Wij gaan niet opzij

'Van Hooijdonk mag transfervrij vertrekken'

Eddy W

Sydney van Hooijdonk mag volgens BN DeStem transfervrij vertrekken bij NAC. De 20-jarige spits lijkt dit seizoen geen basisplaats te krijgen en heeft daarom samen met de clubleiding gezocht naar een oplossing voor zijn situatie.

In gesprek met BN deStem geeft zijn trainer Maurice Steijn aan dat Van Hooijdonk aan heeft gegeven dat hij wil spelen, bij NAC of ergens anders. "Sydney heeft bij mij aangegeven dat hij de leeftijd heeft dat hij wil spelen. En hij heeft gevraagd of hij eventueel naar een andere club kan kijken. Omdat ik hem niet kan garanderen dat hij wekelijks speelt, zijn wij bereid mee te denken met een vertrek als iedereen daar beter van wordt."

Volgens het management van Van Hooijdonk is er een afspraak gemaakt met de club over een transfervrij vertrek. Omdat een nieuwe club alleen salaris hoeft te betalen en geen transfersom is de spits voor meerdere clubs ineens een interessante optie.

NAC geeft formeel aan dat de club per situatie gaat bekijken wat de club gaat doen als er een andere club interesse heeft in de spits. 

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
181 Reacties
376   105  
10Diego

Sydney “ ik moet spelen” overschat zich schromelijk en mag God op zijn knieen danken dat hij een contract bij NAC heeft.

We zien hier de hand van zijn vader. Als het niet gaat zoals je wil: zeiken, dwars liggen en de menigte bespelen.

Hij had ook kunnen zeggen: “ik was onder Brood, Hyballa en nu onder Steijn geen basisspeler, maar ik ga er alles aan doen om dat dit jaar wel te worden”.

Er is gekozen voor de confrontatie, gesteund door de fanclub van BN de Stem. Deze site doet ook regelmatig een duit in het zakje.

Ben benieuwd waarom het zo lang duurt dat hij in een week nog niet transfervrij is weggebracht.

Ik sprak vd week een echte kenner, die zei het treffend;

Als Sydney speelt zeikt iedereen dat hij er niks van kan

Als Sydney niet speelt zeikt iedereen dat hij moet spelen.

Als Sydney weg is ben je van een hoop gezeik af en zie je zijn pa ook niet meer de NAC supporter acteren op de tribune.

46   29  
Pietjepils

Zonde..

36   20  
NAC76

Beter voor iedereen, indien het bericht juist is. Het is het niet geworden bij NAC helaas voor nu. Mss over een paar jaar wel, wie zal het zeggen.

Bedankt en succes Sidney !

36   70  
Nac58

Oei,dit zal bij menig supporter niet prettig voelen.

79   10  
JN

Zonde. Een jongen die altijd alles wil geven voor de club. Maar dat hadden oa Schalk en Meijers ook. Net wat te licht op dit moment.

Misschien geen slechte keuze om wat salaris vrij te maken voor een completere aanvaller, mits er een terugkoopclausule en/of doorverkooppercentage wordt afgesproken.

29   11  
Sjef de gevulde koek

Wat ik hier 2 weken geleden al gemeld had dat ze dit tegen hem verteld hadden. Daarna is er weinig reactie geweest. Ik denk dat het daarom heel lastig word voor hem om nog een fatsoenlijke kkd club te vinden. Sta er daarom ook niet van te kijken door de contacten van z’n vader ergens in bv Turkije gaat belanden. Het gaat lastig worden voor onze Sydney

133   5  
No Worries

Man man Sidney, wat had ik graag gezien dat jij het had gered bij NAC. Ik hoop dat je de komende jaren veel mag spelen en kan laten zien wat je dan kan leveren.
Ik vind het een juiste beslissing van NAC om je niet aan het lijntje te houden als je niet in de plannen past, dat mag ook wel eens gezegd worden.

Veel succes, ik blijf je volgen

376   105  
10Diego

Sydney “ ik moet spelen” overschat zich schromelijk en mag God op zijn knieen danken dat hij een contract bij NAC heeft.

We zien hier de hand van zijn vader. Als het niet gaat zoals je wil: zeiken, dwars liggen en de menigte bespelen.

Hij had ook kunnen zeggen: “ik was onder Brood, Hyballa en nu onder Steijn geen basisspeler, maar ik ga er alles aan doen om dat dit jaar wel te worden”.

Er is gekozen voor de confrontatie, gesteund door de fanclub van BN de Stem. Deze site doet ook regelmatig een duit in het zakje.

Ben benieuwd waarom het zo lang duurt dat hij in een week nog niet transfervrij is weggebracht.

Ik sprak vd week een echte kenner, die zei het treffend;

Als Sydney speelt zeikt iedereen dat hij er niks van kan

Als Sydney niet speelt zeikt iedereen dat hij moet spelen.

Als Sydney weg is ben je van een hoop gezeik af en zie je zijn pa ook niet meer de NAC supporter acteren op de tribune.

65   7  
Ernie

Precies.
Sydney had prima kunnen blijven, maar hij vindt zichzelf te goed voor de bank. Jammer , want hij is gewoon niet goed om een plek op te eisen. Ik vind dit jammer want hij had nog best minuten kunnen maken.

46   64  
Viking

Onbegrijpelijk...
Je laat een jonge eigen spits gaan die meer scoort dan 2 op leeftijd gehaalde " spitsen" als Immers en Bilate.
We moesten doelpunten hebben toch?

Als je hem laat gaan als Nac zijnde zet hem dan minimaal in om te proberen alsnog van Rooij te halen van Eindhoven. Ipv gratis vertrek..

Heel jammer dat de eigen jeugd en dus het verdienmodel helemaal buiten de boot is gevallen. Uiteraard willen we terug naar de eredivisie...maar vraag me wel af of Nac weer echt terug valt als onder de vorige directies...

125   4  
Nikey

Sidney + 300k naar fc Eindhoven voor Kaj de Rooy. Als je hem dan toch transfervrij wil laten gaan waarom dan niet in een ruildeal met fc eindhoven. Zou een mooie oplossing zijn voor beide kanten want daar kan hij zich wel in de basis weten te spelen.

18   4  
JimGoose

Ik verwacht dat er toch wel 1e divisieploegen geïnteresseerd zullen zijn. Gokje: Go Ahead?

23   2  
Rbull

Ruilen voor de Rooij?

22   7  
NAC Vooruit!

Sydney “moet spelen” van Hooijdonk, maakt het ook wel heel lastig zo!

In plaats van geduld betrachten en gaan voor je kansen, eist meneer (ingefluisterd door Pa) een basisplaats.

Dood zonde! Het kan met Sydney nog best een mooi NAC seizoen worden...

49   16  
Nr. 20

Over het algemeen ben ik best tevreden hoe zaken nu lopen. Maar dit vind ik echt super jammer. Met juiste aanvoer heb je met Sydney gewoon iemand dit de goals maakt Come on wat voor aanvoer hebben onze spitsen nu met een Dogan en El A. Sorry hoor. Snap dat Sidney wil spelen maar NAC had zijn contract moeten verlengen en dan een jaar verhuren. Dan hadden we daarna de gewenste spits waar we hier al jaren om roepen. Let maar op met de juiste aanvoer gaat hij gewoon scoren!!

28   56  
Luisindepels

Precies Viking!

Mensen zijn kort van memoires. Over precies een jaar staat een compleet ander elftal in die holle bak. De zoveelste keer. Wat is NAC ,wie is NAC? Heb ik al vaker hier geschreven. Een naam op een stuk papier nu. Vroeger een club. Nu een naam met daaraan vast handelswaarde. En maar zeiken over zijn vader. Maar wie schoot er weer ééntje in, vorige week in de 590ste minuut, toen hij er eindelijk in mocht? Juist. Had het 5 wedstrijden aangezien. Had er een psycholoog bijgehaald. Met inzet op die 5 wedstrijden. Gebeurt ook op de set met acteurs die dan prompt een Oscar winnen. Sydney loopt nu weg, hij draait om. Ergens zal hij het laten zien en dan kunnen we weer janken net zoals bij die ouwe Seun, die niet mocht komen maar wel iedere ballen in het netje ramde! Ik ben benieuwd als we halverwege 4de of 5de staan. Echt benieuwd!

20   11  
Michel

Dit moesten ze niet doen....Lex is multifunctioneel en kan in de spits, maar had Sydney rond Mario geprobeerd en wie weet wat je dan aan resultaat had gehad?

Dit kan heel goed te vroeg zijn dat Sydney ‘mag’ gaan.

26   82  
Fan uit Zevenbergen

Doek de jeugdopleiding maar op !
Jeugd krijg toch geen kans in het 1ste elftal

24   1  
Kees

Heel jammer ik zou zeggen heb dit jaar nog geduld want als hij nu eens in mag vallen komt hij in een veel beter nac dan voorheen dan komt hij echt wel aan zijn doelpunten

52   6  
Cool hand

Petrolul misschien? Zoals eerder gezegd, Steijn heeft al snel geconcludeerd dat Stokkers en van Hooijdonk niet van het beoogde niveau zijn. Ik ben het daar mee eens.

29   4  
Marco van bavel

ik denk dat dit de juiste keuze is

43   9  
Steefl

En toch vind ik het niet goed dat een trainer dit soort lange termijn dingen beslist. De selectie wordt zeer oud zonder transferwaarde. Jonge gasten worden gratis weggestuurd voor onbewezen oudere spelers. Als we niet promoveren zijn we fucked.

40   50  
The Don

Geven we tenminste 5 tot 10 goals gratis en voor niks weg!

Ook nog een jongen uit de eigen jeugd en supporter van onze club. Alleen daarom al geliefd bij publiek.

Kutbeleid en een mega blunder van de haagse bezetters

14   2  
SjorsNAC

Jammer, en potentieel lopen we geld mis. Ik vraag me wel af als hij niet ‘de zoon van’ was geweest of hij dan al niet eerder weg was. Het zal wel goed voor hem zijn, hij moet nu spelen dus voor hem is dit wel het beste. Ben benieuwd wie er nog bij gaat komen.

36   7  
Hont

Ervaring opdoen in het eerste elftal, hier is verhuur voor uitgevonden.
Sydney ik snap dondersgoed dat je wilt spelen, ik zou je zelf n.l. ook graag vaker zien spelen. Je komt technisch tekort als voetballende spits, maar je schiet ze er verdomme wel steeds in en dat is het enige dat telt.
Ik zou afspraken als deze binnenkamers laten, iets meer speeltijd vragen is niet vreemd maar ga alsjeblieft niet eisen dat je iedere week 90 minuten moet spelen. Je zit nu bij de club waar je bent opgegroeid. Krijgt hier meer support (lees de reacties op het topic over dat jij en Mashart weg zouden mogen maar eens terug). Pak die kans om hier wat extra spreektijd te krijgen en door te breken. Laat de trainers maar eens zien dat het team niet meer scoort zonder jou in de spits. Als je hiervan overtuigd ben (Ik denk dat het het proberen meer dan waard is), moet dit te bewijzen zijn. Lukt dat niet, vraag dan een verhuur aan. Vecht ervoor, voor jezelf en voor de club. Je zult zien dat je daar alleen maar sterker uitkomt.
Van NAC vind ik het onbegrijpelijk dat ze een eigen talent in de spits, een scorende spits, gratis de deur uit laten lopen. Dat riekt naar wanbeleid, het kapitaal van een club zijn n.l. de contacten met hun spelers.

19   7  
Spitske

BN de stemmingmakers, deel IV van de Campagne “De Sydney rel”....

Pfff... gewoon lekker bij NAC blijven en wachten op je kansen!

29   8  
Flieger prins van UT kielegat

Mag ik een uitkomst optie aanbieden
Sydney naar Eindhoven
Kaj +4 ton naar NAC
Deze aanbieding is 1 dag geldig
Daarna wordt het bedrag verhoogd naar 8 ton

27   2  
Pirke12

Mannen,

Mixed feelings.

Van Hooijdonk, het kindje van de club. De harde werker.
Maar ook de Van Hooijdonk die toch IETS te kort komt.

Al hoewel ik van mening ben dat als je hem goed gebruikt en een plan met hem had, wellicht nog kon verrassen. Ben ook benieuwd waar zo'n jongen terecht komt. Blijft jammer!

13   1  
bier en friet

Toch wel opvallend.
Hij komt meevoetballend veel tekort. Deels is dat aan te leren, maar deels is dat talent dat hij gewoon mist.
Maar hij heeft ook kwaliteiten, waaronder zijn doelgerichtheid, kopkracht en schot. Dat zijn talenten en hij traint zich helemaal gek om die talenten verder tot bloei te laten komen. Of die talenten genoeg zijn om andere gebreken te voorkomen weet je simpelweg nog niet.

Persoonlijk had ik hem nog weleens willen zien met die nieuwe breker voorin. Als we de 4-3-3 (bij gebrek aan buitenspelers) even een jaartje loslaten, dan zou hij best veel balletjes rond de 16 kunnen krijgen en dan is hij levensgevaarlijk.
Maar goed, als hij 20-jarige zich te goed voelt voor de bank bij 'zijn club' en eist meer te spelen. Naja, dan is het exit. Ofwel verlengen en verhuren, anders gelijk afscheid van nemen inderdaad. Een ontevreden speler zonder toekomst bij de club (situatie zal voor december niet zoveel veranderen dat hij bijtekent) is slechts een last. Liefst een terugkoopclausule inderdaad, voor het geval dat, maar anders gewoon een warme handdruk.

56   44  
Nb.vos

was 10x beter dan Stokkers

Kom maar op met minnetjes

15   34  
Arie

Als dit werkelijk staat te gebeuren moeten ze toch met een heel verdomd goede vervanger komen voor de spitspositie wil ik nog enthousiast blijven over mn club.
Stokkers, Dogan, Bilate, Immers etc. zijn allemaal niet aantoonbaar beter meer of gebleken dan Sydney.

17   3  
Henri

Gratis weg, maar ik mag toch hopen dat er wel een doorverkooppercentage wordt afgesproken.

30   4  
Sjef de gevulde koek

Als bilate maandag speelt is dat de doodsteek. Maar als je heel objectief kijkt en niet door een nac bril. Want iedereen maar ook iedereen zou willen dat hij zou slagen bij ons. Komt hij gewoon echt tekort. Vooral z’n handelingsnelheid en duelkracht is van hoofdklasse niveau. Hij kan een goal maken en heeft een geweldige trap maar daar red je het niet mee als je vaak een paar seconde te laat komt.

8   3  
D’n Deef

Wel jammer, maar zoals vele al zeggen komt hij veel te kort. Speelt nu al een tijdje als 2e en 3e spits.

Laat die jongen gewoon gaan, hij zal vast ergens anders wat doelpunten maken, maar in de basis bij NAC gaat het hem gewoon simpelweg niet worden.

Succes Sydney!

11   14  
Ivo

Er lopen hier veel mensen weg met Sydney, en dat is begrijpelijk. De zoon van Pierre, een jongen uit de streek en de jeugd. Hij heeft een goed schot en een neusje voor de goal.

Maar NAC speelt 80% van de wedstrijden vechtvoetbal. Met tegenstanders die zich ingraven, in een volle 16. Dan heb je niet zo veel aan een goed schot, dan moet je een actie kunnen maken, oog hebben voor je medespelers en dat is niet Sydney's kwaliteit. Als hij ruimte krijgt is het een goede afmaker, zoals vorige week tegen Helmond Sport. Toen was het even "Open huis" bij Helmond omdat ze de gelijkmaker zochten. Dat soort situaties komen niet zo vaak voor.

Ik vind ook dat Sydney iedere week moet spelen, maar voor NAC komt hij voetballend te kort voor een basisplaats. Ik denk dat een verhuur een goede optie is, dan kan je zien hoe hij zich ontwikkeld en eventueel na de winterstop een nieuw contract aanbieden.

6   2  
Pietje Saaman

@ sjef de gevulde koek

Daar kan je wel eens gelijk in hebben dat hij richting Turkije gaat. Hij zit inmiddels op Turkse taal les.

14   7  
Andre Vermeulen

Sidney is geen talent,een talent staat er met 20 jaar. Hij heeft het onder geen enkele hoofdtrainer kunnen brengen.

16   3  
Martinus

Ik neem dan even aan dat Van As hem in de klapper heeft genoteerd.

Maar hij is natuurlijk nog niet aan een vaste basisplaats toe. Vinden vier trainers onafhankelijk van elkaar. Dat risico kan NAC nooit nemen.

Sidney had beter een voorbeeld kunnen nemen aan El Allouchi. Die is altijd blijven knokken voor zijn plek en kwam steeds weer bovendrijven. Hij kiest er voor te zeuren en gelukkig is Steijn duidelijk.

6   15  
RV

Wordt er dan een spits voor teruggehaald met een bewezen track record? Ik ben vrij realistisch maar vind het toch zeer vreemd. van Hooijdonk heeft niet eens de kans gehad in een écht 4-4-3 systeem.
Het zou mij niets verbazen dat een andere club in de eerste divisie (ik noem een Excelsior, Go Ahead, NEC) hem oppikt en dat hij er daar 20+ inlegt.

En wij blijven zitten met een nieuwe spits zonder track record én dat gedwaas, gekap en gedool van Dogan en El Allouchi.

15   5  
Johnnyboembastik

Ik roep al vanaf de eerste keer dat ik hem zag spelen dat hij “er niets van kan”.
Dat is natuurlijk ietwat overdreven, maar dat hij tekort komt is duidelijk. Of dat nog verbetert is onzeker.
Collega’s van mij, die nac nooit zagen spelen, die op teletekst zagen dat SvH vorig jaar weer gescoord hadden zeiden: nac heeft weer een goede spits!
Ik heb dat toch telkens gebagatelliseerd, omdat hij voetballend echt niet mee kan en toevallig (wat wel een kwaliteit is) een paar keer op de goede plek stond.
Goed voor Sidney om ook bij een andere club te gaan ontdekken dat hij net iets tekort komt. Daar zal hij sneller tot die conclusie komen, omdat er hier nog een achterban aanwezig is die sentimenten heeft voor de naam van Hooijdonk.
Ik hoop voor Sidney dat ik heel erg ongelijk krijg, dus bewijs het tegendeel kerel.

20   4  
Wanny

Er worden hier spelletjes gespeeld door het kamp Sydney dat De Stem gebruikt om een transfervrij vertrek te forceren.

16   2  
10Diego

Het is overigens maar de vraag welke club er zit te wachten op een 20 jarige jongen die “ moet spelen” wetende dat je een boel gezeik krijgt als hij niet speelt.


10   6  
B7

Waar zijn ze nou mee bezig? Ze halen een brok aan “ervaring” binnen, die al aardig op leeftijd zijn. Transferwaarde van die spelers is nihil! En dan laat je jonge spelers met talent lopen, ze komen misschien nu iets te kort. Maar geef ze vertrouwen en de kans, dan ben je goedkoper uit dan een speler halen uit Eindhoven die het ook nog maar eens moet bewijzen.

Ik hoop dat Sydney zijn kans pakt en laat zien dat hij wel een echte spits is. Bij Nac en anders bij een andere club.....

11   14  
Ivo

@RV

Maurice Steijn wil 11 spelers op het veld die hun duels winnen. Groot, sterk, snel. De goal maken en de bus parkeren. Hij staat niet bekend om zijn aanvallende of goed verzorgde voetbal. Wel om strijd en power op het veld.

Hij zoekt spitsen die oorlog maken in de 16, balvast zijn en oog hebben voor vrijstaande spelers. Jongens als Immers, Venema en de Rooij moeten de goals maken. De spits moet de verdediging gek maken. Zo'n type aanvaller is Sydney niet, die ziet maar 2 dingen, de bal en de goal, en de rest dat is voor die andere 10 op het veld. Stokkers had wel het inzicht maar niet de power en was ook niet heel balvast.

Sydney zou je kunnen houden als pinchhitter, voor de laatste 20 minuten als je toch die goal moet maken, of er meer ruimte komt, zoals vorige week. Maar dat wil hij zelf niet. Dan houdt het op.

17   22  
ome cor

Hahaha al die mensen die roepen dat Sydney naar Eindhoven moet, als onderdeel van de deal met Kaj.

1. Wil Eindhoven hem wel als eerste spits ?
2. Wil Sydney daar zelf wel heen ?

Sydney is een goede voetballer, zoals Loshi dat bijvoorbeeld ook was tot en met jong NAC.
Daarna is hij gewogen en te licht bevonden.

NAC had een keuze kunnen maken om niet aan promotie te denken maar nu spelers als bijv. van Hooijdonk, Brusselers, Reuvers, Mashart, Loshi, Klomp, Meijers een team te bouwen met wat ervaring aangevuld.
De vraag is of dat hoge eigen jeugd gehalte de aanhang nog zou kunnen bekoren. Je speelt dan eerste divisie in het rechter rijtje.

Nu hebben we een flink aantal buitenstaanders die onze clubkleuren en logo moeten verdedigen.
Niet lullig bedoeld, maar als Steijn trainer was geworden bij pak m beet Excelsior, Volendam, RKC..... dan waren dezelfde heren met hetzelfde mooie praatje binnen gestapt.

Spelers zijn maar poppetjes die het op dit moment moeten doen. Kijk naar de selectie van nu, die van vijf jaar geleden en die van over vijf jaar. Daar zullen weinig overeenkomsten zijn.
Wij juichte voor promovendus Stijn Verven, wij juichen voor promovendus Maurice Steijn....wie de spelers waren ? Boeijuh !

De club en het logo hangen wij aan. Eigen jeugd of vreemdelingen.... spelers zijn slechts passanten.

18   2  
RaraNAC

Zoals 10Diego zegt vind ik te kort door de bocht.

Sidney geeft aan te moeten spelen voor zijn eigen ontwikkeling. Voor hem is het alles of niets.
Steijn kan hem geen garanties geven (terecht) op minuten. Dan is het niet zo gek om tot deze oplossing te komen.

Ik had liever het contract een jaartje verlengd en hem nu verhuurd..

35   23  
MP

Sydney is een echte killer spits. Geen geweldige voetballer maar alles wat hij aanraakt gaat op doel. Bij Stokkers ging dan weer alles wat hij aanraakte over of naast. Sydney zou gewoon onze eerste spits moeten zijn op dit moment. Als hij 90 minuten speelt in een lekker draaiend elftal scoort hij minimaal 1x. Is er vorig seizoen (na de goede eerste periode) uitgehaald toen het hele team zwak was. Daarna nooit meer een kans gehad terwijl Stokkers er niks van bakte.

Dat Bilate nu eerste spits wordt is lachwekkend. Dat een spits moet meevoetballen en ‘als kapstok moet fungeren’ (bestaat er een groter cliché?) is echt een fabeltje. Ja, het is lekker als je spits af en toe een balletje terugkaatst, maar je hebt een killer nodig die alles op goal peert. Dan gaat die bal er vanzelf in. Bilate maakt tussen de 5 en 10 goals, daarmee word je geen kampioen. Kampioen word je niet met een hoop spelers die wat goals maken, maar met 2 a 3 gasten die er 20+ inschieten.

Ik zal wel een hoop minnetjes krijgen want de anti-Van Hooijdonk campagne (zowel zoon als vader) tiert welig hier.

2   13  
Pietje Saaman

Er wordt nu toch echt wel schoon schip gemaakt. We hebben straks in de basis 11 nog max 4 a 5 basisspelers in het elftal staan die er vorig jaar ook in stonden.
Olij, Riera, schouten, Haye, misschien el allouchi maar dat is al uiterst twijfelachtig.
Dit verklaart ook het shirt met nr 9 voor Immers.
Dan zal men nog gaan proberen om van aantal spelers af te komen zoals Leigh, Kali, Mashart, Dogan, Noblejas en zal voor de laatste 3 spelers indien die vetrekken een vervanger worden gehaald. Voor Leigh en Kali wordt in de breedte opgevangen.
Daarnaast zal er nog wel een back gehaald worden maar die traint al als proef mee. En 2 buitenspelers als Dogan nog weggaat anders 1. Ik juich het alleen maar toe maar zowel Stokkers en van Hooijdonk komen echt te kort. Opstelling nu zal zijn
Olij

Schouten
Riera
Rosler
Rutten

Malone
Haye
Immers

Allouchi
Bilate
Venema

15   0  
Jamack

Misschien dat hij transfervrij mag vertrekken, maar dat hij, zoals in BNDeStem wordt geconcludeerd, “vanaf nu kan gaan en staan waar hij wilt”, lijkt mij niet juiste uitleg van wat wordt gezegd.

In hetzelfde artikel wordt Steijn aangehaald die zegt dat NAC “bereid is mee te denken als iedereen daar beter van wordt” en Manders zegt “mocht iemand zich melden dan bekijken we de situatie”

14   3  
Jandorstig

ik lees nu ook weer dat er mensen zijn die Immers een spits vinden, maar dat is toch een middenvelder? Of ben ik nu gek

11   3  
Joop

Vind ik niet goed een kleine vergoeding was beter

39   36  
Nac

NAC vervalt in oude FOUT. Opnieuw worden er mega salarissen betaalt voor nieuwkomers. Opbrengsten Verbruggen en Hecke zijn voor groot deel verdampt door afkoopsommen van de voorbije trainers en directie. Wat er overblijft van dat geld. Pakweg 1.5 mio wordt geïnvesteerd in spelers zonder restwaarde. ROI -return on investment-zal zodoende 0% zijn. De geboden salarissen Immers etc zijn in combi leeftijd van deze heren is gewoonweg te hoog. Doorlopende contracten. Ook nog. Nee, niet 1 jaar met optie. Maar 2/3 jaren. Het domme investeringsmodel waar NAC AFGELOPEN DECENNIA aan ten gronde is gegaan, bedacht op Haagse verjaardagsfeestjes zal ONS op middellange termijn opnieuw veel LEED bezorgen. Bedrijfsmatig geen goede zet. Directie, hoofd uitvoering, de werknemer en de recruiter hand in hand met een pilsje op de bank in een Haagse buitenwijk. VERDEEL EN HEERS principe is de raad van commissarissen vreemd. Raar, daar er in die raad en het verlengde daarvan: lees aandeelhouders, toch veel bedrijfs-ervaring aanwezig is. Echter blijkbaar niet voldoende om te beseffen dat men een klassieke NAC-fout opnieuw uit de kast heeft gehaald. Ook twee zwaluwen genaamd Verbruggen en Hecke maken geen zomer ! De overige ZWALUWEN die ronddolend in de jeugdopleiding en oa een aantal eerste elftal-aansluiters waaronder van Hooijdonk zouden voor lange mooie zomers kunnen zorgen in BREDA. De OOIEVAARS uit Den Haag zullen vertrekken zodra de winter intreedt. Op zoek naar voedsel in warmere oorden. Een OOIEVAAR maakt geen winter. Meerdere OOIEVAARS wel. Wat zal t op middellange termijn in Breda KOUD zijn.....!!

9   2  
Dwonka

@RV

4-4-3 zou inderdaad een prachtig systeem zijn voor Sidney. Ik denk alleen dat dan de tegenstander protest aantekent

9   6  
Jeroen

Ik hoorde dat baronie geïnteresseerd in vraagprijs aanpassen naar 700.000 en snel een bietje 😂

21   10  
Eljé

“ Opnieuw worden er mega salarissen betaalt voor nieuwkomers.”

Kun je daar een overzichtje van geven of roep je maar wat?

6   9  
JanVG

Slechte voetballer die alleen maar kan schieten.Scoort waarschijnlijk bij Telstar ook maar 10 goals. De spits van jong NAC lijkt mij meer potentie hebben.

En wat meerdere mensen benoemen; er moet een td komen. Dit soort beslissingen horen niet door de trainer te worden genomen.

7   4  
zwampie

waarom Sydney er niet gewoon bij houden. Dat hij reserve staat en met inval beurten te kampen heeft , dat zei zo en zal hij moeten bewijzen er in hoort te staan en dat de trainer niet om hem heen kan.
Nu is het wel gemakkelijk en geef je dadelijk spelers een vrij briefje om te gaan klagen en zo sneller een breuk of wat dan ook te creeren.
Contract is contract,en hij zal geen bergen verdienen. Dan laat je hem het contract afkopen als hij zo graag weg wilt of ontevreden is.


ondanks dat hij niet volmaakt is als top speler, heeft hij er toch aardig wat erin gelegd en zeker tov zin speeltijd.
Of dat het geluk is geweest ,maakt mij weinig uit en denk iedereen,want er is niemand die niet gejuicht heeft toen hij scoorde. Maar hij maakte ze wel.

38   37  
Ivo

@NAC

Mensen vergeten snel.

Vorig seizoen ging het om transferwaarde genereren. NAC had een veel te jonge selectie die totaal niet in evenwicht was en er waren 3 trainers nodig om die een beetje aan het voetballen te krijgen. Er stonden 3 huurspelers op het veld die vooral voor zichzelf bezig waren. Het was allemaal heel matig. Pas op het eind kreeg Hyballa er een beetje pit in.

Steijn kiest voor spelers met ervaring, die er meteen staan, en niet voorzichtig gebracht hoeven te worden. Een vaste kern van
16 tot 18 spelers aangevuld met wat jong talent en een enkel gokje, zoals die centrale verdediger.

Het gaat nu niet meer om geld verdienen aan transfers, het gaat om de toekomst veilig stellen met promotie. Alleen in de eredivisie kan NAC op lange termijn overleven. En dat doe je met mannen, niet met jongens.

Ik vind dit juist een goede ontwikkeling, ik wil een NAC zien dat strijd levert en volwassen voetbal speelt. Aan het zaalvoetbal, met alle onnodige dribbels, overstapjes en hakjes van vorig seizoen heb ik me regelmatig kapot geërgerd.

17   4  
F8Hipster (BSR)

Als je het interview hebt gehoord na de laatste wedstrijd tegen Helmond dat hoor je een realitische Sydney. Hij weet en voelt dat als hij dit jaar niet doorbreekt, bij NAC of een andere ploeg, dat de kans groot is dat het over en sluiten is voor hem. Niet meer dan logisch dat hij minuten moet maken. De trainer heeft zijn vertrouwen uitgesproken maar kan geen minuten garanderen. Logisch dat hij dan elders gaat kijken.

Ik hoop oprecht dat hij bij een mooie club op een leuk niveau aan zijn carriere kan werken en dat Sydney het uiteindelijk gaat redden. Ik denk dat de druk bij NAC gewoon te hoog is om spelers als Sydney, die zeker talent hebben en nog net een stapje moeten maken, rustig te laten rijpen.

7   26  
Bas

Nu mag svh gratis weg?... moet de kas niet eens gespekt worden... wat zegt de rvc hiervan?
Laffe RvC laat de clan uit Den Haag alles op de korte termijn kapot bepalen

Eigen Jeugdspeler moet bij gelijkwaardigheid altijd spelen!
Doek de jeugdopleiding ook maar op .. scheelt weer 8 Ton...man man

Zou een schande voor NAC zijn als de club haar eigen speler (die zeker niet minder is dan de andere spitsen) gratis laat lopen!!

Wat is dit voor beleid ??

In deze zeer zwakke KKD promoveer je wel, maar dan??

6   2  
Kisku

Hij kan wel roepen maar kan 70 min spelen en als je 20 ben is dat wat te weinig,hij kan alleen schieten dat gaat het niet worden,als je venema ziet loopvermogen,snelheid is tog wat beter goed gezien van maurice

7   2  
Nacman

Laat gaan komt alleen maar ruzie van om de ploeg

4   4  
Sjef de gevulde koek@Ivo

Ben het volledig met je eens. Steijn is niet gek dat blijkt wel en een geschenk voor ons. Die weet wat je nodig heb mannen idd zeker in de kkd. Ook over bilate is na gedacht die kan een duel winnen en dat is lang geleden voorin. Ik heb er veel vertrouwen in zeker als er nog een snelle buitenspelen met actie komt. Ook is Steijn zoals hij gister laaiend enthousiast over onze huis DJ die gaat er aan komen. Zin in maandag en hopelijk al 3 punten uitlopen op Cambuur je kan ze alvast maar hebben.

14   2  
Scheppioni

Toch vind ik het zonde, Sydney kan wel voetballend minder zijn maar heeft wel scorend vermogen. Ik had hem.in deze as NAC zijnde verhuurd, niet zo maar laten gaan !

7   4  
10Diego

@bas, de rvc denkt waarschijnlijk:

Laat hem maar gaan, hij wil niet verlengen en loopt straks een jaar te zeiken en gaat dan gratis weg.

Laat hem nu maar gratis gaan en regel een doorverkoop percentage.

5   6  
NB

Heeft kansen gekregen en nog geen enkele NAC supporter en kenner overtuigd van een basis plaats.

Opties:
1. In een deal met Eindhoven
2. Vlieguren maken bij Helmond
3. Naar Turkije (waar hij echt wel minuten kan maken)

Echte Bredase jongen met NAC DNA maar moet echt meer volledige wedstrijden draaien om bewijs op dit niveau te leveren.

Het ga je goed Sydney!

9   14  
Frans

Halsteren zoekt nog een spits .

3   24  
Harrie

Ik denk dat het verstandig is dat we dit seizoen, per direct, alle contracten van de jeugdtrainers en HJO afkopen en de hele jeugdopleiding opdoeken. We leiden niet op voor NAC 1 en hoog spelende amateurs in de regio, maar voor een ander en dan is iedere euro die je erin stopt teveel.

15   15  
Pep

Stokkers en van Hooijdonk weg doen en daar Bilate en oude Lex voor in de plaats? Koekoek dat is toch geen stap vooruit. Of komt er nog een super spits aan?

12   4  
Van "taajlaand

Van Hooijdonk, een naam met een hoop 'émotionele waarde' hier.

Ik ben geen fan van zijn vader, maak ik ook steeds duidelijk hier, maar deze gast had ik wel meer succes gedund in ons NAC.
Sympathiek, inzet, én duidelijk begaan met de club, zéker met de supporters.
Luisterde graag naar zijn intervieuws, waarbij absoluut geen arrogantie bij zat.

Maar, als spits gewoonweg (nog?) te kort komend.
En alleen op de naam kan en mag een trainer een jeugdspeler uit de streek nooit opstellen, of een basisplaats garanderen.
Ik ben geen trainer maar supporter.
En die wil zo snel mogelijk terug naar de ére!

Daarom denk ik dat er een terrechte beslissing is gemaakt over eventueel vertrek.
Want, het "moeten spelen" is een zaak die alleen op trainingen en bij invalbeurten afgedwongen had moeten worden.

Graag wacht ik de reactie van mijn 'sparringsmaat' Fred1 nog even af.
Die zal op zéker lijnrtecht op die van mij staan....

6   9  
Normaal

Nogmaals, niet goed genoeg voor het echte niveau. Jammer maar het is zo. Geldt ook voor Stokkers en Bilate. Belachelijk dat Steijn carte blanche heeft om zijn verdedigend elftal samen te stellen om met verdedigend voetbal te promoveren. Er is nog steeds geen lange termijn beleid.
Elke trainer bepaald het beleid van de club, ipv dat de club het beleid bepaald. Man man man.

13   13  
Hans

Zo zie je maar als je pa bekend is speel je bij nac
Brusselers en van Hooijdonk
BEEK VOORUIT materiaal

15   2  
Fliegervanger

Steijn doet het prima. Doel is duidelijk; promoveren. Al dat gemekker over de lange termijn; als je nu niet promoveert is het lange termijn Kkd. Sydney is technisch niet op t juiste niveau (nog niet). Als dat wel zo was, had Steijn m vast wel in de basis gezet.

23   6  
Samson Den Haan

Waarom zou Pierre van Hooydonk de NAC-supporter "acteren"? Iets meer respect een een heel goede voetballer mag wel. De realiteit is dat de kinderen van heel goede spelers zelden net zo goed zijn als hun ouders. Als hij er iedere week 3 ingeschoten had speelde hij wel. Aan de andere kant gaat die Bilate dat ook echt niet doen hoor.

11   5  
Monkeyrocker

Het ontbreekt bij NAC ook gewoon aan een plan met zo n jongen , ga met hem aan tafel zitten verleng zn contract en verhuur hem een jaar aan een club als telstar , die ook nog een beetje willen voetballen . Ik snap hem eigenlijk ook wel , om de 3 maanden een andere trainer en nu wordt heel het team weer omgegooid van jeugd naar ervaring . Is er nu nooit een gulden middenweg bij onze club ?

8   1  
Judge M.

Die vlieguren had hij vorig jaar al kunnen maken als hij zich toen had laten verhuren. Het was toen in de voorbereiding ook al duidelijk dat het geen basisniveau KKD was maar Brood speelde toen wel meer spelletjes vriendjespolitiek. Ik gok als er toen een andere trainer voor de groep had die verhuur er wel gekomen zou zijn.

Hoe het ook zij: het ga je goed en bedankt voor je inzet Sydney. Daar heeft het in elk geval niet aan gelegen maar om betaald voetbal te spelen is er meer nodig dan alleen dat.

7   7  
JanVG

@moneyrocker
Een plan? Tja, dat moet dan van de TD komen. En die hebben we niet.
Niks lange termijn met onze Haagse Boys. Alleen maar korte termijn plannen.
Een plan? een visie? Dat ontbreekt bij NAC. Of het plan moet zijn dat er nooit een plan hoeft te zijn.

2   4  
Balletje

Denk dat wanneer je keihard werkt, aan jezelf en binnen een team, dan ga je beter worden.
Deze jongen is nog steeds hetzelfde als bij zijn eerste wedstrijd. Maar mss heet Pierre contacten bij...feyenoord, kan hij het daar proberen. Want als je jezelf onder 3 trainers kan bewijzen/verbeteren kan het zomaar een gevalletje van in je duifje een adelaar zien zijn😇

4   0  
Balletje

*Want als je jezelf onder 3 trainers NIET kan bewijzen/verbeteren*

4   1  
10Diego

@scheppioni, verhuren zonder dat hij zijn contract verlengt, waarom zou je dat doen als NAC?

19   2  
Tombola Breda

De toekomst van NAC hangt niet af van Sydney van Hooijdonk. De toekomst van NAC hangt wél af van promotie binnen 2 jaar. Zo simpel is het helaas. Hoewel ik, tegen beter weten in, een zwak heb voor van Hooijdonk begrijp ik de beweegredenen van Steijn c.q NAC.

Een enorm lastige spagaat voor zowel van Hooijdonk als NAC. Daarom is de bereidheid om elkaar tegemoet te komen de enige juiste. Daarmee onderscheidt NAC zich in positief opzicht t.o.v. FC Eindhoven die nu een talentvolle speler laten verpieteren.

Door van Hooijdonk transfervrij te laten vertrekken kunnen ze in ieder geval nog een mooi doorverkoop percentage meenemen, stel dat hij ooit nog een mooie transfer maakt naar bijvoorbeeld Turkije. En je behoud wat goodwill, mocht je in de verre toekomst nooit nog eens een beroep willen doen op van Hooijdonk. Bovendien is het voor de uitstraling van de club ook beter als je als 'gentleman' uit elkaar gaat ipv een vechtscheiding.

12   9  
Vriendjespolitiek

Papa had ook zijn beperkingen,kwam ook niet echt jong tot bloei.
Eerlijk gezegd zie ik best wel een vergelijking tussen die 2.(vrije trap,kopsterk)
Je hebt nu 2 oudere “spitsen”,wat als er 1 geblesseerd raakt?
In ieder geval is de opdracht duidelijk.
De dood of de gladiolen!

7   4  
Chris W.M.

@ VRIENDJESPOLITIEK

Als er eentje geblesseerd raakt? We hebben Bilate, Immers, Venema, Dogan en Fermina uit de onder 21. Kunnen allemaal in de spits. Lijkt me niet dat we ineens in de problemen komen nu.

13   1  
Judge M.

@Vriendjespolitiek:

Sydney kopsterk? Hij verliest juist bijna al zijn luchtduels omdat hij ze te laat aangaat. Verdedigers hadden vorig seizoen geen kind aan hem op die goal tegen Almere na. Ik dacht dat het jeugdige onervarenheid was maar toen kwam Van Hecke in beeld en die liet zien dat het dus wel kon als je timing en lef maar in orde zijn..

17   3  
De Bolle Damen

Ik ben dan toevallig wel groot fan van zijn vader, en ik vind Sydney een geweldig aardige gozer, maar ik vind dit een prima oplossing.

Sydney heeft te weinig (handelings-) snelheid en komt steevast in de problemen bij het aannemen van een bal in moeilijke (drukke) situaties.
Daarnaast is het geen uitzonderlijke kopper, en zijn trap is alleen bovengemiddeld goed bij een stilliggende bal.
Wel schiet ie alles tussen de palen en daarom redelijk doeltreffend (letterlijk). Echter die goal tegen Helmond was slecht ingeschoten waar (eerlijk is eerlijk) wél een goede loopactie en aanname aan vooraf ging.
Maar weer een aanname in de ruimte en NAC dat zal vaak voorin in kleine ruimtes komen te voetballen. En inderdaad, dan heb je niet veel aan Sydney.

Gun hem alles, kan zich ontwikkelen , maar het is beter dat hij dat doet buiten NAC, want hier ligt een onredelijk hoge druk op hem. Dus Syd, maak vlieguren en als je je, net zoals je pa , doorontwikkelt dan zien we je graag terug bij de parel van het Zuiden!

2   1  
Samson Den Haan

Ik vrees toch dat het scorend vermogen wederom te weinig is. Het valt te bezien wat die Immers aanvallend kan uitrichten. Een spits van een topploeg in de eerste divisie moet gewoon 15 goals kunnen maken anders wordt het lastig.

4   2  
Sjak

@Hans,

Helemaal waar, kan me nog een akkefietje herinneren dat PvH gelijk kwam halen in de kantine omdat hij vond dat het team van zijn zoontje onheus was bejegent. Ze hadden dik verloren en terecht!
Je ziet aan heel zijn motoriek en handelingssnelheid dat hij het gewoon niet red! Laat hem dan ook gaan, i.p.v. uitgelachen worden op de velden.

6   11  
Vriendjespolitiek

@Chris
Venema -gehuurd,heeft nog geen basisplaats
Dogan -aanvallende middenvelder
Immers-speelde 9/10 keer bij de vorige clubs aan de buitenkant
Bilate-aantal goals?
Femina-dat is dan de enige toch?

8   1  
Tombola Breda

@MONKEYROCKER, ik ben ervan overtuigd dat er al de nodige plannen zijn gemaakt en gesprekken hebben plaatsgevonden. Maar dat had allemaal wat soepeler gegaan als NAC in de Ere had gespeeld. Maar in de KKD ben je beperkt qua scenario's. Je bent immers zo enorm afhankelijk van promotie. Bovendien heb je voor zo'n plan meerdere partijen nodig die ermee instemmen.

En wat volgens mij ook meespeelt is dat die jonge gasten zichzelf natuurlijk helemaal gek maken door transfers zoals die van JP. Als dat zo dicht in je werkomgeving plaatsvindt dan wordt je daar als 20 jarige natuurlijk door beïnvloed. Dat is iets menselijks. Ik lees hier veel over arrogantie. Maar dat vind ik een veel te harde en overdreven conclusie. Die jongen is jong en ambitieus. Jezus, toen ik 20 jaar was en de wereld aan mijn voeten lag dacht ik ook heel de wereld aan te kunnen en had ik de ambitie om CEO te worden bij een multinational. Je moet je doelen nooit door een ander laten bijstellen. Dat moet je zelf doen als je een paar keer op je bek bent gegaan en door ervaring meer inzichten hebt gekregen. Typisch Nederlands om zoiets meteen als arrogantie te bestempelen.

7   13  
Bas

@ Chris w.m

In deze extreem zwakke KKD worden ze wel kampioen, maar dan moeten ze nog hogere salarissen gaan betalen aan spelers die je nooit meer verkoopt!

Aandeelhouders, sponsors en mede supporters: dan weten jullie waar jullie geld naar toe gaat. Uiteindelijk de put in!

26   5  
N1912

Sydney moet eens stoppen met janken en zijn voeten laten spreken, wie denkt hij wel niet helemaal dat ie is. Ik heb het altijd voor die jongen opgenomen, denk ook oprecht dat hij een mooie carrière kan krijgen mits hij in zijn kracht wordt gebruikt, maar dit gehuil staat mij enorm tegen. Sydney lijkt vooral de Van Hooijdonk BV te vertegenwoordigen, en niet zijn club. Niemand is groter dan de club.

Als die jongen nou gewoon even realistisch naar de situatie kijkt dan ziet hij dat er voldoende kansen op speelminuten liggen. Hij concurreert met Bilate wat ongetwijfeld een aanwinst gaat zijn, maar wel iemand die nog nooit meer dan 8 keer in een seizoen heeft gescoord. Venema en Immers zijn voor andere posities gehaald en Carlito Fermina heeft nog alles te bewijzen bij de -21. Maar goed, blijkbaar is huilen makkelijker. Kweek eens wat mentaliteit man. Slechte beurt van Sydney.

8   14  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Ik kan hier met m’n pet niet bij! Het is bij NAC duidelijk dat geduld met eigen jeugd ver te zoeken is. Neem een voorbeeld aan Utrecht met Venema. Ze hebben echt een plan om hem te laten groeien. Als NAC dat met Sydney ook zou doen, dan wordt hij groter dan venema. Maar nog steeds is alles korte termijn beleid bij NAC. Eeuwig zonde dit

16   3  
Moppernac

Sparta Nijkerk of kozakken boys of zelfs goed genoeg voor Baronie om een basisplaats te krijgen.
Veel hoger zal Sidney op dit ogenblik niet echt een basisplaats krijgen hoor.
Hij moet blij zijn met invalbeurten van hoog uit 30min.

9   3  
Chris W.M.

@ BAS

Denk dat je nu te kort door de bocht denkt. Als we promoveren en dus Eredivisie voetballen levert dat alleen al aan extra inkomsten qua sponsoring en tv gelden evenveel of meer op als de transfer van van Hecke.

Niet teveel richten op Malone, Immers en Bilate. Voor Stokkers hadden we ook nooit meer wat gekregen dus die kun je wegstrepen tegen Bilate. Houd je Malone en Immers over. Aan eigen spelers heb je dan nog Olij, Schouten, Rösler, Rutten, Haye en hopelijk De Rooij die transferwaarde vertegenwoordigen in de basis. De jeugd spelers hebben nu ook ervaren jongens boven zich staan waar ze van kunnen leren en zich aan op kunnen trekken. Is ook wat waard.

Een ervaren verdediger hoeft er wat mij betreft niet bij, want die staat de ontwikkeling van Rösler in de weg. Een zeer talentvolle linksbuiten erbij die zich kan doorontwikkelen en die je later voor veel kunt verkopen ( De Rooij ) en je hebt voor de toekomst ook weer inkomsten zeker gesteld.

9   0  
De staantribune

Sydney komt kwaliteit te kort voor het eisen van een basisplaats bij dit NAC. Tijd om te rijpen hebben we niet we moeten promoveren. Aan iedereen die commentaar heeft op aankoop beleid Immers en Bilate hebben geen voetbal gekeken afgelopen jaren. Klopt Bilate is geen topscoorder maar laat je elftal zoveel beter voetballen. Met deze twee haal je twee aanvoerders binnen ( persoonlijkheid) en zoveel ervaring en kwaliteit ik ben er erg blij mee. Tijd geleden dat NAC bekende jongens binnen haalt beter dan 4e rang city spelers of tropische verrassingen waar niemand ooit van heeft gehoord. Zin in maandag hup NAC

18   0  
Moppernac

VREVEN4PRESIDENT & HYBALLA FUR FUHRER@


Sidney wilt zelf weg hoor, van NAC mocht hij blijven

6   0  
Hartstikke Betrouwbaar

Succes Sydney! Een mooie club is je gegund...top gozer.
Maar ook dit is het beste voor beide partijen.

Velen roepen dat we hem gewoon vertrouwen moeten geven, maar hij heeft dat ook gehad, heeft zeker ook series van 7 a 8 wedstrijden in de basis gestaan. En hij deed het toen goed, maar later ook weer minder. Sydney heeft gelijk dat hij op deze leeftijd moet spelen, maar onder 3 trainers heeft hij geen basisplaats kunnen afdwingen, er zijn talloze trainingen geweest waarop hij nog meer indruk had kunnen maken. NAC is (op dit moment) dan nog net een stapje te hoog gegrepen, maar goed mogelijk dat ie later weer ons niveau ontstijgt.

2   0  
Eekhoorn

Beetje vreemd en verdient allemaal niet de schoonheidsprijs. Een complete spits moet veel meer kunnen dan alleen zelf scoren. Komt op dit moment gewoon nog tekort als vaste spits en voor NAC helemaal niet goed als hij iedere week speelt. Dan kun je of geduld hebben of vertrekken.

10   3  
Vrouwke

Tja Steijn doet niet aan vriendjespolitiek en zegt gewoon eerlijk dat hij hem niet goed genoeg vind. Daar is niks mis mee.

Ik zou hem nou ook weer niet transfervrij laten gaan. Hij is pas 20 jaar. Waarom verleng je zijn contract niet en gaat die jongen lekker zijn wedstrijden bij de 0-21 meepakken en daar beter worden. Op de bank in het eerste mee. Tis geen schande om even een stapje terug te doen en er daarna 2 vooruit te zetten. Maar meneer voelt zich hier blijkbaar te goed voor

7   0  
Kwartbelg

Uit een willekeurige wedstrijd van afgelopen seizoen: vrije trap NAC op een gevaarlijke positie. Die moet van Hooijdonk nemen zegt het publiek. Die schiet ze er bij de jeugd uit alle posities in.....
En uiteindelijk? Hoeveel van die vrije trappen gingen er in???

13   0  
sanderson

Ik gun Sydney een mooi carrière en het liefst bij NAC. Maar het 'ik MOET spelen' van Van Hooijdonk slaat linea recta terug op hem. Hij heeft in trainingen en wedstrijden z'n trainers én publiek (nog) niet overtuigd. Hij geeft zichzelf ook niet de tijd bij NAC gezien zijn reactie. Bij andere clubs zien zo ook dat hij er nog niet is (bij NAC i.i.g.) maar als hij dan zou komen dat hij een gegarandeerde basisplaats moet hebben. Anders kan hij net zo goed bij NAC blijven. De grotere clubs vallen dan af en ik vraag me af of het verstandig is bij een kleine club in de KKD te gaan ballen. Dit wanbeleid van NAC noemen wat ik soms lees slaat i.i.g. nergens op. Sydney hoeft niet weg maar hij vindt dat hij altijd moet spelen. Hij heeft de technische staf én publiek niet overtuigd dus ik snap het dat NAC mee wil denken bij een vertrek. Jammer vind ik het wel.

8   0  
Rugnummer 2

Mensen die zeggen de Sidney nooit een kans heeft gekregen hebben echt zitten slapen. Sidney heeft (mede door het simpathie dat er om die jongen heerst) genoeg kansen gekregen maar simpelweg niet kunnen overtuigen .

Sterker nog hij heeft nog kans als hij zich er bij neer legt dat hij dit seizoen niet de eerste spits zal worden. Als hij zich in de schaduw van de eerste spits goed ontwikkeld en bij het invallen net als tegen Helmond zijn doelpuntjes mee blijft pakken zou ik het niet heel raar vinden als hij er nog een contract verlenging uit kan slepen.

Als hij perse ergens eerste spits wil zijn en daar zijn pijlen op wil richten even goede vrienden. maar nac heeft gekeken naar tijd en salaris toch geïnvesteerd in deze jongen en dan zou ik hem voor een transervrij vertrek eerst als ruilmiddel proberen te gebruiken en de kaarten wat korter tegen de borst houden.

5   11  
den hulk

je laat van hooydonk toch niet transfer vertrekken dit is toch geldverspilling het gaat bij nac allemaal raar aan toetwee en half miljoen is dat geloofwaardig

7   2  
GeelZwarHart

Sydney scoorde veel in de jeugd, echter leeftijdsgenoten die tegen hem speelde vonden hem echt heel slecht.

5   21  
Marti

VROUWKE ,Steijn doet niet aan vriendjes politiek , heel OUD ado den Haag loopt in Breda te voetballen , en dan de leeftijd van deze spelers ,geen marktwaarde meer , zodat we over drie jaar weer in de schulden zitten .

8   5  
Toontje

Door het gebrek aan buitenspelers en dus voorzetten hij hij eigenlijk geen fatsoenlijke kans gehad.
Als je goede buitenspelers hebt met een prima voorzet en die jongen had dan 10 wedstrijden mogen blijven staan dan had je hem eerlijk kunnen beoordelen.
Een spits zonder voorzetten is kansloos

5   0  
geelzwartwit

Als een club komt voor transfervrij dan kan NAC nog prima een doorverkoop en bonusregeling treffen met die club.

Win win

6   1  
Cees

Tip voor NAC, wel zakelijk blijven. Alle kleintjes tellen. Niet dat alles- en iedereen er ietsjes beter van gaat worden, behalve NAC? Nee dat even niet. Blijf bij de les!

7   0  
Johan Apeldoorn

Van die jongen snap ik dat hij elke wedstrijd wil spelen en dat NAC hem geen beloftes kan doen. Niet transfervrij naar een concurrent laten gaan!

14   2  
Martinus

Ik heb Sidney niet één wedstrijd zien spelen waarbij ik dacht, die moet 75% van de duels als basisspeler starten in de spits. Potentie misschien, maar dat is op termijn. Een paar keer invallen is heel wat anders dan volwaardig meedraaien.

Je kan niet gokken op een stormachtige ontwikkeling bij hem en tegelijkertijd verwachten dat NAC een basiswaardig alternatief al die tijd op de bank houdt met bijbehorende kosten. En alsof je een spits kan vinden die dat accepteert van enig niveau. Die voor een appel en een ei gaat banken zodat Sidney zich kan bewijzen. We willen promoveren, maar mensen willen tegelijkertijd dat we Sidney voor de leeuwen gooien? Een absoluut onverantwoord risico. Zou het enigszins werken, dan moet hij ook nog eens verder ontwikkelen want dan moet hij in de eredivisie ook aanhaken.

Het gaat niet om Sidney, maar om NAC. Dat lijkt Sidney zelf niet altijd te beseffen maar vreemd genoeg diverse supporters dus ook niet. Kansen geven is prima, maar hem als de eerste spits inzetten gaat te ver.

Waarom Sidney er niet bijhouden als reserve lees ik dan? Dat wil hij zelf niet. Dat is dus geen optie. Dus is een vertrek het beste voor Sidney, maar nog véél belangrijker, voor NAC.

12   4  
Bor

Ik weet niet of sommige het begrijpen.
Maar Sidney heeft juist de perfecte instelling.
Natuurlijk moet hij zeggen dat hij wil spelen.
Wat moet hij anders zeggen?
Laat mij maar zitten en een ander spelen want die is beter!
Vervolgens is het aan de trainer of hij hem goed genoeg vind voor een basis plaats.
Aan passieve bankzitters heb je geen klote.
Hij moet niet afgezeken worden maar gewaardeerd dat hij die instelling heeft.
Ongeacht of hij wel of niet een basisspeler is

5   1  
Nr. 20

En dan lees je hier spelers zonder transferwaarde...nee de afgelopen jaren zijn we met miljoenen verblijd door al die transfers. Er is nu ervaring die heb je nodig om te promoveren. Promotie betekent meer inkomsten. Dat leveren die spelers op! Wel moet je jeugdige spelers inpassen maar niet net als afgelopen jaren enkel jeugd...en de volgende lucratieve transfer voor volgend jaar komt er alweer aan........rosler!

9   1  
Braze

Voor Sidney moet als voor iedere NAC speler gelden: Als je weg wil moet je je contract afkopen.
NAC heeft in hem geïnvesteerd door hem op te leiden.
Overigens vind ik het te vroeg om hem af te schrijven.
Zie Schalk, die bij NAC weg via Schotland nu in Zwitserland Europees speelt(en leuk verdient!)
Sidney heeft misschien iets meer tijd nodig om tot volle ontwikkeling te komen.
Gold indertijd voor zijn Pa ook, daar stonden wij op te schelden omdat de ballen van zijn voeten sprongen

8   0  
Peerke

Bij Eindhoven handelen ze iets zakelijker dan bij ons NAC. Is prima bruikbaar als pinchhitter. Dat hij dat zelf niet wil is niet het probleem van NAC. Kleine transfersom is toch niet te veel gevraagd.

16   4  
De bezem

Kunnen Kali en Leigh niet beter transfervrij vertrekken?

Sydney, pak je kans bij NAC nu maar dit seizoen!

5   1  
Maarten

Hoezo transfervrij? Zit Goetzee weer bij NAC?

3   0  
Schrikbarend

waarom transfervrij heeft toch nog gewoon contract dusja transfersom?

12   2  
Otjes

Ben wel fan van de Sid. Enthusiast, doet er alles voor en heeft na in eerste periode aan periode titel geholpen met 6 doelpunten. Toen kreeg tie wel ballen vanaf de zijkant en die gingen er allemaal in.

Is nog maar 19/20 en toen struikelde z’n vader ook over z’n voeten bij steenbergen/rbc.

Ik zie wel gelijkenis....

21   4  
Fritske d'n Olifant

Ik lees in de reacties vooral veel aannames. Alsof Sydney een dreinend kind is dat zijn zin niet krijgt. Ik waag dat de betwijfelen. Ook dat er een lobby vanuit de media aan de gang is. En de toespelingen op (het verleden van) zijn vader zijn helemaal walgelijk. BN De Stem bedient de regio Breda/West Brabant. Van Hooijdonk is voor hun lezerspubliek gewoon een herkenbare NAC-speler (helaas een van de weinigen). Een artikel of een mening over Sydney scoort nu eenmaal beter dan een over Noblejas bijv.

Sydney van Hooijdonk wil gewoon spelen. Wat is daar gek aan? Hij zal zelf ook wel weten dat hij niet van nature het talent heeft en dat hij er hard voor moet werken. Probleem is dat NAC helemaal geen plan heeft met Van Hooijdonk en hem dus ook geen perspectief kan bieden. Moet hij dan maar ja knikken en zijn contract verlengen? Op korte termijn is dit voor beide partijen het beste, maar ik vraag me af of dat ook voor de lange termijn geldt. Misschien niet perse voor Sydney want ik heb geen idee wat zijn plafond is. Maar voor de herkenbaarheid van de ploeg, de aantrekkingskracht op jonge talenten en de uitstraling naar de regio is het heel slecht als jongens uit de stad en regio heel makkelijk van de hand worden gedaan terwijl wat er voor de rest rondloopt niet veel beter is. En we moeten maar zien of meneer Bilate en meneer Immers de doelpunten wel aan elkaar rijgen en of meneer De Rooij wel echt dat supertalent is.

0   0  
Monkeyrocker

@tombola Ben het wel met je eens dat promotie prio 1 is, anders komt het voortbestaan van de club in gevaar, terechte opmerking. Het is idd jammer dat je in deze situatie niet ere divisie speelt ,dan hoef je ook niet te verhuren in dezelfde competitie. Speelt ook nog mee dat zn contract afloopt, jammer dat ie niet nog 2 jaar vastligt .

Hij moet natuurlijk ook zelf willen, het scenario van rugnummer 2 ,zou in mijn opzicht het beste zijn. Sydney gaat vol voor zn kans , kijkt goed hoe zon Bilate zn lichaam gebruikt op de training en pakt in mei een contract verlenging als wij naar de ere promoveren,kan hij het jaar erna verhuurt worden naar pak hem beet Go Ahead en komt terug als een vent bij ons in de ere.

24   7  
Fred1

Heel slecht ondernemerschap van NAC.
Zo’n speler laat je nooit en zeker niet gratis vertrekken.
Nooit aan een doorverkoop percentage gedacht?
Bij NAC wordt een spits té vaak afgerekend op de gebrekkige aanvoer.
Ik geef het je te doen met die blinde Dogan op de flank.
Langs de andere kant, Sydney je bent jong je weet wat je kan en dat je kansen onherroepelijk weer komen.
Zéker bij NAC weet je ook dat een AD een TD of een trainer een passant van zéér korte duur is.
Wat ik niet begrijp, ik heb toch ook een mensenleven in het voetbal gezeten , dat er geen enkele trainer en geen enkel team zich gefocust heeft op zijn vrije trap, dat is een dodelijk wapen waar het NAC team waar pa in speelde wel raad mee wist.
Ik voorspel dat we Sydney nog broodnodig hebben.
Ik had Sydney graag gezien met Bilate en dan twee opkomende middenvelders van rechts en links.
Waarom alles voor dat 4-3-3 moet wijken snap ik niet het is geen voetbal meer van deze tijd, je ziet het bijna nergens meer.
Dit gaat weer een Schalk verhaal worden en een lange neus naar NAC maken.
Zou me ook niet verbazen als ze hem gewoon naar een concurrent laten gaan.
Ik vind ook dat hij te snel de handdoek in de ring gooit maar snap ook dat je voor een koekenbakker als bijvoorbeeld Dogan en Stokkers niet op de bank wil gaan zitten.
Ik hoop dat hij blijft want ik heb vertrouwen in hem op termijn.

7   0  
Dos

Fred1

Dat 4-3-3 snap ik ook echt niet.
Werkelijk iedere trainer speelt 4-3-3, terwijl we daar helemaal niet de spelers voor hebben. Laatste keer was toen we Bobson op links en Stewart op rechts hadden.
Lijkt alsof dit aan iedere trainer wordt opgelegd. Weet dat vele jaren geleden daar wel iets over is vastgelegd maar in deze tijd volledig achterhaald.

12   28  
Sprang-Capelle

Steijn en Manders spelen met vuur. Ik zeg niet dat Van Hooijdonk een mega talent is, maar hij werkt hard en kan een goal maken.

Iets wat de versleten Immers echt niet meer gaat doen, een incidentele goal nagelaten.

Steijn houdt van oude spelers, en speelt graag afbraakvoetbal, en Manders weet de supporters te paaien met prachtige verhalen, maar is een lichtgewicht, en zorgt overal voor grote schulden.

Als NAC niet promoveert kunnen we weer met de collectebus langs de deuren.

14   2  
Doom

Transfervrij... Ohh ja we hebben ineens geld zat natuurlijk... Doe is ff heel snel normaal.. nac.. niks transfervrij vehuur of verkoop hem gewoon... Tis gvd geen liefdadigheids instelling.. of betrek hem dan bij die eindhoven deal.. alles beter als weer jeugd speler gratis weg te doen ... Gratis moet maar is verleden tijd zijn... De tijd van 2 appels en snoepzak.. gvd betalen moeten ze.. hoe bouw je anders ooit iets op.

4   0  
Dromer

Waar een stukje in de krant allemaal toe kan leiden is in ieder geval duidelijk. Net zo duidelijk als dat er veel voorstanders zijn voor Sydney maar ook dat er net zoveel tegenstanders zijn.
Wat er gebeurt is eigenlijk zouden willen dat Kaj de Rooij doet. Duidelijk maken dat je iets wil.
Is Sydney een groot talent? Volgens mij zijn de voor en tegenstanders het daar wel over eens. Nee dat is hij niet anders was hij al lange tijd een onbetwiste basisspeler geweest en had hij waarschijnlijk ook al niet meer bij NAC gespeeld. Maar heeft hij kwaliteiten? Zijn vrije trap is prima maar heb je dan al recht op een basisplaats? Ik vraag het me af.
Wat mij opvalt is dat zoals het er naar uitziet nu geïnteresseerde clubs zich nog niet massaal gemeld hebben na het bericht in de krant.
Laten we hopen dat er een mooie oplossing komt waar iedereen blij van wordt.

12   2  
Geel/Zwart

@BSR: op de officiële website van NAC staat al sinds gisteren een mooi interview van ruim een kwartier met Steijn over zijn eerste maanden bij NAC. Niet even plaatsen hier?

0   5  
H

Fortuna.

4   19  
Vergane Glorie

We schrijven van alles. We weten het ook heel goed. Maar één ding moeten we niet vergeten dat iedereen in dit voetbalwereldje z'n eigen belangen heeft.
Ook een trainer. En dat zien we in het huidige NAC ook terug.
Vriendje Lex mag er nog wel een paar schepjes bovenop doen om het hem toebedeelde salaris waar te maken. Maar ja de klok tikt door en zulke spelers zullen alleen maar minder worden. Een jong fris elftal op de been brengen is meer waard. Zie Hellemond en gisteren GoAE.
Er is een tijd geweest dat Ernie weg moest. Immers het voetbal wat niet om aan te zien. Onder Maurice gaat het minder worden.
Met enige weemoed kijk ik terug op de tijd van/ met Ernie.
Weer een jonge jongen afgeserveerd. En wij gaan straks zingen "Mooie stad heel....heel ver weg achter de duinen" . En dan zoals de laatst tijd gebruikelijk lekker bourgondisch een pilsje drinken. Het gaat al lang niet meer om voetbal, toch!!!

4   9  
JanVG

@Geel zwart
Mooi interview? Nou juist niet. Het is echt een niks zeggend interview ik ben bijna in slaap gevallen van alle clichés.

4   3  
Robbie Rafello

@10diego, helemaal met je eens, maar let op, die gaat naar een buitenlandse club (Portugal....) of een in de ere en wordt meteen verhuurt aan een KKD club........ pissen we toch naast een klein potje met centjes. Maar wel een hoop gezeik minder.

11   2  
Dutchbird

Natuurlijk spreekt Sidney tot de verbeelding bij menig NAC supporter. Maar dat is niet genoeg voor een basisplaats. Daar zal hij aan moeten werken door nog harder te trainen op specifieke onderdelen. Hij krijgt van NAC de kans om dat bij NAC te doen of bij een andere club.

Dat is een mooie geste van NAC en die geste betekent niet dat hij weg moet (zoals velen hier ten onrechte concluderen). De keuze is aan Sidney. Hij zal hoe dan ook flink moeten schaven aan zijn zwakke kanten, want anders wordt hij een tweede divisie speler.

Door alleen maar ergens in de basis te gaan spelen wordt zijn balvastheid, wendbaarheid en snelheid op de eerste meters niet beter. Daar is heel veel noeste arbeid voor nodig met begeleiding door een vakkundige staf. Ik hoop dat hij dat voor elkaar krijgt want ik gun deze sympathieke gast een mooie carrière (met veel succesvolle jaren bij NAC).

18   4  
Samson De Haan

De reden dat NAC SvH transfervrij laat gaan is dat er natuurlijk helemaal geen interesse is. Ze zijn niet gek natuurlijk en zullen wel een doorverkoop percentage bedingen. Nogal naïef om te denken dat er een behoorlijke transferwaarde aan deze jongen hangt.

17   15  
Guuske

Ik hoop dat het meevalt maar als we komend voor jaar 7e 8e staan. Dan hebben we een dik probleem. Oude dure spelers, een haagse kliek die de schuld krijgt. Jeugd opleiding over de zeik, eigen scout Maas over de zeik. Financieel nog dieper in de shit. Geef eigen jeugd spelers meer kansen, gebruik ze beter. De regio waaronder ik zie liever een Bredase knul die zn doelpunten mee pakt, dan weer een oude onbekende buitenlander van Rkc. Of weet ik welke onbekende

21   50  
Sprang-Capelle

Je schijnt hier de polonaise te moeten lopen achter Steijn en Manders. Waar heeft Steijn nou leuk voetbal laten zien? Bij ADO was het counteren geblazen met 9 man achter de bal, uit en thuis. Spel was niet om aan te zien.

Bij een nederlaag bij RKC vertelde hij doodleuk dat het aan te verwarming in de kleedkamer lag, die was te hoog...

Bij VVV had hij een paar aardige voetballers maar was het de bus parkeren.

Hij omringt zich graag met vriendjes. Wat is de toegevoegde waarde van Lex Schoenmaker jr. Die heeft bij ADO helemaal niemand binnengebracht in 13 jaar. Ging alleen op de foto met vriendjes van Pappa. Steijn was ook weer een maatje was van Lex sr. Zo spelen ze mekaar lekker de bal toe, maar NAC wordt hier de dupe van.

Manders heeft ADO bijna failliet laten gaan, gaf scheppen geld uit wat er niet was aan versleten sterren als Immers - toen al - blind paard Beugelsdijk en een waardeloze TD als van As, die als het aan Steijn lag hier ook weer TD was geworden.

Ook nu wordt er veel te veel betaald voor Immers die het echt niet meer kan belopen, Haye, die veel te traag is, Malone waar het beste al lang van af is, en tot overmaat van ramp het wegsturen van Van Hooijdonk. De reden die hier aan ten grondslag ligt is vader Pierre, die is te kritisch en daar houden Steijn en Manders niet van.

Die halen allemaal nutteloze figuren van ADO binnen, datzelfde ADO wat afgelopen jaar met kansloos voetbal was gedegradeerd. Wat moeten we met die zooi?

Nogmaals het beleid wat nu wordt gevoerd is Russische roulette. Als NAC nu niet promoveert zitten we dik in de ellende.

8   4  
Scheppioni

@ 10Diego
Dan verlengen en verhuren. Hij heeft scorend vermogen en net war Fred zegt, zijn vrije trap is een wapen. Nu ben je hem dalik kwijt. Scorende spitsen hoeven niet heel goed te kunnen voetballen !

6   5  
Pep

Kon Eijkelkamp goed mee voetballen? Is helemaal niet belangrijk als je maar wel een bal kan vasthouden en sleuren.

5   12  
JN

Misschien wel een leuke ruildeal met die ene spits van Cambuur?

12   8  
Ivo

Ik wist niet dat ze in Sprang Capelle azijn in het water deden. Wat een zure types heb je daar rondlopen.

27   12  
Noad1976

@ Sprang Capelle

Pierre van Hooijdonk was dat niet de man die ons alleen als adviseur wilde helpen en vervolgens kwam met de grootste rotzooi ooit! Zijn zoon heeft geen handelingssnelheid geen techniek en is al zeker geen aanspeelpunt. Leuke jongen van de club maar ook eentje die je aan de straatstenen nog niet kwijtraakt. Zodra zoon Van Hooijdonk weg is zie je pa ook nooit meer. Kan ie weer lopen dwepen met Feyenoord. Daar zal zoon lief ook wel naartoe gaan!

5   2  
Theoden King

Typisch zo'n gevalletje waarbij alleen de toekomst zal uitwijzen of dit een goede zet is. Ik bezit helaas geen glazen bol.

Of we horen nooit meer wat noemenswaardig van Sidney, of hij wordt topscorer bij mvv of tob oss. Met daarna een mooie stap naar top kkd. We zullen zien.

12   4  
Leurenaar

Beetje ongepast om eisen te stellen op basis van wat hij heeft laten zien. Ik zou hem transfervrij wegdoen maar wel een doorverkooppercentage bedingen. Stel dat het kwartje wel valt dan pluk je later de vruchten.

26   2  
NAC4Ever

Ik begrijp het probleem niet.
Van Hooijdonk eist geen basisplaats, maar wil nu gaan spelen vanwege zijn leeftijd. Dat begrijp ik heel goed. Net zoals ik ook begrijp dat Steijn in hem (nog) niet de nummer 1 spits ziet.

Ik hoop (tegen beter weten in) dat zijn contract wordt verlengd en dat hij wordt verhuurt.

21   9  
Fritske d'n Olifant

Hierom missen we nu een TD of TM. Steijn heeft Sydney op dit moment niet nodig omdat hij nog niet goed genoeg is. Dat snappen we allemaal. Maar Steijn kijkt logischerwijs alleen naar de korte termijn of zoals hij onlangs zei: We leven in het heden. Als NAC het ziet zitten in Van Hooijdonk dan moeten ze een ontwikkelingsplan met hem maken, zijn contract verlengen en hem voor een jaar verhuren aan een club waar hij wel wekelijks kan spelen. Na dat jaar kun je afhankelijk van zijn ontwikkeling twee dingen doen. Hem nog een jaar verhuren of hem speeltijd geven in het eerste. Als NAC het niet ziet zitten in Van Hooijdonk of Van Hooijdonk ziet het niet meer zitten in NAC moeten ze er alles aan doen om hem nu te verkopen of hem te betrekken in een deal. Dat gebeurt allemaal bij een stabiele club geleid door mensen met voetbalvisie en know how. Niet bij NAC waar de hoofdtrainer naast het eerste elftal ook het technisch beleid voor de komende jaren dreigt te gaan bepalen. Ik ben geen uitgesproken Sydney voor- of tegenstander, maar de manier waarop alles weer gaat maakt me wel ernstig zorgen. Reden genoeg om als achterban dit soort ontwikkelimgen kritisch te volgen en niet klakkeloos achter in de Haagse polonaise aan te sluiten.

3   0  
10Diego

@fritske, zou die TD dan namens Sydney het contract verlengen?

15   6  
Belgische Naccer

Heel coulant van NAC dat ze hem transfervrij laten gaan. Maar we zijn er nog niet. Onze hele voorhoede: Dogan, Allouchi, Stokkers, Hooijdonck en Bohui zijn gewoon niet van het gewenste niveau. Stokkers zijn we gelukkig al van af.

Dus hoe sneller we deze spelers kunnen "inruilen" voor betere, des te beter voor NAC en waarschijnlijk ook voor de spelers zelf.

Je kunt 5 salarissen vrij maken, daarvoor moet je toch wel 3 betere aanvallers terug kunnen halen. Bilate is al geruild, en als hij inderdaad balvast is, dan zijn we al 10 stappen verder tov nu.

Maar meer dan 4 ton voor Kaij de Rooij betalen moet NAC niet doen. Gewoon afwachten, straks kun je hem ophalen voor 3 ton. Eindhoven zal vanzelf zenuwachtig worden als de deadline van de transferwindow nadert en voor PSV en Heerenveen is hij nog niet rijp.

15   1  
De Scout

De Graafschap - Roda JC... al 4-0!

De klapper van Van As gaat weer open:
- Sydney van Hooijdonk

22   3  
Am

Ben tot nu toe erg blij met de bezem van Manders en Steijn. Want laten we eerlijk zijn erg mocht weleens iets gebeuren, spijkers met koppen. Nu moeten de puzzelstukjes op hun plaats vallen, want de concurrentie is groot.

20   0  
Teflon don

“ Hij mag transfervrij vertrekken aldus het management van vH” Mooi staaltje druk op de directie zetten. Zou natuurlijk echt belachelijk zijn als ze die gratis laten gaan; dan zou ik hem erbij houden en bij 1-0 achterstand inbrengen. Dan loopt hij een jaar later gratis weg, die paar tientjes salaris kunnen er nog wel af.

5   30  
Fan uit Zevenbergen

Nu kan Steijn zijn eigen zoon naar NAC halen en Immers in de spits zetten

23   6  
Nachoreca1

Zit de graafschap te kijken... heb het idee dat die wat flexibeler met de supporters aantallen omgaan dan dat verkrampte beleid van ons...pfff

14   9  
NAC!!!

Jammer dat een speler van amper 20 jaar zoiets gaat roepen.
Werk eerst aan uw mindere punten, de statistieken zijn niet verkeerd, maar blaas geen bruggen op. Papa is ooit ook terug gekomen en het was een drama.
Vecht voor je plaats en toon je kwaliteiten en ga de concurrentie aan.
Vind dit een beetje flauw jongen.

Zou zeggen verleng met een 2 jaar, leen hem uit. Wordt of is het dan niks laten gaan. Dan zal het nooit wat worden.

Maar als het zo moet zoals nu .. 🤔..

Ps ruildeal 2 met kaj?

6   3  
geelzwartwit

Transfervrij
- met doorverkoop en wederdoorverkoop afspraak
- met bonusregeling

Iedereen blij.

11   4  
Habe

Weet niet goed wat ik van het vertrek moet vinden, transfervrij zou ik iig nooit doen. dan maar erbij houden. Verder had SvH best wel eens samen met Bilatie in de spits willen zien, venema op de vleugel en immer erachter. Ben bang dat de haagse kliek gevaarlijk groot wordt en dat de leeftijd van onze selectie flink stijgt. Hoop maar dat de oudere spelers het waar kunnen maken en inderdaad voldoende ervaring brengen. Azzagari komt zo te zien ook niet meer in de plannen van de staf voor. We gaan zien hoe het uitpakt . . . .

16   18  
Braze

Hoe langer ik er over nadenk hoe absurder ik het vind dat NAC van Hooydonk zo maar laat gaan.
Zit er geen enkel perspectief meer in zo,n jonge speler?
Hoeveel betere spitsen lopen er in de KKD?

19   9  
Realist

Vreemd om hier nu al te lezen dat Immers en Bilate niet beter zouden zijn. immers 1 wedstrijd, Bilate 0!! Sydney komt gewoon te kort, in alle facetten. Dat het een kind van de club is en een fantastisch leuke jongen maakt dat niet anders. En zeker, hij scoorde vorige week, maar daar straalde de klasse niet van af, toch? Goeie keus dit..

5   7  
Patje

in Principe kun je niemand een basis plaats toe kennen, maar je kunt wel kijken na een paar wedstrijden wat een speler doet op zn positie vindt ik. geef z'n jongen een kans.

8   11  
Andre

Heerlijk dit gezeik .. er staan op 11111111111 geniet van onze ploeg . Eerste zes wedstrijden winnen en daarna kijken hoe goed we zijn ....maar wat een bekrompen herhaal reacties .. en onze nieuwe spelers afzeiken.pfff.. succes morgen met je eigen wedstrijd om half 10

30   3  
Sjef de gevulde koek

Onze zusjes worden hier vaak genoemd dat alles perfect is. Als ik dan net dat vreemdelingen legioen zie tja. Naja lekker na ons blijven kijken ik word vrolijk van Steijn op naar maandag.

30   5  
Plastieke annemieke

Ach sjef ,

We wonen in een mooiere stad met leukere mensen .

Een bruisend centrum en dorpen met leuke bruine kroegen.


Laat ze in Tilburg ook iets hebben want die hebben werkelijk verder niets :)

Breda is een beetje als een mooi groot kasteel tussen 2 stinkende moerassen . Dort aan de bovenkant en tilburg aan de andere kant

5   6  
Chingblauw

Off topic:

Heerenveen een akkoord met 'n buitenspeler! 't zal toch niet?

19   1  
Ivo

@Chingblauw

De Rooij was gisteren nog vrij duidelijk. Hij wil naar NAC.

29   4  
D’n Dijk

Volgens mij moeten sommigen het stukje opnieuw lezen.

Nac wil niet van van Hooijdonk af.
Van Hooijdonk wil van NAC af omdat hij geen basisplaats krijgt.

En vervolgens wil zijn management hem dan ook nog eens gratis de deur uit krijgen...

Daar trapt Manders natuurlijk niet in , en terecht !

Natuurlijk moeten beiden er beter van worden !

Pierre had tegen hem moeten zeggen dat hij zich nu eens als een volwassen prof moet gaan gedragen i.p.v. als een stampvoetende pupil !

Laat je voeten spreken als je echt in de basis hoort !!


7   6  
Maarten

@Dn Dijk,

Stqmpvoetende pupil. Die jongen wilt spelen maar Steijn kan hem niets garanderen. Staat ook nergens dat hij een basisplaats eist. Over goed lezen gesproken.

12   2  
geelzwartwit

Blijf verlening van contract met een jaar en dit jaar verhuur de beste optie vinden.

30   13  
Cees

Corrigeer me als ik me vergis. Maar had Van Hooijdonk , pakweg anderhalf jaar terug niet het vriendelijke , doch dringende verzoek gekregen vanuit NAC , om eens serieus rond te kijken. Maar dat meneer dat destijds perse niet wilde? Hij wilde perse voor zijn eigen kans gaan, en nog meer van dat teksten. Euh , wat is het probleem nu bij hem? Oh het duurt wat te lang naar “zijn” zin en vooral zijn vaders zin. Andersom geredeneerd, voor NAC niet dan? Maar die zeuren niet, want hij mag het “nog” steeds blijven proberen, Menig andere speler was al lang geloosd. Wees verschrikkelijk dankbaar dat je nog “steeds” deel mag uitmaken van het geelzwart, wat jouw dekbed-kleuren schijnen te zijn, zo deed je haast overkomen. Je bent helaas niet meer bent dan een beperkte voetballer. Wees zo verschrikkelijk blij dat je überhaupt betaald voetbal mag spelen. Geloof me ik heb wel betere gezien in o.a het amateurvoetbal. Jij gaat echt nooit een meerwaarde krijgen bij welke club dan ook in het betaald voetbal. Daarvoor mis je zoveel en dan het gezever dat je beter bediend moet worden in het veld. Dan moet je eerst een bepaalde status afdwingen. Nou dan zijn we redelijk snel uitgepraat. Maar he-le-maal voor niets weg? Nee dat nog net niet. Dan betaald je vader maar een afkoopsom, dat hebben we nog tegoed van hem.

3   41  
den hulk

van hooydonk is beter als de rooy

16   4  
Bert

Beter —-> slechter
Als ——> dan

2   5  
Kerstman84

Snek verkopen en Van Hecke van Heerenveen halen. Schijnt een goed talent te zijn. En.. Sjef de gevulde koek kan zijn gedachten lezen!

24   7  
Fred1

Zoals ik in mijn eerdere reactie al aangaf is het oerstom om een speler van 20 jaar die je nog helemaal kunt kneden en die in meer of mindere mate in potentie alles in zich heeft om te kunnen slagen, zomaar gratis de deur uit te laten gaan.
Ze maken hier een kapitale blunder.
Niet eens wordt er gedacht aan een doorverkoop percentage, er wordt te snel en ondoordacht gehandeld.
Afgezien van het feit dat je hem niet moet laten gaan heb je wisselgeld met hem , maar dat wordt dus niet ingezet.
Ik ben niet verbaast als hij goed terecht komt en bij een club terecht komt waar iedereen nog van achterover valt.
Sydney is een trainingsbeest heeft een geweldig werkethos en is een positieve knul al blijkt dat niet uit deze verhalen maar verhalen hebben altijd 2 kanten.
Tegen Helmond hebben we gezien dat hij wel degelijk iets toevoegt , bij NAC worden spelers uit eigen jeugd wel erg snel afgeschreven en dat is verdomde jammer zeker als je voor de concurrentie gaat opleiden .
Zijn moyenne is zeker niet slecht afgezet tegenover de speelminuten die hij heeft gekregen, Hyballa zag zijn meerwaarde wel en zijn potentie voor de toekomst.
Als Bredanaar , supporter en sponsor baal ik wel van deze verkwisting en kortzichtigheid.
Daarnaast moet Sydney begrijpen dat hij gewoon zijn kans af moet wachten zijn eerste stap was in Helmond , val gewoon gedreven in en een trainer kan op een gegeven moment niet meer om je heen.
Ook Steijn niet.

8   2  
Een ander geluid

Keurig verwoord Fred1. Helemaal eens !

3   3  
Mo

Toch wel met een doorverkooppercentage van 25%?

5   4  
Ivo

Sydney is gewoon een koppige kerel. NAC wilde hem vorig seizoen verhuren, dat wilde hij niet en daardoor kon hij niet alle wedstrijden spelen maar 10 plus 15 invalbeurtjes. Waarin pijnlijk duidelijk werd dat hij voetballend nog stappen moet zetten.

En nu wil meneer een basisplaats. Ja, dag hoor, volgens mij overschat hij zichzelf een beetje. De countergoal tegen Helmond was leuk, maar zo veel ruimte krijg je als spits normaal niet. Het gaat om die eerste goal, die moet je kunnen forceren als er geen ruimte is.

5   2  
ome cor

@Ivo
Ik denk dat jij wat moeite hebt met begrijpend lezen.

Sydney geeft aan dat hij (lees: een speler op zijn leeftijd) "moet" spelen, voor z'n ontwikkeling. Het is geen ervaren oudere spits die je op de bank kunt houden als pinchhitter of als vervanger bij schorsingen en blessures.

Dat is heel wat anders dan dat hij een basisplaats eist bij NAC.

Dat hij toen niet naar Helmond ging heeft weinig met koppigheid te maken. Een spits kan zich in zo'n slecht elftal, zoals Helmond toen was, ook niet echt ontwikkelen.
Bovendien kun je de keuze om bij NAC voor zijn kansen te vechten ook als karakter bestempelen.

6   0  
Zwampie

Ik heb dit ook eerder verwoord en Fred1 geeft het wederom ook aan.
NAC doet er niet wijs aan om hem weg te doen, hij is(nog) niet een complete voetballer op het moment, maar prikt er toch aardig wat doelpunten erin tov de speeltijd.
Als trainer moet je de speler dan ook benutten op de kwaliteiten die hij tot nu toe heeft.
Dat dit gebeurt met inval beurten dat moet hij accepteren en laten zien aan Steijn dat die het dan verkeerd heeft.

Als NAC zijnde moet men ook begrijpen dat niet elke speler op zijn 20e compleet en een top voetballer is,anders had er al wel eerder een grotere club geweest om Sydney weg te halen.
Momenteel is hij zeker te gebruiken voor de breedte en wie weet waar het dan eind.

4   1  
Henri

Leuk spitsje dat Valck voor VVV heeft gehaald. Laat Stan maar snel komen.

1   1  
Ivo

@Ome Cor

Je zou hem het beste kunnen verhuren, en bij goed presteren na de winterstop een verbeterd contract aan kunnen bieden.

Bij NAC is zijn perspectief de bank + invalbeurtjes. Venema, Immers en Bilate kunnen ook in de spits spelen. Bilate is er voor gehaald. En ik sluit niet uit dat er bij een vertrek van Dogan nog een spits komt. Sydney is na het sluiten van de transfermarkt de 2e of 3e spits en dat moet je niet willen.

4   1  
Chris W.M.

@ FRED1

Maar je gaat er dus vanuit dat het klopt dat Sydney zonder doorverkooppercentage NAC mag verlaten? Geloof ik helemaal niets van.

Sydney hoéft niet weg bij NAC, en Steijn ziet het talent wel. Alleen kunnen ze hem geen speeltijd garanderen. Wat op zich te begrijpen is vanuit NAC, en te begrijpen dat Sydney dat nodig heeft om beter te worden.

Het boek NAC is voor Sydney echt nog niet dicht. Met een goed plan ( verhuur, doelen meegeven waar hij aan moet werken, voor het jaar daarna al bepalen wat te doen als NAC Ere speelt of KKD) kun je hem wellicht nog wel over de streep trekken om bij te tekenen. Dat mis ik al jaren bij NAC; tot aan het eerste wordt alles keurig uitgestippeld voor de jeugdspelers maar als ze daar eenmaal zijn worden ze aan hun lot overgelaten en moeten ze het maar uitzoeken. Heeft uiteraard ook alles te maken met het verloop in TD’s en trainers de laatste jaren.

1   1  
D’n Dijk

Voor Sydney komt het nu te laat , maar voor de volgende talenten is het super dat er ook vol is ingezet op de JO21 .

Het is qua talentontwikkeling van groot belang om daarmee te promoveren!

Doordat ze dan fysiek veel sterkere ploegen tegen krijgen, wordt het niveau van onze talenten veel hoger .

Ze kunnen dat laatste stapje richting de selectie dan waarschijnlijk wel maken.

En je kan je talent dat er nog niet aan toe is binnenshuis opleiden, in plaats van te moeten verhuren.

4   1  
Zwampie

Luister het gesprek met Steijn w ast BSR gemaakt heeft, en dan zal je zien dat het verhaal heel anders is als de Stem brengt en dat het aan het kamp Sydney ligt deze er situatie en dat NAC meer wilde bereiken.

6   3  
Chris W.M.

@Zwampie

Lekker dat mijn hele post van net met dit interview helemaal onderuit gehaald wordt haha.
Totaal iets anders opgevangen in eerste instantie, maar dat interview wekt toch een totaal andere indruk...

4   1  
Zwampie

Chris WM

Idd haha, maar ja als je anders geïnformeerd wordt,weten we ook niet beter.
NAC zag nog perspectief,echter kamp v Hooijdonk ziet het anders.
Dan houdt het op,echter gratis de deur uit doen, zou ik niet doen.

1   0  
Dolf

Gaan we het nu even hebben over het doelsaldo tegen Den Bosch.
Lijkt mij heel belangrijk voor de eerste periode,zie het doelsaldo van de Graafschap.

Laad alle berichten na dit bericht in