Overal waar we komen

Ruim 1250 extra seizoenkaarten verkocht

In 24 uur hebben ruim 1.250 supporters die vorig jaar geen seizoenkaart hadden hebben er inmiddels een besteld. Met nog een kleine twee maanden te gaan tot de start van de competitie zijn er nog maar 318 seizoenkaarten beschikbaar voor de B-Side en 203 voor Vak G. 
Op F7 zijn op dit moment nog 33 kaarten beschikbaar waarvan vijf stoelen naast elkaar op rij 21. De verkoop van seizoenkaarten loopt ondanks de degradatie storm. Na de degradatie van NAC in 2015 werd de 10.000ste seizoenkaart 'pas' op 5 augustus verkocht. Inmiddels staat de teller op 10.438 kaarten. Wacht dus niet te lang met bestellen als je komend seizoen erbij wil zijn.

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
NAC start competitie uit in Dordrecht 53 reacties
Volgend bericht
Koch: "Ik heb me wel eens alleen gevoeld" 172 reacties
Terug naar overzicht
155 Reacties
0    
Sjef de gevulde koek

Gewoon super HUP NAC

0    
Fritsspits

Wat een mooi nieuws! Trots!

0    
Maarten

Zo zo. Gaat lekker.

0    
Van bins

Veel die op de wachtlijst van vorig jaar stonden, hebben nu een kaart gekocht! (Waaronder ik, door stages geen kaart kunnen nemen)
Heel veel zin om weer in een goede vibe te zitten met Nac.
Hopelijk kunnen we de sfeer weer naar een vertrouwd oud niveau brengen zoals 10 jaar geleden.
Hup Nac

0    
Reflektor

Ongekend

0    
Jgiw

Ik geloof niet dat dit 1250 nieuwe scc houders zijn maar hoe dan ook fantastisch

0    
Willem van Aolst

Heeft NAC dat bericht? Ik ken namelijk zelf al een aantal supporters die gister pas verlengd hebben. Aangezien dat de teller eergister op 9100 stond lijkt het me sterk dat die 1250 allemaal nieuwe seizoenkaarthouders zijn.

0    
Roberto

Boeiend of het nieuwe mensen zijn. We gaan gewoon weer iedere week voor een volgepakt Rat Verlegh spelen. Ik krijg er onderhand weer zin in, wat vrij opvallend is na zo'n ruk seizoen, en nog geen enkele noemenswaardige versterking.

0    
Arie

Ik hoop zo dat van die 1200 er minstens 1000 zijn die niet komen voor de carnaval, het bier en het vrolijk doen ook al is het totaal kut. Die tendens is de laatste jaren al te merkbaar.

0    
henk

@Arie
Dat lijkt me niet Arie. We spelen één wedstrijd met carnaval. Daarvoor neem je geen seizoenskaart.

0    
Tulp

Ik vind dat NAC gewoon NAC moet blijven en ik ga dan ook niet volledig mee in het carnaval verhaal. We zijn geen carnavalsclub en dat hoeven we ons ook niet te laten aanpraten. Dat neemt niet weg dat ik dat (cynische?) gezang en de soms zelfs ingezette 'waves' ook slecht trek. Het mag allemaal wel wat rauwer en agressiever i.p.v. die soort van vrolijke gelatenheid en de 'NAC is kut, dan maar zuipen' mentaliteit. Dat laatste doe ik zelf overigens ook, maar wel met een zuur/boos/verontwaardigd gezicht. En dus niet lallend en hossend na (of zelfs tijdens) de zoveelste kut wedstrijd.
We zijn dat bier drinken allemaal veel te veel gaan cultiveren. NAC doet daar ook aan mee door de muziek die gedraaid wordt vooraf en in de rust. En als je daar dat lollige gedoe bij optelt uit de eerste alinea dan is ons nieuwe imago als carnavalsclub wel te duiden.

0    
Zwampie

Arie
schei toch uit met je carnaval, zoals eerder gezegd er roep of er schrijft iemand iets over onze club en link dit aan carnaval en iedereen begint het te roepen.
Nac is eenmaal zo, en so what, dit is onze club en mensen komen naar NAC en niet alleen zoals jij zegt voor de carnaval, de laatste jaren is het toch maar weinig carnaval geweest wat we voor geschoteld kregen op het veld.

En dat de mensen dan toch blijven komen en blijven supporten is alleen maar goed, wat wil jij dan als we verliezen dat we niet meer komen of dat het stadion doodstil moet wezen. Nee dat is lekker voetbal kijken.
Laat iedereen lekker zeuren, geniet van je club op jou manier en niet wat de media of het land zegt.

0    
Sjef de gevulde koek

De support mag inderdaad wel wat harder en fanatieker afgelopen 2 jaar was soft. Front76 id aardig bezig. Moeten wel wat fanatieke mensen op gaan staan(groepen) Grote groep op Vak-G heeft een verbod nog wel even. Maar elke keer dat carnaval gebeuren aan te halen omdat die mongolen uit Tilburg dat een keer geroepen hebben gaat mij te ver.

0    
Tinie

Doe een stapje naar voren en een stapje terug, doe die handjes in de lucht lalalala
Pas precies bij nac, niks mis mee
??

0    
Nonkel Frans

"Die club van toffe supporters is de trots van heel Breda......"
Hoe meer volk Hoe meer vreugd wat mij betreft maar er zit wel wat in in het commentaar van de sceptici.
Want wat doet zo'n luidruchtig stadion met de gemiddelde huurling......Ze zingen toch wel of ik versta ze niet maar ze lijken tevreden. Ondertussen voert de huurling niks uit. maar meldt net zo makkelijk aan de media hoe fantastisch het is om ""here in Breda "te mogen spelen.....
Wat voor signaal geven we als publiek af . Ze snappen onze humor en cynisme sowieso niet want ze weten niet wat we zingen. Of we nu winnen of verliezen "ze zingen toch wel"
Als het komend seizoen niet verbetert en we met dit grootse aantal iets op een andere manier duidelijk willen maken kan het gehele publiek op enig moment in doodse stilte 5 minuten met de rug naar het veld gaan staan. En dan daarna terugomdraaien en als een grote gorilla gaan brullen of grommen zodat de spelers zich kapot schrikken. Dan hebben beide soort supporters hun zin en de analfabete huurling snap het ook.
Enfin laten we hopen dat het niet nodig is. Hup Nac!

0    
Sj

@ tinie wat bedoel jij nou??? Rare praat, seizoenkaart al verlengt??

0    
Kinderkaartje

@Sj

Rustig maar. Tinie heeft een seizoenskaart bij de Stillems.
Blijft grappig om te zien hoe zeer die Stillems geobsedeerd zijn door ons mooie NAC.

0    
Sj

zou tinie een kruik zijn dan????

0    
wie?

Het maakt mij allemaal niet uit of we carnavalesk, rauw of luid zijn. Mij lijkt het belangrijkste dat het gemeend is! Geen gemaakte sfeer, het moet uit het hart en spontaan komen. we moeten niet een Ajax of psv sfeer gaan krijgen, maar wat unieks! iets wat ik soms jammer genoeg mis! laat het hart spreken en doe waar je zin in hebt! slaat het aan? dan slaat het aan en anders niet

0    
PatjeR

Alle gelul over wel of niet carnaval en wat wel of niet een supporter is en hoe die zich zou moeten gedragen: feit is dat iedereen zijn eigen beleving mag hebben bij NAC. Je betaalt, geniet waar mogelijk en welk sociaal genoegen of ergernis je eruit haalt, dat is aan jou.

Niet iedereen hoeft die hard of agressief te zijn en niet iedereen hoeft alleen te komen voor een gezellig avondje uit. NAC is wat ons bindt, ongeacht achtergrond afkomst of voorkeuren. Ik voel me altijd verbonden met het hele stadion en ben op mijn manier 'netjes fanatiek'.

Overigens zelfde geldt voor cultuurhandvest. Als NAC 3x zoveel sponsorgeld binnen kan halen met grote videoschermen, ik noem maar wat, waarom zouden we daar dan tegen zijn. Als ik daar af en toe een doelpunt beter op kan terugzien, mooi meegenomen. Ieder zijn ding. En nee, ik wil ook geen trommels en mascotte kermis, dat is wat anders.

Wat Stilburg of de rest van de wereld vindt, schijt aan. Of Engelstalige spelers ons gezang verkeerd begrijpen, jammer dan. Volgens mij hebben de buitenlanders in de selectie van afgelopen seizoen duidelijk meegekregen wat we ervan vonden.

0    
Arie

Zwampie

Het is genoeg carnaval geweest de afgelopen jaren. Als je je ogen open doet zou je het zelf ook zien gebeuren om je heen. Supporters die vrolijk door blijven lollen en drinken zolang "Ik moet zuipen" maar voorbij komt. Dat liedje kennen ze namelijk beter dan elke andere. Dat de Kalis, Kastaneers, Rosheuvels etc. als slappe hoeren over het veld lopen boeit ze weinig. Dat ze zelf kunnen ouwehoeren is veel belangrijker.

Ik zou een tikkie kunnen overdrijven, maar de moraal van mn verhaal zal duidelijk zijn.

0    
Sanseveria

Oei, als de donder die seizoenkaart op B-side of vak G regelen, want die raken op zeker binnen een paar dagen weer uitverkocht voor dit hele seizoen. Aangezien je maar liefst 18 wedstrijden je weekend kunt starten met een avondje NAC en je het geld er al na 9 wedstrijden uit hebt, is de keus ook niet al te moeilijk...

0    
Jon

Gaat super, op naar de 11000! De zusjes uit Stilburg lopen weer ver achter zoals gewoonlijk, 6600 en dat in de eredivisie.

0    
Castle

Carnaval of niet dat brengen een paar zielige kruiken in de wereld uit stilburg wat de naam al zegt,ga al 35 jaar en stilburg is nooooiiit iets geweest en zzal ook nooooiiit iets zijn met 1000 man carnaval in stilburg waar waren ze toen en waar zijn ze nu,ja in het rijtje heerenveen vitesse ook helemaal niets

0    
signase

@Jon:

Ja, wij verkopen twee keer zoveel seizoenskaarten als de zusjes... En toch ligt Willem II sportief gezien een straatlengte op ons voor. Kun je nagaan hoe goed hun technisch beleid is! En hoe slecht het onze de afgelopen seizoenen was...

0    
PetöVI

Kan me goed voorstellen dat je nu je kaart koopt als je vorig jaar opende wachtrij stond. Stel dat we promoveren ben je ook dan meteen verzekerd van je plekje.

0    
scheppioni

Mooi man meer dan 10.000 al, het blijft de mooiste kut club van Nederland of eigenlijk vam de wereld, maar wel onze kutclub, ons NAC !???

0    
Bert1591

Als Annie maar weer niet net voor het beginsignaal het nummer " Ik moet zuipen " opzet.
Verder is het mij allemaal best.

0    
JohanB

Tinie
Gehaktbal

0    
Da Huge

Helemaal eens met PatjeR! Andere supporters hoeven mij niet te vertellen hoe ik NAC moet beleven. Ik wil liever ook geen bier in mijn nek, een wave of dat domme “ik moet zuipen” lied. Maar wie wel mee wil doen prima. Wij op de tweede trap van Vakkie G doen het wel op onze manier.

0    
Pat

Als je de pest hebt aan feestgedrag moet je er iets aan doen en niet lopen janken op internet want dan ben je nog ergere

0    
Nachoreca1

Trots op!

0    
Hertog jan

Ik word doodmoe van dat gezeik over die zogenaamde Carnavalssfeer. Wat boeit ons het nou wat een paar kruikjes er van vinden. Die hebben op supportersgebied nog nooit iets voorgesteld, en nu ze een klein beetje meer sfeer weten te brengen op 1 tribune ( want de rest is gewoon nog net zo stil als altijd) zijn zij ineens de maatstaaf ofzo. Schei toch uit jongens. Wij zijn NAC. De sfeer in ons stadion wordt landelijk benoemd en bewonderd, en terecht.
Als die sfeer je niet bevalt koop je toch lekker een seizoenkaart bij de zusjes uit stilburg. Eigenlijk is het al teveel eer voor ze dat we het uberhaupt over ze hebben.

0    
denhulk

maar waar blijven de goede spelers of word het gewoon bier drinken

0    
The Cosmic Gate

@denhulk , we hebben Kali en Kasteneer toch nog ;)
Kortom voorlopig dus : bier drinken :D

0    
Bommel

@Hertog Jan, de stadions in Nederland waar het hele of halve stadion erachter staat zijn op een paar vingers te tellen. Waar voorheen de sfeer in Utrecht, Groningen, Heerenveen (op hun manier) prima waren, is dat tegenwoordig bedroevend. Om over clubs als Zwolle, Heracles, PSV, Vitesse en AZ nog maar te zwijgen. In dat opzicht doen de kruiken het helemaal niet slecht. Ik zou er absoluut niet mee willen ruilen, maar dat is weer een ander verhaal. Ieder zijn ding. De sfeer bij ons word landelijk benoemd en dat wordt vooral door onszelf en Fox (met Kraaij voorop) kunstmatig in stand gehouden. Want van zelfverheerlijking en aandacht zijn we niet vies in Breda. We vinden onszelf authentiek, maar ik vind het steeds oudbolliger en kinderachtig worden.

0    
076

De eerste trommel schop ik de tribune af

0    
Hertog jan

@Bommel
Dat is niet alleen door ons zelf hoor. Lees de reacties op diverse supportersforums van andere clubs er maar eens op na, na een wedstrijd uit tegen NAC
Zelfs bij verslaggevers van Fox sport staat het Rat Verlegh stadion hoog op het verlanglijstje vanwege de regelmatige "oorverdovende" sfeer (hun bewoording)
Ja, ik ben het met je eens dat er niet veel nieuwe liedjes meer bijkomen. In dat opzicht is het misschien wat oubollig in de ogen van sommigen. Maar het neemt niet weg dat wij nog altijd ver boven veel clubs uitsteken.

0    
Anti

@van Flieger

Waar blijft je commentaar ?

0    
Hertog jan

Afgelopen seizoen, na de wedstrijd tegen Vitesse, werd de sfeer nog geroemd door de trainer van de tegenstander. Slutsky heeft in meerdere landen gewerkt, maar zo n sfeer als bij NAC had hij nog zelden meegemaakt, aldus Slutsky.

Ja, we verkondigen zelf ook maar wat graag hoe trots we hier op zijn, maar ja, waar moeten we anders mee pronken? En aangezien het stadion altijd vol zit, zullen we wel iets goed doen toch?
Dat is in ieder geval niet vanwege het oogstrelend voetbal......

0    
DunErwt

@hertog jan

Denk dat de meesten de rauwe intimiderende sfeer uit de Beatrixstraat bedoeling, dat ze dat terug willen.
Wat ik helemaal begrijp.

0    
Sigaar

Kijk en dat is nou 1 van de redenen dat ik 16jaar geleden lid van de club van 1912 ben geworden. Ik blijf toch gaan.

0    
Buurman

Prachtig aantal. Top. Opvallend dat werkelijk iedere keer de kans wordt gegrepen om positief of negatief te beginnen over het carnavaleske imago dat NAC met zich mee zou zeulen. Mij interesseert dit onderwerp geen ruk. En wat de buitenwacht er van vindt is al helemaal niet belangrijk. NAC en wij moeten komend seizoen antwoorden met prestaties en een kolkend stadion. Als we bovenin mee draaien met een knokkend elftal en wij zijn echt de twaalfde man dan is het met dat niet ter zake doend geleuter snel gedaan. Kortom ; mooi dat de seizoenkaarten verkoop zo goed loopt. Dat is de eerste noodzakelijke stap.

0    
Tinie

Jammer dat mijn beeldspraak niet begrepen wordt......humor is ver te zoeken

0    
Naccer

Mijn zoontje van 7 is er vanaf nu ook bij!

0    
Jim

Olee. Ons stadion is weer wat mooier geworden.

Van leer zn hoofd is eraf.

0    
Schaven

Er zitten ook mensen tussen die sinds de BEA al niet meer bij NAC geweest zijn. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan....

0    
Henk de Wit

Het "overal waar we komen" kan niet meer. Het is geen lied met een staart. Het is beschamend. Ik vond het ook tof in 1987 maar zal nu toch wel eens een keer veranderd moeten worden, gasten.

0    
Kinderkaartje

Naccer

Voor een echt goede opvoeding is dat natuurlijk een jaar of 3 te laat, maar misschien kun je het nog bijsturen door ook naar de wedstrijden in de voorbereiding te gaan! ;-)

Maar: leuk en welkom aan je kleine man. Niets zo mooi als samen met je zoon(s) naar NAC te gaan.

0    
Kinderkaartje

Henk de Wit

Een lied met een staart? Heeft Zigge Zagge dat dan wel? Of niemand wint er in Breda? En wat is exact de staart van He, he, he, he Hup NAC?

Zullen we dan vanaf nu Manuela en Dokter Bernard zingen. Daar zat tenminste een dramatisch einde aan.
D'r gaat namelijk iemand doodt.

0    
Hertog jan

@ DunErwt

Jij bedoelt in de tijd toen je nog mocht roken in het stadion, vuurwerk nog niet verboden was,door de betuttelende KNVB, toen je kippen en varkens ongestraft het veld op kon gooien, evenals bananen naar gekleurde spelers van de tegenstander zonder dat heel deugend Nederland over je heen viel.
Enz. Enz. Enz Bedoel je die rauwe sfeer.

Ja, die mis ik ook.

0    
DunErwt

@hertog jan

Ik reken hem goed :-))

0    
Geelzwartwit

@kinderkaartje

Als we een speler hebben met een Manuela achtige naam is het maaaaanueeelaa wel weer nice.
Potverdikkeme was maaaanu Garcia maaanua Garcia er nog maar

0    
Geelzwartwit

@dunerwt

Sfeer beattixstraat: ✅

0    
Strijder

Overal waar we komen is 1 van de mooiste man!!

Wat wel waar is..en dat bedoeld Henk misschien??

Dat ze voorheen(vroeger) niet naar 1x stopten, maar echt nog een keer ietsjes harder gingen zingen..

En F7 verdient het om apart geworden genomen in deze.. maar het effect van voorheen(vroeger) met heel de ere tribune was veel harder en mooier..

Waarom niet allebei??

Om te eindigen met allemaal allemaal allemaal..

Terwijl ik dit type zit ik eigenlijk te denken dat je dit soort dingen niet hier moet bespreken maar vanzelf moet gaan op tribunes..

0    
RaraNAC

Iets meer st. Pauli mag wel ja.
Ik ben zeker van de Nederlands talige muziek, maar een mis m’n avond Klapcot in deze.
Beetje gek, alternatief, rauw, maakt mij niet uit hoe je het omschrijft..

Wir fressen papegaai. Dat lijkt mij nou leuker om te doen door het stadion dan Overal waar we komen.
Al is het alleen maar omdat niemand dat begrijpt.
De wave met 0-8 kan grappig zijn, de eerste keer, toen het origineel was en onbegrijpelijk bij die stand.
Dat maakt het leuk en niet uitgemolken.

0    
Zwampie

Strijder
Ben het helemaal met je eens, echter kan en zou dit wel hier besproken moeten kunnen worden aangezien je de supporters op vak G en de B side tijdens de wedstrijd niet spreekt. Zei waren juist degene die de ere en ook de hoofdtribune mee op sleeptouw namen.
Dat vak F7 zo mee doet ,prijs ik alleen maar, maar hierdoor is de hele ere tribune grotendeels in verval gekomen, ik heb ook al eens eerder aangegeven dat men moet proberen het hele stadion mee te krijgen, dus ook deze 2 vakken (hoofdtribune hadden we voorheen nog de gele jas) en geeft het een nog mooier en langer resultaat.
Ik weet dat er meerdere op de ere hieraan mee zouden doen,maar het zijn net niet degene die uit zich eigen beginne.
Dat is juist het mooie van de uitwedstrijden,wie er ook begint, iedereen volgt, of je kunde 1e keer meegaat of alle uitwedstrijden, iedereen is 1 en zingt met elkaar.

Als we het dan trouwens toch over carnaval hebben en bier, er zijn verschillende stadion waar niet geschonken wordt of je krijg evenementen bier, echter hoor je deze supporters altijd.
Zijn dit dan ook alleen maar carnaval vierders die het schijt aan het voetbal hebben, want ook die wedstrijden waren afgelopen jaren ruk!!!!!

0    
El Chapo

Gloryhunters!

0    
Zwampie

Arie,
Ja, ik vind het inderdaad overdreven.
Ik ga samen met me vader (77jaar) voetbal kijken, zitten ook te discuseren met vrienden en supporters om ons heen, zit te vloeken tegen de scheids of de grensrechters, laat me ook horen als de spelers o.a. die je benoemt het slecht blijven doen.
Maar kom ook voor de gezelligheid, een biertje te pakken, om mee te zingen en zie het als een avondje uit met me vader en me vrienden.
Ben ik dan ook een carnavalsvierder, in mijn ogen niet want ik geef om NAC op mijn manier, dus nee snap niet helemaal het moraal van je verhaal. Snap je de mijne wel!!!

0    
Kinderkaartje

RaraNAC

Klapcot. Snif. Mooie tijden beleefd inderdaad.

Wir fressen papegaai was een voltreffer, maar ook in die tijd werd er melig gedaan, met "Showbizz Quizz". Dat er een of andere vetklep onder applaus van de trappen toenmalige (echte) B-side afliep. (Zo leeg was het toen, dus)

Maar goed; als jij eins, zwei, drei keihard inzet weet ik zeker dat er mensen meegaan. Zelfde als dat Siepke zijn kunst nog/ weer vertoont.
Als je het maar vaak genoeg herhaalt wordt ook Wir fressen papegaai weer eentje op vaste repertoire.

0    
HenkTank

@Tinie
Ik doe nog liever de vogeltjesdans.

0    
Mo

WAAR BLIJVEN DE NIEUWE SPELERS?

0    
Hugo

Weet je wat kut is. Dat die muziek voor de wedstrijd en in de rust wel zo t*ringhard staat, dat je elkaar niet eens kan verstaan, laat staan een schappelijk liedje zingen tegen het uitvak. In het kwartier voor de wedstrijd kan de toon al gezet worden, maar de supporter wordt op deze wijze vakkundig de mond gesnoerd. Ik snap het hoor, dat is namelijk juist het doel van die snoeiharde herrie. Maar kom op. Schei er alsjeblieft mee uit. Hup NAC

0    
Otjes

Dat van die teringharde herrie voor de wedstrijd, onderschrijf ik helemaal.

Je kunt geen gesprek voeren, laat staan zingen.

Tenenkrommend

0    
De trainer

Gaan we dit seizoen het mega doek “B-side groet NAC” weer in ere herstellen en iedere thuiswedstrijd naar beneden laten rollen?

Vind het altijd een schitterend beeld op tv bij de samenvatting om dit te zien, en het werkt aanmoedigend voor onze boys.

0    
Tata

Ik stel voor dat we gewoon weer het spelershome slopen bij verlies. Back to the 90's.

0    
Sharkskin

We moeten wel ongelofelijk veel liefde voor onze club hebben. Blijkt maar weer eens dat NAC echt iets bijzonders is.
Laten we hopen dat we dit seizoen wat voetbal te zien krijgen want er moet een keer een eind komen aan alle ellende.

0    
Sharkskin

Eens met Tata. Niet goedschiks dan maar weer eens ouderwets!

0    
B.

Kop om op te schijte, trek dat hek maar uit de grond, had zn nek moete weze, can you hear the bside sing, if you love n.a.c. clap your hands, choco / siep , krokette - frikandelle, kom maar naar de bside toe.... dat is voor mij NAC. Geen sanseveria, hij gaat erin, telefoonlampjes zwaaien en noem maar op... zucht wordt oud

0    
henk de wit

Can you hear the B side sing , the bastards run away, and we will fight for evermore because of NAC. Is een kerstliedje.

0    
Madras

Hoor dat er een speler met Bredase roots en CL ervaring is benaderd door de TD
Ook CL ervaring.Ben benieuwd
En nee geen Virgil haha

0    
Ric

Bayram

0    
Nac-till-I-die

Heel NAC is toe aan verandering, dus ook wij supporters. Laten we volgend jaar met zn alle vanaf het begin vol gas geven. Dit zal 100% zeker aanslaan op onze spelers. #hupNAC

0    
Ad B uit Roosendaal

Het gaat prima met NAC. Na de shit van de degradatie is er een sfeer ontstaan wat past bij ons NOAD.

Hopelijk slagen we erin dat het spelersbudget hoger wordt dan € 2 miljoen en dat moet lukken!!!

0    
Henk

De NAC supporters hebben gewoon NOAD in der Bloed ??

0    
7Hills

@Ric

Bayram speelt tegenwoordig linksback toch? Aangezien we er daar 4 van onder contract hebben staan lijkt me dit sterk.

0    
Rubenac

Bayram is van origine wel een voorhoede speler.

0    
Jf

Zou het gaan om Gudelj ?

0    
Yellowarmy

+1 Zoontje 7 jaar..... voor de rest van zijn leven een scc. De wereld zal nog niet vergaan .... zolang de liefde blijft bestaan

0    
van Flieger

HongKong, zonnig, pooldeck,

De sfeer tijdens eerstedivisiewedstrijden, ook met 13-14.000 man op de tribune, is heel anders dan in de ere. Thuis tegen pak m beet Almere is het kijken naar een gezapige eenrichtingsvoetbalpot met af en toe een goaltje. Driekwart van de wedstrijd dat onbestemde geroezemoes op de tribunes in plaats van de fanatieke geluidsmuur van weleer. Ondanks dat zij proberen hier ook weer een positieve draai voor hun eigen wanbeleid uit te vinden hebben zij veel kapotgemaakt. Twente kon kampioen worden ondanks 8 nederlagen omdat de concurrentie volledig verzaakte. Dat geluk gaan wij niet meemaken. Wij hebben 1 week voor de eerste training nog helemaal geen spits of een anderszins acceptabele selectie. Het begin is niet hoopgevend allemaal.

0    
van Flieger

Als we straks met 14.000 man op de tribunes komen te zitten betekent dit een teruggang van 4.500 per wedstrijd. Een forse klap. Geen reden om te juichen en hen te vereren.

Volgens de plannen op basis waarvan van Aalst, van Weelde en Burema 5 en een half jaar geleden mochten bij-investeren, zouden we nu een stabiele middenmoter zijn. Quod non. Het volk en de achterban zijn stevig voor gek gehouden door deze ijdeltuitende brokkenmakers. Hun hele aanwezigheid is gebaseerd op een mislukt plan en een hoop gedonder. Deze mensen hebben totaal geen draagvlak binnen de grote achterban. Ze lopen er alleen voor zichzelf nog rond, het gezichtsverlies is geleden, hun reputatie naar de maan.

Zij wezen alles af en bleken met hun calvinistische inslag een rem op de ontwikkeling van de club, het is een schande. De verkoop van iedere SCC leggen zij uit als steun aan hun beleid en rechtvaardiging van hun aanwezigheid. Een schande is het.

Zo weer naar de sporthal waar van Flieg het opnieuw gaat opnemen tegen de Chinezen.

0    
Korneev

@ Flieger
Belcrum Breda, 's nachts, kansloos hangend op het aanrechtblad..

Hoop dat je dit jaar tijdens de thuiswedstrijden ook aanwezig bent in je rode pantalon, lurkend aan je Cohiba. Dat is voor ons een reden om een tikkel naar binnen te werken zoals we dat standaard met Jazz doen als er weer zo'n omhoog gevallen semikakker in een rooie brakka voorbij komt dweilen...

Zal nooit verloren gaan!!

0    
van Flieger

Korneev of Korsakov - Hong Kong maakt zich op voor de moeder aller demonstraties morgen tussen Central en Admiralty. Daar kun je geen kaartje voor kopen, gewoon heengaan en hopen dat je niet verzuipt in de massa.
Van Flieg is morgen in Macau, de Macause consensus weer eens doornemen. Alles is een kwestie van training. Zodadelijk opnieuw naar de hal in Kowloon waar de Chinezen al klaar staan om de grote Europeaan in de pan te hakken. Pittige training gisteren, dus van Flieg is er klaar voor. Gelukkig zijn er hier nog genoeg plaatsen om een sigaar op te steken en doet niemand daar spastisch over. Een korte wandeling terug naar het hotel en op naar de zondag.

0    
Korneev

Korsakov is my second name idd, maar verder bral je maar wat Hansie... heb je vroeger nooit gezien in het clubhuis aan de Meent. Toen Heusdenhout nog wat voorstelde in Breda.

0    
10Diego

Finn Stokkers, net 24 en transfervrij

Vincent Vermeij transfervrij.

0    
Semsi

De speler in kwestie is Jeroen Lumu. Transfervrij na een avontuur in Portugal. Hij heeft CL (voorronde) ervaring bij Loedogorets.

0    
De Kroonprins

En een waardeloze mentaliteit, die Lumu.

0    
Chris W.M.

Jeroen Lumu. Mag toch hopen dat we naar een andere categorie spelers kijken dan dat. Sinds hij naar het eerste van de zusjes overgeheveld is op 01/01/2012 intussen alweer 9!! clubs versleten. En ook alweer 4 keer zónder club gezeten, minimaal 2 maanden en max driekwart jaar werkeloos thuis.

En is pas 23!!

0    
Gerrit39

Van Flieger who gives a fuck.

0    
scheppioni

Carnavalsvierder en NAC gaan op zich prima samen, je moet het alleen niet door mekaar halen wanneer er geen waardig NAC op het veld staat zoals afgelopen seizoen, dan lijkt een 'koude kermis' meer van toepassing !!!

0    
GeelZwartHart

Mis de tijden dat er uit bij Utrecht rookworsten op het veld werden gegooid, vanwege de meeuwen die boven Galgenwaard vlogen. Of thuis grammofoonplaten richting middenstip zeilde. Hup NAC.

0    
Real Robert

Ik denk eerder aan Donny Gorter, Centrale middenvelder, die de bank bij Den Haag warm houdt. Was alleen bij NAC echt succesvol.
Heeft wellicht wel de ervaring, die we nodig hebben met meest jonge spelers in het team.

0    
Henri

Zegt genoeg:
https://www.vice.com/nl/article/j5ngzy/badboy-jeroen-lumu-wacht-op-zijn-laatste-kans-als-profvoetballer

0    
Lis muchachos del Breda

Ik kan me totaal niet voorstellen dat NAC Jeroen Lumu gaat halen. TvdA gaf te kennen een strijdbaar NAC te presenteren, dan is Lumu de laatste die je dan moet aantrekken.

0    
Tombola Breda

Ik ben geen afgestudeerd psycholoog, maar als ik dat interview van Lumu lees dan kom ik tot de conclusie dat die gast een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Absoluut niet binnenhalen zo'n figuur.

Ik hoop nog steeds op positief nieuws over Baiye.

0    
van Flieger

Kowloon, 30,5 graden, knijterharde zon,

De achterban mag zich bezig houden met vage namen, congolese Belgen, bulgaarse Portugezen, en nederlands sprekende Marokkanen. Zo zien zij het graag. Ondertussen geen enkel bericht over wanneer de onuitstaanbare K3 en Anholt opgerot zijn, want die kan van Flieg niet meer aanzien. Ook is JtR volkomen overbodig.

Ja mensen, vanochtend speelden zich in het Kowloon Park Sport Centre taferelen af die in een gemiddelde Bruce Lee film niet zouden misstaan.... na 4 wedstrijden en 2,5 uur tafeltennis in een zaaltje waar van Aalst zelfs nog geen Angolees zou ontvangen dacht van Flieg, kom we lopen even terug naar het hotel, waarom niet. Onderweg 15x aangesproken door een Indier die een maatpak wilde verkopen en 10x door een mevrouw die van Flieg wilde masseren. Met 3 maatpakken aan en een paarse snikkel strompelde van Flieg uiteindelijk het hotel binnen, op zoek naar een stoel voor een single malt en een cigar....

Wat heeft Ruud Brood eigenlijk bedongen bij de directie cq aandeelhouders ? Oh ja, mevrouw Ooievaar is nog steeds vriendjes aan het bellen uit het Rotterdamse diversiteitscircuit voor de volgende RvC, dat wordt gezellig !

0    
The Cosmic Gate

@van (op) Vlieger,. Kun je niet een keer gewoon je gezwets voor jezelf houden ! Want nou nou wat een luxe leven heb je toch , en nou nou op wat voor mooie plekken op deze aardbol ben je allemaal te "vinden" .
Maar als er een keer een kans is om wat te doen of zeggen , is meneer (natuurlijk) niet thuis !

Ohh ja wacht : Hoeven regenachtig graadje of 18 met uitzit op de wijlanden

0    
The Cosmic Gate

*weiland .....grrr autocorrectie

0    
Pietjebel

@the cosmic gate
Luxe of goed leven vind je

Die zit heel de dag op deze site
Weet niet of je dan zo gelukkig ben ofzo

0    
Kipiani

Van Aalst en zijn vrinden kunnen er zoveel geld inpompen als ze willen, ze snappen er niets van.
En maken er ook niets van. Nu niet en nooit niet.
Voorbeelden genoeg. Edelenbos. Eric weg. En kreten als: ‘geld is geen probleem’ etc. etc.
Geld, dure wijn en een boot in de haven van Grimaud is niet waar NAC Breda voor staat.
Een promotie zegt met deze mensen en dit organisatie model niets. We zakken zo weer weg richting de Mandemakers afdeling
En dat is zeer jammer.

0    
Cool hand

Jeroen Lumu is een grap neem ik aan?

0    
Van "taajlaand

"Vakantieman, gezellig he",.
"Daar komen de stenen, ja, ja, de stenen uit Breda".

Hij gaat de Singel in".
"O Jol, O Jol, je moeder was een ....(voor NAC)
(Hadden we over Frans Derks ook geen liedje)

Spelers van de tegenstander opnaaien, zo kort op het veld, van Loen was heerlijk, gooide de mandarijnen gewoon terug...

Snippers, eerst over de hekken, en mee naar binnen, die helaas wel eens de fik in gingen.
Kaarten doorgeven via het hek, en later (na de 'knipjes'), wisselen in de stink w.c.'s, om daarna op een veul te volle B-site te kruipen.
Kouwe fricandellen, met nagemaakte kaartjes ( en Barry) spelershome binnen.

Maar ook, "slaap kindje slaap", helaas ook vaak genoeg....
En het scheidsrechtersniveau was ook niet "altijd weer even hoog"...

Het uitvak naast de B-site was ook wel eens spannend, net als de 'boxpartijtjes' voor het plein bij de Cordial, of na afloop Ajax, de nerts vooraf in de stad, bij het Hoekske, later na afloop rondom het stadion, net als de bekerwedstrijd tegen AZ.

Afscheidswedstrijd van Pierre, en het Stadion (halaas), waarbij de doelen opgevouwen werden.
NAC-express,café de pint, Sam Sam,....tijd gaat snel, ik wordt ook oud.

Het rauwe is weg, maar (gelukkig) bij veel clubs.
Met dichte ogen thuis komen of enkele bulten op de kop, was ook niet zo gezellig, en onnodig.

Maar het ge-app, en facebooken tijdens de match is (voor mij) tegenwoordig ook onuitstaanbaar.

0    
SpongeBob

@van Flieger

Jij bent echt de bovenste beste.... van de onderste plank!!

Wat ben jij een betweter maar als het erop aankomt dan ben je er niet!

Kom nu is met je grote geld zodat jij alles kan bepalen binnen NAC. Is kijken waar jij mee aankomt kakken??
Want wat heb je zelf gepresteerd op sportgebied ? Helemaal niks want je hebt een motoriek van een oorworm.

Bah bah ...

SpongeBob

0    
Ernie

Geweldig aantal ook omdat er nog zoveel onduidelijkheid is. Als er wat versterkingen bekend zijn gaan we richting 12500.
Voetbal leeft echt wel in ons mooie Breda!

0    
Bolle Damen

ProNAC het westrijdbulletin. “THEEEEEOOOOO”. Als Dierckx weer eens een vrije trap ging nemen. Mayonaise bij Eddy Treytel in het haar. Varken Kip de Sjeik Sinterklaas De Tichelaar Ford die in de rust rondjes over het veld reed (wat ???ja!!!!). Draai draai een Drum voor elkaar en ach ja, ik vond het toen ook allemaal beter. Maar voor altijd kippenvel als ik aan NAC denk. Ik ga met evenveel plezier weer de voorbereiding in. Hup NAC.

0    
Joke

Ik vind het wel fijn dat Flieger ons op de hoogte houd van al zijn verblijfadressen. Hij is een drukbezet man! Dat hij nog tijd kan vrijmaken om hier te reageren zeg

0    
Ki Utsuri

Flieger probeert weer eens een topic te kapen met zijn slap gelul. Het gaat over het aantal verkochte seizoenskaarten, kaarten die wij als achterban kopen van onze eigen centen. Ondanks de huidige sportieve en bestuurlijke chaos kan de club komend seizoen op ons rekenen.

En jij? Heb jij de laatste 10 jaar uit eigen zak een wedstrijdticket of SCC gekocht? Of teer je altijd maar op andermans zak om ergens binnen te komen zoals je graag doet voorkomen? Daar kan je trots op zijn maar het haalt een hoop geloofwaardigheid weg. Je bent iemand die parasiteert op andermans zak, nooit een cent uitgeeft bij NAC maar wel (meermaals) dagelijks loopt te zagen op de (te) kleine sponsoren en de grote drie dat ze te weinig in de club steken. Mensen die wél de moeite nemen om tijd en geld in de club steken.

Dat je na zoveel jaren zagen aan stoel poten zelf nog steeds geen ingang hebt bereikt bij de club is dan ook veelzeggend.

0    
Umberto

Fliegertje......

Woordjes die in mij opkomen...eindeloos verlangen naar elitaire zelfbevlekking, pseudo linguïstje en pure onverteerbare eenzaamheid.....

0    
Los muchachos del Breda

Joh, ik zie hierboven weer zoveel reacties over Flieger en die tegen zijn standpunten ingaan, laat die man lekker gaan met ze negatieve verhalen.

Het standaard verhaaltje over aandeelhouders die wel verantwoordelijkheid pakken kennen we nu wel. Ook het afkraken van mensen die net in dienst zijn moet je niet te serieus nemen. Meneer Flieger doet vanaf z’n zolder alles voor de reacties (maar dan wel de wekker zetten om ‘s nachts reacties te plaatsen en te zeggen dat hij in Hong Kong is) is in mijn ogen eerder aandoenlijk dan dat ik het serieus neem.

0    
Molenschot Loco

Ja flieger stuur eens een mooie foto in op de Bside Rats....immers jij komt op de mooiste plekken op deze aardkloot.....

0    
Hanos

Hoe ging da liedje ok alweer in de ouwe b-side over show-bizz quiz

0    
Hanos

@ van flieger, jij bent gewoon een grote fantast die hier loopt te kloten op de site, ben gewoon een vent en zeg dat je een kruik ben die op deze site loopt te stieren

0    
Kinderkaartje

Hanos

Dit is de show, show, showbizz Quizz
Met daarin alles over de showbiz-nizz.
En denkt u wel eens oh, oh, oh
Het geeft niet wat het is maar show!!!


En dan kwam er een couplet, waar de honden geen brood van lusten, dus die ga ik hier niet neerkalken.

Begon met
"Mijn naam is Johnny Piel,
Ik ben de eikel van vak-B..... ."
En dan verder.....

0    
Br1aze

Wat ben ik blij dat Flieger ons vanuit het Verre Oosten bestookt met mooie verhalen. Gelukkig zit hij daar en dat kan geen kwaad. Flieger, hier bij NAC gaat alles goed.De aandeelhouders hebben net weer een miljoen in de club gestoken,de interim zoekt naarstig een nieuwe RvC, de directie werkt zich een slag in de rondte om nieuwe sponsoren en spelers aan te trekken en de supporters kopen massaal hun seizoenkaart.
Het gaat. Weer goed met ons NAC.ik hoop dat je blij wordt van dit bericht. ste en m a ar een dikke sigaar op en neem een lekkere Single Malt.Blijf gerust nog lang in China etc om NAC hoef je je geen zorgen te maken.

0    
Dun Diëe

Ik hoop dat je op de nieuwe site kan zien wie aan wie welke duimpjes uitdeelt. Het is bijzaak maar soms ben ik wel eens benieuwd want ik krijg de indruk dat sommigen zichzelf nogal eens omhoog willen plussen...

0    
Kw

Jongens, je moet flieger negeren, hij smult hiervan. Laat je niet opnaaien?

0    
Breda-mike

En ik hoop dat je op de nieuwe site mensen op negeer kunt zetten.ik weet er wel een paar.

0    
misterbean

@Hugo / Otjes
die harde muziek hoort bij het vermaak, de familie beleving, de disney experience.
Zingende "oldskool" supporters kunnen zichzelf wel vermaken voor de wedstrijd en in de rust.
Helaas zijn er bosjes mensen (gelokt door slimme PR) die vermaakt willen worden, inclusief kinderen. (remember snollebollekes die live in het stadion zou komen). Die willen dus muziek.
Tja, het stadion vol, maar waarmee?
NAC geeft blijkbaar meer om de family-experience door harde muziek dan om sfeer die door de supporters zelf wordt verzorgd.
Het is wachten tot ze er een mascotte er doorheen krijgen :-)

0    
Tante Annie

hahaha jeroen Lumu, nog mee in de klas gezeten op O.B.S de tweesprong. Hij blowde al in groep 7. Wel een aardige jongen, maar hij leek uit de berichten van willem2 6 jaar geleden nauwelijks iets veranderd.

0    
Schalk Fan

Schalk is op gesprek geweest ben benieuwd.

0    
Pep

Net het interview gelezen van Lumu. Wat een vergelijke vent. Die past totaal niet bij ons. En wij niet bij hem.

0    
am

Ik hoop ontzettend dat er minimaal 4 dragende spelers worden gehaald. Dan ben je volgens mij al een heel eind. Snelheid, scorend vermogen en een paar klootzakken!

0    
Breda

@flieger

Wat heb jij ooit gedaan voor NAC? Ooit 1 euro in de club gestoken? 19.12euro bij RedNAC.? Dat is alles?
Met je luxe leventje...

Ik heb meer respect voor de supporters die keihard moeten werken om überhaupt een SCC te kunnen betalen of een pilsje te drinken.

Die hebben recht van spreken. Jij niet.

0    
Bert1591

Wat betreft een nieuwe song vind ik de tune van Crystal Palace wel wat hebben.
Google maar op Crystal Palace Glad all over

0    
Dun Diëe

Doe dan Blowing Bubbles van West Ham. Tekst past ook wat beter bij NAC (iets realistischer)..

0    
Bolle Damen

“Down, down deeper and down” van Status Quo
Keihard net voor dat ze het veld op komen.
Hoe downer we gaan hoe sterker we worden.

0    
B

Moet zeggen dat ik kippenvel krijg van deze van de Urawa reds. Geen tekst maar wel top!

https://youtu.be/gWMPUi2XIkM

0    
Cees

Opvallend nieuws komt er zelden uit de pen van theatermaker Flieger. Wekelijks samen onder de douche, dan weer met Chinezen, dan Oostenrijkers, ga zo maar door. Verder op bezoek bij Oegandeese arbeientelers, en vergeet zeker niet de Spaanse lolmakers.

En dat is nog maar het topje van de ijsberg, van deze bij NAC-thuiswedstrijden- of vergaderingen, in geen velden of wegen te bekennen, schreeuwende haast gepensioneerde man. Toch kan ik hem niet missen dat prednison vretend figuur.

Lachen toch, als hij zijn dagelijks gebral uitstort op deze site, telkens over de drie van NAC. Eindeloos, zich geen reet aantrekkend van de rest, ramt deze als een vijfsterren levende gast maar door. Kilometerslang is inmiddels zijn relaas over de grote drie.

Helaas, voor hem, hebben zijn snode plannen geen enkel effect op dit podium, maar tussen de regels door zijn ze vermakelijk. Voor hem is het voelend als een ingeslagen weg die onomkeerbaar is geworden. Want het gezichtsverlies zou enorm zijn, toch Flieger?

Flieger, blijf a.u.b. als een klein kind om je heen slaan, vanuit alle terrassen over de wereld. Als je daarmee stopt zou de imagoschade onherstelbaar zijn. Verder heb ik dan ook niets meer om op te schieten.

Aldus Cees, vanuit klompenland, tijdens een buffet, bestaand uit niet bewegend biefstuk en vijf dooie mussen.

0    
Hanos

@ kinderkaartje, bedankt zit nu al de hele middag met da liedje in munne kop??

0    
Hanos

@ van flieger = zielige kruikezeiker

0    
Dutchbird

Het is echt niet zo dat iedereen die een SSC aanschaft daarmee zijn liefde, loyaliteit en eeuwige trouw betuigt aan van Aalst, van Weelde en Burema. Maar als ik lees dat mensen denken dat deze drie onze club gered hebben, heb ik wel even een teiltje nodig. Ze hebben alleen maar geleend geld omgezet in aandelen omdat ze anders naast de pot zouden pissen als NAC failliet zou gaan. Sindsdien hebben ze alleen maar waardeloze commissarissen en directeuren benoemd waardoor NAC sportief aan de sukkel is geraakt.

0    
Henri

Toch fantastische om te lezen hoe mensen, ik neem aan volwassenen, hoewel ik daar zo mijn twijfels over heb, tijd steken in allerlei stompzinnige reacties over iemand waarvan ze zeggen dat ze er een hekel aan hebben. Ze gaan zelfs zijn stijl kopiëren over het gebrek aan originaliteit dan maar te zwijgen. Zoals ik eerder al op dit forum heb geschreven lees ik alleen posts van forumleden die voor mij op de een of andere manier van waarde zijn. Ik ga me niet irriteren aan iemand of me lopen opfokken, zonde van mijn tijd en energie. Het verbaast me echt oprecht dat dan velen zeggen zich te irriteren aan Van Flieger, maar als deze een poosje niet reageert gaan uitnodigen/uitdagen om te reageren, zodat ze zelf weer helemaal los kunnen gaan. Ik raad deze wensen aan eens prychologisch uit te (laten) zoeken waarom ze een hekel/irritatie hebben aan deze persoon. Ze zullen van de uitkomst schrikken en beseffen waarom ze zelf zo vreselijk voor gek staan.

0    
Buurman

Prachtig om de volgende wisselwerking te zien. Als er weinig positief nieuws is vanuit het NACse krijgt Flieger veel duimen omhoog en ook best veel bijval op deze site. Nu er weer positief nieuws is wordt Flieger direct massaal verketterd. En dat vindt Flieger juist hartstikke leuk. Zou de waarheid niet in het midden liggen medesupporters ? En zijn we weer niet heel snel ons aan het rijk rekenen ? Maar goed opportuun zijn hoort bij het leven van een supporter. Ik wacht eerst een wedstrijd of vijf af alvorens te oordelen.

0    
Buurman

Ben het dus met Henri eens. Als iets je irriteert laat het dan links liggen. Of kom met een goed onderbouwd verhaal dat je er beslist anders over denkt. Overigens lees ik hier op deze site ook veel goed onderbouwde verhalen.

0    
Henri

Zo is het Buurman. De feiten ongeveer één week voor de eerste training zijn dat er nog helemaal geen ervaren as is die sturing aan het team kan/moet geven en ook geen balvaste, kopbalsterke spits. En dan heb je een competitestart om je vingers bij af te likken, waar je als je het vanaf de start goed aanpakt meteen punten kunt pakken met een uitwedstrijd naar Dordrecht en dan twee thuiswedstrijden. Maar dan moet het team er al wel staan. Ik vrees eerlijk gezegd het ergste en dat alles pas op de rit staat als we weer 8 punten of meer achter staan.

0    
Kw

Vivianne miedema?
Nieuwe spits

0    
Wim

Nou Cees,

Daar zit je er toch een beetje naast.

Waar volgens hem de Moeder van alle Kwaad woont weet ik nu ook wel. Maar zijn achtergrond Info is vaak wel interessant. Waar meerderen hier nog schreven dat het ze niet uitmaakte waar het transfergeld van Vloet vandaan zou komen, wist hij al te voorspellen dat het niet zou komen én had een aannemelijke onderbouwing erbij. Lees nog maar eens na.

FF door de sigaren en het pooldeck heen kijken. ?

0    
DunErwt

Heb het vorige week, voor de goednieuwsshow hier starten, we gaan weer een onvolledige seizoenstart tegemoet.

0    
van Flieger

Henri - op de inmiddels overleden site deRat had van Flieg ooit ook een aantal stalkers. Hebben ze er eentje uitgezocht, bleek te gaan om een 51jarige medewerker van het Texaco tank station daar tussen Ijpelaar en Mariaveld. Die zat daar, verzuurd tot onder de oksels, zijn gram te spuien.
Sommige reacties zijn aan hypocrisie niet meer te overbieden. Zeggen dat je meer "respect" hebt voor de man die iedere dag naar de ketchupfabriek gaat en zijn laatste snip in een seizoenkaart stopt is een soort valse romantiek die alleen met zichzelf in de knoop liggende lieden te berde kunnen brengen.

Van Flieg merkte in La Manga dat de trainingen van vd Gaag gericht waren op het verbeteren van zwakke plekken, ze waren zeer technisch en ook zwaar. Van een groepsproces managen heeft van Flieg daar niets gemerkt, en ook toen al als vraagtekentje gebracht. Zag dan niemand dat MvdG compleet alleen gelaten was vervallen in een technisch fanatisme zonder ook voor de samenhang in het team ? Nee, dat kon en wilde niemand zien, ze hadden er geen oog voor en toonden er ook geen interesse in, zo druk waren ze allemaal met zichzelf, hun rol, en vooral met de ander. Een weerzinwekkende organisatorische kerstboom hadden zij opgetuigd waar ze niet mee om konden gaan. De schipbreuk was onvermijdelijk.

Op naar Macau.

0    
DunErwt

Kom er maar in Cees.

0    
Bommel

@Hertog Jan, als op de supportersfora en social media afgaat krijgen de kruiken na een bezoek of bezoek aan hen ook maar al te vaak een veer in hun reet gestoken. En dat heeft niets met hun huidige goede prestaties te maken, die vooruitgang is al wat jaartjes bezig, terwijl bij de meeste andere clubs juist een neerwaartse spiraal zichtbaar is. We kunnen ze wel uitlachen, omdat ze hun stadion alleen tegen de Top 3 en NAC uitverkopen, maar hun achterland is vele malen kleiner dan die van ons. Binnen een straal van 35 km in de provincie hebben zij FC Eindhoven, RKC, FC Den Bosch, NAC en PSV (5 BVO's!) om zich heen. Geen enkele club in NL. die daar zoveel last van heeft. Geen reden om neerbuigend over te doen, dan vind ik het zelfs nog knap dat ze gemiddeld nog 13.000 mensen trekken ondanks dat ze behoudens afgelopen jaar ook al meer dan 10 jaar naar kutvoetbal cq. degradatievoetbal zitten te kijken. Daarbij zijn onze seizoenskaarten (vooral voor jongeren) ook nog eens stukken goedkoper dan bij hun. Zou andersom moeten zijn. Die kortingen die wij uitdelen aan fans <18 en familytickets zijn echt belachelijk laag. Dan is het niet heel gek dat er een hele hoop pannenkoeken zijn bijgekomen bij ons die geen NAC-dna hebben, maar het wel tof vinden om erbij te horen. Ik plaats zaken juist graag in het juiste perspectief. Behoudens een deel van de supporters, waar echt geel-zwart bloed door de aders stroomt, is het deel wat net zo hard feest na een verlies als na winst van NAC veel groter dan we met zijn allen willen geloven. Die laten eerder een traan wanneer hun nieuwe Iphone kapot gaat dan dat NAC naar de klote gaat. Dat veelgenoemde rauwe wat we missen heeft alles te maken prioriteiten. Ik ben enorm tegen geweld, maar je moet spreekwoordelijk willen vechten voor je club. Er iets voor over willen hebben. Dat gaat verder dan jaarlijk 149 euro (7,85 per wedstrijd, waar hebben we het over???) overmaken voor je B-side seizoenskaart, zodat je weer met je maten gezellig gezellig kunt indrinken en trots kunt verkondigen dat je zo'n hondstrouwe fan bent ondanks alle ellende. Nou heb ik ook dit jaar weer meer feest dan ellende gezien op de tribunes. Als je dan zo'n hondstrouwe fan bent dan moet je ook je zeker in barre tijden 25 euro kunnen missen om je club te steunen in Almelo of Sittard wanneer jouw club die je zo trouw bent op rand van degraderen. Je support namelijk vooral de club, het shirt, niet persé de passanten die er in spelen. Na de aanstelling van Brood en 4 punten in 2 duels ging NAC op bezoek bij Heracles. Op zaterdagavond om 20.45. Beter kan niet, zelf als je moet voetballen op zaterdagmiddag kan je nog mee. 299 fans gingen mee om NAC te steunen in de strijd voor lijfsbehoud. Dat is minder dan 1 op 60 van al die 18.500 HONDSTROUWE (jazeker) fans waar we zo prat op gaan. Wanneer de wedstrijd in Breda zou zijn, hadden ze er alle 18.500 (met hun goedkope seizoenskaartje) gezeten met de borst vooruit hondstrouw dat we met zijn allen zijn. En dan zingen we met duizenden "Overal waar we komen". Hou hugodver gewoon je bakkes dicht als je helemaal nergens komt voorbij de grenzen van Terheijden of Teteringen. Staan we met 0-4 achter dan zetten we de polonaise of 'mijn Sanseveria' maar in, zodat heel Nederland kan zien dat we niet alleen hondstrouw zijn, maar ook we ook uitblinken in sarcasme en zelfspot. Nogmaals, ik plaats zaken graag in het juiste perspectief. In het begin van het seizoen kwamen we er al rap achter dat het falikant mis ging dit seizoen. Wat voor actie hebben de betrokken supporters ondernomen, dat verder reikt dan scheldpartijen op alles wat een salaris ontvangt van de club en wekelijkse middelvingers naar de spelers, die nog het minst schuldig waren omdat zij niet beter konden. Het enige moment in het seizoen wat een woedende aanhang teweeg bracht, was toen er wat Kruiken achter een dicht stalen hek stonden te provoceren. Kanslozer en nuttelozer kan bijna niet. De beleidsbepalers werden niet één keer tot de orde geroepen. Tot hier en niet verder. Zelfs die kruiken wisten vd Looij weg te krijgen, waardoor ze nacompetitie ontliepen. Wij deden helemaal niets. Het is slechts mijn constatering van hoe ik het ervaar, zonder fanbril op.

We verafschuwen clubs met een goaltune, kijken neer op clubs die een trommel op de tribune hebben. Want wij zijn NAC, uniek en authentiek. De liedjes uit de Beatrixstraat zingen we nu nog steeds. Wij zijn rauw, drinken veel bier en roepen vaak kut tijdens een wedstrijd. De beste supporters van Nederland, een voorbeeld voor alle andere clubs. Ik ken geen club in Nederland die zichzelf zo weet te verheerlijken als het NAC-publiek. Helemaal niets om trots op te zijn. Iedereen moet weten hoe fantastisch wij zijn. Pijnlijk maar oh zo kenmerkend voorbeeld: Na het vreselijke Nouri incident kwamen er van alle supportersgroeperingen in het land steunbetuigingen op uiteenlopende wijzen. Dat behoeft geen aandacht, karakter en klasse toon je namelijk met wat je doet als er niemand kijkt. Zeker in dit geval. Dan moet je op de achtergrond blijven. De mannen van vak G dachten daar kennelijk anders over een belden Ronald Strater van Omroep Brabant om verslag te doen. Want de harde kern van NAC ging een NAC-shirtje met 34 Nouri neerleggen bij het huis van zijn familie. De drang naar erkenning neemt bij sommigen misselijkmakende vormen aan. Dan krijg ik serieus plaatsvervangende schaamte en braakneigingen. We kijken neer op supporters die een trommel gebruiken. Ik hoef geen trommel in ons stadion, maar als dat een einde zou maken aan onze overgeforceerde en misplaatste branie dan maar al te graag.

Het is denk na mijn wederom veel te lange verhaal (moet daar aan gaan werken) wel duidelijk dat ik een stuk minder trots ben op onszelf dan de meesten hier. Het is ook zeker niet mijn bedoeling te generaliseren, want er zijn nog steeds een hele hoop, zeker de lui die dit tijdens komkommertijd op BSR lezen, waar NAC een belangrijk deel van hun leven voor is. Ook is niet iedereen een nepsupporter die niet in Sittard en Almelo aanwezig was. Maar ik wordt serieus misselijk van die misplaatste zelfverheerlijking. Ik heb ook helemaal geen hekel aan Willem II en ik vind de Kruiken over het algemeen een sympathiek volk. Het is een armoedige en afschgrijselijke lelijke (binnen)stad, maar wel ene die continue in beweging en ontwikkeling is en het afgelopen decenium heel veel avontuurlijke toffe plekjes erbij heeft gekregen. Ik heb ook geen hekel aan de Vitesse supporter, ondanks dat er heel veel op die club aan te merken valt. Waarom zou je hen veroordelen? Wat kunnen die 14.000 die er wel zitten er aan doen, dat er 10.000 lege stoeltjes zijn wat erg triest overkomt. Of dat hun club haar ziel aan een Rus verkocht heeft? Ik heb respect voor alle fans in Nederland ongeacht stand op de ranglijst of divisie. Iedereen kan een Ajax-shirt aantrekken en zich supporter van Ajax noemen. Aan juist die 'supporters' heb ik een broertje dood, die geboren en getogen in Maastricht, Arnhem, Deventer, Breda of Tilburg zonder enige binding met de stad de ranglijst van de Eredivisie hun clubvoorkeur heeft laten bepalen en vervolgens neerkijken op fans van de club in hun eigen stad. Waarom zou ik Tilburger hekelen die Willem II steunt? Als mijn vader in zijnTilburgse studietijd een Tilburgse had opgedaan i.p.v een Oosterhoutse had ik net zo goed bij Willem II op de tribune kunnen zitten. Dan hadden jullie allemaal (nog meer) een hekel aan mij gehad. Godsakkerju, half 4. Gelukkig geen wedstrijd morgen om 12.15. Een oprecht dank je wel, voor wie tot het eind is blijven hangen. Welterusten.....

0    
Maarten

Bommel, je gaat mij niet wijsmaken dat je deze bijdrage alcoholloos hebt geschreven. :-) Je slaat meerdere malen de spijker op de kop. Eerlijk en confronterend. Boeiend tot het einde. Je zal ongetwijfeld een berg minduimpjes krijgen, maar ik denk dat je dat een rotzorg zal zijn. Ik hou van eerlijke, uitgesproken en afwijkende meningen. Tien keer liever dit, dan onzinnige, korte, niets toevoegende 13 in dozijn comments die onder elk artikel weer worden herhaald. Dank je wel!

0    
OudeSchool

Paus, geef Bommel aub per direct een wekelijkse column. Is goed voor het realisme. Eindelijk weer eens een posting met toegevoegde waarde en nodige confronterende waarheid. Bommel, je stuk had voor mijn part nog 3 keer langer mogen zijn. En dat is niet de eerste keer. Spijkers, koppen en stof tot nadenken. Vraag me wel af of jij wel in Sittard en Almelo bent geweest. ?

0    
DunErwt

ik kom door het hele land maar hoor nergens beste supporters van Nederland alleen in de omg Breda.
Wat ik tegenwoordig vaak hoor dat het Bredase dikke nekken zijn.
1e training moet nog beginnen en dan al roepen we worden kampioen.
In de ere zouden we ook wel handhaven want Emmen de Graafschap Excelsior Fortuna gingen wij met gemak achter ons houden.
We hebben gezien hoe het afliep.

0    
Bommel

@Oudeschool, dank voor het compliment, maar laten we niet gaan overdrijven. Het stuk had ook 3 keer korter gekund zonder verlies van de boodschap.
Ik ben niet in Sittard geweest en ook niet in Almelo. De tijd dat ik het mij privé nog kan veroorloven om NAC overal achterna te reizen is helaas passé. Niet dat ik mezelf niet fanatiek genoeg vind, want ik heb mijn NAC-sporen wel verdiend. De nieuwe generatie zit in een levensfase dat ze meestal nog niet de verantwoording hoeven af te leggen aan de zaak, vrouw, 2 kinderen en helaas terminale vader.
Toevallig kort geleden met een vriend een poging gewaagd een bedrag te bereken wat we aan NAC hebben gespendeerd. Geprobeerd na te gaan hoeveel competitie uitwedstrijden bezocht. Mijn telling stopte bij 231. Alleen competitie, dus uitwedstrijden naar Newcastle United en Madese Boys (die 2 clubs zijn nog nooit samen in één zin genoemd, daarom...) niet meegerekend. Vooral tussen 1990 en 2007. De afgelopen 10 jaar bezoek ik 3,4 hooguit 5 wedstrijden per seizoen. De fun die we 20 jaar geleden hadden is er natuurlijk niet meer bij. Toen bestonder er nog geen combi's noodvorderingen of stadionverboden. Dan ging je gewoon op de wedstrijddag van Willem II - NAC 's middags op de Heuvel of Piusplein op terras of in de kroeg zitten met tientallen NAC-supporters. Niemand die protesteerde. Moet je nu niet meer doen, buiten het feit dat de autoriteiten het ook niet meer toelaten. Al die regels, wetten en vrijheidsbeperkingen heeft een hoop supporters die van sensatie en chaos hielden, uit de stadions gejaagd. De rauwheid is niet alleen bij NAC verdwenen, ook bij volksclubs als Groningen en Utrecht. Eigenlijk ook wel in de maatschappij. Het was een andere tijd en generatie. We zien het ook op vak G gebeuren. Wat is daar nog van over? Ik zit met broer en wat vrienden op F4. Met overal waar we komen doen we principieel niet mee. Buiten het feit dat we amper ergens nog komen en 95% van de B-side ook niet, zou het onderhand wel eens tijd worden dat de huidige fanatiekeling met wat nieuws komen en een bijdrage geven aan de beleving i.p.v. op onze (jawel) successen te blijven teren en de yells uit de Beatrixstraat te blijven gebruiken. Autheniek is geen argument om dat te verdedigen. Destijds waren onze leuzen en yells ook niet authentiek. Ontstond gewoon natturlijk, spontaan, zonder etiketten of regels. Als het kut was deed niemand mee en als het goed was deed iedereen mee. Geen rocket science. Dat spontane is helemaal verdwenen en er wordt halstarrig vastgehouden aan wat eigenlijk? Uniek zijn om het te willen zijn? Al dat gejank dat een goaltune , sfeeracties of trommel niet bij NAC hoort. Overal in Nederland verzinnen ze de leukste dingen, maar wij niet. Want wij zijn authentiek en doen al 30 jaar hetzelfde. Weet je wanneer je pas echt recht zou doen aan het rauwe avondje NAC zoals in het verleden? Spot en heb lak aan die niet bestaande wetten, gooi een stuk of tien pils in je mik met je vrienden en betreed samen met je 4 vrienden een minuut na aanvang wedstrijd met zijn vijven de B-side met alle vijf een gigantische trommel om je nek. Niet voor elke thuiswedstrijd maar voor de fuck you naar al die oudbollige nonsense en domme regels. Dikke schijt aan hebben, benieuwd wie jou van de tribune afslaat. DAT is tegendraads, rauw, eigenzinnig, en origineel. Maar laten we vooral nog jaren binnen de lijntjes blijven kleuren die het keurkops voor ons heeft bedacht, want anders ben je niet de nac-supporter zoals die hoort te zijn. Kots

0    
De Bolle Damen

Waarom moeten er altijd lieden zijn die mij vertellen hoe een NAC supporter moet zijn?
Dat bepaalt ieder voor zich. Allemaal gelul van pseudo sociologen, rijmelarij van lik-mijn-vestje.
Ik, en zo met mij alle 19.000 mensen die naar NAC gaan doen dat op hn eigen manier, met voor hen moverende redenen en met een verwachtingspatroon wat ze zelf hebben gecreëerd en in een stemming die bij hen past.
Dus ook Bommer (hoe leuk je relaas en beschouwing ook mogen zijn) : ik ben totaal niet onder de indruk van je teksten over hoe het is bij Willem II en hoe het zou moeten zijn bij ons. Een aardig scribent maar ik heb sta liever aan de toog bij de Bommel slap te ouwehoeren over NAC en lekkere wijven, dan dat ik dat haast aanmatigende relaas over hoe het is en zou moeten zijn.

0    
De Bolle Damen

moet lezen.

0    
De Bolle Damen

En ja ik vind de teksten van Flieger vermakelijk alleen de inhoud is als een vastgelopen BASF cassettebandje van verdomd slechte makelij.

0    
van Flieger

Macau, 31 gr, Sofitel, Vega Gran Toro (Nicaragua),

Brave mensen, iemand Fransje Bauer in China gezien ? Die zal hier ongetwijfeld alles met de taxi gedaan hebben, wat een tropische hel, 89% luchtvochtigheid en dan die portugees-chinese koperen ploert erop.
Enfin, als verstokt stochasticus is van Flieg hier natuurlijk aan het genieten. Alles op rood en even de ferry naar HongKong terugverdiend. Ruud Brood is de man die niets om statistiek geeft, maar ook niet kon bewijzen in die 8 potjes dat hij beter was dan de Macause Consensus, sterker nog hij bleef er net onder hangen. Ligt natuurlijk aan de spelers, de aandeelhouders en de verwachtingen van de achterban, niet aan Ruud zelf.

Dat niet willen leren, dat eeuwige wegkijken en dat gewoon doorgaan de boel naar de ratsmodee te rijden, van Flieg heeft er een gruwelijke hekel aan. Hebben we al een fatsoelijke spits ?

Vanuit de Oost, gegroet en wees geen Cees!

0    
Tulp

‘Overal in NL verzinnen ze leukste dingen, maar wij niet’ , aldus Bommel.
Nou ik zie dat niet.. overal in NL zijn ze elkaar gaan kopiëren met achterlijke goal tunes, trommels en allerlei ander zogenaamd sfeerverhogend werk. Dus graag iets concreter wat daar allemaal voor ‘leuks’ bedacht wordt dan. Ik zie het namelijk niet.
Ik voel me in dit opzicht idd best verheven boven een hoop andere clubs. En waarom.. omdat wij hier nog wél zelf uitmaken of dit soort onzin er wel of niet inkomt. Dat is zeker niet overal zo.
Verder vind ik liedjes of leuzen ook niet zo interessant. Mij gaat het erom dat publiek reageert op een wedstrijd. Dat het fanatisme eraf spat, zeker als de wedstrijd daar om vraagt. En dat was in de beatrixstraat wel stukken meer dan nu. Dat is waar. Maar het zit er nog steeds. Maar dan moet je wel een selectie samenstellen waar je hetzelfde fanatisme in kunt terugzien als bij ons op de tribune. Dan komt de rest helemaal vanzelf.
Verder lul je maar wat raak over vak G of de nieuwe generatie die maar teert op wat jij ooit meemaakte toen je jonger was. Ze teren op jouw/jullie successen (?). Enig idee hoe triest dat klinkt? Voel jij jezelf niet een beetje verheven boven anderen misschien? Wat was jouw individuele bijdrage dan in het verleden? Waar de rest nu op zit te teren? Was je er in 87-88 ook bij toen jouw generatie haast niet meer in het stadion te vinden was? Was dat ook jouw verdienste? En verder.. wat doe je nu behalve zeiken met dit zogenaamd objectieve schijtverhaal?
Tot slot.. ik ben nooit bezig tegen anderen te vertellen dat mijn club beter en mooier is dan die van hen. Of dat een promotiefeest bij NAC (denk ik) euforischer is dan een landskampioenschap van PSV of Ajax. Maar ik denk dat wel. NAC is uniek en dat is mijn beleving en ook mijn geloof. Maar ik houd het ook lekker voor mezelf. Zou jij ook eens moeten doen als je over je mede supporters praat.

0    
maikolg

Flieger is niet enkel een trol op het NAC forum. Hij zemelt dus niet enkel hier :') Misschien hoopte hij met de financiële crisis in Limburg inspraak te krijgen bij gebrek aan kansen bij ons aller NAC.

https://www.wijzijnrodajc.nl/statistieken/1472/reacties


Een paar quotes van deze persoon:

''EvdL maakt hier een enorme denkfout. Statistieken zijn alles, denk bijvoorbeeld aan de Macause Consensus. Al 6 wedstrijden is Roda er niet in geslaagd deze belangrijke benchmark te kraken, sterker nog tegen J-FCU en Helmond Sport ging het gierend mis en door de ondergrens. Om in de race te blijven voor PO moet de caretaker-manager de benchmark verslaan, anders zijn we ten dode opgeschreven wat betreft het verdere.
verloop van deze competitie''

''De Macause Consensus voorziet nog een punt of 15 voor Roda uit de komende 7 wedstrijden en dat moet in ieder geval voldoende zijn om PO te halen wat ondergetekende ook zeer hoopt. Statistieken verslaan is bijna onmogelijk, de kans dat we promoveren is nog ongeveer 5-10%.''

''Dankzij mevr.Ooievaar gaan wij en de rest van deze trawanten nog zieltogende ten onder.''

Dit prachtige online typetje maakt het bonter en bonter, maar ik kan er wel enige vorm van humor in zien, hoewel het ook een beetje zielig is.

Leuven, bewolkt, flesje Fanta Lemon links van me

0    
Bommel

Malkolg, dat is al lang en breed besproken. Dat is een malloot die teksten van Flieger en ook van mij kopieerde, de namen veranderde en op het Roda forum plaatste.

0    
maikolg

Mea culpa in dat geval. Ik heb niet de tijd om elk gesprek overal en altijd te volgen.

0    
van Flieger

Ja dat is een bizar verhaal, onbenkende en onfrisse plagiagist.

0    
van Flieger

Bommel - van Flieg stoort zich inmiddels ook aan die Nouri hype. Een reservespeler van het eerste die door Manu Garcia nog werd gedold tijdens NAC- jong Ajax. En dat zou de nieuwe Cruyff geworden zijn, wat een hyopocriet gelul van die vreselijke Henk Spaan en co. De arts hebben ze de schuld gegeven en zich verder voor jaren aan deze verzekeringskwestie gebonden. Dat is een ajax intern dingetje, maar hypocriet blijft het wel.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja