Go to Top

Clubraad wil forumavond over fusiegate

Clubraad wil forumavond over fusiegate

Niet alleen Joop Korebrits (hoofd jeugdopleidingen) was verrast door het nieuws, ook de Clubraad wist tot afgelopen vrijdag niets over de mogelijke samenwerking met Willem II en RKC. Zij wil dan ook zo snel mogelijk een forumavond organiseren. Hieronder het hele bericht.


Naar aanleiding van de berichtgeving over de plannen met de jeugdopleiding heeft de Clubraad een verzoek neergelegd bij NAC om medewerking te verlenen aan een Forumavond.

Inmiddels heeft de Clubraad een aantal keer contact gehad met het NAC-bestuur over dit gevoelige onderwerp, waarbij men aangaf graag de beweegredenen voor dit plan toe te willen lichten. Ook de directie heeft haar medewerking toegezegd.

De berichtgeving van afgelopen vrijdag heeft de Clubraad onaangenaam verrast. De Clubraad is nooit verzocht om advies uit te brengen over een heroriëntering ten aanzien van NAC-opleidingen. De intentieverklaring voor de samenwerking met Willem II en RKC heeft de Clubraad volledig verrast.

Op basis van de beschikbare informatie kan de Clubraad geen positief advies geven over deze ontwikkeling. Het emotionele aspect is helder, maar ook rationeel gezien lijkt een fusie met beide clubs geen logische keuze. De Clubraad is erg benieuwd naar de motivatie van NAC en wil hierover graag met NAC van gedachten wisselen. Vanwege de opgelopen emotie is er gekozen voor een forumavond.

De datum van de Forumavond is nog niet bekend ivm het niet beschikbaar zijn van de Cordial, Cafe Beatrix of het supportershome. Streven is om deze forumavond nog deze week in te plannen, mocht dat niet lukken dan zal worden uitgeweken naar volgende week vrijdag.

36 Reacties op "Clubraad wil forumavond over fusiegate"

 • eenaaceebreda
  29 maart, 2010 - 14:19

  Ben zeker aanwezig, ik wil er alles voor afzeggen, ik wil uitleg!

  0

  0
 • Hertog Jan
  29 maart, 2010 - 14:22

  Iemand enig idee hoeveel bredase jeugdvoetballers er momenteel bij willem2 voetballen?

  Mocht er 1 van hen doorbreken, dan voetbalt hij nu automatisch in hun 1e elftal. Bij een evt. fusie v/d opleiding, zal een Bredase jongen (al dan niet op basis van emotie) kiezen voor NAC.

  Kijk in het verleden naar Jean Paul van Gastel. Als die destijds de keuze had gehad, dan had hij echt wel voor NAC gespeelt i.p.v. de stillems.

  0

  0
 • chris
  29 maart, 2010 - 14:24

  Ik ben er zeker bij

  0

  0
 • pc
  29 maart, 2010 - 14:24

  vooronderzoek knvb amoah eleboogstoot

  0

  0
 • eenaaceebreda
  29 maart, 2010 - 14:25

  @Hertog Jan

  Beetje rare reactie, zo zullen er ook wel Tilburgse jeugd in Breda voetballen of gevoetbald hebben, het gaat gewoon om de identiteit van NAC, en daar hoort een club als Willem II niet in thuis.

  0

  0
 • chris
  29 maart, 2010 - 14:26

  @eenaaceebreda

  Je hebt gelijk! En dan nog een vraag aan hertog jan.? Waarom zou nac met 2 degraderende clubs samen gaan.? Wat schieten ze daar mee op.?

  0

  0
 • Ritchie
  29 maart, 2010 - 14:29

  Ik heb geen uitleg nodig hoor.

  0

  0
 • Karel
  29 maart, 2010 - 14:31

  Dan ben ik ook zeker van de partij. Ik neem aan dat NAC zeker in zal gaan op het voorstel van een forumavond. Het lijkt me belangrijk dat de mensen er vragen over kunnen stellen en dat ze goed worden voorgelicht.

  0

  0
 • hoi
  29 maart, 2010 - 14:53

  Met alle respect, maar rationeel is dit natuurlijk wèl een logische keuze.

  – Besparing op de eigen jeugdopleiding (€ 750,000,- per jaar)
  – Kennis en ervaring van de Willem II/RKC opleiding naast de kennis en ervaring die vanuit NAC komen.
  – Grotere doorgroeimogelijkheid van jeugd van de VAB dan nu het geval is. Dat is afgezien van het feit naar welke club ze uiteindelijk doorgroeien.
  – Geen kosten meer nodig om een jeugdcomplex met voldoende faciliteiten op te bouwen
  – etc.

  Dit is uiteraard allemaal afgezien van het emotionele aspect.

  Ik denk verder dat we niet een al te groot Calimero complex moeten hebben waar het om doorstroming van de jeugd gaat. NAC wordt door bijzonder veel voetballers gezien als een mooie club om voor te mogen spelen. Het publiek is van oudsher fanatieker (en massaler) dan in Tilburg of Waalwijk. Voor een beginnende voetballer is NAC dus een logischere keus dan Willem II of RKC. Zelfs als NAC in de toekomst degradeert en Willem II en RKC zouden beiden in de eredivisie staan, dan nog blijft NAC een mooie club en een mooie opstap voor de iets mindere 'goden' uit de jeugd. Daar hoeven we ons echt niet druk over te maken.

  En dan aan Chris: ik zie je overal piepen over waarom samen gaan met twee eerste divisie clubs: Het tweede van Willem II/RKC speelt in de eredivisie en NAC niet. Dus wat het eerste doet is volledig onafhankelijk van deze kwestie.

  0

  0
 • henkie
  29 maart, 2010 - 14:55

  Vraag me af of al die extra politie inzet bij de jeugd het geheel nog wel rendabel maakt?
  Wel een verplichte bus combi van 3 uur maar smiddags mag je gewoon naar de Nac jeugd in Stilburg. Want stel je voor dat er ook hier 100 ME ers weg moeten..
  Los van die jeugd opleiding die Tuur heeft 100% gelijk enige positieve van de laatste jaren dat er met hem nog veel meer NAC ers zijn die dit inzien ik dacht dat het aan mij lag.
  Maar het deel dat blij is met 3 punten wordt steeds groter. Wat moet je met 3 punten als je er geen gevoel bij hebt. Doe mij maar een club waar je met trots je verlies kunt verdedigen.
  Als de Nac supporter voor de prijzen zou zijn gekomen dan hadden we het echt geen 100 jaar uigehouden denk.
  Mischien wil ik helemaal geen prijzen die veroorzaken juist van die piek momenten bij de toeschouwers en straks na 2 jaar toto divisie zitten we daar weer met die 12.000 man in een holle ruimte te schreeuwen (maar wel gezellig want je kan overal staan)
  af en toe promoveren europees voetbal een keer in de 50 jaar de beker finale dat is meer als genoeg

  0

  0
 • jan uit G
  29 maart, 2010 - 15:32

  denke jullie nou echt dat het NAC bestuur naar ons luistert?? mooi niet ze hebbe het schijt aan ons en doen gewoon wat ze wille.ik denk dat dit al in een veel te ver stadium zit om nog terug te draaie en bovendien dat wille ze helemaal niet,ze denke och laat maar lulle waait wel over hier uit blijkt hoeveel wij voor hun betekenen en dat is helemaal geen DROL dit belachelijke idee gaat gewoon door let maar op mijn woorden.

  0

  0
 • Karel
  29 maart, 2010 - 15:39

  Wedden dat veel tegenstanders tegen de nieuwe voetbalschool het lef niet hebben naar de forumavond te komen? Het is zo flauw nu al te roepen dat er toch niks meer aan gedaan kan worden. Kom naar de avond en maak je standpunten duidelijk. Anders gewoon je bek houden en hier ook niet liggen miepen.
  Wie weet is het bestuur onder de indruk van de tegenstand. Dus grijp je kans!

  0

  0
 • Voske
  29 maart, 2010 - 16:05

  Goede tip voor bedrijven die nog wat geld over hebben in het reclamebudget: nu de jeugdopleiding van NAC adopteren en je maakt je onsterfelijk bij de NAC-fans. Dan ben je er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk dat we over twee jaar de volgende uitslag op teletekst terug zien:

  NAC – RKC/stillem 0/RBC/Helmond/Oss/Den Bosch Combinatie: 6 – 1

  0

  0
 • Hertog Jan
  29 maart, 2010 - 16:31

  Nou Chris dat kan ik je wel vertellen:

  Ik denk dat het juist gunstig is om als eredivisieclub zijnde in zee te gaan met 2 eerste divisieclubs. De jeugdspeler zal dan, bijna, altijd voor de eredivisieclub kiezen.

  Natuurlijk kan het wel zo zijn dat NAC in de toekomst ooit degradatievoetbal speelt, en dat de stillempies er beter voor staan.

  Maar zo als het nu is, kan de jeugdspeler eerst rijpen in de eerste divisie alvorens de stap naar de ere te maken.

  Kijk naar Ajax- Haarlem; PSV- Eindhoven en fnoord- Excelsior.

  Nogmaals: ik zeg niet dat dit zaligmakend is, maar ik vind dat het niet op voorhand afgewezen moet worden louter op emotionele redenen.

  0

  0
 • Leur Noord
  29 maart, 2010 - 16:52

  GEEN UITLEG NODIG ! HET KREDIET VAN HET BESTUUR IS OP DUS RUIM JE KANTOORTJE LEEG EN VERTREK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  0

  0
 • Jamie
  29 maart, 2010 - 16:58

  Idd opzouten met dit bestuur wat helemaal niks heeft met ONS NAC! @hoi zeg dan meteen dat je gewoon iemand vanuit NAC zelf bent!

  0

  0
 • snake
  29 maart, 2010 - 16:58

  Er zijn vele jeugdspelers die bij de buren aan de gang proberen te komen.
  RBC en Willem II heeft altijd Bredase voetballers gehad.
  Goed voorbeeld is Mijndert Dijkstra die bij NAC niet kon doorstromen maar via Willem II de Engelse divisie haalde.

  0

  0
 • NACHouten
  29 maart, 2010 - 17:47

  @Voske
  klopt inderdaad, alleen zijn Haarlem, Excelsior en Eindhoven niet de grote rivalen van deze clubs. Als de jeugdopleiding niet zelfstandig verder kan, dan moet er gefuseerd worden, maar iemand met een beetje historisch besef snapt dat dat niet met St2 of feyedinges kan.

  Daarnaast lijkt het me ook niet zo verstandig om te fuseren met 2 clubs die op het punt staan failliet te gaan nu NAC net weer gezond is. Dus behalve een emotionele kant zit er ook een zakelijke kant aan die niet helemaal zuiver is.

  0

  0
 • snake
  29 maart, 2010 - 18:04

  Hallo NacHouten-
  Ook ons NAC dreigt in wilder vaarwater weer te komen hoor.
  Schuldvrij is onze club bij lange na nog niet.
  Verbouwing kost al meer dan begroot.
  Niet voor niets dat ze afscheid nemen en snijden in selecties.

  0

  0
 • NACHouten
  29 maart, 2010 - 18:18

  Kan zijn, dan is NAC toch in ieder geval het minst ongezond. Een fusie met 2 bijna failliete clubs gaat de situatie niet beter maken. Mag jij raden wie de grote financier van VAB wordt.snijden in de selectie doet overigens iedere club.

  0

  0
 • Mnac
  29 maart, 2010 - 18:35

  Dit bestuur helpt NAC naar de klote!! Tejo ROT OP en die Yank ook mee.

  0

  0
 • Ronald
  29 maart, 2010 - 18:55

  ACTIE!!!!!!!!!

  0

  0
 • hoi
  29 maart, 2010 - 20:15

  @Mnac

  Alleen zijn Mommers en Stewart het bestuur niet, lutser.

  0

  0
 • Ritchey
  29 maart, 2010 - 20:51

  En dan is de forum avond zeker op 1 april….dat zou echt een stunt zijn.

  * laten we het hopen*

  0

  0
 • Mnac
  29 maart, 2010 - 21:16

  @hoi Zie jij ergens staan dat ik dat beweer. Nee dus lul dan niet! Morgen lekker weer naar je werk bij NAC hoi?

  0

  0
 • Bobske
  29 maart, 2010 - 21:18

  De thuisbasis word dan bij stillem 2 !!
  kt stewart !!
  HET BESTUUR MAAKT NAC KAPOT !
  TIJD VOOR ACTIE

  0

  0
 • Johan
  29 maart, 2010 - 21:22

  Wat een lompe reacties hier allemaal. Net zei Rene vd Gijp het nog bij VI. NAC heeft het gewoon goed voor elkaar!

  0

  0
 • Mnac
  29 maart, 2010 - 21:24

  @Johan En als die clown van V/d Gijp het zegt is het zo, of niet dan Johan?

  0

  0
 • Flappy
  29 maart, 2010 - 21:33

  Jammer dat die plannen met de jeugdopleiding zo de aandacht afleiden van grotere problemen zoals de blamage met de verbouwing. Wordt hier ook nog een forumavond voor georganiseerd?

  KAP EENS MET DIE SENTIMENTEN en vraag Mommers eens hoe het ook al weer zat met een capaciteit van 23.000, tribunes tot op het veld, een derde etage op het hoofdgebouw, een zuilengalerij, een icoon voor de stad en een stadion in de clubkleuren.

  0

  0
 • nm
  29 maart, 2010 - 22:30

  maak je niet druk het gaat niet door

  0

  0
 • Flappy@NM
  29 maart, 2010 - 22:58

  Wat gaat niet door? De jeugdopleiding? Is dat bewust gebruikt om de boel af te lijden van de verbouwingsblamage? Vaak kloppen jouw posts, dus vertel maar..

  0

  0
 • nm
  29 maart, 2010 - 23:00

  Nee was serieus maar reacties onderschat.

  0

  0
 • Flappy@NM
  29 maart, 2010 - 23:16

  Onderschatten, dat overkomt Mommers net iets te vaak. Is er niet flink gescholden binnen de burelen van NAC over de verbouwing of vindt men dat men het er allemaal goed vanaf brengt?

  0

  0
 • nm
  29 maart, 2010 - 23:21

  Flappy, wat denk je zelf…. Het loopt niet als verwacht. Het probleem van met name Theo is dat hij altijd alles erg rooskleurig inschat. Opzich geen probleem maar als je dat ook zo communiceerd loop je regelmatig tegen de lamp.

  0

  0
 • Flappy@NM
  29 maart, 2010 - 23:32

  Ik vind dat hier erg luchtig over gedaan wordt en verbaas me erover dat kritische vragen van oa een krant als DeStem uitblijven. Ze publiceren wel over allerlei roddels en als er een keer een akkefietje in de selectie is. Allerlei vragen komen tenminste wel bij mij op. Zo geeft NAC aan dat veel onvoorziene kosten komen door achterstallig onderhoud. Hoe ziet zo’n huurcontract er dan uit. Onderhoud is toch meestal voor de rekening van de verhuurder? Welke partij is er verantwoordelijk voor dat de capaciteit tot twee keer toe aangepast dient te worden? Zit NAC in een onmogelijke spagaat waar de eigenaar van het gebouw tevens de financierder is en de uitvoerende partijen tevens belangrijke sponsors zijn en NAC niets af kan dwingen?

  0

  0
 • Poitter
  30 maart, 2010 - 08:57

  1 april nadert snel …… donderdag volgt meer nieuws over de fusie.

  0

  0