Wij gaan niet opzij

‘Missing-link’ Dogan terug in wedstrijdselectie

Italo

Voor Huseyin Dogan kan het seizoen eindelijk echt beginnen. De aanwinst speelde vanwege blessureleed pas in twee wedstrijden mee, maar is inmiddels klaar om te vlammen voor zijn nieuwe club.

De entree van Dogan is om meerdere redenen goed nieuws. Enerzijds vanwege het drukke programma dat er aan komt, anderzijds doordat de ploeg snakt naar scorend vermogen in het elftal. De goaltjesdief uit Den Haag is er klaar voor om zijn bijdrage te leveren: ''In onze ploeg zit al heel veel: strijdlust, talent, technisch voetbal. Op al die vlakken kan ik ook mijn bijdrage leveren.''

Vanavond kan Dogan op het kunstgras van FC Eindhoven dus weer minuten gaan maken. Bang voor deze ondergrond is hij niet: ''Ik heb twee jaar op kunstgras gespeeld bij TOP Oss. Je kunt overal geblesseerd raken. Ik heb een keer een teamgenoot gehad die een blessure opliep in de badkamer. Maar ik ben wel even klaar met geblesseerd zijn. Ik wil vanaf nu alleen vooruitkijken. En mooie dingen meemaken met NAC.''

Vanaf de zijlijn heeft Dogan zijn ploeg de nodige punten zien behalen. Ondertussen werd het eigen geduld almaar op de proef gesteld, zo geeft de aanvaller aan: ''Weet je, ik ben heel ongeduldig als ik een blessure heb. Ik ben best wel verliefd op de bal. Het is mooi dat ik eindelijk weer twee volle weken heb kunnen meetrainen met de groep. Maar je wil toch tijdens wedstrijden wat laten zien, de mensen iets moois geven. Ik weet dat er wat van me verwacht wordt''.

Doelpunten dus. NAC wist slechts in twee van de eerste negen duels een wedstrijd met meer dan één doelpunt verschil te winnen. Voor het laatst gebeurde dit, met Dogan binnen de lijnen, op 16 augustus tegen Helmond Sport (5-1).

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
19 Reacties
46   8  
Overal

Dogan moet natuurlijk spelen, alleen vind ik het wel zonde dat dit ten koste gaat van Boussaid die het de laatste wedstrijden prima doet.

Ik zou zelf kiezen om Boussaid op de plek van El Allouchi neer te zetten en dan Dogan op 10.

20   5  
7Hills

Naar wat ik begrepen heb zijn ze heel voorzichtig geweest de laatste weken met Dogan, te voorzichtig zelfs als ik hem zo een beluister. Zou nu dus in ieder geval 100% fit moeten zijn. Verwacht hem vanavond in minuut 70 ofzo op het veld, om alvast wat ritme op te doen.

Hoop alleen niet dat hij heel geforceerd gaat voetballen nu, omdat de druk op hem zo hoog is. Enerzijds door ons als supporters opgelegd, maar ook door hemzelf. Zolang hij gewoon zijn ding doet moeten de assists en doelpunten vanzelf komen. Op de plek achter de spits een van de beste in deze competitie. Heeft de technische kwaliteiten van een Boussaid en El Allouchi, maar is in tegenstelling tot hun niet op zoek naar de pass maar altijd op zoek naar de goal. Hopelijk is hij vanaf vanavond los.

15   2  
Charpie

Het duurt zeker nog wel een paar wedstrijden voor deze jongen weer echt scherp is en zijn manier van spelen vereist die scherpte ook. Dus laten we alsjeblieft geduld hebben.

46   8  
Overal

Dogan moet natuurlijk spelen, alleen vind ik het wel zonde dat dit ten koste gaat van Boussaid die het de laatste wedstrijden prima doet.

Ik zou zelf kiezen om Boussaid op de plek van El Allouchi neer te zetten en dan Dogan op 10.

8   26  
F3

Blijft een apart gegeven dat bij nac veel nwe spelers , in hun eerste maanden geblesseerd raken en er uit liggen...

7   3  
Johnnyboembastik

Ik ben benieuwd wat de trainer gaat doen vanavond. Ik zou er altijd voor kiezen om hem te laten starten, om hem er daarna af te halen wanneer de koek op is.
Vaak is dat ongeveer na 1 uur spelen bij spelers die terugkeren na een blessure.
Als je hem inbrengt om minuten te laten maken na bv 70 minuten spelen, weet je nog niet echt waar hij staat.
Als Brood hem wilt gebruiken tegen De Graafschap moet hij dus starten in mijn optiek, om meer minuten te maken dan ca 20 bij een invalbeurt.
Indien de keuze echt langzaam brengen is, zal hij wel op de bank starten en dat dan ook mogelijk aanstaande maandag.

10   3  
Arie

Never change a winning team. Gewoon zo laten staan. Dogan kan Boussaid dan mooi komen aflossen als ie op is.

9   4  
sjef de gevulde koek

Deze jongen heeft natuurlijk nog een flinke tijd nodig om echt wedstrijdfit te worden. Is te laat begonnen en nog geen wedstrijd volledig gespeeld. Verwacht dan aub ook niet teveel van hem. Er zijn nog veel wedstrijden dus hopelijk gaat hij zijn meerwaarde bewijzen.

9   3  
Nacman

Da's fijn maar hoe zit het met monsalve?

6   3  
Chris W.M.

@Nacman

Volgens Joost Blaauwhof zojuist op Twitter is hij nog niet fit. Heeft nog teveel last van zijn knie.

12   18  
Belgische Naccer

Als Dogan en Boussaid beiden fit zijn is er helaas geen plaats meer voor El Allouchi.

El Allouchi is een aardig ventje, maar hij brengt echt veel te weinig in het veld. Altijd paniekerig en bijna altijd risicoloos breed of terug, en nauwelijks meeverdedigen. Dat kan gewoon niet meer.

Ik hoop dat Dogan ook echt fit is en 100% kan gaan. Het zou doodzonde zijn als hij zou terugvallen. Rustig brengen dus. Bijvoorbeeld de 2e helft.

Ik verwacht dat met een fitte Dogan het spel van NAC een stuk beter zal ogen. Al vind ik niet dat we slecht spelen. De verdediging en keeper staan als een huis en dan is 1 goal genoeg om te winnen. Vraag maar aan Brandts.

25   4  
Wvb

Toch ben ik benieuwd hoe El Allouchi speelt met Dogan om zich heen... vond hun samenspel tegen helmond goed...

6   1  
RV

Ben benieuwd naar Dogan, in de eerste wedstrijden was het nog lastig te beoordelen. Maar was nu ook niet zo dat hij nu voor mij de missing link zou zijn. Ben vooral benieuwd of hij dat scorend vermogen van vorig jaar kan laten zien.

Ik zou eigenlijk vooral ook heel graag Ilic wat meer vanaf de nummer 10 / centraal zien.
Komt veel te vroeg aan de bal en moet vaak zelf vanaf de zijlijn de actie maken om vervolgens zelf een kans te creëren. Ik denk dat Ilic belangrijker gemaakt kan / mag worden en zie hem veel liever kort achter de spits.

In ieder geval goed dat we steeds meer smaken krijgen voorin.

8   3  
Breda

Van mij mogen ze de komende wedstrijden allemaal met 1 goal verschil winnen. Geen enkel probleem mee.

3   2  
Ivo

Mooi, rustig brengen, vandaag max. een half uur en langzaam opbouwen.
Tegen de Graafschap net zo.

Als deze jongen goed fit is, hebben we er een heel seizoen plezier van. Als we hem nu weer overbelasten, zijn we hem misschien wel weer maanden kwijt.

Eindhoven vind ik een team met 2 gezichten. Verliezen uit met 6-0 van Ajax 2 en 4-0 tegen de Graafschap maar hebben thuis nog niet verloren.

NAC moet zeer scherp spelen en eens proberen in de 1e helft de goal te maken. Dan ontstaat er wat meer ruimte. Ik ben benieuwd.

5   1  
JN

@F3

Wellicht komt het omdat alleen Verschueren, El Allouchi en Van Anholt de enigen zijn die vorig jaar al structureel voor NAC 1 speelden. Bij een blessure is de kans zo’n 80% dat het om een nieuweling gaat ;-)

Ik vermoed dat Dogan tegen Eindhoven even mag spelen, maar dat hij maandag zal starten tegen De Graafschap.

1   0  
L

Iemand een goede livestream ?

1   1  
Sjef de gevulde koek

Je hoeft niet te streamen komt gewoon op fox

0   1  
Heksenketel

En als je in het buitenland zit Cor?

0   1  
Otjes

Dogan gaat ten koste van Stokkers, neem ik aan

Laad alle berichten na dit bericht in