Wij gaan niet opzij

Voorbeschouwing: Jong AZ-NAC Breda

Thiestemberg

Maandagavond speelt NAC in Almere tegen Jong AZ. Een ideale gelegenheid voor de spelers om zich te revancheren na de slechte partij thuis tegen Jong FC Utrecht. Waar iedereen rekening hield met een makkelijke overwinning kwam de ploeg niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

De NAC selectie

NAC is buiten het puntverlies ongehavend uit de strijd gekomen tegen Jong FC Utrecht. Wel zal de ploeg het nog wel moeten stellen zonder de langdurig geblesseerde Joshua Bohui en Huseyin Dogan. Mits er geen nieuwe blessures ontstaan bij de selectie zal NAC  naar alle waarschijnlijkheid in dezelfde opstelling starten als tegen Jong FC Utrecht. 

De Tegenstander

Vorig seizoen en afgelopen zomer hebben de beloften van AZ veel kwaliteit moeten inleveren. Stengs, Ouwejan, Wijndal, Boadu en Druijff stroomde (defintief) door naar het eerste elftal. Nu zal er dus met een relatief nieuw elftal een betere eindklassering neer moeten gaan zetten dan de teleurstellende achttiende plaats van vorig jaar. Jong AZ kent een wisselvallige seizoenstart in de vijf wedstrijden die het speelde verzamelde het vijf punten. Vooral de laatste wedstrijd zal een zure nasmaak hebben achtergelaten. Tegen Jong PSV stond de ploeg na elf minuten spelen al op 0-2 maar er werd alsnog met 3-2 verloren, in de absolute slotfase werd er tot overmaat van ramp ook nog een penalty gemist. De jonge Alkmaarders zullen dus net als NAC ook belust zijn op revanche.

Binnen de ploeg is Tijjani Reijnders een speler om in de gaten te houden, hij mocht dit seizoen al het debuut maken in het grote AZ en heeft al vaak laten zien op het KKD niveau beslissend te kunnen zijn. Peer Koopmeiners (inderdaad het broertje van Teun) kwam tot nu toe in alle duels in actie, ook hij maakt een solide indruk als controlerende middenvelder. 

Als de remise tegen Jong FC Utrecht de NAC-selectie nog niet heeft geleerd om wedstrijden tegen Jong-teams niet te lichtzinnig op te vatten kunnen er zeker problemen ontstaan tegen Jong AZ. De ploeg bezit over technisch vaardige spelers die goed zijn in de combinatie en makkelijk onder pressie uit voetballen. Natuurlijk is er een reden dat de ploeg pas vijf punten verzamelde. Net als veel andere jong-teams is de ploeg nog niet stabiel genoeg. Daar liggen voor NAC zeker kansen. Wat wel bleek tegen Jong FC Utrecht is dat NAC moeite heeft met door een gesloten defensie te voetballen zelfs in een tien tegen elf situatie werd er weinig gecreërd. Een vroeg doelpunt van de fris voetballende Alkmaarders moet dus voorkomen worden en dan is een overwinning zeker haalbaar.

Vermoedelijke opstelling NAC: Olij; Van Anholt, Riera, Monsalve; Noblejas; Verschueren, I. Ilic, El Allouchi; L. Ilic, Stokkers, Boussaïd

Bron:
B-Side Rats
24 Reacties
19   1  
Ojee

Ik weet niet, maar NAC is ook niet zo stabiel. Bovendien: het heet geen Jong NAC, maar veel bij ons zijn niet ouder dan hun collega's in de jong teams. Dus blij roepen dat we Jong AZ mogelijk kunnen pakken op hun instabiliteit is wat mij betreft een geelzwarte blinddoek voor je eigen ogen binden.

7   0  
Henkietenkie076

Hoop dat de spelers met een goed antwoord komen na de beschamdende pot van vrijdag. Hup NAC. Ik ga voor 0-2

5   1  
mmm

Gewoon winnen deze keer. Vanaf het begin AZ bij de strot pakken en eroverheen gaan. Succes!!!

14   8  
Becherovka

Ik snap niet dat er aan Stokkers vastgehouden wordt. Die fungeert niet als afmaker, niet als aanspeelpunt. Hij zal vast iets goeds doen op de trainingen, maar dit is niet de spits van een top-5 KKD club. Zelf zou ik opteren voor Filipovic in de spits, daar kwam het laatste halfuur meer dreiging van, dan van Stokkers.

10   2  
Buurman

“ iedereen hield rekening met een ruime overwinning “ ?? Tsja ...

10   1  
Buurman

“Filipovic ging meer dreiging vanuit” Niet moeilijk als de dreiging daarvoor zero was. Filipo maakt op 1 seizoen als hij alle wedstrijden in de basis staat geen vijf goals in de KKD in totaal vrees ik. Komt gewoon tekort. Ik hoop ongelijk te hebben. J AZ - NAC 0-1. Hoop ik.

1   0  
geelzwartwit

@buurman

2 supporters niet

*EDIT
revancheren na de slechte wedstrijden uit bij Volendam en thuis tegen Jong FC Utrecht.

6   0  
geelzwartwit

Ze zouden zich voor Jong Utrecht namelijk al op de slechte pot in Volendam revancheren..
Dus

3   4  
Pao

Is de wedstrijd live te zien?

2   0  
Schrikbarend

Pao nee de graafschap word uitgezonden

4   3  
Kopspion

Vermoedelijke opstelling gelijk aan afgelopen vrijdag...?
Mijn vertrouwen op een goed resultaat is al meteen weer weg !

2   1  
NB

Weet iemand wanneer Joshua Bohui weer kan beginnen met spelen?

Typisch geval van “bij gebrek aan beter”: Stokkers in de spits.

0-1is voldoende. Alles voor 3 punten!
Come on NAC!

19   1  
Ojee

Ik weet niet, maar NAC is ook niet zo stabiel. Bovendien: het heet geen Jong NAC, maar veel bij ons zijn niet ouder dan hun collega's in de jong teams. Dus blij roepen dat we Jong AZ mogelijk kunnen pakken op hun instabiliteit is wat mij betreft een geelzwarte blinddoek voor je eigen ogen binden.

5   0  
Buurman

Klopt geelzwartwit. Mooie nickname trouwens. NAC is geelzwart en vroeger witzwart. Wit shirt vond ik prachtig. Heb nooit begrepen waarom ze in de bekerfinale tegen NEC plots in het blauw speelde ? Maar de bekerwinst maakte alles goed.

3   1  
Thiestemberg (BSR)

@ojee

Ik zeg dat Jong AZ op instabiliteit te pakken is omdat ze regelmatig een voorsprong weggeven of tijdens een wedstrijd ver in niveau terugzakken. Daarmee wil ik niet zeggen dat NAC nou zo stabiel is maar daar liggen wel de kansen.

4   0  
Rechtsback

"Iedereen hield rekening met makkelijke overwinning ".
Oh Ja???
Nou ik niet in ieder geval.
Dus sowieso iedereen min 1.

4   1  
Ivo

Ik verwacht een andere opstelling, sowieso om wat frisheid in de ploeg te brengen.

Schouten ipv van Anholt is een inkopper, maar misschien krijgen Filipovich, Mashart en van der Gaag ook nog een kans.

Is Luca Ilic 100% fit? Hij kreeg in de blessuretijd een flinke aanslag te verwerken.

Ik vind Brood een beetje te conservatief, het moet echt anders. Zet iedereen maar eens goed op scherp.

2   0  
Barry

Dezelfde opstelling? Ik kan het me haast niet voorstellen. Van Anholt speelde echt dramatisch. Ivan Ilic speelde ook matig en heeft een reisweek in de benen. Ik verwacht el Allouchi naast Verschueren, Filipovic op links en Boussaid achter Stokkers.

2   1  
Bredafun

Of t wordt uitgezonden ...nee. Degene die op 1 staat wordt automatisch uitgezonden. Dus gewoon zorgen dat we de koppositie terug pakken. Dan kunnen we elke wedstrijd live zien.

4   0  
Schrikbarend

Is niet zo vrijdag worden we gewoon uitgezonden tegen excelsior wat we ook doen morgen

0   0  
M.H. te R.

Aanhaken of voorlopig afvallen.

2   0  
Van "taajlaand

Onderschatting van een tegenstander zou met dit NAC een schandalige instelling moeten zijn !

O.k. het seizoen is nog, maar we hebben behoudens de redelijk goede eerste helft tegen Helmond, nog geen grootse spelmomenten gezien.
Ik vind zelfs dat we tot nu toe erg matig voetbal gezien hebben, waarbij, en dat vind ik gevaarlijker, spelers, trainer, en (te) veel supporters al blij zijn dat ze (vele) kansen gezien hebben...
Tegen Cambuur zijn we énorm goed weg gekomen en Brood heeft mij ook nog niet overtuigd.
Houdt graag vast aan de 'vaste' elf, zoals ook eind vorig seizoen.

Maar hoop toch wél op een gord resultaaat vanavond, al is het maar voor het vertrouwen voor vrijdag.
Bij wederom puntverlies, zou het komende vrijdag wel eens een ouderweds pak rammel in het nadeel van ons kunnen worden, met een zéér gedreven Vloet.

Hoi Buurman,

Ik 'lees' de nick van geelzwartwit als onze clubkleuren 'van boven naar beneden'..., waarbij ik ook weer liever zwart zou toevoegen: de kleur van de schoenen.;-)

0   0  
Van "taajlaand

Seizoen is nog lang, gord is goed

6   3  
Ernie

Heb wat Eredivisie voetbal gezien dit weekend en voor is het volledig duidelijk dat we daar niks te zoeken hebben. Ik durf zelfs te beweren dat het voor een club als NAC beter is om voorlopig kkd te spelen!
Er is werkelijk niets in de organisatie dat Eredivisie waardig is.

2   0  
Hugo

Winst. Maakt niet uit hoe. Al is het in de laatste minuut met een luizige buitenspelgoal. Als je mee wil doen. MOET je winnen. HUP NAC

Laad alle berichten na dit bericht in