Wij gaan niet opzij

Wéér belangrijk gezicht weg: Van Reeuwijk naar Ajax

De leegloop bij NAC duurt maar voort. Na Hans Smulders, Justin Goetzee, Tim Gilissen en Marion van Vroenhoven verlaat nu ook Daan van Reeuwijk de Bredase club. De 11-jarige jeugdspeler maakt na dit seizoen de overstap naar Ajax om daar aan te sluiten bij de jeugdopleiding.  De 11-jarige verdediger kwam vorig seizoen naar NAC, dat hem had weggeplukt bij VV Alblas uit Alblasserdam. Bij NAC maakte de jeugdspeler zoveel indruk dat de Nederlandse top interesse toonde. Ajax heeft uiteindelijk beet. "De club ontvangt voor de speler een opleidingsvergoeding conform de reglementen van de KNVB", laat NAC weten op haar site. Succes bij Ajax, Daan.

Bron: B-Side Rats, NAC

Vorig bericht
Carnavalsverbod voor NAC-spelers 41 reacties
Volgend bericht
Fernandes maakt rentree bij Jong NAC 22 reacties
Terug naar overzicht
31 Reacties
1   0  
Zefilho

@F4

Sarcasme snappen, man

0   0  
F4

11-jaar: 'belangrijk gezicht'

Stemming maken, mannen.

0   0  
Chris W.M.

Waanzin. Kinderhandel. Elf jaar notabene!!

1   0  
Zefilho

@F4

Sarcasme snappen, man

0   0  
Das Phantom

Stemming maken of niet doorhebben dat het sarcasme is zijn wel twee andere zaken :-)

0   0  
Vliegende hollander

Als ratten verlaten ze het zinkend schip....

0   0  
Nachoreca1

Kappen met die jeugd opleiding...zelfs Ajax lukt het niet.... kunnen dat geld beter gebruiken en elk talen dat we hebben wordt weggeplukt.

0   0  
van Flieger

Is de Droneman er nog steeds ?

0   0  
Breda1912

Maar wat is nu de meerwaarde van de jeugd als toch alles al weggaat voordat ze goed en wel het eerste halen?

0   0  
Michel

Voor mij wordt het pas erg als Annie vertrekt heb ik maar besloten ;)

Hebben we geen zoons die kunnen ballen? Komt wel plaats in de jeugdopleiding zo.

0   0  
D'n Beuk

toch vind ik het behoorlijk kansloos dat er spelertjes van 11 jaar al weggeplukt worden

0   0  
Becherovka

@Van Flieger

Ik begreep dat hij met Marvel aan het kijken was naar een eigen stripverhaal: de Droneman. Als superkracht heeft die dat hij drones uit zijn handen kan schieten.

Even zonder dollen, die is er nog steeds. Ben er niet op tegen dat je met drones het e.e.a. qua overzicht duidelijker probeert te krijgen. Zo kan je die gasten op meerdere manieren laten zien dat ze niet kunnen verdedigen. Lijkt me toch best prettig naast de stand, het doelsaldo, de verschillende verdedigingen die er hebben gestaan en het feit dat verschillende spelers in het slechtste elftal van de week zaten.

0   0  
Baosje

@Becherovka

weten die sufkutten überhaupt wel wat een drone is ......?

0   0  
Pizzabakker

Waar was de droneman afgelopen zaterdag? Had mooi boven de goal van Padt kunnen hangen!

0   0  
Arie

Manneke speelde net een jaar bij NAC en Alblasserdam, tussen Dordrecht en Rotterdam, is bijna net zo ver van Amsterdam als van Breda. Niet meer dan logisch dus.

0   0  
Becherovka

@Baosje

Hopelijk meer dan dat ze weten wat verdedigen is.

0   0  
JimGoose

Als vader van een redelijke 11-jarige voetballer vraag ik me eerder af waarom ouders een jongen van 11 eerst in Breda en daarna in Amsterdam moet gaan voetballen. Laat zo'n kind lekker bij Sparta of voor mijn part Feyenoord ballen...

0   0  
Tom

Met al die opleidingsvergoedingen voor deze talenten kunnen we dan weer de contracten afkopen van de miskopen die we aan de bovenkant binnenhalen. Een soort van City Football Group-constructie.

0   0  
kopspion

11 jaar....kinderhandel ! idiote boel

0   0  
Cees

Wat kost de totale jeugdopleiding bij NAC? Ik vang in de wandelgangen weleens op zo rond de 600.000 euro. Als dat inderdaad zo is, die kostenpost, is het dan nog wel rendabel om die jeugdopleiding te blijven handhaven? Want spelertjes die boven het maaiveld uitkomen, zijn telkens opnieuw voor een habbekrats razendsnel weg.

Dat gaat al decennia lang zo. Op eeen uitzondering daargelaten. Het is voor de buitenwacht leuk een jeugdopleiding, maar je moet er zelf wel beter van worden! Dat betwijfel ik. Als je er wel beter van wordt, houden die opleiding, als je er decceia lang niet echt beter van wordt, dan opdoeken, denk ik. Of je moet als doelstelling hebben, sponsortje te spelen voor derden.

0   0  
Van "taajlaand

"Geen probleem toch"?

De verdediging bij NAC staat als een HUIS!!!!!!!!

Wat zeg ik, "er IS eigenlijk niets meer te verdedigen bij de complete club NAC".......

0   0  
Van "taajlaand

Triest eigenlijk inderdaat, 11 jaar.....

0   0  
WS

Tja, en dan zeuren dat clubs als NAC huren ipv jeugd de kans geven. En ondertussen alle jeugd weg halen.

0   0  
Nacdictive

Mensen relax.. Dit gebeurt bij elke bvo muv misschien de echte grote vissen in Engeland, Duitsland en Spanje..
Of de opleiding rendabel is weet ik ook niet maar geen opleiding is volgens mij niet eens mogelijk en bovendien gaat het ook om binding met anateurclubs etc..
In een niet zo ver verleden opperde iemand een VAB maar iedereen stond gelijk op zijn achterste poten.. Hadden we dat wel gedaan, hadden we kosten kunnen besparen en nu kunnen cashen bij de verkoop van Frenkie de Jong maar goed ons eigen NAC staat hier boven?

0   0  
Fred1

Ik heb erg veel moeite met kinderen vroegtijdig uit hun vertrouwde omgeving weg te halen , al vroeg lopen ze in een keurslijf, het is moeilijk om nog kind te zijn, alles moet wijken voor het voetbal, het gaat ook vaak ten koste van pa en ma en andere gezinsleden die er hun leven op moeten aanpassen.
Het is een hele opoffering, ik ken vaders die er hun baan voor opzegden , en als je dan kijkt hoe laag het percentage is wat doorbreekt dan blijf je met 98% gefrustreerde kinderen zitten die een droom in duigen zien vallen en opnieuw moeten beginnen.
Vaak is het ook nog dat ouders dit graag willen en de belangen van het kind genegeerd worden.
Wat ik door de jaren heen aan de kant heb zien en horen staan aan ouders daar schaam je je kapot voor.
Heb ooit een jeugdelftal van PSV met Huub Stevens als trainer op het rat Verlegh toernooi in Breda gezien , daar was een strafkamp niets bij, moet je dat kinderen aan willen doen?
Ik zit nu verder te hopen op de berichten : Penders weg, Ten Rouwelaar weg, van Mierlo weg, RVC weg , Koch weg, Mets weg, Elalouchi weg, Karami weg, Nijholt weg, korte weg , we hebben nog een behoorlijk rijtje te gaan.

0   0  
Charpie

....Fred1 weg

0   0  
Michel

Tja, snap dat hij ervoor wil proberen te gaan hoor, maar wat ik zo triest vind is dat Ajax er een visie op na houdt van alles en iedereen bij het ‘grote Ajax’ laten ballen en dat het dan van die eeuwige Jong Ajax spelers lijken te worden. Zo’n Noa Lang is ook een voorbeeld hiervan. Voetbalt ie in Jong met zijn 19 / 20 jaar en vinden ze hem zo’n fijne jongen die het leuk doet.

Allemaal legaal hoor, maar die Amsterdammers bouwen mij teveel luchtkastelen, jammer dat het zo moet

0   0  
Walter

Ja Charpie lompe knurft stuur jij nog maar een echte nacman weg die heel zijn ziel en zaligheid in die club heeft gestoken.
Wat heb jij zelf eigenlijk ooit voor nac gedaan?
En weet jij wel wat fred nog steeds voor nac doet?

0   0  
F7 Gekkelijke

Toen ik 30 jaar geleden een ukkie was gingen de busjes van feyenoord, Sparta, Willem2 en PSV al heen en weer om Bredase talentjes te laten trainen.

Dus laten we nou niet van een scheet een tornado maken en doen alsof deze kinderhandel nieuw is.

0   0  
Mafkees

Mijn neefje is gescout door Feyenoord en PSV. Hij is pas 8. Absurd.

PSV pakt dit beter op.Ze laten die gastjes in hun eigen omgeving en helpen bij de eigen club verder ontwikkelen. Eén keer in de xoveel tijd komen de regionale talenten bij elkaar en sprlen om te trainen. Soms spelen ze dan tegen een team van PSV talenten uif een andere regio.

Mooie opzet, als je dan toch je kind naar een topclub laat gaan. Beter dan toen zijn vader gescout werd en bij een zekere club terecht kwam. Heeft het hele gezin "in teken van" moeten staan.

0   0  
Mafkees

Wow... ik geb weer ouderwetse typo's

0   0  
scheppioni

Moest niet mogen !!!
Het voetbal gaat hier indirect ook kapot aan !! Topclub in spe klagen over weerbaarheid van andere nederlandse clubs, dan is dit voor hun eigen ook dodelijk, stumpers daar in a'dam !

Laad alle berichten na dit bericht in