Wij gaan niet opzij

NOAD Cup '24

Na drie geslaagde edities zijn komt hij er weer aan, de NOAD Cup ’24! Net als afgelopen jaar zal het evenement weer plaatsvinden bij RKVV Jeka. En wel op zaterdag 22 juni 2024. Hieronder lees je alle informatie die jij nodig hebt om goed voorbereid richting Sportpark Tussen de Leijen te komen. 

Zaterdag 22 juni: de NOAD Cup

Toernooischema

Ook dit jaar zullen alle wedstrijden weer terug te vinden zijn in de handige app van de NOAD Cup. Hier vind je onder andere jouw speelschema, uitslagen en onze huisregels. Deze is te bekijken op www.noadcup.nl

Bezoekers

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om een bezoekersticket te kopen voor de NOAD Cup. Tot 12 jaar zijn bezoekertjes gratis, vanaf die leeftijd betalen ze €10 euro. Bezoekers zijn de gehele dag welkom en voor hen zal het uiteraard ook mogelijk zijn om overdag een broodje te bestellen en in de avond een frietje te bestellen bij de frietkar. De BBQ is echter niet inbegrepen. Bezoekerstickets kunnen hier worden aangeschaft. Bezoekerstickets worden gescand bij de ingang waarna je een bandje ontvangt. Hiermee kun je de hele dag terug het terrein op. 

Dunga bokaal:

Deze editie zal de tweede keer zijn dat we onze gangmaker Hans van den Dungen moeten missen tijdens de NOAD Cup. Wie bij de allereerste editie aanwezig was herinnert zich vast nog hoe Hans die middag tijdens een flinke plensbui de tribune nog eens gek maakte zoals alleen hij dat kon. Ter nagedachtenis aan Dunga hebben we deze editie de Dunga Bokaal in het leven geroepen. Een bokaal voor -hoe kan het ook anders- het best geklede team dat deelneemt aan de NOAD Cup. Ook de mate waarin jouw team bijdraagt aan de sfeer op deze prachtige dag telt mee voor de prijs. Dus zorg ervoor dat jullie deze dag op je allerbest voor de dag komen.

Poorten open 08:15 uur

Omdat de eerste wedstrijden weer om 09:00 beginnen, openen de poorten van Jeka om 08:15 uur. Let erop dat je op tijd met zeven man op het veld kunt staan om aan de wedstrijd te beginnen. Ben je niet compleet dan gaan de punten naar de tegenstander. We hebben een te strak tijdschema om uit te lopen in de poulefases.

Bandjes en munten

De bandjes en munten voor de BBQ worden vanaf 8 juni bezorgd bij de teamcaptains. Zij hebben hiervoor een adres doorgegeven via een vragenlijst. Het is aan de teamcaptain om te zorgen dat elke speler bij binnenkomst op het terrein een bandje heeft. Verzamelen op het parkeerterrein van Jeka behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Het toevoegen van spelers kan dus tot uiterlijk zaterdag 8 juni.

Kleedkamers

De kleedkamerindeling hangt op briefjes op de deuren van de kleedkamers. Hierbij hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met spreiding en aanvangstijden van de wedstrijden. Tussen 15:00 en 16:00 vallen de meeste teams af. Het zou op dat moment kunnen dat het even wat drukker is in de kleedkamers. Pak een biertje, kijk een van de finales en kijk na een half uurtje nog eens. Geen haast, de kleedkamers blijven tot 19:00 open. Daarna komt de schoonmaakploeg en moeten alle spullen uit de kleedkamers zijn.

Parkeren

Dit jaar zal de ingang van het evenement iets verderop op het terrein zijn bij Jeka. Waardoor een flink aantal auto’s gewoon op het parkeerterrein geparkeerd kunnen worden. Mocht je van plan zijn je auto te laten staan ‘s avonds na het toernooi, parkeer hem dan buiten de poorten van Jeka. Op zondag zijn wij nog even aanwezig om op te ruimen maar daarna is het voor de vrijwilligers van Jeka hun welverdiende zomerstop en staat je auto tot minimaal begin augustus achter het hek. De fietsenstalling is dit jaar wederom in de lange laan richting de ingang van het terrein. Zet je fiets netjes weg en zorg ook dat hij de volgende dag weg is.

BBQ en friet

Dit jaar zullen we naast de BBQ ook een frietenwagen wegzetten bij Jeka. Zowel de BBQ als de frietkar openen om 17:00 uur. Op dat moment worden er nog finales gespeeld. We gaan onze uiterste best doen om rijen bij de BBQ te voorkomen, maar dat hebben jullie natuurlijk ook zelf in de hand. Dieetwensen zijn doorgegeven door de teamcaptains en gecommuniceerd met de cateraar. Geef dit zelf even aan bij het personeel van de cateraar als je je bordje gaat halen. Dit jaar werken we met munten voor de frietkar. Dit zijn de munten die de teamcaptain heeft ontvangen met hierop het NOAD Cup logo. Let op: deze zijn gedurende de dag nergens anders voor in te wisselen.

Feestavond

Om 17:30 trappen we de feestavond af met een optreden van de band FourPlay, gevolgd door optredens van Grad Damen en Rob van Daal. Tussendoor zullen onze huis-DJ's Feest DJ Ewout, DJ Melvin en DJ Lars van Feestcafé 't Stammeneke de tent afbreken. De avond duurt tot 23:00 waarna we iedereen verzoeken met respect voor de buren van Jeka stilletjes aan te vertrekken. 

Spelregels

Wedstrijden: We spelen een 7x7 toernooi met wedstrijden van 20 minuten.
Spelbegin: De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld. De tegenpartij moet een afstand van minimaal 8 meter in acht nemen.
Buitenspel: Is niet van toepassing.
Strafschop: De afstand doellijn – penaltystip bedraagt 8 meter.
Uitbal: Bij een uitbal wordt het spel hervat met het inpassen of schieten van de bal. De tegenstander moet op minimaal 5 meter afstand staan. Het is toegestaan om direct te scoren.
Hoekschop: Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
Sliding: Het maken van slidings is niet toegestaan.
Kaarten: Bij een gele kaart verlaat de speler voor 5 minuten het veld. Bij een rode kaart heb je het echt te bont gemaakt en is dit voor minimaal het restant van die wedstrijd. De scheidsrechter zal dit melden aan de tuchtcommissie waarna zonder schikkingsvoorstel een onvoorwaardelijke straf volgt. 

Scheidsrechters

De scheidsrechters staan net als de vrijwilligers deze dag voor hun plezier op het veld. Houd daar rekening mee. Mocht je dit lezen en zelf willen fluiten, neem gerust contact op met [email protected]. We zoeken nog schiedsrechters. Uiteraard ontvang je van ons een onkostenvergoeding en een hapje en drankje. 

Kunstgras

De wedstrijden worden naast de grasvelden ook op de kunstgrasvelden van Jeka gespeeld. Hierop is roken niet toegestaan. Zoals jullie weten zijn fakkels en vuurwerk niet toegestaan op het terrein. Mocht je onverwachts toch ineens met een fakkel in je handen staan, schrik dan niet. Blijf kalm en zorg ervoor dat deze niet op het kunstgras terechtkomt. Laat hem helemaal uitbranden en goed afkoelen voor je hem in een container gooit. Maar bovenal een oproep aan iedereen om voorzichtig om te gaan met het kunstgras. 

Vrijwilligers

De mensen die ook dit jaar weer de NOAD Cup mogelijk maken, zijn onder andere de vrijwilligers van B-Side Rats en de Breda Loco’s maar ook mensen die het leuk vinden om op hun vrije dag dit toernooi mede mogelijk te maken. Zij zijn tijdens de dag te herkennen aan de gele shirts met het logo van de NOAD Cup en crew achterop. Wees een beetje lief voor ze, het is ook hun weekend.

Iets vergeten?

Geen probleem. Op zondag 23 juni zijn wij tussen 10:00 en 13:00 bij Jeka om de boel af te breken. Let er wel op dat dit is de enige tijd is dat je dingen kunt ophalen die je hebt laten liggen. Bij aankomst graag zachtjes praten tegen de crewleden. 

Blessure of iets kwijt?

Wij willen nogmaals benadrukken dat wij niet verantwoordelijk zijn voor blessures opgelopen tijdens de NOAD Cup ’24 of verlies of diefstal van persoonlijke eigendommen. Tijdens het gehele toernooi is EHBO aanwezig rondom de kleedkamers en mensen met een portofoon kunnen hen oproepen. Ook lopen er overdag en in de avond stewards en beveligers die je kunnen helpen. Let er dus op dat je een fatsoenlijke warming-up doet, drink voldoende en let een beetje op je spullen en medespelers. Gevonden voorwerpen verzamelen we in het wedstrijdsecretariaat.

Vragen of opmerkingen?

Laat het even weten via de teamcaptain. Als het goed is zitten alle teamcaptains in de NOAD Cup ’24 WhatsApp groep waarin regelmatig updates gedeeld worden over het toernooi. Mocht je teamcaptain onverhoopt niet in deze groep zitten, stuur dan even een mailtje naar [email protected] met naam en telefoonnummmer.

 

Aftermovie 2023:

Wij kijken uit naar een prachtige NAC-dag in juni!