Overal waar we komen

Van der Gaag: "Je kunt niet blijven roepen dat het goed komt"

Morgenmiddag weet NAC rond een uur of 14u of de crisis even afgewend of compleet is. In eigen huis is De Derby tegen Willem II een wedstrijd waar alles op het spel staat. Trainer Mitchell van der Gaag weet dat het morgen om eer, drie punten en waarschijnlijk ook over zijn toekomst gaat.
Met zeven nederlagen na acht competitiewedstrijden is de druk bij NAC inmiddels behoorlijk opgelopen. Technisch directeur Hans Smulders was het eerste slachtoffer. Verliest NAC morgen, dan is de trainer normaal gesproken de volgende, die voor zijn baan moet vrezen. Van der Gaag weet hoe het werkt: "Het is nu even wat rustiger rond de club. Ik ben buiten schot gebleven, het gaat over het gebrek aan kwaliteit in de selectie. Ik ben het daar niet mee eens. We hebben kwaliteit, ik ben ook nog niet tevreden omdat het er nog niet uit komt, maar ons wegzetten als niet goed genoeg vind ik niet terecht." De trainer en selectie roepen al weken dat 'een overwinning steeds dichterbij komt' en 'er aanknopingspunten' zijn. Van der Gaag beseft dat praatjes geen gaatjes vullen en een overwinning onderhand bittere noodzaak is: "We hebben een zege nodig, dat is het enige dat helpt. Ik ben optimistisch, maar ook realistisch. Willem II vind ik een goede ploeg. Met name voorin, met Fran Sol en Donis Avdijaj. Maar in onze oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen zag ik in de eerste helft prima spel en over de afgelopen trainingsweek ben ik eerlijk gezegd ook behoorlijk te spreken. De intensiteit sprak me aan. De paar vrije dagen lijken ons goed gedaan te hebben. Even weg uit de situatie is soms prettig. Maar het gaat er nu wel om dat we punten gaan pakken, anders blijven het woorden. Je kunt niet blijven roepen dat het goed komt zonder resultaten te boeken."

Bron: B-Side Rats, VI

Volgend bericht
Liveblog: NAC -Willem II 148 reacties
Terug naar overzicht
69 Reacties
0    
Breda vooruit

Ja dat klopt,maar ben van mening dat een andere trainer ook niet iets van dit kan maken,hopen op een nieuwe td met een nac hart punten pakken voor de winterstop en versterkingen halen..

0    
Hijisnietviesvaneenkroket

Respect voor de mensen bij de laatste training. En voor de locos en front76

0    
GeelZwartHart

Stop maar met excuses blijven verzinnen, nogmaals had je nu kkdivisie gespeeld was het moeilijker geweest, dan nu nacompetitie te ontlopen. Door steeds zielig te doen als coach of team vind ik totaal niet des NACs. Sol aan de ketting leggen, schop hem in de eerste minuten gerust gemeen. Laat zien dat je hekel hebt aan Willem 2, verlies je dan geen probleem, gaan we achteruit lopen dan minacht je gewoon de supporters.

0    
Emar

Dat heb ik meer gehoord, goed getraind van de week !!!!!!!!!!!
En toen weer een deceptie, man man man

0    
Da Pope

Wat mij betreft hoeven alle spelers, die morgen met een schoon broekje van het veld komen, nooit meer opgesteld te worden. Als je het morgen niet op kunt brengen om tot het absolute gaatje te gaan, ben je voor mij afgeschreven.

Ik vind dit vooralsnog sowieso een zielloos elftal vol matige passanten, dat mij nog absoluut niet voor zich gewonnen heeft. Een overwinning morgen zou een aardige eerste stap zijn.

0    
Ouwe Spionkop

Lees vandaag de Stem eens met 2 pagina's over NAC waarin het probleem precies wordt uitgelegd door ex NAC voetballers.
Simpel gesteld: allemaal mooi weer voetballers gehaald op basis van een database. Die hun telefoontjes het belangrijkst vinden in het leven.
Geen werkers, geen spelers die tot t gaatje gaan. Geen types Lurling of vd Weg.
Deze selectie ga je het nooit mee redden.
zelfs een goede trainer als vd Gaag niet.
Dit is heel zuur voor die man en het valt hem te prijzen dat hij zijn spelers blijft verdedigen.

0    
Wijnkunst

Of topic maar wel leuk. Mooie opstelling morgen volgens Blanco

0    
De lange

Vd. Gaag ontslaan lost 0,0 op. Een goede Td is belangrijker. Plus aankopen in de winterstop. Wat morgen betreft , de eerste helft morgen moet t gebeuren. Nac speelt maar 1 helft goed meestal. Na 45 min moet je met 2-0 voorstaan. Een sterk middenveld , daar gebeurt het

0    
MickJ

Dat had hij eerder moeten doen bij de oefenwedstrijden toen zag een blinde al de
fratsen van Smulders , de stapjes man.
Nu mond dicht en punten pakken waar mogelijk
tot aan de winterstop.

0    
Peppie&kokkie

8 wedstrijden verder en nog steeds een bagger gezelschap en ondertussen een hoop gelul in de ruimte. Ze weten het gewoon niet meer. Dat grouponclubje ruikt echt bloed en met de feiten die er zijn vrees ik het ergste.

0    
Sjef de gevulde koek

Feit mis als je morgen verliest je door Tilburg en omgeving word uitgelachen. In heel NL niet serieus meer word genomen ook door de city deal en de degradatiekandidaat nummer 1 bent.

0    
willempie

wat een heerlijke sfeer net in Zundert...


Hup NAC!!

0    
Scheids

Een trainer die zijn kop niet in het zand steekt en de problematiek duidelijk benoemd.
Daarom zal ik deze trainer niet vooraf afbranden , zeker met de wetenschap dat je met dit matriaal en de instelling daarvan niet snel resultaat gaat boeken.
Versterkingen en mutaties zijn waarschijnlijk meer van levensbelang dan voorheen. Blijf je behouden voor de eredivisie , dan kun je blijven bouwen, degradeer je na dit seizoen, dan gaat het weer járen duren voor een volgende kans!
Morgen dus onbevangen en met volle bak NOAD die gillende zusjes terug naar het oosten schoppen!!

0    
Breda1965

kansloze missie voor mvdg...en voor ONS...als de inzet tegen psv elke wedstrijd zo is,dan is er niks aan de hand,maar dat zal teveel gevraagd zijn voor dit verwende schijtelftal

0    
scheppioni

@Da Pope
200% met je eens en je zal alleen zien net zoals tegen wolluk voor de beker dat een volgende op roze schoentjes de fout ingaat !! Morgen moet het echte mannen zijn in het geel zwart en mooie woorden maken mij in deze al lang niet meer blij !!!

0    
scheppioni

Voor vd Gaag, Mounir samen met Ilic switchend tussen de linies en met koch zo ver mogelijk van je eigen goal af !!!

0    
Mike

'vecht voor je club en stad' stond er op een spandoek. Dat is de boodschap aan een nac selectie die net als iedere club bestaat uit broodvoetballers. Op een enkeling na komt er niemand uit de stad. Hoe zeer ik de actie vandaag ook waardeer vind ik dit echt een loze boodschap.
NAC Supporters vechten voor hun club en stad tot in Amsterdam tegen Duitsers aan toe.

Voetballers zijn passanten maar zouden op zijn minst moeten strijden voor hun eigen eer en geweten en ontwikkeling en of gezin/familie. Onverbiddelijkheid, drang om je tegenstander op te vreten en zelf iedere week echt het maximale te presteren. Ook als je niet in vorm bent. Links om of rechts om. Alles geven. Daar begint alles mee. Helaas lijken veel voetballers dat basisprincipe al niet te begrijpen.

hup NAC

0    
Marti

Ik zie dit als vragen om weggestuurd te worden , kassa voor van de gaag , ik maak er uit op dat hij liever vandaag nog weg gestuurd word dan morgen , zelf gaan zal hij niet doen

0    
am

Nog minimaal 12 punten tot de winterstop, anders komt het idd niet goed. Te beginnen met 3 punten morgen.

0    
Ad B uit Roosendaal

NAC moet de pot tegen Willem II winnen en dat gaat normaliter ook gebeuren. Dan heb je 6 punten en in ieder geval de aansluiting gevonden.

Mocht NAC toch verliezen, dan dient de positie van Mitchell van der Gaag niet te discussie te staan.

Mitchell is een goede trainer en is communicatief sterk.

0    
HKB

Gaagie heeft zich al bij zijn ontslag neergelegd.
Zitten we dan met de troep van Smullie.

0    
Sanseveria

@ Mike

De paar kansloze figuren die toevallig uit regio Breda kwamen en in Amsterdam ruzie gingen zoeken met een stel duitsers verdedigden daar absoluut NIET onze club en stad.

Verder ben ik het wel met je eens.

0    
HKB

@sanseveria

Jij kent ze persoonlijk, neem ik aan?

0    
f4ratje

zouden we winnen (wat waars niet gebeurd) dan in het stadion in hosanna stemming net als heel NL bij de overwinning van oranje op Duitsland. en wat hebben we dan? gewoon 3 punten meer, het lek zal dan nog steeds niet boven zijn!

0    
BoZ

een opluchting dat steeds meer mensen inzien dat de fout niet bij de trainer ligt maar in de selectie.
Op het moment pas dat de spelers (stuk voor stuk) ingaan zien dat het geen wonderkinderen op voetbalpantoffels zijn. Maar zeer matige voetballers die god op de blote knieeetjes mogen bedanken dat ze dit jaar op het hoogte niveau uit mogen komen. En al de denkbeeldige technische gaves overboord moeten gooien en alleen iets bereiken door 90minuten kei hard te werken voor elke meter. Dan pas maken ze een kans op punten binnenhalen.

0    
SjorsNAC

Een andere trainer zal inderdaad niks oplossen. Ik vrees alleen dat morgen wel eens de laatste wedstrijd voor hem kan zijn als trainer van NAC. Ontslag schieten we in deze fase geen zak mee op en ben nog steeds van mening dat hij een eerlijke kans verdient om het alsnog op de rit te krijgen met een batterij winterse versterkingen zoals vreven ook heeft gekregen. De verantwoordelijke is gelukkig al de laan uitgestuurd.

Bij evt verlies hoeven de interviews met de spelers van mij ook niet, je kunt toch al van te voren invullen hoe het verhaaltje gaat en kan dan die gezichten even niet aanzien.

0    
Maestro

Beste Mitchel, ik snap je frustratie en ik snap dat je je vriend mist. Maar laat het los en focus je op onze mooie club. Nu jezelf gaan indekken voor slechte resultaten en alvast een voorschot nemen op je ontslag (met vergoeding) is de verkeerde focus. Of je gaat door tot het eind met NOAD en je gaat strijdend naar Utrecht of je bent een vent en stapt zelf op als je niet weet om te gaan met de situatie.

0    
Peer11

"Ik ben buiten schot gebleven, het gaat over het gebrek aan kwaliteit in de selectie. Ik ben het daar niet mee eens. We hebben kwaliteit, ik ben ook nog niet tevreden omdat het er nog niet uit komt, maar ons wegzetten als niet goed genoeg vind ik niet terecht.”

Als er kwaliteit in de selectie zit en je krijgt die kwaliteiten als trainer er niet uit, dan ben je niet de juiste trainer voor NAC. Ben trouwens wel benieuwd welke kwaliteiten hij wel ziet die wij allemaal niet zien.

0    
matc

Ik hoop dat ze die fucking teksten van onze medesupportres over dat ze niet kunnen voetballen vergroot in het spelershome, kleedkamer en de spelerstunnel hangen en dat ze het ongelijk willen bewijzen.
Gvd, bloed aan de palen!
3 punten en niets minder!

0    
Dutchbird

De enige die v/d Gaag misschien gaat ontslaan is de nieuwe TD. Er is verder niemand bij de aandeelhouders en commissarissen die zijn vingers wil branden aan het ontslag van v/d Gaag. Zou ook niet terecht zijn en niets oplossen.

0    
Eastwood

We kunnen nu wel hoog op blijven geven over onze trainer, maar laten we nu wel even eerlijk zijn :

We staan stijf onderaan in de eredivisie (het effect van een nieuw gezicht is totaal uitgebleven )

De oefenwedstrijd tegen Heerenveen is niet aangegrepen om een andere tactiek uit te proberen
Andere, jeugd, spelers krijgen weinig kans, weer teruggrijpen op spelers die allang aangetoond hebben niet eredivisie-waardig c.q niet productief te zijn.

Z'n technische staf gaat weinig vanuit : Penders doodvogeltje / Jelle heeft al veel langer een brevet van onvermogen uitgegeven zie alle aangetrokken keepers ( hier kan niet alleen Smulders verantwoordelijk voor zijn)
En niet in het laatst : welke speler is er nou de afgelopen maanden beter geworden ????!!!

0    
Des NAC’s

We kunnen kort lullen en lang lullen...een ding is nodig: het gras uit die zoden en alles is geoorloofd. Geldt ook voor ons. Tot morgen ??

0    
Nachoreca1

Helaas dreigt mijn voorspelling uit te komen.. onze trainer is een aardige nette vent maar past niet bij ons. Als het morgen misstaat en die kans is levensgroot ben ik er van overtuigd dat van Hooijdonk, lokhoff en brood neer gaan strijken. Zou ik erg mooi vinden! En oh wat hoop ik dat we gewoon winnen morgen, ben echt verbijsterd over de grote muilen van die kruiken op social media... wat een gefrustreerde simpele kutlui zeg... man man voor mij een wedstrijd op zich maar zij maken er een waar spektakel van. Come on nac!

0    
Nacohlist

Komt goed! ?

Helaas is deze pot opp n zondagochtend...
Sfeer zou dus ook niet top zijn... maar het komt goed!

0    
buurman

Op een of andere manier weten de teksten van deze trainer mij niet te raken. Terwijl hij gegarandeerd een steengoede vent is. Lees ook o.a. Marti en NAChoreca. Die voelen wat ik ook voel.

Morgen kan de doorslag gegeven worden door de supporters. Maar ik ben ervan overtuigd dat het een sfeer moet zijn als op Hemelvaart tegen NEC thuis. Dat valt niet mee op zondag 12.15 maar het kan. Als wij die sfeer weten te creëren gaat NAC winnen. Als we niet achter de ploeg gaan staan met 19000 man gaat het hopeloos fout.
En winst is hard nodig. Met 6 punten doe je weer mee.

Ik moet er niet aan denken dat we morgen van die tilburgse kneuzen verliezen. Laat het nu astemblieft zijn; wie het laatst lacht, lacht het best. En als we morgen winnen dan met een vol stadion Nederland laten weten dat wij er dus nog "gewoon" zijn. Bij een overwinning verdienen onze spelers een enorme ovatie !!

0    
Toontje

Mitchel kan niet anders dan zeggen dat hij wel een eredivisie waardige selectie heeft. Als hij dat niet doet pakt hij zeker geen punten meer met dit elftal. Als de spelers het gevoel krijgen dat zelfs de trainer niet meer in ze gelooft komt het echt niet meer goed.

Mitchel gewoon laten zitten en heel snel een nieuwe TD aanstellen die in de winter tenminste op iedere linie een versterking haalt waarbij de verdediging de meeste focus moet krijgen, eventueel met steun van de aandeelhouders. Mitchel wegsturen is zeker een stap in de verkeerde richting. NAC kan het geld voor de afkoopsom beter gebruiken lijkt me

0    
Kipiani

Sliek en slim naar Smulders en zijn spelers van Mitchel. Het ligt natuurlijk anders, dat weet hij ook wel.
Geen as, van begin af aan niet. Bedankt Hans.
Maar de spelersgroep is niet minder dan in Emmen of bij Fortuna of de Graafschap.
Vertrouwen in elkaar, strijd en wat geluk dat ontbreekt er aan in vergelijk met die drie.
Met vertrouwen, strijd en geluk kun je morgen winnen. Buiten Sol en die andere, is het ook niets meer dan bij ons, normaal gesproken. Zo dus..............

0    
Mafkees

Ouwe Spionkop, wat ik gewoon tof vind van good ol' Frankie Broers is zijn mening over Kenny v/d Weg. 100% Mee eens,maar net als met Seuntjens leek ik de enige doe stond te roepen in de woestijn. Wst jij?

0    
Juupke

Er is morgen toch wel bierverkoop hoop ik! Toch een beetje avondje NAC ambiance!

0    
Theoden King

Het is inderdaad een vreemde uitspraak om te ontkennen dat er te weinig kwaliteit in de selectie zit, maar we wel onderaan staan. In feite speldt Vd Gaag zichzelf hier een brevet van onvermogen op.

Er is namelijk wél een gebrek aan kwaliteit. In iedere linie moet er een dragende speler bij, waaruit ook de nieuwe aanvoerder gekozen moet worden. Dat verlost Koch uit zijn lijden. Die jongen heeft de handen vol aan zichzelf, omdat hij eigenlijk net onder eredivisieniveau zit.

Vd Gaag lijkt me een prima manager, die de jongens fit houdt, de minst slechte opstelling maakt en zorgt dat alles rondom het eerste elftal de hele week soepel en gestructureerd verloopt. Het is in mijn ogen echter geen trainer voor crisistijd, waarin motivatie, verrassende aanpak, stevige maatregelen en een ferme hand elkaar in juist tempo moeten afwisselen. Hij blijft volgens mij (te) netjes en (te) vriendelijk terwijl er een aantal spelers een ongelooflijke trap onder hun reet verdienen.

Bij verlies tegen st2 zal hij moeten vertrekken. Ik hoop dat hij de winterstop haalt, maar je kunt als club niet meer serieus met deze man door als we morgen wéér geen punten halen.

0    
Henri

Zo is het Toontje. Stel dat onze manager, baas in het openbaar zou zeggen dat hij waardeloos personeel heeft, of dat zijn personeel minder is dan bij de concurrentie, wat zou je dan als betreffende medewerker denken?

0    
BoZ

@henri

Misschien denken dat je manager gelijk heeft? En je zelf niet aangevallen voelen als de woorden gebaseerd op resultaten die zijn medewerkers gebracht heeft.

Kindjes op de kleuterschool krijgen altijd alleen maar complimentjes. Maar in de grote mensen wereld waar men overbetaald wordt mag er ook iets van je verwacht worden. Grow up! Mens met half verstand stopt denken bij elke vorm van kritiek. Een slim mens probeert wijzer te worden van de woorden van een ander!

0    
[email protected]

@sanseveria

Ieder geeft daar op zijn eigen manier invulling aan onder de NAC en of Breda vlag. De een fysiek, de ander verbaal op kantoor met collega's middels suffe grapjes. De ander door in het stadion eenieder wat op een tegenstander lijkt verrot te schelden of juist de ploeg aan te moedigen. Ik heb daar verder niets van te vinden. Ik vind allemaal prima. Leven en laten leven zonder te oordelen. Het ging even om de beeldvorming.

0    
Peppie&kokkie

@horeca1, nette kerel zeker maar geloof niet in je voorspelling, brood heeft aangegeven niet open te staan mits hij eerste trainer wordt. Ton zit gebeiteld en er zijn nog steeds enkelen die hem destijds hebben geschoffeerd die hij niet vergeten is. De BV Pierre komt enkel op zijn voorwaaarden en die zijn mega. Daarnaast het leven nadat hij heeft past eigelijk helemaal bij hem. Schiet mij lek als ik er naast zit?

0    
RaraNAC

Het is zo extreem makkelijk om publiekslieveling te zijn in Breda. Vol gas en af en toe een domme overtreding is genoeg.. toch lukt het al jaren geen speler.
Lurling rende als enige het hele veld over om een heerlijk domme sliding in te zetten, en zie zijn status nu. Beperkte voetballer, wel gevoel voor de club en stad.

0    
Snelle planga

Trainer aub niet wisselen lost niks op.
Komende 5 jaar spelers onder contract nemen en zo min mogelijk huren.

0    
Martinus

Gaag moet blijven. Continuïteit is belangrijk, dat trainerskerkhof dat NAC heet moet een keer stoppen. Gewoon deze man voor de groep zetten en vertrouwen geven, hij heeft wel inzicht en moet roeien met de riemen die hij heeft. Een trainerswissel heeft geen effect, zeker niet op de lange termijn. En trouwens, wie zou het dan beter doen?

Ik zie zelf niet eens wat de trainer specifiek zou moeten veranderen om 50% meer kans op punten te krijgen. Misschien wat kleine dingen, maar gezien de duidelijke nederlagen die geleden zijn, geen garantie om dan wel punten te krijgen. De trainer ziet het allemaal helder en verdedigt de groep, ik denk dat hij ook wel weet dat het qua kwaliteit te wensen over laat (al zijn ze ook zó slecht weer niet). Laat NAC maar weer vlammen tegen Willem II, en winnen we niet, laat de trainer gewoon zitten. Hij is niet het probleem.

0    
FUALL

gewoon een schande dat je laatste staat met pauper clubs als emmen, fortuna en de graafschap. Als je morgen verliest is het over voor je, van der gaag.

0    
henk

@BoZ
Hoe zou jij het vinden als jouw manager jou iedere week zou afzeiken, in jouw bijzijn, bij een klant?
Dat zou onprofessioneel zijn en enigszins vernederend. Kritiek uit je intern, het liefst één op één, en nooit in de media. Zou hij dat wel doen, dan had hij ook geen draagvlak meer onder de spelersgroep. En niets meer gedaan krijgen. Kan jij kinderachtig vinden, maar zo werkt de grote mensenwereld in de realiteit.

0    
Hugo

Helemaal afbreken die handel. Hup NAC

0    
BoZ

@beste Henk,

Ik heb nooit een manager boven me gehad omdat ik altijd ondernemer ben geweest. Vijf jaar geleden heb ik mijn twee zeer goedlopende ondernemingen verkocht. En leef nu met mijn 43 jaar als een god in Frankrijk....maar dan niet in frankrijk maar in Spanje.
Waar ik mijn medewerkers altijd meer betaalde als dat ze bij de concurrent konden verdienen, gaf mij dit de positie om ook meer te eisen. En dat snapte ze ook allemaal.

Henk, onze eindverantwoordelijke voor het samenstellen van deze selectie is de laan uitgestuurd omdat hij veel te dure spelers heeft aangetrokken. Al die spelers zelf weten ook dondersgoed dat ze nu bij onze club meer centjes verdienen als ze bij de gelijkwaardige concurrent konden krijgen!

Laat het even op je inwerken en ben je dan nog van mening dat we ze moeten knuffelen in plaats van eens goed de waarheid te zeggen. Dan ben ik god op mijn blote knieenen dankbaar dat jij nooit een medewerker van mij bent geweest.

Vanuit Bilbao wens ik u een fijne avond en hopelijk hebben we er morgen middag drie punten erbij. Want niets liever dan die drie punten van die grootbekken met hele dikke nekken.

0    
Sjef de gevulde koek

Genoeg gelukt over beleid keuzes etc. Morgen dat kut Willem 2 van het veld shoppen En 3 punten verder valt hier niks meer te mensen hup NAC

0    
NAC4Ever

@BoZ
Er is niet gezegd dat de waarheid niet gezegt mag worden. Alleen hoort een trainer niet te zeggen dat hij spelers niet goed genoeg vind. Dat werkt alleen maar tegen. Hij kan het wel tegen die spelers zeggen, maar niet in de media.

Dat jij veel hebt geëist van je werknemers is prima. Maar ik mag hopen dat je je werknemer niet hebt afgebrand waar een klant bij stond.

0    
BoZ

@NAC4Ever

Zou jij voor mij kunnen specificeren aanhand van dit artikel wat jij bedoelt met "afbranden" in de media? Ik lees eerder dat hij het eerder opneemt voor de spelersgroep.
Het verband leggen tussen het bedrijfsleven en de voetbalwereld is als appels met peren vergelijken!
Mocht je het wel doen, dan zijn wij binnen dit verhaal "de klant" en is de voetballer de "medewerker". Vraag aan jou is dan, wie is voor jou belangrijker, de spelers of de supporters!

0    
Badeend

MATCH.
DAY.

0    
sanderson

Een rat in het nauw maakt rare sprongen. Wij gaan winnen! Come on NAC!

0    
Berry

Zenuwachtig als ik maar zijn kan.... ik hoop zo dat we winnen maar ik heb z’on slecht voorgevoel. Aub stop Sol, Avidjai en Crowley af.... dan gasn we een kans maken. Kort erop, als 1 man achter de club

0    
Hallee076

Come aaaaan boys!

0    
ome cor

We kunnen het met z'n allen mooi vertellen.
Als er na het geflirt van Angeliño de naam Kenny van de Weg genoemd wordt is de reactie: nee, want die kenny voetballen.
Nu missen we een type vd Weg.

Oud spelers interviewen om open deuren in te laten trappen.... typisch BN de stem.
Jan Lul op de tribune ziet het zelfde dan welke held van weleer dan ook.

En de selectie ? Ik denk dat elke speler kwaliteiten heeft en wanneer deze bij Excelsior, Willem Uit, VVV, Fortuna, Roda, NEC of De Graafschap had gespeeld zomaar had kunnen renderen. Dan had iedereen Smulders uitgemaakt voor blind paard omdat die speler niet in Breda zat.

Denk ook even aan spelers die benaderd zijn en simpelweg niet naar NAC willen komen. Dan kun je de td wel uitschelden of je schoudes ophalen en zeggen graag of niet, maar een Van Crooy bijvoorbeeld hadden we er best bij kunnen hebben.

Als het kut is mag je roepen dat het kut is, maar iedereen weet dat we eerst moeten winnen om vertrouwen te tanken alvorens er een ommekeer kan volgen en dat de nieuwe td en winterstop essentieel zijn.

Als we vanmiddag verliezen kan er toch niemand verbaasd zijn ? Maar we blijven hopen op de winst.
Hup NAC

0    
NAC4Ever

@BoZ
Met afbranden bedoel ik in dit geval aangeven dat de selectie er niets van kan en eventueel spelers benoemen. Dat doet van der Gaag nu inderdaad niet. Maar ik kreeg de indruk dat jij vind dat hij dat wel kan doen. Excuus als ik dit verkeerd heb begrepen.

Je kunt de voetbalwereld en de bedrijfsleven inderdaad niet met elkaar vergelijken. Maar in beide werelden vind ik het niet gepast om een medewerker om tegen de klant af te branden.

0    
Geeltje

Wat een ongelofelijke kuttijd.

0    
jvt

Een overwinning vandaag wordt het, maar dan nog sta je onderaan. Er zal minimaal 3 wedstrijdjes gewonnen moeten worden en dan mag je daarna niet 2 wedstrijden verliezen, dan nog sta je net boven de degradatiestreep. De schade is al te groot. Er moet een enorme serie worden weggezet maar als je gemiddeld 2,5 goal per wedstrijd tegen krijgt moet je er drie zelf maken. Ga er maar aanstaan. Dat lukt dus niet met alleen inzet. We hebben geen kwaliteit en geen balans in het team, geen schoffies en lengte op het middenveld, op alle fronten heeft de technische staf gefaald.

Dan schrijft men hier dat men niet voor NAC maar voor een PEC kiest. Zou je dat als management niet aan het denken moeten zetten? Dan doe je dus iets grandioos fout. Dat heeft niets met het geld maar alles hoe je dat inzet, een top TD en trainer waarvan je verwacht beter te worden, scouting en een daadkrachtig bestuur met ambitie te maken. En dat missen we allemaal. Met alleen een kolkend stadion trek je ze niet aan. En het 'erop klappen' is zo primitief en houd je niet wedstrijden lang vol. Pierre, kom er maar in en zorg dat je mandaat en geld krijgt om voor eens en altijd schoon schip te maken zonder aanziens des persoons.

0    
ome cor

@jvt
Volgens mij loop je een beetje te ver vooruit met je rekenwerk.
NAC moet winnen om een ommekeer te bewerkstelligen. Uit deze negatieve spiraal te komen.
De eerste overwinning na alle nederlagen moet geen incident zijn, maar de eerste stap naar verbetering.

We hoeven dus ook niet vandaag, volgende week of over 3 weken uit de gevarenzone weg te zijn.
Er degradeert niemand in de winterstop !
Als we eind van dit seizoen maar boven de laatste 3 staan, dan is het seizoen gered.

0    
Andre

Als we winnen staan we voor laatse. Lekker negatief jvt. Zoals gewoonlijk. We gaan als publiek knallen en helpen

0    
Nacohlist

Het komt goed!

0    
Johan o

Een rat in t nauw kan gemeen bijten!!!

COME ON NAC!!!

0    
Breda1965

ik wil de pret niet drukken,maar we zijn toch nie gek of wel......met fcsmulders staan we met de kerst al op een enorme achterstand..of ze moeten miv vandaag tonen dat ze er voor willen vechten..dan kunnen we de schade enigzins beperken..en na de kerst een nieuwe verdediging..een ECHTE verdediging

0    
WW

Wat zijn sommigen toch echt stekeblind als het om onze trainer gaat. Beginnen o.a. weer te zeiken over een gebrek aan "kom op jongens, erop klappen" coaching langs de lijn.

Welnu, met dat type coaching pakte je vorig jaar 2 punten tegen de onderste 5. Je redde het vege lijf door enkele fantastische rasvoetballertjes als Manu Garcia, Angelino, Ambrose en Sadiq, die (slechts) tegen de linkerrijtjeploegen lieten zien wel degelijk te kunnen voetballen. Tegen tegenstanders dus waartegen voetballen mogelijk was. Wij hebben ons veilig gevoétbald, juist tegen de betere ploegen in de ere. En dat had geen ene reet met noad te maken en in dat kielzog het feit dat Vreven langs de kant tekeer kon gaan; het was het inzicht van Manu Garcia, de traptechniek van Angelino en in mindere mate het slangenmenslijf van Sadiq. Wel of niet geschreeuw langs de kant heeft 0 invloed, het is puur voor de bühne. Toen ikzelf nog voetbalde heb ik me nooit iets van geschreeuw langs de kant aangetrokken. Manu Garcia of Angelino hoef jij echt niet uit te leggen hoe ze een bal moeten geven. Dat soort jongens hebben we nu gewoon niet, al kan mogelijk Ilic daarheen groeien.

Zo zie ik in de reacties duimpjes omhoog bij bijv. Peer11 en denk bij mezelf 'waarom'? Want onze trainer moét namelijk wel politiek correct positief blijven over de selectie. Wat moet hij dan doen; eerlijk zijn en zeggen dat we een kwaliteitsarm elftal hebben? Publiekelijk afbranden van de selectie door de trainer zou een 100% garantie zijn dat we geen enkel punt meer pakken.

Vanmiddag hopen dat we een wedstrijd krijgen a la NEC thuis in de playoffs. Een kwaliteitsarm elftal tegen een voetballend betere tegenstander dat door het publiek naar een benauwde 1-0 wordt gedragen. Meer zit er niet in.

Maar ook als we verliezen, en die kans zit er ook (behoorlijk groot) in, stop alstublieft met het zagen aan de stoelpoten van de trainer. Zijn ontslag kost alleen maar het geld wat we in de winterstop beter kunnen gebruiken in de versterking van de selectie.

En als we een trainer hebben die het in Portugal, bij Eindhoven en Excelsior goed doet maar niet bij NAC en we gooien het erop dat dat komt omdat NAC een aparte of bijzondere club is, dan stel ik voor dat we in dat opzicht dan maar eens wat minder apart worden.

0    
Wijnkunst

Vandaag ook in de Telegraaf gelezen dat Pierre serieus in gesprek is. Haast is geboden. Verliezen we vanmiddag, dan breekt de kleurig pas echt uit. De ENIGE manier om dat te stoppen is dan de aanstelling van een nieuwe TD VOLGENDE week. Als Pierre het wordt, dan is hij zeer doordrongen van de situatie waar hij zich in begeeft. Hij tekent dan met het besef dat er hard ingegrepen zal moeten worden. Ik denk dat met Pierre de aandeelhouders bereid zullen zijn om met extra geld te komen. Dat moet ook wel, anders tekent Pierre niet.

Laad alle berichten na dit bericht in