Overal waar we komen

Halve liters drinken loont

Da Pope

Vanavond heeft het gesprek van het jaar plaats gevonden tussen de Clubraad en NHG. Er stond veel op het spel na alle speculaties over de bierprijs van dit seizoen in het Rat Verlegh Stadion. Het hoge woord is er inmiddels uit: Warme chocomel blijft slechts € 2,50!

Zoals iedereen eigenlijk diep van binnen wel verwachtte, gaat de prijs van een 0,25 liter biertje zoals eerder werd aangekondigd 'gewoon' naar € 2,70.  Berichten dat een halve liter slechts € 5,00 zou worden waren te voorbarig. 'Een grote bier' krijgt de prijs van € 5,20. De slimme rekenaars onder ons weten wat dit betekent; het drinken van halve liters loont vanaf morgen, maar je bent alsnog duurder uit. 

Warme chocomel, koffie en thee blijven € 2,50. NHG heeft de Clubraad weten te overtuigen van het feit dat de prijsverhoging écht écht noodzakelijk is. Reden zou zijn dat de afgelopen jaren de lonen, inkoop en overige kosten omhoog zijn gegaan. NHG heeft eerder nagelaten om deze prijsverhogingen direct door te berekenen in de consumptieprijs voor supporters. Waarom bier dan al die tijd al zo belachelijk duur was, verklaart NHG niet.  

NHG geeft tevens een garantie af de komende twee jaar geen prijzen te zullen verhogen van consumpties. Iedereen snapt dat de prijzen daarna weer vrolijk stijgen en dat NHG zichzelf tegen die tijd weer op de borst klopt. De Clubraad heeft de afspraak met NHG dat er voor het verstrijken van die periode een nieuwe afspraak gemaakt zal worden om verrassingen als dit jaar te voorkomen. Dit zal in praktijk vermoedelijk betekenen, dat de CR ietsjes eerder geïnformeerd wordt en de prijzen vervolgens net zo goed stijgen. 

Onze vrienden van de Breda Loco's hebben in gesprek met NHG er op aangedrongen dat zij naast hun gebruikelijke sponsoractiviteiten de club een financiële bijdrage zullen geven. 

Op de Facebookpagina van de Clubraad sluiten zij het bericht af met: "Zowel NHG als de Clubraad zijn blij dat ze de in eerste instantie verhitte discussie hebben weten te draaien naar een constructief gesprek, waarbij deze uitkomst voor beide partijen het hoogst haalbare is." Een cynicus zal stellen dat NHG simpelweg gezegd heeft: "Jullie kunnen hoog of laag springen, maar dit zijn de prijzen. Wij interesseren ons eigenlijk niet voor een lullig supportersopstandje." De supporters merken bij de tap vanavond in ieder geval geen zak van de constructieve aard van het gesprek, wanneer ze moeten afrekenen.

Overigens benieuwd of NAC nog iets van zich laat horen. Heeft de club eigenlijk moeilijk gedaan, toen NHG de prijsverhoging aankondigde?

Bron:
B-Side Rats, Clubraad
Terug naar overzicht
115 Reacties
117    
Henk

Sigaar uit eigen doos. Halve liter is geen halve liter vol met bier. NHG lacht zich rot. Beetje geblaas maar het wordt weer gepikt. Dikke extra marge voor hun die het monopoly hebben. Schandalig, slechte partij met name het eten. NHG pakt een dikke vette extra winst. En wij? Zitten met dat klotte Amstel en opgewarmde frikandellen. Bourgondisch??? Nee, uitmelkerij !

-9    
F8Hipster (BSR)

We drinken ons rijk vanaf morgen.... (met halve liters dan)

0    
benn076 (BSR)

Nog even een alternatief verzinnen op dat reservebiertje onder je stoel, maar ach, zo'n halve liter heeft ook wel wat.

28    
Hoge Vucht

Prima dat ze hier het gesprek met NHG over zijn aangegaan. Als de club Raad en de locos overtuigd zijn van de argumenten tijdens het geesprek, vertouw ik er op dat het goede argumenten geweest zijn. Vraag blijft wel beetje hangen waarom het bij NAC zoveel duurder moet zijn dan bij andere clubs, maargoed.

Zin in morgen!

5    
Breda

Volgens mij is het 0,25l

35    
Voorwaarts

Kan er bij mij niet in dat bier in breda inkopen zo veel duurder is dan in heel het land. Dan zou je ook relatief veel hogere prijzen zien in de rest van de stad.

Het is dus zeer waarschijnlijk geldgraaien. Bij NAC veel vraag en NHG heeft een monopoly. Voor degene onder ons die dit over 20 wedstrijden niet kan betalen dus minder afnemen of indrinken.

Handig joh, precies de sfeer die in niet bij NAC wil hebben. Gewoon ongeforceerd een drankje kunnen doen, geen overdreven indrinken of jezelf scheef betalen.

33    
Maarten

Tja, iets met kluitje in het riet. Prijzen zijn zodanig uitgekiend dat je altijd onhandig uitkomt met je pas. Ook een verkapte inkomstenbron. En waarom kunnen ze in andere stadions wel goedkoper bier tappen? Van te voren maar inslaan bij Stada om voor de wedstrijden Juup te drinken voor 1 euro in een blik van 30 cl.

4    
Sanseveria

Ik mag aannemen dat NHG de raptaps als de sodemieter om gaat bouwen naar het halve liter formaat aangezien niemand nu nog helemaal heen en weer gaat lopen voor een 0,2l bekertje voor 2,70 . De chips en pakjes drinken voor de kids neem ik voortaan gewoon van huis mee, dan kan ik me nog net een biertje veroorloven.

En ik hoop dan toch echt tijdens die koude winter wedstrijden dat NHG eindelijk ook eens glühwein gaat verkopen.

24    
Voorwaarts

Oh en die garantie van 2 jaar vaste prijzen, drie keer raden wat er daarna gevraagd wordt.

2 jaar is misschien veel voor een broodvoetballer, maar ik kom hopelijk nog wel 40 jaar bij NAC. Dat zijn dan 10 tot 20 prijsverhogingen.

Ik vind van het uitknijpen van je beste klanten hetzelfde als van de "worstebroodjes", ronduit kut.

Om maar geen azijn ipv bier te drinken. Het positieve is dat ik tot nu toe op het veld wel toffe jongens zie staan.

11    
Bzzzz

Blijft (inderdaad) vreemd dat het bier bij NAC zo duur moet zijn in verhouding tot andere stadions. Voelt alsof ze de NAC support voor lief nemen...

... tot het op een dag voorbij is en mensen bedenken dat ze ook thuis naar een groot led scherm met reclame kunnen kijken en het bier daar goedkoper is.

7    
Rat uit Rijen

In het vorige bericht hierover werd gesproken over 2,70 voor bekers van 0,2 en niet van 0,25... Ik ben de laatste die wil gaan muggenziften, maar deze info spreekt elkaar wel tegen.

117    
Henk

Sigaar uit eigen doos. Halve liter is geen halve liter vol met bier. NHG lacht zich rot. Beetje geblaas maar het wordt weer gepikt. Dikke extra marge voor hun die het monopoly hebben. Schandalig, slechte partij met name het eten. NHG pakt een dikke vette extra winst. En wij? Zitten met dat klotte Amstel en opgewarmde frikandellen. Bourgondisch??? Nee, uitmelkerij !

-1    
Bavaria

en niemand die gereageerd heeft toen Bavaria overstapte naar de nieuwe flesjes...... kijk eens naar de inhoud......

65    
Sanderson

Ontzettend triest dit. Clubraad en Breda Locos hebben niks voor elkaar gekregen dus.

En BSR schijtlollig melden dat de prijs van warme chocomel maar €2,50 is gebleven... Ik kan de mannen van De Rat steeds meer waarderen die flink tegengas durven geven bij belangrijke zaken. Ik ben ontzettend blij met wat de mannen van BSR mij als supporter bieden maar ik denk dat het belangrijk is ook kritisch te blijven. Nu komt het op mij over als: buscombi oke, prijs bier omhoog oke, degradatie oke (winnen we tenminste vaak) etc.

28    
Jgaw

De CR last zilch wel makkelijk overtuigen. Zijn de grondstoffen voor bier duurder voor bier dat in Breda wordt geschonken? Krijgen medewerkers uit de omgeving Breda beter betaald dan in de rest van het land?

Maw waarom zitten wij in de Champions league van de bierprijzen in NL? Dit is raar zeker gezien de hoeveelheid bier dat wordt omgezet. Voelt nog steeds als ordinair graaien.

Typisch NAC, wel blaffen en niet bijten.

19    
Nonkel Frans

Clubraad voor nu even rust . Ga eens onderzoeken of er in de toekomst geen lokale bierbrouwers / toeleveranciers ingezet kunnen worden. Tegelijkertijd ook idee "Horeca in eigen hand" verder uitwerken.
Winst op bier in Breda houden en als t effe kan terug laten vloeien naar onze club.

11    
SnooF7

Het gesprek heeft dus niet geholpen. En wat is nu de uitkomst van het gesprek? Gaat de aangekondigde actie in de rust nog door?

1    
Hugo

Dat gaat druk worden bij de halve liter tappunten dan..

14    
Baron

We zullen contract met NHG gewoon moeten uitzitten tot 2022. Slaat natuurlijk nergens op dat we veel meer dienen te betalen dan andere clubs. Tevens gaan de drankinkomsten dan tenminste weer volledig naar NAC.

Was NHG ook niet een partij om het stadion te kopen? We mogen blij zijn dat zij geen eigenaar zijn geworden.

23    
NAC... What else

Ronduit belachelijk deze verhoging. En dan durft de clubraad nog af te sluiten met de woorden dat dit voor beide partijen het hoogst haalbare is. Dit is uiteraard maar voor 1 partij!! Benieuwd hoelang deze overeenkomst nog loopt maar na afloop hiervan NHG direct buiten flikkeren. Als de loco’s er met gestrekt been in willen gaan dan hebben ze mijn support i.i.g.

34    
Ice

Dus in een stadion waar het meeste bier word geschonken in liters, is de inkoop slechter, en de loonkosten hoger, dan in andere stadions in Nederland. Mij is geleerd dat een groot volume ergens van inslaan juist besparing oplevert.

17    
Pep

Laat je maar weer voor de gek houden. Koffie €2.50 haha. Er wordt op geen enkel product zoveel verdient dan op koffie. In dit geval slootwater. Kp van koffie is €0,10 en dan €2,50 durven vragen.

-28    
Q

Stoor me enigszins aan al die ophef. Hoe zou het toch komen dat we zo’n carnavaleske uitstraling hebben en wij ons zelf zo geweldig vinden terwijl een groot gedeelte van het land ons uitlacht?

36    
VieRi

Wordt tijd om de clubraad eens op te doeken.

Heeft niks te zeggen, niks in te brengen en veel leden zijn poeslief, muisstil en vinden het allemaal geweldig dat ze in zo’n groepje zitten.

Nee, ik zie echt totaal het nut niet ervan. Denk dat ik het mag zeggen, want ik ben 10 jaar geleden ook CR-lid geweest. Toen was het ook al armentroef.

Als supporter moet je gewoon in positieve en slechte tijden op de barricade gaan. Dat is onze rol en die is veel effectiever. Niks geen politiek geneuzel. We hebben in de huidige omstandigheden toch geen reet meer te zeggen.

8    
Spion

Nu ben ik toch nieuwsgierig naar de bierprijzen en bijbehorende bekermaten van alle andere ere en eerste divisie clubs.

20    
neb

Hebben de heren gezellig bij elkaar gezeten en elkaar amicaal op de schouders geklopt? Besmuikt gelachen om het volk dat toch wel alles pikt?
Geen bier voor mij vanavond.

48    
Da Pope (BSR)

Ik moet zeggen dat deze uitkomst in alle opzichten onbevredigend is. En hoewel opdoeken wellicht wat rigoureus is, vind ik de kritiek van de VieRi wel terecht. Feit is dat de CR in dit dossier niets noemenswaardigs voor elkaar heeft gekregen. En vergeet niet: de eerste twee uitwedstrijden zijn ook gewoon combi's. Als dit het hoogst haalbare resultaat voor de CR is.... Wat interesseert mij het nu dat het gesprek 'constructief' was, wanneer het eindresultaat precies hetzelfde is?

3    
Becherovka

Halve liters bestellen, vragen om een paar bekertjes van 0.25 en dan onderverdeeld.

Het zal toch al platgeslagen bier zijn, dus het nog erger mishandelen zal niet veel schelen.

7    
Stino

Nou ja, het is heel simpel. NHG kan de prijzen gewoon verhogen en ze doen het gewoon. Het enige wat er tegen gedaan kan worden is dat er druk vanuit NAC zelf kan komen. We zullen er niet veel minder om drinken denk ik. Als we dat nu eens wel zouden doen...
Niet dat ik het begrijp of goedkeur overigens. NHG mag inderdaad wel eens goed uitleggen waarom zij zo prijzig moeten zijn en andere verkopers bij andere clubs niet.

15    
Arie

Waarom blijft het vanuit NAC zelf zo stil hieromtrent? Eisenga zou veel krediet kunnen terugwinnen door met gestrekt been op NHG in te vliegen, na zijn seizoenkaarten <> spelersbudget fiasco.

Mij zien ze voorlopig geen bier drinken in ieder geval. Grote kans dat velen, ook gezien de reacties,dat wel blijven doen in dezelfde maat, omdat het ze eigenlijk geen zak boeit. Zo bereik je nooit iets tegen een stel honden als NHG. Je moet ze raken waar het pijn doet. Veel minder gaan drinken en dit wordt zo teruggedraaid.

9    
Rotterdammert

Wat een zeikprijzen voor wat aangelengde rotzooi. Pak er in de stad nog wel een paar extra

12    
Arie

De titel van het bericht is ook zo misplaatst als wat. De enige voor wie het loont om halve liters te drinken is NHG, meer marge, meer geld. DeRat kwam met een onderbouwde mening, na onderzoek, over de nieuwe prijsopbouw en fundering daarvan. Dit is likmnvestje. Er lijkt niks aan de kaak gesteld alleen dat wij het niet zo fijn vinden dat het duurder is geworden. O is dat daarom, nouja ok, dan drinken we wel halve liters. Hoeseee.

2    
Henri

De eigenaren willen de club in hun eigen belang alleen tegen de hoodprijs verkopen. Bestuurlijk is het een puinhoop. Nog steeds geen RvC en Mw. Edelenbos die haar eigen vlees keurt een directie van laag niveau en een TD die niet met de hoofd TS door één deur kan. Geen enkele toekomstvisie en gewoon pappen en nat houden. Bijna niemand maakt zich er druk over. De CR blijft zitten waar ze zitten. Maar gaat de bierprijs omhoog dan is het merendeel volledig in paniek en wordt er meteen actie ondernomen. Een beter bewijs dat de meeste NAC supporters het voetbalbedrijf en de prestaties daarvan eigenlijk niets interesseert. Het is toch echt de carnavalsclub NAC waar voetbal bijzaak is. En dat is oh zo jammer voor de echte voetballiefhebber omdat met deze achtergrond de club nooit zal bereiken wat er in potentie in zit.

11    
Judge M.

Eens met Nonkel Frans en de Baron (Drommels, drommels, etc..). Over 3 jaar eindigt het contract met NHG. Laat er nu vast een breed gedragen plan uitgewerkt worden over hoe het dan beter moet met de horeca.

Ideaal is anders maar ben ik trouwens de enige die Amstel een verademing vind t.o.v. Bavaria? Als we het slim aanpakken dan zorgen we ook voor alcoholvrij bier, radler en Affligem op het menu uiteindelijk..

Maar vanavond eerst maar eens drie punten zonder opgeschoten types die de barren blokkeren. COME ON NAC!!

31    
Otjes

Ik vind de BSR titel ongepast. Euro 2,70 voor het kleinste plastic glaasje bier in de KLD competitie is schandalig.

De CR maakt de grootste fout van de wereld om een bericht naar buiten te sturen alsof dit normaal is. Laat zich voor het karretje van NHG spannen. Terwijl de CR ook echt wel goede dingen doet, dit dus niet.

En dan de opmerking dat de Loco’s hebben gevraagd of NHG extra geld naar Nac overmaken. Hoezo dan? Hoeveel? Dus NHG maakt geld over naar Nac over de rug van de supporter? Doe dan de seizoenkaart prijs omhoog.

Kortom schandelijke uitmelk prijzen en supporters verenigingen die met mooie praatjes en consumptiebonnen geen aktie bereidheid tonen. Zwak.

Ik drink uit principe deze wedstrijd niet. Heb kratjes klaar staan thuis.

3    
0114

Ik ben benieuwd wat InBev zou zeggen van deze prijsverhoging..

-28    
Nachoreca1

Man man...wat een geouwehoer zeg. Nogmaals 20 glazen bier, de meesten komen niet verder dan 10 waarschijnlijk, en Je bent voor een avondje nac 4 euro meer kwijt dan eerst. Ben echt verbijsterd over de ophef. Weet zelf alles van horeca (titelverklaring) maar als ondernemer kun je niets anders doen dan verhogen, de lastendruk is groot.

8    
geelzwartwit

Inderdaad hoezo een voorstel om een gedeelte van de opbrengst naar NAC door te zetten?? Serieus?
De reden is of duurdere inkoop of meer winst maken en dan komt de clubraad met zo'n voorstel...? Dan kan je net zo goed geen gesprek voeren. En de jolige conclusie dat per centiliter in verhouding een halve liter goedkoper is.. En dat we dan het beste halve liters kunnen bestellen.. Serieus? Op halve liters maken ze simpelweg nog meer winst.

En nu worden na deze verhoging de prijzen bevroren? Alsof de inkoop en de loonkosten de komende jaren opeens niet meer veranderen? Wat een farce.

De clubraad had het voor elkaar moeten krijgen dat de supporter kwantum voordeel zou krijgen.
Dan hebben beide partijen namelijk voordeel.
1 bier (volle bekers eisen aan de bar!!!!) 2,70
4 bier 10,-

Voor nu. Volle bekers eisen aan de bar.

0    
Ojee

Er zijn serieus mensen die dit artikel lezen, de enorm sarcastische ondertoon niet oppikken en dan gaan zitten zeuren over de titel en de inhoud. Dat is pas humor.
Er zijn ook mensen die nu geen bier meer gaan drinken. Alleen geldt deze prijsverhoging ook voor frisdrank. De enige prijs die niet omhoog gaat is die voor koffie, thee en chocomel. Maar die kosten al een belachelijk hoge € 2,50. Staat ook in dit artikel. Dus genaaid word je toch.

4    
Da Huge

Beetje kluit riet verhaal eerlijk gezegd. En benieuwd hoe hoog de financiele bijdrage zal zijn aan de club/breda locos. Als NHG de prijzen wil verhogen en daar niets over wil verklaren prima, maar dit is een beetje een dooddoener. Zorg dan dat je er creatief mee omgaat en stel korting voor bij grote afname (volle tree bier zevende bier gratis). Het is nu natuurlijk makkelijk "omdat er toch wel veel gezopen wordt". Aan de andere is het zo dat niet superveel is wat het je extra gaat kosten, maar ik vraag me af of dit op lang termijn goed is voor het merk NHG en Amstel (wat ik overigens beter vindt dat bah-varia)

15    
sanderson

De clubraad slaat de plank zo ontzettend mis, niet te geloven.

De grote woorden van Breda Locos vooraf en de teksten na gisteravond... lachwekkend.

Als je meent het recht te hebben zo'n ophef te veroorzaken en het te regelen met NHG en je komt hiermee moet je je enorm schamen.

De (positieve) titel en (positieve) strekking van dit artikel van BSR (en de eerste 2 reacties van de mannen van BSR) vind ik trouwens ook belachelijk.

De Rat is de enige partij die namens de supporters iets fatsoenlijks heeft bijgedragen. Een degelijke onderbouwing van waarom de gestegen prijzen niet te verantwoorden zijn en uiteindelijk een cynische reactie.

9    
sanderson

@Ojee

Dit artikel is schijtlollig en associeer ik niet met sarcastisch/cynisch. Het artikel van De Rat is cynisch.

18    
RaraNAC

Zeer onbevredigend voor de supporter. Ik heb nog steeds wat vragen:

- waarom staan wij van alle 38 clubs op nr 4 als het gaat om bierprijzen? Met ons volume?
- waarom zou het personeel hier blijkbaar duurder zijn dan in de rest van het land?
- inkoop kosten omhoog? Is Amstel zo veel duurder? Ze wilde maar al te krijg hier schenken dus wie is verantwoordelijk voor deze deal?
- overige kosten?? Graag wat meer uitleg.

- eten: hoezo is er niet over het eten gesproken? Dit eten kan echt niet meer anno 2019. Genoeg festivals bezocht en als je zie wat je daar allemaal kan krijgen. Bel Dr Worst of Hupsaté. Jonge gasten die snappen hoe het werkt met genoeg expertise.

- aanbesteding 2022: over 2,5jr loopt het contract af. Waarschijnlijk za NHG een moord doen om dit te verlengen maar hoe gaan NAC en bijv. De clubnaam dit aanpakken??? Laten we dan ook maar eens vooruit denken en doorpakken.

-12    
Geeltje

Het stoort me dat er zo wordt afgegeven op de clubraad. Zij zijn er in geslaagd een serieuze gesprekspartner te worden bij NAC. En hebben op die manier invloed dat alle andere nac geledingen of supporters.

Andere supporters(geledingen) zijn vooral goed in boe roepen, vertellen dat vroeger alles beter was en negativiteit verkopen als een kritische houding. Maar structureel en inhoudelijk een bijdrage leveren, Ho maar. Logisch ook, want dat is namelijk een stuk moeilijker.

Lekker makkelijk, populistisch schreeuwen dat het bier te duur is. En dat is het misschien ook wel, maar toch.

1    
van Flieger

De Clubraad bestaat uit lieden die er alleen voor zichzelf zitten en niemand vertegenwoordigen. Overal waar deze sujetten opduiken eindigt het verhaal met excuses en smoesjes waarom iets negatiefs toch acceptabel zou moeten zijn. Deze havisten vissen altijd achter het net.

1    
@Sanderson

Eens!

0    
@sanderson

De clubraad heeft een vacature. Solliciteer er lekker op als je het allemaal zo goed weet.

Of is het toch makkelijker om achter je computerschermpje mensen die vrijwillig uren in de club steken anoniem af te blaten.

2    
Benn076 (BSR)

Mag ik jullie schijtlollig verzoeken om geen @Sanderson te gebruiken in het naam-veld?

22    
Slayer

Dan maar geen bier. Dat ik het 'makkelijk kan betalen' moet geen argument zijn. Ik kan ook 200 euro betalen voor een concert ticket, maar dat doe ik uit principe ook niet.

Vanavond een biertje thuis en dan daarna maar de stad in. Zullen ze geen seconde van wakker liggen, maar ik ben dit soort afperserij zo onderhand wel beu.

-2    
Twan

En de loco’s Zouden de verkooppunten wel even blokkeren ja.

Gewoon ja geknikt op het gesprek gisteravond en klaar. Einde verhaal.

Binnenkort staan ze weer met de collecte bus, heb ik overigens geen problemen mee maar doe dan eens een x echt een sfeeractie.

Een rotonde in Tilburg versieren en wat stink vlaggen op de b side leggen is dat volgens mijn niet.

0    
Kipiani

Zo ist Henri en niet anders.

1    
Teflon Don

Wat ik nou niet begrijp dat ze niet het broertje van Flieger even gebeld hebben; die zit zijn hele leven al in het bier en heeft binnen een dag een volledig onderbouwde analyse liggen om het verhaal van NHG omver te blazen. Vraag vervolgens even of hij zelf mee gaat naar het gesprek om het uit te leggen en het is geregeld.

11    
Breda locos

Twan,

Kom je helpen?

We zien je wel verschijnen.

14    
Geel/Zwart

NHG maakt hier simpelweg misbruik van hun monopoliepositie. De afname van bier tijdens wedstrijden is enorm. De enige manier om iets tegen deze commerciële anarchie te doen is gezamenlijk actie afspreken. Als er een paar wedstrijden nauwelijks nog geld in het laadje komt, moet je eens kijken hoe snel ze de bierprijs weer naar beneden kunnen bijstellen. Je drukt hiermee kunstmatig de vraag. Dit is het eenvoudige principe waarom ook stakingen werken. Mensen staan op tegen uitbuiting en het kost de bedrijven teveel geld, waardoor ze wel tegemoet moeten komen. Dit werkt echter alleen als iedereen er in mee gaat. NHG weet ook wel dat we dit niet massaal voor elkaar krijgen. Er zijn altijd primaten bij die het grote plaatje niet overzien onder het motto ‘iedereen blijft van mijn biertje af, ik bepaal dat zelf wel’. Ik zou er toch zeker voor pleiten om eoa actie te organiseren hiertegen

-1    
Breda

Bierprijzen zijn gemiddeld met 75% gestegen sinds 2006 in de horeca. Duurdere grondstofprijzen door klimaatverandering maar vooral omdat 4 grote partijen de markt in handen hebben en de prijzen steeds verhogen.

12    
Twan

Breda loco’s,

Nee dank u. Ik heb er de tijd niet voor die jullie er wel in steken.

Maar vind dat jullie wel wat te hard geroepen hebben met verkooppunten blokkeren enzo, en dat er dan niet meer uit het gesprek gekomen is als dit.

10    
Breda*076

Het mooie is dat NHG aangeeft 0.25l te schenken. Die kleine pisbekertjes zitten nooit verder vol dan het streepje van de 0.2l. Ze naaien je dus waar je bij staat. Waarschijnlijk door de (bewuste) afstelling van die raptaps.

Vanavond maar eens goed in de gaten houden. Hier pakken ze waarschijnlijk nog het meeste geld mee met als excuus "dat trekt nog wel bij"..

5    
Ojee

Jammer voor je Sanderson. Dan beleef ik er veel meer plezier aan dan jij.

Overigens hoor je mij niks over De Rat zeggen. Prima artikel. De Rat is gewoon goed in onderzoeksjournalistiek. Moeten ze vooral blijven doen. Dat is van toegevoegde waarde. Goed dat ze er zijn, kan bsiderats.nl zich blijven focussen op dagelijk nieuws.

Het aanvallen van de Breda Loco's door sommigen hier in de reacties vind ik overigens triest. Gasten werken hard om er af en toe iets tofs van te maken. Respect daarvoor. Misschien is er iets te hoog van de toren geblazen voorafgaand aan het gesprek met NHG. Waren er echter niet vrij veel mensen, incluis mijzelf, die een blokkade liever niet zagen gebeuren? Dus moeten we nou ook niet zeiken als ze er vanaf zien.

En wat de CR betreft: tja, wat Flieger zegt denk ik dan maar

-3    
van Flieger

Teflon - dit is de crux van het hele verhaal bij ons NAC. Op alle vlakken vinden beslissingen en beoordelingen plaats en overal zie je onder deze eigenaren het zelfde patroon: ze weten alles zelf beter. Het maakt bijna niet uit welke steen je optilt bij ons NAC, altijd zit er weer een grote expert met een nog groter ego onder. Of het nu gaat om een financiele transactie in Zwitserland, een onroerend goedproject of het bier: zij weten het altijd beter. Gedreven door rancune en kleindenkerij stoten zij dan al snel hun hoofden. Dat is dan het moment om naar anderen te wijzen en snel rechtsomkeer te maken in de hoop dat niemand hun geblunder in de gaten heeft. Ook de huidige directie bakt ze bruin en de verhalen waar je niet vrolijk van wordt zijn alweer talrijk.

20    
Maarten

Wie had dat gedacht, van verkooppunten blokkeren naar torenhoge prijzen tolereren. Alsof je een kind een zak snoep belooft en vervolgens een appel geeft en zegt, daar zit ook suiker in.
Nou, nou, ik ben erg onder de indruk dat een warme Choco op 2,50 blijft. Scheelt me per wedstrijd al rap 1,20. Want ik drink er zeker er 6 van.

20    
Chris W.M.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vSXOksFbygXM8ICfBP-x70-UKGCWT8ax9ye8E2s1q97hdSEfqvt03USySTSNgvEkOrT5a-6M1M8sFuG/pubhtml

Interessante lijst waaruit blijkt dat NAC ook vorig seizoen al koploper was ( samen met Utrecht, Fortuna en PSV) qua bierprijzen. Neem je een gemiddelde van 1 liter bierconsumptie per wedstrijd x 17 wedstrijden betaalde je bij NAC € 170,- per jaar. Pak je mede Amstel genoot AZ erbij, kom je op € 139,40 per jaar uit. Dezelfde leverancier, 18% goedkoper. En nu dus nóg duurder.

Het bier wat zo af en toe op het veld gegooid wordt is zo onderhand nog duurder dan de boete die erop staat....

7    
sanderson

@Ojee

Dan zijn we zo goed als eens. Ik waardeer het enorm als mensen op vrijwillige basis tijd en moeite in ons mooie NAC steken! Keep up the good work allen! Maar... in dit specifieke geval vind ik zowel de uitkomst van dit gesprek als de manier waarop er uiteindelijk richting supporters gecommuniceerd wordt enorm teleurstellend. Ook gezien dat partijen vooraf menen het recht te hebben ophef te veroorzaken en het te regelen met NHG. Meer niet.

Op naar de 3 punten vanavond! Come on NAC!

3    
Geel/Zwart

Ik vind het persoonlijk niet zo bezwaarlijk om een paar centen meer af moet rekenen, maar daar gaat het niet om. Ik geloof wel in de kracht van het volk. Dat had meneer Marx en het socialisme lang geleden al door. Er moet toch een massale actie op te zetten zijn waarmee iedereen wordt bereikt?

NAC-supporters aller tribunes vereenigt U!

-10    
sjef de gevulde koek

Iemand wel eens in het Ziggo Dome geweest BV. Daar zijn ten eerste de halve liters geen halve liters en betaal je nog meer. 5,20 Voor een goed gevulde beker is gewoon de prijs van NU. En als iedereen toch zo ligt je huilen omdat het 20 cent duurder is geworden. Dan neen ik aan dat als er gescoord word ik niet zoals bijna alle voorgaande keren een beker in me nek krijg. Dat zou wel raar zijn hier liggen huilen over een prijs verhoging maar vervolgens wel een volle beker de lucht in gooie. Zo dat is er uit op na de 3 punten vanavond HUP NAC

15    
Cees

De sleutel om dit adequaat aan te pakken ligt bij de supporters “zelf”. Maar dat kunnen de meesten niet opbrengen! Drink vanavond in het stadion “geen” bier! Een ramp voor NHG. Maar dat kunnen de meesten voor “twee uurtjes” niet opbrengen. Wel van alles en nog wat suggereren, dat gaat ze goed af.

Collectief boycotten, en je raakt ze in hun ziel!

11    
Yup

Wanneer is het contract met die uitzuigers afgelopen?
Tijd voor een andere partij, lijkt me.

-5    
Da Pope (BSR)

@Sanderson

Wat mis je concreet in het artikel? Wat had er exact anders opgeschreven moeten worden?


-4    
ome cor

Gelukkig is de wedstrijd niet zo belangrijk en is dit hét gesprek van de dag.
🤦🏼‍♂️

5    
Breda

@ Chris

Clubs die zaken zelf in handen hebben zijn natuurlijk goedkoper dan waar er een partij tussen zit. Die wil ook zijn marge.

Zoals vaker aangegeven zit NAC nog steeds met de erfenis van mommers. Het mag geen excuus meer zijn voor beleidsbeslissingen maar de verkoop van horecarechten was toen om niet om te vallen.

Bij GAE hebben de supporters dit zelf in handen en kost bier 2 euro.

Misschien een mooi idee voor over 3 jaar. Supporters die bardiensten draaien etc.

8    
Chris W.M.

@sjef de gevulde koek

1. Het Ziggo Dome is geen vergelijking met een voetbalstadion. Natuurlijk zijn er plekken waar het bier nog duurder is, maar meer nog waar het goedkoper is.
2. "5,20 Voor een goed gevulde beker is gewoon de prijs van NU". Maar waarom geld deze prijs alléén bij NAC? Waarom is het in bijna elk stadion in Nederland goedkoper? Dáár gaat het mij om.

We weten allemaal dat er bij NAC iets scheef zit m.b.t. inkomsten en het spelersbudget. Waar anderen met een veel lagere begroting hetzelfde budget hebben als NAC omdat NAC blijkbaar veel meer kosten heeft. NHG lijkt datzelfde trucje toe te passen.

Of NHG heeft de term "Bier – het vloeibare goud" te letterlijk genomen.

12    
NACHouten

Rekensommetje op de achterkan van een bierviltje

Inkoop:
Amstelbier Catalogusprijs is 2,80 per liter dus 0.70 per biertje (in werkelijkheid zal de prijs lager liggen)

Personeel: Laten er op een wedstrijdavond 150 mensen van 18:00 uur tot 1.00 uur 's nachts aan het werk zijn (in werkelijkheid is dit korter aangezien tappunten in de grcht eerder sluiten). 150 x 7 uur x 15 eur/uur (bruto) = EUR 15.750

Er komen 14.000 mensen naar de kroeg die Rat Verleghstadion heet en laten die nu gemiddeld 5 drankjes drinken (in werkelijkheid komen er meer mensen, dit zijn alleen seizoenkaarthouders en drinken we gemiddeld meer dan 5 drankjes p.p.), dan is de omzet 14.000 x 5 x 2.70 = 189.000 en de inkoopprijs 14.000 x 5 x 0.70 = 49.000

Blijft er na aftrek van personeelskosten 124.250 euro over. Vermenigvuldig dit met 18 thuiswedstrijden dan heb je een jaarlijkse opbrengst 2.236.500 euro. Bij een verkoopprijs van 2.50 is dit 1.984.500 euro

Nu ben ik benieuwd of deze rekensom aan NHG is voorgehouden en of NHG met cijfers heeft kunnen onderbouwen dat ze na aftrek van "overige kosten" (wat zijn die?) geen fatsoenlijke boterham kunnen verdienen zonder de prijs te verhogen.

30    
Los Pollos Hermanos

Nu ik erover nadenk weet ik niet goed wat debieler is, of eigenlijk weet ik het wel.

Een plastic mini bekertje bier voor e2,70. Maar wat dacht u van een glas thee voor e2,50 !? Een glas thee voor e2,50!?

Er zullen niet veel mensen problemen mee hebben, omdat nagenoeg niemand het drinkt. Maar e2,50 voor een glas thee. Dat is pas echt bizar.

3    
devis

Wie weet wanneer het contract met NHG afloopt. Het lijkt mij dat NAC hier zelf veel meer uit kan halen.

0    
van Flieger

Nu er stront aan de knikker is rond deze partij "NHG" hoor je weer niet wie deze lieden bij ons NAC hebben binnengereden. Waren het Justin Ererondje Goetzee en Joost van Mierlo die hier ons NAC posthuum nog een drol hebben achtergelaten ? Wie waren die lieden en waarom treedt "NHG" niet naar voren met een naam en een gezicht ?

12    
Jan

Fijn dat deRat een realistisch beeld schets, zeker in vergelijk met de berichtgeving hier op BSR.
Heb echt het gevoel dat we enorm bij de neus genomen worden en dat ze ermee wegkomen. Waar is de tijd gebleven dat men met respect met NAC supporters omgingen en dit soort (vuile) zaken wel uit hun hoofd lieten.

6    
Hijisnietviesvaneenkroket

Trieste zaak.

Ik drink vanavond niks.

12    
sanderson

@DA POPE

Wat ik mis in dit artikel?

Allereerst een titel die het teleurstellend resultaat van het gesprek weergeeft. We worden blij gemaakt met een dooie mus. Daarnaast mag een geweldige en belangrijke supporterssite als BSR wel met hard cynisme en scherpte op dit nieuws reageren. Het is nu een beetje gelaten (althans zo lees ik niet). Fanatisme en af en toe (hard) cynisme hoort voor mij ook een beetje bij hoe NAC beleefd wordt of zou moeten worden. Dit mis ik af en toe (en ook in dit artikel).

-5    
Heksenketel

Heel moeilijk om hier een oordeel over te geven. Immers de 2 belangrijkste onderdelen van de bierprijs weten we niet: de afdracht naar NAC en de inkoop. Een kleine rekensom: van €2,70 gaat allereerst €0,47 BTW naar de fiscus. Dan blijft er €2,23 over. Daar gaan de inkoop en personeelskosten vanaf, stel €0,30 inkoop en €0,35 aan personeel. Dan nog €0,08 voor materialen en dan zijn alle directe kosten er vanaf. Blijft er €1,50 over voor afdracht NAC, andere kosten en winstmarge voor NHG.

0    
sanderson

zo lees ik niet => zo lees ik het

-2    
van Flieger

LPH - een kop thee kost hier in Zwitserland CHF 4,10. Ruim 3.5 euri.

1    
enaaceebreda

Volgens mij hebben we bij NAC wel grotere problemen dan ons druk te maken over bier(prijzen), toont wel weer de prioriteiten van de NAC-supporters anno 2019

-10    
F8Hipster (BSR)

@Sanderson als je het cynisme niet ziet in mijn reactie dan neem je echt veel zaken veel te serieus waarschijnlijk.

18    
Rijen is NAC

Kunnen we het protest niet gewoon doorzetten, 2,70 voor een miezerig bekertje Amsterdams slootwater in de KKD... Waarom een club als NAC waar de afname zo groot is in vergelijking tot andere clubs moet weer onder de duurste vallen... NHG shame on you!

2    
Balletje

Tot wanneer loopt dit contract?

7    
Vreven4President

NHG zegt dat ik een melkkoe ben. Vanavond is het weer tijd om gemolken te worden. Ik voel mezelf een melkkoe

MMMMOOOOEEEE !!!!

6    
sjef de gevulde [email protected] w.m.

klopt helemaal je laatste zin. Dat er iets mis is met kosten en spelersbudget. Dat komt omdat er al 10 jaar lang hier wanbeleid is gevoerd door een stel idioten. Nac is zoals weer is gebleken de 5de club van NL met supporters en kaarten. Als je dan ziet waar we staan en financieel is het om te janken.

0    
Da Pope (BSR)

@Sanderson

Dan lezen wij het bericht echt anders. Wat mij betreft klinkt duidelijk door dat dit in alle opzichten teleurstellend is en is het bericht allesbehalve grappig bedoeld. Maar goed, daarover kun je van mening verschillen.

Uiteindelijk denk ik dat het niet aan ons is fakkels en hooivorken te regelen voor iedereen. Je hebt met de Loco's, Stichting Vak G, Fr0nt76, de Supportersvereniging en de Clubraad organen die (groepen) supporters vertegenwoordigen. Wij zijn onder aan de streep gewoon een groep individuele supporters zonder achterban. Dan houdt het wel een beetje op na redelijk feitelijk vermelden wat er gebeurd is gisteren.

10    
sanderson

@F8HIPSTER en anderen BSR

Ik merk dat jullie graag feedback willen krijgen, bij deze.

Ik laat me net zoals velen graag informeren over het wel en wee van ons mooie NAC op deze echt geweldige site, chapeau! Mijn complimenten en alle lof voor jullie!

Ik was benieuwd hoe het gesprek was verlopen m.b.t. de bierprijzen. Van tevoren (door anderen) veel ophef over gemaakt. Maar dan verwacht je als supporter wel wat. Ik had geen idee wat er uit is gekomen.

Ik lees als titel: Halve liters drinken loont. Ik denk: das mooi, de prijs van halve liters is i.i.g. naar beneden (€ 4 - € 4,50 ofzo). Dan hebben ze dat alvast mooi elkaar gekregen.

Ik ga het artikel lezen. Er volgt een inleiding. Das normaal maar die eindigt met: warme chocomel blijft slechts € 2,50! Vreemd daar ging het niet over. Ik denk oké het zal wel. Dan begint de tekst. Daarin wordt op een normale manier uitgelegd wat er is besproken met af en toe een klinkslag. Ik voel me bedonderd (door degene die dit zouden regelen) maar ook een beetje door dit artikel. De klinkslagen snap ik echt wel maar is geen sarcasme/cynisme. Ik versta onder sarcasme echt iets anders hoor. Lees het artikel van De Rat maar beginnend met de titel 'we doen een plas..'. Pats boem, cynisch artikel en meteen duidelijk!

Vervolgens zie ik de eerste 2 reacties, van mannen van BSR, weer met een klinkslag. Ik denk hallo, ik snap dat jullie grappig willen zijn maar nee, niet leuk.

Zo heb ik jullie artikel gelezen/beleefd ;-) Neem het mee als advies. Keep up the good work!

Hup NAC!11    
van Flieger

De naam Mommers is weer gevallen. Deze blunderende Theo was al jaren weg toen NHG eind 2012 de horeca mocht doen. Na het enorme gezeik met en over Koebrugge kwam er een nieuwe partij. Een club die niet graag opengeid betracht, zelfs de eigenaren en managers laten zich niet zien op hun website. Onpersoonlijk en anoniem romen zij de boel af. Op kosten van ons NAC waarvan het logo prominent verschijnt op de website van NHG bij referenties net als dat van Gielen Facebookvriend Kasparov.

Een prijsverhoging is nooit "noodzakelijk". Het is een wens, een eis, een machtspelketje. De raad van lichtgewichten heeft zich weer eens als vanouds laten piepelen. Na zulke meetings hoor je nooit meer iets, of ze worden opeens advocaten van hun voormalige tegenstanders. Griezelig slecht die Clubraad, heeft ons NAC al behoorlijk wat schade toegebracht met hun eeuwige volgzame en calvinistische optreden.

6    
van Flieger

Pope - dat uitgerekend jij als huispater iemand gaat onderrichten over de verschillen tussen ironie, humor, cynisme en sarcasme is wel heel erg rolbevestigend. Ben je er inmiddels zelf al uit ?

13    
Kudeta

Hoe kan het nou dat Karel Mul dit gaat onderhandelen
Karel heeft nog nooit een biertje op in zijn hele leven

0    
Johan

Prijsverhoging is noodzakelijk vanwege inkoop etc... Maar een extra bijdrage van 'hun' aan de club kan wel. Wat een goed gesprek zeg, klasse!

5    
Marti

Nu het bier duurder , volgend seizoen komen ze met de smoes het bier word niet duurder ,maar 0,10 eurocent duurder Voor het plastic bekertje is Milieu-onvriendelijk, hier moeten we extra afval kosten voor betalen, en zo verzinnen ze iedere keer iets anders, na het contract gewoon blikjes bier zelf verkopen in stadion en inkomsten voor de club

2    
10diego

Waar zouden we zijn zonder de Club Raad? Man, man wat doen die toch goede dingen.

-3    
Rad

Dat @Flieger niet gewoon terug overstapt naar De Rat. Daar heeft ie gratie gekregen en dan zijn we er hier vanaf. WinWin

2    
Van "taajlaand

Grondstoffen voor Cola, 7-up of ander fris zijn ook gestegen?
Spa rood/blauw....water is duurder denk....
Onzin en jammer dat we vanuit NAC niets horen.

34    
Los Pollos Hermanos

Moeten we niet gewoon serieus overwegen om 1 wedstrijd niet te drinken in het stadion, maar dan ook echt helemaal niets. Reken maar dat je ze dan héél erg veel pijn doet. Dan moet wel iedereen meedoen en dat je moet niet vanavond doen, maar over een week of 2-3. Dan heb je ruim de tijd om iedereen van te voren te informeren. Dat kun je doen door nu al flyters te verspreiden en vragen voor begrip Het gezamenlijk ballen van de vuist tegen deze kartel-jongens, want dat zijn het.

Vraag om begrip, vraag om solidariteit, maar verplicht niemand iets. Je zult er verbaasd over staan hoeveel supporters deze oproep, mits goed van te voren aangekondigd en gecommuniceerd, gaan waarderen en volgen.

Gewoon van te voren wat drinken in de stad of wat extra blikjes wegtikken op de fiets. Het is niet anders. Maar om dit nu zomaar weer te slikken als zoete koek? Ik ben tegen!

9    
DunErwt

Drink geen bier maar vanavond drink ik niet.
Gewoon omdat dit graaien is........... Dont like it.

0    
Heksenketel

De wereld van pilsverkoop draait alleen maar om de hoogte van de korting. En aangezien het een groot contract is, zal de korting hoog zijn. Tenzij er ook nog een behoorlijke duit sponsorgeld wordt betaald. Daarnaast is de afdracht naar NAC belangrijk. Zo lang we die twee niet weten, lullen we maar een eindje weg. Gezien het track-record van de organisatie van NAC maak ik me wel zorgen over het contract met Amstel. Ik had het graag uit onderhandeld.

1    
Heksenketel

Oh ja, het woord van de dag is wat mij betreft toch wel de "Klinkslag" van Sanderson :-).

4    
geelzwartwit

"The only thing we fear.. They raise the price of beer"

3    
Fox

Beetje teleurstellende uitkomst. Het gaat natuurlijk niet om die 20 cent. De grote vraag is waarom het bij NAC duurder is dan bij andere clubs. Daar lees ik in het gespreksverslag helemaal niets over.
De clubraad of Breda Loco's hebben de macht om hier iets aan te doen door op te roepen tot een boycot of iets dergelijks. Als zij het na 1 gesprekje wel best vinden, waait dit weer over en krijgt NHG precies wat het wil. Over 2 jaar de prijs naar € 3,- want daar komen ze toch wel mee weg.

13    
Cees

Los Pollos Hermanos,

Precies zoals jij aangeeft, solidair zijn, en er blijft absoluut geen spaan heel van heel dat NHG. Dan sla je koppen met spijkers, op hangende pootjes schroeven ze het razendsnel terug. Je kan zelfs zo ver gaan dat ze geen enkele basis meer hebben in het stadion. Dat ze dus verdwijnen. De supporters weten nog steeds niet echt, hoe machtig ze kunnen zijn, als ze solidair zijn, ook betreft andere zaken.

5    
RobertP

Bijzonder. Vanavond ook maar met zijn allen voor 2,70 service opeisen. Niet te veel of te weinig schuim, volle beker, juiste temperatuur. Klopt er iets niet? Nieuwe eisen. Wat een geldklopperij.

5    
geelzwartwit

@robertp

dus dat inderdaad!
Volle bekers!

Bijtappen kost tijd, kost omzet, kost gezeik bij personeel, kost gezeik in de wachtrij.. kost geld.

6    
Badeend

Dokter Worst en Frontaal/Bliksem. Nog even doorbijten maar dan komen we er wel écht. Mij hebben ze trouwens niet, als ik geen bier drink, ga ik ook zeker geen fris of koffie ofzo drinken.

De "primaten" zijn wat mij betreft overigens niet degenen die zich niet in een hoek laten drukken door de blokkadeurs, maar juist diegenen die hun spierballen willen showen door iedereen hun mening door de strot te duwen onder het mom van "algemeen belang". Nogmaals, een vrijwillig verzoek tot boycot maakt volgens mij meer kans van slagen én is indrukwekkender bij resultaat dan vijftien capuchonnetjes die moeilijk gaan staan kijken bij een horecapunt. Nog afgezien van het onderlinge gezeik dat het op kan leveren.

Verder moeten we natuurlijk zo snel mogelijk van NHG én Amstel af. Dat staat buiten kijf. Het verkopen van de horecarechten en vooral -opbrengsten was misschien wel noodzakelijk, maar wel vreselijk kut voor de club NAC.

7    
Van "taajlaand

Hoi Los pollos,

Mijn heb je.

We willen een statement maken, doen zou ik zeggen!

1    
FVBreda

@SANDERSON

Het gaat er totaal niet om hoe jij of iemand het artikel leest. Het gaat er enkel om wat er beschreven staat.

Wat jij er mee doet of wat jij er bij denkt moet je lekker voor jezelf houden. Stel een vraag waarom ze het "volgens jou" zo neer zetten maar trek geen conclusies.

Keep up the good work BSR! HUP NAC.

6    
Fox

Ik snap nu overigen pas waarom NHG zo graag het stadion wilde kopen "in het belang van NAC". Een horeca contract voor onbepaalde tijd en een vrijbrief om te prijzen op te schroeven zoveel ze willen. Dat we dat nooit laten gebeuren!

Drink vanavond in ieder geval geen druppel en hoop dat er zoveel mogelijk supporters hetzelfde doen.

8    
D'N Klaagmuur

Liegen en draaien, dan ben ik eigenlijk al meteen klaar met zo'n NHG. Was niet eerst de reden dat de BTW werd verhoogd? Dat is al leugen 1!

Bekertjes worden nu ineens gecommuniceerd als zijnde 0,25? Ja wanneer ze op z'n Engels tot de rand toe gevuld zijn ja, wat met die automatische apparaten nooit gebeurd, daarmee moet je blij zijn als ie op hooguit 0,2 uitkomt. Dat is dus al leugen 2.

Daarna het gekonkel over personeelskosten, inkoop blabla, als je al begint met liegen, geloof ik hier inmiddels ook geen zak van.

Conclusie is heel makkelijk hoor: HEBZUCHT! Het algemene probleem in deze wereld. Voor dit soort bedrijven is er nooit een maximum, tevreden zijn ze nooit. Méér en méér net zolang totdat ze zoveel geld hebben dat ze niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Laat de domme burger maar betalen.

Wel fijn dat we een CR hebben die hier met gestrekte been tegenin is gegaan... *Proest*

2    
Tinus Plotseling

Zeer teleurstellend dit.

@bsiderats: pas titel van artikel ff aan want een ‘halve liter’ bij NAC is geen 1/2 liter maar 0,4 ...

-1    
Tinus Plotseling

Overigens NAC profiteert ook van deze ‘noodzakelijke prijsstijging’ want in contract met NHG heeft NAC een % van de omzet bedongen. Is waarschijnlijk ook de reden dat je NAC hierover zelf niet hoort ...

Voor diegenen die het niet weten, NHG heeft NAC Horeca BV overgenomen (grote blunder) in kader van ‘Red NAC’. In 2012 is een contract voor 10 jaar gesloten, dus we zitten daar nog ca. 2,5 jaar aan vast.

0    
Fonske

Plastic pitchers verkopen! Drukt de kosten in tapverlies en personeel. Glazen bier tappen is een vak!!

3    
Buurman

Aan wat Vieri 7.30 stelt hoeft niks meer te worden toegevoegd. Dit staat niet op zich. Los Pollos reikt een goed doordachte actie aan. In deze case vette duim omhoog voor De Rat. Op naar een driepunter tegen Helmond.

1    
Yvonne

Rond uit belachelijk, nergens drinken supporters zoveel als bij NAC. Moet je dan juist van hun misbruik maken.
Zo jammer dit.

0    
Bommetje

De inkoopprijs is liefst 10% gestegen, van 21 naar 23 cent per (ja dat betaalt NHG voor het bier) dus moet de prijs verhoogd worden naar 2,70 ahumm..
Snel afscheid nemen van die zakkenvullers, bij nieuwe aanbesteding niet meer mee laten doen.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja