Wij gaan niet opzij

Samen voor NAC

Onderstaand supportersinitiatief ontvingen wij in onze mailbox. Dit is waar al vele meningen over waren, maar waarvan vrijwel niemand wist wat het initiatief inhield. Lees gauw verder, dan weet je het wel.
 
SAMEN VOOR NAC!
 
Wie zijn wij?
 
Wij zijn een platform, genaamd 'Samen voor NAC.' Een jaar geleden opgestart door een groep NAC-supporters en sponsors. Onze filosofie is kennis delen, het Brabantse verenigingsleven combineren met de BVO NAC. Met de nog op te richten stichting 'Samen voor NAC' willen we uitgroeien tot een actief platform waarin het talent, de kennis, en creativiteit van de supporter centraal zal staan en dit samen delen in het belang van NAC.
 
Wij zoeken de samenwerking met de fans. We hebben inmiddels een behoorlijk netwerk opgebouwd waarin heel veel expertise zit op allerlei gebied. 'Samen voor NAC' ziet volop kansen en wil met supporters en sponsors NAC op andere manieren kunnen helpen om inkomsten te genereren, kosten te besparen, maar ook de club NAC nog meer cult maken dat het op dit moment al is.
 
'Samen voor NAC' zal een podium zijn waar iedereen met een NAC-hart invloed en input kan hebben in de vorm van stemmen of het aandragen van slimme ideeën. Inmiddels zijn wij al zo ver, dat we op 26 juli tijdens de Open Dag met onze plannen naar buiten zullen komen.
 
Daadkrachtig
 
In de week na de degradatie van NAC gebeurde er iets heel bijzonders. Seizoenkaarten werden massaal verlengd en veel supporters gaven direct aan de 5% prijsverlaging die NAC op de seizoenkaarten gaf te willen terugstorten. Supporters maar ook sponsors gaven een enorm positief signaal af. 20% van de supporters verlengden zelfs voor 10 jaar. Heel veel sponsoren hebben aangegeven geen gebruik  te willen maken van allerlei Eerste Divisie-clausules en staan ook komend jaar achter NAC. NAC kan ontzettend trots zijn op haar fantastische en unieke schare supporters.
 
'Samen voor NAC' heeft afgelopen week het initiatief genomen de 5%-actie ook daadwerkelijk in het leven te roepen. Met ons plan hebben we contact gezocht met NAC. Zij juichen dit initiatief toe en voelen hartverwarmende steun van de achterban. Bij alle geledingen binnen NAC wordt ons plan breed gedragen.
 
Na vier dagen noad, zal het plan straks om 12 uur ook daadwerkelijk operationeel zijn.
 
Hoe werkt de 5%-actie:
 
Vanaf 12 uur vanmiddag kunnen supporters hun 5% doneren op de website 'Samenvoornac.nl'. Supporters zien een overzicht van de vakken en de korting in euro's die ze op hun seizoenkaart hebben gekregen. Vanaf €5,-- kan iedereen doneren, eventueel plussen of ineens het symbolische bedrag van €19,12 overmaken. Het overmaken gaat via I-Deal en op hun bankafschrift zal 'samen voor NAC' komen te staan. Wanneer supporters gedoneerd hebben krijgen ze de vraag om hun e-mailadres achter te laten.
 
Op korte termijn (het exacte tijdstip communiceren we via de diverse supporterssites, via NAC.nl en natuurlijk via samenvoornac.nl) krijgen alle donateurs een mail en mogen dan op 'Samenvoornac.nl' een stem uitbrengen op een drietal projecten die bij supporters leven en die door NAC zijn goedgekeurd.
 
Het supporterscollectief gaat uiteindelijk bepalen waar het geld naar toe gaat. Wij willen op deze manier voorkomen dat het stilzwijgend in de begroting verdwijnt. 'Samen voor NAC' wil aanwijsbare doelen behalen. Dit omdat wij niet geloven in het ouderwetse geld ophalen. Supporters en ook sponsoren die zich inzetten voor de club mogen daar best over mee beslissen. Graag zelfs, wij doen het tenslotte Samen voor NAC!
 
Maarten Akkermans en Edwin van Elewout, 2 van de initiatiefnemers voor dit crowdfundingproject, leggen uit hoe één en ander verlopen is:
 
[youtube_video] hUohNUeSPcU [/youtube_video]
 
[youtube_video] gR36N8P4oOU [/youtube_video]
Wat de BSR betreft een mooi initiatief waar we Samen voor NAC heel veel succes mee wensen!

Vorig bericht
In het kader van: #HENRICOMOETBLIJVEN 60 reacties
Volgend bericht
Hersi wil terug naar Nederland 32 reacties
Terug naar overzicht
70 Reacties
0   0  
Galileo

Hoeveel moet herstel van het oude uitvak eigenlijk kosten? Dan staan we niet alleen samen voor NAC, maar ook voor alle collegasupporters.

0   0  
Viking

Sjappooo !!

0   0  
Viking

Sjappoo !

0   0  
Mafkees

Hail hail!

0   0  
Henri

Fantastisch.

0   0  
GAVP

Top, maar ik wil 10% terug storten. 5% Club 1912 en 5% verlaging.

Is dat ook een optie?

0   0  
Dhr.

Een woord is hier op z'n plaats: Hulde! Niet lullen, maar poetsen!

0   0  
RV

Prima en goed doordachte actie waarbij men niet klakkeloos een bedrag stort maar na gaat denken en overleggen wat het beste doel is voor het geld wat opgehaald wordt.

Oprechte hulde voor de initiatiefnemers.

0   0  
Baske

Overgemaakt!

0   0  
Viking

Sjappoo

0   0  
Breda

Mooi, binnenkort kunnen we dus Messi kopen. Goed initiatief en je kunt zien dat er echt een idee achter zit. benieuwd wat de drie doelen worden!

0   0  
Geeltje

19,12 overgemaakt. Niet vanwege het wanbestuur of de falende rvc maar omdat ik zelden zo'n saamhorigheid heb gezien bij de supporters.

Dus deze is voor de supporters, dus deze is voor NAC!

0   0  
chrisje

Ik ga ook storten

0   0  
scheppioni

De NAC supporters zitten in ieder geval nooit stil !!
Wij acteren in ieder geval wel vanuit ons eigen, laat dit een voorbeeld zijn voor ons NAC dalik in de Jupiler !
Kan dat alleen maar met terugstorten die 5 procent, is toch veel makkelijker, gewoon het eigenlijke bedrag meteen af te schrijven met de toestemming van de desbetreffende NAC supporter ! Ik ga van de week eens bellen naar de Parel van 't Zuiden !

0   0  
Van Flieger

Heel slecht idee. Geld geven aan deze failliete en vermolmde organisatie. We krijgen 50% minder geboden dan is 5% korting nog ontzettend goed bediend.

De eigenaren en de commissarissen zouden gedwongen moeten worden ook iets bij te dragen al is het maar ophoepelen als ze niks willen bijstorten. Anders heeft dit helemaal geen zin.

0   0  
Baske

Gestort!

0   0  
come on Breda

RESPECT

0   0  
Mafkees

Scheppie, doe eens op de site van Samen voor NAC kijken? Dan heb je gelijk je info.
Daarnaast is dit geen actie van NAC zelf.

0   0  
Henri

Perfect

0   0  
Van Flieger

Een heel slecht verhaal. Geen geld in die vermolmde structuur. We krijgen 50% minder geboden, dan is 5% korting eigenlijk het zelfde als een verhoging.

Dit lijkt allemaal weer zo'n beetje op die lachwekkende RedNAC actie die uiteindelijk alleen maar om Red Busselaar draaide. Laat de heren bezitter en commissarissen eerst zelf bijstorten voordat er iets van de supporters mag worden verlangd. Nare smaak dit.

0   0  
NAC.be

Op de site staat: "Deze drie bestemmingen worden na het sluiten van de transfermarkt op deze website bekend gemaakt."

Dus dit geld wordt niet direct besteed aan het vastleggen van nieuwe spelers, maar bijv aan kantoorpersoneel, jeugdopleiding, etc....? Persoonlijk zou ik graag willen zien dat er extra geld beschikbaar komt voor nieuwe/goede spelers...

Overigens vind ik het een mooi en bijzonder iniatief!

0   0  
Hbreda076

Hulde!!

0   0  
JohnFe

Leuk initiatief !!! Niets op aan te merken ( wat mij betreft), klasse.

0   0  
Mafkees

NAC.be, kijk even naar de filmpjes. Daar geven ze uitleg in.

0   0  
Utrechtse NACcer

Mooi!! Ik ga direct 19,42 storten. Ik zou dit wel JAARLIJKS willen doen.

0   0  
dustin

Inderdaad waarom niet voor spelersbudget

0   0  
ben 't zat

Jammer dat goetzee je al direct aankijkt op deze site. Als AD toch hoofdverantwoorfelijk voor technische puinzooi afgelopen jaar. En wie heeft contractverlenging van Jelle tot zomer 2017 ondertekend? Juist gladzee.

0   0  
Hans

Vraagje: gaan alle donaties rechtstreeks naar de aktie of verdienen de heren hier zelf ook een centje aan?

0   0  
[email protected]

Alles naar NAC! (uiteraard)

0   0  
Mafkees

Rechtstreeks naar de actie.

0   0  
M @ ben 't zat

De contractverlenging van Jelle is getekend door Busselaar. Maar dat terzijde.

0   0  
ben 't zat

@M @ ben t zat
Wel op blijven letten wat er bij NAC gebeurt. Nog juist voor winterstop verlengd.

0   0  
Freek

Heel mooi initiatief! Ik vind het wel ongelooflijk dat zo'n project niet uit de hoed komt van onze fantastische marketing/supporters manager Hans Poppelaars??! Had hij dit zelf niet kunnen verzinnen of andere acties op kunnen zetten??? Hoor nooit iets moois uit die hoek terwijl er toch echt 19.000 man op de tribunes zit die blijkbaar creatiever zijn.....

0   0  
oosterhout3

hans,, uiteraard gaat rechtstreeks naar de actie!!
maar waarnaartoe?

dat is wat de donateurs voor doel kiezen natuurlijk he!

supporters en sponsoren zitten er tussen en uiteraard verdienen die gasten er 0,0 cent er aan,, ALLES UIT LIEFDE VOOR NAC!!

nac.be dat is denk ik idd een foutje die erin is geslopen thanks voor het melden!

hupnac!!

0   0  
Mafkees

@ ben 't zat, en wat heeft dat met deze hele actie te maken? Hadden ze de AD van Wiĺem II op hun site moeten zetten?

0   0  
Nacvakg

Ook ik heb de 19.12 betaald. Mooi symbolisch bedrag en het voelt goed om een (als is het maar een zeer kleine) bijdrage te leveren aan de wederopbouw van onze Parel.

0   0  
Henri

Mooi

0   0  
Utrechtse [email protected] t zat

Volgens mij staat dit er inderdaad los van; Je hebt bij deze opzet zelf invloed waar jij het naar toe wil laten gaan.

0   0  
Baske @ Ben t zat

Jelle functioneerde destijds ook gewoon naar behoren, en was een van de beste keepers van de eredivisie destijds.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Mooie actie natuurlijk ga ik storten!!! Alleen eerst red NAC nu dit. Krijgen wij ook een keer wat zeggenschap om bv wat teringlijers buiten te naaien die ons elke keer in de positie brengen. Wat het is wel mooi natuurlijk geweest. Die diknekken maken er een bende van en verdienen een ton per jaar. En wij als supporters kunnen dat weer gaan betalen en vervolgens maken diezelfde mongolen er weer een bende van de bekende cirkel

0   0  
NAC de Parel

In de filmpjes wordt aangegeven dat het geld ook naar andere dingen kan gaan, zoals de invalidenlift. Zeer belangrijk dat deze lift het doet, zodat ook deze supporters normaal naar de wedstrijd kunnen kijken. Viel me al op dat ze weer op het veld waren geplaatst.
2 vragen hierover:
1. De lift is dus WEER kapot... Dit is al vaker voorgekomen, is er niet gewoon technisch iets kapot dat het bedrijf moet oplossen?
2. De gemeente is eigenaar van het stadion, dus de gemeente moet in principe gewoon dit betalen. Of is de lift in handen van NAC zelf?

0   0  
NAC de Parel

In de filmpjes komt voorbij dat het ook naar andere dingen kan gaan, zoals de invalidelift. Zeer belangrijk dat deze groep supporters ook op een normale manier naar de wedstrijd kan kijken. Viel me al op dat ze weer op het veld geplaatst waren.

Heb er alleen wel 2 vragen over, weet niet of iemand die hier kan beantwoorden:
1. De lift is dus WEER kapot... Is dit niet gewoon iets technisch dat het bedrijf, waar het vandaan komt, moet maken? Het is namelijk al de zoveelste keer.
2. Het stadion is in handen van de gemeente, zij moeten dus in principe dokken. Of is de lift in handen van NAC zelf?

0   0  
Freek

Heel goed initiatief! Ik vind het wel ongelooflijk dat zo'n project niet uit de hoed komt van onze fantastische marketing/supporters manager Hans Poppelaars??! Had hij dit zelf niet kunnen verzinnen of andere acties op kunnen zetten??? Hoor nooit iets moois uit die hoek terwijl er toch echt 19.000 man op de tribunes zit die blijkbaar creatiever zijn.....

0   0  
haha

het lijkt wel bijna of de degradatie positiever is dan een eventuele handhaving. Misschien is het ook wel beter, de rotte appels eruit en lekker opnieuw beginnen.

0   0  
Hansje junior

Heel mooi initiatief! Ik vind het wel ongelooflijk dat zo'n project niet uit de hoed komt van onze fantastische marketing/supporters manager Hans Poppelaars??! Had hij dit zelf niet kunnen verzinnen of andere acties op kunnen zetten??? Hoor nooit iets moois uit die hoek terwijl er toch echt 19.000 man op de tribunes zit die blijkbaar creatiever zijn.....

0   0  
die ne gast

Goed dat je alleen mag stemmen als je ook betaald hebt, maar waarom zo geheimzinnig doen over de drie projecten?
Geen probleem om de korting terug te storten, dat bedrag kan ik wel missen.
Maar als ik niet weet wat de projecten zijn, dan ga ik geen grote(re) bedragen storten.

Als er bijvoorbeeld een optie komt om met het geld de aandelen te gaan terugkopen en dat we dus op (lange) termijn de club in handen van de supporters kunnen krijgen, dan wil ik wel veel meer in de pot stoppen!

0   0  
Captain Iglo

Richitng aandelen als ambitie of als project, waarom niet?
Er zal echter wel snel gezegd worden dat het niet realistisch is. Lijkt mij uit wel grappig als we zelfs maar 1% zouden hebben. Geef je toch een signaal af

0   0  
Monkeyrocker

Respect voor deze mensen ! Niet lullen maar poetsen

NAC Leeft !

0   0  
Ouwe Jos

Volgens mij lezen een aantal reageerders over het daadwerkelijke doel van de initiatiefnemers: kennis en kracht bundelen om NAC vooruit te helpen. Omdat, toevallig, er een behoefte is om de korting terug te storten hebben de initiatiefnemers die uitdaging opgepakt.

Ik kan dit initiatief alleen maar toejuichen en ik hoop dat de beslissingsnemers bij NAC over hun schaduw heen kunnen stappen en deze hulp aanvaarden. Teveel is in het verleden al fout gegaan door onkunde en onervarenheid (kijk alleen maar naar afgelopen seizoen), terwijl genoeg supporters hulp hadden kunnen en willen bieden.

Ben erg benieuwd hoe dit inititief zich verder ontwikkelt en hoe het platform er uit gaat zien.

Heren van de RvC en directie: grijp deze kans met beide handen aan.

Hup NAC

0   0  
Wanny

Eens met Die ne gast. Zou graag eerst weten wat de drie projecten zijn alvorens te storten.

0   0  
1973

Goeie actie van die gasten top!

Heb verlengd voor 10 jaar dus leek mij die 19,12 wel toepasselijk.
Hoop alleen dat dit extra geld verstandig besteed gaat worden!
Wat mij betreft gaat het naar de toekomst van de club en of dit de nabije toekomst of verre toekomst is zal bepaald moeten worden door de experts binnen de club.

0   0  
SamenvoorNAC.nl

Die ne gast; We willen zeker niet geheimzinnig zijn. Wij willen juist heel transparant zijn. Wij zijn net als jij supporters. Wij willen alles waarmaken wat wij toezeggen. Wij zijn nog volle bak in het uitwerken van de projecten. Alles wordt rondom opendag bekend gemaakt; Het idee is dat SamenvoorNAC.nl uit groeit tot een platform waar iedereen zich bij aan kan sluiten die wat extra's wil doen uit liefde voor NAC;

0   0  
Henri

mmmmm

0   0  
Hertog Jan

Gestort, alleen vergeten mijn e-mail adres te vermelden. Nou ja, ik ga er van uit dat de heren verstandig omgaan met het bedrag dat ze ophalen. (hoe hoog of laag dat dan ook mag zijn)

0   0  
Markena

misschien dat er via dat platform wel wat gwdaan gaat worden mwt de scouting tips van sommige posters hier

0   0  
brutes

Ik ga morgen ook storten
Het liefst zou ik het geld naar de spelers groep gaan
De selectie moet een boost krijgen om gelijk weer te promoveren

0   0  
Mafkees

@die ne gast, voor de aandelen vrees ik dat je iets meer moet terugstorten dan alleen die korting

0   0  
buurman

beste Mafkees,

Veel kleintjes maken.......... 1 groot. Dat is de kracht van het collectief.

0   0  
die ne gast

@Mafkees
Dat weet ik en we zullen jaren door moeten sparen, voordat we een substantieel deel van de aandelen in handen hebben. Des te belangrijker dat we dat nu beginnen. De prijs van de aandelen staat vermoedelijk nu historisch laag...

0   0  
Henk

Uitvak weer maken zoals het was of in ieder geval dat plastic van de ruiten af zodat je het uitpubliek weer kunt zien!!!

Komt de sfeer in vak G ook ten goede: de interactie met het uitpubliek hoort erbij en spoorde altijd aan tot meer gezang.

0   0  
HoogeveenseNACcer

@henk
Ben het met je eens.
Al denk ik dat NAC momenteel beter geld kan steken in andere zaken.
Uit supporters zijn er toch bijna niet in de jup.

0   0  
Markena

Een heel stuk beter dan"redt NAC" destijds. Nu in iedergeval zicht op de bestedingvan de donaties.

0   0  
van "taajlaand

Hoi NAC de Parel,

Dat Lift verhaal is gisteren Door mij wederom helaas weer even aangehaald maar niet t.b.v. deze actie hoor.
Vindt het, naast de financiële missers die er bij de club gemaakt worden eigenlijk te schandalig voor woorden dat deze minder validen al weer twee jaar niet op een normale manier naar hun plaatsen kunnen.
Hoop nu echt dat de verantwoordelijken hier ook eens even aandacht aan willen schenken.
Daarom alleen al ben ik blij dat jij, Mafkees en een van de heren hierboven dit ook even aanhaalt.
Betreffende de actie. ik zal mijn steentje, ondanks het scheve gezicht wat Door mijn vrouw steeds getrokken wordt wanneer mijn club weer om (ons) geld vraagt, best wel weer bijdragen, maar schaar me voorlopig nog even tussen de achterblijvers, sorry.
Weer toch al niet hoe (vaak) ik komend seizoen vanaf 'mijn eiland' richting Breda kan komen op deze shit tijden.....

0   0  
Peppie&kokkie

Hoe verzin je het?
?

0   0  
Henk Tank

Ik heb ook een geweldig idee, direct grote bedragen.

Zet die halve gare flieger van v delen achter een kraam en hang er een uithangbord bij "" 10 euro per rotte ei gooien op fliegers kop""

100%garantie voor miljoenen.

Ik zou sowieso een heel maand salaris naar zijn hoofd gooien.

0   0  
Oldskool

+ 105 (100 ging niet...)

0   0  
Korneev

@ Hansje Junior

Hans P. is onze vaste sparringpartner die vanuit NAC is aangesloten en bij onze ingediende plannen is betrokken. Ook hebben we het afgelopen jaar een aantal gesprekken met Justin Goetzee gevoerd. Ons initiatief is met open armen door NAC ontvangen en wij krijgen ook de volledige ondersteuning hierin.

0   0  
Van Flieger

Geen cent in deze verrotte structuur met deze mensen. Eerst reorganiseren en de boel opschonen, dan kan er geld bij van buiten. Niet weer de zelfde fout als dat RedNAC zeg. Ging alleen maar om Red Busselaar, de supporters vergaten zelfs een aandeel te vragen en hun geld werd lachend in de put weggepist door die idioten. Dat gaat nu gewoon weer gebeuren.

0   0  
poolshark

Hilarisch Deelen !!! Je leiders Jain en Fitschen weg, de duitse belastingen doen een inval bij je baas, en jij zit de hele dag op BSR. Geweldig, zelfs daar ben je dus helemaal niks !!!

0   0  
oosterhout3

klopt helemaal van flieger!!

dat waren ze idd vergeten, dat geven de mensen van de actie rednac zelf ook aan!

achteraf is het allemaal makkelijk lullen, maar als jij ruim 6mil heb liggen,,, stort het maar op samenvoornac.nl.

dan kunnen wij als de supporters willen idd die aandelen overnemen, alleen 1 persoon, 1 vote ofterwijl jij hebt evenveel te zeggen met 6mil inzet dan iemand met 5€

dusss.. beste hans, zometeen maar even een paar honderd keer €1912,- storten

zijn wij allemaal tevreden natuurlijk!!
mouwerd!!

OJA WOPPAA!! EN DOOR DE 5K GRENS HEEN!!

hupnac!!

Laad alle berichten na dit bericht in