Wij gaan niet opzij

Uit de glazen bol van Chris W.M.: Luka Asentić

Benn076

Gisteren kwam onze Twitter- en Instagramscout Chris W.M. weer met een opvallende ontdekking. De 20-jarige spits Luka Asentić is uit het niets de gebroeders Ilic, Sydney en NAC gaan volgen op Instagram, terwijl zij hem niet volgen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe het zit met het contract van de aanvaller uit Bosnië. Volgens transfermarkt zou hij einde van deze maand terug komen bij zijn ploeg NS Mura na een verhuurperiode bij Beltinci.

Naast NAC en de gebroeders Ilic volgt Asentić ook Juventus en zijn oude ploeg FK Zvijezda op Instagram. Chris W.M. voegt er aan toe dat gezien zijn leeftijd en CV er misschien wel gekeken moet worden naar een van de jeugdelftallen of de voetbalpiramide voor volgend seizoen. In 2018 verscheen op de website van zijn oude ploeg FK Zvijezda dat de toen nog 19-jarige spits naar Benfica zou vertrekken, waarna hij in de zomer transfervrij werd overgenomen door NS Mura. Bij Beltinci mocht Asentić dit seizoen tot nu toe elf keer invallen en 356 minuten maken. Hierin wist hij niet te scoren. 

De bevindingen van Chris W.M. vind je op zijn Twitter account

Heb jij ook iets opvallends gezien of ben je zelf benaderd door Tom? Laat het weten in de reacties. 

Bron:
B-Side Rats, Chris W.M.
Vorig bericht
NAC vrijdag niet live te zien op Fox 13 reacties
Volgend bericht
Analyse: Vooruitblik tweede seizoenshelft 29 reacties
14 Reacties
30   3  
Han Mulders

Ik ben nog niet benaderd door Tom, maar sluit niet uit dat dat nog wel gaat gebeuren. Zodra ik nieuws heb horen jullie dat meteen.

30   3  
Han Mulders

Ik ben nog niet benaderd door Tom, maar sluit niet uit dat dat nog wel gaat gebeuren. Zodra ik nieuws heb horen jullie dat meteen.

15   4  
Chris W.M.

"Naast NAC en de gebroeders Ilic volgt Asentić ook Juventus en zijn oude ploeg FK Zvijezda op Instagram"

Om even aan te geven dat het niet een jongen is die tientallen andere clubs volgt waardoor het feit dat hij NAC volgt ineens een stuk minder opvallend is.

M.b.t. de voetbalpiramide:

https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/908282/knvb-bevestigt-vanaf-volgend-seizoen-twee-nieuwe-beloftencompetities.html

7   2  
benn076 (BSR)

Bedankt voor de aanvulling, Chris! :)

5   26  
F4

Als je alle namen roept, gooi je altijd een keer zes.

0   2  
maikolg

Altijd leuke stukjes!

7   0  
SjorsNAC

Loopt deze ook door muren? Dan weten we het helemaal zeker. ;-)

17   1  
Ivo

Ik ben van mening dat je spelers van dit kaliber ook uit Nederland moet kunnen halen. Als we de spelers voor NAC 2 / NAC O23 en O19 ook al uit het buitenland gaan halen zijn we in mijn ogen verkeerd bezig. Wat zegt dat voor de jongens in de jeugdopleiding? Je speelt vanaf je 11e bij NAC en wordt dan op het laatst gepasseerd door een nono uit Bosnie, waar niemand ooit van gehoord heeft.

Bij het Karol Nymczycki verhaal had ik destijds ik hetzelfde idee. Waarom?

8   2  
Chris W.M.

@Ivo

"Wat zegt dat voor de jongens in de jeugdopleiding? Je speelt vanaf je 11e bij NAC en wordt dan op het laatst gepasseerd door een nono uit Bosnie, waar niemand ooit van gehoord heeft. "

De beste speelt, ook bij NAC. Dus als een nono uit Bosnië gehaald wordt betekent dat dat de speler uit de eigen jeugd niet voldoet.

Daarbij spelen de financiën natuurlijk een grote rol. Uit een eerder interview met TvdA:

"Er zijn redelijk wat buitenlanders. De Ilic-broers, maar dat is een geval apart omdat zij van City komen. Maar ja, ook de Spanjaarden, Filipovic, Bohui. Ik denk dat het daar, dikwijls, net iets meer betaalbaarder is dan in Nederland, al valt dat ook redelijk mee. In België bijvoorbeeld, verdienen sommige spelers massa’s geld. Ook al op jonge leeftijd. Daarin zit ‘t ‘m. Betaalbaar en met zicht op een potentiële doorverkoop in de toekomst.”

6   2  
Basje

Ergens hoop ik dat we hem niet halen.... is eigenlijk ook niet een echte goal getter want 11 keer ingevallen op geen super hoog niveau is de bal minimaal 8 x goed voor je voeten gevallen. Ook heeft hij een marktwaarde van niet boven de 100 k. Dan zie ik liever een stokkers die met snelle buitenspelers een goede bal in z’nvoeten krijgt. Maar we gaat het zien

6   2  
Ivo

@Chris W.M.

Je maakt mij niet wijs dat iemand van NAC deze kerel ooit in levende lijve heeft zien spelen. Dus, het is weer een gokje, op basis van filmpjes en een zaakwaarnemer. En gokjes kunnen we ons niet veroorloven. NAC moet nu durven kiezen voor pure kwaliteit. En kies voor je jeugdopleiding gewoon voor de regio en het achterland.

Er moeten eerder spelers weg dan dat er spelers bijkomen. Dus ik verwacht dat deze jongen niet komt.

10   0  
Chris W.M.

@Ivo

We zullen het zien. Dat is het leuke aan dit soort "ontdekkingen". We weten totaal niet wat er speelt, of er überhaupt interesse is. Ik heb alleen gemeld wat ik geconstateerd heb, en met mijn "ervaring" op dit gebied weet ik dat dit afwijkt van andere jongens die NAC volgen via social media. Er is geen duidelijke link te vinden tussen Asentić en NAC, dus voor mij een reden het te melden.

5   1  
DunErwt

Staat er een goede kop op?

2   2  
Ernie

ALS er al iets bijkomt, dan ERVARING.

1   0  
Pizzabakker

Zou toch iets te maken kunnen hebben met het voortijdige vertrek van Tom uit Portugal. Wellicht dat er dan toch contact is geweest. We gaan het wel zien. Dit is wellicht iets voor de langere termijn. Denk niet dat dit ons in de tweede competitiehelft al gaat redden, maar Van Wonderen is de wereld nog niet uit!

Laad alle berichten na dit bericht in