Wij gaan niet opzij

‘Van den Abbeele in beeld bij Cercle Brugge’

Italo

Technisch manager Tom van den Abbeele staat op de radar bij Cercle Brugge. Met dit opvallende nieuws komt BN DeStem vanochtend.

De Belgische middenmoter is al enige tijd op zoek naar een nieuwe technische man, en zou nu bij Van den Abbeele zijn uitgekomen. Eén van de voornaamste redenen is dat de club Marc Brys hoopt te strikken als nieuwe trainer. Brys werd eerder door Van den Abbeele naar Sint-Truiden gehaald. De twee kunnen het kennelijk goed vinden.

Van den Abbeele zelf reageerde kort maar krachtig op dit gerucht. Volgens hem is een overstap naar Cercle Brugge niet aan de orde. BN DeStem beroept zich op ‘meerdere betrokkenen’ die hebben aangegeven dat Van den Abbeele wel degelijk in beeld is bij Cercle Brugge.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Reguliere seizoenkaartverkoop gestart 37 reacties
Volgend bericht
Hyballa: "De club heeft behoefte aan rust" 20 reacties
61 Reacties
98   6  
Dn Bruun

De meerdere betrokkenen die Blanco ook vertelden dat TdvA geen draagvlak meer had binnen de club?

56   1  
Boxer

Tom heeft nog een 2 jarig contract , dat gaat Brugge dus geld kosten.

60   7  
JN

Eisenga kunnen ze krijgen.

98   6  
Dn Bruun

De meerdere betrokkenen die Blanco ook vertelden dat TdvA geen draagvlak meer had binnen de club?

11   36  
Otjes

Tja, als het waar is, zou ik als ik Tom was gaan. Cercle is mooie club met As monaco als eigenaar. Nac vangt wat geld en kan nieuwe td zoeken (Peter Maas?)

73   17  
Chris W.M.

@Otjes

Dit lijkt me het perfecte moment om Lokhoff op die plek neer te zetten.

Kent de Duitse mentaliteit van Hyballa, zijn beiden goed bekend in het Duitse jeugdvoetbal, heeft een team met Manders en Maas om zich heen die hem op weg kunnen helpen bij zaken die hij (nog) niet beheerst, is niet tekenbevoegd dus niet eindverantwoordelijk, heeft volgens transfermarkt (waarschijnlijk) een aflopend contract....ik zou het wel weten.

Maar dan alleen als die Rus van Cercle een pak geld op tafel legt. Anders lijkt me de rust die er nu heerst bij NAC, en de duidelijkheid qua taakverdeling en rollen van eenieder, iets wat je moet koesteren.

28   13  
Buurman

Zie mijn reactie 1 item terug. Als een in Nederland werkende Belg een goede functie kan krijgen in België dan vertrekt hij zo snel mogelijk. Belgen verhuizen ook niet naar Nederland, of het is door omstandigheden gedwongen en met veel tegenzin. Al zeggen ze dat nooit hardop. Uitzonderingen bevestigen de regel. Culturen zeer verschillend.

10   4  
Belgische Naccer

2 miljoen!

43   12  
Ivo

@Chris WM

Zelf hoop ik dat de boel voor de verandering eens bij elkaar blijft. TvdA heeft een paar goede spelers gehaald, er waren ook wat missers. Als de samenwerking met de Hyballa en de rest van de staf goed is, dan hoop ik dat hij blijft.

Dit is een belangrijke periode met het oog op komend seizoen, er zit net een nieuwe AD, nu weer veranderingen, liever niet.

Als hij toch gaat: Lokhoff kan, ik ben zelf gecharmeerd van Ron Jans.

43   11  
Mot van den Eleebba

Tom moet blijven!

21   5  
Bart

De kans dat hij daadwerkelijk vertrekt lijkt minimaal, wanneer BN de stem wat meld neem ik het maar met een korreltje zout. Cercle gaat natuurlijk geen geld neerleggen voor een TD en dit zou ook absoluut niet het juiste moment zijn om weer een nieuwe TD te moeten vinden.. je zit nu precies in de transferperiode..

17   5  
NACPB

Diegene die gaan roepen haal ted van leeuwen gelijk. Moeten even kijken naar zijn track record. Haalt vooral oud gediende, die naderhand geen restwaarde meer hebben. Leuk voor 2 seizoenen maar daar schiet NAC niks mee op. Dat is ook de reden dat hij bij Twente weg gestuurd is.

1   3  
Chris W.M.

@Ivo

Heeft ook mijn voorkeur, echter is het nu voor de verandering niet aan NAC om hier een keuze in te maken. Als TvdA een lekker salaris en mooi budget aangeboden krijgt dan is hij weg. Dus NAC moet nu alvast rond gaan kijken.

Ik denk dat de organisatiestructuur die er nu is bij NAC het juist onaantrekkelijk maakt voor types als Jans, Mo Allach en Ted van Leeuwen om bij NAC in te stappen. Dat ze niet tekenbevoegd zijn, en dus eerst Manders moeten overtuigen en om een handtekening moeten vragen, is denk ik voor de meesten wel een dingetje. Vandaar dat ik verwacht dat we automatisch bij wat meer onervarener TM's gaan uitkomen.

6   4  
Chris W.M.

@Bart

Op zich kan het nu prima. De lijstjes liggen er, je hebt een hoofdscout die gewoon verder blijft zoeken naar spelers, Hyballa heeft contact met zijn contacten en bevriende zaakwaarnemers uit het Duitse circuit, en voor eventuele contractonderhandelingen heb je nu Manders zitten die sowieso als enige tekenbevoegd is. Het is niet ideaal, inderdaad, maar als er een mooi bedrag tegenover zou staan ( inderdaad, korrel zout ) dan zeker het overwegen waard.

12   44  
n@©

Ik wil hem wel brengen.

13   2  
DeWeesJr (BSR)

Het is vooral cruciaal dat als je Tom laat gaan je gelijk een vervanger klaar hebt staan en daar niet nog een maand naar moet zoeken.

Zeker in deze tijd kun je niet een maand zonder TD gaan zitten. Neem aan dat NAC dat ook beseft.

28   6  
Jf

Gewoon rustig afwachten en hij geeft aan dat het niet aan de orde is vanuit zijn kant. Cercle kan dan wel willen maar kennelijk wil Tom gewoon verder werken bij Nac.
Eventuele namen als Lokhoff snap ik niet. Heeft nog niet bewezen dit te beheersen en alleen contacten brengt niet veel. Lokhoff is goed bevriend met Van Hooijdonk en die heeft ook netwerk maar kijk even naar de spelers die door hem gebracht zijn 3x niks.

Gewoon rust en Tommeke doe je ding.

10   8  
Johan Apeldoorn

Draagt niet bij aan de noodzakelijke rust bij NAC. Wordt overigens nog niet echt wild van zijn prestaties tot nu bij NAC!

8   18  
geelzwartwit

Ik denk dat die overstap net zo min aan de orde is als dat dat sportmanagement bedrijf van zijn vrouw is

23   8  
Marti

Ik vind dat Tom van den Abbelle gewoon bij NAC moet blijven , we gaan nu eindelijk een periode van rust in de tent tegemoed , dus laten we daar zo snel mogelijk de vruchten van plukken ,en niet om de paar maanden een Inwerk periode moeten hebben ,voor weer een andere TD of A D , rust in de tent , dan komt er op een kort moment weer een derby met will 2 , daar geniet ik meer van dan iedere keer maar stoeltjes wisseling op directiestoelen bij NAC,

10   7  
Nachoreca1

Die gaat gewoon vertrekken hoor, geloof me maar.

11   1  
The M.

Sinds die Rybolovlev in een vechtscheiding is beland en de helft van zijn vermogen kwijt is, geeft hij nauwelijks nog geld uit aan AS Monaco.
Vorig jaar ontliep Monaco al op een haar na degradatie en dit jaar is het niet meer dan een middenmoter. Ligue 2 is onder Rybovlev in ieder geval dichterbij gekomen dan Champions League.

Hetzelfde geldt dus ook voor Cercle Brugge, wat dit jaar 'gered' werd door de corona-crisis. Als Monaco geen geld toegestopt krijgt, gaat er ook geen euro richting Brugge. We hoeven dus echt niet te verwachten dat de zilvervloot voor TvdA langs gaat komen.

13   39  
Dutchbird

Vertrek VDA zou een zegen zijn voor NAC, want dan is binnen twee maanden de zooi van Edelenbos volledig opgeruimd. Kan Manders mooi een technisch manager werven waar hij op kan bouwen.
Veel succes in het Brugse Tom.

6   15  
Henri

@Chris WM
Ik zou ook inzetten op Ton Lokhoff en waarom zou eventueel Molhoek als alternatief geen geschikte kandidaat zijn. Zijn medespeler bij AZ destijds Max Huijberts heeft zich inmiddels opgewerkt tot een erkend en gewaardeerd TD. Waarom zou dat bij NAC niet kunnen?

7   13  
Italo (BSR)

Het voordeel van een nieuwe TD zou wel zijn dat Manders die zelf kan aanstellen. We hebben op dit moment een trainer die is aangesteld door een inmiddels vertrokken directeur, een TD die aangesteld is door een interimmer die ook lang en breed weg is. Waardoor we een AD hebben die moet werken met wat er al zit. Voor de lange termijn is een organisatie die is samengesteld door de AD een vaak wat sterkere basis dan ‘een samenraapsel’ (bedoel ik niet oneerbiedig).

5   1  
VakG

@ Chris W.M.

Verwacht niet dat Lokhoff daar nu aan gaat beginnen. Verdient prima geld in Duitsland momenteel dus zou niet weten waarom hij zijn vingers nu zou gaan branden aan NAC.

4   1  
Chris W.M.

@VAKG

"Hoe die er voor Lokhoff zelf uitziet? ,,Ik heb mooie jaren gehad in Duitsland. Mijn contract loopt af en binnenkort ga ik met de club zitten over het vervolg”, aldus Lokhoff, die een terugkeer naar Nederland niet uitsluit. ,,Op termijn wil ik wel weer een keer terug naar Nederland, maar ik blijf graag nog in de voetballerij actief. "

https://www.ed.nl/sport/ton-lokhoff-heeft-vertrouwen-in-oude-bekende-psv-haalt-met-rodriguez-kwaliteit-in-huis~a8b175ae/

Vooralsnog heb ik niets kunnen vinden dat zijn contract daadwerkelijk verlengd is, dus wellicht is dit het juiste moment om terug te keren naar NL.

8   13  
Ernie

Zoals Hyballa zei, er moet rust komen bij de club. Niet dus!
Dat is ook de reden dat het niks is en ook nooit wat zal worden bij NAC!

2   0  
VakG

@ Chris W.M.

Ja ben ervan op de hoogte, verwacht ook echt wel dat hij op den duur terug zal keren bij NAC, maar voorlopig niet ben ik bang..

21   5  
ome cor

Nu Cercle, onderdeel van een groter geheel (Monaco) interesse schijnt te hebben in TvdA hoor je een stuk minder negatief geneuzel over hem

Als NAC hem haalt zal het wel drie keer niks zijn, maar wanneer Cercle er wat in ziet is het opeens anders.

10   29  
Toontje

Wegwezen..heeft niets gepresteerd. Al moet gezegd worden dat dat heel moeilijk is bij een club die geen geld heeft. PH had ook veel meer met Eisinga dan met hem.
Een nieuwe man die men nodig heeft komt niet als hij geen tekenbevoegdheid heeft. Dus kom je weer in bepaalde onderste regionen.
Laat dan de hoofdscout mede bepalen, spaar je nog uit ook.
En als hij gaat vang je echt weer niet veel. Dat zie je wel bij JP de meeste clubs zijn al blij als ze kunnen rondkomen.

21   2  
Heedikke

Voor de liefhebber, kijk eens de documentaire 'Sunderland till I die' op Netflix. Dan zie je hoe moeilijk het is om een bvo te runnen waarbij de geldkraan dicht zit i.c.m. een zeer fanatieke achterban. Je zou het maar moeten doen...

4   2  
Toontje

Als Lokhoff zou komen wil hij zeker geen genoegen nemen met het salaris wat nu de TM ontvangt. Want hij zal als hij niet verlengt toch al veel moeten inleveren om hier te komen. Dus dit blijft een droom.

9   23  
Mick j

Lokhoff ??
Dan zeker TED VAN LEEUWEN

3   1  
braze

Hoe zijn de verhoudingen tussen vdA, Hyballa en Manders? Di drie moeten door een deur kunnen voor rust bij NAC.
Als datgoed is moet vdA blijven, anders is het beter dat hij bij Cercle een nieuwe kans grijpt.
Opvolgers bij de vleet, maar ook een nieuwe Technische man moet bi NAC winkelen met een zowat lege beurs.

2   5  
Judge M.

@Belgische NACCER:

HONDERDMILJOENMILJARD!! GODMILJAAR!!

https://www.youtube.com/watch?v=UhFNC2YwQn0

9   1  
Normaal

Waar rook is, is vuur. Die is weg.

27   6  
076

Als die Manders dan met van As komt aanzetten ruil ik mijn gouden kaart in voor een ijzeren bazooka

5   0  
Michel

Nu kunnen we ineens alles voor goud verkopen? ? Eerst hebben we geen cent, en nu is zelfs het Management al de nodige Euro’s waard...

Peter heeft hartstikke gelijk dat wij met NAC rust nodig hebben. Je bouwt niets op als je iedereen maar laat vertrekken. Alleen laten gaan met een goed backup plan.

5   5  
fvf6

Het zou jammer zijn als T.v.d.A. NAC zou verlaten , ik begon net wat vertrouwen te krijgen in hem. Want als er een nieuwe t.d. komt wil die zijn stempel drukken op de selectie ,m.a.w. er zullen spelers weg moeten en spelers gehaald worden wat in deze periode niet makkelijk zal blijken te zijn.
Want volgens de plannen van de knvb voor ondersteuningsaanvraag van het betaalde voetbal zal de KNVB , clubs die spelers kopen en of verkopen korten op eventuele ondersteuning van deze b.v.o. Ook als NAC een vergoeding ontvangt voor T.v.d.A. zal dat meegenomen worden in dat ondersteuningsplan.

7   0  
Chris W.M.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200603_04979466

Goemaere hoopt nu vooral dat de aanstelling van de nieuwe sportief directeur nog deze week kan gebeuren. “We willen inderdaad eerst zekerheid over de TD omdat het de bedoeling is dat hij dan de knoop doorhakt in het trainersdossier. Een Nederlander die specialist is in het opsporen van talentvolle jeugd geniet de voorkeur. Hij ligt echter nog onder contract bij zijn huidige club en daardoor duurt dit ook wat langer dan verwacht.”

Indien de Nederlander finaal niet toehapt, komt Tom Van Den Abeele in beeld. De Belgische technisch manager van NAC werd recent getipt aan Goemaere. De Cercle-voorzitter speelde de naam van Van Den Abeele meteen door aan Monaco-adviseur Igor Korneev. Van Den Abeele werkte tot voor twee jaar bij STVV nog samen met Marc Brys, voor Goemaere nog altijd de topkandidaat om Storck op te volgen als trainer.

5   0  
Dun Kees

De namen zingen weer rond. Lokhof: geen ervaring, Jans: was niet gelukkig als technisch directeur bij Groningen en gaf zelf aan wellicht niet in die functie te passen. Van Leeuwen: veel ervaring maar moet dan wel in het team passen.
Liever rust in de tent maar bij toch een vertrek een ervaren man aanstellen die ook bij de trainer goed ligt.

14   20  
jvt

Ook deze man met dat voetbalbedrijf op naam van z'n vrouw uit de medische sectior snel doorselecteren. Heeft niets noemenswaardigs gepresteerd. Alleen een paar Spanjaarden via een makelaar en ja, er zit er altijd wel eentje tussen die wel voldoet. Op fitheid (Dogan, de Vlo etc.) werd dus helemaal niet geselecteerd.

Het aanstellen van een toevallig vrijkomende Hyballa na alle gesprekken met Kees van Wonderen was een geluk en schijnbaar nog het werk van de AD.

6   3  
scheppioni

wij geld vangen ??
Dat zou echt win win zijn !

4   0  
geelzwartwit

Heeft een TD niet gewoon een opzegtermijn? Hoezo transfergeld bij een TD? Positiever entering en poef weg. De opzegtermijn afkopen om direct aan de slag te gaan kan wel.

12   1  
die ne gast

Op basis waarvan denkt Cercle dat TVDA geschikt is dan?
Ik denk dat als de NAC-supporters TVDA een cijfer mogen geven, hij maar net een zesje scoort. Zo'n briljant track-record heeft hij bij NAC nu ook weer niet.
Ondanks zijn zesje, zie ik TVDA graag nog minstens een jaar bij NAC blijven. Gewoon een keer een jaar rust in de tent.

Maar goed, als TVDA zich bij Cercle Brugge Technisch Directeur mag noemen ipv Technisch Manager, dan gaat hij meteen. ;-)


3   7  
Dun Diëe

Prima jvt, doen we van den Abeele weer weg en halen we Eisinga weer terug. Die geweldenaar heeft per a slot van rekening Hyballa gehaald.

6   18  
den hulk

snel laten vertrekken anders komt van de abeelen weer met kneusjes aan oa kali leight muhren nu weer dost van abeelen is geen jonge van de streek plus verkeerde makelaars

8   4  
Tante Annie

@den hulk
Volgens mij was vd Abbeele voor geen van deze spelers verantwoordelijk, maar juist Smulders. Alleen als Drost komt is dat de enige speler die je noemt waar vd Abbeele dan verantwoordelijk voor is. Correct me if i'm wrong

13   6  
Harrie

Die gaat terug naar Belgie zodra hij de kans krijgt. Ik zou Hellemons neerzetten als TD, die bewijst al jaren bij de jeugd beleid te kunnen maken.

16   4  
Buurman

Men blinkt hier niet uit in mensenkennis en men is kort van memorie. TvdA is hier , en recent nog bij de De Rat, helemaal doorgezaagd over dat bedrijfje van hem. In mijn ogen gaat die discussie helemaal nergens over, en gaat het ook niemand iets aan als het niet nadrukkelijk verboden is in zijn arbeids contract, al durf ik dat bijna niet op te schrijven. Je krijgt gelijk bv. het verwijt dat je tegen transparantie bent en meer van dat soort kruideniers geouwehoer.

Zoiets doet veel met een mens, want het wordt weer eens allemaal erg persoonlijk. Dus als d'n Tom uit Bels een goeie aanbieding krijgt dan is hij per direct vertrokken bij de Ollanders. Zijn vrouw zal daarnaast vurig aanmoedigen dat hij kiest voor Bels. Kortom, grote kans dat hij vertrekt.

Het functioneren van Tom beoordeel ik, al is die beoordeling niks waard want wie ben ik, met een 6,5.
Paar leuke spelers gehaald, enkele miskleunen, en op een slimme manier, zonder praatjes, is hij in het zadel gebleven. Voor TE vind ik hem te jong en te onervaren, maar als TM prima aanvulling. Hij gaat er komen.

3   2  
Buurman

TD

5   1  
geelzwartwit

@buurman

Grappig he?
Ton kon er niks van en moest weg Eisinga was nog wel okay maar lastig te beoordelen en toen moest Eisinga weg en was het maar goed ook en kreeg Ton opeens alle lof en mag niet weg ?

Sindsdien is er nog wedstrijd geweest maar alles volledig gedraaid...
Bijzonder

7   6  
RV

Heeft zich vergist in Stokkers en Dogan. Die moesten de doelpunten productie verzorgen maar op het niveau wat NAC wilde nastreven toch wat licht.

Het type Haye op het middenveld had niet in de winterstop gehaald moeten worden en achteraf had men misschien Ruud Brood er niet doorheen moeten duwen.

Prima spelers aangetrokken met transferwaarde, ik vind dat hij wel meer verdiend dan een mager zesje.

7   3  
Bart

@RV dogan moest juist komen van brood. Overigens heeft de selectie z’n ongenoegen getoond over brood en moest dus absoluut weg! Stokkers heeft juist heel goed gespeeld sinds hyballa er is en ik verwacht dat hij volgend jaar een belangrijke speler gaat worden voor ons. Misschien moeten we ook niet meteen iedereen afkraken na 1 jaar? Mensen moeten zich kunnen aanpassen en moeten de tijd krijgen om te wennen. We hebben al genoeg spelers weggedaan voor een appel en een ei die ergens anders prima presteerden

0   1  
Gerrit

Toch mooi dat het bericht "De club heeft behoefte aan rust" meteen weer opgevolgd wordt door dit bericht....
Blanco zal proberen weer onrust te scheppen, maar hoe dan ook: het is nooit rustig rond onze club xD

3   1  
Martinus

Ik lees hierboven: Waar rook is, is vuur.

Maar dit is nieuws dat door BN de Stem gebracht wordt. Dus ik zeg: Die vlieger gaat niet altijd op.

7   2  
von F

Die is weg dus. Dan zal de RvC weer met touw en plakband proberen de boel bij elkaar te houden tot er tegen de carnaval een nieuwe gevonden is.

7   0  
geelzwartwit

Dat Hyballa vraagt om rust in de tent kan ook betekenen dat er al wat gaande was. Is wel heel toevallig.

5   5  
Tram

Helaas, die is weg. Vorig jaar knap gesaneerd en daar wordt hij nu voor beloond.. Gaat niet meevallen een goeie vervanger te vinden. Heel jammer.

3   3  
RV

Eens Bart,

Toch kun je als NAC zijnde het risico niet nog een jaar nemen om met dezelfde voorhoede de competitie in te gaan. Je moet proberen door te selecteren.

Je gaat het gewoon niet mee redden met deze voorhoede. Heel leuk dat Stokkers zich ontwikkeld maar er moeten 2 voorhoede spelers staan die samen zeker 30+ doelpunten maakt. Onze topscorer is nu Arno Verschueren, een defensieve middenvelder.

1) Doorgaan met de huidige voorhoede kan niet.
2) De TD moet duidelijk analyseren waar het aan ligt. Moeten er goede buitenspelers bij komen om de spitsen in stelling te brengen? Of door selecteren in de spits?

8   9  
ome cor

RV
Heeft zich niet vergist in Stokkers en Dogan....die spelers leverden gewoon niet wat er van hen verwacht mag worden.
Beetje goedkoop om dan nay de TD te wijzen.

Laad alle berichten na dit bericht in