die zijn maar al te druk met borstklopperij dat het 'Grand café NAC' elke 2 weken vol zit.
Natuurlijk halen we zeker in de KKD dan nog altijd veel meer binnen dan alle andere clubs, maar enige nuance is op zijn plaats.

Tenslotte hoop ik dat wat er ook gebeurd, we geen Feyenoord in het klein worden en de pijlen richten op Ruud Brood. Ruud treft geen blaam, net zoals vd Gaag en Dijkhuizen geen enkele blaam trof. Als de achterban in actie komt, dan moet dat gericht zijn op de 3 grote aandeelhouders. Zolang zij daar zitten, wordt NAC niet als voetbalclub geleid en kunnen we niet vooruit. Na de degradatie waren er kandidaten voor overname. Nu is het stil en ziet iedereen de afloop van het seizoen aan. Juist nu moet er gezocht worden naar overnamekandidaten. Want of we nu promoveren of niet, met de huidige bazen kunnen we onmogelijk stappen maken.

15   9  
Bommetje

@Bommel
Ik waardeer je genuanceerde verhaal en heb je daarom een duimpje gegeven (voor wat het waard is)
Maar jouw betoog voor overname deel ik niet.
Kijk naar Den Haag, Roda.
Onze aandeelhouders hebben geen groot voetbalinzicht kunnen we genoegzaam vaststellen maar lappen wel gewoon weer een miljoen dit jaar en hebben toegezegd dit te blijven doen.
Er zijn weinig of geen sponsoren die dit kunnen evenaren.
Dit geeft een enorme stabiliteit aan de club (op financieel gebied) zoals we die de afgelopen 20 jaar niet gehad hebben.
Koester daarom wat je hebt en laat hun met vallen en opstaan de club vooruit helpen.

12   8  
Bommel

@ Bommetje. In een betoog een paar dagen geleden heb ik ook gesteld dat de 3 grote aandeelhouders gewoon door de voordeur naar buiten moeten gaan. Het gaat dan ook tever om hen als hoofdschuldigen aan te wijzen. Die oorzaak gaat verder terug, want zij hebben dat miljoenentekort niet veroorzaakt maar gedicht. Ik kan er ook mee leven dat zij hun aandelen niet voor een habbekrats verkopen, zeker niet wanneer dat NAC niet vooruit helpt. In die zin ben ik het volledig met je eens dat de 3 net zo min schuld hebben aan de puinhoop als Ruud Brood. De 3 loste het directe financiële probleem op, waarvoor dank. De achterban liep de polonaise. Maar voor die oplossing betaal je ook een prijs. Het gezag van de club komt namelijk in handen van lieden zonder BVO knowhow. Dat kun je de 3 ook niet kwalijk nemen, want die willen wat te zeggen hebben over de bestemming van hun centen, maar het is wel een feit. Net zoals in Rotterdam de vrienden van Feyenoord de macht kregen en hun stroman Sjaak Troost TD maakten. Het lastige maar ook begrijpelijke van 'clubredders' is, is dat zij na hun overboeking altijd zeggenschap willen hebben. Er is geen geldschieter die zegt: Hier heb je 5 miljoen en maak er maar het beste van. Zo kan het dus gebeuren dat je van redder in tijd van acute nood binnen een paar jaar gezien wordt als iemand die de club kapot maakt. De achterban denkt enkel aan wat je vandaag waard bent voor de club, niet aan wat je 5 jaar geleden hebt betekent. Zeker met een achterban, waarbij de emotie het wint van de ratio zoals bij ons. Wat ik niet slim vond van de grote 3 (zeker bij een emotionele club als NAC), is dat zij altijd op de achtergrond bleven en nooit benaderbaar waren. Zij hadden er verstandig aan gedaan om direct na aankoop van de aandelen een warme band te creëren met het volk. De 3 hebben het vast druk met allerlei andere zaken, maar al is er maar één die toegankelijk is en waar de deur openstaat. Ze hadden desnoods een commissie kunnen aanstellen met een afvaardiging uit diverse organen waar elk kwartaal contact mee is. Dan hadden de eigenaren, zij het met vallen en opstaan, samen met de achterban kunnen werken aan de wederopbouw van NAC. Zij hebben die kans laten liggen, maar dat wil niet zeggen dat een dergelijke connectie niet meer mogelijk is. Ik weet zeker wanneer zij die handreiking geven aan de achterban, deze positief ontvangen zal worden. Het zou de club alleen maar ten goeden komen.

10   8  
De muzikant

@bommetje: als die drie eigenaren afgelopen winter de beurs voor € 500K hadden getrokken, dan hadden we nog eredivisie gespeeld en hadden ze zichzelf 500K bespaard. Penny wise, pound foolish. Daarnaast hebben ze zich in het voortraject (en dit jaar ook) bijzonder naïef getoond, waardoor de club alsnog naar de rand van de afgrond aan het afglijden is.

12   7  
Buurman

Goed stuk van Bommel. Paar opmerkingen. 1. Pech en geluk heffen elkaar bijna altijd op. Tegen Volendam pak je drie punten als je nog drie minuten de tent dicht houdt. Tegen Eindhoven pak je drie punten als de vrije trap van Noblejas 1 cm meer naar binnen is. Bij Roda win je als Mulder beter fluit. Kortom ik denk dat NAC nu staat waar ze nu horen. Vraag is meer gaan we verder naar onder of toch naar boven ? Om naar boven te gaan moet je m.i. inderdaad ervaring inkopen. 2. De aandeelhouders zet je te positief weg. Ze hebben NAC indertijd geld geleend , NAC kon niet terug betalen en zo werden ze eigenaar. Lenen is wat anders dan doordacht en met ambitie investeren. Daarnaast lijkt het erop dat men grote mede investeerders buiten houdt vanwege afname macht. 3. Het is inderdaad een blunder dat NAC te lage prijzen hanteert. De seizoenkaarten worden ook verkocht als ze €50,- duurder zijn. 4. We hebben verschillende groepen supporters vertegenwoordiging. Het brengt nagenoeg niks. Vorig seizoen was er met de aandeelhouders overleg met alle supportersgroeperingen. Resultaat ; een A4 met open deuren en verder radio stilte. Triest gewoon. 5. Dat wij geen tweede Feyenoord moeten worden is een lachwekkend suggestie. Bij Feyenoord zijn de supporters (te) agressief en pakken gezagsdragers aan als het niet loopt. Wij zijn een stel handtamme hamsters die allemaal gaan piepen dat de opstelling anders moet. Bij Feyenoord wordt emotie geheel anders omgezet ( in actie) dan bij ons. Bij ons komt er geen actie. Ik ben NAC man en geen Feyenoord man , ik noteer hier louter wat ik waarneem. 6. Korte termijn ; NAC dient in de winterstop ervaring te kopen. M.i. is een jaar langer in de keuken geen optie. Waarom zou het een jaar later wel lukken ? Uitstel is afstel. Ik ben bang dat, indien we niet promoveren ,we ( in ieder geval meerdere jaren) in de keuken blijven.

5   2  
Kipiani

De grote drie bemoeien zich direct en indirect overal mee. Van en via Edelenbos of de RvC, tot kreten op de werkvloer van de kantoren als ‘geld is geen probleem’ .
Dat moeten en horen ze niet te doen.
Waarom: omdat ze de verkeerde mensen aanstellen.
Als je met al het geld waarmee je NAC overeind houdt denkt dat Henri v.d.Aat de directeur moet zijn, snap je niets van NAC Breda.
Snap er helemaal niets van en heb geen goed netwerk en geen goede adviseurs.
Om nog maar te zwijgen van posities in de nieuwe RvC, helemaal fout.
Eisinga is in drie dagen binnen getakeld, omdat na maanden zoeken, er niemand was en Nicole 1 april als de gecommuniceerde deadline wederom niet durfde te verlaten.

8   12  
TheBeek

No way dat dit team bij de 1e 2 eindigt.

Cambuur en de graafschap kan je alvast invullen.

Veel te jong en dus veel te weinig ervaring. Bovendien komen we fysiek te kort.

En wanneer nemen we eens afscheid van verschueren en el allouchi?

Die spelen niet voor niets nog altijd bij nac (niemand anders wil ze hebben)

We missen een motor/controleur/spelverdeler op het middenveld. Dat is de zwakste linie. Niet de voorhoede zoals de meeste hier denken ;)

Hopen dat de kern van de selectie in tact blijft en dan volgend jaar opnieuw proberen (met versterkingen). Niet dat we weer een complete nieuwe selectie hebben

En als dat niet lukt laat er dan alsjeblieft een x iemand met een grote zak geld instappen. Dan ben je af van het gezeik en de sportieve armoede

1   5  
Arie

Bommetje

Eerst zien dan geloven dat dat miljoen daadwerkelijk is gestort. Ik geloof met die kwakzalvers op de achtergrond nergens ene reet meer van. Het is inmiddels duidelijk dat zij bepalen wat er gebeurt, maar door zich in stilzwijgen te hullen proberen ze dat te verbloemen. En door "toezeggingen" dat ze bijleggen. Het is een grof schandaal dat je met elke week een uitverkocht huis niet bakken geld in huis hebt.

5   4  
sjef de gevulde koek@the beek

Nac heeft een bod gehad op verschuren van bijna 3ton. Dit hebben ze niet gedaan omdat ze hem niet wilde laten lopen en veel in hem zagen voor dit seizoen. Dus dat klopt niet wat je zegt. Wij hebben ook veel beter materiaal als Cambuur het loopt alleen voor geen meter. Met 2 aardige buitenspelers hadden we nu bovenaan gestaan dat weet ik zeker.

12   8  
Los Pollos Hermanos

Er zijn hardnekkige geruchten gaande dat Manchester city NAC gaat kopen en gebruiken als satellietclub. Het zou deze week bekend worden met meer details.

Dit is heel erg groot nieuws!

2   4  
n@©

Geen oliesjeiks in Breda!

6   2  
7Hills

@Los Pollos Hermanos

Heb een soortgelijk berichtje gehad. Open voor de gein die link eens die erbij zit. Dan zie je dat het een erg lullig bericht is....

3   4  
Ivo

Ik roep al vanaf het begin dat NAC in de race is voor plaats 3 t/m 6. P1 of P2 kan niet met deze jonge groep en vergeet niet je dat je vorig seizoen met een totaal geknakte en verziekte spelersgroep bent geëindigd.

Niemand wil dit woord horen, maar dit jaar is een overgangsjaar. De term "duurzaam promoveren" liet dit al doorsijpelen. Promotie is met deze groep ook niet wenselijk, je zou met slechts 4-5 spelers door kunnen in de eredivisie. Olij, het Spaanse trio en Dogan. De rest is zeker (nog) niet eredivisiewaardig.

Zo veel mogelijk punten halen, doorselecteren en beter worden. Ik vraag me wel af of Brood degene is die dat gaat bereiken. Vind hem steeds zwakker worden in zijn keuzes en het spel wordt eerder slechter dan beter.

4   3  
Belgische Naccer

Je mist op het middenveld/voorin nog steeds een aanspeelpunt dat balvast is. Dit zou met 1 goede speler opgelost kunnen worden in de winterstop. Liefst met ervaring. Ik zou bijna zeggen een type Seuntjes....dit is wel een domme fout gebleken van TvdA.

Verder...Brood krijgt maar geen vaste basis-elf gevonden. Mede door spelers die wisselvallig presteren, en blessures. Maar niet al zijn aanpassingen zijn helder. En verder zie ik de laatste wedstrijden, de passie, het plezier en de strijd ook weer afvlakken. Dit zal Brood er terug in moeten krijgen.

Verder hebben we 4 redelijke verdedigers: Anholt, Riera, Monsalve, Noblejas. De rest betekent meteen een verzwakking. Mashart is geen verdediger en wordt links en rechts voorbij gelopen.

En niet te vergeten. we hebben een goede keeper. De verschillen met Cambuur en De Graafschap zijn klein als je de onderlinge duels bekijkt. NAC is alleen te wisselvallig. Daar waar de concurrentie stabieler is, waarschijnlijk door de ervaring die daar wel rondloopt en bij NAC niet. Als je kijkt hoe beslissend Seuntjes en Mühren nu zijn bij onze directe concurrenten, dan doet dat toch wel pijn...

NAC zal moeten proberen om tot de winterstop de schade te beperken en niet dan al op 12 punten achterstand te staan. En dan in de winterstop 1 of 2 bepalende balvaste spelers terug te halen. Liefst met ervaring die ook een doelpunt kunnen maken. Maar ik ben bang dat dit soort spelers vastliggen.

Kortom het wordt een hele uitdaging om bij de eerste 2 te eindigen, maar onmogelijk is het zeker niet. En de Graafschap en Cambuur gaan ook nog punten verspelen.

Laad alle berichten na dit bericht in