Wij gaan niet opzij

Voorbeschouwing: NAC - De Graafschap

Thiestemberg

Drie dagen na het gelijke spel in Eindhoven staat er maandagavond al weer een nieuwe wedstrijd op het programma, De Graafschap komt op bezoek. Op voorhand een lastige wedstrijd. Voor beide ploegen is deze wedstrijd zeer belangrijk om in het spoor van Cambuur te blijven. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden tussen de huidige nummers twee & drie.

De Tegenstander

Waar NAC vaak in de slotfase nog een resultaat boekt is dit bij De Graafschap iets anders. De ploeg van Snoei is dit seizoen nog ongeslagen. Ze speelden wel maar liefst vijf keer gelijk. Met name in de laatste weken is er zand in de motor gekomen bij de Superboeren, van de laatste vijf wedstrijden eindigde er vier in een gelijkspel. 

De ploeg zal echter wel content zijn met de terugkeer van Ralf Seuntjens. De spits traint weer volledig mee en kan wellicht zelfs al als basisspelers beginnen. De Bredase aanvaller is dit seizoen de MVP bij De Graafschap, hij was dit seizoen al direct betrokken bij acht goals (vier goals & vier assists). Naast Seuntjens is ook Hamdaoui een speler om in de gaten te houden, dit seizoen is hij vaak het creatieve brein in de Doetinchemse aanval. De laatste wedstrijden deelt hij deze rol met zomeraanwinst Branco van den Boomen , die dit seizoen veel indruk maakt en zelfs werd uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode. Fysieke middenvelder Javier Vet is ook een gewaardeerde kracht in de ploeg. Hij is met zijn loopvermogen en tomeloze inzet vaak een plaag voor zijn directe tegenstanders, dit seizoen meldt hij zich ook steeds vaker in de zestien van de tegenstander om daar gevaarlijk te worden. De Graafschap zal het wel zonder Toine van Huizen moeten stellen. De ervaren centrale verdediger haakte op de laatste training geblesseerd af. 

Vermoedelijke opstelling:  Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, Van den Boomen, Breinburg; Van Mieghem, Seuntjens (Thomassen) en Hamdaoui.

NAC

NAC kon tegen FC Eindhoven weer eens beschikken over Huseyin Dogan, de aanvallende middenvelder was een tijdje uit de roulatie door een blessure maar is nu weer terug. Het is wel nog de vraag of hij aan de aftrap zal staan of net als tegen FC Eindhoven als invaller zijn minuten krijgt. Voor de rest is NAC ongeschonden uit het gelijkspel in Eindhoven gekomen. Voor langdurig geblesseerde Monsalve en Bohui komt het treffen met De Graafschap te vroeg. Verschueren zal dus weer de aanvoerdersband dragen bij NAC.

Bron:
De Gelderlander, B-Side Rats
35 Reacties
43   3  
Wanny

Monsalve en Dogan zijn 2 belangrijke jongens, misschien zelfs wel de belangrijkste versterkingen van deze zomer. En die hebben we nog amper in actie gezien.

Dat we desondanks al zoveel punten hebben is dan nog niet zo slecht.

20   4  
RV

Het is ook geen geweldig team maar ze hebben op cruciale posities echt precies die spelers die nodig zijn in deze divisie. Seuntjens, van der Boomen en van Mieghem (in vorm echt een goede speler voor dit niveau) die maken gewoon heel veel doelpunten samen. Jongens die weten wat er nodig is voor dit niveau.

Onze topscorer na van Hooijdonk is El Allouchi (die echt te weinig brengt met alle respect en begint te solliciteren naar de bank) en die maakte twee goals in een eenvoudige wedstrijd tegen Helmond.

Ilic is de enige middenvelder (met Dogan) die een doelpunt kan maken. Die moet echt heel snel kort bij van Hooijdonk en Dogan komen te spelen in plaats van zelf de acties op de flank te maken.

Al met al een 50/50 wedstrijd morgen.
Ik kan er ook weinig van zeggen, het zou me niets verbazen als we morgen gewoon de drie punten pakken maar ook helemaal niet als we een keer een hele flinke optater krijgen, ik heb namelijk veel leuke dingen gezien (individuele acties, teamspirit) maar we creëren echt barweinig. Gaat ons potentieel promotie kosten, hopelijk kan de portemonnee in de winterstop nog getrokken worden voor één sterkhouder.

25   1  
Otjes

Dat Monsalve langdurig is geblesseerd, daar baal ik echt van

13   6  
Wvb

Ik gun seuntjes het beste... maar hoop dat hij morgen tijdens de warming up zn kuit weer voelt en daarom afhaakt.. want die gaat ons anders veeel pijn doen!

2   3  
Wvb

*Seuntjens

18   4  
Beest

Belangrijke wedstrijd. Laten we aub niet doen of de graafschap een wereldploeg heeft.


Moet het net als nac van de thuiswedstrijden hebben en zijn uit erg matig.

Bij winst staan we 6 punten los en 6 (7 met doelsaldo ) op Excelsior

18   3  
JN

@Beest

Maar laten we dan ook niet doen of wij een wereldploeg hebben. We gaan echt niet zomaar over de graafschap heen.

Bikkelen op het veld, want dat kunnen we zeker en schreeuwen vanaf de tribunes, dan hebben wij de iets betere papieren.

43   3  
Wanny

Monsalve en Dogan zijn 2 belangrijke jongens, misschien zelfs wel de belangrijkste versterkingen van deze zomer. En die hebben we nog amper in actie gezien.

Dat we desondanks al zoveel punten hebben is dan nog niet zo slecht.

2   4  
Scheppioni

NAC's eerste helft gaat doorslaggevend zijn, zoals de top 3 nu voetballen, dan gaat het morgen de eerste slag om plek 2 worden ! Ik ben er niet zeker van !!

17   3  
Breda

Laten we hopen dat Seuntjens net zo goed speelt als vorig jaar in Breda.

13   1  
Ad B uit Roosendaal

Morgen een lastige, maar zeer belangrijke wedstrijd.

T.o.h. is Cambuur de beste ploeg, maar mooi is dat NAC de 1e periodetitel op zak heeft.

NAC en De Graafschap zijn zowat even sterk, maar ik geef NAC de meeste kans op de overwinning morgen, in deze zes punten wedstrijd.

NAC moet nog groeien en dat zal wellicht gebeuren. Het is immers een team met jonge spelers en met een goede trainer. Ook een team met veel inzet!

Morgen op het puntje van mijn stoel in het stadion. Ik leef er naar toe!!

8   4  
Wolfmanjack

Seuntjens is niets waard zonder voorzetten. Maar met Mashart op links zie ik het somber in. Dekken op 3 meter. Heel slecht.

9   22  
Haafie

Het niveau van de keuken kampioen is zo laag dat zelf FC Dordrecht nog wel tweede kon worden in 2014. Of een tijdje terug jong Ajax kampioen.

Wil er mee zeggen, dat we weg getikt kunnen worden, maar ook kunnen winnen van de Graafschap. Dat we bijvoorbeeld van Jong Ajax met 3-0 kunnen winnen en van Almere uit weer verliezen.

Het stelt niks voor. Alleen vind ik wel dat dit Nac met allemaal 19 jarige echt niet de eredivisie aan kan, ik hoop dat mochten we promoveren (wat zeker kan), daarna ervaring haalt en wat meer met eigen jeugd doet ipv die huurlingen. Ik zelf ben daar niet zo van. Ik vind dat onze jonge spelers ook meer dan goed zijn. En juist nog meer met de club kunnen hebben. Sydney is daar een voorbeeld van, die brengt gewoon meer motivatie voor anderen om voor nac te vechten. Logiesch vind ik. Die city spelers stralen toch meer uit dat ze nac alleen leuk vinden om even een paar maanden voor te spelen. Wat heb je daar nou aan. Ja sorry, maar spelers die langer bij de club willen blijven heb je meer aan.

13   2  
Jan Bril

Als je die namen van de Graafschap bekijkt dan is NAC niet de favoriet. Maar wij hebben / zijn de twaalfde man. Hopelijk dinsdagmoren zo schor als een versleten Solex.

13   2  
Nacman

Seuntjes wie is seuntjes een doodgewone voetballer een ouwe lul die over zijn top is.
Al best wat wedstrijden van de graafschap op fox gezien .
Het probleem bij de graafschap is dat door veel oudere spelers ze na een uur spelen op zijn en ze nog geen tegenstander hebben gehad die daar van profiteert dus ik zeg opjagen die hap laat ze het snot voor hun ogen lopen de punten zijn van ons en blijven hier .
Laat de cambuur een periode pakken dan zakken die ook weg
FORZA NAC

3   18  
niksweerd

De Graafschap heb meer kwaliteit dan dit jong Nac, denk dat ervaring de doorslag gaat geven, Nac verliest met 1-3

0   17  
niksweerd

Nacman... seuntjes doet Nac de das om...

2   3  
Tinus076!

1 plek vrij op de bside voor de snelle beslissers kan er zelf helaas niet bij zijn vanavond!

8   3  
Los Pollos Hermanos

NAC gaat dit thuis gewoon winnen. Net zoals de Graafschap gewoon wint van NAC op de Vijverberg.

En de Graafschap betere voetballers? Hoe kun je dat zeggen? Bij NAC staat voor meer kapitaal op het veld dan bij de Graafschap hoor. Spelers van het kaliber illic hebben zij niet. Niemand in de KKD trouwens.

Tegen Eindhoven voorspelde ik 1-1. Maar vanavond gaat NAC gewoon winnen. Ik verwacht weinig problemen in eigen huis.

2-0

0   3  
niksweerd

lospalmos, Nac en De graafschap promoveren... wie anders?

2   18  
Vreven

Let op!!!!! Die ralf seuntjes gaat nac vanavond de das om doen, we moeten heel blij zijn dat we de periode titel al hebben want nac gaat het niet redden..... niet negatief bedoeld maar wel realistisch..... Ik zeg 1-3

1   10  
niksweerd

@vreven... jij hebt er kijk op.. en dan bedoel ik het oprecht.

6   2  
Gjoewie

Pollos > normaal respecteer ik je mening, maar volgens mij sla je de plank vandaag helemaal mis.
Bij NAC staat meer kapitaal op het veld dan bij de Graafschap? En dan noem je de broertjes Ilic? Die horen helemaal niet bij het kapitaal van NAC. Die moeten we na hun leaseperiode gewoon teruggeven aan hun rechtmatige eigenaren. Als ze al bijdroegen aan het kapitaal van NAC, dan heb je daarmee meteen meer dan helft al benoemd, daar kan ik je wel gelijk geven.
Bij De Graafschap lopen gasten die ik graag bij NAC had gezien. Van den Boomen lijkt me duidelijk, maar onderschat vooral Breinburg niet. Die zou het echt heel goed doen bij ons op het middenveld. Van Heertum en Van de Pavert zijn goede centrale verdedigers. Hamdaoui zou bij ons ook niet misstaan. Ik heb Jurjus ook al eens getipt als keeper voor NAC, maar kort daarna speelde hij een stel draken van wedstrijden voor Roda. Nu doet hij het fantastisch bij De Graafschap.
Bij de Graafschap zitten gasten die vorig jaar de eclatante 3-0 op de Vijverberg nog meemaakten. Dat was de reden waarom NAC direct degradeerde en De Graafschap weliswaar vergeefs het nog via de playoffs mocht proberen. Diezelfde gasten staan nu op en top gemotiveerd op het veld vanavond.
Ik denk dat NAC het erg moeilijk gaat krijgen tegen deze ploeg. Als we gelijkspelen staan we nog steeds eerste. Dus laat ik het daar maar op houden.

Haafie > Onze 19-jarigen niet goed genoeg voor de eredivisie? Volgend jaar zijn ze allemaal 20... 8-)

8   1  
sjef de gevulde koek

Kunnen we aub effe ophouden over Seuntjes goeie dag zeg.

5   6  
hoofdtribune

Het veldspel van Nac is eigenlijk al heel het seizoen niet goed, het middenveld is niet in balans.
Geen snelheid, geen dynamiek, veel balverlies.......
Ik zou toch eens overwegen om uit de basis te halen, Mounir en Ivan Ilic.
Ilic was mede debit aan de tegengoal van Eindhoven met dom balverlies..
Ik zou hiervoor graag eens vd Gaag een kans in de basis willen geven en Dogan ook nu
in de basis laten starten.

Hopelijk krijgen we dan meer grip op het middenveld en gaan we weer eens swingen en hopelijk eens beter veldspel en meer kansen...........
Ik hoop dat Brood ook inziet dat het middenveld ondermaats presteert al weken....en dus ingrijpt..

Hup Nac...

3   3  
Maarten

6 punten wedstrijd. NAC moet haar eigen echt gaan herpakken om de wedstrijd over de streep heen te trekken. Laten we hopen op een ommekeer. Voetballende is 't vaak ondermaats.

5   2  
Breda-Loyal

Jordan van der Gaag mss aankomende wedstrijd (roda uit ) eens de kans geven ?

Aangezien we een druk schema hebben kan je beter zoveel mogelijk krachten sparen voor de competitie dan de beker.

Die jongen zou met zijn intelligentie op het veld dat extra beetje structuur bij kunnen brengen zodat we een wedstrijd eerder naar ons toe weten te trekken.

Ik verplicht Ruud en staf niet om dat te doen , maar ik hoop dat hij ook ziet dat wij alle jongens in onze selectie nodig hebben en die tot de volle potentie moeten benutten.

1   1  
Joop

Zoals ik eerder heb gezegd bij ons verliezen wij vaak de bal op het middenveld en voorin en daardoor verwacht ik een gelijk spel of een kleine nederlaag en misschien zou schouten die bij Ajax als buiten speler was als middenvelder of buitenspeler ingezet kunnen worden

11   1  
Geel/Zwart

Niets ten nadele van al het vrijwillige werk wat hier dagelijks in wordt gestoken. Maar er werd een tijdje geleden gezegd dat velen BSR gebruiken als opstapje naar het echte werk, bv in journalistiek. Er staan de laatste tijd enorm veel spelfouten in de artikelen.

Nu ook weer d/t fouten.
En verwar ‘is’ niet met ‘eens’. Vooral dat laatste staat echt amateuristisch. Niet vervelend bedoeld, lees het als goedbedoelde feedback

2   2  
Haafie

Nou... dat zijn aardig wat duimpje omlaag voor mijn vorige reactie, zal het wat positiever brengen haha.

Nac gaat dit waarschijnlijk winnen. Ondanks dat ik niet lyrisch ben over een selectie met veel 19 jarige. Ik zou gewoon graag nog meer ervaring op het veld willen zien. Niet zoals nu, dat alles leunt op huurlingen en jonge spelers. Daar ga je het niet mee redden ben ik bang. Zowel 1e, 2e plaats kkd als de eredivisie.

0   0  
Habe

Mijn neefje gaat vanavond op een los kaartje naar NAC. Iemand enig idee hoe hij dan aan een biertje kan komen???

0   0  
Theoden King

Dit wordt een hele spannende. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar ga het proberen te volgen. Seuntjens vs Van Hooijdonk. Erg gaaf en als we winnen doen we natuurlijk goede zaken.

NAC is thuis heel moeilijk te verslaan, terwijl De Graafschap als enige ploeg nog geen wedstrijd heeft verloren.

Come on NAC!

0   0  
Toontje

Na vanavond weten we meer....hopelijk in positieve zin. Maar het zal heel moeilijk zijn want we krijgen niet veel kansen. Die moet je zien te krijgen.

1   0  
Los Pollos Hermanos

@gjoewie

Je hebt natuurlijk gelijk als je stelt dat het geen daadwerkelijk kapitaal betreft. Laat daar geen misverstand over bestaan. Belangrijkste is echter dat de opmerkingen over het betere spelersmateriaal van de Graafschap nergens op slaan. NAC heeft veel beter materiaal.

Natuurlijk is NAC geen Barcelona. Het is geen wereldploeg, maar het is allemaal helemaal niks. Het verschil zit hem met name in de uitwedstrijden. Daar win je de titel. Iedere uitwedstrijd is voor iedere ploeg moeilijk. En laat NAC nou net de ploeg zijn waar de tegenstanders het minst graag naartoe gaan. NAC is thuis gewoon favoriet. Dat zijn ze iedere wedstrijd in de KKD. De Graafschap is thuis ook tegen iedereen favoriet. Voor Cambuur geldt hetzelfde.

Ik heb de Graafschap nu een paar keer zien voetballen en het is gewoon een hele matige ploeg. NAC is een klasse beter. Ook niet goed, maar beter dan de Graafschap. Zoals je weet ben ik vaak kritisch, maar ook ere wie ere toekomt. Ik zie dit NAC als zware favoriet tegen een matig de Graafschap.

2-0. Maar kan ook meer worden. Let u maar eens op. Tot straks!

2   3  
Koen

Spurs had een liedje gemaakt dat zo ging: wake me up, before you go go. Wo needs Bale when you got Sissoko

Kunnen we vanavond deze versie voor Van Hooijdonk zingen tijdens de wedstrijd:
Ring the bell, before you bonk bonk. Who needs Messi when you got Van Hooijdonk

0   0  
Pietje Saaman

@ gjoewie

Kleine correctie. Als NAC gelijk speelt vanavond staat NAC niet bovenaan hoor. Verschil met Cambuur is 2 punten

Laad alle berichten na dit bericht in