Go to Top

Column: Rugpijn

Column: Rugpijn

Deze column is van BreDaN en is niet per definitie de mening en/of visie van de hele B-Side Rats Crew.

Ik heb last van mijn rug. Dat heb ik al jaren. Niks waarmee niet te leven valt en het komt en gaat qua mate van irritatie en ongemak. De laatste maanden ondervind ik er echter dagelijks bijzonder veel last van. In mijn tienerjaren (toen zat Ruud nog niet in Big Brother) ben ik hiervoor al eens onder behandeling geweest bij een fysiotherapeut, Cesar therapeut, moest ik gaan sporten (wat op dat moment géén optie was), rechtop lopen andere schoenen dragen enzovoorts. Het is een hele tijd goed gegaan zonder dat ik er hinder van ondervond, maar speelt momenteel weer op.

NAC startte slecht dit seizoen maar herpakte zich in de derde wedstrijd. Een nieuwe spits, de eerste winstpartij en enkele dagen daarna de monsterzege op FC Dordrecht Waarbij iedereen dacht dat de voetbalmachine uit Breda op stoom was gekomen en niet meer te stoppen zou zijn. Dat was niet zo en de twee zeges werden gevolgd door drie gelijke spelen waarbij er thuis tegen FC Emmen al gemor op de tribunes was. Het schommelde wat door met winst en verlies, er volgde een goeie serie maar juist tegen laagvlieger RKC en op cruciale momenten vergat NAC te winnen. Momenteel is het op-en-af en oogt de ploeg niet als de verwoestende voetbalmachine waar we allemaal op gehoopt (en ook verwacht) hadden.

Momenteel ben ik bezig met Dorn therapie voor mijn rug, wat in Nederland in de hoek van de alternatieve geneeswijze zit. Waar de voorgenoemde therapeutische methodes zich vooral focussen op spiergroepen, richt Dorn therapie zich op rechtstand van de wervelkolom en de aanpassingen die het lichaam daarop maakt. De hersenen sturen het lichaam aan en vertellen dat jouw hoofd altijd gecentreerd moet zijn. Het lichaam buigt zich dan letterlijk (als het ware) in vreemde bochten om dit te bewerkstelligen. Bij een scheefstand van de wervelkolom moet het lichaam dus rare kapriolen uithalen om dit voor elkaar te krijgen en kan voor overbelasting van spieren en beknelling van zenuwen zorgen doordat de wervelkolom niet staat zoals hij hoort te staan. Een andere manier van benadering en aanpak. Nog niet erkend in Nederland, en daarom ook niet standaard in jouw ziekenfondspakket.

Bij NAC hebben ze ook verschillende methoden geprobeerd. De Redder van Breda bleek uiteindelijk toch niet de gewenste redder (potjandorie, wat kan het Bredase publiek toch kritisch en snel van de ene naar de andere kant gewaaid zijn) en Robert Maaskant moest het veld ruimen. Geen trainer en geen Technisch Directeur meer. Eric Hellemons en Rob Penders (jawel, HellePenders 2.0) werd weer aan het roer gezet tot ongenoegen van velen, maar wisten in de rebound dit een stuk beter te doen. Toch moest er een nieuwe trainer komen en een nieuwe TD. Uiteindelijk werd de werkloze (niet negatief bedoeld, dat was hij op dat moment) Marinus Dijkhuizen aangetrokken en enkele maanden later volgde Hans Smulders van FC Eindhoven als TD. Zijn eerste optreden was een prachtige binnenkomer: met 1-6 FC Oss verslaan. Al zou je kunnen zeggen dat dit nog het effect van Eric en Rob was. Een voetbalprofessional, zo werd Dijkhuizen genoemd. Velen zagen nu eindelijk een trainer bij NAC komen voor de lange termijn, die tegen de heilige huisjes aan durfde te trappen (zij het subtiel) en als frisse wind de o zo verlangde weg in zou slaan.

Ik heb twee sessies bij mijn therapeute (toevallig een oud-collega die zich hierin is gaan specialiseren) en het slaat vooralsnog niet aan. Ik had een scheefstand in de heup en mijn ruggenwervel bleek op meerder plekken ‘uit het lood’ te staan. De scheefstand is verholpen –wat zwaarder klinkt dan het is- en daarop volgde een behandeling van wervel en spieren, met name op de zere plek aan de rechterzijde tussen onderrug en rug-midden. Tijdens en net na de sessies merkte ik wel degelijk verschil, maar gaandeweg bleek het niet de oplossing te bieden die gewenst was. Een oorzaak hiervoor kan zijn dat de kwetsuur er al zo lang zit, dat een meer rigoreuze aanpak benodigd is. Aanstaande maandag ga ik terug om acupunctuur te ondergaan. We gaan dan in eerste instantie ondervinden hoe dat is en ten tweede of dit wel effect zal hebben. Het is een geval van ‘de vinger wel, maar niet juist op de zere plek kunnen leggen’; Het probleem is duidelijk, de oplossing nog niet.

Bij NAC is het momenteel niet veel soeps op het veld. Het voetbal oogt angstig, er is weinig structuur te vinden in het spel en Dijkhuizen zegt het één en heeft al vaker het ander gedaan. Het team is geen team. Men gaat niet voor elkaar door het vuur. Dat is bij de spelers onderling zo (voorbeeld 1: er gaan verhalen rond over een pizza-discussie tussen Seuntjens en Ars, waarbij Seuntjens tips van Ars niet serieus zou nemen, en de aanwezigheid van Seuntjens bij een Domino’s Pizza in de Haagse Beemden is al meer dan eens waargenomen. Voorbeeld 2: kijk eens terug hoe Ronnie Stam vaak op of over zijn medespelers reageert) maar ook van spelers richting de trainer. Tijdens FC Dordrecht maakten Dingsdag en Brands onderling duidelijke grimassen dat zij het maar vreemd vonden dat zij mochten gaan warmlopen, daarmee insinuerende dat Dijkhuizen er niks van snapte. Die laatste probeert veel, maar haalt ook rare streken uit qua opstelling, wisselbeleid en het licht zien aangaande Divine Naah, bijvoorbeeld. Spelers kunnen bevlogen over het veld gaan, om de wedstrijd daarna als een dronken rups voort te bewegen. De instelling is niet wat het zijn moet.

En waar ligt dat aan? Wil men niet promoveren? Of winnen? Er wordt geroepen dat men expres niet goed speelt, om zo onder hun contract uit te kunnen als NAC niet promoveert. Maar eerlijk is eerlijk; met hetgeen ze  al een tijdje laten zien zullen clubs niet in de rij staan voor spelers van NAC, op een enkeling na. Waarom heeft Sjoerd een vormcrisis juist nu in Breda? Waarom staat een Naah ‘opeens’ in de basis terwijl Marinus zijn vertrouwen in hem had opgezegd (open deur, maar toch)? Waarom zweeft Seuntjens de ene wedstrijd en strompelt hij de volgende? Wat doet Kevin Brands zo verkeerd dat hij persona non grada is geworden bij NAC? Waarom kan Dijkhuizen het maar niet voor elkaar krijgen om de individuen tot team te smeden en ze bij te brengen waarvoor ze wekelijks in de wei worden gestuurd? Hoe zit dat met het wisselbeleid, trainen op standaardsituaties, team spirit en motivatie/enthousiasme? Het is niet om aan te zien, al een tijdje. Gisterenavond bijna een diepterecord qua bezoekers en ook maar weinig applaus vanaf de tribunes. Werd er eindelijk eens 4-4-2 gespeeld, lijkt dit ook meer op een mislukte poging dan een nieuw ingeslagen weg. De NACCER is het beu aan het worden, dit voetbal. Dit Elftal met deze instelling. Het besef is er niet wat er allemaal op het spel staat, wat ze als team kunnen bereiken. Ook hier zijn problemen duidelijk aan te wijzen, maar de oplossing is nog niet zo gemakkelijk, ook kijkende naar alles wat al geprobeerd is zonder het gewenste resultaat.

Ik hoop maandag een oplossing voor mijn rug te vinden. Het is voor mij persoonlijk vervelend en ik wil daar vanaf zijn. Maar of acupunctuur ook de oplossing is, moet nog blijken. Anders moet ik weer verder gaan zoeken naar een andere methode om verlichting te krijgen. Ik heb er zelf de oplossing niet voor. Ook niet voor NAC, om daar weer op de juiste weg te komen (#DeWegNaarDeGroteMarkt). De ingeslagen weg met Smulders lijkt een goede maar in het nu zijn ook problemen die opgelost moeten worden, wil die ingeslagen weg een constructief vervolg krijgen of bewandeld kunnen blijven worden. Misschien komen mijn rugklachten wel voort uit de NAC-last die ik als supporter meetors. Dat gaat ook niet in de koude kleren zitten en wie weet zit in de oplossing bij NAC de verlichting voor mijzelf. De tijd zal het leren.

Bron: B-Side Rats

54 Reacties op "Column: Rugpijn"

 • De Lange
  5 maart, 2016 - 16:19

  Ja BreDaN denk dat de meesten een mening hebben maar ook geen oplossing met dit team ,hopen op een wonder met promoveren dan Smulders en Marinus aan een team laten bouwen. Verder qua rugpijn weet ik wat het is,vorig jaar voor de 22e keer geopereerd(waarvan er 1 bijna fataal was) en nog een drama,morfine is nu wat me nog een beetje op de been houdt,pijn went nooit(ook niet na 20 flessen bier haha) maar N O A D

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 16:19

  Soms ben je als CEO echt heel blij met de mensen die het dan toch maar weer voor je doen. *traantje wegpinken doet*

  Lekkere column BreDaN! Hail hail!

  En je weet het: Ik kan die rug wel even recht komen rammen. Zo ben ik. Altijd hulpvaardig.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  5 maart, 2016 - 16:33

  Flink uiteengezet verhaal waarbij je in deze column een samenvatting weg zet van 90 tot 95% van de reacties en vragen die onder de B-siderats bezoekers leeft.
  Onbegrip van “NAC kenners, supporters en/of andere volgers”, ja zelfs hier op het eiland worden deze vragen nog regelmatiger aan mij gesteld dan de twee/drie slechte seizoenen hiervoor.
  Heb het net onder een ander topic geschreven dat er in alle geledingen na gedacht moet worden over de korte toekomst van NAC, want bij Fortuna, RBC en Veendam zaten misschien ook mensen met ‘verstand’ van voetbal die gedacht zouden kunnen hebben dat “het niet zo’n vaart zou lopen toen het met de club wat minder ging”……..

  Nog steeds on-topic,

  de uitgebreide uiteenzetting van je rugklachten zal niet iedereen interesseren denk, maar weet wat je helaas soms kan voelen met rugklachten. Dus hierbij een tip van mijn kant: origene therapie, heeft bij mij voorlopig de klachten enorm terug gedrongen!
  Gaat niet bij NAC helpen……en ik zou ook niet weten wat wel.

  0

  0
 • Mafkees
  5 maart, 2016 - 16:41

  de parallel tussen d erugpijn en de malaise bij NAC vind ik wel sterk gedaan hoor, van “taajland. Krijg ik hugodver ook rugpijn van!

  0

  0
 • HenkTank
  5 maart, 2016 - 16:59

  BREDAN
  Ik voel me altijd ongemakkelijk om complimentjes uit te delen maar vind het geweldig om te zien dat Je jezelf voor 100 inzet namens bsr voor ons supporters.
  Niets ten nadele van de overige crew, maar jij hebt je wel heel snel onmisbaar gespeeld.

  Mocht ik je ooit tegen komen trakteer ik op een bier therapie. Is ook alternatieve geneeswijzen wijze.

  Keep up the good work.

  0

  0
 • Judge M.
  5 maart, 2016 - 17:33

  Beterschap Dan!

  Wat NAC betreft is met Smulders eindelijk gekozen voor lange termijnvisie en dat was broodnodig met die bij elkaar geraapte zooite geregeld wat op drijfzand is samengesteld daar heb je een wonderdokter van het kaliber Luis Enrique of Guus Hiddink nodig om daar op korte termijn groot resultaat mee te halen en dat lukt Dijkhuizen niet. Simpel zat.

  Uithuilen en verder doorbouwen. Met jonge gasten die transferwaarde kunnen vormen en die zich het vuur uit de sloffen werken. Dus net zoals Smulders heeft neergezet bij FC Eindhoven en vooral niet nog meer impulsaankopen/)huurlingen halen!

  Hup Hans! Hup Marinus! Hup NAC!

  0

  0
 • Fred
  5 maart, 2016 - 17:57

  Ben ook rugpatient en niet te zuinig .
  Alles al geprobeerd en tot op heden weinig resultaat .
  Eigenlijk ook net als NAC , een patiënt waar moeilijk therapie op is toe te passen , of is het een patiënt die de voorschriften niet in acht neemt ?
  Intensief bewegen is er voor mij ook niet meer bij , maar na een wedstrijd van NAC ben ik fysiek kapot, kapot van het meevoetballen wat ik continue doe en mentaal kapot van de negatieve emotie die steeds weer van het plezier wint .
  Zelfs na een 3-1 en dat afzettend tegenover wat ik die wedstrijd heb ondervonden geeft me geen voldoening.
  Een wedstrijd van NAC ( als je NAC supporter bent ) is topsport en zowel fysiek als geestelijk slopend .
  Goed stuk BreDan !

  0

  0
 • H.K.
  5 maart, 2016 - 18:03

  Laat de training opstelling en coachen dan eens over aan het medium internet. Waarbij je een site maakt waar de NAC supporters kunnen inloggen en vanuit de training die gefilmd wordt de opstelling en systeem maken. Tijdens de wedstrijd en het verloop ervan moet men dan kunnen stemmen op wie en wat er gewisseld dient te worden. Dit alles onder leiding langs de kant van de huidige trainers.

  Onder het mom van: NAC is de club van het volk. En meeste stemmen gelden.

  Een andere optie is om via computer software uit te zoeken welke formatie het beste rendeerd.

  P.s. neem dit aub niet serieus. Was een hersenspinsel.

  0

  0
 • D'n Klaagmuur
  5 maart, 2016 - 18:10

  Zowel Dijkhuizen als Smulders zit opgescheept met een last die meneer Maaskant heeft veroorzaakt.

  Nadat hij vorig jaar in de winterstop door de financiers bijna een nieuw elftal bijelkaar kon kopen, een elftal dat never nooit had mogen degraderen, heeft hij in de zomerstop, door smeekbedes van een klein groepje supporters die zich lieten leiden door de krokodillentranen van Maaskant na de wedstrijd tegen Roda, opnieuw er een bende van gemaakt door een compleet onevenwichtige selectie samen te stellen.

  Beloftes doen aan Stam, hem tot middenvelder maken, een positie waar ie in geen jaren heeft gespeeld, om vervolgens met hem in conflict te raken.

  Maaskant had na dat halfjaar vorig jaar gewoon weg moeten wezen en had er compleet fris gestart kunnen worden, maar ook onze directeur keek weer eens niet naar de feiten, ging zonder te evalueren weer veel te snel door en liet zich leiden door emotie en soort van “veilige keuze”, want wat wilden de supporters toch graag dat hij bleef. Zo kreeg Maaskant opnieuw de vrije hand, met alle gevolgen waar je nu mee moet dealen.

  En dit verhaal is niet om Maaskant compleet te bashen, want ik geloof zeker wel dat hij het beste voorheeft met NAC en het maximale heeft geprobeerd eruit te halen, maar het had voor NAC echt het beste geweest om alles eens goed op een rijtje te zetten en op basis daarvan met een nieuwe trainer en een nieuwe selectie dit seizoen in te zijn gegaan.

  Ik mag hopen dat ze bij NAC eens een keer gaan leren van hun fouten…

  0

  0
 • WW
  5 maart, 2016 - 18:22

  We maken het moeilijker dan nodig is.

  Ik vind de kritiek op Smulders en Dijkhuizen onterecht. Ik zal uitleggen waarom.

  Discussies of Donny of Kenny linksback speelt, of waarom Brands niet, doen er in mijn ogen totaal niet toe. Dan ben je teveel ingezoomd op detail waardoor je het overzicht verliest.

  De selectie haalde onder Maaskant gemiddeld 1,33 punt per wedstrijd, onder Dijkhuizen zo’n 2,15 punt per wedstrijd. Als ouwe bedrijfseconoom en opgeleid marktonderzoeker stel ik dat dat verschil statistisch significant is. Ook zonder hypothesetoets.

  Het gaat dus, beste reaguurders van dit forum, significant beter onder Dijkhuizen. Ik kan er iig niks anders van maken.

  Dat het nog niet is wat nodig is om te promoveren of wat gehoopt was, is weer een ander verhaal.

  Maar om na Karelse, Gudelj, Hellemons en Maaskant wéér de schuld van falen bij de trainer te leggen: de statistieken wijzen anders uit, maar mocht je desondanks alsnog van de trainer de zondebok willen maken, dan maak je jezelf als club onsterfelijk belachelijk.

  Ik heb vertrouwen in volgend seizoen. Of dit seizoen nog iets wordt: ik verwacht het niet, dus deze rit gewoon uitzitten, fingers crossed voor de nacompetitie. En veel meer zit er m.i. niet op.

  0

  0
 • Wouter
  5 maart, 2016 - 18:48

  Drie dingen vind ik vreemd aan Dijkhuizen het passeren van Brands en Damen en het opstellen van Naah .
  Dat raakt kant noch wal !
  Bij omroep Brabant zegt Dijkhuizen dat Brands onvoldoende verdedigd , dat heb ik mister bal inleveren Naah ook nog nooit zien doen , dan zou ik toch voor de kracht , techniek en de goals van Brands kiezen .
  En inderdaad dit seizoen is over .

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 18:52

  Geniaal BreDaN, echt geniaal !!
  Als motto had je er misschien nog onder kunnen vermelden dat :
  “Alles begint met de persoonlijke duels winnen dan laat men zien dat men echt wil winnen”, pas dan kun je nog gaan discusieeren over wat voor een systeem het beste is, maar wanneer je de motto niet voor mekaar kunt krijgen valt alles in het niet, zo simpel is !
  Over slijtage wat ik nu ook vrij heftig onder vind door het lange voetbal, kun je bij je eigen gaan afvragen, wat kan ik niet meer, je kunt ook zeggen wat kan ik wel dan is de gedachte alweer positiever en dat wint altijd van het negatieve, ik kan daardoor de laatste drie seizoenen niet altijd naar BREDA afreizen waar ik best van baal, maar wanneer onze helden passie en beleving op het veld leggen, voel je het zelf ook minder in je koppie en is weekend toch een stuk rooskleuriger !
  Soms is alle reden ooit tot doemdenken, juist dan karakter tonen en het ombuigen, het kan in allertijden erger !
  HUP NAC, NAC gaat nooit verloren en er is nog niks verloren, we liggen precies op schema roda jc vorig seizoen en dat liep warempel (helaas ten koste van ons) ook nog goed !
  Keep the faith NAC, we follow !!!

  0

  0
 • Dun Diëe
  5 maart, 2016 - 19:07

  Is het niet zo dat Naah in de basis staat omdat ManCity dat wil? Kan geen andere reden bedenken waarom hij er wel in staat en Brands niet, wang de argumenten die worden gegeven zijn nogal zwak te noemen.

  Verder een mooie collumn. De parallellen met de rugpijn van BredaN zijn teffend. Misschien moet NAC het ook op de alternatieve manier proberen en die kastjesboer uit Traaie weer eens optrommelen?

  0

  0
 • Karel
  5 maart, 2016 - 19:10

  Het blijft gewoon slecht……

  0

  0
 • scheppioni
  5 maart, 2016 - 19:26

  @ Dun Diee
  Dat vind ik ook zo tegenstrijdig op ob is een interview met Marinus, daar verteld hij verstandiger wijs niet veel op de vraag van RS over Brands, maar wat Marinus zegt is dat volkomen tegenstrijdig om dan idd wel naah op te stellen, blijkbaar dus ook in meerdere NAC ogen !

  0

  0
 • TheBeek
  5 maart, 2016 - 20:39

  Naah moet gewoon spelen volgens contract dat kan niet anders

  En gisteren leek het inderdaad helemaal nergens op!

  1-0 kwam uit de lucht vallen en de 2-0 was een cadeautje van de keeper.

  Totaal geen team, geen patronen, geen fatsoenlijke aanvallen of wat dan ook.

  Dit team is echt gewoon doodziek van binnen en volgens mij nemen ervaren gasten de trainer ook niet serieus

  0

  0
 • wolfmanjack
  5 maart, 2016 - 21:43

  Een column schrijven is ook een kunst. Dat is deze beslist niet

  0

  0
 • Son of Streppel
  5 maart, 2016 - 21:57

  Briljant stukje (wederom) BreDan. Volledig mee eens.

  Beterschap met je rug!

  0

  0
 • poolshark
  5 maart, 2016 - 23:56

  @ wolfmanjack

  Natuurlijk is het prima dat je je mening geeft over de column, maar je snapt natuurlijk wel dat wie A zegt ook B moet zeggen. Dus ik daag je uit het beter te doen wolfmanjack ! Iedere bijdrage is welkom op een forum den k ik, dus leef je uit. Ik ben benieuwd !

  0

  0
 • BreDaN
  6 maart, 2016 - 05:58

  Thanks gents! Jij ook hoor Teenwolf :-)

  0

  0
 • Mafkees
  6 maart, 2016 - 10:13

  Prima verwoord, WW.

  0

  0
 • buurman
  6 maart, 2016 - 11:10

  Een mooie column waar de schrijver zich kwetsbaar durft op te stellen. Triest dat er enkele supporters zijn waar dit niet van mag.
  Dikke complimenten voor de schrijver.

  Het probleem waar NAC voor staat is natuurlijk wel geweldig ingewikkeld. Omdat het niet promoveren allerlei negatieve gevolgen en bijwerkingen zal hebben.
  Wat het probleem heeft veroorzaakt is ,korte termijn denkend, simpel. We hebben niet de kwaliteit om kampioen te worden en deze groep heeft in de ere niets te zoeken. Daar ligt dus een zware taak voor Smulders.

  Korte termijn zou Marinus een vechtmachine moeten wegzetten met 100% NOAD. Spelers die weten dat ze beperkt zijn in hun capaciteiten maar er daardoor extra inkleunen. De teamgeest moet 100% zijn. En dit gecombineerd met een geslepen tactiek. Is er 100 procent vechtlust dan staan wij als supporters er 200% achter.
  En op die wijze zou je een kans(je) maken op promotie.

  Puur naar de feiten kijkend lukt het Marinus tot heden niet om zo’n ploeg weg te zetten. Dit gecombineerd met een aantal ‘rare’ beslissingen van hem brengt de supporters (en de spelers denk ik) aan het twijfelen.
  Dat hij een aardig aantal punten heeft gehaald zegt me eerlijk gezegd niets. Dit NAC is in deze zwakke competitie altijd nog wel goed op voor minimaal plaats 5 en dan kom je op dat punten totaal. Dat was Maaskant ook gelukt. Dat lukt eigenlijk iedereen !
  Maar nu weer van trainer wisselen is buiten beeld, dat kun je gewoon niet maken in deze omstandigheden.

  Het is dus een combinatie van factoren dat we vrij kansloos door deze competitie dobberen.
  Duimen voor de nacompetitie meer zit er inderdaad niet in.

  0

  0
 • Fred
  6 maart, 2016 - 11:32

  @ Buurman , je hebt helemaal gelijk en het wordt extra moeilijk als niet de trainer maar het bestuur van Manchester City min of meer de opstelling beïnvloed .
  Iedereen weet dat dit zo is en dat is schrijnend en gewoon acceptabel , dit gaat ten koste van promotie en ten koste fan de club .
  Dit mag nooit een geaccepteerd feit zijn !
  Een speler die tijdens de winterstop nog elders op proef is geweest ( hoe sta je er dan als speler in ) , die door onze trainer niet goed genoeg werd bevonden ( en volkomen terecht ) en die nu plots basis is en ook nog eens op een cruciale positie .
  Dat mag toch de nodige vraagtekens oproepen lijkt mij !
  Mij zegt het ook niets dat Marinus een aardig aantal punten heeft gehaald , dat lijkt me met deze dure selectie niet meer dan normaal , niet Sparta maar wij hadden 16 punten los morgen staan .
  Ik maak me meer zorgen om de punten die niet zijn behaald en de wijze waarop ze niet zijn gehaald .
  Het is een collectief falen van de bovenste plank .
  Ik beschouw dit seizoen als verloren en ook met deze instelling en samenstelling ga je ook de na competitie niet winnen hoor .
  Dat is geen doemdenken maar pure realiteit .

  0

  0
 • Breda
  6 maart, 2016 - 11:33

  Justin wegwezen !!!!!!!

  0

  0
 • Mafkees
  6 maart, 2016 - 11:42

  Zo, Breda, dat is goed onderbouwd. En wat gaan we doen als Justin weg is?

  Onder Goetzee staan we inmiddels in de categorie 2. Dat is sportief misschien miet leuk, maar wel belangrijk voor het voortbestaan.

  Of wil je de Disney experience terug? Of Mommers? Of Oltmans?
  Laat Justin maar lekker zitten en zich over de zakelijke kant buigen en Smilders over de technische kant. Komen we vast een jeel eind.

  0

  0
 • jvt
  6 maart, 2016 - 11:53

  Goetzee had geen plan B, heeft nooit een plan en ja nu komt onze TD met een 5 – 8 jaren plan. Welterusten allemaal. Moven met dit stelletje prutsers. Dijkhuizen kan niet zeggen dat ie met een erfenis zit opgescheept. Het is gewoon de man niet waarin spelers vertrouwen hebben, met een visie, die spelers als Brands beter maakt en inpast. Het is het allemaal net niet en dat betaalt zich uit op de stand van de ranglijst. Schoon schip maken, als het management echt zelf Nac supporter is dan stappen ze uit zichzelf op en geen excuus van we laten een zinkend schip liever niet los, ze hebben er zelf een zinkend schip van gemaakt. Trainer en AD opzouten, TD zelf voorbeeld geven en topsportklimaat uitstralen, eerst wat afvallen dan.

  0

  0
 • Peer11
  6 maart, 2016 - 12:16

  Zoek eens een goede chiropractor op en laat je rug kraken. Zeer effectief!

  Aan het huidige elftal ga ik geen woorden meer vuil maken. Stelletje lamme klootzakken die het voor elkaar hebben gekregen dat ik bijna met tegenzin naar NAC ga.

  0

  0
 • Fred
  6 maart, 2016 - 12:23

  @ JVT dat is allemaal zo kort door de bocht , zo blijf je aan de gang .
  Dat er binnen NAC nog rotte appels zitten moge duidelijk zijn , maar die rotte appels zijn niet Goetzee en Smulders .
  Het management hoeft ook geen NAC supporter te zijn , ze moeten een goede bedrijfsvoering weg kunnen zetten met toekomstperspectief en er zal op korte termijn succes geboekt moeten worden . Dat is dubbelop.
  Je ziet dat langzamerhand het geduld bij het publiek op geraakt , elke slechte uitwedstrijd vind je direct terug in de publieke belangstelling de week er na als we thuis spelen .
  Dat is verontrustend .
  Op korte termijn zullen de neuzen dezelfde kant uit moeten deze dure selectie zou promotie moeten kunnen bewerkstelligen , maar de ruggengraat , plezier , het verstandelijke vermogen ontbreekt volledig .
  Een wedstrijd kunnen lezen is er niet bij dat beheerst er niet één , al zie ik daar bij Damen wel degelijk potentie in maar die mag dan weer niet spelen van Manchester City .
  Ik pak het voorbeeld FC Antwerp , die ook al meer dan 20 jaar in de tweede klas vertoeven , die hadden een samenwerkingsverband met Man. United , buiten die Chatwick hebben ze alleen maar meuk gekregen ( net als wij met Naah ) en zijn ze steeds verder het moeras in gezakt .
  Pas na het opzeggen van die ” samenwerking ” gaan ze nu eindelijk meedoen om promotie .
  Zo’n samenwerking is alleen goed als je de B garnituur krijgt maar als je net als wij de D categorie krijgt dan werkt het niet en heb je spelers lopen die minder zijn dan die van jezelf , dat mag nooit de bedoeling zijn .
  NAC laat zich dan ook peopelen , je kunt er alleen baat bij hebben zoals Vitesse met Chelsea samenwerkt en je spelers krijgt die iets toevoegen .
  Nogmaals het is niet op de man spelen maar Naah sleurt on mee door de ondergrens en is niet meer dan een beperkt spelertje wat nog héél veel moet leren , alleen bij ons is daar de tijd niet voor !
  Wij moeten spelers hebben die er direct staan .
  Enige verwijt wat ik hierin heb is, ben transparant , je geloofwaardigheid gaat volkomen naar de Filistijnen als je eerst zegt het niet in iemand te zien zitten en hem de week er op basisspeler maakt .
  En dat dan ook die basisspeler de boel extra verkloot ( VVV ) maakt het allemaal nog ongeloofwaardiger zeker als hij de week er op weer basis is en het dan weer verkloot .

  0

  0
 • Ultimate1
  6 maart, 2016 - 12:30

  Je rug, tja da’s lastig…….. Ik heb altijd wel baat bij de chiropractor en als je dan ’n goeie wil, dan zou ik La Flamme in Bavel willen aanraden. Top chiro!

  Verder wil ik met jou goedvinden de selectie ff doorlopen en aangeven wie wel kan blijven en die dus een tweede kans krijgt/verdient én wie beter kan gaan.

  Om een boom te laten groeien moet je van tijd tot tijd snoeien, want anders groeit er alleen iets op oud hout en das niet bevordelijk voor de stam.

  -Jelle ten Rouwelaar: afscheid van nemen, tis hard maar is ‘over de hill’, geeft, bij een tegendoelpunt, alleen af op medespelers. Maakt te veel cruciale fouten en wordt trager en trager in zijn handelingen/reddingen
  -Andries Noppert; geef die jongen eens een kans.
  -Michael Dingsdag: afscheid van nemen, bij lange niet meer de Dingsdag van bij Heerenveen. Moet zelfs in de Jupiler League op zijn tenen lopen om alles te kunnen bijbenen.
  -Donny Gorter: afscheid van nemen, staat jong talent in de weg, komt verdedigend gewoon te kort.
  -Luis Pedro: erbij houden, kan nog groeien naar iets hoger niveau
  -Dustley Mulder: afscheid aankondigen, maar wellicht bij nog een jaartje Jupiler League bij blessures als stand-inn gebruiken.
  -Kenny vd Weg: afscheid van nemen, heeft kansen gehad maar kan het niveau echt niet aan en laat geen vooruitgang zien.
  -Kevin van Diermen; houden, kan uitgroeien tot leider van de verdediging
  -Kevin Brands: als stormram gebruiken, niet meer niet minder, want technisch niet onderlegd maar verdient eerlijke tweede kans.
  -Grad Damen: nog niet afschrijven, maar met spoed het krachthonk in sturen en zorgen dat hij in een hoger tempo kan gaan spelen.
  -Lerin Duarte: speelt ie bij NAC?????? Zal nooit blijven…..
  -Uros Matic: bruikbaar als hij leert om de ballen niet te brengen maar veel sneller te spelen.
  -Divine Naah: afscheid nemen, speelt alleen omdat Man. City dat eist.
  -Ronnie Stam: niet goed begonnen, maar lijkt nu iets beter te gaan, Tweede kans.
  -Joey Suk: afscheid! Hardloper zijn doodlopers en daarbij ook nog eens technisch ver onder de maat. Kansenverpruttser!
  -Sjoerd Ars: Houden om spitsenduo te vormen met Enes Unal
  -Enes Unal: zie boven!
  -Hakim Borahsasar: Afscheid van nemen, wat een drama, gaat totaal geen dreiging vanuit en is alleen veldvulling wanneer hij speelminuten krijgt.
  -Mats Seuntjes: afscheid van nemen, laconiek, geen spelvreugde, heeft potentie maar doet er geen drol mee.
  -Danny Verbeek: bankvulling.

  Dus er is volop werk aan de winkel voor onze technisch directeur om de selectie voor volgend jaar op peil te krijgen, om dan wel kans te maken op promotie.

  Oja en neem aub ook zo snel mogelijk afscheid van Hellemons. Totaal ongeloofwaardig dat hij nog assistent is…..

  0

  0
 • buurman
  6 maart, 2016 - 12:57

  Goed stukje van Fred van 12.23. Mee eens. Van Antwerp klopt als een bus. (Ik ga er af en toe, net als bij SK Lommel) wel eens kijken.)
  Helaas het voor 90 procent ook eens met Ultimate1. Maar de meeste van deze spelers stonden er begin van het seizoen toch ook? En zelfs na een erbarmelijke oefenperiode was de algemene tendens dat we wel effe kampioen zouden worden. Die houding heeft NAC ook genekt.
  Als deze groep niet in gaat zien dat zien dat ze alles uit de kast moeten halen in de Juup dan is de nacompetitie inderdaad voor ons zinloos zoals Fred stelt.

  0

  0
 • NACcer71
  6 maart, 2016 - 13:07

  Hopen op een wonder!!!!

  0

  0
 • Racebabe
  6 maart, 2016 - 14:02

  @ultimate1. Hellemons is toch al een maand geen assistent meer? Die is nu fulltime hoofd opleidingen als ik het goed onthouden heb

  0

  0
 • jvt
  6 maart, 2016 - 15:08

  Onze trainer had in de winterstop een vaste groep van 13 spelers moeten vormen die voor het kampioenschap gaan en daar de komende tweede helft van de competitie vertrouwen geven. Rechtsback linksvoor, Verbeek die er niets van kan ernaast, De Kamps moet spelen, speler met gif. Mensen met contract die ontbonden wordt bij degradatie niet laten spelen, die gaan er niet voor, zo’n contract moet je NOOIT opstellen. Als je geen geld hebt dan maar mindere spelers maar met motivatie en potentie. Nac had geen plan B, en moest via ipad spelers in de zomervakantie halen om er 22 bijeen te krijgen en dat is Goetzee zwaar aan te rekenen! Afscheid nemen van deze lachebek die ons te schande maakt.

  0

  0
 • mika
  6 maart, 2016 - 16:12

  Sinds een hele lange tijd lees ik vandaag weer een keer de reacties bij BSR, dit omdat ik het de laatste maanden ver achteruit vond rollen qua niveau en argumenten. De meesten riepen maar wat de begrijpelijke frustraties kregen de vrije loop.

  Laat ik vooropstellen, het is ongelofelijk kut hoe het nu gaat. Je voelde het al langer op de tribunes, er komt geen liedje meer uit de kelen en zelfs na een overwinning krijgen we bijna geen mooi vocaal stuk meer uit de keel. Daarom ben ik het dan ook eens met degene die stellen dat het probleem absoluut ”as we speak” speelt. Heel fijn zo’n meerdere jaren plan, heel belangrijk dat we financieel de goede kant opgaan, maar de kernpunten waarop wij onszelf, en waarop Nederland Voetballand ons zag, als de trouwe achterban die bleef zorgen voor hoge bezoekersaantallen en onvoorwaardelijke steun, daar zit het probleem en dus as we speak.

  Het publiek en Breda is de connectie met deze spelers compleet aan het verliezen. Er zit geen speler meer bij die ik bij mijn medesupporters zo zou kunnen opnoemen als: ah dat vind ik toch zo’n op en top NACCER, waarmee ik me graag identificeer en trots op ben.

  Dat is het kernprobleem, want zoals gezegd zijn meerdere jaren plannen en financieel gezond zijn erg belangrijk, maar uiteindelijk zonder supporters geen club, dat NAC dna moet weer terugkomen in de selectie.

  Ik zie dat verder niet gebeuren dit seizoen (hoop het van harte), dus op naar het volgende met een herkenbare selectie die het gras opeten en weer trotse voetballers van NAC zijn, spelers waar je als NACCER met trots over praat als je niet bij een wedstrijd bent.

  MIka.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  6 maart, 2016 - 16:33

  Leuke column, maar het hele rug-verhaal, had je, naar mijn mening, anders in moeten passen. Je kan ook in het begin een vergelijking trekken en vervolgens als afsluiting er nogmaals op terugkomen. Soort Tarentino idee, begrijpt u? Nu is het overheersend en wordt het irritant, maar het idee is goed, het leest lekker weg en ik ben het merendeels eens met je conclusies.

  NAC is alles behalve de zo gehoopte voetbalmachine. Het komt met name door het doelloze voetbal wat er wordt gespeeld. Er zit werkelijk geen enkele lijn in het spel, geen patronen, niets. Ik vind dat echt schrijnend om te zien en alles valt of staat bij het uiteindelijk behaalde resultaat, zeker waar, maar de resultaten blijven ook nog eens uit. Ik vind dat e.e.a. is toe te wijden aan Marinus. Wellicht ben ik bevooroordeeld, want ik ben nooit fan geweest van Dhr Dijkhuizen. Ik mag graag het championship volgen en de 3e divisie in de UK. Wanneer je dat volgt, dan weet je dat daar geen enkele club meer op Marinus zit te wachten, Reden? U raadt het al… Geen idee achter de trainingen, het niet inpassen van patronen en de bizarre opstellingen die de man maakt. Dat is de reden dat hij daar destijds is ontslagen. Dat is geen vermoeden, dat is een feit. Even Googl’en en je weet meer. Bij NAC is het hetzelfde liedje. Die zogenaamde 4-4-2 (want dat was het helemaal niet, leek meer 5-3-2) is echt een brevet van onkunde. Feitelijk staan er 8 verdedigers in het veld. Geen creativiteit, niemand met een pass of een schot vanuit het middenveld. Gevolg? 0 chemie en aansluiting met zowel de aanval als de verdediging Het zal een prima kerel zijn, maar ik denk niet, en heb altijd gedacht, dat dit de man is die deze ploeg aan het voetballen krijgt.

  Sinds Maaskant zijn we geen sodemieter opgeschoten. En dat is pijnlijk. Het plan van Hans, hoor ik u denken? Zeepbel. Volgens zijn redenatie spelen we over 2 seizoenen al in het linker rijtje van de Ere-divisie. Gelooft u het zelf? Ja, over 2 seizoenen, want Hans claimt over 5 jaar een stabiele subtopper te zijn. En wanneer je praat over stabiel, dan vind ik een termijn van 3 seizoenen van plek 5-9 ngeen overdreven statement. Ziet u het gebeuren? Ik niet.

  0

  0
 • Boz
  6 maart, 2016 - 16:50

  Bredan.

  Beterschap. Er is een simpelmiddeltje tegen rug pijn. Rook soms een eenvoudig jointje en je zal merken dat de pijn uit je rug zal verdwijnen. Deze kruidenplant word voor meer pijnlijke gewrichtspijnen gebruikt om de pijn weg te nemen.

  over dit team, daar helpt geen simpel middeltje voor. Al zet je onze lieve heer voor dit team. Simpelweg te kort aan kwaliteit, mentaliteit en positiviteit. Zolang deze spelers niet zelf in de spiegel gaan kijken en beseffen dat ze beperkte spelers zijn die stuk voor stuk te kort komen voor elke eredivisie club (wakker worden, anders had je daar wel gespeeld)
  Maar door hard te werken en vele meters extra af te leggen binnen een juiste teamspirit wel een stap verder kunnen komen.
  Anders volgend jaar voor 100% allemaal weer in de juup. En voor de spelers, kan het heel verhelderend zijn om te beseffen dat wanneer ze niet promoveren met deze club, er volgend jaar geen enkele eredivisie club aan zal kloppen. Want die zullen niet komen omdat alleen je haar goed zit.

  0

  0
 • Oldskool
  6 maart, 2016 - 18:41

  @ Pollos

  Eindhoven speelt ver boven begroting gewoon weer play offs. Die Smulders heeft daar wel echt iets neergezet.
  Dijkhuizen ben ik nog niet kapot van.

  0

  0
 • Semsi
  6 maart, 2016 - 19:21

  Alle spelers waarvan het contract afloopt laten gaan, ongeacht het niveau waarop we volgend seizoen spelen. Ik vrees dat we met deze selectie de finale van de play-offs niet eens halen.

  Grote schoonmaak.

  Noppert, van der Maaten, van der Weg, Mulder, Matic, Naah, Hooi, Duarte en Seuntjens: contract loopt af.
  Niet verlengen. Van Diermen is nog te kort bij de club om over te kunnen oordelen. Unal zal bij niet promoveren niet houdbaar zijn. Damen klein contract aanbieden. El Allouchi zal terugkeren na een seizoen veel wedstrijden spelen in de JL. Kan er niet over oordelen of hij stappen gemaakt heeft.

  Ik weet niet of Meijers, Kazanci en Robinson een contract hebben. Laten gaan, zijn blijkbaar ook niet goed genoeg.

  Helaas hebben we dan nog JtR, van Bezooijen, Dingsdag, Pedro, Lazic, Gorter, Suk, Brands, Borahsasar en Verbeek. Zullen ongetwijfeld, ondanks een doorlopend contract, transfervrij weg mogen. Hier heeft natuurlijk geen club interesse in. Het spelersbudget zal naar 1,5 miljoen gaan: dit gaat al bijna compleet naar de spelers met een doorlopend contract. Werk aan de winkel voor Smulders!

  Voordeel van de twijfel: Stam en Ars.

  0

  0
 • zwampie
  6 maart, 2016 - 20:49

  Semsi
  Waarom de 3 jeugdspelers incl bezooijen laten gaan. Hebben ze een echte kans gehad,deze spelers worden overgeslagen omdat het elftal niet draait,en geen van alle trainers het aandurft om met hen te starten laat staan een paar weken aan te kijken. Ongeacht of ze wel of niet goed genoeg zijn.
  Bezooijen heeft naar mijn zin aangegeven mee te kunnen en zeker niet slechter te zijn,als pedro of dingsdag.

  Je kan iedereen wel van de hand doen,maaranderhalf elftal opnieuw te halen hebben we geen geld voor.
  Het probleem is dat we geen trainers de afgelopen jaren gehad hebben die ,en geen team konden maken, en spelers niet beter kom maken.
  Bijna alle spelers die gekomen zijn,zijn na verloop van tijd alleen maar slechter gaan spelen, rara hoe kan dat?

  0

  0
 • Advocaat van de Duivel
  6 maart, 2016 - 21:53

  Als u zichzelf hier allemaal tekeer ziet gaan en ziet jeremiëren, dan zou u zichzelf af kunnen vragen of u wel de geschikte personen bent om uw inzicht over de BVO NAC Breda te laten schijnen.

  Mocht u vinden van wel, dan let helemaal niets u, om uw inzichten te delen met de verantwoordelijken bij de BVO NAC Breda. Niet hier, maar in een gesprek of vergadering zo u wilt. Nog steeds ben ik van mening dat u zeer recent de kans daartoe geboden hebt gekregen. 99% Van u was toen niet aanwezig. U kunt heer Goetzee iedere dag bereiken voor een afspraak.

  Als u het werkelijk zo goed weet pleegt u een coup d’afat. Ach, driewerf neen, de laatste bijna-coupplegers die hun verantwoordelijkheid poogden te nemen zijn door u allen weggehoond. Excusez, ik was het bijna vergeten.

  0

  0
 • JFH
  6 maart, 2016 - 23:41

  Iedereen maar zeiken op Goetzee.

  Zeg er was toch een lid technische zaken op bestuurlijk Nivo!!! Dat was die LUL van een Hubert Baardemans degene die notabene ook verantwoordelijk was voor het aanstellen van het drama TD Rutjes! Goetzee heeft wellicht te veel oog gehad voor de financiën maar dat was ook echt noodzakelijk! We zitten nu in een betere categorie.

  Baardemans was vanuit RVB verantwoordelijk voor het technische deel. Noem nou eens 1 positief ding op wat ie heeft gepresteerd?!? Gewoon KUT helemaal niets in die 1,5 jaar. Wel lekker bij hockey club push met z’n vriendjes groot verkondigen dat ie in de RVB ging bij NAC. Nou bij bhv Push waren ze blij dat ie opgerot was want ook daar heeft mijnheer, naast interessant lopen doen, geen reet uitgevoerd.

  0

  0
 • HenkTank
  7 maart, 2016 - 00:19

  @ Advocaat van de Duivel

  Alle het gal wat hier gespuugd word komt niet uit de lucht vallen.
  De frustratie zijn ergens op gebaseerd.

  Je insinueert nu al meerdere malen dat de supporter die niet de door jou eerder genoemde bijeenkomsten heeft bijgewoond, nu zijn of haar menig voor zich moet houden.

  Ik, en waarschijnlijk nog wel meer supporters gaan er van uit dat dat er ook zonder onze inspraak, het bestuurd de club in goede banen zal leiden.
  En zolang alles tegen zit gaat er nog heel wat zoals je het zelf graag noemt, gejeremieerd worden.
  En gezien niet iedereen tijd heeft om dergelijke bijeenkomsten bij te wonen zal dit platform gebruikt worden door supporters om hen mening te ventileren.
  Juist hier.
  Net zo lang tot een ban, want van NAC word je vandaag de dag zo zuur dat zelfs dat niet ondenkbaar is.

  Dus advocaat, ik pleit hier voor vrijheid van meningsuiting zonder elke keer geconfronteerd te worden dat ik niet aanwezig was.

  0

  0
 • Dutchbird
  7 maart, 2016 - 00:21

  succes met je rug BreDaN en wij allemaal met NAC. Als ik Dijkhuizen was zou ik hier elke week weer een poll laten plaatsen met de vraag wie er de volgende keer in de basis moeten. Poll blind volgen met de opstelling en als het dan verkeerd gaat kan hij gewoon de supporters (ons) de schuld geven en hebben wij niks meer te zeiken.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  7 maart, 2016 - 07:37

  Hoi Dutchbird,

  En DAAROM moeten wij als supporters juist zo blij zijn dat we hier al zo lang van deze site gebruik kunnen maken.
  Deze supporters zijn al veel te lang gefrustreerd over het soort van ‘voetbal’ wat ons al jarenlang voorgeschoteld is en zijn dus ontevreden, schrijven dat hier ook op en dat kan dus ‘zeiken” genoemd worden ja.
  Nu hebben we als volksclub met een vrij grote aanhang in de laatste drie/vier seizoenen ook weinig reden tot ‘genieten van’ gehad, vindt je ook niet.
  En dat terwijl we na enkele dramatische jaren nu nog steeds in de Juup, waarbij NAC ook nog eens een vrij groot spelersbudget hanteert van dit 2,5 miljoen euro, op een enkele wedstrijd na, nog steeds niet echt verwend zijn me voetbal waar we al veel te lang naar uitkijken.
  En dan krijg je misschien onbegrip.
  Daarom heeft volgens mij zo’n persoon als BreDaN, een column geschreven waarin hij dit probleem naar boven wil halen en als medewerker van deze site, vooral laat zien ook iemand is die van de club NAC houdt, en zich daar middels deze column ook druk over maakt. (waarvoor dank, want dat was ik bovenin vergeten)
  We hebben dus ook dit seizoen, op een enkele wedstrijd na ook erg weinig reden tot juichen gehad, vindt je ook niet?
  Anders hadden we hier denk ik, misschien met wat minder reacties omdat we ervan uit mogen gaan dat NAC meer laat zien dan de afgelopen wedstrijden,….met velen ons geluk hier gedeeld en laten merken dat we blij zijn volgens jaar in de ére te kunnen spelen…… en dat we gelukkig een trainer hadden die dat heeft kunnen bewerkstelligen, met een elftal wat wekelijks liet zien ook graag naar de ére te willen gaan,….omdat het dit jaar op vrijdag en maandag minder leuk is tegen clubjes als Achilles en jong PSV, ook er maar twee te noemen.
  Maar, misschien praat ik nu wel voor mij zelf……

  0

  0
 • ennoajseejer
  7 maart, 2016 - 10:23

  Is het nu echt zo dat Naah speelt omdat Manchester dat wil, en we daarom Ünal 1/2 seizoen gekregen hebben? Dat zou dan wel weer een brevet van onvermogen zijn van Dijkhuizen-Smulders of van wie dat dan ook bekokstoofd heeft!

  0

  0
 • Kipiani
  7 maart, 2016 - 10:36

  Er was waarschijnlijk wel een financieel plan m.b.t. het huishoudboekje in geval van de degradatie. Maar er was zeer zeker geen sportief voetbaltechnisch plan. Het resultaat van dat laatste kennen we inmiddels. We hebben nu geen andere keuze dan Hans Smulders zijn werk te laten doen. En het had met deze man (Hans dus) op deze plaats veel en veel slechter gekund dat kan ik nu al verzekeren. Wij komen terug !!!!!! Dat duurt geen 5 jaar !!!

  0

  0
 • knurft
  7 maart, 2016 - 11:02

  @Kipiani

  mijn vrees is , dat als we dit jaar niet mochten promoveren …het weleens einde oefening voor NAC betekend….

  nou hebben ze eerllijk gezegd met dit G team niets in de ere te zoeken , maar dat terzijde

  0

  0
 • Braze
  7 maart, 2016 - 11:30

  Nooit iets gemankeerd, jarenlang fervent NAC supporter, maar de laatste 3 seizoenen is heel mijn rug naar de kloten.Diagnose? Ik zelf denk de miserabele prestaties van NAC

  0

  0
 • Wouter
  7 maart, 2016 - 11:35

  Ennoajseejer , kun jij één voetbaltechnisch argument bedenken waarom hij zou moeten spelen ?
  Ik niet !
  Het is schandalig dat deze jongen in de basis staat .
  Echt bij elke hoofdklasser lopen betere !
  De enige reden is MC absoluut dat kan niet anders .

  0

  0
 • Overal
  7 maart, 2016 - 11:49

  Sterke column BredaN, je weet de situatie heel mooi te verwoorden. Het probleem begint bij NAC denk ik niet bij de opstelling of bij de formatie of bij de kwaliteit van de selectie. Het probleem ligt hoger dan dat, bij de mentaliteit en de instelling van zowel de club NAC als daarna de selectie.

  Alle succesvolle bedrijven, voetbalclubs, etc hebben 1 ding gemeen. Er is een gezamenlijk doel waar iedereen zich vol voor inzet, of dat nou de Champions League winnen is of promoveren uit de Jupiler League. Dat dat doel niet leeft binnen NAC is overduidelijk. Als dat namelijk wel zo is speel je niet zo wisselvallig en ga je niet op het veld ruzie met elkaar staan maken. Ik zeg niet dat ze niet willen promoveren, maar ze vinden hun eigen carrieretjes (want meer is het niet) belangrijker dan promoveren met NAC. Persoonlijk belang heeft de overhand, terwijl algemeen belang en persoonlijk belang prima samen kunnen gaan zolang algemeen belang de overhand heeft.

  Ik snap niet dat die gasten niet inzien dat het voor iedereen beter is als ze die persoonlijke vete’s links laten liggen en met z’n allen voor die promotie knallen. Dat is voor NAC beter, maar ook voor de heren zelf omdat ze zich in de kijker kunnen spelen als team ipv een groep vervelende gasten waarvan er toevallig een paar nog een beetje kunnen ballen.

  0

  0
 • scheppioni
  7 maart, 2016 - 12:34

  Goed verwoord overal, al dat gepis over dat we geen kwaliteit hebben, het enigste waar we kwalitatief aan te kort schieten al een hele tijd is de mentaliteit al het effe niet loopt en dit zit zo diep dat het blijkbaar lastig genoeg is om met de groep weer eens 90 minuten elke westrijd voor de volle winst te gaan !
  In mijn ogen is al dat pestimisme eht grote euvel zowel bij de spelersgroep evenals bij de supporters, want heb je geen kwaliteit dan speel je namelijk geen ene wedstrijd goed en juist daar zit het grote verschil in !
  Aankomend weekend, gezien het programma kan zomaar een heel goed weekend worden, tenminste als we zelf als NAC zijnde echt van oss willen winnen !

  0

  0
 • GAOPERD
  7 maart, 2016 - 12:38

  @ Scheppioni

  dan moet Jong Ajax wel winnen van VVV
  en ik zie dat niet zo 1-2-3 gebeuren

  er zit iets van NOAD in VVV die ons NAC gruwelijk mist !

  en arghhhhh Ralf Seuntjens…die had gewoon een ander geel-zwart shirt moeten dragen
  jongen van de stad….

  0

  0
 • scheppioni
  7 maart, 2016 - 12:52

  @ GAOPERD
  Dat zag je in de wedstrijd vvv-NAC heel goed, dat klopt, maar elke westrijd staat toch weer wat op zich in de juup(ook sparta wint al een paar keer in de laatste minuut een uitwedstrijd), maar ja het begint als eerste dat we zelf moeten winnen natuurlijk !

  0

  0
 • oosterhout3
  8 maart, 2016 - 14:00

  mooie column.

  @buurman, helemaal mee eens

  onder maaskant was het NIKS…..

  alleen hoorde ik de spelers destijds wel zeggen, het ligt aan ons… wij moeten veranderen….. nou volgens mij is der ginne reet verandert!!

  433, 442 of zelfs wat we tegen achilles 532 speelde.(dingsdag stond meer centraal achterin Kenny&kevin voor de voeten aant lopen), het maakt allemaal geen drol uit als er geen inzet is

  blij dat gorter er weer uit kan komend weekend!
  wat was die SLECHT zeg!!!
  Kenny doorschuiven en Pedro terug op zijn plek
  verder zou ik altijd gaan voor deze 4 voorin

  unal brands seuntjens ars

  spreek met brands&mats af dat 1 van de 2 diep gaat & dat als het 5x voorkomt dat ze beide naar voren toe gaan zonder dat ars of unal hun positie overnemen zij gewisseld worden

  verder zal ik ars zijn aanvoerderband laten afgeven en aan matic of pedro geven, om de eenvoudige reden, ars moet scoren& niet te veel moeten ouwehoeren.

  unal of seuntjes alle vrije trappen rond de 16 laten nemen, verder weg? dan mats of matic

  hoe te trainen?? simpel! begin maar eens met een balletje aannemen en doorpassen zonder de man naast je aan te spelen,,, ofterwijl niet de linkercentrale naar de rechtercentrale verdediger maar meteen door naar de vrijstaande rechtsback,of zelfs met 433 de rechtsbuiten

  ik snap er helemaal geen klote van dat met 433 tegen eindhoven en Volendam gewonnen wordt(met vooral die crosspasses vanuit achteruit), en dan ineens gaan ze kort lopen tikken, zonder stationnetjes over te slaan…..
  om als ze het systeem wat bij dat voetbal hoort(442 is vaak korter spel), ineens lange ballen op de buitenspeler die er niet is te gaan geven…..

  maargoed resultaat was er dus ach

  komende weken freewheelend naar de play offs,,, ik zeg gewoon brutaal we worden nog 2e(&wellicht is dat ook promotieplaats als twente toch 1mei eruit wordt gezet).

  0

  0