Wij gaan niet opzij

Vrolijk en Amerikanen dienen nieuw plan in bij RvC

Das Phantom

Karel Vrolijk en de Amerikaanse investeringsmaatschappij hebben een nieuw plan ingediend bij de RvC, Stichting NOAD en Crossminds. Dat meldt BN DeStem en wordt ook door meerdere bronnen aan B-Side Rats bevestigd.

De krant weet te melden dat het om een vijfpuntenplan gaat en er een ambitieniveau is opgesteld voor de komende vijf jaar. Daarin zou de opzet van de organisatie worden doorgenomen, wordt de technische visie uiteen gezet en wordt alles financieel onderbouwd. 

Vrolijk zou 25 procent van de aandelen in handen krijgen de Amerikanen de overige 75 procent. De nieuwe eignaren zouden dan gezamelijk, nadat de prijs voor de aandelen al is betaald, een bedrag van 20 miljoen euro kunnen inleggen de komende vijf jaar. 

De bal ligt nu weer bij de RvC, die de plannen door moeten nemen en een akkoord moeten geven over het geheel. Stichting NOAD zou volgens de krant de eerdere plannen van Vrolijk al hebben goedgekeurd, maar het is niet bekend hoe zij er nu in staan. De kleine aandeelhouders zouden voorstander zijn van de deal met Vrolijk en de Amerikanen. 

Sport Republic 

De andere partij die nog in de race zou zijn in Sports Republic. Volgens BN DeStem heeft algemeen directeur Mattijs Manders die partij aangeboden bij Wim van Aalst, een van de drie grootaandeelhouders. Dat heeft Manders volgens de krant zelf bevestigd. Van Aalst zou een minderheidsbelang krijgen in de club als Sports Republic de club overneemt. 

 

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
22 Reacties
122   11  
nacboz

Manders moet zich nergens mee bemoeien en zo gauw mogelijk wegwezen. Hoop dat dit plan een doorbraak betekent en dat er gauw gas gegeven kan worden, anders is volgend seizoen ook al naar de vaantjes. Hup NAC!

6   11  
Kipiani

Manders.

122   11  
nacboz

Manders moet zich nergens mee bemoeien en zo gauw mogelijk wegwezen. Hoop dat dit plan een doorbraak betekent en dat er gauw gas gegeven kan worden, anders is volgend seizoen ook al naar de vaantjes. Hup NAC!

74   10  
Sjak

Als Sport Republic het wordt en Manders blijft zitten en van Aalst blijft aan de touwtjes trekken dan is het toch echt tijd voor een echte opstand. De sloopkogels van ons NAC. Dat gaat toch niemand pikken!
Van Aalst de putain van NAC!

34   7  
fvf6

Ik heb wel vertrouwen In Vrolijk samen met de Amerikanen . Maar zeker niet in de Servier die door Manders is aan gedragen met van Aalst als aandeelhouder . Ik hoop dat de verkoop nu in een stroomversnelling komt , zodat men snel een t.d. kan aanstellen die voor het volgende seizoen een goede selectie kan samenstellen waar toekomst in zit . Ik hoop dat een nieuw NAC de aantrekking heeft voor goede spelers die weer graag bij NAC willen spelen . En we weer mogen dromen van een ere - divisie waardig elftal

17   1  
Nonkel Frans

Niet te geloven dit. Bel Crossminds eens voor de sappige verhalen zou ik zeggen. Maar ja daar hebben we nu niks aan.

Hopelijk is nu het spelersfonds met de van Aalst bemoeienis van de baan?
En de naam van de amerikaanse partij is nog geheim?

41   5  
Das Phantom (BSR)

Volgens mij zijn er nog twee (eigenlijk drie) serieuze opties om uit deze situatie te komen: Vrolijk & De Amerikanen, Sports Republic & Van Aalst of faillissement als er niks gebeurd.

1. Vrolijk en de Amerikanen

Ik vind het moeilijk om voor een investeringsmaatschappij te kiezen, maar het feit dat zij samen willen optrekken met Vrolijk zegt wel iets voor mij. Twee partijen zijn over hun eigen plan heen gestapt om de krachten te bundelen. Als zij het worden moeten ze extreem zorgvuldig omgaan met het fragiele hoopje club dat ze in handen krijgen, mensen die weten hoe de club in elkaar steekt aanstellen op de juiste positie en heel hard werken om de supporters te overtuigen van het feit dat zij de juiste keuze zijn geweest. Voor mij de beste optie op dit moment, omdat er gehandeld moet worden willen we niet verder afglijden in het ravijn.

2. Sports Republic

Deze partij is, volgens DeStem en Manders zelf, aangedragen door Mattijs Manders. Daarnaast zou Van Aalst in deze constructie betrokken blijven en een minderheidsbelang krijgen.

Ik zal beginnen met te zeggen dat het tof is dat Wim en kameraden de club hebben geholpen de afgelopen jaren en er geld in hebben gestoken. Bedankt. Maar iemand die de supporters keer op keer wegzet als totale randdebielen en een kwalijke rol heeft gespeeld in het overnameproces, wil ik niet meer bij mijn club hebben. Mag iedereen van vinden wat hij of zij wil, maar voor mij is het nu wel een keer klaar. Dat geluid hoor ik veel om mij heen en ik hoop dat ze ook de burelen van de RvC bereiken.

Daarnaast voel ik er niks voor om in het zelfde bedrijf als Southampton te worden opgenomen en een satellietclub te worden voor de grote broer aan de overkant van de plas.

3. Faillissement
Vrolijk en de Amerikanen mogen het niet worden, de RvC stemt niet in met plannen van SR+Van Aalst en we zijn terug bij af. Het geld raakt op en de huidige aandeelhouders vinden het wel mooi geweest en pakken liever hun verlies.

Slechts een mening van één supporter. Voel je vrij er anders over te denken. Ik wil graag weer vooruit kunnen kijken en zonder stress in mijn achterhoofd van de overname kunnen genieten van wedstrijden zoals gisteren. Want daar moet hem om gaan bij onze club.

Fijn weekend.

8   21  
steven73

@ Das phantom , optie 4 , CITY

want wie is deze amerikaan, en is dit dezelfde partij als eerst?
Wie zitten er nog meer in dit Amerikaanse bedrijf, hoe oud is dit bedrijf ? Veel te veel rook gordijnen rond deze partij

12   13  
Oldskool

Natuurlijk neig ik ook naar Vrolijk/Amerikanen maar die stonden eerst tegenover elkaar en toen had ook iedereen zijn mening klaar.

Zonder de plannen te kennen is het niet te beoordelen. NAC komt er in ieder geval sterker uit dat plan Vrolijk niet door is gegaan. Want daar was sprake van 1,5 mln pj en je zit nu al op 4mln.

Verder is de rol van Van Aalst voor iedereen duidelijk, maar voor mij totaal niet. Waar het op lijkt is dat hij zijn geld op wat voor manier dan ook, in de club wil laten. Snap de woede niet zo goed.

26   4  
Das Phantom (BSR)

@Oldskool

Die woede of boosheid zit hem in het feit hoe hij over supporters praat en zich gedraagt in dit proces. Dat is gewoon extreem kwalijk en ik wil dat niet meer zien bij mijn club. Mag je uiteraard anders over denken.

13   10  
Die ne gast

Ik wilde de Sports Republic niet meteen afschieten (zelfs als Van Aalst op de achtergond op betrokken blijft), maar als Manders die partij heeft aangedragen dan is het per definitie een ‘no go’.

20 miljoen in 5 jaar (als het waar is), daarvan gaat 1,5 mln tot 2 mln naar het exploitatietekort zolang we KKD spelen. Nog wat extra geld om de jeugdopleiding in stand te houden en door te ontwikkelen.
Hou je over 1,5 mln per jaar over. Als dat toegevoegd kan worden aan het normale spelersbudget dan heb je komende vijf jaar een spelersbudget van 3 tot 3,5 mln per jaar. Daar moet je ergens in die vijf jaar toch mee kunnen promoveren? ;-)

We weten niks van de Amerikanen en Vrolijk is tot nu toe een opportunist eerste klas gebleken, dus hoop op stabiel beleid heb ik niet, maar liever de duidelijkheid over het eigenaarschap en zicht op (extra) spelersbudget voor de selectie van komend seizoen dan blijven aanmodderen met het overnameproces zoals het tot nu toe gegaan is.

12   19  
Otjes

Er wordt zoveel onzin gepraat, overal.

Ook over Manders, die overigens helemaal niks beslist in dit proces.

We gaan voor geld en onmiddellijke voetbal kennis/ netwerk.

Dan blijven er 2 partijen over, niet de Amerikanen en Vrolijk dus.

10   6  
SjorsNac

Ik ben al bijna zover dat ik zeg dat het me niet meer uitmaakt. Maar zie het toch niet zitten om een opleidingsclub voor southhampton te worden. We waren dat ook wel voor city maar toen ging om een beperkt aantal spelers.

Neig nu toch naar de combinatie vrolijk en amerikanen ondanks dat je er eigenlijk niks van afweet, die luchtfietserij van vrolijk ben ik nog niet vergeten overigens.

12   10  
Tommie

Ja daar heeft NAC nu behoefte aan. Een lokale bouwer met grootheidswaan in combi met Amerikanen die geen ervaring hebben in het voetbal en blijkbaar net als Vrolijk beperkte middelen.

13   8  
Spin

3 maal is scheepsrecht, oh nee dit is alweer de 4de poging waar die luchtfietser Vrolijk bij betrokken is. Niet heel geloofwaardig meer.

20   10  
Henri

Ik vind het proces waarbij mensen hun keuzes bepalen altijd wel fascinerend. Toen de Amerikanen het eerste recht tot koop hadden, las ik op dit forum meer dan eens dat NAC nooit overgenomen mocht worden door een investeringsmaatschappij. Die wilden er tenslotte vroeg of laat altijd geld aan verdienen en de kans dat de club zou worden uitgekleed is ook meerdere malen genoemd. Wat moeten wij met die Yankees?
Dan komt er ineens een samenwerking tussen Vrolijk en die Amerikanen. Vrolijk, de man die zichzelf wel heel erg graag met NAC wil profileren, lees geld verdienen middels de bouw van een nieuw stadion. Vrolijk de man die het eerst alleen probeerde, toen met Ons NAC samen met de supporters en sponsoren, toen dat niet lukte maakte hij in het geniep een deal met Van Aalst. Wat wil Vrolijk nu eigenlijk samenwerken met een collectief van supporters of met een uitgekotste aandeelhouder. Hier blijkt uit dat de man niet erg principieel is en met alle winden mee waait, als er voor hem maar een voordeel in zit.
Dan komt Sport Republic ineens met Van Aalst in het spel. De door velen uitgekotste groot aandeelhouder wil toch bij NAC betrokken blijven via dit sport investeringsbedrijf.
In dit geheel streep ik Vrolijk en Van Aalst tegen elkaar weg. Beide mensen die erg wispelturig zijn, vandaag dit en morgen dat en indien mogelijk machtspolitiek hanterend.
Dan gaat het in grote lijnen om de hoofdaandeelhouder. Een Investeringsfonds dat wel in een Amerikaanse sport actief is, maar we weten allemaal dat honkbal of American football geen soccer is. We weten allemaal dat dat de Amerikaanse sportcultuur grote verschillen kenmerkt met de Europese /Nederlandse sportcultuur. Dit is ook van toepassing op de wijze van zakendoen in het algemeen.
We weten ook dat veel goede investeerders kapot zijn gegaan aan investeringen in de voetbalwereld. Het begon in de jaren 60 al bij Xerxes DHC met o.a. speler Van Hanegem en met Dé Stoop zijn Starlift bij DWS/FC Amsterdam. Ook de samenwerking tussen miljardair Melchior en MVV werd een mislukking en zo zijn er nog vele voorbeelden te noemen uit heden en verleden. Conclusie een succesvolle ondernemer is niet per definitie een goede eigenaar van een voetbalbedrijf. Daarvoor heb je mensen nodig met bewezen ervaring in de zakelijke/marketing tak en de voetbaltechnische tak. Mooi voorbeeld vind ik de benoeming van Graeme Rutjes tot TD bij NAC. Insiders in de voetbalwereld gaven al meteen aan dat deze samenwerking gedoemd was te mislukken omdat Rutjes te lang uit de voetbalwereld was en geen actueel netwerk meer had. En inderdaad binnen het jaar was het bekeken met Graem, wat overigens waarschijnlijk met zijn economische achtergrond als Drs. wel een goede AD had kunnen zijn.
Voor mij is het duidelijk dat wil NAC op een succesvol spoor worden gezet dit alleen kan slagen met een partij die bewezen ervaring heeft in de voetbalwereld. Alle andere mogelijkheden is weer een grote gok. Temeer als ik lees dat die Amerikanen door gebrek aan voetbalnetwerk in Europa/Nederland gebruik gaan maken van het netwerk van Vrolijk, dan weten we meteen dat Goetzee en wie zal het zeggen Smulders weer hun rentree gaan maken en dat er in commerciële en de communicatie afdelingen niet veel zal veranderen. Veel zal bij het oude ons kent ons netwerk blijven.
Een extra voordeel van Sport Republic vind ik dat de eigenaar zijn geld heeft verdiend in de de tv en entertainment wereld. En lees ik hier niet vaak dat supporters vragen om streams van wedstrijden. Daar moet voor club en supporters best het een en ander mogelijk zijn. Op De Rat las ik nog dat er eventueel nog een derde veel grotere partij een rol kan gaan spelen. ook een partij met een bewezen trackrecord in de voetbalwereld. Vind ik ook best en dan eventueel zonder Vrolijk en Van Aalst. Hoe mooi zou dat zijn? Maar mijn belangrijkste wens als supporter is en blijft de overname door een bedrijf met achtergrond, resultaten en netwerk in de Europese voetbalwereld. Want NAC moet van de grond af aan helemaal opnieuw worden opgebouwd. Dat zal geen kleinigheid zijn en dat slaagt alleen met veel kennis, kunde, ervaring en geld bij de nieuwe beleidsbepalers.

5   5  
Geelzwartwit

Wie dan ook... Dat ze eens opschieten

10   2  
To The bone

Buiten dat het een investeringsmaatschappij is en ze geen ervaring hebben in het voetbal weten we niks van die Amerikanen.
Deze beperkte info is niet echt hoopgevend voor een club die toe is aan rust, structuur, een langjarige kapitaalbron en een lange termijn visie.
De combi met een ongeleid projectiel als Karel Vrolijk maakt m’n gevoel er ook niet bepaald beter op.
De situatie is klote nu en daardoor neig je erna om zo snel mogelijk duidelijkheid te willen, echter is dit een punt in onze geschiedenis welke komend decennia en misschien nog wel langer z’n uitwerking zal hebben. Daarom heb ik liever dat ze nu wat meer tijd pakken om alles goed te bekijken, toetsen, doorrekenen etc. i.p.v. te snel beslissen en de verkeerde keus maken.
Want dat een voetbalclub die te koop staat een hoop dromers aantrekt is inmiddels wel duidelijk.

4   2  
Henri

Overigens kan in mijn ogen de overname nog een hele tijd gaan duren. Want de RvC heeft aangegeven te willen gaan kiezen uit de beste van meerdere opties. Alleen het plan van de Amerikanen en Vrolijk is nu binnen want Vrolijk wil gebruik maken van zijn exclusiviteitsrecht. Maar als het tweede en wellicht een derde plan binnen zijn is zijn termijn van afgelopen donderdag middernacht volgens mij verstreken. Bovendien mogen volgens mij sinds vrijdag alle aandeelhouders hun eigen aandelen te koop aanbieden. Er was al bekend dat diverse aandeelhouders eigenlijk niet akkoord gingen met een verlies van 50%, maar toch voor de collectiviteit gingen. Nu kunnen ze weer vragen aan de kandidaat kopers wat ze willen. Daar komt bij dat het maar zeer de vraag is of Van Aalst daadwerkelijk wil verkopen aan een andere combinatie dan waar hijzelf bij betrokken is. En dit kan dus ook door andere partijen gespeeld gaan worden. Dus dat de verkoop totaal vast gaat lopen doordat partijen gewoon meer geld willen zien of het anderen niet gunnen is in mijn ogen zeer reëel. We zullen zien wie en wat het gaat worden, maar het kan best nog wel eens even gaan duren.

4   6  
Henri

Sporting Director Michael Edwards gaat deze zomer Liverpool verlaten. Het zal toch niet dat.......?

4   3  
Nonkel Frans

@dasPhantom bij het scenario faiilissement kennen we nog een variant. En dat is het fegevwn dat zoals bij meerdere clubs in Europa is gebeurd, op zo 'n moment supporterscollectieven opstaan. Zet die er dus nog maar bij.
We zitten nu weer in de put en dat is niet de eerste keer. Pas op voor deze waan van de dag. Aan welke externe partij je je nu ook over levert, er komt weer een moment over 5 of 10 jaar dat deze afhankelijkheid je kan nekken.

Daarom zou ik het verstandig vinden als onsnac ondertussen verder bouwt aan de organisatie van supportereigendom en any time klaarstaat als de kans zich voordoet om serieuze ( mede) aandeelhouder te worden.
Want wie neemt straks de aandelen van Vrolijk over als hij omvalt? De amerikanen 100 % eigenaar? En wat als die gasten niet bevallen? Nou dan weten we het wel; zet de grijsgedraaide grammofoonplaat op dit forum maar weer aan.

De supporters zijn hoe je het went of keert de eerst aangewezen (mede) eigenaren van de club. We hoeven ons toch niet steeds over te leveren en als makke schapen toe te zien waar vreemde profiteurs mee aankomen?
Het idee van onsnac was goed en bij meerdere clubs bewezen te werken. Niet inkakken nu - regeren is vooruitzien!.

6   7  
Sjonnie

Ik denk dat we bij NAC het zelfde moeten doen als de supporters bij Roda JC van enkele jaren terug.
Bij de eerst volgende thuiswedstrijd (J. Ajax) de mensen bij hun kraag pakken en uit het stadion sleuren die ons NAC helemaal naar de klote laten gaan.
En een stadionverbod voor het leven geven.

1   1  
Belgische Naccer

Manders en Steijn zouden zelf al het geld dat ze aan NAC onttrokken hebben, moeten terugbetalen en daarbij zouden ze aansprakelijk gesteld moeten worden voor het miljoenenverlies waar ze NAC in hebben gestort door wanbeleid.

Het bewijs is gisteren maar weer eens geleverd. Als je alle spelers van Steijn en Manders van het veld haalt, en je stelt wel gewoon de jeugd op (wat Steijn nog nooit heeft gedaan), dan win je gewoon met fris aanvallend voetbal. Zoals we NAC willen zien spelen! En zoals ze onder Steijn nog nooit hebben gespeeld!

En dan roept die Steijn weer in de krant dat hij Sparta er wel weer bovenop krijgt met wat ervaren spelers en het doorstromen van eigen jeugd. Flikker toch op man. Hij heeft nog nooit een jeugdspeler opgesteld, laat staan beter gemaakt. Flapdrol.

Dus gooi al die rommel van Steijn en Manders maar eens buiten! De Ligeons, Marias, Antonias, Malone's, Ruttens, Bilates en noem ze allemaal maar op. Heeft een fortuin gekost, en zijn geen van allen beter dan wat er in de jeugd loopt.

Het is een schande! En dan zal Manders ook nog een partij aandragen waar NAC beter van wordt? Ja, die zal hem zeker uitkopen...en kan hij net als Steijn met een paar ton de deur uitlopen zonder ooit iets te hebben toegevoegd.

Het is hopen op betere tijden, en vooral op voetbal-intellect in de leiding. Er loopt talent zat bij NAC, maar je moet ze wel opstellen!

Laad alle berichten na dit bericht in