Go to Top

De scheidsrechter in Almere

De scheidsrechter in Almere

Aanstaande vrijdag geeft NAC haar laatste optreden voor de winterstop. Nergens anders dan in Almere is niemand minder dan Almere City FC de tegenstander.
Hierna gaat het precies vier weken duren tot NAC in Volendam de tweede helft van deze nooit-vervelende (..) competitie aanvangt.

Nog niet veel mensen zijn daar mee bezig. De meesten zijn nog half verdoofd of over de flos na de wedstrijd van afgelopen vrijdag. NAC speelde (één van) haar beste wedstrijd(en) dit seizoen, was ook de bovenliggende partij, maar verloor met 0-1. Niet net zoals in Waalwijk; deze wedstrijd was prima (degene die dat ontkent moet hem nog maar eens terugkijken en opletten) en er waren kansen zat om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.

Maar daar koop je niks voor. We hebben verloren, hebben de tweede periode laten schieten en hebben stiekem toch een flinke douw opgelopen. Het is ook heel gemakkelijk wijzen naar de arbitrage. Ik denk dat het duidelijk is dat er vanuit Zeist een paar naar Breda waren gestuurd van het niveau knoop-in-je-zakdoek. Een zuiver doelpunt van ons Sjoerd (eindelijk weer eens eentje!) onterecht afgekeurd, kaarten op zak houden waar ze uitgedeeld moesten worden, of juist andersom. Laten we hopen dat zijn collega aanstaande vrijdag wel weet waar hij mee bezig is.

Die eer komt op naam van de heer Allard Lindhout. In zijn kielzog volgen de heren Ed Jansen en Freek Vandeursen als assistent-scheidsrechters en de vierde official zo net voor de Kerst is de heer Maarten de Bruijn. Deze vier mogen laten zien dat de knvb niet bevooroordeeld is in de toewijzing van scheidsrechters aan bepaalde wedstrijden en dat zij voldoende lieden in dienst hebben zónder visuele beperkingen en mét voetbalverstand (ja.. GeelZwarte bril. Dat mag ook. Een beetje frustratie uiten is nooit slecht).

We zullen er met zijn allen doorheen moeten bijten. Het is een beetje zoals Raaskal in zijn column aangaf, zo voel ik dat ook wel: teleurgesteld worden in het voetbal en voorlopig moeten we ons gelukkig stellen met een bezoekersrecord en een hoge bieromzet. Dat is ook gaaf. Zeker wel, maar de vrolijkheid daarover viel in het niet bij het resultaat van afgelopen vrijdag. Dat overheerst(e). Ik hoop vooral dat de spelers zich niet te ver uit het veld hebben laten slaan. Dat zij zelf inzien een goede wedstrijd te hebben gespeeld en dat ze op die voet door moeten gaan. Dijkhuizen moet zich ondertussen wel gaan afvragen hoe hij ‘the kill’ in het elftal krijgt. Het echte afmaken ontbreekt er nog teveel aan.

Het vertrouwen heeft bij mij ook wel een licht deukje (ik ben altijd positief ingesteld) opgelopen en een solide overwinning op de Almeerse FC vrijdag zou goed zijn. Alleen maar blijven hangen in misère is ook onzin en daar heeft niemand iets aan. Bij winst kijken we altijd vol verlangen vooruit naar de volgende tegenstander, bij verlies blijven we vaak hangen op die laatste verliespot. Daar mag zeker over gesproken worden, maar ook hier moeten we vooruit kijken.
Zo ook het team. Ga in de winterstop eens als collectief graven naar waar de kink in de kabel zit. Er zit voldoende in het elftal, dat zien we zeker meer dan eens. Alleen komt het er nog niet altijd uit. Wat is dat? Waar komt die remming of verlammende werking vandaan? (Persoonlijke) faalangst? Frustratie? Ongenoegen? Fysieke en/of mentale kracht? Niks is in principe onmogelijk, maar er is ondertussen genoeg met punten gestrooid en dat kan NAC zich niet meer veroorloven in de tweede helft van de competitie. Daarom: vrijdag een overwinning en niks minder. Zoals een oude slogan mooi zei: “Het kan in Almere.” Laat dat vrijdag maar eens zien dan.

Bron: B-Side Rats, knvb

35 Reacties op "De scheidsrechter in Almere"

 • Nicky
  15 december, 2015 - 12:57

  Een heel verhaal en wat mij er van bij blijft…. Volendam uit 😎😆

  0

  0
 • Martijn
  15 december, 2015 - 13:04

  Als ik het woord scheids of grensrechter zie of hoor dan krijg ik spontaan uitslag en een hartslag van 200 slagen .
  Heb zeker na vrijdag en na die kale zombie geen enkel vertrouwen meer in die kerels meer laat staan in de KNVB , corrupte bende !

  0

  0
 • De Lange
  15 december, 2015 - 14:01

  Is de grensrechter DE Ed Jansen? Als ze winnen met aanvallend voetbal,kunnen ze in ieder geval schakelen,ook niet geheel onbelangrijk

  0

  0
 • buurman
  15 december, 2015 - 16:01

  Mooi stukje. Natuurlijk moeten we niet in de misère blijven hangen en natuurlijk is er nog een kans. Maar realisme is ook niet verkeerd en zeker niet verboden.
  Het is vanaf nu echt aanhaken en dichterbij sluipen anders gaat het, dit seizoen, niet lukken. Al heb je altijd nog een kansje via de nacompetitie.
  Ik miste vrijdagavond voetballend wel iets ondanks de algemene euforie dat het geweldig was en pure pech en verkeerde arbitrage dat we niet wonnen. Wat ik miste was voetbalintelligentie. Er werd hartverwarmend gedraafd en gehold, maar rust en overzicht heb ik veel te weinig gezien. Volgens mij was dat de grootste reden dat niet werd gescoord. Ik hoop er langs te zitten.
  Maar goed, in almere dus laten zien dat we het net wel kunnen vinden.

  0

  0
 • Henk
  15 december, 2015 - 16:05

  Hoe groot schatten jullie de kans dat Volendam uit vrij vervoer wordt?

  0

  0
 • Buurman
  15 december, 2015 - 16:08

  Nog aanvullend. Ook belangrijk dat de selectie en technische staf de neuzen vanaf nu dezelfde kant opzetten en dat de selectie een eenheid wordt. Een verdeelde selectie wordt nooit kampioen. Ik vrees dat er nog wel een en ander moet veranderen qua mentaliteit.

  0

  0
 • /-/
  15 december, 2015 - 16:13

  @ Henk

  Grote kans, aangezien Volendam hier ook met vrij vervoer naar toe mocht komen en er waren toen geen problemen. Dus het lijkt me niet meer dan normaal dat wij ook met vrij vervoer naar toe mogen. Maar ja je weet het dit seizoen maar nooit met de politie en de burgermeesters…

  0

  0
 • sjaak
  16 december, 2015 - 14:18

  durf me geld erop in te zetten dat het geen volledig vrij vervoer wordt naar Volendam, kijkende naar de andere clubs die naar Volendam mochten

  0

  0
 • Combiispoep
  16 december, 2015 - 16:54

  Zijn er andere ticketveiling winnaars? Hoe doen jullie dit met het ophalen van de kaarten?

  0

  0
 • Robijntje
  16 december, 2015 - 17:28

  @Combiispoep

  Yes, ik heb voor 15 euro in totaal 2 kaarten. Met behulp van een voucher kan je de kaarten gewoon afhalen bij het ticketloket. Althans, als ik de gegeven informatie mag geloven.

  0

  0
 • combiispoep
  16 december, 2015 - 17:52

  @robijntje

  Klopt! Alleen er staat bij dat het niet voor bezoekende supporters is en dat je de kaarten af moet halen op vertoon van legitimatie. Zou dat geen problemen veroorzaken aangezien er breda op mijn id kaart staat? Ik had ze voor 11 euro in totaal, bijna gratis :)

  0

  0
 • Robijntje
  16 december, 2015 - 18:18

  @combiispoep

  oke oke, ik zou me er niet echt druk ommaken, tenzij men net zo moeilijk doet als bij Jong-PSV uit haha.

  0

  0
 • De Lange
  16 december, 2015 - 20:22

  Denk ga Kozakkenboys-az kijken.krijg je meteen traumatische gevoelens als je de scheids ziet………….

  0

  0
 • De Lange
  16 december, 2015 - 20:34

  En ook hier staat die kale eikel weer te blunderen

  0

  0
 • Oldskool
  16 december, 2015 - 20:52

  Allard Ed Freek. Zoudtie op hockey zitten

  0

  0
 • combiispoep
  16 december, 2015 - 21:42

  @Robijntje

  Thanks! Dan doe ik dat ook niet ;) Hopelijk geen problemen dan.

  0

  0
 • Martijn
  16 december, 2015 - 21:49

  @ De Lange had jij anders verwacht van die kale idioot ?
  Ik zie zojuist de cijfers in de papieren VI , die kale neet krijgt gewoon een 6,5 en de spelers van Kowet komen er met de cijfers ook veel beter af .
  In begin dacht ik hoe kan het , maar wellicht wordt het voorkomen van zoveel kansen hoger gewaardeerd dan het verprutsen er van dus eigenlijk ook weer logisch .

  0

  0
 • Kowetter
  16 december, 2015 - 23:27

  @Henk en /-/:

  Onlangs mochten wij ook die kant op.
  Druilerige maandagavond 20:00.
  Toen Volendam in mei 2013 op de laatste speeldag kampioen kon worden kregen ze, naast 400 kaarten voor het uitvak, nog eens honderden kaarten voor het thuisvak. Zo zijn wij dan ook wel weer.

  Je hoopt dus om bovenstaande redenen op fatsoenlijke vervoerswijzen.
  U voelt hem al aankomen: buscombi aan de kloten.
  Geen idee welke (onzin)redenen gegeven waren, maar er viel niet in te onderhandelen.

  Ik zou dus nog niet al te hard juichen.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  17 december, 2015 - 09:18

  Hoi Martijn,

  Dat was dus de zelfde eikel als vorige week bij ons?
  Strafschoppen van AZ, kunnen gegeven worden, maar het vasthouden van de Kozakken spits was minimaal een pingel!!!
  Dan hebben die eigenlijk het zelfde scenario als wij gehad, waarbij de Kozakken dus eigenlijk ‘gewoon’ 2-1 vóór hadden moeten staan tegen het lamlendige AZ…….
  Ik heb het eigenlijk nooit willen geloven, maar zouden wedstrijden dan toch te ‘sturen’ zijn door…., net als die nog steeds oneerlijke loting in de beker?

  Voor Vrijdag: niets minder dan drie punten!
  En voor de supporters die daar naar toe afreizen, veel succes in de hoop dat de spelers ook weten wat jullie voor de club opzij zetten….

  0

  0
 • Van "taajlaand
  17 december, 2015 - 09:19

  O, ja, vergeet ik dan ook een terechte rode kaart voor het korps van v/den Bron.

  0

  0
 • Andre
  17 december, 2015 - 09:27

  Sparta en VVV verliezen en wij winnen ..

  0

  0
 • Martijn
  17 december, 2015 - 10:18

  Van Taajlaand , bewijzen kun je niets maar inderdaad het was weer diezelfde kale zombie en ik ben er van overtuigt dat het niet allemaal eerlijk gaat .
  Er hangt te veel zweem overal aan van oneerlijkheid .
  Hoe verzin je het als KNVB om een scheids die een week eerder de boel heeft verneukt in Breda naar Werkendam te sturen ?
  Dan heb je boter op je botte kop.
  Afgezien van de veiligheid voor die idioot .
  Maar hij flikt het dus gewoon weer , sommige mensen lenen zich daar blijkbaar graag voor en dit is er zo eentje blijkbaar .
  Nog erger die idioot heeft ook een broer die eerste divisie fluit !

  0

  0
 • buurman
  17 december, 2015 - 11:10

  KNVB heeft er geen enkel belang bij als clubs als NAC en sparta in de Juup ballen. Zelfs het tegendeel want NAC en sparta horen in de ere qua uitstraling van Nederlands hoogste competitie.
  Over een heel seizoen vangen geluk en pech elkaar op. NAC moet naar zich zelf kijken in deze !

  Doordat je (onterecht, dat wel) van eagles verliest komt er veel druk op de partij in almere. Winnen daar is noodzaak. Verspeelt sparta dan ook nog eens punten dan gloort er weer wat licht aan de horizon.
  Sparta wint en wij verspelen punten dan kunnen we de titel vergeten. Daar moet je realist in zijn.

  Alles nog eens overdenkend, meen ik dat NAC in de winterstop toch op zoek moet naar versterking als je serieus voor de titel wilt gaan. In de spits moet er iemand bij en vooral op het middenveld missen we iemand met veel overzicht, zeg maar kaliber Schreuder. Maar dit wisten er veel al.

  Als je voor de nacompetitie gaat dan is de kans op promotie nihil. Hooguit een op het oog lekker toetje maar het heeft bijna altijd een rot smaak. Ik zit daar niet op te wachten.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  17 december, 2015 - 11:40

  Hoi Buurman,

  je hebt gelijk, punt!

  Martijn,

  Stom en niet goed van mij dat ik ‘te lang blijf hangen’ in de wedstrijd van vrijdag, maar dat komt omdat ik het deze week hier al eerder aan haalde, we worden en nog steeds mee geconfronteerd, helaas….
  Scheidsrechters, we hebben ze nodig en goed dat er personen zijn die dit moeilijke vak uit willen oefenen, anders hadden wij geen voetbal om naar te kijken, maar mijn ‘vrienden’ zullen het nooit worden.
  Deze man gaat verdomme SAMEN met zijn grens gruwelijk in de fout, na gisteren tot twee keer toe.
  Jammer genoeg, voor hem maar zeker ook voor de supporters van de gedupeerde partij, komt deze man na afloop niet aan het woord MET camera beelden, waarbij hij EERLIJK…..zéér moeilijk woord in de voetballerij, zijn FOUT toe kan geven.
  Niets is menselijker dan dat……
  En dit is geen calimero-gedrag, want natuurlijk hadden we de rest van de vele kansen moeten maken.
  Snap daarom die duimen (niet belangrijk overigens, maar ‘opvallend’) bij jou en mij naar beneden nu ook even niet.

  0

  0
 • buurman
  17 december, 2015 - 11:58

  Beste Taajland,
  Die afgekeurd goal was natuurlijk een gigantische blunder. Onbegrijpelijk ook wel, want het was zo gemakkelijk te zien dat het niet buitenspel was.
  Van de andere kant moet je als titelkandidaat voor eigen huis dat recht kunnen zetten. Dan is de overwinning des te mooier.
  Je had trouwens laatst een mooi stukkie over vriendschappen. Met voldoening gelezen.

  0

  0
 • scheppioni
  17 december, 2015 - 12:51

  Juist Andre !!!
  @ buurman
  niet alleen die afgekeurde goal, die schandalige overtreding van duits was ook een fatale misser, maar dan nog heeft ons NAC het zelf allemaal nog een hele tijd in de hand, een voorsprong van negen punten wil in de juup niet heel veel zeggen, wat Andre zegt vrijdagavond om 22.00u kan het zomaar weer anders zijn en de nacompetitie betreft, we hebben aan ons eigen gezien afgelopen mei hoe het niet moet, laat dit een goede les, psychologisch is ons NAC hier zeker bij in het voordeel !!
  Want ploegen die er nu staan zoals cambuur, twente of stillem, zullen het niet graag tegen ons NAC in deze opnemen en dan gaat het er om, wat stralen we uit !!!
  Geen uitstraling van afgelopen 28 en 31 mei, maar eerst maar eens morgenavond, sparta-mvv 1-1 en almere- NAC BREDA 0-3, tip van de optimist vroeg willen scoren en meteen uitbouwen, nooit meer hangen en overde streep proberen te hannessen !! HUP NAC we follow !

  0

  0
 • De Lange
  17 december, 2015 - 13:30

  @scheppie ,en wat dacht je in de 48e minuut overtreding van die transseksueel.was ook 2e geel of direct rood.die demmers wisselde hem daarna ook meteen die zag t wel aankomen.heb de wedstrijd al 3 x terug gekeken (fijn die fOx) maar door alle overtredingen en arbitrage werd het moeilijk voetballen.

  0

  0
 • scheppioni
  17 december, 2015 - 17:01

  Idd De Lange betreft demmers, enne af en toe wel een lachertje die duimpkes, zeg je iets in het volle belang van ons NAC BREDA, ach het weerhoudt mij toch nooit ! HUP NAC op naar een iets mooier eind van 2015 !

  0

  0
 • Martijn
  17 december, 2015 - 17:18

  Ha Buurman en van Taajlaand , inderdaad moet je dat als NAC zijnde recht kunnen zetten , dat is een feit op zeker .
  Maar er zit wel heel veel tegen en feit blijft dat die kale gewoon verschrikkelijk slecht heeft gefloten en als je in de rust er dan op gewezen wordt door dezen en genen vind ik het nog verwerpelijker dat hij de hakpartij van Kowet gewoon door liet gaan, hij had in dat geval ook minimaal een keer de bal op de stip mogen leggen toen Ars voor de zoveelste keer zijn shirt kwijt was aan die Vriends .
  Maar hij heeft er niets aan gedaan om zijn blunders goed te maken en heeft de frustratie bij NAC alleen maar doen oplopen .
  De man kwam ook haast niet uit de middencirkel .
  Kowet had met 8 man op het veld moeten staan ze maakte 25 overtredingen en NAC slechts 10 dat zegt heel veel , dus ook dat NAC Kowet niet van repliek diende .
  Laat sommigen dan maar vinden dat we er te veel in blijven hangen, feit is als die 1-0 wordt goedgekeurd dan wordt het een walk over , dat het niet zo is gegaan kun je inderdaad NAC aanrekenen maar de scheidsrechter speelt ook zeker een hele grote rol .
  Kortom die kerel komt er gewoon mee weg en de KNVB grijpt niet in , volgende keer naait hij je weer .
  Je hebt het of je hebt het niet en deze scheids heeft een totaal verkeerd beroep gekozen , hij heeft het namelijk niet .
  Buurman heeft in theorie gelijk dat de KNVB geen enkel belang er bij heeft om clubs als NAC en Sparta in de Juup te houden , maar ik weet het zo net nog niet het krikt natuurlijk wel het niveau en de publieke belangstelling in die kut divisie omhoog , dat is het KNVB belang in mijn optiek, het verdeel en heers cultuurtje .
  Die KNVB zit voor mij gewoon in het rijtje van FIFA en UEFA , ik heb nog steeds geen enkel detail kunnen ontdekken waaruit ik op zou kunnen maken met een integere groep Mensen van doen te hebben .
  En als ze niet corrupt zijn dan is het gewoon dommigheid onwil en willekeur en onderschatten ze enorm de belangen , voor wedstrijden van NAC met zoveel publiek op de tribunes stel je toch een gelouterde eredivisiescheidsrechter aan en toch geen kale idioot die niet weet of er zand of lucht in ern val zit ?
  En men let al helemaal niet op de herkomst van die lui, het is toch te gek dat die vlagjanus onder de rook can Deventer komt en daar lezingen geeft , dan is het toch niet vreemd dat supporters denken aanbalkerlei complotten .
  Ik vertrouw ze niet nu niet en nooit niet !

  0

  0
 • Van "taajlaand
  17 december, 2015 - 19:42

  Hoi Martijn,

  “Lekker” om je stukjes te lezen!
  Zéker omdat ik nogal eens het gevoel heb dat ik me soms té druk maak om alles en iedereen die met NAC te maken heeft.
  Mijn vrouw leest gelukkig ook weleens een reactie mee, en kan zo dan ook zien dat ik niet de énige ben die zich zelf zo enorm kan frustreren als het NAC weer eens niet mee zit, of bij (terecht) verlies.
  Scheidsrechters, en nu dan die Mulder, we raken er nooit over uitgepraat, maar kop op, we mogen morgen weer, en misschien hebben we na het laatste fluitsignaal in Almere weer hoop op…….
  Laten we daarom minimaal voor één dag onze mond maar houden over scheidsen.
  En dat de KNVB, net als de andere Europese en wereldbonden van leugens en bedrog aan elkaar hangt is een feit, helaas.
  De wereld waarin gewoonweg véél te veel geld in omgaat is al jaren verrot, en draait momenteel op een soort van ‘maffia praktijken’.
  Ook niet gek als je vandaag weer hoort dat de trainer van Chelsea met 50 miljoen in de knip naar huis wordt gestuurd…?!?!?!
  Maar wij ‘simpele’ zielen houden gewoonweg te veel van het spelletje voetbal, en NAC, ook door het invullen van het sociale aspect onder de supporters (zie Buurman), en daarom zullen we nog vaak genoeg balen, maar in de korte toekomst hopelijk nog veul meer kunnen genieten!!!

  0

  0
 • Cor Taxi.
  18 december, 2015 - 08:45

  Het zou ook beste zijn voor het Nederlandse voetbal.Promotie voor Nac en Sparta naar de ere.Naar de Juup moeten de Graafschap en dieTilburgers met dat stink stadionnetje en al die lege plekken die je ziet op de tribunes.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  18 december, 2015 - 09:54

  Hoi Correke,

  Je ‘verplichte pauze’ is weer over zie ik, mooi.
  Vraagje; “Is er misschien nog een ietsie pietsie van het geluk in dat stadionneke van je in het r-damse over, zodat je dat een keer mee naar Breda, die veul mooiere stad! kan mee nemen”?
  We zouden daar graag gebruik van willen maken, en komt je wens misschien ook iets dichterbij.

  0

  0
 • at de knvb
  18 december, 2015 - 10:08

  Beste Martijn,
  Dat de knvb een niet betrouwbare organisatie is; volledig akkoord. Ik heb er genoeg stukjes over geschreven o.a. m.b.t. de bekerloting. Maar dat de knvb NAC in de Juup bewust dwarsboomt geloof ik niet in. Wel was de scheids inderdaad erg slecht vrijdag j.l.

  Beste Scheppi,
  NAC won in de nacompetitie drie van de vier partijen. En de vierde stonden we 12 minuten voor tijd op 1-1 en dat was in orde. Als de Kamps had gespeeld hadden we die 1-1 over de streep getrokken. NAC had nooit mogen degraderen met die ploeg.
  Onzin dat deze selectie kans maakt tegen w2-twente of cambuur. Daar komen we kwaliteit voor tekort die niet is op te vangen met veel geren en gehol.
  In de voorbereiding kregen we van iedere ploeg een pak slaag die van boven Juup niveau waren.

  NAC moet in deze zwakke broeders competitie de titel halen anders pakken we zo goed als zeker overal langs.

  0

  0
 • buurman
  18 december, 2015 - 10:09

  vorige reactie is dus van buurman

  0

  0
 • Cor Taxi
  18 december, 2015 - 11:39

  Hoi Van Taajke.Tja,het zit in Rotterdam inderdaad aan alle kanten mee.Ik hoop dat Nac ook zo’n fase dit seizoen zal beleven.:-)

  0

  0