Wij gaan niet opzij

Zo werkt het nieuwe systeem met statiegeldbekers vanaf vanavond

Das Phantom

Een nieuw jaar en dus nieuwe regels. Vanaf vandaag wordt er bij NAC gewerkt met een statiegeldsysteem op de drinkbekers. In dit bericht leggen we uit hoe dat in zijn werk gaat.

Vanaf vanavond krijg je je bier niet meer mee in een wegwerpbeker, maar in een zogenoemde hardcup. Door nieuwe wetgeving is dat verplicht. Dat heeft ook als gevolg dat NAC er voor heeft gekozen om alleen nog maar halve liters te verkopen. 

Stap 1: bier halen 
Bij het halen van je eerste (rondje) bier, betaal je per beker €2 statiegeld bovenop de prijs van een biertje. Je krijgt dan een halve liter bier mee. 

Stap 2: Nieuwe halen 
Ga je een nieuw (rondje) bier halen? Neem dan je lege beker(s) mee naar de bar, lever de hardcup(s) in en krijg een goed gevulde jongen weer terug. Wel het drankje afrekenen, uiteraard. 

Stap 3: Inleveren
Na afloop kan je je hardcup(s) bij een van de drankcounters inleveren en wordt er per beker weer €2 euro op je rekening teruggepind op je rekening. Binnen drie dagen staat het bedrag op je rekening. 

Vanavond krijg je allemaal nog een saaie beker. "Momenteel maken we nog gebruik van cups met een blanco ontwerp, deze zullen binnen enkele weken vervangen worden voor hardcups met een NAC-uitstraling", aldus NAC. 

Petflessen
Als je liever een frisje drinkt bij NAC zijn er twee opties voor je statiegeldfles: je doneert hem bij een van de uitgangen aan de NAC-jeugdopleiding of je neemt hem mee naar huis en levert hem in bij de supermarkt. De hardcups kunnen niet worden gedoneerd en mogen dus ook niet in de desbetreffende bakken. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
38 Reacties
19   4  
Ivo

Wat een gedrocht van een systeem, en ook nog 2 euro statiegeld op een beker. Na de wedstrijd vol chagrijn na een 0-3 nederlaag ook nog in een lange rij gaan staan voor je statiegeld, dat gaat geheid gezeik opleveren. Denk toch eens na mensen, wat zijn we toch allemaal aan het doorslaan.

10   7  
Realist

Tja, anders komt antifa protesteren hè..... nodeloos complex allemaal.

12   3  
Theoden King

Dat wordt gezellig bij de drankcounters na afloop. Ik voorzie ook daar chaos zoals die alleen bij NAC kan ontstaan ;)

"Binnen drie dagen staat het bedrag op je rekening". Drie dagen krediet verlenen aan deze flopcateraar is natuurlijk onaanvaardbaar. Kan ik het bier dan ook drie dagen later afrekenen?

13   1  
Keeske

Verplicht een halve liter, nee dank je.

16   2  
Ouwe Spionkop

Vreemd dat je alleen nog halve liters kan kopen. Veel supporters drinken liever 0,25 liter.
Zien jullie het al na afloop. 19.000 man die staan te dringen bij de counters om die hardcups weer in te leveren?
Mag je die hardcups ook mee naar huis nemen?
Of gokken ze erop dat veel mensen die 2 euro statiegeld laten zitten? Mooi verdienmodel!

5   8  
Italo

Bij iedere wedstrijd een ‘Chef Beker’ aanwijzen dus binnen je groep. Die de eerste ronde (en bekers) haalt en ze op het einde terugbrengt.

Dat voorkomt dat iedereen voor zichzelf de beker haalt en brengt. En dus ook enorme rijen.

19   4  
Ivo

Wat een gedrocht van een systeem, en ook nog 2 euro statiegeld op een beker. Na de wedstrijd vol chagrijn na een 0-3 nederlaag ook nog in een lange rij gaan staan voor je statiegeld, dat gaat geheid gezeik opleveren. Denk toch eens na mensen, wat zijn we toch allemaal aan het doorslaan.

8   3  
Bobbi

dan maar voor en na de wedstrijd pilzen

5   1  
Hedden-um

"Leuker kunnen we het niet maken, ook niet makkelijker"

16   4  
Francesco

De supporter die gewend is om al jaren voor de wedstrijd en in de rust een normaal biertje met z'n vrienden te drinken omdat hij met de auto is wordt nu dus gedwongen om enkel vooraf een halve liter te drinken en in de rust niets, omdat je anders over de limiet gaat wanneer er na de wedstrijd een alcoholcontrole gehouden wordt. Kun je wel meteen je beker in de rust inleveren zodat je na de wedstrijd meteen naar huis kunt en niet in een immense rij terecht komt, dat voordeel heeft het dus wel. Verder heeft het natuurlijk niets met klantvriendelijkheid te maken.

10   0  
Dun Henk

Ze worden bedankt om geen rekening te houden met mensen die liever 0,25L drinken.
Het is door NAC geregeld dus na de wedstrijd kan je er natuurlijk donder op zeggen dat het een puinhoop word met inleveren.
Iemand enig idee of de betaalpas wel gewoon word meegenomen in dit nieuwe gastvrije systeem? Vind dat persoonlijk nog steeds handiger dan tikkies sturen.

2   9  
Kovalo

Eindelijk. Tilt en drinkt beter.

5   8  
Gman

Ik begrijp de verplichte halve liters ook niet. Er worden genoeg 0.25 (al zit er vaak 0.2 in) gedronken geloof ik.

Verder prima ontwikkeling wat mij betreft, onnodig veel rotzooi en plastic in het stadion altijd.

9   0  
Dos

Ongelooflijk wat een ellende dit.
Dat wordt dus gewoon een alcoholvrij avondje NAC voortaan,want ik drink hooguit 1 klein pilsje,omdat ik met de auto ben.
Zo houden ze dus rekening met alle supporters,niet dus.
Ik hoop maar dat dit bericht gewoon niet volledig is en er wel gewoon kleine biertjes geschonken worden.
Die €2 statiegeld is wel veel,maar het bedrag is wsl zo hoog om ervoor te zorgen dat mensen de bekertjes niet zo snel laten slingeren of op het veld gooien. Die begrijp ik dan weer wel.
Praktische uitvoering zal wel even way voeten in de aarde hebben.

5   0  
HupNAC#076#

Logischer lijkt me eerste keer € 2 afrekenen en daarna bij inleveren beker een muntje/token. Dit kan heel snel gaan na afloop, in ieder geval veel sneller als handelingen met de pinpas. Dat muntje/token lever je dan volgende weer in voor je beker, etc etc. Het idee hetzelde maar veel praktischer toch? En verder, hoe gaat dit met een rondje halen voor 8 man? We gaan het maken vanavond...

8   3  
Arie

Geen probleem, bij weer een schijtbakkenwedstrijd kunnen ze gewoon het veld op. Scheelt inleveren.

12   0  
Gilze

Wat een figuren werken er ook bij NAC, wie verzint dit nou tocht weer? Ten eerste waar is een klein biertje dan, lekker klantvriendelijk, wat is het volgende dat je een zak friet van 5 kilo koop ipv in een puntzak?
De enige optie is om je bier nadat deze op is, maar in je zek te stoppen, werkt ook goed in de zomer (not!), vervolgens mee naar huis te nemen en dan de volgende wedstrijd bij het eerste rondje weer in te leveren.
Je gaat toch verdomme geen half uur in de rij staan na de wedstrijd om 2 bekertjes in te leveren, al heef tmen natuurlijk liever dat je t weggooid zodat ze zelf wat bekers kunnen rapen en ze de volgende wedstrijd weer 2 euro kunnen inpikken per glas.

8   1  
Basvz

Triest dat je geen kleine biertjes meer kan kopen maar alleen halve liters uit dat hele statiegeld gedoe ook nog meer geld vangen triest hoor

3   0  
Geraldo

Zou het ook nog kunnen dat je beker voor 0,25 liter wordt gevuld en afgerekend?

9   0  
ProNac_076

Erg matig al dat zowel fris en bier naar 0.5L is gegaan. De volgende stap halve liter koffie?
Ik denk inderdaad dat tokens veel beter werkt dan terugstortingen.
Dan kan je ook die token mee naar huis nemen en volgende pot meenemen als je wil ipv na elke wedstrijd in de rij moeten staan om je borg terug te krijgen.

9   3  
Poepienattie

Gaan we nu ook al bij NAC het klimaatdrammers gedrag volgen. Dit loopt uit op een fiasco en een hele hoop gezeik

6   4  
Realist

We willen deugen Poepienattie. Ik hoopte dat na het vertrek van Valk dit minder zou worden, maar helaas.....

9   0  
fvf6

lekker op tijd gemeld NAC wat je met de drinkbekers gaat doen een paar uur voor de wedstrijd terwijl jullie weken de tijd hebben gehad om het aan ons supporters uit te leggen wat de bedoeling zou zijn . Zeker bang geweest voor discussie over dit onderwerp , dus dan maar liever enkele uren voor de wedstrijd het bij ons door de strot te duwen , anders kan ik het niet omschrijven. waarom niet gebruikt gemaakt van de ideeen die eerder zijn geuit b.v iedereen bij binnenkomst een muntje geven en bij inlvering van dat muntje iedereen zijn drankje te geven en dan bij inleveren van de beker weer een niuew drankje geven . Als iemand dn zonder muntje of beker drank komt halen kun je statiegeld in rekening brengen. Zo simpel had het kunnen zijn. En dan ook nog verplicht halve liters en frisdrank in pet flesjes met statiegeld , en dan allemaal op het eind inleveren of mee naar huis nemen . Hier hebben jullie slecht over nagedacht en ik voorspel chaos na de wedstrijd zeker als er verloren wordt.

1   9  
Chefke076

Grote kans dat de kleine bekers vanzelf weer terugkomen als dit systeem eenmaal up-and-running is en zijn toegevoegde waarde heeft bewezen. Voor nu geen kleine bekers is klote, eens.
Dit is nu eenmaal het beste systeem wat werkt met statiegeld, we zijn in Nederland (en Breda) nu eenmaal alleen heel goed in alleen maar zieken, zeiken en afkraken ipv ergens neutraal naar te kijken. De resultaten spelen niet in het voordeel van de gemoedstoestand maar als je vanavond na de 1-4 van Seuntjens geen zin hebt om die beker terug te brengen, dan pleur je hem toch weg? Niemand die daar rouwig om is, er zijn genoeg andere supporters die die beker vanzelf oprapen en inleveren. Desnoods gooi je 'm in de donatiebakken voor de jeugdopleiding

1   7  
Fan uit Zevenbergen

In het Buitenland werkt het wel goed
met die bekers . In Duitsland is het al jaren

9   1  
Theoden King

Wat mij betreft gaan die statiegeldbekers exact na 19:12 minuten massaal het veld op.

5   1  
nemehaf151

NAC is de grootste kroeg van Nederland, en met deze maatregel wordt het geven van een rondje totaal ontmoedigd. Ik heb tenminste geen zin om een rondje te geven en dan te wachten tot ik van iedereen een beker terug krijg voor mijn 2 euro statiegeld.

1   0  
raraNAC

Ik neem aan dat je gewoon een normaal biertje krijgt in een grote beker?
Je kan mensen toch niet verplichten 0.5 te drinken.

Nu neem ik ook regelmatig 0.5 liter maar vooral als het zomers is drink ik liever een koude 0,25. Ik vind 0,5 ook vaak niet lekker drinken.

2   0  
Eljé

Wat een draak i nderdaad. Er gaan dus ook mensen die bekers toch op de grond zetten of gooien en dan volgen ongetwijfeld de bekerrapers die weer tot irritatie gaan leiden.

Benieuwd wat dit met de omzet gaat doen.

2   0  
F3

Manmamman, alleen nog maar in halve liters. Wat een lachwekkende terxxx club is ons nac toch geworden, lekker klantvriendelijk. Een belachelijk systeem om na wedstrijd een beker terug in te moeten leveren in de rij en daarna maar hopen dat je na een paar dagen je centen terug hebt. En u dronk altijd bier in kleine glazen, helaas dan maar dat kan niet meer.

3   0  
ausputzer

Nogal lucratief voor de kas, hoor, 2 euro statiegeld per beker heffen. Zeker als na de wedstrijd blijkt dat er honderden bekers niet terug worden ingeleverd. Hebben ze die 2 euro daarvoor wel alvast binnen.
Zes bier halen betekent dus 12 euro extra statiegeld dokken!! In plaats van die 2 euro kan er best een lager bedrag vastgesteld worden, lijkt me..
En daarnaast, ze kunnen toch ook op de 0,25l bekers statiegeld heffen. Doe dan daarvoor 1 euro in plaats van 2 euro... of een lager bedrag!!!

1   1  
Niekjongepier

kan je ook als je zelf niks hebt gekocht bekertjes inleveren, dat zou toch even lekker verdienen zijn

2   0  
1e rijtje

Niet slim en niet commercieel, dit gaat liters kosten, voorheen ging je al voor het volgende rondje terwijl nog niet alles op was, nu moet je voortaan wachten tot de laatste zijn beker leeg heeft en kun je pas weg, hier gaan ze op terug komen, let maar op..

3   4  
Gebruikersnaam

Haha hoe verzinnen ze t
En dan nog wel bij NAC
Het begon met een prikjes QR en anders denkende uitsluiten

Bijna iedereen deed mee

Mensen dit is nog maar t begin
Zeker als iedereen alles maar blijft accepteren

Als het wef zegt spring dan springt iedereen

5   2  
Ratje1

Zo klaar mee da woke geflikker met je milieu gejank.
Halve liter verplicht , statie geld , terugleveren.
Pleur een end op .
Iedereen massaal niks bestellen .

1   0  
Rbull076

Ben benieuwd naar de uiteindelijke omzet. Zou mij niets verbazen wanneer deze gaat afnemen.

2   0  
DunBas

Drink en eet helemaal niks meer in het stadion. De lol is eraf. Lekker van te voren indrinken op locatie. Die 2 uur in het stadion ben algeheel onthouder.

1   0  
Die ne gast

De Clubraad is hiermee officieel dood?
Dit is bij uitstek een onderwerp voor de Clubraad. Het lijkt mij niet dat er supporters mee gedacht hebben met deze gedrocht van een regeling. Ik zie hierboven al een aantal suggesties voorbij komen, waardoor het meteen al veel beter wordt...

0   0  
ProNac_076

En kon er 0.25 geschonken worden? Ik kon er helaas niet bijzijn

Laad alle berichten na dit bericht in