Wij gaan niet opzij

Ex-NAC: Vreven: "ik zal tot de laatste dag dat ik leef mijzelf zijn"

DeWeesJr

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Er is sinds kort een biografie over Stijn Vreven. Veronica Inside sprak met de trainer op de Grote Markt in ons eigen Breda.

De plek is en blijft speciaal voor Vreven. In 2017 promoveerde de coach met NAC naar de Eredivisie. Na een mooi feest op P5 wachtte een forse toegift op de Grote Markt. "Het geeft een warm gevoel om hier weer terug te zijn." 

Op het terras vertelt Vreven onder andere over zijn tijd bij Utrecht. Eén NAC-moment komt in het interview nadrukkelijk naar voren. Op 3 maart 2018 wordt Vreven binnen vijf minuten naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. De trainer vond dat zijn ploeg werd benadeeld nadat Sadiq onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Nijhuis vond dat Vreven te ´agressief´ reageerde en stuurde de trainer naar de tribune. 

Voor Vreven was dat een pijnlijk moment. "Het klinkt heel banaal, maar dat moment heeft mij echt pijn gedaan." Het zat de trainer vooral dwars dat de scheidsrechter eerder dat jaar nog tegen Vreven had gezegd hem nooit naar de tribune te sturen. "Die onrechtvaardigheid doet mij pijn."

"Ik hou van eerlijkheid en door mijn eerlijkheid mis ik ook kansen, werk gerelateerde kansen. Maar ik zal tot de laatste dag dat ik leef mijzelf zijn."

Bron:
B-Side Rats, Veronica Inside
Vorig bericht
BSR interviewt: Huseyin Dogan 24 reacties
Volgend bericht
Wout Neelen tekent eerste profcontract 16 reacties
6 Reacties
79   0  
HarmeNAC

Ik houd van Stijn. Die puurheid kom je maar zelden tegen.

61   4  
Molenschot Loco

Blijf het een perfecte trainer vinden die het Maximale heeft uitgehaald in de tijd dat hij trainer was...gepromoveerd en handhaving!!!

79   0  
HarmeNAC

Ik houd van Stijn. Die puurheid kom je maar zelden tegen.

8   0  
Dirk

Mooi boek, in 2 dagen uitgelezen. Wat een verschil tussen trainer Vreven en de mens Vreven.

24   2  
The Cosmic Gate

Verven is en blijft een held voor me !

20   1  
Nacfem

Ik zag hem woensdag zitten op het terras, normaal vraag ik nooit of ik met iemand op de foto mag. Vind dat iedereen recht heeft op rust in privacy in z'n privéleven.
Maar na 3 x er voorbij te hebben gelopen toch maar gevraagd of ik met het op de foto mocht (met afstand uiteraard). Juist omdat hij voor mij alles wat Nac betekent in zich heeft, passie, echtheid, emotie, de wil om te winnen en daarbij soms ondoordachte acties. Hij heeft met al zijn energie en acties, het team beter laten presteren.
En mij tot tranen toe geroerd op het moment van promotie. Toen ik dat tegen hem zei reageerde hij een beetje verlegen, wat ik hem vind sieren. Geen phoeha en bravoure zoals je nog wel in de voetballerij ziet.

Ik vind hem oprecht een toffe vent

9   0  
Van "taajlaand

Hoi NACFEM,

En ik vind jaloezie eigenlijk iets 'verschikkelijks', maar ben nu zelf een 'beetje jaloers' op jou...;-)

Als ik ooit nog met een NAC speler of trainer op de foto had gewild en had kunnen gaan was dat voor mij ook Stijn geweest.

Heerlijke oprechte vent!
Zal ik altijd de beste herhinneringen aan blijven bewaren, en was net als jou tot tranen toe geroerd na zijn ére ronde tegen H-veen.

Knap om te zien en horen dat iemand met zo veel passie en gemeende emotie in de moderne voetballerij kan werken.
En dat terwijl eerlijkheid ver te zoeken is, en meelopers in deze door geld verrote wereld eerder norm dan uitzondering zijn.....

Tekenend voor de persson Vreven!

Laad alle berichten na dit bericht in