Go to Top

Adarabioyo wel/niet naar Breda?

Adarabioyo wel/niet naar Breda?

We hebben heel wat nieuwe namen te leren dit seizoen, héél wat. Eén daarvan zouden we zelfs dubbel moeten leren: Adarabioyo. De kans bestaat dat de Manchester City-broers Fisayo en Tosin beide bij NAC zullen spelen op huurbasis. Of bestond..?

De 21-jarige Fisayo is hier om NAC te overtuigen van zijn kunsten, en heeft dat naar behoren gedaan. Zijn 18-jarige broer daarentegen is met City mee op reis naar China en is daar indruk aan het maken op d’n Pep. Zodoende is het nog maar de vraag of de centrale verdediger nog naar Breda zal komen voor dit seizoen. Tosin speelde volgens BN DeStem moeiteloos twee volle westrijden tegn respectievelijk Bayern München en Borussia Dortmund.

De jeugsinternational geldt als één van de belangrijkste doelwitten van NAC. Hoe veelbelovend dit ook klinkt, het is nu de vraag of Guardiola besluit om Tosin bij zijn selectie te houden of niet. Begin komende week (nog geen vijf dagen voor het begin van de competitie) krijgt NAC te horen of Tosin Adarabioyo, Kean Bryan (herstellende van een polsblessure) en Brandon Barker richting Breda zullen komen of niet. Is dat niet of slechts gedeeltelijk het geval, dan hoopt NAC andere talenten van City te krijgen. Guardiola is hierin de uiteindelijke bepaler en om welke andere talenten het dan gaat is nog onduidelijk.

Pluspunt in dit verhaal kan zijn dat oudere broer Fisayo in Breda kan blijven. Marinus Dijkhuizen: “Het past in ons beleid om iemand als hem vast te leggen en beter te laten worden. Hij is super sterk en enorm gedreven. Je ziet dat hij zich goed ontwikkelt.” Fisayo Adarabioyo zal in eerste instantie gebruikt worden als pinchhitter achter spits Cyriel Dessers.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

35 Reacties op "Adarabioyo wel/niet naar Breda?"

 • DVAKG
  29 juli, 2016 - 14:28

  Laat die jongen nou net 2 mindere oefenwedstrijden spelen en hij zat hier bij ons NAC. Laten we maar hopen dat een soort scenario bij een andere speler voor gaat komen, Tosin lijkt mij onhaalbaar als ik dit lees.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  29 juli, 2016 - 14:34

  Die Fisayo kan er geen pepernoot van. Daar was Bart van den Eede een wereldspits bij.Waarom willen ze die in vredesnaam vastleggen? Wie moet er de goals gaan maken het komend seizoen???
  Mijn vertrouwen in Smulders is minder aan het worden.

  0

  0
 • DVAKG
  29 juli, 2016 - 14:42

  @Spionkop

  Wij hebben nu geen spits als ars die er minimaal 20 inschiet, maar als je wat oefenwedstrijden hebt bekeken kun je zien dat Dessers een spits is die een balletje vast kan houden dus ga ik ervan uit dat onze middenvelders ook de nodige goals gaan maken. Dessers lijkt mij een prima eerste spits voor de juup, geen idee waarom jij Smulders een slechte naam wilt geven.

  0

  0
 • Dutchbird
  29 juli, 2016 - 15:00

  Zal wel even duren alvorens ik de namen van de nieuwe selectie kan opdreunen en correct uitspreek :-)

  0

  0
 • ZNDRT-FanaticZ
  29 juli, 2016 - 15:07

  Noem me een azijnpisser, maar ik ben nu al weer helemaal klaar met die zogenaamde “unieke samenwerking” met City…
  Allereerst worden er ook zaken gedaan met Twente en NE, die blijkbaar de voorkeur hebben in Engeland boven NAC.
  Darnaast trekt het op deze manier nergens op dat we aan het begin van de competitie nog steeds niet weten wie er allemaal in Breda spelen. Ik snap best City in deze deal de “leidende” club is en dat NAC even geduld moet hebben, maar ik zie de smoesjes “de jongens hebben de eerste 6 wedstrijden aan elkaar moeten wennen” alweer voorbij komen.

  Van een SAMENwerking is mijn inziens eigenlijk al geen sprake meer. Je zou zeggen dat als dit echt zo’n speciale deal zou zijn, dat City er (groot!) belang bij heeft dat NAC op het hoogste niveau speelt, en ze daarom ook mee zouden denken op het gebied van spelerskwaliteit en seizoensvoorbereiding. Niets van dit alles. NAC wordt gewoon te kakken gezet en we hebben blijkbaar 0,0 invloed op het hele gebeuren…

  HUP NAC!

  0

  0
 • Zand in je ogen
  29 juli, 2016 - 15:12

  Bij het bekend worden van de deal was het voor NAC nog een win/win situatie aldus onze beleidsbepalers: “wij geven aan wie we willen en die komen dan vervolgens ook…” dat blijkt gaandeweg toch wel heel anders te liggen. Hopelijk komt er snel duidelijkheid want dit is een cruciale positie in het team. Met Van Bezooijen en Van Diermen heb je slechts 2 laatste mannen, die ook nog beide terug komen van een zware blessure en Jesse heeft daarnaast nog vrijwel geen ervaring. Overigens vond ik Rommens goed spelen op de open dag, als laatste man. En anders hebben we altijd Penders nog achter de hand …

  0

  0
 • die ne gast
  29 juli, 2016 - 15:17

  @ZNDRT-FanaticZ
  City is inderdaad leidend en NAC lijdend…

  Vanuit het oogpunt van City is het wel begrijpelijk: tuurlijk kunnen zij 5 absolute toptalenten naar NAC sturen, zodat NAC (hopelijk) kampioen wordt / promoveert, maar dan ben je wel één jaar verder met je talenten en die hebben zich in dat jaar niet maximaal kunnen ontwikkelen. In de Eredivisie is de weerstand toch weer twee tandjes hoger (en minder kunstgrasvelden), dus daar leren je talenten meer van.

  Zodra NAC promoveert en City blijft de voorkeur geven aan clubs als Twente en NEC boven NAC, dan kan je pas echt je vraagtekens bij het samenwerkingsverband gaan zetten. Maar goed, ondertussen schiet NAC er nog geen mallemoer mee op en hebben we een week voor de competitie nog steeds geen volwaardige verdediging…

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  29 juli, 2016 - 15:21

  Inderdaad is een cruciaal momentt aangebroken. Komen ze wel of komen ze niet? Ik vind het van geen respect getuigen om NAC zo lang in onzekerheid te laten zitten. Smulders is al sinds mei (!) bezig die gasten naar Breda te halen.
  Komen ze wel dan voorspel ik dat we in ieder geval bij de eerste 6 gaan spelen.
  Komen ze niet (of veel mindere kwaliteit/ of nog jongere vervangers) dan gaat dit een heel erg moeilijk seizoen worden.

  0

  0
 • Breda
  29 juli, 2016 - 15:26

  @ zndrt

  Jij denkt dat NAC kampioen wordt met dit elftal zonder city spelers? Of dat ze dan een grotere kans maken? Of ben je klaar omdat je het geduld niet kan opbrengen?
  Ik ben heel blij dat er nog iets bijkomt voor niks, want met het huidige elftal wordt je geen kampioen en bovendien had je dan geen Stans etc gehad want dan had je nog 5 spelers extra moeten betalen.

  0

  0
 • Breda
  29 juli, 2016 - 15:27

  Milan Massop is transfervrij nadat hij weg is bij fc eindhoven. Zeker een goede back voor nac als stand in.

  0

  0
 • Breda
  29 juli, 2016 - 15:30

  Breda ( 29 juli, 2016 – 15:26) kun je alsjeblieft je naam veranderen en niet onder mijn naam posten.

  0

  0
 • 7Hills
  29 juli, 2016 - 15:37

  Voordeel is wel dat City volgens mij al een jaar bezig met Stones van Everton. Mochten ze die komende week alsnog halen voor 60 miljoen, dan zie ik Tosin nog wel deze kant opkomen. Geloof dat dit ook met de homegrown regel te maken heeft ( bepaald percentage moet uit Engeland komen)

  Maar goed, voor hetzelfde geld heeft ie zoveel indruk gemaakt dat Guardiola die 60 miljoen in de zak van de eigenaar laat zitten en hij Tosin erbij laat…ik heb in ieder geval de laatste maanden geen enkele naam gehoord voor een alternatieve verdediger van City. Hoop dus niet dat we overal naast gaan grijpen….

  0

  0
 • nm
  29 juli, 2016 - 15:37

  Die gaat niet komen. Die andere 2 wel

  0

  0
 • scheppioni
  29 juli, 2016 - 16:09

  Tsja, dat zal dus nog wel echt een aantal weken duren, ik hou er niet meer zoveel rekening meer mee met dat tricky city verhaal, ik vind het veel belangrijker die elf die erover een week staan voor elkaar door het vuur willen gaan !! HUP NAC

  0

  0
 • Chris
  29 juli, 2016 - 16:44

  Ik begrijp goed dat mensen het geen optimale voorbereiding vinden, maar het rampscenario dat vaak geschetst wordt vind ik persoonlijk iets overdreven. Realistisch gezien staat de basis 11 behalve 1 CV. Als de eerste wedstrijden Meijers daar speelt heb je voor JL gewoon een prima team. Op het middenveld hebben we zelfs al prima wissels achter de hand. Als het echt daarvan afhangt of je in Augustus de punten pakt dan hebben we een veel groter probleem. Gelukkig, voor zo ver ik nu kan oordelen, hebben we gewoon een prima elftal en stukken beter/gretiger voor JL voetbal dan vorig jaar.

  0

  0
 • Halve Liter
  29 juli, 2016 - 16:53

  Ben ook bang dat Tosin onhaalbaar is, is een voetballende centrale verdediger en daar heeft City er verder geen van dus die zal ook in de Premier League kansen krijgen denk ik zo. Van die Fisayo weet ik niet wat ik moet denken, heeft mij nog niet kunnen overtuigen. Verder staat de basiself wel denk ik, het enige wat daarin nog ontbreekt is een centraal verdediger.
  Verder heb je met

  Brondeel
  Sporkslede-Van Diermen-???-SmithBrown
  Stans-Nijholt-Haemhouts
  Korte-Dessers-Verbeek

  denk ik een prima basiselftal, het probleem zal alleen worden wat als er iets met één van deze gasten gebeurt, daarom is het wel noodzaak dat ze vanuit Engeland nog een paar spelers sturen

  0

  0
 • driekus
  29 juli, 2016 - 16:54

  Rustig mensen, afwachten is de boodschap. Wie had gedacht dat Leicester City dit jaar kampioen zou worden met spelers die we niet kenden. Surprise is altijd mogelijk, kom op , niet negatief doen, we zijn tenslotte geen Chelsea, MC en al die clubs met HEEL VEEL CENTJES.

  0

  0
 • die ne gast
  29 juli, 2016 - 17:08

  @Chris
  Klopt, maar een blessure of een rode kaart en we hebben meteen een probleem…
  Schade in augustus moet beperkt blijven en dan hopen dat we eind augustus nog wat buitenkansjes kunnen binnenhalen (al dan niet van Man City) en dan hopelijk beginnen aan een succesvolle inhaalrace…

  Volgende week tegen Jong Utrecht krijgen we pas echt een eerste beeld hoe we ervoor staan.
  Ik weet wel dat ik bij een nederlaag of een gelijkspel de hele week niet naar BSR ga. Ik heb geen zin om al het negatieve gezeik dan te moeten lezen. Iedereen mag van mij kritisch zijn, maar kom dan ook met oplossingen. Alleen zeggen dat iemand er geen pepernoot van kan en/of moet oprotten, gaat ons niet verder helpen.

  0

  0
 • Chris
  29 juli, 2016 - 17:22

  @ die ne gast
  Zo zie ik het ook. Versterkingen zijn naast CV vooral voor de breedte. Dus idd geen man mag uitvallen behalve op het middenveld. Opstelling prima die jij schetst al zie ik die Rommens stiekem toch ook heel graag ballen op het middenveld. Als de MC boys niet komen is er nog geen man overboord, want dan zijn er vast eind augustus nog versterkingen te halen.

  0

  0
 • Maarten
  29 juli, 2016 - 18:07

  Blihkbaar zie ik t niet goed, maar is toch van t kaliber Hubert Baardemans? Misschien dat NAC mij wil uitproberen ? Inzet heb ik ook, maar verders kan ik er ook geen pepernoot van.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  29 juli, 2016 - 18:07

  @die ne gast Waar heb jij het nou over? Verliezen van Jong kutrecht? Dat zou de grootste blamage van de afgelopen jaren zijn. Kom op zeg dat is geen optie.

  0

  0
 • scheppioni
  29 juli, 2016 - 18:09

  @ die ne gast
  Ene van een hele grote oplossing wat we met vele al tijden aanhalen dat is niet met woorden voor de winst te voetballen, maar ook laten zien als team zijnde, dat is na het voetbalschoenen aantrekken en het veld op lopen wat er als team moet gebeuren zowel thuis als ook UIT !!
  Dan volgt de rest vanzelf, want dit NAC is voor de juup alweer een prima elftal, alleen moet je het zelf doen en niet altijd maar van toeval overlaten, je zult het zien !

  0

  0
 • Baa-Baas
  29 juli, 2016 - 18:26

  Zie boven een opstelling. Mis alleen Olivier Rommens, de beste man in de voorbereiding. Zou best een optie kunnen zijn als inschuivende laatste man. Spelverdeler en stofzuiger ineen zoals Danny Blind ooit bij Ajax. Van Diermen dan op de spits en de 2 backs op de vleugelaanvallers. Enig nadeel is een gebrek aan lengte. Ik hoop dat Koch / De Wijs haalbaar is.

  0

  0
 • Nr. 20
  29 juli, 2016 - 18:45

  We gaan het meemaken. Achter de club en hopen dat elftal gaat draaien. Basis 11 zo op papier niet verkeerd maar zou echt weer typisch NAC zijn om tegen nieuwkomer te verliezen….wat ik overigens niet verwacht. Gewoon een 3-0 overwinning en op naar de volgende!

  0

  0
 • Maarten
  29 juli, 2016 - 19:52

  @ Baa baas,
  Ah, wat een verheerlijking dat u t ook ziet omtrent Rommens. Kleine variant van Lokhoff. Rommens heeft mij ook kunnen overtuigen net zoals Brondeel. De rest, tja opvulling maar weer.

  0

  0
 • kopspion
  29 juli, 2016 - 20:49

  @halve liter, Baa-Baas, Maarten,

  inderdaad viel ook mij Rommens op als beste man !
  loopt overal alle gaatjes dicht, is redelijk snel, duikt steeds in de vrije rulmte en verplaatst het spel bijzonder snel (en goed) naar mijn mening…..
  alleen mag van mij Verbeek wel uit die opstelling verdwijnen en zou ik dan nog veel liever b.v. El Allouchi
  daarvoor in de plaats zien !
  verder ben ik ervan overtuigd dat Dressers er geen 20-25 gaat maken en die Fisayo kon mij al helemaal niet bekoren, ziet er wel uit als een echte spits/gevaarlijke vent, maar ik hem hem echte helemaal niks fatsoenlijks zien doen !!

  0

  0
 • Den Hoge
  29 juli, 2016 - 20:54

  Kan NAC niet bij de eerste wedstrijd een brochure uitdelen met al die nieuwe gasten joh. Kan ze nu al niet uit elkaar houden, laat staan met wat pilskes.

  0

  0
 • Baa-Baas
  29 juli, 2016 - 23:13

  Vreemd voorgevoel. Maar als een spits zelf zoveel kansen creëert als Dessert, dan gaat-ie vanzelf scoren. Gokje: + 25 doelpunten. Don’t shoot me when I am wrong.

  0

  0
 • Rubenac
  30 juli, 2016 - 02:21

  Heb nog enige hoop.
  Elk jaar werd er
  Vlug gehandeld.
  Hierdoor liepen we oa wat spelers mis, die bij onze zusjes aan de slag konden.
  Tis een gok, maar je hebt wel kans dat er afvallers bij top clubs komen
  Deze die voor ons misschien toppers zijn

  Ik laat me verassen

  0

  0
 • pema
  30 juli, 2016 - 08:11

  “Het past in ons beleid om iemand als hem vast te leggen en beter te laten worden. Ja dat klopt. Dat hebben we gezien de afgelopen jaren. Alleen dat beter worden mis ik nog !

  0

  0
 • enkhuizer rat
  30 juli, 2016 - 10:26

  Tosin, het jongere broertje, is echt niet haalbaar. Als je de laaiend positive reacties ziet op zijn spel in het eerste van City! Dan zal de club waarschijnlijk ook eerst kiezen vd eredivisie om zo’n speler ervaring op te laten doen.. Als ie al niet klaar is voor de premier league!!!

  Mocht ie nu wel naar Breda komen dan hebben we een topper in huis!!!!

  0

  0
 • DVAKG
  31 juli, 2016 - 09:20

  @kopspion

  Vond Verbeek juist een van de beste in de voorbereiding, gaat ons nog een hoop plezier beleven dit seizoen ben ik van overtuigd.

  0

  0
 • 0161rijen
  31 juli, 2016 - 09:32

  Rommens kan ook cv, dat deed hij opmerkelijk goed in de voorbereiding!

  0

  0
 • Uit je Naaht
  31 juli, 2016 - 10:34

  Volgens sommigen hier ging NAC eigenlijk alleen de onderhandeling met Fisayo aan om Tosin te paaien. Ik vroeg me toen sterk of dat waar was – vooral omdat het me een omslachtige, riskante en daarmee domme werkwijze leek. Wat als Tosin uiteindelijk niet komt? Dan zit je met de gebakken peren. En laten we eerlijk wezen, de kans dat Tosin komt slinkt met elke oefenwedstrijd van City, omdat hij blijkbaar steengoed staat te ballen.

  Maar wat me opvalt: ook van de onderhandelingen met Fisayo horen we weinig meer. Zou het dan zo zijn dat NAC inderdaad de hierboven beschreven tactiek hanteert, maar dan redelijk voorzichtig? Dat ze de gesprekken met Fisayo afstemmen op de kansen op Tosin? En dat men dus nu tijd aan het rekken is met Fisayo zodat men de hele deal nog kan afblazen als Tosin in Manchester blijft?

  Dat zou op zich niet onverstandig zijn, hoewel je natuurlijk wel een beetje netjes en eerlijk moet blijven: Fisayo verdient ook een eerlijke behandeling/onderhandeling.

  0

  0
 • Semsi
  31 juli, 2016 - 11:46

  @ Uit je Naaht

  Dat gevoel heb ik dus ook wat betreft Fisayo.

  Hij is proef, maar krijgt in de oefenwedstrijden tegen Halsteren en Sparta een handjevol minuten om zich te bewijzen. Je zou een proefspeler toch langer in actie willen zien tijdens wedstrijden?

  Als jouw jongere broer komt nemen wij jou erbij…

  0

  0