Wij gaan niet opzij

Van Anholt: "Het wordt een belangrijk potje"

DeWeesJr

Aanstaande zaterdag wacht NAC de zoveelste 'do or die'-wedstrijd van dit seizoen. In eigen huis ontvangt de troosteloze nummer laatst het opgeleefde FC Groningen. Verdediger Pelé van Anholt weet wat er op het spel staat.

Bij puntverlies tegen de Groningers lijkt het dit seizoen definitief over en sluiten voor NAC. Directe handhaving is al een kansloze missie, maar de ontsnappingsroute via de nacompetitie ligt in principe nog open. Concurrent De Graafschap heeft maar twee punten meer en is dus nog in te halen. Al zullen de Doetinchemmers normaal gezien ook links en rechts nog wat punten pakken. NAC móet daarom tegen FC Groningen. Van Anholt beseft dat: "We moeten de koppen bij elkaar steken. Het wordt een heel belangrijk potje, maar dat zijn we inmiddels wel gewend." Dat het mentaal zwakke NAC tot op heden iedere 'must win' verloor en het gisteren in de tweede helft tegen Ajax volledig liet lopen, is wat dat betreft niet hoopgevend. Van Anholt weet waar het zaterdag begint: "Het moet komende week verdedigend zeker beter."

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
32 Reacties
0   0  
Bart

Van anholt vind ik een fijne speler. Maar tegen dit Groningen zijn we gewoon weer kansloos.. heb me er eerlijk al bij neergelegd dat we gaan degraderen..

0   0  
D’n opletter

Joh?!?!?!

0   0  
nacman

voor dit potje telt maar een dingen winnen ten kosten van alles bloed aan de paal ballen in het net
GEWOON OUDERWETS DE BEUK ERIN .
ook op de tribune de beuk erin een glas meer om de keel te smeren en achter onze jongens te staan
maak ze zo gek dat desnoods door een dichte deur heel lopen voor de club.
spelers als jullie van het veld afkomen vuile tenues en het schuim op de bek en zo kapot dat je geen interview voor fox kan geven of kotsen van vermoeidheid voor de camera das NAC das noad

0   0  
Breda1965

dit elftal en trainers rvc en aandeelhouders,hebben rechtstreeks aangestuurd op degradatie.Dat dom geouwehoer van al die personen ben ik al lang beu.Dat ze de salarissen maar inhouden.Waardeloze ellendelingen zijn het.Heel dit seizoen naar nac te kijken,maar het heeft totaal niks met het echte NAC te maken.

0   0  
F2

Van de spelers NOAD eisen maar hier vervolgens als supporter roepen dat je je al neergelegd hebt bij degradatie met nog 12 wedstrijden en 2 punten achterstand. Bizar

0   0  
D'n Beuk

Mooi om te zien dat Alfred Schreuder de spelers op het hart drukte om te vechten voor de club

0   0  
Molenschot Loco

D'n Beuk....waarop is dat te zien?....

0   0  
Peer11

Mooie praatjes vooraf kennen we nu wel. Laat nu op het veld maar eens zien dat jullie 90+ minuten met het mes tussen de tanden kunnen spelen.

0   0  
Toontje

Sommigen snappen het nog steeds niet....zelfs met de grootste NOAD mentaliteit gaan we het niet redden, want het kwaliteitsverschil is veel te groot. Zie je het niet of wil je het niet zien!!!
En bovendien dat extra NOAD beheersen we niet en zal alleen maar gele en rode kaarten opleveren. Dat gaat ons extra opbreken.

0   0  
Bart

Mij hoor je niet om noad zeuren hoor.. maar ook als we nacompetitie halen heb ik er een hard hoofd in. Er zit totaal geen strijdlust in deze selectie en de jongen met een hoger niveau gaan mee in de maleise..

0   0  
van Flieger

1 doelpuntje in 2019. En die Blanco met zijn huutoyotaatje maar schrijven dat ons NAC zomaar een onbezorgde 2e seizoenshelft tegemoet zou kunnen gaan. Lees dat artikeltje van 5 weken geleden er nog even op na. Bizar en hilarisch.

0   0  
Ed

Gaat gebeuren zaterdag

0   0  
H'wiel

Vanaf dag één dat je bij NAC komt spelen is iedere wedstrijd belangrijk. Dat je je 100% inzet voor je (nieuwe) werkgever mag ook verwacht worden!
Het huidige gebrek aan kwaliteit in ALLE geledingen binnen de BVO NAC is echter dodelijk voor handhaving in de eredivisie. Het gebrek aan kwaliteit op het veld is pijnlijk om te zien, het voetbal niet om aan te gluren. En NOAD? NOAD is ook een kwaliteit! Dat heb je in je of niet...

0   0  
D'n Beuk

@Molenschot Loco

op de instagram story van NAC

0   0  
Arie

Als de primadonna's eindelijk eens het snot voor de ogen willen lopen en er vanaf minuut 1 met zijn allen(!) alles aan willen doen om Groningen duidelijk te maken dat de 3 punten in Breda blijven, dan is er wat mogelijk.

Gezien dat een kanteling zou zijn van 4300%, wordt het dus een hopeloze verliespartij.

0   0  
Gerrit39

Elk potje is belangrijk pipo!

0   0  
Denzz

@F2

Goh...er zijn ook echt voldoende aanknopingspunten om te concluderen dat handhaving mogelijk is.

Los daarvan, neerleggen bij degradatie kan ook terwijl je je club blijft supporten.

Zal nooit verloren gaan!!!

0   0  
Sp1

Hou gewoon je snavel... En vreet desnoods het gras op zaterdag.

0   0  
Bredastrijder

Ben helaas totaal niet onder de indruk van van Anholt. Laat elke wedstrijd die hij speelt wel steken vallen, dat de rest soms nog slechter is doet daar niks aan af.

Is als hij speelt vaak direct of indirect wel bij een goal betrokken, wordt in de omschakeling geklopt en opbouwend zijn hij en Karami niet om aan te zien. Voorzetten geven moet hij ook maar niet doen..( en 1 schot op goal doet daar niks aan af)

Wat mij betreft moet MVG hem lekker de opdracht geven om alleen maar te focussen op zijn tegenstander en hopen dat hij dat kan volhouden..

0   0  
Dun Diëe

Ik wil als nietszeggende NAC supporter graag een mediastilte voorstellen. Echt, elk woord is er één teveel van die lui. Het slaat helemaal nergens meer op. Het argument van "zichtbaarheid naar de supporters" en "voorbeeldfunctie" kunnen de prullenbak in. Elke keer horen we weer dezelfde onzin aan. Elke weer dezelfde woorden diarree die over ons uitgestort wordt die compleet haaks staat op wat er in het veld gebeurt. Ergens bewondering waardig dat je ze elke keer weer voor een microfoon ziet stamelen, maar momenteel zitten we in een positie dat het alleen maar ergernis opwekt. Laat ze maar hun muil houden en het laten zien in de weekenden. Weet je wie ik uitleg wil horen geven? Penders over hoe hij de verdediging wegzet en Ten Rouwelaar over hoe hij de keepers beter probeert te maken. De rest mag zwijgen.

0   0  
mmm

We moeten nu echt een keer winnen!!! Alles of niets en er vol voor gaan. Kom op Nac je moet het kunnen!!!

0   0  
Dutchbird

Hee Gielen waar blijft de nieuwe zwaargewicht die je vorige week aankondigde als nieuwe TD??? Of heeft ook deze je voor het blok gezet vanwege de vroegtijdige communicatie waardoor het allemaal niet doorgaat?

0   0  
Ert

Waar heb ik dit vaker gehoord? Oftewel zal wel weer ruk worden aankomende wedstrijd.
Maar ik laat me natuurlijk weer graag verrassen

0   0  
fvf6

Ze zijn het gewend belangrijke potjes te spelen , laat me niet lachen wat een onzin , zo praten ze voor iedere wedstrijd , maar de mouwen opstropen ho maar . Ze kijken alleen maar naar hun bankrekening , belachelijk wat sommige nietsnutten bij NAC verdienen , nou ja verdienen , krijgen moet ik zeggen , want er voor werken , dat doen er maar enkele. Waarom speelt Leigh niet kan iemand me dat vertellen ?Is niet minder dan die aussie

0   0  
misterbean

@ fvf6
Leigh zou geblesseerd zijn wordt door sommigen beweerd. Maar of dat echt waar is of dat het een smoes is om hem op de tribune te houden weet ik niet. Misschien kan iemand anders daar uitsluitsel over geven?

0   0  
@ Dutchbird

Gielen is niet het lek. Dat zit bij een kleine aandeelhouder. Kijk de momenten er maar op na.
Zodra iets daar bekend wordt komt het naar buiten. Altijd in de laatste fase.

0   0  
Dutchbird

Wie heeft Tempelman van VI gesproken? Dat was toch alleen maar Joostje Gielen en niemand anders. Hetzelfde Joostje Gielen dat de komst van de algemeen directeur aankondigde. Hoe dom kun je zijn door die slapjanus in bescherming te nemen?

0   0  
scheppioni

Deze gast zeker nodig in de verdediging, maar verder zijn de nac spelers wel kampioen in het slap lullen ! Elke wedstrijd is 200% van belang, je voetbalt bij NAC !!

0   0  
Bredastrijder

@scheppioni
Puur uit interesse ben ik wat samenvattingen terug gaan kijken of ik nou te kritisch ben of dat van Anholt een hand boven het hoofd wordt gehouden bij een gebrek aan beter.

Van Anholt is terug in het team sinds Vitesse na de blessure van Sporkslede, heeft sindsdien 7 wedstrijden gespeeld en is bij de volgende goals ‘direct of indirect’ betrokken:
> 4-0 van Tadic, waarbij hij niet meeloopt of reageert (Ajax-NAC)
> 0-3 van Gudmunsson (NAC-AZ) waarbij Idrissi hem voorbij loopt alsof hij er niet staat
> 1-1 van Rienstra (NAC- Heerenveen) staat bij de tweede paal en blokt zijn eigen keeper om de bal te pakken
> 2-2 van Bergen (NAC-Heerenveen) wandelt weer terug, sluit de pass lijn niet af (zenelli staat 3 tegen 1 koch,klomp van Anholt) en laat vervolgens Woudenberg uit zijn rug komen die vrij van Bergen kan inspelen.
> 1-1 van Linssen (NAC-Vitesse) knijpt niet naar binnen en dekt lucht bij de voorzet terwijl hij Linssen toch echt ziet aankomen

> En dan laat ik de aanleiding van de penalty nog buiten beschouwing.

Hij is zeker niet de enige met schuld,want er is genoeg over andere te zeggen, maar:

Dat zijn 5 goals in 7 wedstrijden. De meeste backs worden dan geslachtofferd, maar hij mag blijven staan vanwege zijn concurrent Karami ( laten we dat voor een ander topic houden).
Mijn vraag aan jouw: vind je hem echt een versterking of vindt je hem de beste van 2 matige keuzes?

0   0  
scheppioni

@ Bredastrijder
Oke dat zijn feiten, maar mijn gevoel en wat ik zie als back kwam hij toch degelijker over, maar ik ga van jou feiten als waarheden uit en daar ben ik door verrast, dus dan moet ik de laatste zeggen, de beste van 2 matige keuzes !!

0   0  
Bredastrijder

@ scheppioni
Ik kan dat gevoel wel begrijpen, vooral als je naar de andere soms kijkt..
En wat mij betreft ook zeker de beste keuze op RB vergeleken wat Karami tot nu toe liet zien. Maar had zeker meer verwacht van hem (alhoewel we dat over het hele seizoen / team kunnen zeggen)

0   0  
scheppioni

Dat is wijsheid Bredastrijder !

Laad alle berichten na dit bericht in