Wij gaan niet opzij

'Van Hooijdonk tekent in Serie A'

Raskolnikov

Sydney van Hooijdonk heeft naar verluidt een nieuwe club gevonden. Johan Derksen meldde gisteravond dat de spits bij een club uit de Serie A heeft getekend. Om welke club het gaat, is nog niet bekend.

Van Hooijdonk werd in het geruchtencircuit al geruime tijd aan Udinese gelinkt. Of de bianconeri nu ook daadwerkelijk met Van Hooijdonk aan de haal gaan, zal vermoedelijk snel duidelijk worden.

De stap van de Keuken Kampioen Divisie naar de Serie A is groot, maar niet per se onmogelijk. Beste recente voorbeeld is Ivan Ilic. De Serviër verruilde NAC afgelopen zomer voor Hellas Verona en kende vervolgens een uitstekend debuutseizoen in de Serie A. 

Het lijkt echter niet ondenkbaar dat de transfervrije Van Hooijdonk gehaald wordt met het oog op de toekomst en daarom het komende seizoen op huurbasis bij een andere club wordt ondergebracht. 

Bron:
B-Side Rats, Johan Derksen
Volgend bericht
Start competitie met volle stadions 36 reacties
141 Reacties
187   21  
Sanseveria

Ik zou het Sydney echt van harte gunnen. Maar jongens, wat hoop ik stiekem dat hij juist nog even wacht met elders tekenen en gewoon met Lokhoff om tafel gaat zitten zodra Steijn zijn hielen gelicht heeft 🙂

49   7  
Geelzwartwit

Sydney succes!, 🇮🇹

73   24  
Real Robert

Zo gooi je als NAC dus een half miljoen in het putje!
Met dank aan de Haagse Bende.
En speelt dan doodleuk op huurbasis voor een eredivisie-club of een concurrent in de KKD.
Bij een eventueel vertrek van Steijn, wat ik niet geloof, zou Lokhoff hem met gunstige voorwaarden, inclusief een percentage bij een transfer in de toekomst, kunnen huren van de Italianen/

60   113  
10Dora

Na “Johan Derksen” ben ik gestopt met lezen. Komt toch alleen maar onzin uit die vent.

24   5  
Chris W.M.

Bologna wordt ook genoemd. Die hebben in het recente verleden succes gehad met Jerdy Schouten die ze van Excelsior naar Italië gehaald hebben.

187   21  
Sanseveria

Ik zou het Sydney echt van harte gunnen. Maar jongens, wat hoop ik stiekem dat hij juist nog even wacht met elders tekenen en gewoon met Lokhoff om tafel gaat zitten zodra Steijn zijn hielen gelicht heeft 🙂

30   28  
Joepel

Staat leuk op je cv zo’n transfer en snap dat ie snel gevuld wil zijn mocht dit waar zijn. Maar dan teken je voor jaar of 3, waarin je 4x aan verschillende clubs verhuurd gaat worden en vervolgens toch weer eindigt in de kkd. En dan vervolgens hier in Breda doodleuk vertellen dat je aan je eigen carrière moet denken en je moet ontwikkelen. Joe!

29   10  
Rade

In Italië wordt van een spits vooral verwacht dat hij goals maakt en dat kan Sydney.. Maar de kans dat hij een speelbal op de transfermarkt wordt, lijkt me een stuk groter dan dat hij volgend seizoen met De Ligt of Chielini gaat duelleren..

Vergelijking met Ilic gaat wel wat mank, die heeft echt meer kwaliteit dan Sydney..

Krijgen we wel een opleidingsvergoeding?

41   12  
Pik

Mocht het waar zijn dan raadt ik elke voetballer dezelfde zaakwaarnemer te nemen want die kan heel goed verkopen 😂😂😂

36   28  
Bekerkampioen

Ha ha ha ha hij had het in de kkd al lastig om een bal vast te houden ….. kan mezelf niet voorstellen dat hier iets van waar is

25   5  
Kisku

Die gaan op termijn geld vangen voor hem 10 intikkers 5 penaltys 5 vrije trappen erin ..

37   42  
fanneke

Ik denk dat Johan in de war is. Hij bedoeld waarschijnlijk de Hoofdklasse A.
Ik gun Sydney echt het beste, maar serie A! Nee dat is echt te veel te hoog gegrepen. Hij wordt daar letterlijk onder de grond gestopt door die verdedigers. Bovendien kan hij dat countervoetbal niet aan. Te weinig kwaliteit.

23   13  
Fan uit Zevenbergen

Die is volgende week gewoon weer NAC speler

20   15  
Ome Cor

Wie (buiten Ilic) gingen hem voor naar Italië ? Vloet ? Noppert ?

Eerst.zien bij welke club hij aan de aftrap verschijnt.
Nu ome Ton een andere trainer fixt zal papa hem toch wel influisteren de optie NAC open te houden, zeker ?

24   36  
Kipiani

Ivan Ilic was een van de beste spelers die we hier de laatste jaren hebben gezien.

22   13  
Scheppioni

Idd Sanseveria en Kisku !
Ik denk alleen dat voorlopig voor Sydney bij ons NAC geen optie meer is, want het beleid van ons NAC is nooit van snel actief handelen, dat duurt en dat duur, gtst is er niks bij !! Succes Sydney snoer maar alle pissers hun mond, wij NAC missen weer eens de slag !🤨

6   3  
Vlag

Ging Stipe Perica daar ook niet heen vanuit NAC en waar verblijft die inmiddels??

11   18  
Cool hand

Is er iets saaier, vervelender en oninteressanter dan transfergeruchten? Of het nu om van Hooijdonk of Messi gaat, bah.

22   6  
Ed

Qua voetbal was het niets, maar qua goals was het prima. Met een goede aanvoer had hij er veel meer gemaakt. Ene kant jammer, andere kant maar beter dat hij vertrekt met al dat gezeur.
Er waren genoeg wedstrijden dat je niets aan hem had. De toekomst zal het leren. Alleen jammer dat er geen centen naar NAC gaan.

20   8  
naxioma

Het ontbreekt aan urgentie en snelheid bij NAC. Er dient zo snel mogelijk duidelijkheid te komen, zodat NAC zich kan gaan voorbereiden op komend seizoen. Eigenlijk is het heel simpel. Er zijn slechts twee werkbare oplossingen denkbaar. Of Steijn vertrekt. Of Steijn en Manders vertrekken. Het liefst zou ik het laatste hebben, maar om enige continuïteit te waarborgen en de financiële schade te beperken kunnen we -onder voorwaarden- nog wel even met Manders door. RvC en aandeelhouders... doorpakken nu!

18   20  
Frans

Serie A voor onze Sydney hahaha .
Moet niet gekker worden .

22   6  
GB

Zou zomaar kunnen. Er zijn in Italie veel vaker spitsen met een (nog) relatief beperkte techniek goed geslaagd. Is een heel ander spel daar, Sydney kan goed koppen, heeft de bouw om fysiek mee te kunnen met wat extra krachtraining, en een neusje voor de goal. Vind het helemaal niet gek klinken, bovendien is ie hartstikke jong. Ik denk dat wij de volle mogelijkheden van Sydney nog niet gezien hebben. En als ie n paar keer verhuurd wordt, so what? Dan zie je snel of ie t karakter heeft dat aan te kunnen of roemloos verdwijnt.
Ik gun hem een mooie toekomst.

U zijt gegroet!

15   16  
Roberto de Kano

Goed nieuws. Ik heb met mijn schoonvader een weddenschap afgesloten. Hij denkt dat Manders en Steijn vertrekken, Lokhof de macht grijpt en Sydney blijft....

10   13  
Wijnlunst

Ik ben benieuwd wat de uitkomst van dit zoveelste debacle bij NAC zal zijn. Als Steyn gaat, kan ik me niet voorstellen dat Manders niet zijn lot aan dat van Steyn verbindt. Immers, als jManders zich tijdens de afwezigheid van Steyn zo duidelijk de trainer steunt en voor zijn beurt spreekt , en de TD daarmee passeert, hoe kun je dan nog geloofwaardig aanblijven als Steyn zou vertrekken? Aanleiding is namelijk wel een andere visie op het technische beleid van de rest van technische staf versus Steyn. Andersom Lokhof offeren pikt niemand in Breda. Ik denk dat de uitkomst gaat zijn dat Steyn en in zijn kielzog ook Manders gaat vertrekken. Dit kost weer veel geld. Dus minder geld om in de selectie en nieuwe trainer te investeren. Iedereen dient die consequentie te accepteren. Geen promotie dus volgend jaar. Wel 'eigen' mensen aan het roer. Gewoon Penders als hoofdtrainer, een man als John Peek weer als AD en TL als TD en vasthouden aan de jeugdpleiding. We krijgen dan weer rust in de club, we creëren transferwaarde met de eigen jeugd en we zien NAC de komende jaren veel wedstrijden winnen in de KKD. Promotie komt wel weer een keer. Als we het voetbal even buiten beschouwing laten en de rest beschouwen, horen wij structureel in de Eredivisie thuis. NAC zal nooit verloren gaan.

13   18  
Ernie

Van de bank in Breda naar de bank in Italië.

21   6  
Vreven4President & HyballafurFuhrer

Hij wordt in de Italiaanse kranten vergeleken met Inzaghi. De Inzaghi van Breda!

15   16  
de generaal

Hoogmoedswaanzin.

27   8  
DunErwt

Loopt gratis naar de serie A....... Topbeleid!!

11   12  
Jammer

Dit bericht neem ik vooralsnog met een korrel zout.
Het zou me niets verbazen dat Derksen dit meldt omdat hij een hekel heeft aan Pierre en hem hiermee wil 'plagen'.

4   13  
Vlag

Lees dat Andre Hoekstra nieuwe job zoekt als assistent-trainer na 22 jaar uitgezwaaid te zijn bij Excelsior. Heeft enkele seizoenen gewerkt met Lokhoff, dus wie weet mochten onze assistenten vertrekken in het kielzog van Steijn die onder meer Hans de Visser heeft binnengehengeld bij NAC

15   47  
Ibio

Doei Sydney,
Ik ga je niet missen

9   2  
Kipiani

Het is inderdaad een grote slangenkuil Jammer.
Overal kliekjes en vriendjes om te pleasen. In het media landschap, in de politiek, in de sport, in de journalistiek, in het voetbal en ja ook in Breda en ook helaas bij NAC.
En bij ons, bij NAC worden ze er stik nerveus en onzeker van met desastreuze gevolgen.
De feiten. Maar Jammer.

24   4  
Otjes

Ik wens onze Sidney veel succes. Als dat in italie serie A is, dan is dat fantastisch. Daar wordt je een kerel en wat een ervaring.

Wat veel mensen vergeten is dat dun Sid verder is dan z’n vader op dezelfde leeftijd.

Fantastische Bredase jongen die het wil maken.

Succes

12   14  
Willem 4,5

Als je op dit bericht niet positief reageerd gaan de duimpjes weer omlaag, niet erg hoor want waar hebben we het over. Alleen denk ik met nog een aantal dat Sydney in de serie a niets te zoeken heeft op dit moment. De vergelijking met ilic gaat volledig mank, die was al 3 straten verder in zijn ontwikkeling. Toch succes Sydney, je salaris daar zal veel twijfel goedmaken.
Als het bericht waar is van de k..snor natuurlijk, misschien zien we hem wel terug bij PEC Zwolle of Heracles of Stillem 2.

28   9  
Tip

Zal best waar zijn. Sidney deed het in de keuken voldoende / goed. Of hij de ere of serie A aan kan op den duur is afwachten. Hij heeft enkele forse tekortkomingen. Geen techniek en slechte kopper. Werk genoeg dus voor hem en zijn trainers.

Jammer dat hij gaat zonder transfersom maar in het hedendaagse voetballer kan dit gebeuren. NAC kan toch ook transfervrije spelers halen. Op dit moment is Bilate voetballend iets beter en scorend iets minder. Bilate is ouder. Jonge spits erbij nu lijkt mij nodig.

Sydney heeft zich bij NAC prima gedragen.👍🏼 Pierre is de verontwaardigde ouder. Met de opmerkingen van Pierre moet je niks doen, hooguit een keer glimlachen.😊 De kritiek van Sydney dienen we wel serieus te nemen en er ook iets mee doen. Kort gesteld; meer trainen. Die opdracht is aan de technische staf. Ook meer tijd steken in jonge spelers met potentie zoals Kaj en Azza.

Verder hoop ik dat heel dat hysterisch gedoe rond NAC stopt. Steijn en TL moeten als volwassen mensen gaan samenwerken. Wie dat weigert, weigert werk en mag zonder vergoeding vertrekken.

Manders heeft fouten gemaakt maar geen grote. Hij heeft nota bene half Breda binnen gehaald of daar toestemming voor gegeven. Financieel , commercieel kunnnen we pas oordelen als we de jaarcijfers zien.

Ik hoop dat de RvC haar verstand gebruikt en deze reis niemand ontslaat. Die fout is nu al tig keer gemaakt.

De selectie heeft genoeg ervaring. Er dienen wat versterkingen te komen. Werk voor Ton dus ! Het vertrek van ElAl en SvH overleven we echt wel. We gunnen ze alle goeds.

En wij allemaal drie keer diep ademhalen, weer normaal gaan doen en achter de ploeg met een vol stadion en Steijn op de bank als hoofdtrainer en TL op de tribune als zijn technische baas. PvH supportert met ons onderwijl een lekker broodje worst happend.

6   3  
Tip

.....hedendaagse voetbal....

5   3  
NAC..... What else?

Belangrijkste voor Sidney lijkt mij dat hij eens in een andere keuken mag kijken en leert om op eigen benen te staan. Weg van alle (voor)oordelen en steeds terugkerende negatieve aandacht op sites en in de media.
Zijn persoonlijke ontwikkeling hierdoor als mens zal hem hopelijk helpen om ook een volwassen voetballer te worden.

10   1  
fvf6

Als hij al ergens heeft getekend wat ik hem gun , wat weerhoudt het hem ervan om die club bekent te maken .Als er toch al getekend is zie ik niet in waarom dat geheimgehouden moet blijven . Ik wens hem in ieder geval veel succes

8   3  
Ivo

Het eerste jaar zullen ze hem wel verhuren, maar de Serie B is een prima competitie voor Sydney, hij is wel een type spits voor Italie, waar verdedigend gespeeld wordt en een vrije trap of penalty het verschil kan maken.

21   10  
A

@ome Cor

Je neemt op deze site iedereen de maat en alleen jij snapt allemaal hoe alles in elkaar zit!! Ik weet niet of jij een voetballende zoon of dochter hebt maar die zul jij natuurlijk niet helpen en het voor hun opnemen indien nodig!! Schelden waar dan ook vind ik niet kunnen maar de kwalificatie “blaaskaak” zou voor jou toch moeten kunnen!!

4   17  
Geheimedienst

Mensen verklaarde mij een paar weken geleden voor gek toen ik zei dat Sidney naar Udinese ging. Nu waarschijnlijk als nog me gelijk halen. Udinese of Bologna zijn in de strijd

6   8  
MickJ

Al hij naar Italie gaat dan beter naar Fiorentina.
Firence ( Florance )
Stadion plm 43.000 uitzinnige Italianen vergelijkbaar
met Nac. Helaas niet alles overdekt.
Een middemoter met af en toe een uitschieter.
Goede jeugd opleiding met doorstroming naar
het A elftal.
Wat ook belangrijk is voor een jongen op eigen benen, schitterende steden in de buurt met
veel cultuur en vermaak op allerlei gebied.
Zie het als een tussenstap naar voor Sidney een
hopelijke top.
Vele wedstrijden daar gezien, ivm constant verblijf
plm 25 km verderop. richting Siena.
Ook een club uitkomend in serie D.
ACN Siena 1904.


3   4  
J nac

Sydney is voor nac een hele goede bruikbare speler maar de serie A op dit moment?
Ik denk dat dit nog een beetje te hoog is voor hem.
Gewoon drie jaar tekenen in Breda en daarna die mooie stap maken.

2   7  
Des NAC's

De Serie A is een "different cookie" dan de KKD of de ere. 1 mindere wedstrijd en je kansen op speelminuten zijn op. Zal wel een verhuurconstructie worden. Voor de Ere heeft ie te weinig speelminuten gemaakt het afgelopen jaar (thanks Steijn) om daadwerkelijk stappen in zijn ontwikkeling te maken (wederom: Thanks Steijn). Bovendien zitten clubs niet te wachten op de bemoeienis van de familie vH. Vermoed dat we Sydney nog tegen gaan komen volgend seizoen waarvoor dank Maurice. Alleen maar verliezers....

5   3  
Geelzwartwit

@mickj

Een club als Fiorentina waar ze weten jeugd in te passen zou mooi zijn en wat je zegt over het leven daar.. ik zou er zo ook gaan voetballen. De red tuna tartare bij restaurant borderline 👌🏼

12   8  
Henri

De RvC heeft geblunderd bij het leven. Steijn krijgt een extra contractjaar en SvH loopt gratis de deur uit. Alles bij elkaar kost dit NAC zeker tussen 1/2 en 3/4 miljoen euro.
Betalen de verzakers dit enorme gat nu bij uit eigen zak of moet NAC het met nog minder gaan doen. Een extra sponsoring vanuit hun onderneming(en) is ook mogelijk natuurlijk.

11   1  
Geelzwartwit

@henri

Ik vraag me toch wel af of de club niet gewoon kan zeggen.

Dit is het beleid van de TD en dat hoor je als trainer in functie uit te voeren en op te volgen. Kan je je er niet in vinden dan ben je vrij een andere baan te zoeken maar tot die tijd volgje het beleid op.

Hoezo afkoopsom?

3   5  
Thierry14

Dat het nou wel of niet gegund is en of hij het wel of niet gaat redden,was voor Nac een uitstekend spitsje....
En gaat weer als zovelen GRATIS de deur uit,en gaan weer verder met andere koekenbakkers die er ook geen kut van kunnen.....

9   2  
Geelzwartwit

Het gaat niet om van een trainer afwillen he. Het gaat om een trainer die niet volgens het beleid wil werken.
Dat is heel wat anders dan "we vinden dat je niet functioneert en ontslaan je"

10   10  
Ome Cor

@A
Volgens mij zeg ik niks wat iemand verschrikkelijk zo kwetsen, dus ik snap je punt niet.
En wat is jouw visie over dit topic ?

5   8  
Henri

@GeelZwartWit
Ik snap je gedachtegang, maar als je daar dossieropbouw voor moet gaan aanleggen, dan ben je zo weer maanden verder. Maanden van chagrijn, negativiteit. Bepaald geen voedingsbodem voor goede prestaties. Bovendien zolang MS bij NAC zit en er een explosieve relatie in de organisatie blijft zal er geen enkele adviseur/spelersmakelaar zijn speler(s) adviseren lekker bij NAC te gaan voetballen. Steijn is een jongen van de straat, een straatvechter, die waar mogelijk alles zal proberen te traineren. Hij moet er meteen uit. En op welke juridische gronden?.............de meest voordelige voor NAC.

10   11  
Tip

@geelzwartwit. Wat je stelt zit de kern. Steijn moet zich gewoon conformeren aan het beleid van de TD. Dat gaat hij uiteraard ook doen na goed overleg. De TD moet niet direct het ontslag van de hoofdtrainer eisen in deze. En dan als grote mensen lekker aan het werk. Dus overleg TD en technische staf welke selectie het mogelijk maakt wat aanvallender te spelen. Hoofddoel moet echter promotie blijven. Wij brullen ze wel vooruit met onze lelijke gezichten.

@Henri bedoelt dat we door vertrek Sidney nu ongeveer 5 tot 7.5 ton mislopen. Lijkt me te kloppen. Maar volgens mij wilde NAC indertijd contract Sydney best verlengen maar eiste Sydney (lees pa) min of meer een basis plaats.
Daar wilde Steijn niet in meegaan, ik vind dat hij daar gelijk in had en heeft.

10   3  
Geelzwartwit



Belangrijkste in alles lijkt mij of Maurice volgens dat beleid en onder Ton de komende jaren NAC vooruit wil helpen. Zo niet dan moet hij dat als een volwassen vent eerlijk aangeven. En kiest hij eieren voor zijn geld : zet mij op non actief zodat ik een andere club kan zoeken en jullie een andere trainer. Want ik sta niet achter dit beleid en match niet met Ton.

Op non actief zou logisch zijn als Steijn en Lokhoff echt niet door 1 deur kunnen. Logischer en goedkoper dan een afkoopsom. En van Steijn ook wel zo eerlijk. Want in principe moet hij als trainer zich ook kunnen aanpassen aan een ander sportief beleid.

5   3  
Martinus

Serie A lijkt me niet geweldig voor zijn ontwikkeling. Als je bij NAC vertrekt vanwege gebrek aan speeltijd dan is dit een heel vreemde move.

11   2  
matc

Ff wat anders, ik dacht dat deze week nieuws zou komen over wat de volgende stap is betreft de trainer, of zit ik er naast?

10   10  
keesje ketting

en toch........ was smullie nog niet zo slecht......
heeft maar mooi SvH eerste profcontract laten tekenen

7   4  
De baviaan

Sidney in serie A tja. Krijg steeds meer de indruk dat in Italie de handel in voetballers een vorm
Van gekd witwassen is! Any way good luck daar, ben erg benieuwd

7   24  
Toontje

Snelheid is geboden...trainer eruit en aan de selectie compleet maken

We hebben alleen nog Seuntjes
Nog geen nieuwe trainer
Over 2 weken eerste training
We hebben een zware eerste periode
Gaat die slecht dan lopen we weer het hele jaar achter de feiten aan

Weg graag
Mashart, Maria, Kali, Venema, Rutten (??teveel geblesseerd) Malone (We hebben nog een betere Rosler)
Misschien terug
Hendriks, Azarkan??
Hopelijk terug
Sidney

11   9  
Henri

@Keesje Ketting
Smullie was opzich ook niet zo slecht. Hij had in ieder geval een visie en haalde talenten binnen. Echter, de man was een communicatief zwakke einzelgänger. Ook daar had destijds de AD en RvC korter op moeten zitten. Maar bij de RvC van NAC krijgt eenieder de kans te doen wat hij wil, zonder verantwoording af te hoeven leggen. Aan de top, daar moet de verandering beginnen met bekwame, betrokken mensen met visie (en als het even kan wat geld) die kort op de bal kunnen, durven en willen spelen.

9   14  
Molenschot loco

BN DE STEM heeft weer een nieuwe update......laatste dagen zijn geteld...

7   15  
Molenschot loco

En voor mij persoonlijk is Manders de hoofdschuldige aan dit geheel!!! Hij had voor dat hij Lokhoff aanstelde als nieuwe TD eerst samen met Steijn en Lokhoff rond de tafel moeten zitten om te kijken of er een chemie was tussen hen en DAN PAS Lokhoff moeten aanstellen als nieuwe TD...en daarna niet verkondigen dat Steijn BLIJFT!!!!

32   9  
Vlag

Lokhoff drukke vrijdag en zaterdag:
Gister op terras in Prinsenbeek en vandaag bij zunne maat Peter Remie, café Breda

17   9  
Martin

Met dank aan Manders , Steijn, de RVC en iedere andere joker die te laat of niet heeft ingegrepen.
Voor het weekend zou er toch witte rook zijn ?

14   19  
NAC4ever

Serie A...... en direct doorverhuurd in de Serie C. Na een maand zijn ze sr. daar ook spuugzat en komen ze er achter dat zonder intikkers en penalty's het tegen valt en een bal vasthouden lastig blijkt.

25   15  
Tip

Ik wil nog een punt ter overweging meegeven. Stel dat NAC tegen NEC die tweede goal had binnen geschoten of die geluksgoal van NEC niet had tegen gekregen en we waren gepromoveerd ; hoe was de stemming dan hier op de site geweest ? Inderdaad 180 graden andersom. Alleen daar kun je al aan zien dat we van dat ontslagbeleid, want dat is het onderhand, af moeten. Ik herinner me nog de hosanna stemming toen smullie weg moest , het kon niet op. Waar staan we nu ?

NAC moet eindelijk eens een volwassen organisatie worden waar mensen minimaal hun contract uit kunnen dienen. En waar mensen worden bijgestuurd naar beter functioneren. Daar zijn af en toe keiharde en diepgaande interne gesprekken voor nodig in plaats van allerlei informeel gekonkel waar iedere Jan Lul van mag meegenieten.

Er gaan lichte geruchten over Arnold als eventueel nieuwe trainer. Ik ben tegen wie het ook is. Steijn seizoen afmaken onder Lokhoff en dan verder kijken. En Manders zijn werk laten doen. Ik hoop dat de aandeelhouders en RvC hun hoofd koel houden.

12   13  
Cees-2

Opnieuw een geruchten opstootje? Opnieuw is het de vraag wordt er nu doorgebeten, of niet? Komt er deze keer echt een deal? Als een hongerige dorsmachine gaat het geheel met zoonlief onvermoeibaar door. De aandacht betreft dit ventje, die voetbalt. als ogend een jonge juffrouw, maar wel de NAC-historie in zal gaan als zijnde uniek! In “een” seizoen vestigt hij, niet als vedette, toch een record. Amper hevig hijgend bijgekomen van het vorige gerucht, kunnen we de volgende alweer noteren. Bsiderats en BN DeStem hollen zich rot, schrijven zich werkelijk de pleuris om wekelijks te blijven. NAC staat als club slechts in de schijnwerpers bij al dat gelobby, wat ook de bedoeling is van de familie Van Hooijdonk en hun hard mee marcherende loopvolkje. Het ultieme doelmis heilig voor hun, ook al gaat dat ten koste van een langdurige verbanning voor de Bredase club uitbreken Eredivisie. Ik krijg meer en meer medelijden met ons NAC.

17   10  
Badeend

"ik ben tegen wie het ook is"

Lekker constructief.

Van Steijn weten we al het hele seizoen dat het een waardeloze trainer is. Haalt oude bekenden zonder restwaarde én zonder direct toegevoegde waarde, jaagt voorheen gewaardeerde krachten weg, weet niet het maximale uit spelers te halen (to put it mildly), geeft talenten geen enkele kans (ook niet als dat wél kan), heeft geen gevoel voor menselijke verhoudingen én geen idee van tactiek (geen plan B maar eigenlijk niet eens een plan A), is communicatief een dra-ma, maakt spelers niet beter en erkent nooit fouten.

Dat heeft NIETS met "ontslagbeleid" te maken. Het aanstellen van Steijn is een dikke miskleun en daar drie jaar van maken is zo ongeveer een misdaad tegen voetbalminnend Breda. Hij heeft absoluut niet geleverd en als hij met al deze verschrikkelijke tekortkomingen en dat wanstaltige afbraak voetbal per ongeluk wél was gepromoveerd, was hij nog steeds zwaar ongeschikt geweest.

Gewoon afrekenen op zijn prestaties - of beter, het gebrek eraan. Niet laten zitten omdat "we al zoveel mensen ontslagen hebben en dat nooit tot succes geleid heeft".

Rust: ja.
Stabiliteit: ja.

Maar wél met de juiste mensen. Dus zonder Steijn en liefst ook zonder luchtfietser Manders.

13   26  
Ernie

Maurice Steijn is geen waardeloze trainer. Tot 2 keer verkozen tot beste trainer van de eerste divisie. Alleen de spelers zijn waardeloos.

18   16  
Tip

Als je sommige reacties leest dan kan Steijn werkelijk niks. Je vraagt je af , die reacties lezend, heeft Maurice wel het diploma coach betaald voetbal en in welk elftal van de FC Muggezifters was hij verdediger? Welke trainer heeft de laatste 15 jaar bij NAC wel voldaan ?

28   9  
Badeend

Sorry, Ernie en Tip.

Maurice Steijn is (1) een waardeloze trainer voor NAC en heeft met zijn dubbelrol feitelijk een dubbele wanprestatie geleverd. Als trainer geen resultaat, als TD zo mogelijk nog minder.

Afgelopen seizoen was Steijn een waardeloze trainer. Als je dat gaat ontkennen, heb je écht stront in je ogen.

20   13  
Insider

Steijn word morgen voor de aftrap van het NL elftal eruit gegooid. Thank me later.

16   10  
Bart

Hoeveel mensen rijden er niet met een rijbewijs rond die niet kunnen rijden.
Schaar Steijn maar in het rijtje van gediplomeerde trainers die niet kunnen trainen.
Het papiertje zegt niks, ook niet de “prestaties” uit het verleden, anders moeten we Seuntjens eens vragen hoe tevreden hij destijds bij VVV onder Steijn was.
Daar zat toen ook een van Hooijdonk gevalletje aan te komen.
Steijn maakt alleen maar spelers kapot, maakt niemand beter en breekt carrières in de knop.
Deze kerel verdient geen enkele steun meer.
Laat hem elders de boel maar verzieken, wellicht dat hij uit rancune ( want daar leeft hij op ) wel gaat presteren elders.
Hier zijn we klaar met hem.
En verder mag het hem goed gaan als het maar niet hier is !

25   10  
Judge M.

@GB:

"Sydney kan goed koppen"

Nee, dat kan hij niet. En al helemaal niet tegen een gemiddelde Serie A luchtmacht. Zelfs een open kans als laatst tegen Almere was niet aan hem besteed..

Hij heeft een goed rechterbeen, that's it. En als hij echt gaat dan hoop ik dat hij zijn pa en de kliek van BN/De Stemmingmakers meeneemt in zijn handbagage.

7   4  
@judge m

Waarschijnlijk heb je gelijk. Maar met dat rechterbeen is ie wel clubtopscorer geworden.

Het is voor de leiding van een club van belang alle partijen tevreden te houden. Spelers. Supporters. Aandeelhouders. Vaders van. Enz.

Dat is niet altijd gemakkelijk maar in het geval SvH was dat vrij eenvoudig. Hij wilde meer spelen. En dat had de leiding waarschijnlijk meer doelpunten opgeleverd. Win-win zou je denken.

De leiding mag natuurlijk een andere keuze maken. Keuzes maken is hun taak. Maar als de leiding dan een andere keuze maakt, moeten ze wel leveren. Of op de blaren zitten. En dat laatste is nu het geval.

7   10  
Dutchbird

Als ik Sidney was zou ik nog een paar dagen aankijken of de RvC inderdaad de ballen heeft om het probleem Steijn met wortel en tak uit te roeien, ongeacht de mening van Manders.

19   10  
Tip

1. Als je niet ziet dat NAC de laatste 15 jaar steeds trainers ontslaat en het daarna minder wordt ; wat heb je dan in je ogen ? 2. Wel gek dat Steijn Seuntjens weer naar NAC haalt als hij zo rancuneus is. Dat Seuntjens indertijd erbij vvv langs stond was terecht want Steijn had toen beter dan Seuntjens. Mijn mening is louter dat nu de trainer maar eens gewoon zijn contract af mag maken. En de taak van de beginnende TD Ton is om enkele gerichte versterkingen te halen. Dan doen we gewoon mee om promotie denk ik. Weer opnieuw beginnen is , vind ik , een slechte optie. We gaan het zien.

10   8  
Badeend

@@Judge M

Het was waarschijnlijk nóg eenvoudiger. Gewoon een eerlijke kans op speelminuten, zonder achterbakse trucjes zoals A beloven (snel in gesprek gaan over een contract) en B doen (niet in gesprek gaan over een contract.

Maar ook de fameuze laatste-minuut-invalbeurt bij 0-0 tegen Go Ahead, een wedstrijd die je had moeten winnen, en het überdoorzichtige bagatelliseren daarvan erna - dat was gewoon puur en alleen om Van Hooijdonk te 'breken'. Er is geen enkele trainer ter wereld die dat om een andere reden, in die situatie, zo had gedaan. En zeker geen goede trainer.

Ik ben geen groot fan van Sydney van Hooijdonk, maar ik denk wel dat een goede trainer er (nog) meer uitgehaald had en een goede TD een transfersom voor elkaar gebokst had. Zelfs de schaduw-TD Jeffrey van As had dat nog wel voor elkaar gekregen.

Maar Maurice had andere belangen. Weg met die minkukel.

8   11  
Badeend

@Tip

Inderdaad, we gaan het zien - daar zijn we het over eens.

Het klopt dat er de laatste pakweg 15 jaar geen trainers zijn geweest die écht hebben gepresteerd bij NAC. Feitelijk was Ten Cate de laatste, met een incidentele opleving onder Brands, maar die had vooral het geluk dat die spelersgroep 'klopte'. Brands zelf was ook geen erg goede trainer.

Maar dat geeft alleen maar aan dat (1) er niets, maar dan ook NIETS klopt van het 'beleid' bij NAC en de mensen die daarachter zitten en (2) het heel erg moeilijk is om dat écht te veranderen.

Het is een leuk proefballonnetje om dit te proberen te bereiken met een leuk vriendenkoppeltje, maar dit zijn gewoon niet de juiste mensen. Manders is een luchtfietser en Steijn is geen goede trainer en een nog slechtere TD. Verder gaan met Steijn betekent alleen maar verder bergaf, want er is niemand die graag naar NAC komt na het afgelopen seizoen en de sterkhouders die er hebben, werden naarmate het seizoen vorderde alleen maar chagerijniger. Dat moet jij toch ook gezien hebben? Van de talenten heb je het niet gezien, want die kregen we helemáál niet te zien. Dat klopt gewoon niet.

Je kunt niet als argument blijven gebruiken dat je Steijn moet laten worstelen omdat er al zoveel trainers ontslagen zijn en het daarna niet beter is gegaan. Steijn heeft gefaald, op alle fronten - dat ligt niet aan de omstandigheden of aan corona of aan wat dan ook - dat ligt aan Steijn.

Rust en stabiliteit met de verkeerde personen is stabiel in een rechte lijn naar beneden. Dat was zo met Mommers, met Van As en ook nu weer.

7   7  
Vlag

@insider

Klopt, heb ik ook gehoord
Om een media explosie te voorkomen wordt dit indd vlak voor aftrap van Oranje

17   10  
Braze

Naar welke club Sidney ook gaat, feit blijft dat NAC /Steyn hem weggepest heeft waardoor hij transfervrij weg gaat. Kapitaalvernietiging heet dat.
Waar vindt NAC een transfervrije spits die evenveel scoort als Sidney?
Het verhaal van Derksen zal wel humor en sarcasme zijn anders had hij de club ook wel genoemd.

6   6  
1 van de 2

Alweer eens met badeend

17   13  
Belgische Naccer

Steijn had nooit mogen komen...als je Hyballa hebt....
En Steijn had al lang afgeserveerd moeten worden...
Dit heeft echt heel veel geld gekost met het gratis laten vertrekken van 4 spelers die stuk voor stuk meer dan een half miljoen waard zijn, en het niet opstellen van spelers in je selectie die dat in potentie kunnen worden.

Verder....Als je zo angstig en slecht speelt in de competitie, als je de ploeg nog geen moment fit hebt gekregen en als je niet promoveert met deze spelers ben je gewoon niet goed genoeg. Hij heeft geen enkel moment laten zien, dat hij weet wat er in Breda gevraagd en verwacht wordt.

Dit in tegenstelling tot Vreven en Hyballa en Weijs. Stuk voor stuk veel betere keuzes voor NAC.

Maar TON weet als geen ander wat er nodig is bij NAC. Dus gauw opzouten met koekenbakker Steijn en snel een sterke trainer terug en de jeugd weer de kans geven. Azaggari is in potentie minstens net zo goed als Allouchi. Van Hooijdonk ben je helaas kwijt. Mashart is minstens net zo goed als Maria. En Rosler is minstens net zo goed als Malone. Riera, Monsalve en Noblejas, waren stuk voor stuk beter dan alles war er onder Steijn gehaald is....Er zijn vriendjes en bejaarden voor terug gehaald en er is geen enkele wedstrijd gedomineerd. Zelfs niet tegen de kleintjes.

CONCLUSIE NA EVALUATIE VAN HET AFGELOPEN SEIZOEN:

OPZOUTEN! Please! liever vandaag nog dan morgen. Hopelijk kan er dan snel gebouwd worden aan een team waar de NAC supporter zich weer in kan herkennen.

5   7  
Badeend

@Vlag

Als dat waar is, en dit is serieus de overweging, dan sluit het naadloos aan bij die andere media-fuckup van 2021 in Breda: de (timing van de) aankondiging dat 538 Koningsdag als "fieldlab" in Breda plaats zou vinden. Strategisch getimed precies tijdens de persconferentie waarin werd aangekondigd dat er geen versoepelingen zouden komen en dat de horeca het.voorlopig nog zwaar zou hebben.

Ik wil.hier geen politieke of aluhoedjesdiscussie starten, maar de jandoedel die dat verzonnen had, die hebben ze hoop ik meteen de laan uitgestuurd. Helaas is dit (wellicht?) ook het niveau van "onze" RvC. Zeker weten doen we dat pas morgenavond.

We gaan het zien.

14   4  
Geelzwartwit

@badeend

In mijn ogen bood de visie en frisse kijk en werkwijze van Weijs absoluut de mogelijkheid tot goed resultaat. Hij kende de talenten en paste ze in. Conditioneel, tactisch en vanuit spelpatronen boekte hij in die paar wedstrijden al zichtbaar vooruitgang.
Persoonlijk zie ik het liefst een trainer die samen met Lokhoff en Hellemons werkt aan een herkenbaar NAC waarbij een snelle promotie een wens is maar een solide zichtbare en herkenbare vooruitgang het hoofddoel.

9   6  
TvB

Het is eigenlijk nooit goed gegaan. Toen Abeele kwam was de insteek om jonge talenten te halen en transferwaarde te creëren. Mijns inziens ok maar dan heb je ook wel een paar ervaren spelers in je team nodig die het klappen van de zweep kennen en die talenten kunnen aansturen. Een Seuntjens en Jordi Buijs had ik er toen graag bij gehad!
Afgelopen seizoen had je juist veel ervaring en die mannen hebben het ook niet waargemaakt. Een Malone en immers hebben wel laten zien op het eind waarom Steyn ze graag wou hebben. Die oudere hebben er misschien voor gezorgd dat het niveau op de training omlaag ging, conditioneel dan volgens v Hooijdonk. Lokhoff had het tijd geleden al over een conditie trainer erbij te halen dus die zag dat goed. Dat de jonge spelers het maar moesten uitzoeken vind ik een kwalijke zaak. Een lurling zou v Hooijdonk toch wel wat kunnen leren lijkt me? Steyn buiten gooien twijfel ik aan, een nieuwe trainer ziet het misschien niet zitten in het materiaal wat we nu hebben en zal z’n eigen spelers willen halen. Hopelijk kunnen Steyn en Lokhoff na een goed gesprek verder al is Steyn behoorlijk eigenwijs. Lokhoff moet op z’n strepen staan en zelf zijn spelers halen en daar moet Steyn het maar mee doen! Zoals we tegen NEC speelden kun je wel op voortborduren mits conditie ok is(afjagen en de aanval zoeken)
Mij lijkt dat een td toch de spelopvatting van een trainer kan aansturen en anders houdt het op

4   6  
Vlag

@badeend

Bron, persoon uit jeugdafdeling!!

8   5  
Geelzwartwit

@tvb

Ik denk dat je het best een breed draagvlak voor het uit te voeren beleid kan creëren met daarnaast veel betere communicatie vanuit NAC waarin de verwachtingen ook gemanaged worden.

Je moet de trainer ondergeschikt maken aan het beleid. Je hebt een trainer nodig die zich volledig kan vinden in het beleid en de uitvoering ervan. Het moet een tandem zijn met de Ton en Hellemons. Die trainer kan beter geen grote naam zijn want daar komen meteen verkeerde verwachtingen en eisen bij. Daarom werkte Weijs kortstondig zo lekker. Hij had nog niets laten zien maar kende de talenten en de club en liet zien dat hij vanuit een visie aan de slag ging die bij club, talenten en speelwijze paste.
Omdat Weijs geen grote naam was viel er ook weinig aan zijn stoelpoten te zagen.. Maar ja.. We weten hoe het vanuit bestuurlijke beloftes en tegenstrijdigheden op een andere manier verkeerd ging.
Als Steijn zich ondergeschikt kan maken aan het beleid prima echter vermoed ik dat Maurice teveel karakter heeft om zich ondergeschikt te maken aan het beleid van Ton/de club.

Ik wens alle partijen veel wijsheid maar ik hoop vooral dat welke keuze dan ook gebaseerd is op het sportief uit te voeren beleid voor de korte en lange termijn.
Ton, Lurling, penders, Babos, Hellemons. De basis is breed genoeg.

14   16  
Nonkel Frans

Zou dit ook het scenario ook kunnen worden:

Manders er uit en Lokhoff houdt Steyn aan op basis van heldere koers en afspraken.

Manders heeft zo mogelijk meer steken laten vallen, zoals :
Steyn nooit gecorrigeerd nog richting gegeven.
Lokhoff wel aangesteld maar nooit gerespecteerd.
Hij had aankopen en grote selectie beslissingen in de mnden vlak voor komst Ton L nooit moeten doorzetten.
Daarna praat hij voor zijn beurt - respectloos naar de TD
Tovert plots beleidsmakers uit zijn hoge hoed.
Hij verliest hij hele goede Bredase staf - en zet er nitwits voor in de plaats.
Communicatie organisatie is chaos - Geventileerde plannen - stadion -ongefundeerd.
Sponsoren - wablief?
Visie - uit een boekske.

Ik zie Ton Lokhoff beter met Maurice Steyn dan met Manders werken. Steyn is eigenwijs maar niet chronisch koppig. Ton kan hem met inhoud overtuigen. Bovendien zit hij als, TD aan t stuur waar jeugd en selectie aankopen betreft. Dus hij geeft Steyn het spelersmateriaal waar hij mee moet werken plus extra ondersteuning - conditie! etc - in trainerstaf.

Maar Manders heeft geen grip op de organisatie en ook geen begrip van de omgeving en belanghebbenden van de club; supporters en bedrijven uit de regio. Hij lijkt vooral met zichzelf bezig en wordt zo een ongeleid projectiel.

Stel Steyn wordt vervangen en Manders niet dan heeft Lokhoff nog steeds een probleem en zal hij te kampen krijgen met een " superior" die het niet snapt - aanvoelt etcetera.

Kortom de pijn ligt wellicht helemaal niet daar waar velen hier hem verwachten. De oplossing ook. Ik zou er niet van staan te kijken.
Laat Manders de eer aan zichzelf houden. Hij heeft geen goud geleverd. Wij wel.
Erger, hij heeft ons goud gekregen en het niet verdiend.



15   5  
Badeend

Eigenlijk heeft Manders zelf al bepaald dat voor hem geen toekomst bij NAC ligt. Alle miskleunen door het seizoen heen en alle prestaties die vooral in woorden-naar-de-toekomst-toe kwamen. Ik wacht nog steeds op zijn eerste echte succes.

Als "een persoon uit de jeugdopleiding" blijkbaar al weet dat morgen rond 20:55 de aankondiging komt dat Steijn moet wieberen - als dat écht zo is - dan snappen ze er nog steeds bar weinig van bij NAC.

22   9  
Bredafun

Als ik deze info lees, dan vraag ik me af: Is die Steijn nog niet weg?
Dankzij deze eikel zijn de talenten vertrokken.
Vandaag strik om die vent en retour den Haag aub !!!

9   7  
Mika

En wanneer wordt t nou s bekend man.. 2 weken tot de voorbereiding…. Manders kom op ontsla steijn…. Is het zeker dat om 20:55 Steijn wordt ontslagen of is t puur een gerucht / wilde gok?

21   8  
Tip

De discussie hier wordt waardig gevoerd. 👍🏼👍🏼Houden zo. Ieder zijn mening.

Voor mij past het hele verhaal 100 procent identiek aan al die voorgaande verhalen.
- We halen het sportief net niet.
- Als we het wel hadden gehaald , groot feest.
- Nu 1 groot drama.
- De trainer is een lul.
- De trainer is een enorme lul.
- De trainer kan helemaal niks.
- De trainer MOET weg.
- Iedereen begint te kwetteren dat de trainer weg moet.
- Als de trainer weg is wordt alles helemaal beter...... denken wij bijna collectief.

Waar baseren wij in Godesnaam toch al onze kennis op ?

Mijn mening; Steijn dient contract uit onder leiding van Lokhoff. Manders doet wat hij hoort te doen als AD. Dit proces goed begeleiden. Verder beoordelen we Manders als de jaarcijfers er zijn. Wie niet mee wilt doen mag vertrekken maar..... zonder zak geld. Er moet gewoon hard gewerkt worden. Kritiek van Sydney wordt het nodige meegedaan. Dat moet Manders ook controleren.

Ton moet de selectie met Steijn evalueren en op enkele plaatsen versterken. In mijn ogen , met mijn beperkt voetbal CV, is het enige wat ontbeert aanvallende creativiteit. Verder is de selectie voor de keuken in orde. Eveneens een stap is extra met Kaj en Azza gaan trainen. Die kunnen mee in het eerste en Kaj zit verdomme nu op 65 procent van zijn kunnen. Dat ligt dus in principe voor een stukje bij de technische staf maar vooral...... bij de spelers zelf.

Kortom, ik hoop dat de RvC en aandeelhouders de stap zetten als een normale rustige organisatie te gaan werken en niet opnieuw beginnen met mensen die het zogenaamd allemaal weleens beter en anders zullen gaan doen. Ofwel , weer opnieuw beginnen. Heintje Davids zaliger is er niks bij.

Onze meest belangrijke rol, die we bewezen uitmuntend kunnen waarmaken, NAC naar voren brullen. Achter de ploeg en niet voor de ploeg gaan lopen.

13   8  
Rubenac

Maurice Steijn niet wegsturen zou maar om 2 redenen zijn.

- afkoopsom 383
- (terecht) beeld van een trainers kerkhof

Mogen dat de redenen zijn?
Omdat we zijn voorgangers soms te snel de deur gewezen Hebben?

Meneer Steijn heeft juist een extra kans gekregen die alleen Maaskant toebedeeld was.
Dit was de dubbel functie en alles is uit zijn koker gekomen.
Op twee spelers na, die hun helders kozen.

Heeft afbraak voetbal geopperd en zal hiervan niet afwijken, alwaar dit zijn speelstijl is.
Wat mij het meest gestoord heeft zijn al de excuses die hij meldde.

Maar nog erger, het verschuiven naar de redenen van slecht spel ,buiten zijn schuld om.

Het ergste vond ik nog dat hij de supporters en media betichte van het niet 1 team vormen.
De waarheid zeggen is ook onderdeel van een team vormen!

Heeft Maurice het beste voor met ons NAC?!
Ja!! Daar ben ik van overtuigd, maar dat hebben wij allemaal.
Maar maak ons ook geen trainer /td etc.

Het moraal van het verhaal is , dat zijn positie, maar meer wel zijn persoon onhoudbaar is geworden.

9   8  
Nr. 20

Ik ben het eigenlijk wel eens met de laatste post van tip. Volwassen mannen onder elkaar en net als in iedere organisatie oplossen. Mag zeker intern knetteren maar naar buiten gewoon 1 gezicht en 1 boodschap. Doe je mee doe je mee en zie je het niet zitten even goede vrienden maar dan zonder afkoopsom afscheid nemen. Come on je wordt gewoon betaald door de club dus werk je voor de club en niet voor je eigen persoontje. Nu weer ontslag en weer opnieuw beginnen geen zin. Vergeet daarbij ook zeker niet in wat voor jaar we zaten. Dan wordt denk ik nog weleens onderschat. Gewoon accenten Ton toevoegen aan zienswijze Steijn en elkaar aanvullen en versterken ipv wie klikt het hoogst op de rots.
Gerichte versterkingen mix jeugd en ervaring en samen gaan voor de stip op de horizon met ieder in zijn eigen rol en verantwoordelijkheid.

9   6  
Kipiani

Eens met Tip !
Bovendien maken Steijn en Lokhoff zich nog het minste druk. Die doen er geen oog minder door dicht in de nacht en drinken er geen pint minder om ?

10   8  
geelzwartwit

Zelfs op transfermarkt staat dat Maurice het liefst 4-3-3 speelt. Hij heeft ook vaak geroepen dat hij het liefst aanvallend speelt.

Ik blijf echt denken dat Maurice Malone en Immers gehaald heeft met speelgarantie en zich daarmee meteen gigantisch in de vingers gesneden heeft. Malone werd ondanks enorm vormverlies onder Maurice onomstreden en Immers kreeg van de buitenwacht weinig kritiek want die rende als een blind paard dus dat was goed.. en stond er ook iedere week in (speelgarantie). Ondertussen liet Maurice zijn oren hangen naar de wensen van deze spelers.. minder trainen en de tegenstander opvangen ipv zelf pressie spelen.. En zie het grootste probleem van vorig seizoen in een notedop.

Immers nam vanwege een blessure plaats op de tribune (en 2 x als diepste spits), Haye speelde daardoor weer meer vooruit en was meer in zijn sas en belangrijker met assists. De grote ruimtes op het middenveld waren kleiner en de laatste wedstrijden werd er dominanter, aanvallender, met meer balbezit (op Emmen na) gespeeld. Malone had zijn vorm wat terug gevonden en de laatste wedstrijden leken opeens meer op hoe Maurice het eigenlijk allemaal wilde.

Los van alle ibiza en sydney soaps en het passeren van Azzagari (ivm speelgarantie Immers?) zou de ellende van afgelopen jaar dus echt in de speelgarantie/vriendjespolitiek kunnen zitten. Maak dat Steijn de trainer die niet bij NAC past? Ik weet niet niet ik denk wel dat hij afgelopen seizoen niet geheel objectief met zijn selectie gewerkt heeft.

16   11  
Willem Naccerski

@Tip , ik als oude man sta volledig achter al jou berichten , ook ik denk er zo over .
Maar al die zogenaamde zich NAC supporter noemende denken het allemaal beter te weten , wat ik van de meeste kindjes hier lees is dat Steijn en Manders weg moeten .
Maar als ze het nou wel gehaald zouden hebben , dan hangen diezelfde roeptoeters als eerste bij die 2 om de nek , en dan zijn het hun helden .
Hoeveel clubs in de ere en eerste divisie ontslaan hun AD en Trainer als ze geen kampioen worden ?
Het gaat weer min duimpjes regenen omdat ze niet beter weten , nogmaals een andere trainer of directeur gaat het ook niet redden bij dit NAC .

21   12  
Ome Cor

De trainer wordt afgerekend op de prestaties (of het gebrek daaraan).

De trainer wordt kritisch beoordeeld door 20.000 virologen, eh... bondscoaches...oh nee Algemeen directeuren van NAC.

Conclusie: de trainer is een lul.

Stelt hij Sydney op en verzuimd Sydney te scoren dan is hij een lul, want Bilate is veel sterker.

Stelt hij Bilate op en speelt hij een belabberde partij. Dan is hij een lul want Sydney moet altijd spelen.

Spelen Mashart en Azzagari niet, dan is hij een lul, want eigen jeugd moet spelen.

Spelen Mashart en/of Azzagari wel, maar is het geen niveau Inter, Real of PSG, dan is hij een lul, want eigen jeugd is leuk, maar we moeten wel promoveren hè.

Speelt Immers niet dan is hij een lul, want zoveel ervaring zet je toch niet op de bank ?
Speelt Immers wel dan is hij een lul want Lex is oud, op z'n retour en zit hij de ontwikkeling van eigen jeugd in de weg.

Spelen de huurlingen dan is hij een lul want waarom eigen jeugd geen kans geven ?
Speelt eigen jeugd niet goed genoeg dan is hij een lul omdat er geen spelers gehuurd worden om NAC te laten promoveren.

Etc. Etc.

Verder is Steijn ook een lul omdat clubs waar huurlingen vandaan komen hen niet eerder terug namen of hen niet langer hier willen laten ?

En omdat spelers met een aflopend contract niet hun transfervrije status wensen op te geven.

Omdat NAC de TD ontsloeg en niemand anders aan nam (tot Lokhoff begon)

Omdat ons budget te hoog is voor de eindklassering

Omdat een speler van NEC een wereld goal maakte

Omdat de bal rond is....

12   10  
geelzwartwit

@ome cor

hoe zou het volgende seizoen er voor jou uit moeten zien? Wat zijn jou ideeen over verbeteringen tov vorige seizoen?
Benieuwd naar je visie hoe NAC het moet gaan doen en hoe Steijn en Lokhoff het samen moeten gaan doen. Volgens Manders speelt er in ieder geval wel iets binnen de club en dat lijkt mij niet te komen omdat sommige supporters Steijn een lul vinden wel?

Ik vind jouw idee, mening, visie over NAC en het voetbal interessanter dan je visie over de meningen van andere supporters. Ik ben benieuwd waar zit de verbetering?

20   7  
Chris W.M.

Steijn moet dus een compleet andere trainer worden, een die hij niet is of in ieder geval de laatste jaren enorm goed verborgen heeft gehouden, én de spelers die Lokhoff aandraagt accepteren (wat waarschijnlijk onervarener jongens zijn die hij zou willen) plus beter maken waar niet zijn sterke punt ligt, én dan ook ineens Ton als leidinggevende accepteren en dus geen gekke fratsen meer uithalen als zonder overleg naar Ibiza vertrekken? Verlangen we nu niet iets onrealistisch?

Een trainer moet passen binnen de visie van de TD, die ten uitvoer brengen en accepteren, om het vertrouwen te krijgen. De kans dat Steijn het vertrouwen gaat krijgen van Lokhoff acht ik bijzonder klein. En zelfs áls de AD en RVC het voor elkaar krijgen en we in de huidige samenstelling aan het seizoen gaan starten, dan stort alles bij het eerste zuchtje tegenwind in elkaar. Dus zeg het maar.

10   5  
henk

@Chris W.M.

Spijker. Kop.

Je kan niet uitvoeren waar je niet in geloofd. Het spel wat Steijn afgelopen seizoen speelde is wat hij heel zijn trainersloopbaan al speelde. Soms met en soms zonder succes. Dat spel past niet bij NAC. Dat spel past niet bij de door hem zelf samengestelde selectie. Dat spel past niet bij Lokhoff. En die aanpak biedt geen ruimte voor jeugdspelers.

Als je dan toch zegt samen door te gaan, dan ben je ongeloofwaardig en bouw je op een flinterdunne fundering. Iedereen met een klein beetje levenservaring zal toch moeten erkennen dat de kans dat zo'n experiment kan slagen bijzonder gering is.

Om duurzaam te kunnen bouwen is een andere trainer nodig. Niet omdat we een tegendoelpunt kregen in de 89e minuut tegen NEC. Dat we hiervoor al tig trainers hebben ontslagen en dat een ontslag geld kost is een drogreden om dan maar met een onwillige Steijn door te gaan.

9   13  
Tip

@ ChrisW.M. Andersom is net zo goed een probleem. Dan gaan we AL ons vertrouwen schenken aan de BEGINNENDE TD Ton Lokhoff. Mij gaat dat te ver.
De taak van Lokhoff is nu een beetje een lastige eigenwijze trainer in het spoor te krijgen en vooral creativiteit in de aanval zoeken in overleg met Steijn. Dat gaat echt wel lukken. Daarnaast is of Steijn en/of Lokhoff vrij om te stoppen en ander werk te zoeken. Maar zonder zak geld van NAC. ( die deels door ons wordt betaald.)
Manders moet dit geheel managen , daar is hij AD voor.
Met enkele aanvallende versterkingen ga je op zeker promoveren. En werken zoals het hoort natuurlijk.

9   5  
Doerin

Ze praten allemaal onzin die jongen gaat het maken

15   5  
Chris W.M.

@ TIP

Niets persoonlijks, maar ik krijg toch een beetje de kriebels als de nadruk wordt gelegd op het feit dat Lokhoff ófficieel ( want 2.5 jaar die dubbelfunctie bij NAC al gehad ) nog geen TD is geweest, en dus beginnend. De beste man loopt meer dan 40 jaar mee in het betaalde voetbal. Heeft overal contacten en een groot netwerk. Bij Wolfsburg wilde ze zo graag dat hij aan boord bleef, dat ze een functie hebben gecreëerd in de vorm van technisch coördinator bij de jeugd. Hij was de man die de spelers en trainers van alle categorieën van de jeugd begeleidde en bij de hand nam waar nodig. Zou hij een dergelijke rol bij NAC niet aankunnen?

21   6  
Dutchbird

Chris heeft volkomen gelijk. Lokhoff is een autoriteit. Manders en Steijn passen zelfs samen nog bij lange na niet in de schaduw van deze vakman in hart en nieren.

Steijn heeft zichzelf in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd:
1) Oude spelers binnenhalen waardoor de trainingsintensiteit naar beneden moest.
2) Vasthoudend blijven opstellen van spelers die er niets van bakten.
3) Laf voetbal spelen dat niet bij NAC past.
4) Op een cruciaal moment aan het einde van de competitie naar Ibiza gaan. (Middelvinger 1)
5) Het vertikken om het gesprek met Lokhoff aan te gaan. (Middelvinger 2)

Met zo iemand kun je toch niet aan de nieuwe competitie beginnen, want die problemen zitten in de aard van het beestje. Dat krijgt niemand veranderd. Ook Lokhoff niet. Bovendien heeft Manders de samenwerking tussen Lokhoff en Steijn helemaal onmogelijk gemaakt met zijn interview. Dat maakt een keuze tussen die twee noodzakelijk en die keuze kan niet moeilijk zijn. Zelfs niet voor de RvC.

Dat het NAC geld gaat kosten is evident. Daarvoor heeft Manders te makkelijk met te dure contracten mogen strooien. Maar beter 3 ton naar Steijn dan de club nog verder laten afbreken door die Ibiza ganger, want dat gaat veel meer kosten. Vervolgens niet verslappen RvC, want Manders moet veel strakker aan de teugel worden gereden dan jullie tot op heden hebben gedaan. (Ik betwijfel overigens dat jullie de kennis en vaardigheden daarvoor aan boord hebben.)

Er maar één oplossing over RvC en hoe langer je daar mee wacht hoe groter de sportieve schade die je aanricht, want het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden.

16   9  
Otjes

@ Tip, wat mij betreft meest volwassen verhaal lijn.

TL is beginnend en lijkt steeds meer op een soort paard van Troje voor de Prinsenbeekse kliek. Iedereen denk maar dat hij de grote verlosser is, vergeet het maar.

Denk nu werkelijk iedereen dat de afkoopsommen voor een trainer en/ of een AD, zomaar weer door de aandeelhouders op tafel worden gelegd? Vergeet het maar, als TL overblijft is er geen geld voor spelers over, is zo mijn inziens.

Maar er moet wel wat gebeuren. Supporters en pers moeten niet zo zeuren en zuigen, velen gedragen zich als kleuters, jankerts.

TL, MS en Manders moeten zich als professionals gaan opstellen. Ga in een kamer zitten en haal de juiste spelers, basta....

31   4  
Henri

Week vier gaat in na de nederlaag tegen NEC. Vier weken en nog geen beslissing genomen. Een beter bewijs van onvermogen kan de RvC niet geven. Wat een bestuurlijke onbekwaamheid en gebrek aan daadkracht.

7   21  
Ibio

Lokhoff is nog nooit bij NAC officieel eindverantwoordelijke td geweest.
Dat hij af en toe heeft gebeld met een speler betekent niet dat hij ooit de functie en verantwoordelijkheid van td heeft gehad.
Bn de Stem, Blanco, gaf dit onlangs ook al aan tijdens één van de gegenpressing podcasts. Waarschijnlijk beseft hij zich dat ze laatst bij BN de Stem, een verkeerd insunuerend verhaal hebben geschreven. Met de boodschap dat Lokhoff ooit td is geweest.
TL heeft in het verleden ook nooit uitgesproken dat hij überhaupt td ergens heeft willen worden.

Lokhoff is een sympathieke lieve man,
Hij is een van de beste spelers ooit bij NAC.
Lokhoff is de slechtste trainer van de afgelopen 20 jaar.

Geen idee of hij een goede td is.
En zo iemand mag je niet op de belangrijkste positie bij NAC zetten.

Tja we gaan het zien.....



12   3  
Scheppioni

Idd Henri zoals gewoonlijk bij ons NAC 🤨🤨 kampioen in langdradigheid en achter de feiten aanlopend ..... en wij maar weer gek vinden dat er begin aug alweer geen frivool ingespeeld team staat ! As je al niet moe bent van dit besluitloos topper NAC dan word je het wel .....

12   8  
Dutchbird

@otjes,
Ik neem aan dat jij ook niet blind bent en ziet dat Steijn gewoon geen zin heeft in een ander beleid dan zijn eigen schijtbakken beleid. Bovendien laat Manders zien dat hij zijn hart heeft verpand aan Steijn.

Dan kun je ze wel oproepen om als professionals bij elkaar te gaan zitten, maar dat gaat niet lukken als er twee aan tafel zitten die niet willen veranderen. Steijn wil niet met en onder Lokhoff werken en Manders durft Steijn niet op zijn nummer te zetten.

8   13  
Molenschot loco

Geef alle duimpjes maar aan mij!!! Wij zijn het toch niet eens met het beleid bij nac!!!! Maar wel je seisoen kaart verlengen....daarom is het een FUCKING ZOOITJE!!!

10   3  
Insider

Nog 4 uur!

4   13  
Molenschot loco

Wij worden als dom volk beschout..door heel Nederland..het grootste cafe van Nederland nou lekker toch? Van der gijp zei het nog......nergens in Nederland wordt zoveel bier gezopen!!! Die gaan allemaal zo zat als een aap naar buiten..

10   2  
Bredafun

Steijn nog steeds niet op transport gezet Ton?

2   2  
Jan

Wat een vreemde berichten hier over wattestaafjes en wappies. Is er geen interesse in de situatie rond NAC hoe staat het met onze AD en onze trainer? Redt Ton het? Aankopen en ander ontwikkelingen. Sydney zijn we al kwijt. El Al ook. Wie gaat ee nog meer? Zijn er al spelers in aantocht??

15   5  
Martinus

Ik ben heel vaak tegen het wegsturen van een trainer geweest. Nu ben ik volledig voor het wegsturen van Steijn.

Die neemt nul verantwoordelijkheid voor zijn eigen bijdrage en vlucht er zelfs voor, die gaat nooit naar de pijpen van een TD dansen omdat hij het zelf beter weet en hij zorgt totaal niet voor een topsport klimaat, met zijn halve trainingen.

Steijn vindt ervaring belangrijk, maar het opdoen ervan niet. Dat zegt voldoende.

8   5  
Scheids!

Het weekend is bijna voorbij, ik wacht op exit-nieuws van die zuid-Hollandse bende!!

11   17  
Ernie

Maurice Steijn blijft trainer bij Nac. Dat staat vrijwel zeker vast.
Dat is prima! Niet onnodig geld verkwisten.
Lokhoff zorgt voor een goede selectie gericht op de toekomst. Een Steijn maakt daar een ploeg van. Zo werkt dat bij iedere club

16   3  
De Waarheid

Nog een uurtje en dan krijgen we te horen dat onze trainer weg is. Geloven jullie dat. Ik denk dat er helemaal niks gebeurd, tijd verloren met een hoop bla bla bla. En nu verder op zoek naar spelers.

5   14  
Otjes

@ Dutchbird.

Ik zie ook dat het beter moet, TL mag hieraan meewerken door met goede spelers op de proppen te komen.

TL bepaalt helemaal niets en wordt echt niet door de aandeelhouders/ blind vertrouwt. Alle ballen op TL zou debiel zijn.

Ik denk eerder dat TL op schop onder z’n kont krijgt. Het is samenwerken en geld naar spelerbudget niet aan afkopen. Wie betaalt, bepaalt. Sommige supporters zijn de weg kwijt, ...

8   38  
Kiske

Maurice Stein naar Den Haag en Dirk Kuijt naar NAC…

15   4  
Ivo

Ach kom, hoe kan hier nou ooit een werkbare situatie uit ontstaan? Lokhoff en Hellemons staan recht tegenover Manders en Steijn.

En dan hebben we het nog niet eens over de spelers.

Steijn wil nog meer oude knarren en houthakkers zoals Leemans halen, dat had NAC 5 jaar geleden moeten doen, maar die is nu over zijn top heen.

En dan gaat bij de eerste de beste kutwedstrijd het publiek zich er ook nog mee bemoeien.

Nee, Steijn moet weg, NAC moet weer gaan voetballen in plaats van bussen parkeren.

29   4  
Nacman

Het weekend is bijna voorbij de vulkaan NAC is nog niet uitgebarste.
De bom is nog niet ontploft.
De kogel is nog niet door de kerk.
Blijf sterk team Lokhoff houd voet bij stuk.

17   9  
Melis Boonstoppel

Eruit eruit eruit!

17   9  
The Don

Steijn en Manders rot op!

28   4  
Gampel

Er zijn allerlei redenen te bedenken om Steijn er niet uit te gooien. Er is minimaal één reden om dat wel te doen....
Ik heb het afgelopen seizoen naar ongelooflijk kut en laf voetbal gekeken dat voor mij op geen enkele manier bij NAC past. Dat valt de trainer aan te rekenen. Nog een jaartje (of misschien wel meer) kkd zal me worst wezen, ik kom wel, maar nog een jaar dit soort voetbal hoef ik echt niet meer te zien. Met Steijn aan het roer weet je dat dat er wel gaat komen.
Ik hoop dan ook dat we vanavond nog het bericht krijgen dat we van Steijn verlost zijn.

5   6  
Vlag

@insider

Nog 1 uur 🕐

7   4  
Tip

Eens met @Otjes en @Ernie en de meeste mensen van de zwijgende meerderheid die niet opnieuw in dezelfde fout willen vervallen.

7   4  
Mika

K dacht dat om 20:55 iets bekend werd… niet dus….. thanks blanco dat we voor t weekend het duidelijk werd en anders zondag…

6   7  
Belgische Naccer

Is Steijn nog steeds BINNEN de poort?

En zo ja...Waarom?

en Manders?

Misschien het beste allebei de leasebak maar meteen inleveren en samen met de bus vertrekken naar Den Haag?

Dat lijkt me voor iedereen het beste.
De afkoopsom is op te halen in Turkije en in Italië.

3   4  
Lamington

En nu.?

5   2  
Scheppioni

Tis bijna net of de wereld vergaot of nie !? Maar gelukkig zal de wereld nooit vergaon zolang de liefde blijft bestaan .....💛🖤

10   4  
Chingblauw

En zoals gewoonlijk weer een l** verhaal.

10   4  
Pep

Blanco eruit.

5   11  
Otjes

De enige die het veld ruimt, is TL met z’n Prinsenbeekse kliek. Mark my words.

TON volg je gevoel en help NAC, en niet je vriendjes. Ga leuke speulerkes zoeken...

4   6  
Ouwe spionkop

Steijn oprotten.

5   3  
Tip

Het voor TL als voetballer een enorm respect. De beste NACer ooit. TL als trainer waren wij , waaronder bovengetekende, veel te kritisch. Onder Lok werd het alleen maar minder. Maar in deze ben ik het geheel eens met @Otjes.

7   4  
Badeend

De meest simpele en denigrerende reacties zijn die van de mensen die stellen dat het chagrijn bij "de kindjes" komt door een doelpunt in de laatste minuut tegen NEC.

Dan heb je echt geen idee waar je over praat. Steijn heeft ons het hele seizoen "getrakteerd" op afbraakvoetbal zonder enig idee erachter, met wekelijks onnavolgbare wisselingen en ook nog eens geen enkele korte of lange termijnvisie. Als trainer de zwakste schakel én hij past niet bij NAC. Als TD zo mogelijk nog slechter dan Jeffrey van As (daar moet je écht goed je best voor doen).

Dus nee, het was niet allemaal hosanna geweest als NAC per ongeluk had gescoord tegen NEC en was gepromoveerd. Natuurlijk was het feest geweest in Breda en natuurlijk is de Eredivisie belangrijk, maar Steijn was nog steeds exact dezelfde prutser zonder zelfkennis geweest en volgend seizoen zouden we wéér naar verschrikkelijk voetbal moeten kijken. Alleen dan zou het excuus zijn dat je in opbouw bent en moet overleven in de Ere. Van excuus naar excuus.

Nee, Steijn is ongeschikt.

8   0  
Chris W.M.

Volgens Nicolò Schira ( Italiaanse journalist) 137K volgers) is de kogel door de kerk; Sydney gaat voor 4 jaar tekenen bij Udinese.

5   5  
Gampel

Waarom minnetjes voor Badeend, hij heeft gewoon objectief gelijk. Achja, blindgangers en Fanboys zul je altijd houden.
Steijn eruit zou mooi zijn en dan op basis dat zijn manier van voetballen niet aansluit bij hetgeen we in Breda willen zien.

4   6  
Tip

Als we tegen NEC hadden gewonnen , wat best had gekund, dan was de stemming hier op de site wel degelijk hosanna geweest. En iemand die dan een terechte reactie had geschreven dat het een gelukkige promotie was kreeg dan fiks duimen omlaag. Nu is het 180 graden andersom. Mensen die terecht vraagtekens plaatsen bij opnieuw een ontslag van de trainer worden overtroffen door anti trainer reacties waarvan de meeste niet onderbouwd. Men roept elkaar gewoon na. De trainer opnieuw ontslaan gaat niets goeds opleveren. Het is juist destructief inplaats van opbouwend. Een kind kan zien dat TL zich voor de kar van de familie van Hooijdonk heeft laten spannen. Een geroutineerde TD zou daar nooit intrappen.

3   0  
Bas

De kritiekloze volgers van Steijn en Manders lukt het nog steeds niet om argumenten aan te dragen. Ze komen nog steeds niet verder dan hypothetsiche denkbeelden van anderen in wat-als scenario's. Terechte kritiek wordt vakkundig genegeerd. Begrijpen dat de zwijgende meerderheid niet zit te wachten op het laffe voetbal van afgelopen seizoen en het negeren van de jeugd ten faveure van vriendjes dat doen ze niet. Men wil niet dat de club verder wordt afgebroken. Als Steijn niet vertrekt dan mag de tribune oordelen tijdens de wedstrijden. Dat zal niet mild zijn.

Laad alle berichten na dit bericht in