Wij gaan niet opzij

Werkgroep Supportersparticipatie reageert op uitlatingen Edelenbos

LarsW

Naar aanleiding van het artikel in BN De Stem met Nicole Edelenbos wil de Werkgroep Supportersparticipatie een korte reactie geven. Edelenbos geeft in het stuk aan dat er 'niets speelt rond een overname van NAC' en dat 'alles wat interessant was niet meer aan de orde is.'

De werkgroep supportersparticipatie is echter nog steeds actief bezig met het voorbereiden van een gedegen plan om een coöperatie op te richten. Om dit op een verantwoorde manier te doen is tijd nodig. Dit is dan ook gecommuniceerd met Nicole Edelenbos. Op korte termijn staat een nieuw gesprek tussen de Werkgroep en NAC op de agenda om deze plannen verder vorm te geven.

"Nicole Edelenbos heeft ons gevraagd onze plannen en die van Hart voor NAC te bekijken en eventueel samen te voegen. We willen de plannen zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Dit realiseren heeft nu onze priorieit. Dat er momenteel geen concreet bod ligt is dus waar, maar dat er niets speelt is dus niet correct", aldus een woordvoerder van de Werkgroep.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
105 Reacties
90   25  
7Hills

Hans. Wanneer stop je nu eens met het benoemen van het probleem en ga je eens actie ondernemen? Zit volgens mij al een jaar of 6 naar dezelfde langspeelplaat te luisteren/kijken hier en op DeRat, maar iets constructiefs ben ik in al die tijden niet tegengekomen

39   101  
van Flieger

Kom op mensen, deze mevrouw Ooievaar kakelt uitsluitend wat de 3 bezitters van ons NAC willen horen. Zij zijn diep beledigd dat er niemand is gekomen die hun inleg, nu tegen de 8 miljoen voor het meerderheidsbelang, wil vergoeden.

Ook bij de kleintjes loopt een aantal kruideniers rond die hun volledige inleg terug willen.

En dat na 6 jaar wanbeleid, 2 degradaties en geen enkele garantie op een terugkeer naar de ere, laat staan de beloofde stabiele middenmoter.

De waardebepaling van de aandelen is het grofste schandaal binnen ons NAC sinds projekt Luchtkasteel en de pseudo toezichthouders vd Hoeven en van Bavel.

De 3 grootaandeelhouders hebben onder valse voorwendselen mogen bij-investeren en zo de meerderheid pakken. We zijn geen stabiele middenmoter, we zijn het lachertje uit Brabant. Deze mensen moeten zo snel mogelijk het veld ruimen.

Postauto Bellinzona-Chur, 20 gr.

33   62  
van Flieger

En een anonieme werkgroep hoeft ook niet zo. Neem dan Hart voor NAC, daar is niemand anoniem. Maar ze zijn wel als kleine jongetjes weggestuurd door van Aalst. Wie niet hun vraagprijs betaalt wordt de deur gewezen. Zij wachten nu al 4 jaar op die ene koper met zijn 15 miljoen waarvan 12 voor de aandeelhouders. Wat er overblijft voor ons NAC, daar zitten de budgethalveerders en gatendichters niet mee.

Hoe zit het overigens met De Stem ? Zijn ze daar gepikeerd dat De Journalist en de Oud Journalist van het AD wel van de hoed en de rand wisten en Blanco niet ? Of gewoon het huiswerk niet gedaan ? Het grijze toyotaatje van La Manga weer eens met pech langs de kant ?

24   11  
Ojee

En hoe gaan we dat doen Flieger? Dat je dit wilt is een publiek geheim. Je eerdere plan werd het niet.

32   62  
van Flieger

Van Aalst kondigde onlangs aan dat hij klanten van zijn bedrijf gaat beboeten met bedragen van 25K als ergens tussen Rotterdam en Afrika blijkt dat ze niet A maar B in zijn containers hebben gestopt. Als er dus iets anders wordt vervoerd dan er op de vrachtbrieven staat of iets wat "gevaarlijk" is.

Betekent dit dat meneer na jaren nergens naar omgekeken te hebben nu opeens zijn eigen klanten gaat straffen ? En waarom opeens nu en zo "spontaan" ?

Maar wellicht is dit ook de manier om ons NAC te leiden. Iedere keer dat er een leugen wordt gecommuniceerd 25K boete. Iedere nederlaag tegen het zoveelste palingclubje 25K straf.

17   11  
Peppie&kokkie

Flieger geht los!

14   8  
Buurman

Goed dat men nog bezig is. Zeker als er een samenwerking met HvN inzit kan het best iets worden. Het anonieme van de coöperatie kan ik goed plaatsen. Als bekend is wie deze mensen zijn zullen de op- en aanmerkingen en mogelijk zelfs persoonlijke aanvallen niet van de lucht zijn. Dat kan in een opbouwfase verlammend werken. Van de andere kant moet je toch een keer uit je pijp komen. Zou gemakkelijk zijn als de coöperatie een boegbeeld heeft, bv. een populaire oud-voetballer met kennis van zaken die dit plan wil ondersteunen. De tijd zal het leren of er iets goeds uitkomt.

90   25  
7Hills

Hans. Wanneer stop je nu eens met het benoemen van het probleem en ga je eens actie ondernemen? Zit volgens mij al een jaar of 6 naar dezelfde langspeelplaat te luisteren/kijken hier en op DeRat, maar iets constructiefs ben ik in al die tijden niet tegengekomen

20   50  
van Flieger

Buurman - "tout Breda" zit vanaf morgen 2 dagen in Tallinn. Om zonder Nicole en van Aalst bij te praten.

10   4  
Ojee

Dat zou zeker mooi zijn Flieger. Maar wie gaat in de huidige situatie de eigenaren beboeten? Burema Van Aalst of zo?

18   18  
Subje

Van Flieger yeaahhhh

Doe is iets klaploper.... kom op met je geld en staf want we willen de CL in

16   6  
Jamack

Volgens mij had Flieger dat tussenstreepje bij zijn verblijfplaats(?) voor het aantal vermelde graden moeten plaatsen.


23   33  
The fly

Ja hoor. Hij is er weer. Weer gezeik over budgethalveerders en leugens. Wel hulde aan je noad houding betreft het aaneven waar je bent. Nuemand zit er op te wachten om te weten waar je bent en wat de temperatuur is of wat je uitzocht is. Maar toch houd je vol. Hulde, maar bloedirritant.
Pffffffff. Kap er eens mee joh.
Hoe vaak moeten wij allen dit aangeven. Hoe veel duimpjes om laag moet je nog hebben?

15   6  
Arie

Gaan we voor het gemak even voorbij aan het feit dat Edelenbos aangeeft dat de nieuwe RVC volgende week bekend wordt gemaakt, maar de supportersgeledingen nog niks hebben gehoord over de ene afvaardiging die zij hier in laten plaatsnemen?

13   20  
Ojee

Geloof mij Arie, de clubraad weet er vast al wel wat van. Die praat officieel namens ons allemaal maar hoeven verder niks mee te delen aan of te consulteren bij hun achterban. Zij zijn belangrijk! Zij mogen alvast dingetjes weten onder embargo. Als de grote 3 zeggen: "niet verder vertellen he jongens, dit is alleen voor jullie oren bedoeld" dan gloeien die oortjes van spanning en trots. Waarschijnlijk is er met toestemming can de grote drie al een afvaardiging vanuit dat clubje naar voren geschoven om namens de supporters zitting te nemen. Dat is dus ook namens jou en mij. Dus slaap gerust, het is geregeld.

21   13  
Otjes

Ik heb helemaal niets met de supporters participatie. Maar alle respect voor de moeite hoor.

Dat wordt een hoop geroep van mensen/ supporters die ook een directie etc moeten kiezen. Je moet er toch niet aan denken dat types als Flieger en z’n broer denken dat ze het voor het zeggen hebben. En als er bijgestort moet worden dan breekt de pleuris uit.

Doe mij maar de huidige aandeelhouders met diepe zakken. Maar idd met een goede directie en RVC. Ik heb het gevoel dat de grote 3 er nu korter op zitten.

Hup Nac

14   8  
Ojee

Snap ik helemaal Otjes. Nou kan iedereen gaan zitten schreeuwen en eisen dat de aandeelhouders moeten bijstorten als het even fout gaat. Lekker makkelijk, zo heb je altijd een boeman.
Als de supporters zelf moeten gaan bijstorten en dat gebeurt niet laten ze zelf de club naar de spreekwoordelijke kloten gaan. Dan heb je niemand anders meer om de schuld te geven.

19   37  
Los Pollos Hermanos

Wat was iedereen blij met Edelenbos, hé? Een standbeeld moest er komen.

Man,man,man,man ...

25   48  
Los Pollos Hermanos

De "supportertjes" worden door deze lieden totaal niet serieus genomen. Zoveel blijkt ook uit de woorden van onze incompetente spreekpop, Edelenbos.

Het is echt een regelrechte schande dat deze vrouw met NAC verbonden is. Het is een nieuw hoofdstuk voor de bestseller "NAC supporters weer genaaid" Voor het leeuwendeel was het al bekend dat er helemaal niets veranderd is in de pluche gelederen van onze kut BVO, maar ik mag toch hopen dat nu zelfs de meest goedgelovige toch inziet dat de grote 3, vertegenwoordigd door onze Viva lezer, Edelenbos, helemaal niets met u en mij op hebben. Niets met NAC op hebben in het belang van NAC, naast hun inkomstenderving op hun aandelenportefeuille.

Maanden is onbekend gebleven wat deze tuthola aan het doen was. Nou, niks dus. Echt helemaal niks. En wat gaan de supporters bereiken of een participatie van supporters of werkgroep? Juist ja, ook helemaal niks. En flikker aub op met zalvende woorden als -als je het niet probeert, weet je het nooit-

We zijn gewoon weer genaaid. Deze tirade aan het adres van ons NAC kan maar op 1 manier worden verbroken. Weg met die 3 klunzen. Weg met Edelenbos. Weg met die klote Belg welke naar alle waarschijnlijkheid dus ook het probleem is van Brood (gelet op zijn late verlenging) Weg met deze niet betrouwbare frietbakker en zijn eigen scoutingsnetwerk (hoe verzin je het!!) En weg met die huichelende Fries die het Friese volkslied meeblert tijdens Heerenveen-NAC en die het presteerde om in de pers te roepen dat NAC en Heerenveen eigenlijk wel ontzettend veel op elkaar leken!? (er is gvd geen groter contrast)

Wat een afgang weer. Het is om stapelgek van te worden.

42   13  
7Hills

@LOS POLLOS HERMANOS

De oplossing van een 5-jarige; alles en iedereen moet weg, dan wordt het beter. Manmanman.

Volgens mij is het grootste deel van de supporters allang blij dat de rust weer terug is, de meeste posities weer bezet en dat NAC weer aan het bouwen is aan een mooie toekomst. Dat een klein groepje zich druk maakt omdat ze het in bepaalde mensen niet ziet zitten, tsja. Kunt nog zo hard hier gaan zitten bléren, daar ga je 0,0 mee bereiken. Zoals ik al eerder aangaf; kom dan eens met iets constructiefs.

25   7  
Oosterhout3

@los pollos

Denk jij dat eigenaren die miljoenen in nac hebben zitten zomaar weg gaan?
Droom verder zou ik zeggen!


Die frietenbakker zoals je zegt, wilde blijkbaar grim bij nac als coach, die goed spel speelt met rkc in de eredivisie!
(zie vorig artikel)

Dat bijvoorbeeld seuntjes niet kwam, is ook het gevolg van dat zijn zaakwaarnemer eigenaar van nac is(en het dus niet MOCHT van de knvb en fifa)


Dat de ad een volkslied van Friesland meezingt.... Ach waar kwam die man ook alweer vandaan he.... Oja frieslaand

Iedereen wegsturen??

En dan?
Weer 5 of 6 gekken vinden voor binnen nac en nog een stuk of wat geldschieters?

16   8  
Henri

@7Hills
NAC is volgens jou weer aan het bouwen aan een mooie toekomst. Hoe zie jij dat proces verlopen? Wat kan ik, als NAC supporter, in jouw visie de komende jaren verwachten.

21   29  
van Flieger

Flughafen Kloten, 11 gr, regen.

Beschamend begint het hele verhaal rond van Aalst en van Weelde te worden. Als er iets een zekerheidje is geworden de afgelopen 6 jaar dan zijn het wel hun gouden handjes bij het aantrekken van de verkeerde mensen.

RvC lid bij ons NAC betekent voor de betrokkenen maar 1 ding: afbreukrisico. Basje van Bavel gumde zelfs zijn jaren als RvT lid uit zijn Linkedin profiel. Bij nader inzien was een failliet van ons NAC toch geen goede reclame voor de geschiedenisleraar. Daarom willen ze ook allemaal die peperdure bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering waarvan de premies akonto NAC zijn. We hebben wat zwakkebroeders langs zien komen de afgelopen jaren. Gielen en van Mierlo spanden wel de kroon. Alleen maar kleine politiek bedrijven en geen enkel resultaat, behalve een hoop gezeik en verbruik van tijd en mensen. Vooral dat ze 5 jaar bezig zijn geweest met die vreemde constructie om de ruine te kopen heeft voor veel onbegrip gezorgd. Ook deden zij niet aan transparantie. Tot op de dag van vandaag is onduidelijk wat zij terugkregen voor hun tijd die zij aan ons NAC besteedden. Dat mevrouw Ooievaar er zit voor het vriendentarief van EUR 125/uur is op zich al ridicuul maar het toont hoe zij erin staan: wel investeren in hun eigen beschermingsconstructie maar niet in het elftal, de selectie.

Bon, van Flieg is op weg naar Tallinn.

7   7  
Buurman

Ik snap het sceptische en cynische wel. Of de coöperatie een succes wordt zal afhangen hoeveel geld ze kunnen binnen brengen. En dat kan in samenwerking met SvN best eens een heel groot bedrag worden. Indien ze met een ijzersterk en degelijk verhaal komen , een brochure die klink als een klok , een opzet die kundig en haalbaar is , teksten die zo duidelijk zijn als helder dorpspompwater , dan verwacht ik dat veel supporters mee willen gaan participeren. En om dat proces op gang te trekken heb je , denk ik, een boegbeeld met kennis nodig ( liefst een oud NAC voetballer) die mensen verbindt. Dat is ook het uiterst rare van deze site. In plaats van verbinding zie je hier voornamelijk verdeeldheid en polarisering. Dat maakt deze site ook weer wel een beetje grappig en spannend.

3   2  
Buurman

Klinkt

14   5  
vriendjespolitiek

Beste mensen,

Ben nou eens eerlijk,wat is nu er nu,in al die jaren,na uitgifte van de aandelen,veranderd?

Ja we leven nog,maar voor de rest.........

24   12  
Cees

Van Flieger raast voor de inmiddels 793-maal zijn cassette-bandje af, opgestart in? Dat gaat nooit breken. Zijn traditionele paladijnen op deze site haken telkens per direct in.

De drie die NAC destijds hebben gered, en nu er voor zorgen dat het schip financieel niet zinkt, sportief wel! Tja dat is een moeilijk verhaal, sportief is het al tijden shit, en dat is voor de supporters juist het punt!

Om af te geven op Van Edelenbos, is zo kort door de bocht. Of iemand anders niet op deze manier zou spreken, als van bovenuit iets wordt opgegeven? Tja een brutale enkeling mogelijk.

Als NAC niet wordt overgenomen, door wie dan ook, dan blijft het sportief gezien pappen en nat houden. Al is ook dat uiterst vreemd te noemen, want andere BVO,s met veel minder te besteden doen het structureel beter.

Dus ook de organisatie is- en blijft een serieus speerpunt.

Dat de supporters hier in Breda een gezamenlijk blok gaan vormen, zoals elders hier- en daar wel is geschied, lijkt een utopie. Zij pakken dat handvat niet aan! Wel blijven schreeuwen, maar?

11   10  
Buurman

Zowel Ojee 21.19 gisteren als Flieger vandaag 9.39 raken m.i. de kern van de problemen .

18   23  
van Flieger

Buurman - is er ook een brochure van de kleine Dalton waarin hij uitlegt wat hij met NAC van plan is inclusief de onderbouwing voor de vraagprijs van het meerderheidsbelang in ons NAC ? Nee, gek toch ?! We zijn overgeleverd aan in het donker opererende koehandelaren !!

Boarding completed.

15   9  
7Hills

@HENRI

Het staat en valt met het voetbal he. Hebben nu een selectie waarvan in principe elke speler verkoopbaar is. Géén afgeschreven 30-ers, maar spelers waar nog geld aan te verdienen valt. Dat is stap 1, daar begint het allemaal mee. Spelers met winst verkopen gekoppeld aan prestaties op het veld. Dat laatste zal dan een aanzuigende werking op supporters en sponsoren hebben. Viola; groei.

15   12  
Ernie

Los pollos/Flieger
Wat een gelul in de ruimte!

18   6  
Des NAC's

Los van de hele Flieger discussie hier is het (en dat is waar het volgens mij om draait) van de ratten besnuffeld dat Edelenbos met de de grote 3 blijkbaar een vinger in de pap hadden bij de keuze voor een trainer. NAC is ten gronde gericht door verkeerde keuzes van mensen die geen verstand van voetbal hebben. Trieste constatering dat dit nog niet veranderd is en dat zegt alles over de beweegredenen van de top. Lekker FootballManager2019 spelen over de rug van onze club.

12   9  
Jamack

Beste Des NACs en gelijkgestemden,

In mijn herinnering was onder Gielen jullie kritiek dat de Raad van Comissarissen maar alles liet gebeuren, geen daadwerkelijk toezicht uitoefende. Nu dat wel lijkt te gebeuren is dat juist iets om schande over te spreken. Jullie leveren al met al weinig geloofwaardige, opportunistische commentaar waar voorzover ik kan overzien, niemand echt wat opschiet. Zeker NAC niet.

8   4  
Jamack

En ja, spellingstechnisch en grammaticaal staan er fouten in mijn bijdrage, daar hoef ik dus verder niet op gewezen te worden.

13   10  
Ojee

Ja hoor, kipje gaat ook weer wat tokken. Voor een man die bralt maar liefst 50 (!!!) fte aan te sturen ben je best kortzichtig. Je kan wel iedereen blijven buiten flikkeren en vervangen, maar daar is structureel de club nog geen donder beter van geworden in al heel veel jaren. Allemaal onderbuik gebrabbel. Hetzelfde als de mensen die een half jaar terug nog moord en brand zaten te schreeuwen in degradatienood, maar die nu ineens vinden dat het prima gaat en we alles lekker zo moeten laten.
Buiten het feit dat we bovenaan meedraaien in de EERSTE DIVISIE en dat er wat poppetjes een andere naam gaan krijgen is er niks veranderd. En nu wil kipje gewoon nog maar eens namen bij poppethes veranderen en weer doorrrr, terwijl er nog niet eens namen bij bepaalde poppetjes bekend zijn gemaakt.

3   2  
Buurman

Beste Jamack. Er is een verschil tussen een RvC -eigenaren - directie.

18   4  
Jf

Los pollos

In jouw berichten mbt Edelenbos wordt het steeds duidelijk dat het persoonlijk is en niet inhoudelijk.

Ik ken deze mevrouw niet maar ze durft wel beslissingen te nemen en heeft wat mij betreft gezorgd voor rust. Mocht dit over een tijd weer fout gaan zal ik de eerste zijn om je gelijk te geven maar op dit moment is deze campagne tegen haar niet terecht.

8   6  
Kipiani

Iemand die H,v,d Aat uit Madrid / Monaco, en dat is nog lang niet alles, naar voor wil schuiven als directeur bij NAC Breda, is hartstikke maf, niet goed bij zijn hoofd, maar vooral: snapt helemaal niets van de club.

7   2  
Buurman

En tussen RvC - eigenaren en directie zweeft Edelenbos tijdelijk als interim. Dit tot afschuw van Los Pollos. Ik vind de stukjes van LP regelmatig goed en realistisch maar naar mijn bescheiden mening is het niet correct een conflict uit het verleden, althans zo lees ik het , hier nu te komen afrekenen. Van de andere kant zal Edelenbos er niet wakker van liggen en er worden hier wel meer klappen uitgedeeld.

8   6  
Buurman

Beste Flieger. Inderdaad is die waardebepaling van de aandelen een hoofdpunt. Maar ik neem aan dat een aspirant koper daar over ook in gesprek gaat. Kom je er niet uit dan kan een onafhankelijk deskundig bureau de waarde taxeren. Dat is niet simpel want bij een BVO is het niet een louter optelling van bezittingen en schulden ofwel het eigen vermogen op een momentum. Moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment niet het boekhoudkundig EV van NAC weet. Zal eens naar de meest recente jaarrekening kijken.

11   6  
Henkie

7Hills,

Zelfde misvatting die smulders maakte:
Jonge spelers = verkoopbaar met winst.

Nee hoor. Jonge spelers die kwaliteit te kort komen gaan ook nooit geld opleveren. Kun je beter een paar ervaren spelers toevoegen, want promotie is het belangrijkste.

4   0  
Jamack

Beste Buurman (of toch Boze Buurman?)
Is het niet zo dat Mevrouw Edelenbos op dit moment ad-interim voorzitter van de RVC is?

5   2  
Adriaan

Zeg Cees,

Droom jij 's nachts ook over Van Flieger?

13   1  
Hugo

Flieger, je laat weten dat 'tout Breda" zit vanaf morgen 2 dagen in Tallinn. Om zonder Nicole en van Aalst bij te praten.' Een paar postjes later laat je weten dat je ook naar Tallinn gaat. Ik ben oprecht erg benieuwd wat je inbreng is in het 'bijpraten zonder Nicole en van Aalst' en wat de uitkomst is van dit gezellige samenzijn. Hup NAC

3   5  
Buurman

Beste Jamack. Straal ik boosheid uit in mijn teksten ? Echt niet hoor. Maar je hebt gelijk ; Edelenbos is interim voorzitter RvC. Zie mijn post ook daarna. In mijn ogen een weeffoutje.

6   1  
Jamack

Vond het wel leuk. BB is mij altijd bijgebleven als de boze buurman. Weeffoutje of niet; zij bekleedt die functie nu en doet wat door anderen in die functie werd nagelaten. Of ze dat al dan niet goed doet, is het issue niet. Het punt is dat ze dat wat ze moet doen en dat haar in ieder geval niet kan worden nagedragen, te verzaken.

2   5  
Cees

Adriaan, om antwoord te geven op jouw uitstekende vraag, ik heb de laatste tijd wel last van nachtmerries, waarbij ik doodsbang en zwetend wakker wordt. Jij slaapt zeker met een nachtmutsje op en je sokken aan? Vergeet je tut niet!

4   2  
Buurman

Beste Jamack. Boze Buurman was vroeger in een serie van Annie MG Schmidt een hoofdrolspeler en inderdaad erg grappig. Leen Jongewaard speelde de fameuze rol van Opa. Maar dit is voor de veel ouderen onder ons. Punt bij Edelenbos is dat zij de mensen controleert die ze ook heeft aangesteld. Maar omdat het tijdelijk is ,en het niet anders kon wellicht, heb ik daar weinig moeite mee ook al is het niet geheel correct.

1   1  
Jamack

Na wat berichtenwisseling concludeer ik dat er weinig tot geen licht zit tussen ons beider standpunt

9   4  
Henri

@7Hills
Okay leuk je vise te lezen. Ik zie het echter anders. Van de huidige slectie is hetnog maar de vraag of er spelrs tussen zitten die voor een substantieel transferbedrag verkocht kunnen worden. Het seizoen is nog vroeg, maar tot nu toe is het allemaal klein geld. Mocht het huidige NAC spelers kunnen verkopen dan gaat het over enekel tonnen maximaal. Hoe lang doe je erndan over om een aardige bankrekening op te bouwen. Daar komt bij dat spelers die echt kwaliteit hebben en bij NAC geen perspectief meer zien, bijvoorbeeld als ze niet promoveren en waar clubs als Heerenveen, Groningen, AZ en Utrecht het oog op hebben laten vallen, dievertrekken. Niet alleen gezien het gebrek aan perspectief, maar ook vanwege het feit dat NAC in de huidige situatie, ooals ze een speler hebben verkocht niet in staat is een concurrerend salaris aan te bieden. Dat geldtook voor eventuele grote talenten uit de eigen jeugd opleiding. het enige dat echt een omslag kan creeren bij NAC is heel ordinair geld. met een goede investeerder met visie kunnen er betere spelers worden gekocht en hogere salarissen worden betaald, Door geld wordt het, misschien helaas, bepaald. Waarom draait een AZ goed, omdat Scheringa destijds een fantastische rganisatie heeft opgebouwd met top managers en toptrainers en nu worden er spelers verkocht voor tientallen miljoenen. Kassa! Wanneer kreegmAJAX succes in the Chmpions League, juist toen men bereid was wel extra geld te investeren in spelers en salarissen. En ook bij hen komt nu het geld met bakken binnen. En bij Feijenoord? Nogmaals het draait om het geld en zo lang er eigenaren zitten die niet bereid zijn in de organisatie en de voetbaltak te investeren is verandering in de huidige situaite uitgesloten. Zoals ik en anderen meermaals hebben geschreven, het is pappen en nathouden. Met langzaam maar zeker een verdergaande uitholling/aftakeling. Kijk eens naar grote clubs als FC Kaiserslautern, helemaal naar de kloten, nu is er een rijke Luxemburgse investeerder ingeprongen. En zo zijn er in Europa helaas vele te noemen.

7   0  
Rubenac

Gunstige uitslagen tot nu toe,voor zover dat al wat waard is in deze fase VD competitie .

5   2  
geelzwartwit

@7hills..
Als..als..als..er spelers verkocht worden ooit.. Dan is dat dus omdat ze sportief beter presteren dan bij niveau NAC hoort. Want betere clubs hebben dan dus transfergeld over.
Los van het feit wanneer dat eens gaat gebeuren krijg je dan wel geld maar ook weer een sportieve uitholling van je selectie. Waarmee je sportieve resultaten weer onder druk komen te staan.
Daarnaast.. Stel.. Er worden spelers verkocht omdat ze zo goed zijn..
Waar gaan die opbrengsten dan naartoe denk je? Momenteel worden extra inkomsten gebruikt om gaten inde begroting te dichten... Need I say more?
Of.. Investeerders willen eens een keer wat geld terugzien dat kan ook nog.

Ik blijf van mening dat de spelersbegroting nog steeds totaal niet in verhouding staat met de algehele begroting. Waar gaan al die miljoenen naartoe???
Zolang NAC zoveel geld aan andere zaken dan de spelers kwijt is zullen we niet groeien.
Wanneer hadden we voor het laatst een echt grote sponsor aan NAC verbonden? Was dat Casio of fuji? Ik weet het niet. Ik weet wel dat er veel aan de organisatie en inkomsten kan moet gebeuren en dat dat niet speculatief op verkoop van spelers gebaseerd moet zijn.
Speculatief beleid daar hebben ze zich bij NAC voor 8 miljoen al eerder met de 2 Brazilianen aan ene steen gestoten en onlangs heten Rutjes en Smulders smulders ook met de meerwaarde talenten die allen afgekocht werden of ergens anders kwam te spelen met behoud van salaris.

Talent met sportief resultaat als uitgangspunt en met verkoopwaarde is prima dat is hoe het hoort maar de club zelf moet op een ander vlak grotere stappen maken en dat is de taka van eisinga. Anders blijft het speculeren en pappen en nathouden.
Of zoals anderen zeggen.. De organisatie houdt NAC door aandelen belangen zelf in een houtgreep.

Laatste puntje.
Stel er worden spelers meer waard dan hebben de aandeelhouders het idee dat de aandelen nog meer waard worden en is verkoop al helemaal een utopie. De club zal er ook dan zeker niet door groeien.

3   3  
Henri

@GeelZwart
Wijze woorden.

3   3  
geelzwartwit

@henri thanks

Edit.
.. met de 2 Brazilianen aan een steen gestoten en onlangs hebben de heren Rutjes en Smulders ook gegokt op de meerwaarde van talenten. Die later allen afgekocht werden of ergens anders kwamen te spelen met behoud van salaris...

NAC is ingericht op behoud en niet op groei. Daarom blijf ik hopen op een overname van een grote speler die vanuit beleid visie en vermogen mogelijkheden ziet met het merk NAC.
Supporters aantallen groeien. De club staat al jaren stil.
Heracles etc zijn al lang uit het zicht.

5   4  
Henri

@GeelZwartWit
In mijn visie heb je een charismatische leider nodig die in staat is een visie neer te zetten en deze ook uit te dragen. Mensen te enthousiasmeren en verbinden. Goede, geschikte medewerkers aan te stellen en uit te dagen. Zo'n man moet wel universitair of MBI geschoold zijn en een trackrecord hebben. Bijv. de CEO van de Welkom energie. Toen sommigen op dit forum zijn naam in discrediet brachten opende hij een account en reageerde persoonlijk op BSR. Binnen een dag was het item gesloten. Damage controle. Niets in achterafkamertjes, of jezelf terugtrekken. Meteen de andere kant van het verhaal. En zo werkt het volgens mij. Nogmaals in mijn ogen heeft deze man de competentie, kennis en kunde ook een voetbalbedrijf aan te sturen en tot groei te brengen. De huidige AD laat niets van zich horen. Wat is zijn ervaring tot nu toe? Heeft hij een sterkte zwakte analyse gemaakt van de organisatie. Waar gaat hij nu zijn prioriteiten leggen. Waar mogen wij hem op afrekenen? Niets alleen maar stilte. Ik blijf nog steeds hopen op stilte voor de storm. Want dat pappen en nathouden ben ik meer dan beu. Echt perspectief moet er komen.

10   6  
Ojee

Het valt mij vooral op dat er op deze site heel veel mensen zitten te kakelen over hoe een ander iets moet doen. Zeg dan niks of doe iets. In dat opzicht hulde aan die werkgroep.

7   5  
Buurman

Zoals beloofd de vragen voor de forum avond door jullie ingebracht.

1. Wat is nu de exacte doelstelling voor dit seizoen ? Sportief en financieel maar vooral sportief.
2. Wat is de financiële prognose voor dit seizoen ?
3. Wat was de invloed van de degradatie op de inkomsten ?
4. Hoe groot zijn de financiële problemen als we dit seizoen niet promoveren?
5. Komen er nog transfergelden binnen ?
6. Blijft de samenwerking met MC intensief of wordt het eventueel incidentele huren ?
7. Wij waren van mening dat de extra verkochte seizoenkaarten zouden worden geïnvesteerd in nieuwe goeie spelers. Waarom is dit niet gedaan ?
8. Stel dat we promoveren. Hoe denkt de AD duurzame stappen te maken m.b.t. groei begroting en groei spelersbudget ?
9. Staat nu het spelersbudget in verhouding tot de totale begroting ? Wij menen dat het spelersbudget te krap is.
10. Zijn er nog bezuinigingen mogelijk die ten goede komen aan het spelersbudget ?
11. Was het niet verstandig geweest te investeren in een goeie spits en een ervaren spelbepaler ? Is er moeite gedaan onze eigenaren te overtuigen daar geld voor vrij te maken ?
12. Is deze selectie in potentie sterk genoeg om te promoveren ?
13. Hoe denkt men te voorkomen dat in paniek in de winterstop "bagger" wordt aangetrokken. Is lering getrokken uit afgelopen seizoen ?
14. Aan wie draagt de TD / TM verantwoording af ? Welke frequentie en welke criteria.
15. Is er moeite gedaan Kali aan het voetballen te krijgen ? Was dat niet effectiever geweest dan de huidige verhuur ?
16. In hoeverre had/ heeft de TD / TM er vrede mee dat niet zijn eerste keus trainer werd ?
17. Is het scorebord al opgenomen in de bouwvergadering ?
18. Hoe staat het met de sponsoring t.o.v. vorig seizoen ?

Direct een korte toelichting.

3   5  
geelzwartwit

@henri

Op namen die het goed zouden doen bij NAC ga ik nooit in omdat de personen niet ken en ik ook geen zicht op beleid organisatie mogelijkheden financiële basis, achterkamertjes, interne belangen etc bij NAC heb.
Ik ga wel met je mee in het feit dat een club als NAC een echte frontman moet hebben. Een leider die ambitie en progressie uitstraalt. Een persoon die de kar alleen al vanuit charisma en kennis en kunde trekt.
Vroeger van Praag bij ajax. Herik in Rotterdam. Sar en overmars nu. Die man destijds van Heracles. Karakters zichtbaar in beeld die een sterke gezonde organisatie vertegenwoordigen. Die het beleid met woord en daad zichtbaar uitvoeren.

Goetzee en Eisinga ken ik niet. Ze zullen vast goed werk doen en gedaan hebben. Het enige beeld wat ik ervan heb is dat ze ook account manager zouden kunnen zijn bij een middelgroot bedrijf. Wat qua voorkomen of beeld dus niet aansluit bij charismatisch leider. Maar goed dat is slechts het beeld wat ik ervan heb.
Er van uitgaand dat ze zich volledig naar vermogen inzetten.

15   0  
HenkTank

Scorebord? Geef die jongen met die vlag gewoon wat meer en laat hem de hele wedstrijd lopen.;)

7   5  
Buurman

Deze vragen kwamen boven drijven voor de forum avond. Ik heb ook bij wat andere onderwerpen geïnventariseerd. Belangrijk is natuurlijk dat een discussie ontstaat n.a.v. de antwoorden op deze vragen.
De vragenlijst kan uiteraard worden aangepast, veranderd en eventueel uitgebreid.

6   2  
geelzwartwit

@buurman @henri

Goed werk Buurman
Grappige is dat we indirect hier net een gesprekje over hadden.
Als je een echte frontman hebt zijn forum avonden niet nodig.
Weet iedereen waar de club staat en voor staat.

Anyway thanks voor je inzet en ik zag wat vragen van mijzelf erbij staan. Top!

14   7  
Ernie

Tjonge, tjonge,
Er wordt een paar weken niet gevoetbald en het gezwets is weer begonnen. Het gaat werkelijk waar helemaal nergens over. Wat een stelletje zielige figuren.

8   4  
Optimist

@Geelzwartwit

Het "niveau NAC" zou linkerrijtje eredivisie moeten zijn. Eén van de problemen van NAC en Breda is het collectieve minderwaardigheidscomplex dat ons ook op deze site wordt aangepraat door lieden die het over het "niveautje NAC" hebben.

Om ons werkelijke niveau te bereiken hebben we structureel veel meer geld en (politieke) macht, ambitie, een nieuw stadion en een efficiëntere organisatie nodig. Om de juiste investeerders daarvoor aan te trekken hebben we een beter imago nodig en dat begint met die ambitie; linkerrijtje eredivisie.

10   10  
willem 4,5

Na het lezen van een hoop slap gelul hierboven snap ik niet dat een aantal van ons geen supporter worden van Telstar, Top Os of FC Dordrecht, daar zijn de zaken immer véél beter geregeld. Het loopt daar op rolletjes en er is geen onenigheid in geen van de gelederen, succes verzekerd dus!

2   2  
Oosterhout3


@geelzwartwit

Nac had vorig jaar een spelers budget van €4miljoen.... Vergelijkbaar met subtopper heracles!
Ofterwijl:

Als nac ere speelt, KUNNEN ze de subtop begroting al halen in het 2e jaar!(laat staan meerdere jaren omdat dan de tv gelden omhoog gaan)

@henri en @geelzwartwit
Het gaat er om dat de scouting staat, ongeacht welke td er in dienst is!

Overigens grappig dat je kaiserslautern fc aanhaalt!

Doordat fans in Duitsland de baas zijn (50%+1 aandelen regel), en omdat de fans eerst +-3 miljoen op hebben gehaald... Nog voordat de zakenman kwam!

https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/fans-helpen-noodlijdend-kaiserslautern-aan-3-miljoen-euro~adc7bedd/

He krijg nou wat....
Daar gaat dit artikel over waaronder je reageert:)
@henri

Waarom zou zo'n man perse een hoge opleiding nodig?

Lijkt me totale onzin, juist alleen daarnaar te kijken!
Lijkt me dat je moet kijken wat iemand zijn kwaliteiten zijn!
Een club runnen kunnen best veel mensen denk ik!

9   0  
Nacman

Ondanks fat ons NAC niet speelde dit weekend waren de uitslagen goed volgende weekend tegen de jong elftallen zijn best beslissend bij twee keer winst blijf je boven aan staan.
De vrijdag daar op komt exselcior thuis deze moet zeker ook worden gewonnen een mede concurrent voor de titel.
IK ZEG FORZA NAC

13   6  
7Hills

@Henri

Kan het zijn dat jij geen Twitter hebt? Vind namelijk onze AD daar zeer aanwezig en vaak bereid te antwoorden op vragen die via Twitter aan hem gesteld worden. Dus dat je hem onzichtbaarheid verwijt vind ik echt niet terecht. Vooral ook omdat je met als voorbeeld een directeur van Welkom Energie aanhaalt die dmv 1 berichtje hier op dit forum jouw hart al gestolen heeft, en je zonder enig idee te hebben wat de competenties van die meneer zijn al directeur van NAC wil maken. Eisinga heeft veel meer antwoorden op vragen gegeven.

Daarbij, hoezo moet hij heel zichtbaar zijn? Laat hem gewoon zijn werk doen? Of verwachten we dat hij in dagboek vorm zijn werkdag even met ons doorneemt?

9   1  
Plaatjesmaker

Henri, heb je de man die je naar voren schuift weleens ontmoet oid? Of baseer je dit idee puur op BSR comments?

8   4  
steven73

@Van FLieger, helaas kun jij allen maar schreeuwen. Sinds de constructie met aandeelhouders is NAC financieel gezond. daarvoor was er een enorme schuld. waar volgens mij jij ook debet aan was.

12   11  
van Flieger

Tallinn bewolkt na buitje, lounge met uitzicht over de stad,

"Nicole heeft ons gevraagd om.....". Dan weet je al hoe de verhoudingen liggen. Zodra je in gesprek gaat met die lui kom je op het punt dat je moet doen wat zij zeggen anders ben je af. Het is het eeuwige dilemma van die Havistenraad die zich Clubraad noemt. Clubraad werd Clubraaf en deed braaf wat zij zeiden. Steeds weer de verkeerde keuzes, steeds weer achter bestuurders en managers gaan staan met de rug naar de eigen fans. Lekker schurken aan de warme haard van Supportertjeszeggers.

Dat De Groep anoniem wil opereren is slecht. Maar het is een beetje de trend bij ons NAC. Zo is iedereen op deze site anoniem, behalve van Flieg. En wat krijg je dan ? Niets dan modder en persoonlijke aanvallen.

In het stuk van de Rat van een tijd geleden stond de rol van de Stichting NOAD beschreven. Zij konden volgens die tekst nieuwe aandelen uitgeven. Als dat juist is, waarom is dat niet al lang gebeurd ? Dan loop je zo over de Rotterdamse maffia heen die onze club nu al jaren gegijzeld hebben. Waarom komen de heren van deze Stichting niet even aan het woord ? Addy Brouwers kom er maar in, geen grotere NACman denkbaar, maar nu in dubio wie te steunen ? De brede achterban of de tirannen aan de Stadionstraat ?

Straks meer vanuit het "Oranjehotel".

PS- dat Nederlands elftalgedoe hoeft voor van Flieg niet zo. John de Bever galmde nog lang door de Estse nacht. Van Flieg is gewoon aan het werk in de lounge.

7   5  
Jamack

Goed zeg, Flieger, dat je gewoon aan het werk bent op maandagmochtend. Je bent echt keihard voor jezelf. En, veel bereikt met “tout Breda”?

8   13  
Jan Bril

@7hills van mij mag je Eisenga adoreren. Maar voor je eigen beeldvorming is een analyse van zijn prestaties op het gebied van sponsorwerving incl. de ontwikkeling van de totale sponsorinkomsten toch handiger. Vraag je vervolgens af waarom het stil werd rond dat miljoen van de aandeelhouders, het omzetten van extra ssc’s in spelersbudget en amdere eerder gewekte verwachtingen. Door die akela met haar twee directeurtjes zitten we in een negatieve financiële spiraal.

7   5  
Dos

Dat is cabaret : fliegertje die het heeft over modder en persoonlijke aanvallen..
Iets met een pot en een ketel?

8   6  
henk

@Hans Deelen
Een beetje halfslachtig reaguren valt blijkbaar ook al onder de categorie werken?

Btw, waar zijn je scoops en je scherpte gebleven? Je reacties zijn de laatste jaren verworden tot een eentonige herhaling. In de tijd van Mommers lagen zaken al op straat voordat de bestuursvergadering was afgelopen. De laatste keer dat je dat soort zaken bracht is inmiddels alweer 10 jaar geleden. En dat is oprecht jammer.

8   3  
Ivo

Van Flieger,

Ik kan mij oprecht niet meer herinneren wanneer je voor het laatst iets positiefs hebt gemeld over NAC. Het is altijd zuur, rancuneus en keihard op de man/vrouw.

Dat jij klaagt over modder en persoonlijke aanvallen is misschien wel het meest hypocriete wat ik ooit op deze site heb gelezen. Begin bij jezelf. Het feit dat jij hier semi-anoniem reageert maakt dat niet oké. Het gaat om je dagelijkse aanvallen op alles en iedereen. Werkelijk niets en niemand deugt of is goed genoeg volgens de geweldige heer Flieg.

Ik vermoed dat je ooit dicht tegen een bestuurlijke rol bij NAC aan hebt gezeten, maar bent afgeserveerd. En daar ben je nog steeds boos over. Maar als ik je reacties hier lees, dan denk ik, prima keuze.

Veel plezier nog in Estland.

10   8  
van Flieger

Henk - wel bij de les blijven jongen. Van Flieg heeft hier vele zaken onthuld van de 1-0 Macause Consensus op NAC-Cambuur tot het dreigende arbeidsrechtelijke conflict met Bodi. Van de eisen van van Aalst en Co tot de windvlagen van Gielen. Van het zaakvoerderschap van VDA tot de vermoede chauffeursdiensten van Pinocchio tijdens zijn Telekomtijd. Ook het meest schadelijke projekt, dat can de aankoop van de ruine middels crowdfunding, werd door van Flieg tijdig gefileerd.

We zitten helaas nu opgescheept met hele starre aandeelhouders die de club laten afzinken tot een bedenkelijk niveau. Iedereen die bij hen voorbijkomt moet inbinden zolang de prijs niet op tafel komt. Dat is de wurggreep waarin ons NAC zich bevindt.

Tallinn, richting 20 graden.

1   4  
Jamack

Vlieger, als er iemand bied op jullie Zwitserse onderneming is jouw vrouw (immers jouw akela c.q. Juffrouw ooievaar mag in haar eentje alles beslissen en jouw tekenbevoegdheid is beperkt tot medetekenen) is jouw vrouw dan verplicht dat bod te accepteren omdat een bieder vindt dat jullie bedrijf niet meer waard is? Dacht het niet

12   6  
van Flieger

"Ivo" - anoniem schelden en met modder gooien is de standaard geworden. Zodra je onafhankelijk, tegendraads en bourgondisch bent kun je de volle laag verwachten. Eigenschappen die bij ons NAC hoog in het vaandel zouden moeten staan maar keer op keer lege hulsen blijken en niet worden geleefd door de calvinistische kruideniers aan het roer van ons NAC.

De vuige leugen als zou van Flieg ooit door "NAC" zijn afgewezen voor een bestuursfunctie komt uit de bekende hoek van slaafse meelopers en bestuursgetrouwen. Sponsor Bouw die ooit bezig was met een overname van ons NAC, vlak voordat hij failliet ging, wilde 2 miljoen per stoel als bestuurslid. Dat was op zich een verfrissend idee, want dan houd je klunsen als Gielen, Lips, van Bavel en van Mierlo makkelijk mee buiten de deur. Dat plan ging niet door omdat Sponsor Bouw een paar andere issues had. Van Flieg opperde ooit 250K inbetalen per stoel, om in ieder geval te vermijden dat ze er met de pet naar gaan gooien zoals vd Hoeven en Baardemans bijvoorbeeld.

Waar mensen ooit het idee vandaan haalden als zou van Flieg ook maar 1 minuut willen werken voor een vd Hoeven, Gielen of van Aalst, die heeft het niet begrepen en is alleen maar ver bezijden de waarheid op een bruin papiertje aan het klooien.

14   6  
van Flieger

Jamack - jij hebt duidelijk niet bij de telefoongesprekken gezeten die er toe deden. Als jij een BVO overneemt op de 14e plaats van de eredivisie en je beweert dat je investeert op het niveau van een stabiele middenmoter en 6 jaar later blijk je 2x gedegradeerd, staat het spelersbudget nog altijd niet in een gezonde verhouding tot de totale begroting, is de selectie weer opgevuld met types als Filipovic en Kudimbana en zie je dat tegen de achterban wordt gelogen, als je dat allemaal weet, hoe kun je dan nog blijven volhouden dat je je volledige inleg terugwilt ? Dat is objectief gezien aan niemand uit te leggen. Het is bijna crimineel om zoiets te verlangen na 6 jaar wanbeleid. En ja, zij beschouwen ons NAC als hun bezit. NAC is van hen, de rest moet oprotten. Wat een sfeer, wat een blamage.

PS- in de financiele sector waar jij duidelijk geen kaas van gegeten hebt gelden objectieve criteria voor de waardebepaling van aandelen van firma's. Te beginnen met hoeveel cash er op de rekening staat.

8   4  
7Hills

@Jan Bril

Je vliegt weer uit de bocht knul. Ik adoreer niemand, ik weerleg alleen dat Eisinga niet zichtbaar zou zijn.

"Maar voor je eigen beeldvorming is een analyse van zijn prestaties op het gebied van sponsorwerving incl. de ontwikkeling van de totale sponsorinkomsten toch handiger. "

Heb jij die dan voor me? En houd je daarin ook rekening met het feit dat we gedegradeerd zijn en de sponsorinkomsten per definitie altijd dalen als je een divisie lager speelt?

Blijf het overigens vreemd vinden dat je schrijfstijl overeenkomt met die van Hans Deelen aka Van Flieger en enkel post wanneer Hans onder datzelfde pseudoniem ook berichtjes plaatst. Je zou haast gaan denken dat Hans ( als IT'er moet hij dat makkelijk kunnen) diverse IP adressen gebruikt en dus ook verschillende namen om zijn boodschap te verspreiden

8   1  
Pizzabakker

Ondanks dat menigeen valt over de qua smaakbeleving wat zure reacties van Flieger, ben ik toch geneigd enigszins met hem mee te gaan. Ik denk namelijk dat een en ander wel hout snijdt wat hij zegt. Criticasters worden nu eenmaal al snel als zuurpruimen bestempeld.
Ook ik wantrouw grote geldschieters die in niets een relatie met de club hebben en een overname van aandelen lijken tegen te houden. Ik krijg de indruk dat men destijds heeft geïnvesteerd om snel die stabiele middenmoter te worden, al dan niet met een beetje geluk, om de aandelen vervolgens met flinke winst van de hand te kunnen doen. Nu het doel langer blijkt te duren houdt men vast en neemt men de club in een soort van wurggreep. Niemand is natuurlijk bereid om voor een KKD’er de door de grote drie gewenste bedragen op te hoesten!
Overigens denk ik ondanks alles wel dat we dit jaar mee kunnen doen om de prijzen. Selectie is wat aan de jonge kant en ik denk dat jong talent juist gebaat is bij het spelen met ervarener spelers om hen het klappen van de zweep bij te brengen.

4   1  
Oosterhout3

@van flieger
Jij hebt verstand van financiën neem ik aan hé?!
Stel, in de Financiele sector is er een bedrijf met aandelen

Die aandelen zijn ondergebracht bij 20 eigenaren...
3 grote eigenaren hebben zo'n 55tot 60%
Er komt iemand, die wil ze allemaal uitkopen en de kleinere aandeelhouders (die zo'n 45% totaal heben) vragen een x bedrag (bv 5 miljoen ), is het dan niet zo dat die grote 3 in het bedrijfsleven ook even gaan rekenen en hun deel ook willen(bv nu +-6a7mil)?

Graag jouw reacties als financieel deskundige, zonder zwartmakingen dit keer!

4   5  
7Hills

@Pizzabakker

Je weet dat de aandeelhouders een aantal jaar geleden de grootste schuldeisers waren, en akkoord moesten gaan met het omzetten van de schulden naar aandelen omdat men anders hun geld sowieso kwijt was? Ja, de grote drie hebben geld bijgestort om de meerderheid te behalen zodat ze zeggenschap bleven houden over hun eigen centen, maar het is dus absoluut geen vooropgezet plan geweest om de club te kopen, wat meteen verklaard waarom ze niet willen investeren.

11   5  
van Flieger

Pizzabakker - 5 jaar was het plan. Op die basis is geinvesteerd. Er werd gezegd dat ze aandeelhouders tegen wil en dank waren geworden, maar dat bleek alleen voor een paar kleintjes te gelden, de "grote 3" hadden helemaal geen 6 miljoen prive krediet uitstaan aan NAC. Die grepen de macht door dit bijinvesteren, een transactie die tot de dag van vandaag onder de tafel wordt gehouden. Een share holder agreement ontbrak er bleken alleen statuten te zijn. Alles zo opgezet om pottenkijkers te weren. Het is een schande. Zelf beweren zij van niet en dat er tijdsdruk was en alles snel moest gaan. Een zwak excuus want ze hadden wel een rapport laten opmaken dat superslecht was voor het vorige bestuur. Daar hadden ze wel tijd voor.

Deze mensen die er nu zitten zijn faliekant mislukt en nu alleen nog bezig met het beschermen van hun eigen positie om een zo hoog mogelijke prijs voor de aandelen te krijgen. Ondertussen is de sportieve doelstelling waar alles op gebaseerd was losgelaten en zakt ons NAC steeds verder weg. Een promotie dit jaar "zou dan ook te vroeg komen" ga je ze straks horen zeggen. De achterban is zwaar belazerd door deze figuren. Bon, van Flieg gaat 30 baantjes zwemmen daarna verdwijnen in de chaos van Tallinn.

7   0  
nakorakel

Nu zweef ik al tijden tussen dankbaarheid en verbazing; je moet er maar instappen met dat enorme afbreukrisico. Het blijft alleen echt krankzinnig dat er zoveel beslissingsbevoegdheid ligt bij een (interim) persoon. Directie aanstellen, zelf de RvC interimmen, de nieuwe RvC samenstellen. En staat de clubraad buitenspel? Die leveren toch ook een commissaris? En dan nog een trainer installeren. En wat doet / mag Luuc dan behalve zwaaien en zeggen dat het allemaal goed komt?

En wat doen we met de huidige hoofdpijn dossiers? Herinrichting van de eigendomsstructuur, aandeelhouders die wel of niet verkopen, clubverkoop aan wie, stadion, beleidsplan, begrotingsontwikkeling? Waar is het plan? Een coöperatie als de oplossing voor alles? Oprichten dat ding, aandelen erin en dan? Ja, dan wat?

Begrijp de frustratie van velen hier dat het altijd over hetzelfde gaat. Polonaise lopen wordt lastig als er gewoon geen vooruitgang te zien is.

11   2  
van Flieger

Oosterhout - mensen kunnen vragen wat ze willen. De markt bepaalt of ze dat ook krijgen. Deze mensen vragen al 4 jaar lang veel te veel. Vandaar ook dat ze niet verkopen. Hun waardebepaling is een Witz. Nu wachten ze weer chagrijnig verder op Godot. Die niet gaat komen. Professionele investeerders rekenen nog killer, en die zien er helemaal geen brood in.

3   0  
Pizzabakker

@ 7hills
Dat wist ik natuurlijk wel. Alleen ben ik er wel van overtuigd dat zij niet van plan waren om op dit moment nog steeds aandeelhouder te zijn. Door de tegenvallende sportieve prestaties konden zij de aandelen tot op heden niet tegen een gewenst bedrag weer van de hand doen.

1   1  
Oosterhout3

@van flieger

De kleine hun prijzen zijn dus het grootste probleem, niet de prijzen van die grote 3?

Tenminste, dat concludeer ik uit jouw reactie

Is hetzelfde niet van kracht op nac?

9   5  
henk

Hans Deelen - Je bevestigt mijn punt; waarvoor dank. Als je het voorspellen van een uitslagje als onthulling gaat presenteren, dan wordt het wel een beetje treurig. Bij de overige zaken die je noemt was jij niet degene die de onthulling deed. Je kan dat wel zo proberen te presenteren, maar dat is wel erg doorzichtig.
Verder waren jouw stukjes ooit foutloos geschreven. Die tijd ligt ook ver achter ons.

4   3  
F8Hipster (BSR)

@Flieger 10:17 Zo anoniem is "De Groep" nu ook weer niet. En "deze site" heeft verder helemaal niets met deze groep te maken anders dan dat wij mede initiator zijn geweest en faciliterend meewerken. We hebben geen stem in deze groep. Dat zij in alle rust willen werken zonder bestookt te worden aan alle kanten door de verschillende krachtvelden binnen de gelederen van NAC (zowel BVO als supporters) is alleen maar te prijzen. Jouw analyses zijn, zoals wel vaker gezegd, vaak scherp en kloppend, alleen erg jammer dat het bij roeptoeteren blijft.

2   3  
Dromer

Persoonlijk vind ik het prettig dat er in alle rust gewerkt wordt aan een goed plan. Toch is het wel van belang dat er binnen de mogelijkheden, denk daarbij oa aan tijdsinvestering van de werkgroepleden naast hun reguliere werk en prive leven, die er zijn niet oneindig lang over gedaan wordt. Dan onze Fliegerman en zijn reacties. Als ik het allemaal goed begrepen heb wordt hij ten inrechte zwart gemaakt hier en beticht van zaken die niet gebeurd zijn. Daarnaast is hij dusdanig goed ingevoerd dat hij bij telefoongesprekken zit, precies weet hoe het zit met de aandeelhouders en hun kapitaalinjectie en dat de aandeelhouders onbekwame op geld beluste personen zijn die kost wat kost hun investering terug wilen verdienen. Dat is nogal wat. Maar dan zijn we er nog niet. Om dat waar te maken stellen ze ook nog een onbekwame directie aan die alleen maar ja knikt. Dit alles lijkt me voer voor een filmscript. Dan kan er geld verdiend worden en zijn de problemen opgelost. Iedereen blij en onze Flieger kan voor 250k een bestuursfunctie kopen

6   10  
NAC.be

Ik ben gestopt met het lezen van alle berichten van Flieger en iedereen die daarop reageert. Dan is deze BSR meteen een stuk leuker!

8   2  
40jaarNAC

Is flieger al terug van zijn 30 baantjes of is hij.............( kan hij wel zwemmen?)

4   7  
Jan Bril

@7hills
Als je blijft beweren dat ik van Flieger ben onder een ander ip adres dan wordt het tijd om een psychiater te bezoeken vriend. Blijkbaar is het voor jou onbestaanbaar dat er meerdere mensen zijn die zich grote zorgen maken over het bestuurlijke gepruts bij NAC. Die drie krenterige machtswellustelingen hebben al 5 jaar mogen bewijzen dat ze totaal incompetent zijn. En jij blijft samen met ome Cor voortdurend excuses aandragen voor hun bestuurlijke wanprestaties. Ben je familie of bevriend met van Aalst, van Weelde of Burema?

10   1  
7Hills

@Jan Bril

Je moet je glazen eens schoonmaken vriend. Nergens, maar dan ook nergens verdedig ik de aandeelhouders. Ik constateer dat er een hoop paniekzaaiers hier zijn, die constant hetzelfde riedeltje afdraaien maar met 0,0 initiatieven komen. Daar zeg ik wat van, want vind het dodelijk vermoeiend worden. Want zelfs al hebben die lieden 100% gelijk; wat doen we eraan? Door het probleem constant maar te benoemen gaat het niet vanzelf weg.

Ik zou het toejuichen als er een investeerder zich meldt, de vraagprijs aftikt die de aandeelhouders wensen, en nog genoeg in de achterzak heeft om te investeren in de club. Pas dán kunnen we snel grote stappen zetten. Maar tot die tijd zullen we het hier mee moeten doen toch? En er iets niets maar dan ook niets wat jij en ik en al die anderen zeggen wat dat gaat veranderen.

1   0  
Ojee

@ 7Hills,
Volgens mij mis je de essentie van wat die werkgroep aan het sjouwen is

2   4  
jvt

@Buurman
En de laatste of eerste vragen:

Waarom staat Tom nog steeds op de website van GT sports als dat bedrijf volgens hem stilligt? Waarom eist NAC geen absolute focus en dus geen bijberoepen of was een lager salaris het doel?
Hoe ziet NAC topsportklimaat in combinatie met een technisch manager die dit als bijberoep doet of er eentje heeft?

10   1  
F7-Top

@ Buurman,

Mooie vragen, hieronder de door mij verwachten antwoorden:

1. Wat is nu de exacte doelstelling voor dit seizoen ? Sportief en financieel maar vooral sportief.
Antw: We willen proberen te promoveren maar wel tegen een verantwoord financieel beleid.
2. Wat is de financiële prognose voor dit seizoen ?
Antw: Het is een hele klus om met een eredivisie-waardige organisatie in de KKD zwarte cijfers te behalen. We verwachten dat - met behulp van onze trouwe sponsors en eigenaren - we hier toch een eind in zullen slagen.
3. Wat was de invloed van de degradatie op de inkomsten ?
Antw: we hebben te maken gehad met een forse terugval in inkomsten. Nee, ik kan hier geen bedrag en percentage aangeven maar geloof me dat dit een significante daling is. Maar samen met onze trouwe sponsors... enz.
4. Hoe groot zijn de financiële problemen als we dit seizoen niet promoveren?
Antw: het is duidelijk dat dit geen jaren kan voortduren, nog een seizoen zouden we nog wel overleven maar hoe langer dit duurt hoe benauwder de situatie wordt. Gelukkig kunnen we rekenen op onze trouwe sponsors... enz.
5. Komen er nog transfergelden binnen ?
Antw: we doen geen specifieke uitspraken mbt transfergelden, dit is een interne afspraak en daar houden wij ons aan.
6. Blijft de samenwerking met MC intensief of wordt het eventueel incidentele huren ?
Antw: de samenwerking met MC wordt continue geevalueerd en besproken, op basis van de bevindingen zullen wij stap voor stap samen met MC bepalen hoe deze samenwerking het best tot zijn recht komt. Er is veel wederzijds respect tussen MC en NAC.
7. Wij waren van mening dat de extra verkochte seizoenkaarten zouden worden geïnvesteerd in nieuwe goeie spelers. Waarom is dit niet gedaan ?
Antw: Dit is nooit op die manier gecommuniceerd en het erg spijtig dat dit een eigen verhaal is gaan leiden. We hebben hiervan geleerd en zullen in het vervolg kritischer zijn in onze communicatie.
8. Stel dat we promoveren. Hoe denkt de AD duurzame stappen te maken m.b.t. groei begroting en groei spelersbudget ?
Antw: NAC hoort in de ED, dat vindt iedereen in en buiten de club. Zodra wij weer ED spelen komen er meerdere mogelijkheden op te liggen en dan is het aan ons als directie om dit optimaal te benutten.
9. Staat nu het spelersbudget in verhouding tot de totale begroting ? Wij menen dat het spelersbudget te krap is.
Antw: De verhouding is helemaal niet zo slecht ondanks het feit dat het nog wel wat beter zou kunnen. Deze mogelijkheden hebben we zeker zodra we ED spelen, nu in de KKD is dit een absolute uitdaging.
10. Zijn er nog bezuinigingen mogelijk die ten goede komen aan het spelersbudget ?
Antw: de afgelopen jaren is er flink gesneden in de organisatie en nog verder snijden zou betekenen dan we in 'goed vlees' gaan snijden, dit willen we kost wat kost verkomen omdat we onze organizatie ook willen voor bereiden op een terugkeer naar de ED, daar waar NAC thuis hoort.
11. Was het niet verstandig geweest te investeren in een goeie spits en een ervaren spelbepaler ? Is er moeite gedaan onze eigenaren te overtuigen daar geld voor vrij te maken ?
Antw: We moeten keuzes maken, en dit hebben we heel bewust samen - met een heel team van specialisten - gedaan. Dit doen we met volle overtuiging dat dit het beste is voor NAC in zijn geheel. De eigenaren zijn altijd bereidt te ondersteunen, dit is van onschatbare waarde voor een clus als NAC, net als onze trouwe sponsors..... enz.
12. Is deze selectie in potentie sterk genoeg om te promoveren ?
Antw: Ja zeker, of het ook daadwerkelijk gaat lukken zal moeten blijken want dat hangt van een heleboel factoren af; bal op de paal of toch in het doel.
13. Hoe denkt men te voorkomen dat in paniek in de winterstop "bagger" wordt aangetrokken. Is lering getrokken uit afgelopen seizoen ?
Antw: we hebben geleerd van het verleden, dit gaan we niet meer doen. Er komen alleen nieuwe spelers als het financieel verantwoord is en alleen als het een duidelijke toegevoegde waarde voor de selectie heeft.
14. Aan wie draagt de TD / TM verantwoording af ? Welke frequentie en welke criteria.
Antw: de TD draagt verantwoording af aan de AD. Wij hebben continue contact en zijn continue in gesprek over de voortgang. Als iedereen binnen zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied werkt dan kunnen er geen misverstanden ontstaan.
15. Is er moeite gedaan Kali aan het voetballen te krijgen ? Was dat niet effectiever geweest dan de huidige verhuur ?
Antw: Kali heeft een intensief programma gevolgt met als doel hem wedstrijd fit te krijgen, nog voordat hij dit bereikt heeft kwam er een interessante optie voorbij en hebben wij als NAC besloten hem deze kans te gunnen en hem niet aan zijn contract te houden.
16. In hoeverre had/ heeft de TD / TM er vrede mee dat niet zijn eerste keus trainer werd ?
Antw: Er zijn verschillende gespreken met verschillende zeer geschikte trainers geweest en uiteindelijk is er in overleg met een team van specialisten besloten dat Ruud Brood het beste bij de club en de opdracht paste. Wij zijn heel erg blij dat Ruud zich aan NAC heeft verbonden, net zoals de vele sponsors..... enz.
17. Is het scorebord al opgenomen in de bouwvergadering ?
Antw: we overleggen continue over de status van het scorebord. Een club als NAC hoort in de ED - dat vindt iedereen - en hier hoort natuurlijk een ED waardig scorebord bij. Zodra we meer te melden over het scorebord zijn de supporter de eerste die het horen, want zonder de supporters is NAC niets, we hebben een fantastische aanhang.....enz, enz , dat vindt iedereen.
18. Hoe staat het met de sponsoring t.o.v. vorig seizoen ?
Antw: Onze trouwe sponsors ....... enz enz.

Graag gedaan,
Hup NAC !

2   0  
Jammer

@F7-top

Je kunt zo onze persvoorlichter worden. Alle antwoorden spot on. Gewoon Top!
Met zulke antwoorden zullen onze sponsors........enz.

7   1  
Buurman

F7- TOP. Knap gedaan. Inderdaad kun je deze antwoorden verwachten. Een forum avond heeft alleen nut als supporters daarna fel door gaan vragen. Het moet dan gaan bliksemen. Als je mij vraagt ; gaat het bliksemen ? Dan zeg ik in alle eerlijkheid ; neen. De cultuur is bij ons NAC helemaal niet om het gezag ter verantwoording te roepen. Je ziet veel meer een goedgelovige slijmerige houding. En de enkeling die wel kritisch is wordt lafhartig getrakteerd op stront. Daarnaast speelt de opportuniteit. Pas als NAC in de KKD niet best geklasseerd staat wordt de actie bereidheid groter. Maar je hebt gelijk. Als men niet anticipeert op de oppervlakkige antwoorden die gaan komen heeft de forumavond helaas geen enkele zin. Het is wat het is.

3   2  
Des NAC’s

@F7

Chapeau, precies zoals het altijd ging en nu ook weer zal gaan. Zo’n forumavond zou overbodig moeten zijn als we een beetje kritisch en scherpe clubraad zouden hebben. Deze onderwerpen moeten continu onderwerp van gesprek zijn en dit soort antwoorden kritisch van tegengas worden voorzien. Maar ja, meestal komt de helft niet opdagen en wordt het gedownplayed naar een regeltje in een flut verslag.

5   3  
Jan Bril

F7 maakt duidelijk hoe de twee directeurtjes van Edelenbos met meel in de mond moeten praten. Ik was geen fan van Smulders maar hij was veel meer recht voor z’n raap in de communicatie. Hij maakte er geen geheim van hoe hij ergens over dacht.

Maar de kinderhanden van Ome Cor en 7hills zijn snel gevuld, want na de vorige bijeenkomst waren zij laaiend enthousiast over de toelichtingen van Tom en Luuc, terwijl ze antwoorden gaven vergelijkbaar met de antwoorden die F7 nu voorspelt.

Belachelijk dat die Zevenbergenaar oproept om hier niet langer kritiek te spuien op het bestuur omdat er door die kritiek volgens hem toch niets verandert. Alsof ze beter gaan besturen als we hen hier regelmatig een veer in de reet steken vanwege het gevoerde beleid.

6   3  
7Hills

@Jan Bril

Noem mij 1 ding wat verandert is op bestuurlijk niveau na kritiek op BSideRats.nl

Ik wacht wel.

4   2  
Jan Bril

Ik denk dat we aardig hebben meegeholpen om Gielen weg te krijgen. Maar kom jij eens met een verbetering dankzij jouw ‘zalvende’ woorden.

6   3  
Voske

Zeldzaam beeldmateriaal van Fliegermans en JVT:

https://i.ytimg.com/vi/NpYEJx7PkWE/hqdefault.jpg

1   0  
geelzwartwit

@F7-TOP

Hulde en bedankt voor je tijd om dit te typen.

Zonder grote overname zullen er alleen dingen in detail veranderen.
Verder niet.

Laad alle berichten na dit bericht in