Wij gaan niet opzij

Weijs: "Door de situatie waarin ik nu zit kan ik hier op dit moment niks over zeggen"

DeWeesJr

Gisteren berichtten wij over de nieuwe rol van Willem Weijs en de ruis die daarbij ontstond tussen club en trainer. Vandaag reageren Weijs en NAC op deze situatie.

Mede door de komst van Hyballa en zijn assistent Maik Drzensla is Weijs de rest van het seizoen geen assistent meer bij het eerste elftal. Hij zal voorlopig alleen nog eindverantwoordelijke zijn bij Jong NAC. 

Een opmerkelijke gang van zaken aangezien de interim-trainer eerder bij ons in interviews had aangegeven na zijn periode als hoofdtrainer weer terug te gaan naar zijn rol als assistent. Willem Weijs wil op dit moment niet uitgebreid reageren.  "Door de situatie waarin ik nu zit kan ik hier op dit moment niks over zeggen"

Dat Weijs niet inhoudelijk wil reageren is alleszeggend omdat er andere verwachtingen bestonden over de rol van de trainer. Daarover laat algemeen directeur het volgende weten.

"In de zoektocht naar een nieuwe trainer hebben we aan de voorkant een rol voor Willem als assistent opgeschreven. We hebben echter afgelopen zaterdag in een lang en goed gesprek tussen Hyballa, Tom, Willem en mezelf, luid en duidelijk te verstaan gekregen dat Willem, door een verschil van inzicht over de invulling van het assistentschap, een rol bij Jong NAC prefereert boven dat assistentschap. Ondanks de teleurstelling zijn we bij NAC enorm blij met Willem, omdat de doorstroming van jong talent voor ons allen een prioriteit is. Om daar een kwaliteitstrainer als Willem aan te kunnen binden, is een voorrecht. We zijn dankbaar voor de inzet en passie als interim trainer en hebben alle vertrouwen in hem als bruggenbouwer voor onze talenten."

NAC sprak bij monde van Eisenga de wens uit contract Weijs graag te verlengen. Dat die verlenging er ook daadwerkelijk komt lijkt na deze gang van zaken wat onzekerder. 

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
82 Reacties
72    
Badeend

Twee hele simpele vragen aan Weijs:

1. Klopt het wat Eisenga zegt?
2. Zie je zelf toekomst bij NAC?

36    
Kipiani

Was te verwachten dat dit uit zou komen.
Ze kunnen er nix van, nix. Goed management ?
Geen ervaring, kennis en tact, geen competenties als manager.
Prullers. Passanten.
Met wie heeft Edelenbos nu iets ?

35    
RaraNAC

Ik kan mij een bericht herinneren van een paar dagen geleden waarbij iedereen hier BSR afbrandde...
Het is toch allang duidelijk dat er wat gaande is? Dat is geen BNStemmingmakerij..

6    
Helter

@RARANAC

Wat is er nu anders dan? De rol van BSR blijft onveranderd dubieus.
Hij had dus assistent kunnen worden/blijven maar de trainer bepaalt uiteindelijk de rolverdeling.

Blijkbaar zit daar een verschil van mening en kiest Weijs in dat geval voor een andere rol.

1    
Moppernac

Weg met TvdA en Elsinga. Maken het leven iedereen zuur zie je wel.
Als je op zo,n manier terug gezet word, onacceptabel

57    
D’n opletter

Wanneer was ook alweer de forum avond, oh ja as dinsdagavond. Zal me een avondje worden. Genoeg te bespreken.

38    
Enkhuizer rat

Nee hè. Dit is toch niet te geloven. En bij dezen de excuses aan jullie omdat ik ook vond dat t stemmingmakerij was. Waar zijn ze bij NAC in hemelsnaam mee bezig!? Die Weijs is een toptrainer waar we onze handen mee mogen dichtknijpen. Die loopt nu binnen een paar dagen of misschien weken de deur uit naar een club die hem wel op waarde weet te schatten. En dan wéér een trainer binnenhalen die zijn eigen assistent mee mag nemen (en stempel drukken via negativiteit over spelers én publiek). Wat een teringzootje is het toch bij de parel :-(

51    
Da Huge

Koester je gemotiveerd personeel. Doe je dat niet. Dan schiet je jezelf in de voet. Zo simpel is het!

39    
Cool hand

Weijs is genaaid.

30    
Buddha

Bij NAC brengen ze het verhaal zo dat het lijkt alsof het in overleg is gegaan. Had Weijs zoveel keus dan? Bij het eerste elftal blijven om alleen de pilonnen te mogen dragen is ook geen optie toch?

31    
Da Pope

@Helter 

Wat is hier nou dubieus aan? NAC spreekt met Weijs af dat hij een serieuze rol als assistent krijgt onder de nieuwe trainer, die belofte blijkt puntje bij paaltje niet nagekomen te kunnen worden en dus kiest Weijs voor de enige redelijke uitweg.

BSR meldt dat gisteren en vandaag geven de betrokkenen nadere uitleg. Weijs bijt op zijn tong en Eisenga probeert er in zijn reactie het beste van te maken. Wat doet BSR hier verkeerd?

24    
Belgische Naccer

Had hem gewoon laten zitten...was de beste trainer sinds jaren voor dit NAC.

NAC voetbalde prima onder hem. Dat wat ik gisteren zag is weer niveau BROOD.

Maar goed, je zult goals moeten gaan maken. Het lijkt wel of bij iedere kans de verlamming toeslaat...

Schiet er gewoon eens 8 in een wedstrijd in aub.

25    
Ivo

Als Weijs slim is concentreert hij zicht op het halen van zijn papieren. Ik heb zo'n gevoel dat Hyballa zijn contract niet vol gaat maken, er is nu al gedoe. Met zijn diploma in de pocket gaat zijn marktwaarde ook verder omhoog.19    
Scheppioni

Met moppernac en ivo eens !!! Deze situatie riekt !!! Geeft aan wat voor malloten het nu bij ons NAC het voor het zeggen hebben !!

15    
Haafie

Snap die directie soweizo niet, want die Willem Weijs is gewoon een spontane vent, die op dit moment prima voor Nac zou zijn. Maar die directie denkt, nee nee wacht even, daar gaan we geen risico mee nemen. We halen wel een ervaren trainer.

Nac is het kwijt, al jaren. Die promotie was eigenlijk gewoon pure mazzel, het is dat Dresser gewoon keigoed was. En iedereen er in geloofde, maar in wat, dat er daarna een volwassen team zal staan, niet dus, gewoon nog steeds die ene huurclub van city met spelers van 19 jaar die alleen voor hun eigen haggie gaan, en terecht want ze zijn nog jong. Zo run je geen club nac, kap er mee. Roep het al jaren.

0    
Boom

Onwijs zuur voor hem!

45    
Cor Nuijten

En straks weer gek staan te kijken als een talent als Weijs naar Heracles vertrekt.

Zo ga je niet met mensen om. Maar dat is de heren directie vast al rond nieuwjaar al verteld.

39    
Buurman

NAC heeft een naam trainers op een vieze manier te naaien, vooral trainers die het goed doen. Vroeger Henk de Jonge en Ben Peeters. Tijdje terug Brandts en recent Vreven. Of WW een goede hoofdtrainer is moet je afwachten, maar had hem dat halve seizoen gegund. Het voetbal onder Weijs was beter de resultaten, ook door pech, nog minder. Gisteren vond ik ontluisterend. Een trainer met een beetje verstand was op details wat gaan veranderen t.o.v. Weijs. Ik denk dat je dan gisteren , relatief gemakkelijk, had gewonnen. Maar deze trainer zet heel de tent op zijn kop. Het voelt totaal niet goed aan. Weijs komt er wel. Haalt zijn groot diploma en is einde seizoen weg. Dit vergeet en vergeeft hij directie NAC never nooit. En heel dit gedoe heeft veel teveel geld gekost, had daar een goeie spits voor gekocht. Als laatste; BSR redactie heeft het prima gedaan, van die goegemeente hier wordt je soms stront ziek. Laten we toch hopen dat Hyballa de zaak op de rails krijgt voor de nacompetitie. We moeten voort.

4    
Buurman

word je......

38    
Otjes

Weys op weg naar de achterdeur. Van kroonprins naar afvoerputje in 4 weken.

Directie Nac competent? Not...

28    
[email protected]

Weijs zou de man voor de lange termijn worden. Maar TvdA heeft totaal geen visie. Wat hij vandaag roept, kan morgen totaal anders zijn. Onze club wordt steeds verder afgebroken door deze onkunde.

23    
Ouwe Spionkop

Als je interviews met Hyballa hebt gelezen dan weet je dat hij bij elke ploeg altijd zijn eigen assistent meeneemt. Logisch.
Ik snap Weijs ook dat hij geen assistent wil zijn van Hyballa
Voor mij is Hyballa momenteel de ideale trainer van NAC.
Er is altijd duidelijk gezegd dat Weijs trainer zou zijn tot er een trainer aangesteld zou worden met diploma.
Dat is ook vervolgens ook gebeurt.
Precies volgens het draaiboek.
Dus ik snap deze onrustzaaiierij niet?
Ben ook eerlijk. Weijs heeft nog geen ervaring een grote club als hoofdtrainer te trainen. Prima voor zijn ervaring dat hij eraan heeft mogen proeven.
Wat klopt er nou eigenlijk niet?

27    
Ouwe Spionkop

Of gaan we de nieuwe trainer nu al afrekenen na 3 trainingen en 1 wedstrijd? Dat lees ik namelijk al boven in diverse reacties.
Dan ben je zelf nog triester dan een directie die er een trainer na een half jaar uit gooit.

32    
Badeend

Helemaal eens met Ouwe Spionkop - ook vooral die laatste reactie. Weijs wordt hier helemaalde hemel in geprezen maar op basis waarvan?? En vervolgens wordt Hyballa na 1 wedstrijd totaal de grond in geboord. Het wordt tijd dat NAC de online community niet meer zo serieus neemt want we maken onszelf hier compleet belachelijk. Daar hebben we Tilburg blijkbaar niet meer voor nodig tegenwoordig.

2    
Tombola Breda

Dat Weijs op dit moment nog geen uitspraken wil/kan doen zegt iets maar tegelijkertijd ook niets. Ik ga hier vooralsnog geen mening over vormen.

-4    
HoogeveenscheNACCER

Read my words, Willem Weijs word een goede trainer, beste trainer in jaren in NL...geen stroman kan ik inkomen, hadden hem erbij moeten houden.

10    
Zlep

Ik heb met WW te doen. Had hem het seizoen af laten maken en had een spits erbij gezocht alla Sjoerd Ars, die had samen met "dikke" Dogan voor doelpunten gezorgd. Nee nu weer 2 dure Duitsers op de loonlijst erbij gezet. Ik vind het wel knap van de leiding van NAC om steeds de foute beslissingen te nemen. Kutzooi!

14    
Fcsp

Onze club is ziek. Doodziek.

16    
geelzwartwit

Gevalletje Gilissen die is als hij zijn papieren heeft weg. En even later heeft NAC nou net een nieuwe trainer nodig.

-1    
BREDATOTHEBONE

Wat oude spionkop zegt...#NOAD

13    
Yellowarmy

Ik word zo onderhand een klein beetje moe van ons NAC met ieder jaar weer dezelfde s*it rond hetzelfde tijdstip in het seizoen....

-17    
Dirk

Hebben liever een adhd-clown langs de lijn. Wa een mafkees is da die Hyballa, om je kapot te schamen.

26    
VieRi

Wat een gezeik om die Weijs continu. het is geen Messias. Ik heb niks met de huidige directie, maar dit hadden ze niet veel anders kunnen doen. Je wilt als nieuwe trainer niet altijd de vorige leider erbij hebben. Die gaat zich ook irriteren aan wat er anders wordt gedaan. Dus dit is een hele gezonde keuze.

Kunnen we verder aub even goed kijken naar de prestaties van Weijs. Die waren ook niet zo geweldig. Deze doorgeschoven jeugdtrainer is een ambitieuze sympathieke carrièremaker, maar ook slechts een passant uit Limburg. Zo iemand mag je niet met een Gillissen vergelijken die hier jaren heeft gewerkt.

Hij moet gewoon geduld hebben en anders vertrekt hij toch gewoon. Het Nederlandse trainersgilde zit vol met werkzoekenden.

-2    
EDM

Zou het ook niet met het uefa-a ding te maken hebben? Moet hij eindverantwoordelijk zijn voor een eigen elftal?

7    
Ric

Het gaat allemaal nog veel erger worden (wederom). Onze stugge Fries heeft afgelopen vrijdag aanvaringen gehad met sponsoren.
Het gaat echt wederom helemaal de verkeerde kant op. En we laten het ons allemaal weer gebeuren.
We glijden verder en verder af.
Afgelopen vrijdag weer stront over de flos naar huis gegaan. Onder Willem zat er eindelijk weer wat lijn in het spel, werden veel kansen gecreëerd en was er overal pressing en druk op de tegenstander. Ik vond het vrijdag weer een drama. Denk niet dat we er beter van geworden zijn met onze hyballa.

14    
Tombola Breda

Vanuit directie perspectief moeten we wel rekening houden met het feit dat de veelgenoemde "stroman" opzet, zoals nu bij Fortuna, momenteel onder een vergrootglas ligt bij de KNVB en CBV. Er gaan geluiden dat ze korte metten willen maken met dit soort constructies. Dan kun je als directie wel gaan speculeren dat het allemaal wel niet in zo'n vaart zal lopen. Maar het maakt de keuze om een gediplomeerd trainer aan te stellen wel degelijk urgenter.

Zonder de feiten de kennen vormen we nu een negatieve mening over de directie. Terwijl ze waarschijnlijk weinig tot geen andere opties hadden. Je zou je ook kunnen afvragen waarom Weijs, die op zijn beurt veel aan NAC te danken heeft, niet bereid is om zijn club die in nood verkeerd bij te staan door water bij de wijn te doen en zijn rol als 3e assistent aan te nemen? Daarmee is toch eigenlijk het zelfde groeipad voor hem van toepassing als begin dit seizoen geformuleerd? Is het dan tijdens zijn interim periode zo naar zijn bol gestegen dat hij meent alleen goed genoeg te zijn als 2e assistent? Terwijl hij weet dat NAC in een lastige spagaat zit.

Nogmaals, ik ken de feiten niet. Dus misschien is bovenstaande totaal niet van toepassing. Maar het is in ieder geval eens een andere invalshoek dan de meeste moord en brand schreeuw berichten.

13    
Toontje

Mocht onze club ooit nog gered worden voor sportieve en financiele ondergang dan moet deze directie heel snel opzouten.
Tot nu toe alleen wanprestaties geleverd.

24    
Tico

Ik ben over het algemeen een positief ingesteld mens maar ook ik ben bang dat onder deze directie NAC ten onder gaat.Hoe vaak zijn er niet beloftes en uitspraken gedaan die uiteindelijk gewoon zonder blikken of blozen van tafel geveegd worden door hen. Het wordt echt tijd dat NAC overgenomen gaat worden en dat er goede vaklui aangenomen gaan worden om ons NAC weer naar de juiste plaats te werken.
Vroeger had ik echt zin in de avondjes NAC maar nu overvalt me telkens weer het negatieve gevoel als ik er weer heen ga. ER MOET IETS GEBEUREN!!!!!!!!

14    
geelzwartwit

NAC heeft blijkbaar niet ingezet op de tandem Nieuwe trainer / Weijs. Tenminste zoals ik het lees hebben ze ervoor gekozen om vooral Hyballa aan te nemen en dat zijn visie niet strookt met die van Weijs dan maar voor lief te nemen.

Dat kan maar strookt niet helemaal met het gegeven dat Weijs weer assistent zou worden en is redelijk naïef om dan ook meteen over contractverlenging te gaan roepen.

Als je nu tevreden was over Weijs en geen stroman constructie wilde had je een duo trainercoach moeten aanstellen waarbij de visie van Weijs strookt met de nieuwe trainer en dan had je later Weijs als hoofdcoach kunnen doorschuiven.

Los van de kwaliteiten van Hyballa lijkt mij zijn aanstelling een waan van de dag aktie alleen al om het feit dat het een totaal uiterste is van die andere topkandidaat Van Wonderen.

Op mij komt het allemaal niet constructief over.. Maar ja what's new

-12    
Nachoreca1

Ben het met dirk hierboven helemaal eens. Wat een gek is die Duitser joh...staan er zwaar mee voor lul! Vreven moest weg en dit krijgen we terug...wat een beleid...man man...grote kutzooi is het.

14    
Niko

Let op, juni 2020: Hyballa en zn assistent vertrekken omdat het bij na NAC toch een grotere puinhoop te zijn dan gedacht. Willem Weijs wordt door Tim Gilissen naar Heracles gehaald. Resultaat: 2x half jaar salaris kwijt, getalenteerde trainer kwijt en nog een jaar KKD. Wat een teringzooi, wat een kut directie..

3    
Joop

Hopelijk blijft hij hij kent de jongens en in hoop dat hij na 1. 5 jaar hoofdtrainer wordt

1    
Ivo

Even feedback aan Bsiderats en @Italo.

Uit de reacties van Weijs en Eisenga is nu op te maken dat er inderdaad iets niet lekker zit. Die info ontbrak in het bericht van gisteren. Niet iedereen zit even dicht op het vuur en niet ieder gerucht is waar.

Dit is zoals het hoort. Factchecken bij betrokkenen en hun reacties plaatsen, ook als deze vaag zijn.

Het is gebruikelijk dat een trainer een eigen assistent meeneemt. En 2 assistenten is te veel of zorgt voor onderling gedoe. Ik hoop dat er voor Weijs snel een goede oplossing komt. Een stage bij Manchester City is misschien wel heel gaaf. En hij moet snel zijn trainersdiploma halen, dan kan hij ook verder.

16    
Ouwe Spionkop

Geef Hyballa nou eens anderhalf jaar om te promoveren.
Die gast is cool, is voor NAC een prima trainer en zegt gewoon waar het op staat.
Ongelofelijk dat er nu al lui hier hem aan het afbranden zijn.
Dan die lui van let maar op Hyballa is van de zomer al weer weg door alle onrust. Om er boven even te vermelden dat hij alleen maar kan gillen aan de zijlijn.
Wie veroorzaakt die onrust dan eigenlijk?

6    
Heksenketel

Het is niet moeilijk om iemand goed nieuws te vertellen. Het is een gave om iemand slecht nieuws te brengen, hem toch betrokken te houden en perspectief te bieden. Als ik Willem was, hoofd koel houden. Je wilde assistent, je krijgt eindverantwoordelijkheid een niveau lager. Lekker blijven investeren in jezelf, dan kom je er wel! Ik heb vertrouwen in Willem!

-4    
Los Pollos Hermanos

Dit verbaasd toch helemaal niemand meer? We moeten er maar gewoon mee leren leven dat NAC wordt geleid door een zooitje incapabele no no's. Willem is klaar met NAC en terecht. Voorgelogen en gebruikt. Willem haalt zijn diploma en loopt de deur uit. Intussen zitten wij opgescheept met een overal uitgekotste Fries. Een Belg met zijn eigen scoutingsnetwerk en bedrijf (nee, is van m'n vrouw. Fuck you kut Belg) en een schreeuwende Duitser.

We gaan lekker duurzaam degraderen. Met dezelfde structuur, inclusief aandeelhouders (Ons NAC is gewoon een lachertje) als altijd.

Er is maar 1 hoop en 1 hoop alleen. Een dwaze Rus, gekke Chinees of vage Saudi die deze zinkende tanker overneemt. Voor de rest zijn we ten dode opgeschreven. Een Roda JC scenario is absoluut geen overdreven mogelijkheid.

De toekomst is inktzwart mijn NAC vrienden. Inktzwart, zeg ik u.

11    
Mo

De DOMHEID regeert bij ons NAC!

Zolang deze aandeelhouders blijven zitten, zal er zeker van verbetering geen sprake zijn.

Het zal alleen maar slechter worden met deze pipo 's!

12    
Ouwe Spionkop

Het is allemaal heel open gegaan. Afgelopen weekend is er een gesprek geweest met directie en Hyballa en Weijs. Beide trainers hebben hun visie gegeven op de manier waarop ze werken en op het voetbal.
Weijs heeft geconcludeerd op basis van dat gesprek dat hij geen assistent wil zijn van Hyballa.
Dat kan en dat moet je respecteren.
Dat is gecommuniceerd door NAC en Hyballa.
Vorige week wilde iedereen nog dat Hyballa trainer werd toch?
Ik vraag nog een keer waarom wordt er dan hier zo'n ophef over gemaakt?
Iedereen die hier vragen over heeft ga naar de forumavomd dinsdag en vraag t ze op de man af.
Of ruiken de onruststokers hun kansen weer om eens lekker ongefundeerd los te gaan?

-8    
Diep Holland

Weys beschikt over inzicht, overzicht, innerlijke rust , en staat innerlijk boven de lastig te hanteren feiten zoals deze nu spelen.

Binnen de gegevens , waarin NAC te maken krijgt met het
Luxe probleem , van twee sterke kwaliteits trainers , die beide alleen geheel anders lijken te opereren , was er geen keuze.

Want, Weys uiteindelijk toch eerst wel echt klaar zijn met de vereisten.

Voor NAC en Weys is het bijzonder geweest dat ze beide van het Brood-vacuüm konden profiteren .

Hyballa, is evenals Weys , een fenomeen.
Nac’ s team evenwel is een nogal onuitgekristaliseerde samenstelling van , ja inderdaad, een duurzaam kwaliteitsvolle begeleiding door een coach - kunstenaar die deze talenten weet te kneden .

Zowel Weys , als Hyballa, hebben daar
alleen beide afzonderlijk
wel anderhalf jaar voor nodig . Beide op
een geheel andere moeilijk te combineren manier

Tegelijk kan niet, ook al zouden ze willen,
gezien de verschillende wijze van omgang, visie , enz.

Ik denk dat ze beide op hun eigen manier tot het optimaal haalbare komen met dit materiaal.

Weys en NAC , hebben beide , Toch echt , in deze korte periode , elkaar optimaal gediend.

Laat aan Hyballa nu alle ruimte, de komende 8 wedstrijden om op te bouwen wat hij met deze talent coaching kan. Dan is zeker in beeld , wat er via hem, met deze jongens kan.

Ook het team zelf kan de episodes dan naast elkaar leggen .


Weys zijn wederom verschijnen op
Het juiste moment , kan en gaat zeker niet
aan NAC onthouden worden . Maar wanneer dat allemaal op zijn plaats valt? De tijd zal de hoofdstukken schrijven .

-1    
Braze

Iedere trainer is goed als hij wint. Weys heeft zich echt nog niet bewezen, dat kan ook niet na een paar wedstrijden. Hij heeft ongetwijfeld capaciteiten , maar geen diploma en geen ervaring op het hoogste niveau.
Wat is beter: Hoofd Jeugdopleidingen en daarnaast diploma halen of op de bank naast een hoofdtrainer?

Wel zou het fout zijn als beloften niet nagekomen zijn door de directeur.

Is adt erg interessant? Gekakel erover heeft een hoog "Story"gehalte.

10    
Tombola Breda

De laatste 2 berichten van Oude Spionkop zijn gelukkig een van de verstandigere onder dit nieuwsitem. We roepen met schuim op ons mond richting spelers dat ze inzet moeten tonen en een NOAD mentaliteit moeten hebben. Maar tegelijkertijd zijn wij zelf kampioen in het onszelf in de put praten. We laten ons liever leiden door een bericht van een verdwaalde NEC supporter op deze site ipv zelf eens wat onderzoek te doen naar de nieuwe trainer. Misselijkmakend hoe de beste man niet eens een eerlijke kans lijkt te krijgen om er iets van te maken.

10    
Cool hand

Diep Hollland moet proberen de woorden in de juiste volgorde te zetten, dan heeft het misschien zin om zijn bijdragen te lezen.

-1    
f4rartje

dit is de appreciatie die je krijgt van de Nationale ApenCircus krijgt
in het verleden ook gebeurd met Ernie Brandts, Stijn Vreven, Ruud brood en er zijn waarschijnlijk nog meer voorbeelden. dit staat helaas niet vast aan de AD en TD want dit gebeurd al jaren!!

6    
Dos

Ben absoluut geen fan van Hyballa, vind hem een slechte uitvoering van Stijn Vreven. Heleboel show en blabla, is heel vol van zichzelf en vind dat hij in het eerste de beste interview na de wedstrijd de spelers al laat vallen. Puur om zijn eigen persoontje vrij te pleiten. Vreven was eerlijk, oprecht en kwam altijd voor zijn spelers op.
In de tijd dat Hyballa bij NEC zat was ik blij dat deze clown niet bij NAC zat. Helaas is hier nu verandering in gekomen.
Ik snap heel goed dat een type als Weijs niet met hem kan en wil werken.

Hyballa zit er nu en verdient een eerlijke kans, dat zeker, maar het zou me niet verbazen als hij begin volgend seizoen alweer vertrokken is.

3    
Bommetje

Wordt tijd dat Diep Holland een plaats krijgt in de directie.
Altijd goede en heldere analyses

8    
Een ander geluid

Buurman omschrijft het goed. Binnen " no time " stond er weer een energiek team. Een manier van spelen die paste bij dit team en ja dat is kort combinatievoetbal. Dit team heeft geen sterke spits, geen koppers voorin en geen spelers die bekwaam van afstand kunnen schieten. Dus Weijs bedacht tikkie takkie en 5 seconden regel. Dat zag er goed uit met veel goede kansen. Mede door pech te weinig punten. Afgelopen vrijdag waren de statistieken vertekenend. Er waren wel kansen maar dat waren maar halve kansen.
Kansloze afstandsschoten en beroerde voorzetten op spitsen die matig koppen en elkaar in de weg liepen.
Hyballa trok gelukkig de juiste conclusie. Dit was slecht. In dat opzicht mogen we blij zijn met het beroerde resultaat want anders zou er nog gedacht kunnen worden dat we op de goede weg zijn.

De Weijs is een communicator en een toptalent. Nu dus naar hem toe schriftelijk vastleggen dat hij het stokje over mag nemen na Hyballa.
En dan vervolgens voor nu klaar en Hyballa nu de eerlijke kans geven.

3    
Reflektor

Je kan simpelweg niet iedereen tevreden houden.

-1    
wijnkunst

Ik zeg, ga achter de club staan en geef Hyballa de kans. WW heeft nog geen papieren. Wel hangt e.e.a. van het contract van WW met NAC af over de nuance in deze beslissing. Als ze hem als kroonprins zien voor de periode na PH (niet PvH haha..) dan breken ze zijn contract open zodra hij zijn diploma heeft gehaald. 1,5 jaar is echt niet zo lang. PH is een prima tussenpaus. De spelers lijken enthousiast over hem en dat is het belangrijkste.

7    
Kipiani

Het ontbreekt de directie dood simpel aan elementaire betaald voetbal management skils.
Ongeschikt.
De aandeelhouders zien in de club die ze gered hebben een kloon van de Zeven Heuveltjes op de weg naar Galder.
Als we niet snel van deze prullers op beide fronten afkomen dreigt een Lokeren (Stijn Vreven) scenario.
Het heeft allemaal niets te maken met Pierre, v.d.Gaag, Gilisen, Dijkhuizen, Gudelj, Brood, Vreven, WW, Hyballa, Molhoek, Jelle, maar alles met de Geldzakken die zich dit gezeik kennelijk kunnen permitteren omdat ze muntjes genoeg hebben.
Zeven Heuveltjes.

0    
Nacman

De oplossing is heel simpel nac wordt overgenomen mijn hoop is de city groep.
Zij lichten heel de organisatie door en gooien alle rotte appels buiten zetten door hun aangestelde mensen neer met verstand van zaken.
En zorgen tegelijkertijd voor dat er genoegd spelers budget is.
Ook allerlei stroming binnen de club die denken de wijsheid in pacht te hebben moeten worden uitgesloten.
Er moet een strak geleidde organisatie staan van de top tot het veld waar er maar een motto is duidelheid en presenteren

3    
Jan Bril

Wat een gepruts van de twee schoothondjes van Edelenbos. Met dergelijke blunders hoeft de RvC geen ontslagvergoedingen mee te geven.

8    
jvt

De onervaren Tom & Jerry hebben openlijk Van Wonderen bedankt en zaten toen in een spagaat. Immers, binnen een paar dagen moest een nieuwe trainert worden aangesteld die een al even jongeling van 35 voor de video analyse wilde meenemen. En toen was er paniek in de tent. en werden alle eerdere beloftes ongeacht de persoon spontaan verbroken.

Welke uitleg je er ook aan geeft, Weijs doet er wijs aan na dit seizoen te vertrekken. Voor deze 'directie' wil je toch niet werken.

Ze maken bij NAC werkelijk alles kapot wat er nog kapot te maken is. Eerst een bij elkaar geraapte, NAC onwaardige selectie samenstellen , Filipovic gratis laten vertrekken na een half jaar met meerjarencontract en een huurspeler voor terughalen, dan de leugens van meer dan 10k+ extra spelersbudget, dan houden ze zgn spelersbudget in reserve voor versterkingen in de winterstop, dan ontslag Brood en hulptrainer en dan ineens geen budget meer... en dan als uitsmijter dat TvdA woord heeft gehouden door drie versterkingen te halen waarvan een jeugdspelertje en een trainer?

Aan de tijd aan de Beatrix straat kwam je hier never nooit mee weg. Kwam het ook niet voor. Stonden er geen onbetrouwbare, hakkelende, zenuwachtige mensen voor de camera. We zullen het zien op de forumavond, of iemand hier doorvraagt op elk eerste het beste antwoord en zich niet de mond laat snoeren door "ook anderen moeten aan de beurt komen, volgende vraag".

-19    
Pietjebel

https://www.facebook.com/412429908858187/posts/2302639106503915/

Idd sommige vinden het nog steeds niks een trommel of megafoon
Maar wat een beelden zeg

-4    
ome cor

Als je in deze fase van het seizoen een nieuwe trainer aanstelt dan verplicht je hem te werken met de selectie en staf zoals die er op dat moment is.

Als die trainer zegt: prima, ik ga aan boord van dit bijna zinkende schip, maar neem wel iemand mee waar ik prettig mee werk dan lijkt me dat heel logisch en een normale gang van zaken.

Als een zittende assistent en interim hoofdtrainer een andere visie heeft dan de nieuw gehaalde trainer dan is het logisch dat je die twee niet samen laat werken. De neuzen moeten dezelfde kant uit staan, wil je kans maken op succes.
Dan moet je m.i. altijd kiezen voor de nieuwe trainer of die nieuwe trainer dan maar niet aanstellen.

Waarom gaan zeiken over dat Weijs nu geen assistent mag zijn.....waar in de wereld heeft een, niet volledig gediplomeerd, assistent trainer meer recht van spreken dan de nieuwe hoofdcoach ?

Sorry Willem, je zult je moeten schikken op het 2e plan voor dit moment. Maar je weet zelf ook hoe snel dingen veranderen in dit wereldje.

21    
Los Pollos Hermanos

Als er ooit een trommel en een megafoon komen in ons stadion, zet ik mijn seizoenskaart stop en accepteer ik dat het echt NAC nooit meer terugkomt en dat de supporters niets meer zijn dan een zooitje passanten die niets met de cultuur van NAC te maken hebben.

Waarvan akte.

7    
Ad B uit Roosendaal

Het feit ligt er.

Weijs is "gesneuveld" bij het aantrekken van Hyballa. Helaas.

Dat hij na dit seizoen gaat vertrekken lijkt me voor de hand liggend.

Graag zou ik een optie zien, dat hij kan blijven. Willem is immers een groot talent als trainer, maar ik zie het op dit moment niet.......

3    
nec nijmegen

@tombolabreda

Het is inderdaad correct om zelf eens goed onderzoek te doen naar Hyballa. En dat als leidraad te nemen i.p.v. de mening van een supporter van een andere club over te nemen.Het probleem is dat zo'n beetje alles wat je over Hyballa leest ,hoort, altijd hetzelfde verhaal bevat.
Ik lees daar niet dat het een coole gast is ,een fenomeen en meer van dergelijke benamingen.
Wel dat het Hyballa effect meestal na een jaar over is en bijna alle geledingen binnen de clubs blij zijn dat hij weg is.Dan mag je je vraagtekens zetten als een toch al onrustige club als NAC hem alsnog aantrekt.Dan neem je gezien zijn C.V. gewoon een enorm risico.En is zijn leuke babbel, fanatisme en voorkomen ondergeschikt aan zijn prestaties als coach.

-6    
De waarheid (de echte )

Binnenkort komt er een boek uit over Ernie Brandts genaamd
Nooit natrappen.
Daar is ook iets te lezen over die Peter Hyballa .

En Willem Weijs doet me erg denken aan Robert Maaskant van 2000 toen hij promoveerde met RBC.

Het feit dat Weijs NAC liet winnen van psv in de beker zegt mij genoeg ..

En met dezelfde selectie gelijk spelen tegen Oss... ( onder Hyballa)

-11    
Nr. 20

Een werknemer die weer even onrust zaait zoals Willem Weijs en zijn eigen belang boven dat van NAC prefereert. Afscheid van Willem nemen. Klaar mee dat een ieder maar denkt boven NAC te staan. Dag Willem als je je niet kan leggen bij je rol is en dank ook nog via media onrust zaaien......

4    
Buurman

Beste NR 20. 1. Wat zegt WW precies verkeerd ? 2. Als ze jou een belofte doen en komen die vervolgens niet na, dan vind je dat allemaal best ? En jij vindt zelfs dat ze WW buiten moeten gooien ? Maar goed laten we een wedstrijd of vijf afwachten en kijken waar ons NAC dan staat. Ben benieuwd naar de opstelling komende wedstrijd. Voor de duidelijkheid ; ik hoop dat Hyballa de zaak op de rails krijgt.

-2    
Vrouwke

Tja het blijft nac he...

1    
DunErwt

WW heeft er wel een goeie kop op staan hoor. Net als de meeste van onze spelers

1    
scheppioni

Ik denk Niko en Dos dat jullie wel eens een heel eind gelijk kunnen hebben helaas !!
Tis echt een gigantische zooi nu bij ons NAC, hoe kun je ook een half jaar terug zo'n juffrouwtje edelenbos de dienst uit laten maken, die dan vervolgens met zo'n dreuge fries en maffe belg aankomt, met geen greintje voetbal know how !!! ONBEGRIJPELIJK !

0    
jimcp

Wat een week weer. Ik kijk uit naar de podcast.

0    
Toontje

Peter Hyb. Heeft zijn eisen gesteld..Zijn goed recht overigens. Maar wij zitten in de situatie dat we niets kunnen weigeren want er wil toch al bijna niemand meer komen.
Daar is het langzaam naar toe gegaan. Het is een trainerskerkhof geworden in hun ogen (klopt ook) en dan wil men zekerheid.

0    
Sp1

Nummer drie bedankte, en toen kwamen ze weer terug bij Hyballa, het idee om geen speler meer aan te trekken maar een assistent was geboren. Het resultaat kennen we!

Hyballa komt niet alleen, dat was al bekend in het eerste gesprek.

Willem Weijs wist daarvan, en dat NAC op advies van Willem naar kandidaat 3 switchte gaf hem vertrouwen. Dat ze vervolgens weer terugkomend van de koude kermis naar hyballa gingen was een regelrecht mes in de rug van Willem.

Voor wat het waard is, hoorde ik de naam van Mario Been. (derde kandidaat)

0    
Krijnen

Een paar weken geleden waren er een behoorlijk aantal die Weijs afschreven en die vroegen naar de definitieve trainer. Snap op zich een directie wel die een ervaren trainer aanstelt om het risico te beperken. Ik was ook een voorstander van Weijs maar weet niet of ik het als aangedurfd zou hebben om een onervaren trainer te laten zitten. Als die niet had gepresteerd dan was iedereen gaan klagen hoe ze zo”n onervaren trainer hadden kunnen aanstellen. Denk dat we Hyballa maar een kans moeten geven en ondertussen Weijs moeten motiveren om zich door te ontwikkelen naar hoofdtrainer. Op zich is deze stap dan zo gek nog niet.

0    
Normaal

Willem is gevraagd en met toezeggingen enthousiast begonnen aan zijn tijdelijk trainerschap. Dan kiezen ze onder tijdsdruk Hyballa en die eist zijn assistent. Willem en Molhoek teleurgesteld en vervolgens wordt een lulverhaal opgehangen. Wanbeleid. En waarom nu altijd bij ons? Wie stopt dit eeuwige gezeik?

1    
DnWitte

Weijs heeft het te hoog in het bolletje gekregen... Weijs wil nu zijn plek terughebben als assistent en accepteert niet dat hij geen deel meer uitmaakt van het eerste, maar onder de huidige door hem zelf gecreëerde omstandigheden is er geen weg meer terug.

0    
Pannelap

@Ouwe Spionkop

Helemaal juist en vrijwel de enige genuanceerde reactie. Wat een hoop gezwam in meeste reacties zeg, lijkt wel het forum van BN DeStemmingmaker......

- Weijs wist op voorhand dat zijn rol ingeperkt zou gaan worden,
- Weijs, Hyballa en management communiceren open over hoe de de functieverding vorm moet krijgen,
- Weijs is een gemotiveerde, open, bescheiden en toegewijde kracht binnen NAC die het zoet heeft geproefd van de 'kapiteinsrol'... dat dit naar meer smaakt is volkomen logisch,
- maar..... in dezer moet Weijs genoegen nemen met de rol als 'kwartiermeester' en dat wringt bij de beste man,
- gevolg.... laten we verder zwammen op dit prachtige medium over het afbranden van het management..... sneu hoor

..... wat riepen de meeste BN De Stemmingmakers destijds op dit medium.... 'niemand is groter dan de club' of zoiets.....

Hup NAC

0    
Zorro

Wie wel of niet gelijk heeft etc etc...doet niet eens ter zake, het feit er is weer onenigheid, ze zijn het weer niet eens er is geen goed afstemming, communicatie is zero, en ga zo maar door... feitelijk niets nieuws....maar stopt dit ooit nog eens?? Blijkbaar is het zo moeilijk iets moois te maken van aardige fundering.

0    
Pierke

Hyballa is het gesprek aangegaan met de intentie zijn eigen assistent mee te kunnen nemen. Als je de visie van Weijs afkraakt is er vanzelf sprekend geen basis voor een goede samenwerking. Daarbij heeft Weijs nooit een kans gekregen. Hyballa wist dat NAC geen kant op kon en heeft het vies/slim gespeeld. Dat het de Directie ontbeert aan communicatie skills en een rechte rug is al lang geen verrassing meer..

Laad alle berichten na dit bericht in