Wij gaan niet opzij

Vreven over 442 en 433

Hier in de comments lezen wij veel over 442 en 443. Waarom NAC van het ene systeem op het andere over moet stappen. Bij NAC hebben ze dit ook opgevangen en hebben in de voorbeschouwing coach Stijn Vreven gevraagd waarom hij toch maar 433 blijft spelen.
"Als wij met twee spitsen zouden spelen, dan moeten we ergens concessies doen bij de spelers achter die twee spitsen. Wij zijn niet zo sterk dat we alle balans in defensief opzicht overboord kunnen gooien. En je hebt ook jongens nodig die de twee spitsen in stelling kunnen brengen. Ik vind dat ik als trainer van NAC bijna niet aanvallender kan spelen: met 1 diepe spits, twee nummer tien's daarachter en twee aanvallende flanken", aldus Vreven. "Dat is veel aanvallender dan met twee spitsen en twee controlerende middenvelders." Gaat de coach verder. Over 442 met een controlerende speler op het middenveld wil de coach al helemaal niet denken. Hij legt ook graag uit waarom hij dit niet doet. "Met slechts een controlerende middenvelder daarachter, kom je in problemen bij balverlies. Nu spelen we met vijf aanvallende spelers met een flankverdediger die aanvallend mag spelen. Dat wil zeggen dat we maar drie verdedigers over houden die verdedigend denken."

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
Vermoedelijke opstelling NAC-Telstar 26 reacties
Volgend bericht
Ophef om Elshot 10 reacties
Terug naar overzicht
57 Reacties
0    
BJ

Probeer eens 443, met een mannetje meer lukt het misschien wel de tegenstander onder druk te zetten.

0    
Breda-Loyal

:(

0    
BATI

En laten die 2 aanvallende flanken nu net het probleem zijn. Geen passeerbeweging, nauwelijks goede voorzetten, bijna geen doelpunten en assists. Waarom stel je ze dan op???

0    
Breda-Loyal

Stel ( echt stel ) NAC verspeelt belangrijke punten morgen tegen Telstar...

Dan ontkracht je in mijn mening ook je beslissing om 4-3-3 aan te houden....

0    
Nr. 20

4-3-2-1. !

0    
Nr. 20

Bedoel 4-3-1-2

0    
Ouwe Spionkop

Ik zeg 2-4-4 systeem. Dat zal de tegenstander verrassen!

0    
Oldskool

Rare redenatie.
Welke gek speelt er nou met 2 nummer 10, 2 vleugelspelers die allemaal niet scoren maar voorbereiden, en 1 spits.....

Geef hem een videoband van 1993, het enige echte NAC systeem waar je nu nog de spelers voor hebt ook....


En verder: "Met slechts een controlerende middenvelder daarachter, kom je in problemen bij balverlies". Wie controleert er nu nog meer dan? De zin er na: "Nu spelen we met vijf aanvallende spelers met een flankverdediger die aanvallend mag spelen."
Dus met 1 controlerende middenvelder toch??? Of ben ik nou gek.... Als je jezelf in 2 zinnen jezelf al compleet tegenspreekt....

0    
signase

Geen verdedigende balans met 4-4-2? Gelukkig wordt het middenveld nu nooit overlopen, gelukkig is nu iedere afvallende bal voor NAC... Geen spelers die spitsen in stelling kunnen brengen? Alsof de buitenspelers dat nu wel doen. Vreven, het gaat er niet om superaanvallend te spelen. Het gaat erom dat je punten pakt. Dat je een basis neerzet om verder mee te bouwen, zoals je zelf na je aanstelling zei. Daar is nog he-le-maal niets van te zien. Cijfermatig doe je het zelfs slechter dan Dijkhuizen. Ik begin te begrijpen waarom.

0    
Arnac

En maar zeiken...

0    
Overal

Je begint toch snel het vertrouwen te verliezen in zo'n trainer. Zelden een uitleg gelezen die zo compleet de plank misslaat als deze uitleg van Vreven.

Je staat met 4-4-2 zoveel stabieler, ook verdedigend. Zet Verschueren (verdedigend) en Garcia (aanvallend/passend) centraal op het middenveld. El allouchi/Korte op rechts en Barker/Agyepong/Verbeek op links.

Je kan van Garcia nooit verwachten dat hij goede ballen kan geven op een enkele spits die door 2-3 man gedekt wordt. 2 spitsen kunnen gaten voor elkaar open lopen waardoor de vrijheid en daarmee de goede passes vanzelf komen.

Dit geeft de buitenste middenvelders dan ook weer meer vrijheid om eroverheen te komen, omdat de verdediging van de tegenstander het veel drukker heeft met 2 spitsen.

Als je Messi Suarez en Neymar hebt werkt 4-3-3.

0    
Wolfmanjack

Aanvallend(er) zonder dat er ooit maar een voorzet wordt gegeven. Wat een aanfluiting

0    
Breda

Zet gvd Haemhouts er bij in het midden en speel met echte 10 en 2 spitsen of desnoods Garcia naast Dessers en zet die Verbeek op de tribune.

0    
ennaojseejer

Dus het middenveld gaat maar weer eens overlopen? Kunnen we dat dan niet als "huisstijl" gaan invoeren? Kom er maar in Smullie ;-)

0    
signase

@Arnac:

Gelukkig staan we eerste. Gaan we over vijf seizoenen Europees spelen. Sorry voor mijn cynisme, maar ik ben - net als jij - NAC-fan. Boos, teleurgesteld, verdrietig en wanhopig. Masochist, ook dat nog eens - en dan zonder de lol van vijftig tinten grijs. Maar ondanks alles heb je wel gelijk: ik zeik teveel. Nooit gedacht dat ik meer azijn in me had dan de gemiddelde kruik. Leuke slogan voor volgend seizoen: "Je leert jezelf pas echt kennen bij NAC."

0    
Arnac

Ik ben ook kritisch, maar geef iemand wel een eerlijke kans. Sommige lui hier denken het allemaal heel goed te weten, maar als 3 opeenvolgende trainers (in de eerste divisie: Maaskant, Dijkhuizen en nu Vreven) een team niet 1-2-3 aan de praat krijgen, dan zal het vermoedelijk toch lastiger zijn dan dat er hier door een aantal verteld wordt.
Ook ik kan vertellen wie er slecht spelen en wie er zouden moeten spelen, maar waarom spelen die dan niet? Ik werk niet dagelijks met die gasten.

0    
Arie

4-3-3 met de invulling van Vreven is gewoon prima. Barker en Agyepong die nooit voorzetten geven staan er naast, dus laat het maar zien. Ik heb er opzich wel vertrouwen in, zolang we gaan bouwen aan een team met voornamelijk eigen jongens.

0    
Jeroen

@ Arnac

Hij geeft zelf aan dat ie met 5 aanvallers speelt en 4 verdedigers maar hij vindt 1 controleur onverantwoord....

5 + 4 + 2 controleurs = 11

Zou ie de keeper vergeten zijn??

0    
BJ

pffffff dahaaaag stijn vreven!dat wordt een ontslagje

who is next?


En kan bsr een interview regelen met 1 van die fcking arrogante financiers,
zij die de club "redde" en de club helemaal naar de tyfus helpen

0    
kopspion

geen touw aan vast te knopen wat Vreven nu zegt !
met 2 nrs. 10 spelen hebben we tegen de Graafschap gezien, omdat Mounir dicht bij Garcia moest spelen stond er echt niemand linkshalf en werden we daar dus steeds op het middenveld overlopen !!
zou Vreven zelf misschien aansturen dat NAC zijn contract niet WIL verlengen ???

0    
Nakkie

Ik hoop dat de spelers het wel begrijpen. Ik ben nog aan het studeren.

0    
Berto

Begrijpt Vreven eigenlijk zelf wel wat hij zegt. Zelden zoiets onsamenhangends gelezen. Zeg dan gewoon: "We spelen 433 omdat het moet. Resultaten of spelvreugde zijn onbelangrijk, zolang we maar 433 spelen."

0    
Badeend

Een kat in het nauw...

Wat een raar verhaal van Vreven. Alsof het er om gaat hoe aanvallend je speelt. Dan snapt hij er bijzonder weinig van. Het gaat erom dat je het maximale uit je spelersmateriaal haalt, daar ben je trainer voor. En dat gaat je niet lukken met dit wazige verhaal, maar het verklaart wel meteen waarom de spelers nog steeds over het veld banjeren alsof ze geen enkel idee hebben. Dat hebben ze namelijk ook niet.

Nogmaals: als je speelt met niet renderende buitenspelers (ik heb het niet over een aantal doelpunten), een spits die óf zelf maar dingen voor het team op gaat knappen op de vleugels óf te statisch is om überhaupt in het spel voor te komen én daarachter een middenveld met twee 10's en blijkbaar 2 controleurs - en dan nog steeds standaard de slag verliezen op het middenveld, dan moet je wellicht eens na gaan denken of je wel op de goede weg bent.

Zeker met een jonge spelersgroep zonder vertrouwen zul je de zaken simpel moeten houden, en spelers duidelijkheid en zekerheid geven. Ik had verwacht dat Vreven dat zou doen. Tot nu toe is het tegenovergestelde het geval.

0    
Ouwe Spionkop

Vreven is de kluts nu al kwijt. Zijn plaatsje op het trainerskerkhof naast Dijkhuizen is al geserveerd. Het is al wel heel vol op het kerkhof.

0    
De giet

Matic, kende um nog? Niet goed genoeg voor NAC en de eerste divisie(gratis laten gaan die jongen) Zometeen gewoon in de basis hoor bij Kopenhagen tegen dat ploegje uit amsterdam,tja over beleid gesproken....

0    
Breda-Loyal

@De giet

Staat vanavond in de basis !

Mag gaan dueleren met Schöne
Come on Uros !

0    
Oldskool

De Giet

Matic had een aflopend contract en was financieel totaal omhoudbaar. Natuurlijk wilde NAC dolgraag met hem door. Was simpelweg niet te betalen.

0    
Ouwe Spionkop

Matic mocht die niet gratis vertrekken ondanks doorlopend contract? Kan hier allemaal.

0    
Ouwe Spionkop

NAC wilde hem trouwens helemaal niet graag houden, want iedereen moest weg!

0    
Tony Chocolonoley

Wat een dom gelul weer!

MATIC ZIJN CONTRACT LIEP AF!

Wat nou gratis de deur uit!

0    
Sjef de gevulde koek

Matic zat bij nac gewoon op de bank de laatste maanden niet goed genoeg of weet ik het wat. Matic is de zoveelste. Ik vraag me echt af hoe dat toch altijd kan. BV Gorter een jaar lang bij nac drama nu in de basis bij ADO als links half. Ga zo maar door. Wat is dit hoe kan dit.

0    
Oldskool

Inderdaad onzin. NAC wilde door met 4 spelers waarvan het contract afliep maar kon simpelweg niet meer bieden: Matic, Seuntjens, Pedro en Kenny vd Weg.

0    
Fred

Ik kan al mijn cios diplomaatjes wel in de kliko flikkeren , schijnbaar begrijp ik er totaal niks van en heb ik jaren verkeerd gewerkt , niet goed opgelet en bij verkeerde clubjes gezeten .
De nieuwe lichting gaat het voetbal opnieuw uitvinden .
Gisteren Barcelona gezien ? Wat hadden die een slechte tactiek en werklust hé ?
@ sjef dgk, ja Gorter riep ik al tijden, is een linkshalf , daar staat hij nu ook bij ADO , maar bij NAC hebben ze hem niet één keer op die positie gezet en continue back laten spelen . Kin je dan van falen spreken ?
Ik zie dat als een spits kopen , die achterin zetten en dan afserveren omdat hij niet scoort .
Matic is onzin , voldeed op het laatst totaal niet en speelde alleen maar postbode , niet effectief , wel een goede voetballer overigens .

0    
Oldskool

@ sjef

Gorter kon ook gewoon blijven. Maar tegen een lager salaris (terwijl bij promotie hij juist een hoger salaris zou krijgen). Gorter vertrok zelf. (En verdient vermoedelijk in half jaartje ado meer dan een jaar NAC...

0    
Tegendraads

Is er nog 1 ploeg in de wereld die met 2 nummers 10 speelt?

0    
Sjef de gevulde [email protected]

Ik bedoel met de naam Gorter en de rest niet dat hij weg is gegaan, maar dat ze bij nac altijd op een andere plek spelen dan waar ze moeten spelen. Kijk matic nu kijk seuntjes bij az kijk Gorter en zo zijn er heel veel. Ik snap dat gewoon niet. Is dat gewoon onkunde van de trainer ?

0    
JM

Matic was in zijn eerste NAC-seizoen erg goed. Kan me de wedstrijd tegen Twente herinneren waarin we kansloos verloren maar Matic de beste van het veld was. Toen hem halsoverkop vastgelegd omdat NAC (en de supporters) als de dood waren dat hij transfervrij weg zou gaan.
Zo goed als hij in de eredivisie was, zo matig was hij in de Jupiler League. Bij wedstrijden op kunstgras hoefde je hem op voorhand eigenlijk al niet op te stellen. Hij was wel altijd een speler die 100% gaf. Gelukkig voor hem heeft hij een mooie stap kunnen maken en speelt hij nu in de Europa League.

0    
Otjes

Was stijn bezopen tijdens het interview?

Niemand wil een max aanvallend nac maar een elftal in balans dat langzaam bter speelt en klaar wordt gestoomd voor na-competitie.

Ik snap nu wel dat tie belgie is uitgevlucht. Zelfs de belgen snappen deze gozer niet. Ik verlang naar Ernie.

0    
scheppioni

Wat als laatste gezegd wordt is dus 3-5-2, maar wanneer ik dan ons NAC vaak zie beginnen dan denk ik snappen er van de elf NAC spelers er vijf wel wat de bedoeling is en vorige week bleek heel goed, dat ons NAC met een twee spitsten(laatste half uur) beter in zijn rol ligt waarom borduur je daar dan niet op voort, niet te geloven !! Ik val Vreven verder niet af want vijf keer liever Vreven dan zijn voorganger, alleen de keuzes zijn mysterieus nagenoeg hetzelfde !! Morgen met dit twijfelend NAC een nipte 2-1 !!?
@ Fred
Persoonlijk wel een enorme ophef voor barca gisteren, wanneer daar ook een normale scheids had gestaan, had die klote suarez eerder een gele kaart gehad dan een penalty, dat was echt ronduit belachelijk !!!
Deed me wel een beetje denken aan het mysterieuze malta-spanje in 1983 destijds met een omgekochte malta keeper Bonello !! Oke strijd was er maar ze werden er ook wel in geholpen die basken !!!!
Maar goed morgen HUP NAC !

0    
RV

We hebben niemand die naast Dessers in de spits kan spelen en dus is dit een logische keuze.

Andere jaren (bv met Perica) zag ik voldoende in 4-4-2 omdat toen spelers als Seuntjens en Hadouir op de buiten posities stonden.

Nu hebben we veel buitenspelers en een topspits voor JL League begrippen en bovendien heeft Oosterwijk echt niets laten zien. Die jongen is bij ons aangeboden en meneer Smulders heeft uit pure armoede en met een beperkt netwerk ja gezegd. Als zoethoudertje voor de achterban maar zonder visie.

Dessers moet gewoon iedere wedstrijd spelen en het middenveld moet snel ingevuld worden met Stans, Nijholt en Garcia (of Haemhouts).

Laten we beginnen met een stabiel en ervaren middenveld die de buitenspelers misschien eens wat meer in stelling kunnen brengen.

0    
Henri

Over Matis gesproken. Ik las vorige week dat Kopenhagen 3 miljoen euro aan Sturm Graz heeft betaald. Die Oostenrijkers verdienen in een paar maanden meer aan een transfer dan NAC in een paar decennia.

0    
Arie

@ Tegendraads

Ja hoor die zijn er, ze spelen in het blauw en die 2 nrs 10 heten De Bruyne en Silva.

0    
Breda-Loyal

@Henri

Sturm Graz gebruikte Uros anders.

Waar wij hem gebruikte voor zijn loopvermogen in een aanval en afjagen , gebruikten Sturm Graz en nu Kopenhagen hem met zijn kracht om snel en goed een bal te veroveren en die weer in te leveren bij een spelverdeler.

Het is gewoon net hoe je zo n jongen laat spelen.
Als de taak veroveren en verdedigen hem gewoon beter ligt dan zie je zo maar weer dat hij zeker een sterke voetballer is.
Vorig seizoen kon ik er zo erg van genieten als hij gebruikt werd voor in de aanval , maar dat hij gewoon tot aan Kenny toe stond te verdedigen.

Ik denk ook dat hij zijn valse identiteit vorig seizoen als aanvaller had verzilverd toen hij aan de basis stond van dat mooie A-B-Ctje met Lazic en volgens mij Ars uit tegen Dordrecht

0    
Spionkop

Shit..... hij snapt er niks van.......

442 niet aanvallend? Wat een onzin!!! En 1 man extra op het middenveld, nee idd, dan zullen we ineens een stuk slechter staan.

PFFFFFF!!!!!!!!

Geef Vreven eens wat tapes met Lokhoff, Lammers en Pierre aub.....

Super aanvallend! Dat systeem werkt ook met kwalitatief mindere spelers. Speel je 433 moet je beter zijn dan de tegenstander, en dat zijn we 7 van de 10 keer niet, en je moet handige buitenspelers hebben. En die hebben we ook niet.

442 godver!!!!!!!!!! Zo snel mogelijk!!!

0    
Fred

Hoi Scheppie , uiteraard heb je gelijk wat die scheids betreft maar je moet daarna wel gewoon die andere goals maken die je niet cadeau hebt gekregen .
Niet opgeven voor het laatste fluitsignaal heeft geklonken en 100 % er voor gaan en in jezelf geloven .
Dat is wat je bij NAC mist en als je dat kunt opbrengen vallen ook al die kwartjes de andere kant uit .
Want alles begint bij jezelf !!!!!!

0    
De Gampel

iedere keer hoop tegen beter weten in,wat rest is de wanhoop.Een puinhoop is wat over blijft en waar we het mee moeten doen onder de bezielende leiding van Hr Smulders.Hoop tegen beter weten in.Waarom blijft deze man iedere keer weer buiten schot?Die VETKLEPPER is te lui dat hij uit zijn ogen kijkt,laat staan dat hij het ooit goed gezien heeft?NOOIT DUS!!!!

0    
Dutchbird

Matic was gewoon een geweldige speler en blijkt dat nog steeds te zijn ondanks alle gezeik en azijnpisserij.

0    
De Rechter

Dit lijkt me een hele kromme redenering. Als je de omweg die hij neemt om zijn punt te maken even vergeet, zegt hij eigenlijk dat je met twee aanvallers minder aanvallend bent dan met drie, en dat je met vier middenvelders een minder sterk middenveld hebt dat met drie. En van een systeem met twee nummers 10 kun je, in mijn optiek, pas praten als je aanvallende middenvelders op topniveau hebt. Maar ja, hij is de proftrainer en ik ben maar een willekeurige NAC-supporter. Wat weet ik er nou van?

0    
Rnl

Catalanen Schep, Catalanen.

0    
Wij gaan niet opzij

4-2-3-1!

Sporkslede-meijers-toko-horsfield
Verschuren-haemhouts
Korte. García. Verbeek
Dessers

0    
Hugo

Niet om het een of ander he, maarre...

http://www.nhnieuws.nl/sport/201911/pinkeltje-de-zeepaling-voorspelt-een-2-1-winst-van-telstar-op-nac-

Hup NAC!

0    
Brabantplein

@Hugo

Moet je nagaan dat ze ons daar al een vreemdelingen legioen noemen waar geen chemie is.
We zakken écht ver weg.. pff

0    
10diego

eE gaat iets niet goed als je jongens die gehaald werden als belangrijke spelers op de bank hebt zitten en een leger huurlingen opstelt. dan heb je of de verkeerde spelers gehaald, of de verkeerde trainer aangesteld. Beide zou ook nog kunnen. Smulders moet eens iets van zich laten horen. We hebben 33 spelers, tal van trainers en het lukt maar niet om een elftal op te stellen dat fatsoenlijk voetbalt. Als je de namen bekijkt in de selectie dan hoor je echt top 5 te spelen. Vreven krijgt er ook geen voetbal in en zwamt alleen maar over mentatliteit en inzet. Niet onbelangrijk, maar de bal naar een speler met dezelfde kleur spelen helpt ook, je beste spelers opstellen zou ook kunnen helpen en spelers vertrouwen geven schijnt ook effect te hebben.

Waarom krijgt die vreselijke Verbeek na elke wanprestatie, domme actie of blessure telkens weer een kans ( die hij steeds verneukt) en wordt Stans volledig genegeerd?

Waarom wordt die Brown Smith steevast opgesteld ?

Waarom zit Haemhouts zo vaak op de bank ?

Waarom speelt Dessers met de week met minder vertrouwen sinds Vreven hier is?

Wat heeft de keuze bepaald voor een zeer onervaren trainer die de Nederlandse competitie nauwelijks kent ?

0    
Bredafun

Momenteel n 13.000 coaches heeft dit nac. Ieder n eigen mening en idee. Gelukkig maar 1 echte coach. Vreven hoeft niemand te verantwoorden. Dus de overige nac coaches moeten genoegen nemen met wat Vreven laat spelen. En dat t misschien niet goed was, dat is te beoordelen na de match. Als t wel goed ging hoor je er weinig over.
Succes vanavond Winnetou!

0    
scheppioni

@ RNL
Helemaal gelijk !
Foutje van mij kant uit !
@ Fred
Helemaal gelijk, maar gisteren dat zo'n Klaassen als aanvoerder ook weer geel krijgt !
Ik hou niet van zulke dictators en het begint bij je zelf idd die 6-1 mag nooit meer bij PSG binnen vallen als team zijnde, maar uitgerekend weer die hazelip suarez, een schande !!
Voor vanavond HUP NAC !

0    
10diego

@Bredafun, klopt. Hij hoeft alleen maar genoeg punten te halen. En dat doet hij niet.

0    
zagge

" Nu spelen we met vijf aanvallende spelers met een flankverdediger die aanvallend mag spelen"

En dan nog weet je haast niet te scoren. Dan zou ik denken "dat werkt niet helemaal" maar goed de tactiek is aan Stijn waarbij ik hem veel succes wens want de juiste heeft hij nog niet gevonden.

Laad alle berichten na dit bericht in