Wij gaan niet opzij

Witte rook: Van Hecke vertrekt naar Brighton & Hove Albion

Praatpapegaai

Jan Paul van Hecke is officieel geen NAC speler meer. De verdediger zal de komende drie jaar onder contract staan bij Brighton & Hove Albion uit Engeland. Alhoewel daar nooit uitspraken over gedaan worden gaat het gerucht al langer dat hij rond de 2,5 miljoen euro zou opleveren.

Daarmee komt er een einde aan een heel kort tijdperk van van Hecke in de hoofdmacht van NAC. Van Hecke stond slechts 16 wedstrijden in het veld bij NAC 1 en daarin wist hij viermaal te scoren. Van Hecke kwam in in 2018 pas over van VV Goes naar NAC. Stormachtig wist hij zich te ontwikkelen bij de onder 19 en zo kwam hij vorig seizoen bij de hoofdmacht aan. De rest is natuurlijk geschiedenis. 

Volgend seizoen zien we hem misschien wel op de Nederlandse velden terug aangezien een huurdeal met Heerenveen in de lucht hangt. Jan Paul het ga je goed! Op naar Oranje!

Bron:
B-Side Rats, NAC.nl
Volgend bericht
BSRetro: Koos Waslander 15 reacties
76 Reacties
188   20  
Ernie

Voor NAC goed nieuws. Maar 2.5 miljoen slaat natuurlijk nergens op. NAC is de lachende derde.

188   20  
Ernie

Voor NAC goed nieuws. Maar 2.5 miljoen slaat natuurlijk nergens op. NAC is de lachende derde.

91   6  
Basje

Bedankt Jan Paul het gaat je goed!
Vergeet nooit waar je vandaan komt en hopelijk tot over een paar jaar in europa🤪🤪

72   4  
Zwampie

Gelukkig afgerond, voor alle partijen zekerheid.
JP bedankt voor bewezen diensten en succes met je carrière

32   2  
Sjorske

HeHe duurde dat lang, maar ieder tonneke is meegenomen

32   1  
Talentje

3 jaar volgens de officiële website van brighton

32   2  
DeZuidHollander

Het is je gegund jonge

92   8  
Hoge Vucht

Goed dat het rond is. Hoeven we ons geen zorgen te maken over de financiën dit jaar. Maar laat je nu alsjeblieft niet overhalen om 5 ton voor de Rooij te bieden. Het is wel klaar nu!!

31   5  
Otjes

2,5 is het minimum, ik verwacht nog extra premies en doorverkoop %. Heerlijk

9   97  
Dolle Olifant

10% doorverkoop percentage voor Heerenveen🤔. Deze gaan hier straks meer geld aan overhouden dan NAC.
Jammer weer

29   2  
Windy City Rat

Fantastische deal voor NAC en van Hecke ! Ik denk dat JP de geschiedenisboeken in gaat als "Most Value Player" ever... 2,5 m in 16 wedstrijden... super well done !

49   4  
J breda

Tja Kaj dat kan gebeuren bij ons mooie NAC. Dwing jezelf lekker naar de uitgang dan gaat fc ledlamp wel akkoord met dat te hoge bod wat ze al gedaan hebben.

Toch wel een topper die JP ,bedankt voor je vele wedstrijden ;) en bedankt voor die euro's en wellicht in de toekomst nog meer

Succes!!

Hup NAC34   2  
Nacman

Goed gedaan NAC eindelijk een speler die eens niet gratis de deur uit wandelt
Sucses j.p

13   1  
Rbull

Heel veel succes! Behalve straks tegen NAC natuurlijk ;)

17   2  
Scheppioni

Mooi voor JP ! Ik gun het hem van harte ! Prima voor ons NAC dus in deze lastige tijd een positieve opsteker, nu ook met Steijn&Manders goed investeren in de toekomst ! De laatste ramp jaren qua beleid mooi achter ons laten ......

15   2  
Zwampie

dolle olifant
Ten eerste waar baseer je het op ,geruchten?
Ten tweede, als Heerenveen voor 1 jaar huren 10% ontvangt bij doorverkoop ,dan mag je aannemen dat NAC ook wel wat bedwongen heeft.

23   2  
Martinus

Prachtig nieuws natuurlijk. Zet NAC ook meteen op de kaart. Uitstekend gehandeld, wederom. NAC komt de crisis wel door.

15   1  
Marti

Succes JP , Het was kort maar krachtig ,en prachtig wat je in korte tijd heb laten zien maar dat zijn er meerdere niet ontgaan zie we dus , hoop dat we je ooit eens in een oranje shirt meet een leeuw mogen bewonderen ,zou prachtig zijn .

11   82  
Scheids!

En als den donder Kaj de Rooij ophalen nu!!!!

2   32  
Sjef je koel is op

Heeft Sjef al zijn ongezouten mening hierover gegeven? Sjef kan de gedachte van JP, zijn zaakwaarnemer en bestuurders lezen.. dat is knap zeg. Misschien voortaan in de toekomst toch wat beter jezelf inlezen en vooral beter inleven.

Succes Jp en Hup NAC

25   2  
Nr.20

Details niet bekend maar stel 2,5 met doorverkoop voor speler met 16 wedstrijden kkd.....goede deal. Nu niet als een helmgras uitgeven. Wat betreft de Rooij goed bod gedaan maar dat is hopelijk final bod. Doorschakelen en niet te lang meer op dit ene paard blijven wedden. Voor dat geld en goedkoper zijn er zeker alternatieven.

20   2  
Sjef de gevulde koek

Top deal voor Nac. Had hem stiekem nog wel een jaartje hier gezien maar dit kun je niet voorbij laten lopen. Ben wel echt benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Succes idd geval JP

12   2  
Michel

Super, gefeliciteerd Jan-Paul, make us proud!

Dit is het begin van een tijdperk met goede verkopen hopelijk. Stappen maken doe je toch door winstgevende verkopen.

13   2  
J breda

Trouwens t mediateam van NAC heeft wel een top filmpje in elkaar weten te knutselen wat gedeeld is op oa twitter en instagram!

10   6  
Schrikbarend

Top deal!zie kaj nog steeds graag komen we hebben tot 4 oktober toch?Eindhoven ook moeten kaj verkopen hebben geld heel hard nodig...hebben een selectie van 14 man en geld hebben ze hard nodig voor 4 oktober

6   15  
Reflektor

Staat op voetbalprimeur 10 % heeeenveen

26   0  
ibio

Fijn voor JP!

Laat FC Eindhoven maar de @#$%#%^$& krijgen.
Misschien dat city nog wel een gratis buitenspeler heeft.

10   0  
Rat uit Rijen

Blij dat t rond is! Dat t zo lang duurde voor de witte rook kwam maakte me toch nerveus... Verstandig omgaan met deze poen is nu t devies als t aan mij ligt. Gefeliciteerd met deze mooie transfer JP!

3   52  
toontje1964

morgen word kaj gepresenteerd. !!!! denk

24   6  
Frits

Als de Rooij niet naar de arbitragecommissie stapt, hoeft het voor mij niet meer!

9   1  
Snipes @Ernie

Zeker is dit bedrag van de zotte, maar laten we over een paar jaar hopen dat we tegen elkaar zeggen dat die kerel veel te goedkoop naar buiten gelopen is

11   0  
Tico

Het ga je goed J.P!!!
Bedankt voor je inzet en let them smell there a poepie! 😉

2   19  
Ivo

Mooi! Dan kunnen nu de speculaties beginnen over een extra centrale verdediger. Zeker nu Monsalve geblesseerd is.

Darryl Lachman (30) is transfervrij op te halen, heeft 191 wedstrijden eredivisie-ervaring en past in het plaatje van Steyn. Lang en fysiek sterk. Zou je een contract voor 2 jaar aan kunnen bieden, net zoals Immers. Maar is misschien al wel over zijn top heen. Was overbodig bij PEC en ging naar Israel, daar was het ook al snel klaar, mede door Corona.

Een andere Daryl, Daryl Werker (26), is ook transfervrij, was vorig seizoen aanvoerder bij Roda JC. Ook 1m90, heeft ook eredivisie ervaring (40 wedstrijden en 74 wedstrijden KKD).

18   3  
Scheppioni

Asjeblieft geen lachman dat is vragen om problemen .....

6   7  
Voorwaarts

Vaak is het zo dat de kosten voor de zaakwaarnemer in het transferbedrag zitten. Hoop voor NAC dat het anders geregeld is, want dan blijft er weinig over.

Zonder gekheid, heel veel succes JP! Ik hoop eigenlijk op een klein aankoopje voor de vleugels en dan meedraaien in de top 5 op een (redelijk) "duurzame", zoals we het afgelopen jaar zo vaak hebben mogen horen.
Garanties op kampioen worden kan geen enkele club in de KKD dit seizoen denk ik.

Heeft TvA trouwens JP gehaald? In ieder geval complimenten voor betreffende TD/TM/scout.

10   6  
ome cor

Eindelijk !!!

Niet negatief bedoeld, want het liefst had ik deze jongen nog een paar jaar bij NAC gezien, maar aangezien hij niet houdbaar bleek is dit voor JP en NAC het beste alternatief.

Dat hij oranje gaat halen heb ik hier al eerder geroepen. We blijven hem volgen als oud NACcer. Veel succes JP.

11   0  
RichardPraha

@Voorwaarts : Je zegt; "Vaak is het zo dat de kosten voor de zaakwaarnemer in het transferbedrag zitten"...SORRY hoor maar dit klopt dus van geen kant en is echt totale onzin.

Het is normaal gesproken met transfers in principe hetzelfde als het de "kosten koper" als je een huis koopt: de KOPENDE club betaald de commissie van de zaakwaarnemer(s), NIET de verkopende club.

De commissie is ook niet gerelateerd aan de transfersom maar een percentage over het jaarsalaris van de speler, wat de zaakwaarnemer dus begin van elk contractjaar betaald krijgt van de KOPENDE club.

12   1  
Breda-Loyal

Bedankt voor je harde werk JP , het gaat je goed kerel !

10   3  
Een ander geluid

Gefeliciteerd JP. Zoals eerder aangegeven...het lijkt eem krankzinnig bedrag maar JP staat voor zijn 25e in Oranje. Een echte topper. Trots dat hij bij ons zijn carrière is gestart. Geeft NAC ruimte om in de winterstop iets te repareren op de transfermarkt indien nodig. Op naar De Grote Markt...dat wordt overigens een loeizware klus !

15   1  
Ad B uit Roosendaal

Eindelijk is de transfer naar Brighton rond.

Ongelooflijk, wat een bliksemcarrière. Hij werd in het begin van de vorige competitie door Ruud Brood niet eens opgesteld. Vervolgens na 16 wedstrijden zo'n transfer.

Ik gun het Jan Paul en NAC , waaronder de aandeelhouders van harte.

Ik wens Jan Paul alle succes toe in zijn verdere carrière. Wat wordt de top van deze geweldige speler?

19   33  
Belgische Naccer

Goed Nieuws!

Nu doorpakken. Dogan, Allouchi, Mashart, Bohui en Stokkers mogen ook nog weg.

Van Hooijdonck mag blijven, die heeft nog niet echt een kans gehad, en schoot ons vorig seizoen in zijn eentje naar de 1e periodetitel. Die kunnen we niet nu al afschrijven. De rest is tot in den treure opgesteld en door de mand gevallen.

Ik hoop op een linksbuiten. Hoeft niet perse Kai de Rooij te zijn, die is veel te duur. Van Hecke is trouwens ook veel te duur, maar dat is niet erg, want dat is inkomend geld ;-)

Die linksbuiten van Helmond Sport vind ik net zo goed als Kaij en kost stukken minder.

Deze voorhoede:

----Allouchi---Dogan----Stokkers----Bohui---

alsjeblieft NOOOOIT MEER!!! en per direct:

--Kai----hooijdonck----immers----Venema

Dat zal echt heel veel schelen...en als je dan Malone en Haye op het middenveld hebt en Rosler weer CV, dan zal het meteen een stuk gevaarlijker worden voorin. Want tegen HS was het echt een lachtertje!

HUP NAC!

27   5  
RV

Zou een mooie trip zijn over een jaar of 2 een weekendje Brighton. Ook geen kleine club hoor, mooi man.

Geen idee of hij het gaat redden, heb een beetje het idee dat hij wat overgewaardeerd is en dat vooral de media (Kraaij) daar ook aan bijgedragen heeft. Goede speler maar nu pas moet hij het laten zien, een paar wedstrijden en een goede bekerwedstrijd tegen AZ zeggen niks.

Nu snel contract van Hooijdonk tegen een minimale prijs openbreken en hem in de basis zetten! Ik zie geen beter alternatief als er niks bij komt. De situatie van Hooijdonk maakt me meer zorgen dan die hele de Rooij.

De Rooij lijkt me duidelijk, 4 ton is al grof geld voor NAC. Maak gebruik van de City database en voor minder geld haal je een speler met meer bewezen rendement. Dan haal je wel een speler die moet wennen aan het land, club, cultuur en competitie. Maar we gaan toch niet desperate worden om een spelertje van FC Eindhoven. Kom op. Geen enkele Eredivisie is overtuigd, waarom zou NAC een half miljoen neerlappen?

5   0  
NAC4Ever

Fijn dat dit eindelijk rond.
Weet iemand of er een doorverkooppercentage voor NAC is en hoeveel dit eventueel is?

Succes van Hecke!

19   4  
Klundert

Niet om het één of het ander hoor. Ik vind hem een fantastische verdediger voor NAC begrippen, maar ik lees hier dat hij voor zijn 25e in Oranje zou staan... Welke van de twee beste spelers van de wereld speelt hij uit Oranje? De Ligt of Van Dijk? Of misschien Aké of De Vrij?

4   3  
Chris W.M.

@ NAC4EVER

Ergens gelezen dat naast de 2.5 miljoen die kan oplopen naar ruim 3 miljoen NAC net als Heerenveen 10% doorverkoop heeft bedongen. Dacht dat ik het in BN De Stem had zien staan maar kan het zo snel even niet vinden...

7   36  
The Don

Zo doe je dat dus Manders.
Jezelf niet arrogant opstellen, niet beginnen met een kut bod, zorgen dat niet alles op straat ligt, rust bewaren en deal afronden.

37   3  
10Diego

Heel knap werk van Manders. Rustig gebleven, slim gedaan en niks naar buiten gekomen.

Super.

Succes JP!

3   1  
NAC4Ever

@CHRIS W.M.
Dat heb ik ook gelezen (inderdaad in De Stem). Maar ik bedoelde een doorverkooppercentage naast de vaste transfersom en bonussen.

3   2  
Chris W.M.

@ NAC4EVER

Dat zeg ik, volgens mij ook 10%.

1   0  
Voorwaarts

@RICHARDPRAHA

Mijn opmerking was niet heel serieus, het kwam er op neer dat het ontzettend lang geduurd heeft. Ik weet hoe transfers over het algemeen werken.

Er staat bij de gespeculeerde 2,5 mil niet of dit het bruto door BHA betaalde of netto door NAC ontvangen bedrag is. Al is wat jij uitlegt gangbaarder.

4   0  
De staantribune

We weten allemaal wel hier en bij nac wat erbij moet komen wil je kans maken op directe promotie, doelpunten en diepgang. Ik ga ervan uit dat met deze transfersom in ieder geval dit probleem wordt opgelost omdat ik denk dat het mislopen van promotie voor nac een duurder grapje is. NAC kan niet meer betalen dan 300.000 euro excl. bonussen voor de Rooij of dus hebben ze goedkopere alternatieven die minstens gelijkwaardig zijn? Ik ben erg benieuwd...

1   0  
NAC4Ever

@CHRIS W.M.
Je hebt gelijk. Mijn excuus. Ik las het niet goed.
Bedankt voor je reactie!

3   80  
BREDA 1965

Begrijp de euforie niet maar goed.Kutventje had hier nog gewoon n jaar moeten blijven,lekker in de verdediging bij NAC,dan promoveren en dan verder kijken.14 wedstrijden ,en dan hoog in de bol,nooit meer iets van horen maar wel zakken gevuld...de mentaliteit van de voetballers de laatste jaren,fuck them

5   49  
BREDA 1965

1 van je beste spelers vertrekt,en daar zijn ze hier blij om...we spelen nog steeds in de kkd,mochten jullie het vergeten zijn.2 miljoen,en dan...nog steeds op vrijdag en maandag,naar jong-teams kijken

12   1  
Bommetje

@Breda 1965
Vind je ook niet dat dat voor een club als NAC veel te riskant is? Al hij een terugval of blessure krijgt?
Dit is natuurlijk prima zo.
Hopen dat NAC de centen niet in de broekzak voelt branden en Zelfbeheersing houdt mbt KDR.
Dat geld loopt niet weg.

3   39  
BREDA 1965

@Bommetje,ik vindt het gewoon helemaal niks,en de aandeelhouders kennende steken ze die 2 miljoen in eigen zak,en spelen we nog een paar jaar in de kkd

27   2  
Martinus

Breda 1965, je mag dat natuurlijk vinden, maar als je JP hier wegzet als een "kutventje" en je betoog beëindigt met "fuck Them"... Daar heb ik wel moeite mee. Waar heeft hij dat aan verdiend, hij heeft zich toch ook vol ingezet voor ons én levert NAC een mooi bedrag op.

6   0  
Een ander geluid

@ Klundert...ik begrijp je opmerking helemaal. Misschien ben ik ook wel in dit geval te opportunistisch. Maar Van Dijk is over 5 jaar 34. Ik zie hem het halen. We hebben allemaal gezien dat hij na zeg 12 kkd wedstrijdjes eerst Bergwijn en daarna Boadu in bedwang hield. Bijna alle wedstrijden vanaf zijn debuut gekozen tot man of the match door ons. Type verdedigers zoals hij lopen er niet veel rond. We gaan het zien.

3   52  
Jvo

Totaal met Breda 1965 eens. Altijd na een paar wedstrijden maar weglopen omdat ze zoveel club liefde hebben, had stans en falkenburg gratis opgehaald en deze jongen aan zijn contract gehouden. Die 2.5 miljoen steken ze bij nac toch weer in eigen zak

8   1  
Hont

Topnieuws natuurlijk.
Jammer voor ons supporters dat Van Hecke vertrokken, maar het bedrag dat we ervoor terugkrijgen is hoger dan het spelersbudget van zo ongeveer iedere KKD club. Dit garandeert een veilig voortbestaan van NAC komende tijd en geeft ons ook nog wat ruimte om te investeren.
Dat alles voor een speler die amper 2 jaar bij de club zat na zijn tijd bij de amateurs, top scoutingswerk dus!

Dat mensen hier zuur over zijn snap ik niet helemaal. We zijn voor het eerst financieel helemaal veilig en hebben voor het eerst in meer dan 10 jaar weer geld voor redelijke transfersommen. Structureel wordt NAC hier alleen maar beter van.
Hadden we ieder jaar maar zo'n klapper, dan stonden we structureel linkerrijtje eredivisie.

3   1  
Hard Gras

Mooi dat het nu eindelijk rond is, maar zoals velen aangeven...ga nu niet direct dit geld over de balk smijten. Als grote voorbeeld KDJ, die moet gewoon de boel op stelten zetten en in de tussentijd doorschakelen.


Zoals ik eerder aangaf heb je nog tot 5 oktober. Ja, dan zijn ze niet direct ingespeeld, maar betere voetballers hebben (over het algemeen) minder moeite met elkaar te vinden. Er zijn vast nog wel wat pareltjes te vinden.

Off topic: Vanaf oktober wordt er meer publiek toegelaten in het stadion. Vraagje voor het twitteruurtje met MM?
Zou toch wel mooi zijn als er meer mensen met alleen een gouden seizoenskaart. Extra mooi om meer publiek te hebben, omdat juist dan een paar zware thuiswedstrijden er aan komen (Cambuur, NEC).

Hup NAC!

3   0  
geelzwartwit

Succes en bedankt voor het redden van NAC

8   1  
Badeend

Breda 1965

"...de aandeelhouders kennende..."

Ja joh? Ken je ze? 🤡

On topic: proficiat JP én NAC!

1   0  
sjef de gevulde koek

Overigens een schitterend artikel van onze Sjoerd Mossou haha. Zie zijn Facebook.

4   0  
Mo

Bilate naar NAC!

3   0  
Semsi

NAC gaat Stokkers "ruilen" tegen Bilate van RKC.

0   0  
kopspion

Eindhoven speelt het wel erg hard nu hoor, maar als die De Rooij nou echt zo graag naar ons wil komen kan hij toch zelf zijn contract afkopen ?
anders zal je zien dat er tegen het einde van de transferperiode een andere club voor minder geld er mee vandoor gaat, want ik kan me niet voorstellen dat ze De Rooij niet moeten verkopen daar om financieel op de been te blijven

11   3  
TheBelg

Stokkers ruilen voor Bilate? Wauw dat is gebrek aan scorend vermogen inruilen voor een gebrek aan scorend vermogen...

Over J-P Van Hecke. Flink winst op gemaakt, maar waarom iedereen 2,5 miljoen gigantisch veel noemt, is me een raadsel. Voor een PL club is dat natuurlijk klein geld.

1   2  
Toontje

Kan me niet aan de indruk onttrekken dat het heel stil is rondom JP in Heerenveen. Pas 2 nieuwe verdedigers aangetrokken. (ook een international) Die konden ook niet meer wachten
Straks zit hij gewoon een jaar op de bank terwijl hij AZ afwees, Utrecht wilde op een gegeven moment ook niet meer en Heerenveen valt denk ik ook af.
Zou jammer zijn voor die gast...heeft pas 16 wedstrijden in de benen

1   1  
Vreven4President & Hyballa fur Fuhrer

Stokkers naar Wolluk!

0   0  
kopspion

of dat nou zoveel beter is, die ruil met Stokkers-Bilate ?

2   0  
Kerstman84

@Toontje Wat een onzin verkoop jij.
Van Hecke heeft alleen tegen Monaco NEE gezegd. Hij kiest dus heel bewust voor een goede stap in zijn carriere. Of denk je dat hij zomaar in gaat op wat iedere club hem te bieden heeft..?? Ik gun deze jongen alles. Hij heeft voor mij NOAD laten zien en levert ons NAC gewoon 2 miljoen op. Nu snel die jongen van FC Eindhoven halen.

1   0  
YLLWBLCK

2 jaar lang heeft iedereen hier alles naar beneden gesabeld dus mooi dat er zo’n positieve vibe hangt de laatste tijd. En zo begon elk seizoen. We geloven er in, NOAD, we gaan promoveren. En na 4 weken werd dat steeds weer: trainer er uit, klote team, grote 3 opzouten...
We gaan het zien. De polonaise loopt alweer maar ik blijf nog ff aan de tap hangen

2   1  
Dutchbird

Die 10% die Heerenveen heeft bedongen is voor van Hecke goud waard. Want daar hebben ze alleen maar iets aan als ze hem een basisplaats geven. Met enkele invalbeurten gaan de Friezen niets verdienen.

3   0  
NAC Vooruit!

Vandaag stond JP van Hecke al op het trainingsveld van SC Heerenveen.

Succes in Friesland JP!

Bron: Twitter

Laad alle berichten na dit bericht in