Wij gaan niet opzij

Van Hooijdonk: "Hoop aankomende week de beslissing te maken"

Raskolnikov

Het is nog altijd onzeker of Sydney van Hooijdonk ook de rest van het seizoen het Geel en Zwart om de schouders draagt. De aanvaller laat in gesprek met BN DeStem weten snel een beslissing te nemen over zijn toekomst.

Van Hooijdonk heeft een nieuwe aanbieding van NAC op zak, maar weet dat hij ook kan kiezen voor een transfervrij vertrek. Omdat het einde van de transferperiode zo langzamerhand in zicht komt, wordt het tijd om een keuze te maken. Van Hooijdonk wikt en weegt op dit moment nog: "Ik hoop aankomende week de beslissing te maken. Maar de voetballerij is raar, het kan ook zomaar dat het drie dagen langer duurt."

Als hij besluit te vertrekken, heeft hij naar eigen zeggen voldoende andere opties: "Er zit wel wat moois tussen; binnen- en buitenland." Het lijkt daarom allerminst zeker, dat Van Hooijdonk bij NAC blijft.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
118 Reacties
331   23  
Ric

Iedereen kan wel zeiken op Steyn en Manders maar ik denk dat zij wel degelijk een plan en traject met hem hebben/hadden. In tegenstelling tot die dwaas Hyballa. Dus volgens mij is het alleen maar beter geworden voor hem. Ga deze heren nou niet verwijten dat het allemaal hun schuld is. Ze zijn net 2 maanden bij de club en zó overtuigend was het allemaal nog niet bij Sydney. Leest iedereen zijn of haar eigen reacties maar een terug op het spel van Sydney.
Hij begint precies op juiste moment van waarde te zijn. En ik hoop écht dat het voor NAC de goede kant op valt.

62   186  
Per

Als deze Bredase jongen transfervrij wegloopt is dat een blunder van jewelste.

238   30  
Frietjemet

Oké Sydney, vorige week zeg je nog dat je het liefst bij NAC wil blijven. Nu weet je het niet meer zeker.

Laten we niet doen alsof het hier over Ruud van Nilstelrooij hebben. Prima als hij blijft, maar als hij vertrekt moet er zeker een spits te vinden zijn van hetzelfde niveau.

Ben nu wel een beetje klaar met deze soap.

51   6  
fanneke

Hij moet maar snel beslissen zodat er nog genoeg tijd over is om een vervanger te halen.. Niet uit rancune wachten tot het laatste moment.

331   23  
Ric

Iedereen kan wel zeiken op Steyn en Manders maar ik denk dat zij wel degelijk een plan en traject met hem hebben/hadden. In tegenstelling tot die dwaas Hyballa. Dus volgens mij is het alleen maar beter geworden voor hem. Ga deze heren nou niet verwijten dat het allemaal hun schuld is. Ze zijn net 2 maanden bij de club en zó overtuigend was het allemaal nog niet bij Sydney. Leest iedereen zijn of haar eigen reacties maar een terug op het spel van Sydney.
Hij begint precies op juiste moment van waarde te zijn. En ik hoop écht dat het voor NAC de goede kant op valt.

33   125  
Maarten

Ik snap het verhaal niet zo goed meer. Nu ben je eerste spits, je vrienden zitten in Breda, je krijgt en voelt vertrouwen en je contract wordt verbeterd, maar waarom toch overwegen? Zijn management in gesprek met Manders terwijl Sidney de hoofdpersoon is. Ik denk dat er voor De Bosch al gesprekken zijn geweest met een andere club en in een vergevorderd stadium zitten. Ik denk dat we Sidney kwijt zijn en dat is echt de schuld van NAC zelf. Blunder van jewelste zelfs

89   23  
Roberto de kano

De heiligverklaring van Sydney door Yadran Blanco is vandaag in volle omvang losgebarsten. Mits goed aangespeeld heeft Sydney zeker zijn waarde maar een tegenstander uitspelen is te veel gevraagd. Technisch beperkt naar mijn mening.

95   51  
Bart

Vind van Hooijdonk maar een arrogant mannetje zeg.. ook al scoort hij vrij simpel ik ben er van overtuigd dat we in de jeugd met fermina al een betere spits hebben rondlopen. Scoren kan Sydney echt wel daar twijfelt niemand aan maar, sorry deze jongen kan voorderest vrij weinig met de bal en denk ik dat hij blij mag zijn wanneer hij in iedergeval elke wedstrijd minuten mag maken bij nac! Niemand is groter dan de club en al zeker de familie van Hooijdonk niet!

103   43  
Baosje

Vader Pierre is de kwade genius in dit verhaal !!!
Zelf overal mét ellende vertrokken...regelt nu de zaken voor zoonlief..en heeft gewoon schiht aan NAC

Beschouw Sydney ondertussen maar als ex-NAC..want die blijft niet...zijn lichaamstaal zei gisteren alles !!

Bedankt Pierre !!

77   17  
Per

Graag of niet Sydney, je ben Mbappé niet. Je mag blij zijn dat je bij NAC mag spelen en de kans krijgt.

32   25  
Real Robert

Aan zijn lichaamstaal, vooral gebrek aan enthousiasme, kan ik slechts opmaken, dat Van Hooijdonk op het punt van vertrek staat.
Wat de achtergrond ook moge zijn.
Als dit inderdaad transfervrij is dan kan hij een mega tekengeld incasseren.
De achtergronden kennen wij verder niet. Ik denk wel, dat het aantrekken van een derderangs spits van RKC een klap in het gezicht moet zijn geweest.
Dat hij nu speelt heeft alleen maar met de blessure van Bilate te maken.
Dat hij dan die beslissende doelpunten heeft gemaakt heeft er alleen maar aan bijgedragen, dat
hij elders een slag(je) kan slaan.
Blijft voor mij staan, dat het aantrekken van een spits van het niveau Bilate. belachelijk is geweest.
Met of zonder Van Hooijdonk erbij.

53   9  
Prager

@ ROBERTO DE KANO,

Kijk eens ff wat goals van die jongen terug. Hij kapt toch een paar keer de directe verdediger uit en scoort daarna. Die jongen schiet er met een juiste aanvoer met gemak 20 in in een seizoen.


NAC do toho!!!

37   9  
Wanny

Sydney doet het nu aardig, maar lijkt me ook niet onvervangbaar. Heeft natuurlijk een neusje voor de goal en dat is heel waardevol in je team. Echter is ie voetballend (nog) onder de maat.

Lijkt me ook dat Venema en Dogan die 2-0 er gisteren ook wel ingeschoten hadden.

Overigens was dit probleem altijd ontstaan, want zijn contract loopt komende zomer af. Ik denk niet dat Sydney dit seizoen onomstreden gaat zijn, dus die gaat ook wel weer een keertje banken. En dan had ie toch niet bijgetekend en was ie komende zomer alsnog vertrokken. Komt nog bij dat als je promoveert je weinig meer aan hem hebt, want dan speel je minder rond de 16 van de tegenstander.

45   4  
Da Pope

Het is zonde dat het op een vervelende manier af lijkt te lopen, maar voor de positie van beide partijen valt iets te zeggen.

Ik vind het nog steeds heel begrijpelijk, dat Sydney graag zoveel mogelijk aan spelen toe wil komen. Zoals hij zelf al verschillende malen aangegeven heeft, is hij met zijn 20 jaar op een leeftijd waarop hij minuten moet maken. Als hij dit seizoen voornamelijk reservespeler is, is een loopbaan in de KKD voorlopig waarschijnlijker dan een loopbaan op het hoogste niveau. Ik snap daarom goed dat hij zijn best doet om zekerheid over het aantal speelminuten te krijgen. Zeker omdat NAC tijdenlang op zoek geweest is naar een ander type spits en het dus allerminst zeker is dat hij de voorkeur krijgt.

Ondertussen snap ik ook dat NAC hem op dit moment niets wil of kan beloven. Van Hooijdonk is een prima afmaker, maar je zag gisteren ook dat hij (nog) kwaliteiten mist, die een Bilate normaal gesproken wel meebrengt. Hij was tegen Jong Utrecht geen echte kapstok of rustpunt voorin, terwijl NAC daar wel behoefte aan had. Ik snap daarom goed dat NAC zegt: "Verdien het maar. Als jij de beste bent, speel je. Anders krijgt iemand anders de voorkeur."

Ik denk niet dat Van Hooijdonk op dit moment bij veel clubs op een hoger niveau de zekerheid krijgt dat hij eerste spits wordt. Is het dan echt verstandig om naar een andere KKD-club of een club onderin de Schotse Premiership of bovenin de Turkse eerste divisie te gaan? Ook als je ongeduldig bent, lijkt bijtekenen en de mogelijkheid openhouden om in de winterstop verhuurd te worden echt niet de slechtste optie.

31   9  
Cool hand

De enige speler die onmisbaar is dit seizoen, is Olij. Stel je ruilt van Hooijdonk met een simpele spits als Verheydt. Die schiet er toch ook 20 in? Van Hooijdonk doet de laatste wedstrijden wat hij moet doen en gisteren, zeker in de eerste helft, viel hij voetballend voor het eerst niet uit de toon, maar om nou te doen alsof we zonder hem het niet gaan redden, kom op.

85   5  
bier en friet

Voor mij was het nieuw dat hij klaarblijkelijk een brief heeft waarin staat dat hij transfervrij weg mag (interview gisteren).

Vooralsnog dacht ik dat het een gesprek was geweest tussen Manders en Pierre. En ik ging er van uit dat NAC sowieso nog aan de onderhandelingstafel zou zitten (meen gehoord in interview met Manders of Steijn). Dat Sydney dus IN PRINCIPE gratis weg mocht gaan, er van uitgaande dat alleen clubs uit rechterrijtje KKD geïnteresseerd zouden zijn, maar als er buitenlandse clubs (Turkije?) of clubs uit linkerrijtje KKD of ED zouden komen NAC er toch nog iets uit zou kunnen halen.

Als er werkelijk zo'n briefje is gegeven, een carte blanche, sorry, maar dan is dat ongeacht het verdere verloop van deze soap in mijn ogen echt een flinke smet op het blazoen van de NAC-leiding.

Los daarvan begin ik wat misselijk te worden van deze hele soap. En van de Van Hooijdonck-kliek. Noem mij maar ouderwets of naief, maar als een speler steeds praat over clubliefde, dan doet mij dat iets. En als dat loze woorden blijken te zijn, dan doet mij dat nog meer.

Ik ben niet zo van verheerlijking van mensen. Maar met 1 speler ooit op de foto geweest en dat was mijn held pi-air. Dat Pi-air later steeds sprak over een terugkeer bij 'zijn club', die terugkeer steeds uitstelde voor nog wat centen, uiteindelijk kwam onder voorwaarden die de club flink pijn deed om na een paar wedstrijden naar 'zijn tweede club' te gaan en het toch wel veel op 'zijn eerste club' begon te lijken... dat deed flink pijn.

Ik heb lang gedacht dat Sydney anders in elkaar stak. Maar als dit soort gelazer nu al begint, ik denk bijna: bespaar me de latere pijn. Als hij echt iets om NAC geeft dan gewoon het verbeterde contract tekenen. Kan me niet voorstellen dat er clubs zijn van vergelijkbaar niveau waar hij meer kans op minuten heeft en er meer vertrouwen van de supporters is. Dan gaat het dus om centen. Prima, broodvoetballers genoeg en ga dan maar. Maar kap gewoon met dat schijnheilige gezanik over clubliefde.

41   9  
Mick j

Maak a u b snel een beslissing
voor mijn part vandaag .
Ook in de groep stoort deze soap.
En al je mocht vertrekken , neem
je vader ook mee .
Dat is de wolk die boven alles hangt .

8   2  
geelzwartwit

Tot op een paar weken geleden niet kunnen overtuigen bij meerdere trainers. Vorig seizoen niet verhuurd willen worden. In je laatste seizoen garantie op speeltijd willen en zo niet dan weg willen.

Ik weet nek tof het verhaal zo in elkaar steekt maar dat zou wel heel gek zijn.

Ik heb Sydney wel een aantal keer horen zeggen dat iedereen maar wat roept en die mensne niet weten hoe het exact zit.

Tsja dan wachten we maar af hoe en wat.

Het zou ze bij een transfer sieren NAC sowieso doorverkoop percentage te gunnen.

17   3  
Sp1

Pierre heeft al lang zijn netwerk geraadpleegd en je moet niet raar staan te kijken als Sydney naar een van vaders oude clubs verkast.

Heb gisteren goed opgelet en Sydney is wel een beperkte speler en heeft nu "toevallig" rendement. Als hij weg wil dan moet hij gaan. Het zijn en blijven broodvoetballers dus van een verrassing kunnen we niet spreken.

16   5  
TpT

Gisteren maar weer eens op hem zitten letten. Hele matige pot van hem, net zoals van de rest overigens. In dat opzicht is hij niet zo belangrijk en snap ik dat er volgens de technische mensen misschien betere opties zijn. Ik zie alleen een hele grote MAAR: Sydney legt ze er wel in. En dat speelt echt de doorslaggevende rol voor mij. Hij ramt er gewoon 20 in in de kkd, misschien wel meer. Geen enkele twijfel over. Die spitsen zijn moeilijk te vinden hoor.

We hebben Stokkers gehad (6 goals), nu Bilate (0 goals). De laatste die overtuigde was Dessers en kijk wat voor mooie carrière die nu heeft. Ook hij was een pure doelpuntenmaker en geen wondervoetballer. Als spits sta je daar gewoon voor.

14   4  
vosnb

Gister was geen beste wedstrijd hierdoor kwam Sydney niet optimaal in uit. Wederom heb ik weer vele vele malen meer gezien dan wanneer Stokkers erin had gestaan. Hoe heeft die vent op de trainingen overtuigd. 1000x liever Sydney die nu al weer eentje erin schiet en kan groeien in deze competitie en met eventueel promotie juist het heeft kunnen laten zien in de kkd

9   2  
Becherovka

Sydney is een prima afmaker. In de 16 heeft hij een hoog rendement en hij heeft een prima vrije trap in de benen. Maar op andere kwaliteiten komt hij nog tekort. Kaatsen is niet zijn sterkste punt (in mijn optiek best te oefenen, net als zijn vrije trappen) en ook het stukje oorlog maken voorin kan gezien zijn fysiek beter.

Noem me romantisch, maar het zou wel een mooi voetbalsprookje zijn. Eigenlijk weg gaan, grootste concurrenten (Immers en Bilate) geblesseerd, blijven en met NAC promoveren.

Ik begrijp dat die jongen vertrouwen wilt krijgen en daarin ook bezig is met zijn eigen carrière. Zijn dan 3 trainers blind of mist er toch nog nét dat puzzelstukje om hem onomstreden te maken?

13   1  
De staantribune

Ik begrijp die reactie van Sydney niet zo goed, hij wil er niet op in gaan maar vervolgens zegt hij dat hij snel duidelijkheid wil en dat er belangstelling is uit binnen en buitenland. Jongen van de club maar Sydney moet heel erg dankbaar zijn dat hij bij nac 1 zit. Inderdaad je bent echt een afmaker en dan ben je heel belangrijk voor ons nac maar net als vanavond verlies je vrijwel elk duel in de lucht en doe je alles in een tempo. Ik vraag mij oprecht af welke club ( hoger dan nac) die belangstelling heeft en waar je gelijk in de basis staat? Doe waar je goed in bent met de andere 18 jongens je ziet net als vandaag je heb mekaar hard nodig.

19   8  
Kipiani

Drie punten erbij !!
Maar zeer, zeer slecht gevoetbald.
En het gezeik, gezaag, gestook er om heen is weer om van te kotsen.
Deze club gaat daaraan kapot.
Lees van Seumeren, hoor Sydney, lees Blanco. Trek je conclusies.
Maurice Steijn steekt er met kop en schouders positief bovenuit.
Daar zou ik maar heel zuinig op zijn.
Manders weet ik niet.
Bovenaan en toch een berg gezeik en chagrijn. Bedankt.

10   12  
Pietjebel

Die loopt gratis de deur uit
Wat blijft dr voor ons over venema dogan immers

Vullen jullie de rest zelf maar in

29   2  
sanderson

Ik ben ervan overtuigd dat Van Hooijdonk het (bijna) nergens zo goed heeft als hier. Hij wil spelen en op dit moment doet hij dat bij NAC. Steijn is een realistische en slimme trainer. Hij wil spelen met een balvaste targetman, dat is duidelijk. Dat is Sydney (nog) niet maar als Sydney blijft presteren blijft hij wel basisspeler ben ik van overtuigd. Verder heeft NAC nu een ervaren selectie én NAC speelt bovenin mee. Dat zijn beide zaken die in het voordeel van Van Hooijdonk werken en waarin zijn kwaliteiten naar voren kunnen komen.

De andere opties zijn:
- Een kleinere club waar hij gegarandeerd een basisplaats heeft. Lijkt me niet slim. Minder kansen om te doen waar hij goed in is.
- Een grote club waar ze een goed plan met je hebben. Aangezien Sydney wil spelen zal hij dan toch verhuurd moeten worden (de vraag is of je dat wil; door NAC verhuurd worden wil hij sowieso niet).
- Een gelijkwaardige club als NAC (onderkant eredivisie/bovenkant eerste divisie). Dan komt hij in dezelfde (of mindere) situatie terecht. Overal moet je presteren om in de basis te komen. Bij NAC doet hij dit nu en Steijn is slim genoeg om de situatie Van Hooijdonk te managen.

Daarnaast moet je je afvragen of het verstandig is om transfervrij te vertrekken. De club die hem aantrekt is niet (helemaal) overtuigd van zijn kwaliteiten (anders hadden ze zich eerder gemeld en een transfersom weggelegd) en nemen een gok. Dat moet je niet willen. Afgezien dat je door de voordeur wil vertrekken bij NAC wil je ook op niveau willen binnenkomen bij een club (en niet als transfervrije gok).

Sydney is op dit moment eerste spits bij zijn club. Zijn concurrenten zijn weg of zijn geblesseerd. Hij is nu zichzelf waar aan het maken en zijn contract kan verbeterd worden. Dé kans om jezelf over langere tijd te bewijzen bij jouw club. De ideale situatie voor hem.

Ik snap dat er eerder geen vertrouwen in hem uitgesproken en ik snap dat Sydney dat vertrouwen mist maar gisteren is niet vandaag en helemaal niet morgen he. De technische staf en wij als supporters zien je mindere én goede kanten. We willen allemaal dat jij ze erin blijft schieten bij NAC. Dus nu lekker knallen (bij NAC) Sydney en de mooie carriere komt vanzelf!

40   38  
Hugo

De reacties hier zijn niet mals. PvH heeft veel voor NAC betekend. Heel veel. Natuurlijk is de familie van Hooijdonk niet groter dan de club. Maar NAC heeft er een ware kunst van gemaakt om iconen van de club weg te bonjouren. En nu staat de 'de zoon van' als topscorer op het veld. Bredaas, NAC hart, werker, killer instinct maar ongepolijst. En wat doen we..... Het is godsgeklaagd. Laat SvH maar staan en laat de geblesseerde Bilate maar eventjes tweede viool spelen. Hup NAC . Hup Bredase smoel!

28   5  
Hont

Ik snap niet waarom iedereen er hier ineens vrede mee heeft, mocht Sydney gratis de deur uit lopen.
Hebben eindelijk weer eens een scorende spits. Is ook nog eens jong en komt uit eigen opleiding. Allemaal feiten.
Zo'n speler heeft marktwaarde van jewelste. Als hij zo doorgaat kan Steijn niet meer om hem heen (nu eigenlijk ook al niet, ook niet als Bilate weer fit is).
Onmogelijk om een vervanger te vinden die er ook 20 in zal leggen, marktwaarde heeft en voor hetzelfde bedrag binnenkomt als Sydney gaat.
Ook voordat Sydney dit seizoen op dreef kwam wisten we allemaal al dat hij er 5x meer in zou leggen als Stokkers.
Ben tot nu toe erg blij en onder de indruk van Manders en Steijn, maar deze kerel gratis laten lopen met een doorlopend contact is wanbeleid.

9   8  
Semsi

Ik verwacht dat hij naar Heracles gaat...

21   0  
ABC

Ik ben pro Manders en Steyn in principe. NAC is ook prima gestart. Maar het inbouwen van die transfervrije optie voor Sidney is natuurlijk een ongekende blunder. Vraag is waarom een optie inbouwen die puur voordeel Sidney is en puur nadelig voor de club NAC ? Ik ga nu speculeren. Zou het kunnen zijn dat zowel Steyn als Manders "verlost" willen worden van de directe invloed en het meekijkend oog van PvH ? Anders is deze zet m.i. niet uit te leggen. Nu zijn er nog twee mogelijkheden. 1. Hem laten gaan en goede vervanger vinden. 2. Een heel goed contract aanbieden, en dan is het nog afwachten of de handtekening volgt. In ieder geval is het weer eens een heel rare soap geworden. Inderdaad, typisch NAC.

15   7  
Hard Gras

Als ik het goed begrepen heb mag SVH 'in principe' transfervrij de deur uit. Nou beste SVH door jouw gedrag maken we daar een deadline van die vandaag verloopt! Hij loopt aan het einde van het seizoen uit contract...waarom hem daar niet aan houden? ;-)
NAC moet en zal een vervanger willen regelen, dus kan er ook wel wat druk op de ketel gezet worden.

Zoals meerderen al hierboven al aangeven...ja hij schiet ze erin, maar laten we nu niet doen of hij Messi of CR7 is!

14   11  
FCSP

Zo vader, zo zoon. Niet meer. Niet minder.

26   1  
Richardpraha

Van Hooijdonk is nog een ruwe diamant en heeft de prestatiedrang om zijn zwakke punten te verbeteren. Het is voor NAC gewoon een uitstekende spits en onze club is zeker niet zijn plafond.

Dan lees Ik hier opmerkingen dat hij “ voetballend Niet zo goed is” en “ nog geen man kan passeren”...tsja wellicht waar, echter hij is dodelijk in de 16, bijna elk schot is tussen de palen, heeft neusje voor de goal en loopt meer dan 1 uit 2 als hij in de basis staat.

Weghorst, Dost, van Wolfswinkel, zelfs Huntelaar werden in begin van hun carriere ook zwaar bekritiseerd omdat ze “niet konden voetballen”, maar guess what; ze scoorde wel als een Malle!!

Zou me niks verbazen als van Hooijdonk naar Heracles of Groningen vertrekt.

24   7  
Chris W.M.

Sydney wil zicht op voldoende speeltijd, ook als Bilate fit is. Dat is iets anders dan een basisplek eisen. Hij weet ook dat Bilate in principe gehaald is als 1e spits, Steijn hangt zijn hele aanvalsplan op aan Bilate. Dan is het volgens mij niet heel vreemd dat Sydney wil weten wat zijn perspectief is wanneer Bilate weer fit is. Krijgt hij een eerlijke kans, moet Bilate op de trainingen gaan bewijzen dat hij beter is dan van Hooijdonk, of wordt Bilate er weer blind ingezet. Logische vraag. Over dat niet verhuurd willen worden; als hij terug komt zitten Steijn en Bilate er als het goed is nog. Gaat hetzelfde verhaal weer op.

Het is allemaal niet zo moeilijk, als Steijn hardop uitspreekt dat hij geen voorkeur heeft en de beste speelt dan blijft Sydney. Als hij niet het idee heeft een eerlijke kans te krijgen vertrekt hij. Heeft NAC zelf in de hand. En dan moeten wij een vervanger gaan zoeken, wat weer extra geld kost.

12   8  
Arie

Hey RIC

Hij was vorig seizoen gewoon topscorer van NAC als 19jarige. Hoeveel maakten Stokkers en Bilate er? Ik zou me ook niet serieus genomen voelen als je club in de armetierige KKD zelfs die 2 boven je plaatst.

21   27  
Moppernac

Als Sidney wilt gaan, lekker laten gaan!!!!!!!!!!
Ik zal niet voor hem op mijn knieën gaan en bedelen om alstublieft te laten blijven.
Er zijn ook mooie clubs die hem willen zegt hij, ja dat zijn clubs die hem dan graag op de bank hebben als pinschitter Net zo als zijn vader in het Nederlands elftal.want ik geloof niet dat hij de ere divisie in komt en ook niet bij de top in de kkd .
Dus ik weet niet wat hij een mooie club vind!!!!! Beek vooruit misschien net als zijn vader.

16   20  
Tuffie

Gauw laten gaan,ik kan me niet voorstellen dat er trainers zijn die zeggen kom maar hier naartoe,hier speel je altijd misschien bij beek vooruit alhoewel ik dat ook betwijfel.

15   6  
Arie

Richardpraha

Mensen die zeggen dat hij de techniek heeft van een aardappel en niet kan voetballen moeten gister die actie in de eerste helft nog maar eens terugkijken, waar hij 2 verdedigers het bos in draait en bijna scoort.

13   1  
jf

Het gaat me nog niet eens om de persoon Sydney want hoe hij doet maakt me niet uit hij is jong een spits en scoort en dit deed hij vorig jaar ook al. Maar moest toen snel weer het veld ruimen voor Stokkers die dit niet deed.

Waarom laten we een jonge speler met potentie gaan en komen er steeds meer oudere spelers die zich nog maar moeten bewijzen. Wat is het alternatief voor Sydney en kom niet met Bilate want daar weten we nog niks van.

Ik hoop dat hij blijft maar denk dat hij weggaat. Ongeacht de persoon raken we dan een scorende spits kwijt en hebben we met Immers en Bilate geen echt alternatief die doelpunten maken.

10   0  
Cool hand

Hij had wel 1 moment gisteren in de eerste helft, waarbij ik dacht, hé misschien kan hij toch meer dan ik denk. Hij staat met zijn rug naar het doel, 2 tegenstanders achter hem, de bal komt van links, hij neemt de bal met links zo aan, met effect, dat de bal naar rechts springt, weg van de 2 verdedigers, waardoor hij, met zijn tweede balcontact, wederom met links, op goal kan schieten en de keeper maakt een goede redding. Als hij zoiets vaker doet...

26   3  
Judge M.

Ik vermoed dat de wedstrijd in de voorbereiding tegen Heerenveen het sleutelmoment geweest is.. Sydney krijgt de kans van Steijn in de basis maar overtuigt - wederom - totaal niet. Stokkers valt kort voor tijd in en schiet wel koeltjes de 1-0 binnen. Door Corona worden er een paar wedstrijden gecancelled maar het spel zal al op de wagen geweest zijn en de knoop om Stokkers als eerste spits te kiezen zal op grond van de voorbereiding al doorgehakt zijn. Dit net als vorig seizoen toen Sydney's voorbereiding ook niet best was en hij het zelfs aflegde tegen Kudimbana..

Dit seizoen is er 1 doel heilig en dat is promotie. Als de staf voorafgaand aan de competitie niet overtuigd is dat dat met jou als eerste spits gaat gebeuren maar wel hun vertrouwen in je ontwikkeling uitspreekt dan vind ik het van God los dat je - met dank aan je pa en zijn netwerk en propaganda kanalen - een transfervrij vertrek wilt afdwingen. Vorig seizoen kon je al kiezen voor een verhuurperiode en dat heb je toen ook geweigerd.

Met de air waarmee Sydney gisteren voor de camera van Fox stond, geloof ik nooit dat hij blijft. Dan kan hij nog alle clichés eruit gooien om de supporters te pleasen maar aan het eind van het liedje is het gewoon nog steeds dezelfde knul die zijn Twitternaam "svh1908" pas overboord gooide nadat hij bij NAC getekend had.. Loyaliteit en jongen van de club mijn hol!

8   8  
Angelino Eindbaas

Sidney begint ook een baasje te worden!

In het begin was ik ook niet echt overtuigd. Iedereen gunt het hem maar het kwam er niet helemaal uit. Nu wel (met vlagen) maar je ziet dat het echt beter is dan tijdje terug.

Je ziet hem stappen maken en ik hoop dat hij bij NAC verder stappen blijft maken. Anders gun ik hem het beste. Al denk ik dat hij bij NAC meer kans op minuten maakt dan elders.

9   5  
Real Robert

Ook vorig jaar wonnen we de 1e periode, maar daarna viel het weg. Niet alleen door de interne conflicten, maar vooral ook door het hebben van een zeer matige spelersgroep.
Ok, met Malone, Haye, Immers en Rutten zijn er uitstekende spelers gehaald, die het verschil maken.
Maar we hebben nog steeds geen goede, altijd inzetbare linksback, en nog steeds geen goede diepgaande en ook scorende vleugelspelers voorin.
En nu gaat ook Riera waarschijnlijk nog wegvallen.
Wat dat betreft is er niets veranderd wt betreft kwaliteit van de selctie om aan de top te blijven.
En dan iemand als Bilate halen om een aanspeelbare, balvaste spits te hebben. Maar zelfs als hij daar geschikt voor zou zijn, staan er nog steeds geen fatsoenlijke spelers omheen.
Steijn vindt Van Hooijdonk blijkbaar slechts geschikt
als 3e spits. Dan trek je als speler toch je conclusie?

9   0  
De staantribune

@chris WM dat heeft Stijn toch al meerdere keren aangegeven dat hij er Sydney graag bij heeft. Het is nu aan Sydney wat ook al is aangeven om het te laten zien. Als hij deze statistieken behoud speelt hij gewoon. Bij een BVO heb je concurrentie en krijg nu het idee dat de carrière van Sydney boven het belang van de club staat. Kom je veel in de 16 meter kan Sydney belangrijk zijn, ben je net als gister veel op je eigen helft dan zou het fijn zijn als je voorin iemand heb lopen die fysiek sterk is en een balletje vasthoud zodat je ploeg wat rust krijgt. Of iemand moet heel snel zijn die op die lange ballen kan lopen helaas is dat ook niet een van zijn kwaliteiten.

13   2  
Sjak

Sidney is weg, hij liet dat zien bij het inerview. Wegdraaien met je hoofd als je het over NAC hebt, nou dan ben je een slechte pokerspeler.. laten we dit gewoon concluderen,ik sluit me verder helemaal aan bij het verhaal van Judge M.
Belangrijker is wie gaat zijn positie innemen.
Ik weet dat het hier niet echt gepruimd gaat worden, maar ik zou Dogan daar wel eens weg wil zetten op die positie.Hij heeft er bij OSS ook 20 ingeschoten. Dogan heeft nog nooit in dit systeem bij NAC op de spits positie gespeeld. Met naast hem Immers of Bilate die de ballen vasthouden zou dat voor een counterclub zoals NAC nu is voldoende moeten zijn.

17   20  
Henk

Bah, over t paard getild ventje. 2 intikkertjes gemaakt tegen bar slechte ploegen en denk ineens het mannetje te zijn. Zonder zijn achternaam voetbalde hij al lang ergens bij de amateurs.

30   7  
Oldie

Ik kan mij heel goed voorstellen dat de directie van NAC (Manders C.S) het spuugzat is om dagelijks geconfronteerd te worden met de vijfde colonne. Blanco, en Johan Gabriels (de huisvriend van Pierre van Hooijdonk) leggen via BNde Stem dagelijks zoveel druk op het reilen en zeilen van de vereniging, dat het inmiddels ten koste gaat van de noodzakelijke bedrijfsrust.
Pierre van Hooijdonk wil NAC besturen zonder verantwoordelijkheid te nemen. Hij heeft in alle geledingen binnen de club wel mensen zitten die naar zijn pijpen willen dansen. Voor Manders en Co zal het dan ook een zegen zijn als de streng met de fa. Hooijdonk definitief wordt doorgeknipt.

21   2  
FVBreda

Voor degene die stellen dat SvH afgelopen seizoen plotseling op de bank terecht was gekomen. (Ook interview met v Hecke)

5 wedstrijden 0 goals en 1 punt voor NAC. Daarvoor de belabberde wedstrijden tegen Oss en Eindhoven. En de periodetitel wedstrijd tegen NEC tussendoor. Reeks van 8 wedstrijden waarin NAC enorm slecht voetbal op de mat heeft gelegd. De basis van een verloren seizoen.

Dat hij naar de bank moest was volkomen terrecht.

19   5  
Ibio

Beste Sydney,

Je krijgt bij geen enkele club de garantie op speeltijd. En NAC had een plan met je : verlengen en verhuren aan een club waarbij jij wel veel gaat spelen. Maar van mij mag je gaan, ik ga je zeker niet missen. Want je huilgedrag wekt ook heel veel irritatie op. En vraag je eens af waarom je nooit in de basis stond bij Brood, Weijs, Hyballa en Steyn.

9   2  
JimGoose

Het zou me ook niet verbazende dit een spelletje blufpoker is om een beter bod van NAC te krijgen. Sydney gaat bij geen enkele grotere club een basisplaats kunnen claimen en Pierre heeft ook wel door dat hij nergens zoveel invloed heeft op de carrière van zijn zoon als bij NAC

36   18  
Baosje

@Hugo

Pierre heeft heel veel voor NAC betekend?

Verklaar je nader? Wat heeft hij meer voor NAC betekend dan bijv een Peter Remie, Ton Lokhoff of een Hans vd Dungen?
Hij heeft toch gewoon zijn salaris ontvangen,de platform bij NAC gekregen om te bereiken wat hij bereikt heeft,en daar mede zijn rijkdom aan te danken !?

Weet je wie veel voor NAC betekend hebben?
Ben fan Bilzen en Annie van Hooijdonk..
DAT ZIJN ONZE HELDEN!

Niet een passant zoals Pierre....

8   1  
Ouwe Jos

Waarom vinden velen het nodig om een partij de schuld te geven, of het nu NAC is of de groep SVH?

Dat NAC geen garanties kan geven aan een 19 jarige spits in het jaar dat je moet promoveren, begrijp ik. SVH heeft/had het nog niet (genoeg) laten zien, en de trainer denkt in de vorm van Bilate de spits te hebben om kansen op promotie zo groot mogelijk te maken. Daar ligt het belang van NAC.

De groep SVH heeft veel geloof in de kwaliteiten in SVH, en beseft dat SVH moet spelen om niet hetzelfde lot beschoren te zijn als generatiegenoten. Links en rechts zie je die het betaald voetbal vaarwel zeggen. Als dat bij NAC niet kan, dan elders. Hun belang is, terecht, het belang van SVH.

Als SVH dan niet wil bijtekenen omdat hij geen vertrouwen heeft in een toekomst bij NAC, dan is ruimte creëren in het salarishuis geen gekke gedachte.

Todat je nieuwe spits geblesseerd uitvalt en SVH met zijn scorend vermogen laat zien heel belangrijk te zijn voor de promotiekansen van NAC. Tja, hadden we dat allemaal van tevoren hadden kunnen weten.........

23   11  
Johnnyboembastik

Meneer van Hooijdonk begint een beetje nare trekjes te krijgen.
Nog niets bewezen. Tot afgelopen maandag tegen Den Bosch nog niet laten zien dat hij ook goed kan voetballen.
Praat vooral in de "ik vorm" en vergeet dus even voor het gemak dat hij door een heel team gesteund wordt.
Het is vrij simpel in mijn ogen. Als hij zoals gisteren elke week een assist geeft en 1 doelpunt maakt, staat hij er gewoon in en krijgt hij speeltijd.
Ook al speelt hij dan een draak van een wedstrijd zoals gisteren.
Opnieuw springen ballen van zijn voet en verdwijnen passes gewoon over de zijlijn. Tegen Den Bosch vorige week heeft hij voor het eerst indruk gemaakt, niet alleen met zijn doelpunten, maar ook met zijn spel. Als hij die lijn kan doortrekken stelt hij zichzelf op.
Maar voor een camera gaan staan en "ik ben belangrijk" en "ik heb gescoord" en ik ik ik..... is een beetje pedant.

Laat het nou maar gewoon zien, want bij een andere club garanderen ze je ook niets. Als je daar niet scoort, zit je ook zo weer op de bank. In het voetballen stel je jezelf op Sidney !
Kijk anders een keer naar het filmpje op Youtube van Robin van Persie als hij het over zijn zoontje heeft.....
Je bent een loser als je een ander de schuld geeft als je niet speelt, je bent een winnaar als je keihard werkt zodat je dan ander niet de schuld hoeft te geven omdat je jezelf opstelt.
https://www.youtube.com/watch?v=SyntELirRhQ&feature=youtu.be


16   8  
henk

@andere henk
Flauwekul. Die achternaam werkt juist in zijn nadeel. Het maakt de verwachtingen te hoog en op die naam vallen types zoals jij hem constant aan. 4 doelpunten en een assist in ca. 180 minuten. Bilate en Stokkers hebben daar samen zowat een heel seizoen voor nodig. Of zijn die ook alleen maar profvoetballer door hun achternaam? SvH heeft vorig jaar al laten zien een betere spits te zijn, dan die twee. Om dat te zien moet je wel over je schaduw heen willen stappen en accepteren dat het geen gepolijste spits is. Hij is wel een spits die doelpunten kan maken verder is zijn techniek, zoals hij nu weer laat zien, net voldoende voor dit niveau.

Verder heeft Sydney, als ik het goed gelezen en gehoord heb, nooit een gegarandeerde basisplaats gevraagd. Hij heeft simpel gevraagd om uitzicht op speeltijd en een beetje visie. Steijn en Manders hebben in deze casus opzichtig gefaald, maar kunnen hun gezicht nog redden door onze enige scorende spits te verlengen. Als SvH nu gratis of voor weinig de deur uitloopt, dan is dat niet uit te leggen.

7   3  
Ivo

De bal ligt bij Sydney. NAC wil hem behouden, heeft een nieuw contract aangeboden en hoopt dat hij bijtekent. Zijn huidige contract loopt af, dit is een logisch moment om als speler te kijken wat je gaat doen: blijven of vertrekken.

Ik hoop ook dat Sydney blijft, ik zie ontwikkeling in zijn spel, constanter, meer volwassen. Maar niemand is een onbetwiste basisspeler. Concurrentie is gezond. Daar moet Sydney mee om leren gaan. Ook bij andere clubs dan NAC is hij niet gegarandeerd van speeltijd. Geen enkele trainer zal zeggen: jij staat altijd in de basis. En zelfs de trainer die dat doet, is een passant, dus ook dat geeft geen garanties.

9   1  
fvf6

Sydney heeft in deze het laatste woord , maar ik hoop toch dat hij voor NAC zal kiezen . Wel zou ik het dom vinden van NAC als men hem gratis de deur uit laat lopen.

11   0  
Ivo

@JOHNNYBOEMBASTIK

Sydney is jong en gretig, ik hou persoonlijk wel van een beetje bravoure. Hij gaf ook aan dat hij het team leuk vond en het naar zijn zin heeft. Ik hoop er een beetje op dat hij zijn salaris nog een beetje aan het opdrijven is en dan lekker voor 2-3 seizoenen bijtekent.

Ik heb ook wel eens gezegd dat hij voetballend een wat beperkte spits is, maar nu staat er een team omheen dat dat op kan vangen. Als NAC nog 1 of 2 goede voetballende vleugelspelers haalt, dan is het prima om een goaltjesdief in de spits te hebben.

9   1  
sjef de gevulde koek

Iedereen twijfelt over hem de supporters, elke trainer de afgelopen 2 jaar etc. Als je dan dnekt dat je 1ste spits moet zijn bij NAC en iedereen zn mond wil snoeren is dit het moment. Geen concurrentie en de komende 2 maanden verzekerd van een basisplaats. Dus die zal wel blijven om zich te laten zien dat wij en de trainers het verkeerd hebben gezien. Idd dat zal hem wel sieren als speler. Overigens ben ik nog steeds niet overtuigd wat ik al zei hij kan zeker een doelpunt maken en heeft een goeie trap maar voetballend zeer matig. Ik wil hem wel eens tegen Cambuur of de Graafschap zien. Ik hoop at hij deze lijn door kan trekken want iedereen wil natuurlijk wel dat deze jongen in ons shirt slaagt

13   2  
Adriaan

Bilate moet eerst maar ns fit worden
Heeft nog niks laten zien
Zijn statistieken zijn verre van indrukwekkend
Als Sidney weggaat wie dan in de?
spits?
In ieder geval maakt Steijn constant de fout dor El A en Dogan als buitenspelers op te stellen
Geen enkel rendement
Het ziet er verre van uitgebalanceerd uit zo
O ja SvH een beperkte sputs?
Was Gerd Muller ook. Als je maar scoort....

4   16  
Helmond

Nu Seuntjes er uit ligt bij De Graafschap wil men daar v.h.d gaat naar Doetinchem toe in de spits.

5   4  
Zo is dat!!

Hij is in de 16 dodelijk! Weet dan ook meestal het net te raken. Mooie kwaliteit, maar speel je afwachtend dan is hij te traag om 1-1 uitspelen. Hij past dan niet in het spel van de trainer. Je zag gisteren, dat hij keihard werk, maar te kort komt met snelheid.

Hier lopen er genoeg van van dit soort spelers!

Zo is dat!!

8   5  
Cool hand

Gert Muller een beperkte spits!!! Ik stik bijna in mijn muesli.
En v Hoiijdonk werkt keihard hoor je vaak. Hoe doet gewoon zijn werk, toch?

10   22  
Hanssss

Slechtse NAC voetballer in jaren als ne echt naar skills en techniek kijkt, maarja hij trapt er wel eentje in af en toe.

Maar laten we nou niet doen alsof t een geweldenaar is.

21   6  
Robbie Rafello

Ik snap alle die verwijten aan het adres van Manders en Steijn niet zo goed.
Blijkbaar willen ze Sidney er graag bijhouden en bieden ze hem een nieuw contract aan.

Logisch natuurlijk dat hem geen basisplaats kan worden gegarandeerd. Wat moet in zo'n geval als een BVO meer doen? Als Syd speelminuten eist, dan moet ie lekker terug naar Beek Vooruit, DAAR is ie waarschijnlijk wel de allerbeste, (nog) niet bij NAC.

Dan komt de club hem ruimhartig tegemoet door hem geen strobreed in de weg te zitten zodat hij ondanks een contract (!), door de voordeur na buiten te laten gaan en dan begint iedereen verwijten te maken dat Manders en Steijn verkeerd handelen. Ik snap dit niet zo. Als een speler niet wil en ontevreden is, dan getuigg het juist van daadkrachtig beleid (graag bij NAC willen voetballen en anders maar niet) als je op deze manier handelt.
Hulde en repect dus voor Manders en Co.
En.....Syd, wat denk jij? Zou Moustafa Mohammed van Baronie die kansen ook niet hebben gemaakt?

8   3  
Badeend

Waarom mag Sidney eigenlijk transfervrij weg? Zijn contract loopt toch nog tot einde seizoen? Of is het dermate slecht met de Bredase financiën gesteld dat men blij zou zijn hem van de loonlijst te hebben en te weinig fiducie heeft in een verkoop?

3   0  
1949

Wat zijn Venema en van Hooijdonk technisch zeer beperkte spelers. Maar ja als je doelpunten maakt is alles goed.

6   2  
Bas

Als svh ca 2 weken geleden een brief heeft gehad dat hij transfervrij mag vertrekken dan wilt de club ( Manders, Maurice) toch van je af?... of ben ik nou gek...
alleen ze hadden er niet op gerekend dat bilate geblesseerd zou worden en dat svh scorend zo goed gaat!!

7   1  
Wanny

Ja, Venema viel me ook wat tegen. Ik wist wel dat ie het vooral van snelheid moet hebben, maar van iemand die tegen het eerste van Utrecht aan zit, verwacht je wel wat meer.

Sowieso zie je geen spelers meer die een man kunnen passeren. Het is allemaal met positiespel proberen iemand vrij te spelen.

Haye is eigenlijk de enige die je weleens iemand voorbij ziet gaan, maar dat is dan door een versnelling en niet zozeer met een mooie schijnbeweging.

16   18  
D'N Klaagmuur

Papa van Hooijdonk is altijd maar op één ding uit geweest: MONEY!!

Als hij zijn zoon ook op die manier opvoedt dan zal Sydney zijn biezen pakken en voor een lucratiever avontuur gaan. Dat we daarna nooit meer iets van Sydney van Hooijdonk zullen horen, dat is ze om het even.

Ik hoop dat ik er naast zit, maar dit scenario zal me niks verbazen.

1   1  
Bredasenaccer

@JOHNNYBOEMBASTIK

Hulde! Het begint bij hemzelf! Nac wilt met hem verder maar geen garanties geven. Het beste uit jezelf halen en scoren is alles wat je kan doen en dan komt de speeltijd en basis vanzelf denk ik!


Mooi filmpje van vader van Persie

9   11  
Dun polleke


Ze (Steijn) kozen Stokkers boven Sydney tegen RKC en Sparta. Daarna gaven ze (Manders) Sydney de vrijheid om gratis te vertrekken.

Wat als Bilate weer terug is?
Wat als Sydney een keer niet scoort?

Waar is het beleid trouwens om dit van te voren gemanaged te hebben??

Er worden bakken geld gegeven aan oude spelers, maar de club krijgt de rekening.

22   13  
geelzwartwit

Ik vond de assist van EL allouchi bij de goal van Sydney best knap maar daar heb ik Sydney verder niet over gehoord. Andere supporters hoor ik daar overigens ook niet over.

0-2
Behaald door meerdere spelers.

19   2  
Ric

Dat was het eerste wat Sydney zei bij fox!
Lekker balletje van Mounir

13   6  
naxioma

we kunnen beter zitnie laten staan
en dan bilaten gaan

9   8  
Chapuisat

als sydney niet gescoord zou hebben en geen assist gegeven, dan zouden de commentaren hier vernietigend geweest zijn denk ik, zeer beperkte voetballer!

10   4  
Scheppioni

Met Hugo eens, verder is er nog geen beslissing gevallen en toch wordt fam v Hooijdonk hier al neer gesabeld door sommige !! Pi-air heeft zeker ook veel voor NAC betekent, net as vele andere. We gaan de beslissing afwachten, Sydney moet wel terecht gewezen worden, dat waaf hij gaat voetballen, bij een gezonde club heb je nooit geen garantie op een basisplaats ! Dat us een belangrijk gegeven. SvH is een NaCCer dus nog een paar jaar in BREDA is het beste, zorg door te blijven knokken en scoren dan kan Steijn niet om je heen, ook al mocht Bilate weer eens fit worden. Hoop dat Immers zaterdag er weer bij is ....

10   0  
Eljé

De hamvraag is voor mij nog steeds - wat Badeend hierboven ook plaatst - waarom zou NAC hem transfervrij zonder enige condities laten vertrekken. Is dat waar en waarom dat privilege als je toch gewoon een contract hebt?

0   2  
Dromer

Er wordt veel geschreven hier. Denk dat het managrment voor hem de keuze gaat maken waar hij het seizoen afmaakt. En dat is een moeilijke keuze. Als hij ergens naar toe gaat waar hij ook weinig speelt kan dat zo maar einde carriere zijn. Bij NAC blijven biedt ook geen zekerheid op het hele seizoen spelen. Maar goed als het management van Sydney van een gokje houdt dan gaat Sydney weg.

3   1  
BredaParel

Teken nou maar bij, als het goed is krijgt Sydney meer salaris en speelt hij komende weken sowieso (aangezien Bilate geblesseerd is en hij elke wedstrijd scoort). Bilate zou altijd nog naast hem kunnen spelen in een 4-4-2. Maak het Steijn zo moeilijk mogelijk, kies voor een sportieve oplossing.

Elders zal Sydney best in de basis kunnen spelen: bij TEC, IJsselmeervogels of FC Den Bosch kunnen ze zo'n spits altijd gebruiken. Maar in de Eredivisie zullen ze hem ook voor de bank halen...

4   7  
RV

Als van Hooijdonk vertrekt dan zit NAC dus wel met een probleem.

Gaan we dan het seizoen in met Bilate in de spits en blijven we aanmodderen met El Allouchi en Dogan? Dan kunnen we de titelaspiraties gelijk in de prullenbak gooien.
Of Venema moet dan de eerste spits worden maar die is voetballend niet beter dan van Hooijdonk en al helemaal geen aanspeelpunt voorin.

Jammer dat van Hooijdonk en zijn management het zo spelen overigens. Nu krijgt van Hooijdonk de kans en moet hij het maar laten zien.

Ik denk dat geen enkele Eredivisie club hem ophaalt en een basisplaats garandeert. Hoop alleen niet dat een concurrent hem nu oppikt en hij er vervolgens 20 inschiet.

11   1  
Arie

Chapuisat

Mooie balharenopmerking. Niemand was gister best, behalve Olij. Inzaghi, ook een waardeloze, kon echt niet voetballen. Maakte honderden goals, maarja kan niet voetballen. Echt zo'n bagger argument. Een spits moet goals maken, dan maakt de rest geen flikker uit.

3   3  
Bredafun

N aardige speler, die het echt moet hebben binnen de 16. Maar dat ie nou niet ga denken dat ie onvervangbaar is. Wat ie nu nog mis, is de snelheid met bal, en techniek. Voor je het weet gaan de eerst zo onschuldige jonkies het veld in, tot dat ze een (Pie)air krijgen. Mocht ie gaan, dan wordt het gewoon de 2e keus spits elders. Ik zou goed nadenken met je keuze, voordat je je koffers pakt kerel!

3   2  
NAC Vooruit!

Sydney wil speeltijd, die heeft hij nu bij NAC.

Waarom zou hij dan de bank warm gaan houden bij clubs als Heracles of Groningen?

Ook bij de oude clubs van Pa, zal Sydney niet direct op het 1e plan komen.

Kortom, ga voor een nieuw en verbetert contact bij NAC en ben belangrijk in de strijd om promotie!

Hup NAC!

0   0  
A zo

Spelen voor de titel met,of bankzitten bij!! Keuze toch niet moeilijk lijkt me.

20   15  
naxioma

Als NAC (Manders en/of Steijn) zou geloven in Sidney van Hooijdonk als mogelijke toekomstige eerste spits dan zou NAC hem -mag ik hopen- nooit transfervrij laten vertrekken. En ondertussen vermoed ik dat Manders niet heel ontevreden is met een mogelijk vertrek van Sidney, omdat dan ook zijn vader van het toneel verdwijnt. Manders is een machtsbastion aan het creëren van alleen maar ja-knikkers of mensen die hij kent uit een grijs ADO-verleden. En dan is het natuurlijk erg lastig als Pi-air nog zo dicht bij de club staat. Dit alles is buitengewoon kwalijk.

Sidney van Hooijdonk is een doelgerichte hardwerkende spits met tor instinct. Bij een offensieve speelstijl en aanvoert vanaf de zijkanten staat hij garant voor zeker 20 goals per jaar. Maar dan moet je wel zo willen spelen en hem ook het vertrouwen geven. In de eerste periode vorig jaar en ook nu, hebben we gezien waartoe Sidney in staat is. Helaas heeft Steijn een ouderwetse defensieve spelopvatting die absoluut niet bij NAC hoort. En in die spelopvatting komt Van Hooijdonk wat minder tot zijn recht. Steijn ziet liever een kapstok als spits waar hij zijn verdedigende spel met af een toe een uitbraak aan op kan hangen.

Dat Manders zijn goedkeuring geeft aan een transfervrij vertrek is ronduit schandalig. Dat doe je bij spelers die brandhout zijn en nul waarde hebben voor de club, of voor spelers die aan het eind van hun loopbaan zijn, jaren bij NAC hebben gespeeld en nog een keer een klapper willen maken. Dit doe je niet bij een jonge voetballer die overloopt van enthousiasme, zijn waarde al vele malen heeft bewezen en nog verder doorgroeipotentieel heeft. Dat is je reinste mismanagement en kapitaalvernietiging. Daarom vermoed ik dat er meer aan de hand is. Wellicht komt het Manders goed uit als ook Pa van Hooijdonk uit het Rat Verlegh stadion verdwijnt. Hoe minder vijfde colonne bij NAC en hoe meer vriendjes uit het Haagse hoe makkelijker het voor Manders is om zich in de Bredase slangenkuil staande te houden. Bij tegenslag -die onherroepelijk gaat komen- zal dit zich echter tegen hem gaan keren, omdat dan draagvlaak en steun bij de veelzijdige achterban flinterdun blijken te zijn.

Dat een waardevolle jonge voetballer die zeker nog een paar ton transferwaarde vertegenwoordigt, transfervrij mag vertrekken is al een grove schande. Helemaal erg wordt het als dit deels om oneigenlijke redenen het geval zou zijn.

Ik hoop van harte dat Van Hooijdonk blijft en het vertrouwen krijgt, en dat NAC overstapt naar een aanvallender spelconcept met gegenpressung (!) en aanvoer vanaf de zijkanten. Benieuwd of Steijn zich kan heruitvinden, of dat het een one-trick-pony blijkt te zijn. Wordt het stilsteijn of doorpakken?
En Manders, worden we ADO Breda, een ja-knikkershol of kan het ook anders?

27   4  
DunErwt

Je kan wel zeiken op pappa van Hooijdonk maar elke jonge speler praat veel met zn ouders en makelaar on zon situatie. Vals om dit op Pierre zn conto te schuiven. Syd laat zn voeten spreken en dat maakt de situatie alleen maar lastiger of niet. Tis maar hoe je er tegenaan (moet) kijkt/kijken.

33   10  
ome cor

Verschillende lompe reacties hier.
Bah bah wat een volk zeg.

Sydney is een speler die nu op een leeftijd zit dat hij vaste waarde moet zijn bij een club. Tweede keus, pinchhitter is niet de rol die in deze fase van zijn carrière hoort.

Dus als hij zegt dat hij moet spelen, dan is dat gezien vanuit zijn perspectief. En logisch dus.

Waar dat moet zijn ? Liefst bij NAC, maar dan niet voor een paar weekjes tot die ruilspits van RKC weer fit is.
En kan het in Breda niet, dan desnoods elders.

Pierre als kwade genius wegzetten is helemaal bespottelijk. Elke vader wil het beste voor zijn zoon en voor Sydney is dat eerste spits zijn.
Alsof Pierre zou moeten zeggen dat Sydney zich maar moet schikken in de rol van alternatieve spits omdat Pierre anders NAC zou kunnen schaden. Of sommige tere zieltjes hier.

Ik hoop dat Sydney blijft en het waar maakt dit seizoen. Zo niet dan hoop ik dat hij elders wel basisplaats garantie kan bedingen anders is het nog voor niks geweest. Maar een jongen uit eigen achterland gun je toch geluk en zijn ontwikkeling. Die zeik je toch niet af als echte NACfan ?

21   1  
Hont

Liever een zeurende ontevreden spits onder contact uit eigen jeugd die er dit seizoen 20 inschiet, dan een ideale schoonzoon die er op een heel seizoen met geluk 10 maakt.
Het feit dat een speler ontevreden is mag toch geen rede zijn tot kapitaalvernietiging?
Dat transfervrije briefje had nooit gegeven mogen worden.
Er is in deze selectie 1 andere speler die er bewezen 20 in kan leggen, maar die wordt hier ook door velen vergald.

Man wat hoop ik dat Sydney blijft!

9   9  
Chapuisat

van Hooijdonk sidney graag op de bank :-)

27   4  
Hont

Sydney, je ziet het, je maakt heel veel los bij de fans. Zie maar zelden posts op deze website met zoveel lange reacties.
Hoofdconclusie is dat iedereen je hier graag ziet blijven, enkel uit niet iedereen zich hetzelfde.
Sommigen worden nu al boos op je (en je vader) omdat ze je niet graag zien gaan.
Anderen snappen niet dat de club het toelaat om zo'n talent de optie te geven gratis de deur uit te lopen.

We snappen allemaal dat je veel wilt spelen om je te ontwikkelen. Geloof me, nog 2 wedstrijden als de laatste 3 en je zult er de rest van het seizoen staan! Pak die kans! Bewijs dat je onze eerste spits wordt!
Verleng je contact en word een held van de club!

Ieder op een andere manier zeggen we allemaal hetzelfde; blijf bij ons!

3   2  
geelzwartwit

Sydney kan door te blijven en dit seizoen zo door te gaab aan het einde van het seizoen nog een betere stap maken.

Vanuit een kampioensjaar heb je de clubs meer voor het uitkiezen.

12   9  
Dutchbird

Manders en Steijn doen het best aardig. Maar de mededeling dat Sidney transfervrij mag vertrekken is een kardinale blunder. Daarmee geef je aan dat je hem liever kwijt dan rijk bent en dat hij niet op veel speelminuten kan rekenen.

Daarom heb ik alle begrip voor Sidney. Het zijn Manders en Steijn die zijn vertrouwen hebben verkloot dus deze twee zullen het ook moeten herstellen. En graag snel want ik vrees dat Heracles een van de kapers op de kust is. Als je bedenkt hoe het spelers als Dost, Weghorst en Dessers is vergaan, is Heracles een aantrekkelijk alternatief. En met het vertrouwen in Tim zit het waarschijnlijk ook wel goed.

Dus Mattijs en Maurice, aan de bak jongens.

15   5  
Plastieke annemieke

Dutchbird

Je heb deels gelijk maar ook deels ongelijk.

Waarom heeft steijn zijn vertrouwen beschadigd? Omdat hij hem niet opstelt?

Wanneer heeft sidney bewezen dat hij daadwerkelijk de spits is die nac naar de eredivisie schiet?

Een nac spits in de kkd moet gewoon een percentage van 0.6 goals per wedstrijd hebben over een heel seizoen gezien. Voor nu zit Sydney aan dat getal maar dat mogen we ook gewoon verwachten van hem toch? Hij wilt namelijk een basisplaats


De supporters van dgs en cambuur verwachten ook gewoon goals van muhren en seuntjes tegen Helmond, Den Bosch en jong Utrecht.

In mijn ogen wordt hij door sommige teveel op een voetstuk geplaatst. Laat het eerst maar eens een wedstrijd of 10 zien en dan kijken wat het gemiddelde is.

2   8  
Balletje

Graag of niet en als papa vH anders wil, ach mss zeggen we over 5 jaar...jammer....maar de kans dat hij het elders niet gaat redden is groter.

6   2  
La Pelota

Ik hoop dat Sydney blijft. Is jong en kan nog veel leren, is namelijk op latere leeftijd pas bij NAC ingestroomd vanuit Beek Vooruit. Gaat nu ook zeker voldoende speeltijd krijgen. De hele soap is natuurlijk door NAC zelf begonnen. Als hij nu -met nog een jaar contract- transfervrij weggaat is dat en hele grote blunder van NAC, pfffff

0   8  
den hulk

ais je als manders en stein een speler als van hooydonk transfer laat vertrekken vraag je toch zelf om problemen die van hooydonk gaat weg maar of hij daar beter van word betwijfel ik in turkijen betalen ze niet volgens elia en van hooydonk is maar een betrekkele speler kan maar amper 90 minuten volhouden

1   2  
Plastieke annemieke

@hulk

Waar speelt die van hooydonk?:)

12   9  
Braze

Toch niet zo gek dat Sidney weg wil. Eerst na Stokkers in de pikporde, dan haalt Steyn zijn lievelingsspits Bilate. Dan weet je toch waar je staat en is er maar een ding te doen: wegwezen als je geen kans hebt op een vaste plaats.Direct is Bilate weer fit en krijgt de voorkeur omdat hij groot, sterk en dik is en niet scoort.

12   3  
Jeroen

Sydney moet blijven Sydney moet blijven!!! Enige speler bij nac die doelpunten kan maken. Weet niks van bilate maar ik hoop dat hij net zo kan scoren als Sydney dat kan. Anders word het toch een tegenvaller alsnog dit jaar ben ik zeker van. En het spel van Sydney interesseert niemand geen drol want hij scoort en dat is het enigste wat telt. Mooi voetbal zonder doelpunten word niemand beter van

6   0  
n@©

Een spits moet afgerekend worden op doelpunten en ik denk dat van heel onze selectie SH degene is die het makkelijkste scoort. Hij heeft bovendien nog een lekkere vrije trap in zijn poten. Hij gaat dit seizoen echt wel voldoende spelen om zich te ontwikkelen, meer dan bij veel andere clubs van hetzelfde niveau. Sydney moet blijven!

13   0  
Nm

Waarom geeft NAC hem de kans om transfervrij te vertrekken en waarom zetten ze dit zelfs op papier? Waarom heeft niemand deze vraag ooit aan iemand van NAC gesteld? Erg raar .....

7   3  
Tinus Plotseling

Geen snelheid, weinig fysiek, beperkte techniek maar wel dodelijk in de zestien (afmaker). Eigenlijk alleen bruikbaar in een 4-3-3 opstelling.
Met huidige spelers in selectie kunnen we door gebrek aan buitenspelers beter 4-4-2 spelen.

Tsja Sydney, jongen, garantie op speeltijd ga je niet krijgen van Steijn.
En volkomen terecht want ‘spelers stellen zichzelf op’.

Ik wens je veel wijsheid in de komende dagen.

4   9  
Henkie

Haha mensen die denken dat Nac hem transfervrij laat gaan. Wat denk je zelf😂

Als hij niet verlengt wordt hij gewoon verkocht tegen een transfersom, óf hij blijft dit seizoen bij nac als één van de spitsen.

2   0  
Jamack

Ik postte dit al eens een week of zo gelden, met woorden van gelijke strekking.
Dat hij transfervrij mag vertrekken onder de huidige contract, lijkt een uitgemaakte zaak. Alleen het moment waarop dat dan kn, daar heb ik nog geen uitspraken over gelezen of gehoord. Zoals toentertijd door Branco werd gesuggereerd in BN de Stem, lijkt in idee geval. Iet te kloppen. Die suggestie was namelijk dat Sydney vanaf toen al vrij was om te gaan en staan waar het hem beliefde.
Over die suggestie zei Steijn toen zoiets als dat hij dat begreep en dat NAC bereid was met hem mee te denken op het moment dat een vertrek aan de orde zou komen met als doel om beide partijen er beter van te laten worden. En Manders zei iets in de trand van dat er nu niets concreets speelde, maar dat op het moment dat dat wel zo zou zijn, hij de situatie dan zou beoordelen en behandelen.
Er was Sydney daarvoor al een door NAC bevestigd verleningsvoorstel gedaan en nu, afgaande op de berichtgeving, inmiddels een verbeterd voorstel, waarop door Sydney nog niet is gereageerd. De onderhandelingen lopen dus. De uitkomst is ongewis, maar de intentie van NAC lijkt te zijn: behoud van Sydney. Of en hoe partijen daaruit gaan komen zullen we binnenkort horen.

1   0  
signase

@Jamack:

"Over die suggestie zei Steijn toen zoiets als dat hij dat begreep en dat NAC bereid was met hem mee te denken op het moment dat een vertrek aan de orde zou komen met als doel om beide partijen er beter van te laten worden. En Manders zei iets in de trand van dat er nu niets concreets speelde, maar dat op het moment dat dat wel zo zou zijn, hij de situatie dan zou beoordelen en behandelen."

Je kunt bovenstaande ook uitleggen als: "We zijn bereid SVH te laten vetrekken tegen een redelijke transfervergoeding."

9   9  
Kisku

Zeer matige speler die al lang heeft beslist om ergens anders te spelen,persoonlijk vind ik het niet erg

2   12  
Ibio

Hoor in het geruchtencircuit dat de superboeren interesse hebben in Sydney nu de Seun of God geblesseerd is geraakt.
Wordt vervolgd...

8   0  
Geeren-zuid

Nou sidney laat maar zien dat je clubliefde gemeend is en zolang je doet wat je je laatste 3 wedstrijden hebt laten zien, kunnen ze niet meer om je heen.
Heb na t interview van gister wel mijn twijfels of je inderdaad gaat blijven, maar we zullen zien!

13   1  
Wanny

NAC is geen filantropische instelling.

Als een speler wil vertrekken dan kan dat als er een redelijke vergoeding tegenover staat.

Krijg het gevoel dat BNdeStem door kamp Van Hooijdonk is ingeschakeld om een transfervrij vertrek af te dwingen. Aangezien er onevenredig veel aandacht voor Sydney is in de krant. Veel meer dan voor bijvoorbeeld Olij en Haye, de echte uitblinkers in het team.

2   6  
Cees

NAC, uiteindelijk gewoon laten gaan, maar pas volgend seizoen. Want als NAC onverhoopt dit seizoen mocht promoveren. Zeg eens eerlijk, dat kan echt niet. Dus dan wordt het zeer makkelijk voor NAC. Moet hij volgend jaar toch weg, wat hij zelf dan uiteraard ook wil. Allebei tevreden, of eentje niet echt dan? Maar “nu” absoluut niet voor niets! Dat feestje moet je hem en zijn vader nu nooit gunnen. NAC moet er zelf “nu”, net zo beter van worden als zij. Want nu hebben zij namelijk niets te eisen. Blijf vooral zakelijk, net als zij. Nogmaals, anders blijft hij nog maar lekker een jaartje. Beter om hem “dan” voor niets weg laten gaan, dan nu! Want reken maar dat zij op momenteel op hete kolen zitten en balen als NAC hem, hoe dan ook aan zijn lopende contract houdt. Niets ophogen. Zij willen namelijk “nu” al o.a. iets- of wat cashen. Veel kan dat namelijk nooit zijn. Want het blijft een simpele speler, waarvan er legio rondlopen.

2   0  
Jamack

@Signase
Je slaat de spijker op zijn kop. Je kunt het uitleggen als het een en je kunt het uitleggen als het ander en je kunt nog tig varianten bedenken.
Ik bedoelde het een noch het ander. Dit in tegenstelling tot veel reacties die uitgaan van slecht 1 variant, alsof dat al onomstotelijk zo is. Ik heb dit wat willen nuanceren. Niet meer en niet minder.

4   4  
Ed

Hooijdonk moet nu niet zeuren. Heeft een basisplaats en gaat nu ineens schermen met binnen en buitenlandse clubs. Hij moet een duidelijk verhaal vertellen. Maurice de trainer is heel duidelijk. Kortom rap tekenen of rap wegwezen. Bij het laatste heeft NAC nog tijd om een vervanger te halen.

12   1  
Belgische Naccer

Als een speler tegenwoordig een paar redelijke wedstrijden achter elkaar speelt, dan denken ze al aan vertrekken en hogerop...

Bewijs je zelf nu eerst maar eens een heel seizoen. Vorig jaar stond hij er naast, dat klopt, maar een goede speler dwingt gewoon een basisplaats af natuurlijk.

Er ligt een mooie toekomst voor van Hooijdonck bij NAC. Als hij 3 jaar bijtekend en hij scoort er meer dan 20 per jaar bij NAC, dan kan hij pas echt cashen. Hij staat nu in de basis..

BIj welke club...waar hij misschien wat meer kan verdienen, heeft hij meteen een basisplaats? Niet in de eredivisie hoor...en in het buitenland...tja..2e divisie ergens dan?

Als Sydney slim is, blijft hij gewoon bij NAC, maakt hij er 30 per seizoen, en verkast hij over 2 jaar voor 5 miljoen naar een echte club. Dat is nu veel te vroeg joh.

Hup NAC!

1   4  
Arjanus

Superboeren interesse in Sydney whahahahahahaha

Whahahahahha

Whahahahahahah

Sommigen geloven hun eigen onzin veel te snel.

3   0  
Stan

De Graafschap!

3   2  
Nonkel Frans

"Hoop een beslissing te maken"
Goaltjes maak je, Beslissingen zijn net als penaltys die neem je.

Dus Sydney en nanager: neem die penalty en jast hem erin.

6   1  
sapke

Ralf Seutjes zwaar geblesseerd bij de Graafschap.
De Graafschap zonder spits.
de Graafschap koopt straks van Hooijdonk.
NAC zonder spits en binnenkort tegen de Graafschap met SvH !!!!!!
Lekker hoorrrrr

0   0  
Belgische Naccer

Onruststoker...

Teken gewoon 4 jaar bij, en schop er 30 in per seizoen. Dan kun je over 2 jaar voor 3 miljoen naar Feyenoord net als je pa.

Wat ga je anders nu doen dan? Ergens een "speelgarantie" afdwingen? Waar dan? Bij de Graafschap?

Die trainer geeft ook geen enkele speler de "Messi"-behandeling hoor. Die zul je toch echt eerst zelf af moeten dwingen. En in dat proces zit je nu 2 wedstrijden bij NAC.

Hup NAC!

0   0  
donvangeenr

WAAROM zou vHooijdonk eventueel transfervrij mogen vertrekken ? Wát is daar nu de reden van. Voor eenieder vraagt nac een vergoeding, al is het maar opleidingsvergoeding. Wat voor grote verdiensten heeft hij nu voor de club behaald. Hopelijk komt het niet zover en blijft hij bij de club

Laad alle berichten na dit bericht in