Go to Top

Column: interview met niemand

Column: interview met niemand

Deze column is van Mafkees en is niet per definitie de mening van de hele BSR Crew.

Gisteren was de wedstrijd FC Emmen – NAC en zoals gewoonlijk was de BSR crew aanwezig. In dit geval reden BreDaN en Mafkees naar het einde vande wereld. Intentie was om niet alleen een live verslag te doen, maar zoals altijd ook één of meer selectie- of stafmensen te interviewen voor de camera. Het liep echter wat anders.

Tijdens het aanschouwen van het spel op het veld zakte de moed ons volledig in de schoenen. De beste spelers in het veld waren met kop en schouders Kenny van der Weg en Jelle ten Rouwelaar. Dat zijn een verdediger en een keeper. Ronnie Stam werkte zich werkelijk het apezuur, maar kon het op het middenveld niet alleen. Er was verder geen drive, er leek geen motivatie te zijn, er was geen enkel benul van wat nou te doen met balbezit, de bal kwam amper over de middenlijn en als dat al gebeurde, werd er vervolgens niets mee gedaan.

Daar stond een FC Emmen tegenover dat vanaf seconde één het vuur uit de sloffen liep, waarvan de spelers elkaar behoorlijk konden vinden en -niet geheel onbelangrijk- een FC Emmen dat zeer regelmatig de helft en de keeper van NAC op wist te zoeken. Niet dat FC Emmen zo briljant was, maar het had zomaar 4-0 kunnen zijn als de Drentenaren een iets hoger niveau spelers hadden gehad. Laten we zeggen: de individuele spelers van NAC. Maar dan als team. Die individuele kwaliteiten hebben ze in Emmen niet, maar anders dan in Breda staat er wel een team. En dus won de nummer zes niet eens onverdiend met 1-0 van de nummer twee van dat moment. We mogen God op de nakende knieën danken dat Jelle een paar fabuleuze reddingen verrichtte en dat Kenny besloten had om overal aanwezig te zijn op het veld… tot aan zijn onnodige, maar wel terechte, rode kaart… anders had het er nog slechter uit gezien. Hop, weer een periodetitel en daarmee € 75.000,- weg. Jammer joh. Wij gaan voor de plaatsen één tot en met vijf, de periodetitel is bijzaak. Nou, we zijn al hard onderweg naar die vijfde plek. We staan in plaats van tweede ineens vierde in de competitie. Ooit zouden we wel kampioen worden, maar dat was ongeveer een maand of zeven terug. Inmiddels gelooft helemaal niemand daar meer in.

Op het moment dat Kenny onnodig tegen zijn kaart opliep waren we er klaar mee. Wat moesten we nog gaan vragen? En aan wie? Moet er weer een speler voor de camera worden gehaald die toegeeft dat het niet best was, dat hij ook niet weet hoe het komt, dat er hard aan gewerkt wordt en ook vooral over gepraat wordt en dat het dan de volgende keer hopelijk beter gaat? Of Marinus Dijkhuizen ter verantwoording roepen, die dan maar weer eens aangeeft dat het team labiel is en dat ze door de ondergrens zijn gezakt? Iets wat hij inderdaad weer heeft aangehaald in BN DeStem en voor de camera van Omroep Brabant. Hebben we die constateringen allemaal intussen al niet genoeg gehoord? Moeten we dan de uitblinkende Jelle voor de camera gaan halen, om te zeggen dat hij het erg goed heeft gedaan, om hem dan maar weer te vragen waar het nu in Godsnaam fout is gegaan? Of Kenny… o nee, die zal geen behoefte heben na die belachelijke rode kaart en dat wordt ook geen erg leuk gesprek. Wat voor nieuws hebben spelers en staf eigenlijk gezegd in de interviews met BN DeStem en Omroep Brabant? We zien weer dezelfde constateringen, maar er lijken geen oplossingen te komen. Of ligt de oplossing in het minutenlang laten warmlopen van Dingsdag en Gorter als je met 1-0 achter staat bij FC Emmen?

Om eerlijk te zijn: we wisten het echt niet meer. Van een poging-tot-semi-professionele-journalisten verwerden we in rap tempo tot zeer gefrustreerde overspannen supporters. Vermoedelijk iets wat in het uitvak niet anders is geweest. Sta je daar na een minimaal 2,5 uur lang durende reis (per auto, want per bus was het zelfs nóg langer) te vernikkelen van de kou in Zuid-Scandinavië en dan word je zo onnoemelijk in de steek gelaten door het team waar je helemaal gek van bent! En dan moet je nog terug ook! Alleen al voor die gasten in dat uitvak had het anders gemoeten. Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, in de laatste seconden van de wedstrijd spatte er ter feestelijk afscheid nog een schot van FC Emmen uiteen op de kruising van de goal van Jelle en was het nog bijna 2-0 ook.

Na een korte mededeling aan de jongens van NAC Pers, die ons elke wedstrijd weer keurig aan de bak helpen, hebben we besloten om geen interview te doen. Op een enkeling na moet dit NAC team zich kapot schamen voor hun wanprestaties, maar we betwijfelen of ze dat ook echt doen. We zijn de excuses beu, we willen prestaties. Dan kunnen we weer fatsoenlijke vragen stellen misschien, die anders zijn dan “wat ging er nou eigenlijk fout?”

Bron: B-side Rats, BN DeStem, Omroep Brabant

103 Reacties op "Column: interview met niemand"

 • Geeltje
  16 februari, 2016 - 14:44

  Goed stukje tekst. De frustratie die iedereen voelt. Maar Ronnie stam die zich kapot werkt? Bij de laatste twee wedstrijden waren de tegendoelpunten hem grotendeels aan te rekenen…

  Waarom speelt die man nog?

  0

  0
 • Bredaasyellowarmee
  16 februari, 2016 - 14:45

  Verloren bij Emmen uit en volgens mij voor het eerst een wedstrijd niet gescoord! Periode titel wederom laten liggen, die overigens totaal niks voorstelt! Want het enige wat we kregen was een eventuele geldprijs een lelijk bronsbeeldje en een kruisje achter je naam op teletekst pagina 830! Al na GAE thuis was het voor mij persoonlijke einde competitie een KO klap right in THE kisser! Inderdaad zo wedstrijd als GAE thuis zit er wel eens tussen dus daar heb je het niet laten liggen! Helaas hebben we uiteindelijk iets te veel wedstrijden gehad waarvan we zeggen ja zulke wedstrijden zitten er wel eens tussen in een seizoen! Na dat GAE bij ons thuis won was ik KO maar Sparta gaf me kort even hoop door punten te verspelen helaas verprutste NAC het weer des NACs uit tegen Ajax… Op dat moment had ik nog steeds de overtuiging dat Sparta nogmaals 10 punten zou gaan verspelen en nog meer ook, die heb ik nog steeds! Helaas is het totaal onrealistisch om je daar aan vast te houden want NAC Zal nooit al haar overige wedstrijden winnen! Wat rest is drie maanden op vrijdag avond naar NAC , bier drinken en hopelijk een leuke avond er achter aan in de stad… Waar voor het voetbal ? Buiten dat het bijzonder teleurstellend is op het veld is er niks meer om voor te voetballen in de competitie. , die play offs haal je heus wel…! Wat rest is twee en halve maand lang te gaan kijken naar voetbalpotjes ter voorbereiding op de nacompetitie, ik vind het knap dat mensen op dit moment nog juichen bij een goal van NAC , want waarvoor juichen we eigenlijk dan ???
  Wetend dat je de nacompetitie ingaat is kut! Je kan de trainer spelers directe beleid etc bijna niet afvallen want die 4 play offs/ toevalswedstrijden kunnen NAC redden of breken ! Trouw als we zijn doen we dat niet en blijven we achter onze club staan, heel trots op maar stiekem hink ik daarbij op 2 gedachten ! Stel je promoveert wat dan ? Stel dat je niet promoveert wat dan ? NAC zal niet kapot gaan daarvoor is NAC te groot,
  Maar volgend jaar met 10000 man in de jupiler league en dat 10 jaar lang waarbij er uiteindelijk maar 5000
  Duizend overblijven ( waaronder ik ) komt stiekem erg dichtbij !
  Alles afhankelijk van 4 potjes in mei ( 13, 16, 19 , 22 mei ) nummer 2 tegen nummer 5! Nummer drie tegen nummer 4! Daarna tegen de winnaar van Jupiler 6 tm 9 of eredivisionist ! Het hoogstgeplaatste team speelt eerst uit! Dat is waar NAC nu staat…
  Met deze selectie die totaal uit balans is …. We spelen 433 omdat ooit in statuten van NAC is vast gezet ! dit terwijl we op moment maar 1 buitenspeler hebben ( Verbeek ) die ook nog eens drama speelt! ( lazic , seuntjes zijn geen buitenspelers en unal moeten we nog maar zien! Op middenveld gebruiken we geen nummer 10 terwijl we daar 2 goeie van hebben ( seuntjes brands ) daarnaast spelen we met een rechtsback die zich te goed voelt voor dit niveau en zich daardoor zichzelf maar benoemd heeft tot spelverdeler voor de verdediging ! Zo kan ik over de rest van de selectie doorgaan maar dat kan ik beter over de positieve spelers doen want dan ben ik eerder klaar met deze lap tekst ! Van der weg , suk en matic en daar houd het voor wat mij betreft op helaas! We staan er bij en kijken er naar…. Maar wat kunnen we meer doen ?? Ik had gehoopt op een leuk seizoen in de Jupiler league , mooie uitwedstrijden en veel sfeer/nieuwe liedjes in ons stadion! Niets is minder waar het eerste word volledig verkracht door die combi regeling en het 2e gebeurd niet door dat alle NAC harten bloeden….
  Wat had ik graag gezien dat we Danny Verbeek massaal toezingen met een piepstem ( refererend aan zijn eigen piepstem ) of dat we Marinus` dijkhuizens yellow army van vak g naar bside gingen her introduceren ( Ronald spelbos yellow
  Armee) of wat had ik graag dat we na een overwinning niet dat debiele handjes in de lucht doen omdat alle andere
  Clubs dat ook doen of omdat Pierre van hooijdonk daar mee begon bij ons NAC omdat hij een buikschuiver niet meer aankon vanwege z`n rug! Maar de spelers gewoon weer die mooie buikschuiver of koprol of zingend met de supporters overal waar we komen! Ik kijk met een positief gevoel terug op de toto divisie in 1999 ! Ik kan me niet voorstellen dat ik dat ga zeggen in 2030 over dit seizoen….
  Er lagen dit jaar veel kansen mogelijkheden en ingangen helaas zijn ze allemaal niet gepakt en rest ons een zijdeur die ons noodzakelijk terugloodst naar de eredivisie ! Iets waar elke NAC supporter naar verlangt en drie maanden op mag gaan wachten….
  Helaas lijkt de spelersgroep op een enkeling na zich dat niet te beseffen of erger nog te interesseren …. Wat trainers versleten afgelopen jaren, maar je mag je toch hard afvragen hoe terecht dat is en of er niet eerder spelers ontslagen moeten gaan worden want als ik zo m`n werk doe als de selectie sta ik binnen een maand gewoon op straat! Pessimistisch of realistisch dit verhaal i dont care ! Mijn NAC hart bloed en de vraag is komt het nog goed… En dit gevoel duurt nog 3 maanden… AUW!

  0

  0
 • malpolon
  16 februari, 2016 - 14:51

  Na zo’n wedstrijd kun je beter vragen wat er goed ging, dan ben je sneller klaar.

  0

  0
 • De Lange
  16 februari, 2016 - 14:56

  Diegene die nu en ook andere wedstrijden verzaakten of verziekten zie ook diegene die 1 juli niet weten hoe snel ze weg moeten zijn, en de “werkers “blijven achter ,zie afgelopen seizoen maar

  0

  0
 • Kater88
  16 februari, 2016 - 15:03

  Ronnie Stam werkt zich inderdaad kapot. Tegen MVV was najuist hij degene die ten koste van alles nog een goal wou forceren met echt wel goede acties aanvallend gezien. Terwijl sommige veel minder inzet toonde. Hij niet de enige die verantwoordelijk is voor die doelpunten. Grotendeels Jelle die tegen MVV te ver voor zijn goal stond en tegen Emmen de bal verkeerd weg stompt. Verder uitstekend gekeept, daar niet van.

  0

  0
 • Ron
  16 februari, 2016 - 15:10

  De selectie heeft zich de afgelopen weken een slechte dienst bewezen.
  Aantal maanden geleden werd door de spelers het vertrouwen in Maaskant opgezegd.
  Dan zou je verwachten dat onder een nieuwe coach er een frisse wind waait en dat er dan iets positiefs uit voortvloeit.
  Echter, het loopt totaal anders.
  Daar hoef ik verder geen worden meer aan te besteden. De ruim 400 reacties op het verslag van gisteren spreekt boekdelen.
  Aan wie zou het dan ook gelegen hebben ?
  Aan de selectie, of aan Maaskant ?
  Dijkhuizen krijgt de boel ook niet aan de gang.
  We missen gewoon kwaliteit. De meeste spelers zijn, of kunnen niet beter.
  Ze zouden niet misstaan bij een gemiddelde amateurclub.
  Verder kan een blinde nog wel zien dat het geen team is, maar een groep individualisten.
  Zal gezellig zijn, zo tussen de middag aan tafel met z’n allen aan de lunch in Zundert….
  Nee….. Deze spelersgroep ( ik zeg expres geen team ) zal eens goed in de spiegel moeten kijken.
  Ze hebben Maaskant eruit gewerkt, maar de schuld van dit collectief falen ligt toch echt bij de spelers zelf.

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 15:11

  Hij kon die bal tegen Emmen niet stompen. Die kwam te laag. Hij wilde hem klem pakken, maar de bal kwam van te dichtbij en stuiterde dus terug. EN daar stond Kolder.

  Eerste vraag is: hoe komt het dat die gast van Emmen van dichtbij kon aanleggen.

  0

  0
 • Wanny
  16 februari, 2016 - 15:14

  Dijkhuizen kun je weinig aanrekenen. Die zit hier net 2 maanden, in zo’n korte periode maak je geen jarenlang wanbeleid goed. Hij probeert wel wat door spelers te straffen of wat te wisselen, maar dat levert ook allemaal weinig op.

  0

  0
 • Braze
  16 februari, 2016 - 15:17

  Dingsdag begon als aanvoerder aan de competitie, zit nu op de bank.
  Brands scoorde 10x, is door de trainer! (niet de KNVB) geschorst.
  Naah kon er niks van volgens Marinus, maar speelt nu elke wedstrijd.
  Stam werd geschorst door de trainer
  .Verbeek staat er soms wel, dan weer niet in.
  Matic soms wel, soms niet in de opstelling.

  Kijk Marinus zo maak je spelers niet scherp, maar onzeker.Zo bouw je geen team met vaste patronen.
  Los zand ,geen overtuiging, onzekere angsthazen. Ook de trainer maakt duidelijk waarom ze in Engeland na een paar weken van hem af wilden.

  0

  0
 • Emarino
  16 februari, 2016 - 15:22

  Laat de heren vedette!!!!! de mislopende periodeprijs van 75.000.- van hun veel te hoge salaris zelf betalen.

  0

  0
 • Ultimate1
  16 februari, 2016 - 15:35

  Wat een DRAMA, wat een kut kunstgrasvelden in de Juup League, wat een kut selectie heeft NAC, wat een kut avonden zijn maandag en vrijdag toch om achter een bal aan te rennen (voetbal kun je t niet noemen), wat KUT SEIZOEN………nog zo’n seizoen trek ik echt niet!!!!

  0

  0
 • Wouter
  16 februari, 2016 - 15:36

  Klasse mannen , eindelijk eens journalisten die al die drogreden niet aan willen horen .
  Dit is pas professionele journalistiek , je geeft hierbij ook een duidelijk signaal aan die idioten af .
  Serieus respect voor deze beslissing , je laat je tenminste niet peopellen door een stel lamlendige snotneuzen .
  Het moet beter , we waren geen team , we wonnen geen duels , we waren te timide we kennen de termen van open deuren intrappen al uit ons hoofd .
  Maar wat gaan jullie er uiteindelijk aan doen stelletje lamlendelingen ?

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 15:56

  Niet dat je r ene fuck mee opschiet, maar sowieso moet de selectie de kaartjes betalen van de mafkezen die naar Veenda… uh,… Emmen zijn gegaan. Dat is wel het minste.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  16 februari, 2016 - 16:04

  Duarte stam seuntjes aub op het middenveld en suk z’n voetbalschoenen afpakken dat scheelt al een hoop

  0

  0
 • Ouwe Jos
  16 februari, 2016 - 16:15

  Goed verhaal, Mafkees.

  0

  0
 • BerryNAC
  16 februari, 2016 - 16:20

  Goed dat er geen interviews gemaakt zijn!! Ik kan die walgelijke koppen vol slap gezever niet meer zien.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  16 februari, 2016 - 16:24

  Hoi Bredaasyellowarmee,

  Leuke column onder een net zo’n goede column van Mafkees.
  Jullie slaan met beide stukken tekst spijker op de kop, waarbij ik zelf niet vond dat Kenny bij de beste spelers op het veld hoorde.
  De minst slechte speelden gisterenavond bij Emmen, sorry mijn idee……

  Maar, er is kans dat ik vrijdag weer eens naar de stuntelaars van ons zelf in Breda kan komen kijken, en ik vraag me zelf na jou stuk nu even af: “hoe kunnen we onze onvrede over dit meer dan (wederom) zeer matige seizoen op een rustige maar duidelijke manier laten blijken naar de heren ‘profs’ op het veld”?

  Is het een gek idee, om n.a.v. je verhaaltje eens NIET proberen te juichen na een (toevallige?) NAC goal, of een hele wedstrijd NIET aanmoedigen maar stilte kijken of met elkaar op de tribune in gesprek gaan net of er niets aan de hand is op het veld?
  Als dit voor een groot deel bereikt kan worden (folders loco’s?) hoe zou dit op de spelers over komen, als die ook eens een keer geen aandacht kregen?
  Misschien een gekke gedachte, maar als wij ‘klanten’ al zo lang niet verwend worden, waarom de spelers dan wel……

  0

  0
 • KeesF7
  16 februari, 2016 - 16:28

  Goed verhaal, Mafkees. Niets aan toe te voegen. Ja toch wel: hoe komt onze mooie club in Godsnaam uit de shit?

  0

  0
 • heksenketel
  16 februari, 2016 - 16:30

  Voor de korte termijn hebben we een trainer nodig, die zorgt dat er een team staat. Als Marinus dat voor elkaar krijgt dan hebben we kwaliteit zat. Disciplinair straffen heeft daar nog nooit aan bijgedragen en zegt vooral iets over degene, die de straf oplegt. Namelijk dat hij het op een normale manier niet opgelost krijgt.

  Voor de lange termijn hebben we kwaliteit in de organisatie nodig inclusief een heldere visie en topsportmentaliteit.

  0

  0
 • Karel
  16 februari, 2016 - 17:02

  Het gaat steeds maar slechter en slechter en slechter……………

  0

  0
 • badeend
  16 februari, 2016 - 17:02

  @ heksenketel – eens met je laatste alinea en ik denk dat het daaraan juist niet ontbreekt binnen de club. Echter wél binnen de selectie. Jarenlange afbraak en zonder enig idee rommel binnenhalen heeft ons gebracht waar we nu staan. Met de elders uitgekotste Brands, Borahsasar en Stam, om er maar een paar te noemen. Met de nergens aan de bak komende Gorter, Mulder en Dingsdag. Met een Verbeek en toevallig een Seuntjens, Duarte en Ars.

  Er zat geen idee achter – iets wat met de huidige technische organisatie wel zou moeten gaan lukken. Helaas gaat daar tijd overheen. Veel teveel tijd.

  0

  0
 • Goldold
  16 februari, 2016 - 17:02

  @ van taajland…

  Grappig , opperde van de week precies het zelfde idee !
  Maar 1 vraag ik me af of het haalbaar is en 2 vraag ik me af of het effect heeft! Buiten dat vind ik het persoonlijk een sterk en orginele statement

  0

  0
 • Goldold
  16 februari, 2016 - 17:04

  Heb het overigens alleen over niet juichen bij goal, daar buiten maximale sfeer

  0

  0
 • Walter
  16 februari, 2016 - 17:17

  Van Taajlaand , ik denk dat stil zijn niet veel uitmaakt, dat merken ze niet eens omdat ze vaak na een halve wedstrijd heel het stadion al stil hebben .
  Mij lijkt het meer wat om ludieke ( geen beledigende ) liedjes te zingen , zoals met de keeper van Den Bosch, , en dan : de spelers van ons NAC van ons NAC van Ons NAC de spelers van ons NAC die krijgen elke week de zak , daar is niks daar is niks daar is niks aan te doen , dit zootje dit zootje wordt never kampioen !
  Of in plaats van ” wij gaan niet opzij ” ” wij gaan steeds opzij ” als een mietje lopen wij hier in het veld , wij gaan steeds opzij .
  Dat komt beter aan denk ik .

  0

  0
 • signase
  16 februari, 2016 - 17:20

  Zit weinig anders op dan deze zomer alweer puin te ruimen. Dus afscheid te nemen van speulers die niet kunnen en niet willen. En dan maar gericht spelers te halen die wel NOAD hebben. Een helse klus voor Dijkhuizen (die deze selectie niet heeft samengesteld) en de TD (die deze selectie ook niet heeft samengesteld), vooral omdat NAC bij het mislopen van promotie (en die kans acht ik zeer groot) nog minder middelen tot zijn beschikking zal hebben. Er zal creatief doorgepakt en doorgeselecteerd moeten worden op NOAD. Ik hoef de komende tien jaar geen ongemotiveerde spelers meer te zien.

  0

  0
 • heksenketel
  16 februari, 2016 - 17:21

  @Badeend

  Naar mijn mening ontbreekt het daar wel aan hoor. Er is geen heldere visie en de kwaliteit van ons management is redelijk licht. Waarbij ik het minste zicht heb op de technische kant, dus kan best dat je gelijk hebt dat het daar wel redelijk zit.

  0

  0
 • Peer11
  16 februari, 2016 - 18:19

  We zijn niet helemaal gek op dit team, maar op de club NAC. Dit team kan op een enkeling na naar de schroothoop. Wat een stel omhooggevallen luie ongeinteresseerde NAC onwaardige flikkers zijn het toch. Hoor het iedereen nog roepen hoe goed het was voor NAC om een stapje terug te doen. Opnieuw beginnen en met fris aanvallend voetbal kampioen worden om vervolgens een plaatsje in de middenmoot ere te veroveren. Pfff hoe anders is de realiteit.

  0

  0
 • Chiel
  16 februari, 2016 - 18:40

  Walter, zelfspot vind ik inderdaad nog de minst slechte optie. Heeft ons vaker door zware tijden gesleept. Wel oppassen dat het niet cynisch wordt (dun lijntje). Dus niet juichen bij elke goede pass…

  0

  0
 • Cor Taxi
  16 februari, 2016 - 18:41

  De competitie is nu een beetje bijzaak geworden.Je moet je gaan focussen op de nacompetitie.Waarschijnlijk tegen Feyenoord….Man man man.

  0

  0
 • Toontje
  16 februari, 2016 - 18:49

  als je Kenny gisteren tot een van de meest slechte zag, heb je er inderdaad geen kijk op..hij was ook verschrikkelijk zwak vooral aanvallend er kwam geen enkele voorzet op de goede plaats aan. Zeer zwak.
  Moet het hebben van inzet kan alleen niet voetballen net als een aantal anderen trouwens.
  Hadden vroeger nooit bij de eerste selectie gezeten, maar bij gebrek (en geld) aan beter nu wel

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 18:50

  Ik zal nooit tegen NAC zingen. Dus Walter, niet bij mij gaan staan. Ik snap je heel goed, maar trek dat niet.

  0

  0
 • buurman
  16 februari, 2016 - 19:13

  “maar het had zomaar 4-0 kunnen zijn als de Drentenaren een iets hoger niveau spelers hadden gehad. Laten we zeggen: de individuele spelers van NAC. ”

  Bij welke spelers zit dan die individuele klasse ? ? Noem ze eens buiten Seuntjens.
  We blijven stik blind voor de werkelijkheid.

  V

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 19:35

  Ars, Duarte, zelfs Naah bij vlagen, gaf net als Stam een paar goede passes, gisteren toch echt Jelle, Van Diermen (ook al was die gisteren ook niet best).

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 19:42

  Pardon, buurman? Als we blind voor de werkelijkheid zijn: deze site ging anderhalf jaar geleden al op zwart vanwege wanbeleid en wanprestatie. Toen zat iedereen nog in Hosanna stemming en meenden sommigen dat we achterlijk deden. Zijn we op aangevallen. Zie waar we nu zijn.

  De manier waarop wij gisteren zijn vertrokken vind ik ook niet echt getuigen van blind zijn. Maar dat neemt niet weg dat Ars er vorig seizoen 28 in had liggen, dat Naah bij City vandaan komt en soms echt briljante acties heeft, Van Diermen -buiten gisteren- sterk gestart is, Stam best goede acties heeft en Jelle gewoon prima staat te keepen.

  Er staat geen team. Ünal is ook niet de oplossing, want buiten Seuntjens komt er weinig aanvoer. En de aanvoer die gisteren kwam werd niet begrepen of kreeg geen vervolg.

  0

  0
 • Wouter
  16 februari, 2016 - 19:43

  Walter , wereld idee , zonder schelden en foeteren ludiek laten zien dat we het helemaal zat zijn .
  Je ziet dat aan een trainingsveld gaan staan of op de bus wachten ook geen uitkomst biedt , dat is ook de weg van de minste weerstand , daarbij is het maar een klein gedeelte van het publiek maar als een stadion ludiek gaat doen is het uniek en komt het wel aan denk ik !

  0

  0
 • Wouter
  16 februari, 2016 - 19:48

  Mafkees zo is het . En Van Diermen en Stam kunnen het ook niet alleen met die leeghoofden naast hun , die komen aan hun eigen spel niet toe .
  Je zal een Pedro naast je hebben achterin die alles laat lopen of in het geval Stam tussen Suk en Matic staan waar je geen bal aan kwijt kan .
  Ik zag gisteren mensen lopen van een niveau wat je zelfs in de vierde klasse beter kunt vinden .

  0

  0
 • Michel
  16 februari, 2016 - 19:55

  Het probleem is dat NAC goede spelers heeft,maar geen goede eerste divisie spelers heeft. In die valkuil zie ik vele degradant trappen. Leuk doet je goede vededigende middenvelders hebt, maar daar heb je niks aan tegen al die lange ballen. Je kan beter spelers hebben met jaren lange jupilerleague ervaring hebben en daar neem je dan na promotie afscheid van.

  0

  0
 • pierre
  16 februari, 2016 - 20:11

  Heel de selektie alle items hier op deze site verplicht laten lezen. Misschien beseffen de heren dan wat ze de supporters aandoen door hun walgelijke instelling.

  0

  0
 • Nacdictive
  16 februari, 2016 - 20:18

  Ik heb heel sterk het idee dat wie je er ook bij gaat halen of welke trainer er ook wordt aangesteld en of Pietje nu rechtsback speelt of Keesje het maakt allemaal geen ene reet uit. Dit is nou het gevolg van jarenlang wanbeleid tot in den treuren toe… Geen visie, geen beleid, geen creativiteit, geen leidersschap, we zijn door de (oh zo wijze) heren directie gedegradeerd tot een stelletje amateurs zonder enig besef hoe we er werkelijk voor staan. Maar goed er zitten nog steeds 14000 mensen, sponsors, we gaan de playoffs halen, we hebben een nieuwe technisch directeur etc etc maar ondertussen blijft de patiënt dood- en doodziek..
  Aan de andere kant: Zolang de liefde blijft bestaan!
  Tot vrijdag, dan zijn we er weer (misschien tegen beter weten in) maar wanneer gaan we die bitterbaldirectie eens ter verantwoording roepen??

  0

  0
 • wolfmanjack
  16 februari, 2016 - 20:20

  Wouter, Pedro is zeker geen goede voetballer en ik ben ook niet kapot van hem, maar hij was gisteren in de verdediging de enige die tot het einde duels bleef aangaan en ook bleef winnen. En dat is toch zijn belangrijkste taak.

  0

  0
 • Bredafun
  16 februari, 2016 - 20:24

  even iets anders, ga onze nieuwe spits “Ünal van Manchester City” deze week nog de papieren in handen krijgen zodat ie vrijdag dit drama team misschien een helpende hand kan bieden?
  Vreemd dat er totaal geen nieuws over de brug komt dat alles nu onderhand eens helemaal rond is.
  heeft iemand misschien al nieuws over zijn verlossende inzet voor aanstaande vrijdag?
  want ben eerlijk, hoeveel kansen heeft onze huidige spits al niet gehad die er gewoon in hadden moeten gaan??

  0

  0
 • jvt
  16 februari, 2016 - 20:27

  Dit hele zooitje verdient geen supporters, supporters van wat dan?
  Als wij zo ons werk afleveren zou ik niet eens salaris wensen. We staan dan wel 4e maar met wat een voetbal zeg. Wie slijpt hier patronen in, wie maakt er een team van. Dijkhuizen moet duidelijk het vak ook nog leren, is een niet te volgen ontacticus. Wat hebben we in godsnaam aan zo’n man, idem Goetzee eindverantwoordelijk en blijft zitten op het pluche en lacht nog een keertje minzaam.

  Nac is kapot gemaakt door amateurs eerste klas en die zwakke leiding, dat voelen spelers terwijl er heel; veel mensen op de tribune zitten. Nac zou een eerste gebaar maken door meegereisde supporters naar Emmen terug te betalen. Tegen Fortuna winnen we en is het lek boven. Nu weer drie maanden je koest houden want we “bouwen” naar de nacompetitie toe. Ik zie sinds onze Marinus geen draad verbetering.

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 20:30

  Pedro is met afstand de belangrijkste man bij NAC achterin. Als hij niet speelt is het helemaal gatenkaas. Pedro maakt opbouwend veel fouten en was gisteren ook zwak, maar wint wel veel duels. Een van de hele weinige met nog enige potentie voor de toekomst.

  0

  0
 • Ikweethettochbeter
  16 februari, 2016 - 20:31

  Kunnen we AUB het roer omgooien! Het is echt niet meer om aan te gluren! Alle Seuntjens haters, hebben we het gezien? Nac zonder Seuntjens is wel heel treurig, zonder enig gevaar in aanvallend opzicht.
  Laten we eens kappen met 4-3-3 zonder buitenspelers. Ars en Seuntjens in de spits graag met Brands erachter. Duarte, Stam, Damen of Gorter op dat middenveld, tijd voor voetbal in de ploeg. Matic/Suk/Naah astemblieft zeg. Weg met die meuk! Pedro op de trein zetten, een enkeltje terug naar Emmen. Wat een waardeloze voetballer. Die past bij mij in het rijtje onbenullen: Zwijnenberg,Cairo, Simons, Schollen. En die Mulder heeft die gozer lood in zn schoenen ofzo? Zodra hij zn eerste stappen zet is de spits al een meter voor hem! Kan zown Kazanci ofzo dat niet beter? Het is echt allemaal zo kut bij Nac, verschrikkelijk elftal zeg ongelofelijk!

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 20:39

  @ walter

  Kun je jezelf wel opeens 25 handjes geven en mij 15 tegen, maar toch maar niet bij mij gaan staan.

  0

  0
 • scheppioni
  16 februari, 2016 - 20:40

  Mafkees twee keer briljant, eerst met je verhaal, daarna met je reactie op vriend buurman !!
  Daar is werkelijk alles mee gezegd, of misschien nog als aanvulling, NAC moet gaan belonen op het eerst presteren en dan heb ik het niet zo zeer over goed voetballen, maar qua strijd en beleving mag onze ploeg NAC never of nooit de mindere zijn !!! Ik hoor mijn vader(schuldige aan mijn nu al 36 jaar NAC virus) nu nog zeggen, stelletje klootzakken !!!

  0

  0
 • nachoreca
  16 februari, 2016 - 20:42

  Dat ik dit ooit nog zou typen. …snik snik….maar seuntjens is de enige ( naah een.klein beetje) die technisch inzicht heeft ….en de rest ?! dagen voetballen en niets creëren laat staan scoren…ben echt moedeloos en wanhopig sinds gisterenavond. Weet even niet hoe dit gaat aflopen…maar ben bang slecht….scenario Sparta lonkt…en dan heb ik het niet over dit seizoen…maar de laatste 5…!

  0

  0
 • scheppioni
  16 februari, 2016 - 20:47

  Tijd voor een ervaren trainer met overhand naast Marinus, da’s de enigste hoop !!

  0

  0
 • oosterhout3
  16 februari, 2016 - 20:48

  ik dacht eerst ik reageer niet….

  ik WALG van de LUIE speulers….. \

  suk er meteen uit voor brands… net zo lui blijkbaar!!
  als duarte fit is om te starten, naah er ook uit!
  stop&go…..verbeek moven!!

  gewoon 442 met mats, brands&ars voorin, daarachter duarte en daarachter matic en stam.

  wie niet wil, eruit en gewoon wisselen voor jeugdspelers!!

  0

  0
 • De verschrikkelijke oorzaak van het probleem
  16 februari, 2016 - 20:52

  Ik lees veel te veel positieve reacties over Seuntjens. Jullie vergeten zeker zijn domme rode kaart vorig jaar tegen roda. Op de beslissende momenten valt hij constant negatief op. Zijn swalbe, afschuwelijk. Zijn interviews verschrikkelijk lachwekkend. Hij is bovendien niet voor niets vorig jaar disciplinair geschorst geweest. Als mats nooit een NAC shirt droeg zaten we gewoon nog in de eredivisie en waren 15.000 mensen blij en trots.

  0

  0
 • Walter
  16 februari, 2016 - 21:01

  Oldskool ik krijg ineens heel veel zin om met mijn vrienden gezellig bij jou te komen staan zeikjong ,heel de week zit je al te zeiken over handjes , eerst was JVT het toen weer ern ander en nu ik weer.
  Ben jij paranoïde of zoiets ? Je voelt je wel belangrijk hé ?
  Doe eens normaal man , we hebben wel iets beters te doen dan handjes aan jou te geven .
  Geen lompe dingen meer schrijven voorkomt waarschijnlijk ook handjes !
  Ik zal er je nu alvast weer een geven helaas lukt het mij maar om één keer een handje te geven anders had ik er je 80 gegeven .

  0

  0
 • Dat wel
  16 februari, 2016 - 21:05

  @badeend / Heksenketel

  Hoe kun je dat nu zeggen beste badeend. Het bestuur zit 2 jaar. Inmiddels is de 3e TD bezig en de 4e trainer. Fantastisch beleid!! Echte lange termijn visie.

  0

  0
 • Nr. 20
  16 februari, 2016 - 21:08

  Ik denk een grote tactische fout om tegen mvv elftal om te gooien. Dijkhuizen had daar met vaste elf moeten spelen en buit moeten binnenhalen.

  0

  0
 • nachoreca
  16 februari, 2016 - 21:11

  @ oorzaak van het probleem…ik ben ook geen fan van mats maar hij is (helaas) echt de enige die technisch inzicht heeft…jij slaat wat Door, om hem verantwoordelijk te houden voor degradatie…ook de specifieke wedstrijd tegen Roda niet…lijkt me eerder dat jelle ons wat benadeeld heeft in deze…

  0

  0
 • Tom Smits
  16 februari, 2016 - 21:13

  Volgende opstelling vrijdag aub en stoppen met 4-3-3 hebben we totaal de spelers niet na.

  Lazic
  Pedro
  Diermen
  Gorter

  Stam
  Brandts
  Duarte
  Verbeek

  Seuntjes
  Ars

  Wissel
  Unas
  Suk
  Matic
  Naah
  Dingsdag
  Mulder
  Damen
  Noppert

  Helemaal klaar met Matic, Naah en Suk wat een armoe.
  Daarnaast ben ik heel benieuwd naar Unal en hoop dat hij eerste minuten kan gaan maken.
  Wat ik graag De Kamps en Perica nog gezien. Noad godver.
  Die zakkenvullers die er nu instaan breken de club totaal af. Je moet eens kijken vrijdag hoeveel supporters er schoon genoeg van hebben en een wedstrijd over slaan. Ook de opmerking van Dijkhuizen over periode daar ben ik niet mee bezig zo hoog mogelijk eindigen is het doel. Ik zeg begin nu eerst eens en had een periode gepakt en een succesje had dit team wel kunnen gebruiken maar ja als we deze uitspraken al doen en dan zelfs de trainer.! Ook dat gezwets over door de ondergrens zakken en labiel komen me nu al de strot uit. En speel nu eens een aantal weken met dezelfde opstelling ( zo veel mogelijk althans) waarom ineens 4 wissels tegen MVV? Ja ik heb 14 basisspelers het is godver geen liefdadigheidsinstelling die tijd hebben we gehad. De beste 11 spelen.!!!!! En als het niet loopt op tijd wisselen en niet 20 minuten voor het einde. Je zou toch een team verwachten die gisteren herbegraaf opvreten als je met 1-0 de rust uitkomt. Een ploeg gaan bouwen nu met spelers die wel willen en klaar stomen voor de nacompetitie dat is het enige wat nog resteert.

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 21:14

  Oldskool, mag ik ook naast je komen staan? En dan Walter met zijn maatjes aan de andere kant. Beetje bier drinken… veel kut roepen vrees ik… Samen baar FC Emmen volgend jaar. Dan roep je al kut zodra je je navigatiesysteem hebt ingesteld. Gezellig.

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 21:19

  @ walter

  Anytime. Maar je hebt gelijk. Ik laat me weer uit de tent lokken. Het zal me verder een rotzorg zijn.

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 21:24

  Mafkees jij mag altijd naast me staan. Alleen kom je nooit :) Bij uutwedstrijden in de Juup league kom ik niet meer. Na buitengeflikkerd te zijn in Almere tegen ajaks 2 en al die droevenis, zelfs combiloos, in al die stadions heb ik besloten dat ik met pensioen ga. (NaCompetitie uitgezonderd).

  0

  0
 • Shoebaloe
  16 februari, 2016 - 21:28

  Concept opstelling vrijdag ?

  Jelle

  stam – Dingsdag – Van Diermen – Gorter

  Matic – duarte – Brands – suk

  Mats – Ars

  0

  0
 • steefl
  16 februari, 2016 - 21:33

  Jelle ten Rouwelaar blunderde gewoon bij de 1-0. Dat hij daarna nog een paar knapt redt doet dan echt niet meer ter zake.
  Een keeper moet niet blunderen, punt.

  0

  0
 • Peppie
  16 februari, 2016 - 21:36

  @steefl
  Een keeper die niet blundert? Dat zijn er maar weinig. Een spits scoort ook niet elke kans.

  Tegen Emmen moet je als NAC zijnde minimaal 3 goals maken. Dan mag Jelle gewoon 1 x blunderen. Voor de rest stond hij gewoon prima te keepen op het gallery play van Emmen..

  Zucht.

  0

  0
 • Walter
  16 februari, 2016 - 21:38

  Als het zo doorgaat wordt het naast elkaar alleen maar KUT roepen vrees ik .
  Er is nog maar weinig lol meer te beleven .

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 21:45

  Oldskool jongeuh, ik zit als ik in de buurt ben gewoon op de F of op de pers tribune wor. En tot vorig jaar in een box.

  Kweenie waar je informatie vandaan komt? :-(

  0

  0
 • Bredafun
  16 februari, 2016 - 21:53

  en dan roepen ze hier om n andere trainer, wat n droeftoetgedoe! welke trainer wil je nou gaan binnen halen dan??/ schei toch uit mensen, deze trainer is top en heeft genoeg ervaring. geen ene trainer die dit verbeterd!
  t wordt tijd dat de spelers eens op hun positie blijven, en niet elkaar onderste boven lopen, we zien dit helaas TE vaak gebeuren. en al swe dan richting de goal gaan dan moet t allemaal heel netjes, vlam die bal n keer richting goal. t is verdomme geen zaalvoetbal om te laten zien hoe technisch we wel niet zijn, want dat zijn we tot nu toe totaal niet!
  luister naar de regels en opdrachten van je coach en hou je daaraan ipv als verdwaalde kippen op t veld te lopen.
  succes vrijdag.

  0

  0
 • 3 hoefijzers
  16 februari, 2016 - 21:57

  Als de spelers geen interview verdienen, interview dan eens iemand van de trouwe supportersgroep die de lange reis naar Emmen heeft gemaakt. Waarschijnlijk kunnen we de reacties daarvan ook wel voorspellen maar die mag gerust gehoord worden.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  16 februari, 2016 - 21:58

  Mulder Pedro van diermen gorter
  Seuntjes stam duarte
  Verbeek ars lazic

  Helaas hebben we gewoon geen betere buitspelers want Verbeek speelt echt ondermaats. Maar zo moet je gaan spelen. Seuntjes speelt met diepgang het beste kijke na VVV thuis in de play-offs vorig jaar. Hopelijk word het dit met genoeg voetbal op het middenveld want die 2 blinde paarden die kunnen echt niet meer en met name suk

  0

  0
 • Oldskool
  16 februari, 2016 - 21:59

  Weet ik. Bedoelde niet naar NAC maar dat je niet naar mij komt:) moesten keer babbel maken over BSR toch… Wordt tijd een keer een pint te drinken. (Veel meer is er toch niet meer te doen…).

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  16 februari, 2016 - 22:04

  Als je geen goede buitenspelers hebt is het dom om 4-3-3 te spelen. Dus 4-4-2 gaan spelen. Heeft onze Turkse vriend al een werkvergunning of duurt dat nog een paar maanden?

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  16 februari, 2016 - 22:16

  Zou hij morgen moeten krijgen die vergunning maar doet zeker niet mee dan neem ik aan. Je buiten ars gewoon niks voorin met kwaliteit. Straks is 4-4-2 de beste optie als onze lange vriend fit is en werkelijk wat toe kan voegen maar ik heb erg me twijfels in zon korte periode. Ars staat nu echt voor jan lul voorin krijgt geen enkele goede bal. Maar het feit is buiten ars en rechtsback gehaalde lazic haha eigenlijk te gek voor woorden heb je voorin helemaal niks

  0

  0
 • H.V.M.
  16 februari, 2016 - 22:16

  Bij aanvang van de competitie was het al duidelijk!
  Dit NAC gaat met deze selectie niet voor het kampioenschap.
  Het begon al met blunderend gedrag van de leiding binnen NAC.
  Carte blance voor Maaskant.
  Robert pakte er zijn laptop bij, zocht een lekker plekkie in de zon op en ging slagvaardig aan de gang!
  Daar moet hij ongetwijfeld Pedro zijn tegengekomen.
  Ik kan me niet voorstellen dat hij deze speler ooit live aan de gang heeft gezien en dat zal aardig kloppen want Robert heeft toch een tijdje uit de buurt van Emmen gewoond.
  Okay, Robert was alweer een half jaartje terug, maar toch!
  Ja,ja, Pedro pakt af en toe een balletje af. Mag het verdorie.
  NAC staat als gezellig en Bourgondisch bekend, maar je moet toch óók nog wel iéts kunnen om voor deze mooie club te mogen spelen. Al was het maar NOAD!
  Maaskant heeft destijds een dubbeldekker aan nieuwelingen gehaald, waarvan we toch mogen zeggen dat er helaas weinig echte versterkingen bij zaten.
  Het heeft geen zin om alle namen stuk voor stuk door te nemen.
  Feit is dat er een vreselijk onevenwichtige selectie staat, zonder echte leider.
  Daar kun je Dijkhuizen niet op afrekenen.
  Het warrige wisselbeleid en eigenlijk ook de beginopstelling, valt Dijkhuizen uiteraard wel aan te rekenen.
  Ook de privé oorlogjes met de ‘moeilijke’ Stam en Brands geeft te denken
  En waarom wél steeds Suk opstellen?
  Nee, Dijkhuizen gaat het met deze selectie, dit seizoen althans, ook niet redden.
  De grootste verliezers, helaas, zijn de hondstrouwe aanhang.
  De rest zijn slechts passanten.
  Passanten die er ondertussen, stuk voor stuk, een gruwelijke puinhoop van gemaakt hebben.

  0

  0
 • Go mats
  16 februari, 2016 - 22:44

  @ de oorzaak van het probleem. Wat je zegt klopt. Helaas kan je het heden niet meer veranderen. Laten we hopen dat seuntjens de winnende maakt in de nacompetitie

  0

  0
 • Go mats
  16 februari, 2016 - 22:48

  @ laatste kans voor Mats.

  0

  0
 • Go mats
  16 februari, 2016 - 22:51

  Mats doe normaal, geen domme interviews meer, niet op iemand zijn voet staan en geen swalbe meer. Geen gelul, niet poetsen maar rammen. Een beetje pit. Niet meer praten alleen maar voetballen.

  0

  0
 • Dippo
  16 februari, 2016 - 22:57

  Het talent Matic inwisselen voor Duarte, draait alleen maar met de bal in de hoop balbezit te houden….kijkt (op de steekbal vorige week) nooit diep. Suk is een harde werker, maar heeft in de bouw meer succes want voetballen kan hij niet. Ars valt tegen (maar krijgt nooit een bal diep), aub Brands erin én vertrouwen geven!! Lazic rechtshalf maar nooit meer rechtsback, maarja Mulder is ook 3x niks. Gorter heb ik in het verleden betere wedstrijden zien ballen. Pedro…verdedigend zwak en opbouwend waardeloos, kan een bal nog niet eens fatsoenlijk inspelen. Seuntjens en Stam kunnen ballen, maar er is gewoon te weinig kwaliteit in totaal, wat zouden we met deze selectie in de eredivisie moeten doen? Echt he-le-maal niets.

  0

  0
 • Jammer
  16 februari, 2016 - 23:00

  Been zeker geen fan van Mats, zijn rendement is veel te laag. Bovendien begrijp ik de irritatie van hierboven. Echter kan ik op dit moment geen betere speler opnoemen. Dit zegt heel veel. Volgend jaar bouwen aan een nieuw elftal. Dit jaar wordt heeeeeeelll moeilijk

  0

  0
 • NACNAC
  16 februari, 2016 - 23:03

  Komende wedstrijden met 4 extra vrienden op de tribune, al is het nog zo bedroevend het is en blijft ons goeie ouwe NAC!

  0

  0
 • Drama
  16 februari, 2016 - 23:03

  Een beetje pit. Een heleboel pit. Elke wedstrijd een pepertje in zijn reet douwen. Die luie seuntjens

  0

  0
 • Mafkees
  16 februari, 2016 - 23:04

  Oi oi. dagelijkse praktijk… ik vergeet alles. Moeten we zeker nog doen :-|

  0

  0
 • Spartaan
  16 februari, 2016 - 23:09

  Als Seuntjens volgend jaar in de eredivisie wil voetballen, is hij bij sparta van harte welkom. Ik snap niet dar men je beste speler afbrand. Maar zo denk ik.

  0

  0
 • Bredaikhouvanjou
  16 februari, 2016 - 23:41

  Marinus is nog aan t experimenteren. NACompetitie moeten we er staan, tot dan is het uitproberen, en langzaamaan een team om duarte heen bouwen. Daar hebben we nog 2 maanden de tijd voor.

  0

  0
 • badeend
  17 februari, 2016 - 00:06

  Er is jarenlang KEIHARD afgebroken op het veld en in de organisatie. De eerste wederopbouw op het veld mislukt op dit moment, er moet toch echt nog wat verder gesaneerd worden – op het veld. In.de organisatie kunnen we volgens mij nu echt goed vooruit. Zoals gisteren al gezegd, de enige spelers waar je na dit seizoen nog mee verder zou moeten gaan zijn:

  Van Diermen, Van Bezooijen, Van de Weg, wellicht Pedro en Matic, heel misschien Ars en Suk en wat jeugd als Damen en Kazanci waar ik geen beeld van heb. De rest: wieberen. Dat is de enige manier.

  0

  0
 • Arie
  17 februari, 2016 - 00:26

  Pleur er gewoon een stel jeugdspelers in die wel WILLEN, degenen die het ook niet kunnen staan nu al lang genoeg op het veld aan te kloten.
  Ik sta niet elke week op de tribune voor die droeftoeters op het veld, maar voor ons NAC!
  En dat wordt door hen te schande gemaakt ten overstaan van de hele wereld.

  0

  0
 • die ne gast
  17 februari, 2016 - 00:50

  Ik hoop dat de reacties hier van de afgelopen dagen over een paar maanden nog vindbaar zijn, want voor hetzelfde geld promoveren we dadelijk wel via de NACompetitie en dan wil ik de reacties van mensen nog wel eens vergelijken met wat ze nu gezegd hebben.

  Ik weet ook wel dat, realistisch gezien, de kans groter is dat we niet promoveren dan wel, maar wie weet komt er met Duarte en die Turkse spits de broodnodige extra creativiteit en hebben we een middenvelder en een spits met meer creativiteit dan de gemiddelde Juup-club / lage Eredivisieclub en promoveren we wel.
  It ain’t over till the fat lady sings oftewel: tis pas over als de scheids gefloten heeft.
  NOAD verdomme!

  0

  0
 • Kunstliefhebbert
  17 februari, 2016 - 05:38

  Iedereen heeft de mond al vol van de NAcompetitie, maar eh.. die moeten we eerst nog maar eens zien te halen. Als je speelt zoals in Emmen gaat dat echt niet lukken hoor! Dan gaat het seizoen als een nachtkaarsje uit!
  Hup NAC!

  0

  0
 • Dos
  17 februari, 2016 - 08:04

  Spartaan, Seuntjens is in potentie de beste speler, maar hij laat wekelijks het tegenovergestelde zien door zijn luie karakter en waardeloze mentaliteit.
  Jammer dat hij niet verkocht is in de winterstop, want op deze manier hebben we helemaal niets aan hem.

  0

  0
 • Bredafun
  17 februari, 2016 - 08:29

  Waarblijft onze NIEUWE SPITS??????
  graag hier wat nieuws over vermelden. Kan ie al meespelen vrijdag??

  0

  0
 • Brands moet in het elftal
  17 februari, 2016 - 08:42

  Brands is de enige speler met gif in zijn spel. 2 wedstrijden zonder Brands is -5 punten. Met Brands had je zeker gewonnen van MVV en Emmen. Seuntjens mag Brands zijn schoenveters niet strikken. Verpest veel op crusiale momenten. Vaak negatief in het nieuws met zijn domme rode kaarten en uitspraken. Rendement van Brands is stukken hoger. Dit zijn feiten Marinus. Nu aanpakken of opdonderen

  0

  0
 • Paintballen
  17 februari, 2016 - 08:48

  Na elke wedstrijd teams maken. Degene die een voldoende of hoger scoren krijgen een mitrailleur. Onvoldoende krijg men geen wapen. Let”s play.

  0

  0
 • Brands moet in het elftal
  17 februari, 2016 - 08:51

  @ paintballen dit is de manier om spelers als Seuntjens scherp te krijgen. Ars gaat ook meer scoren. Hahaha

  0

  0
 • henk
  17 februari, 2016 - 08:55

  @Brandsfan

  Brands in de basis was nog slapper dan de andere spelers. Brands kan maximaal 20 minuten presteren, daarna moet hij aan de beademing. Toegegeven, die 20 minuten zijn dan soms wel fantastisch. Als die jongen ooit nog uit de Juup wil komen, dan moet hij aan inhoud en houding gaan werken.

  0

  0
 • Brands moet in het elftal
  17 februari, 2016 - 09:03

  @ Henk zet hem op paintbal. Zal zijn conditie snel beter worden. Goed voor de teambuilding

  0

  0
 • Coach
  17 februari, 2016 - 09:08

  Jammer dat Marinus, Brands en Seuntjens niet meedoen in deze discussie.

  0

  0
 • Bsidefan
  17 februari, 2016 - 09:10

  Hiervan krijg je gewoon bijna de neiging om niet meer te komen, helaas zit nac in het hart en zullen we toch maar gaan

  0

  0
 • Kees F7
  17 februari, 2016 - 09:41

  Vanmorgen stond het in BN/De Stem. Het doemscenario waar we niet van dachten dat het ooit uit zou komen maar waar we angstig dichtbij zijn: het Sparta-scenario. Komende transferperiode lopen de “beste” spelers gratis de deur uit. Geld voor versterkingen is er niet. Budget naar 1,5 miljoen. Jupiler-cijfers met als gevolg Jupiler-prestaties (op dat niveau zitten we overigens toch al vaak dit seizoen). He-le-maal opnieuw beginnen. Dan is er nog de schade van dit seizoen. Ik zie hier supporters die al vele jaren komen afhaken. De “gloryhunters” zullen als eerste afhaken. Scheelt al gauw zo’n 2.000 man. We spelen weer een seizoen in die klote league met klote stadions en klote kunstgras. Om te janken. Of we promoveren toch nog. Een mooie droom om je aan vast te klampen..

  0

  0
 • buurman
  17 februari, 2016 - 10:12

  Beste mafkees,
  Neem het niet persoonlijk. Ik bedoel louter het feit dat deze selectie (van meet af aan) m.i. veel te hoog is aangeschreven door de supporters. En dat heb ik al vroeg geventileerd.
  Het is een vmbo groep die een vwo diploma moeten halen bij wijze van spreken. En daardoor zijn ze ook zwaar gefrustreerd. Daar ligt de kern van het probleem. Ze moeten iets doen van ons dat ze niet kunnen.

  Ars is een echte Juup spits . Scoort in een goed draaiende Juup club regelmatig. Mocht bij NEC voor nop vertrekken toen ze naar de ere gingen. (we kregen er bijna geld bij)
  Naah, heeft talent maar nog onduidelijk of hij door gaat breken. Heel weinig overzicht, wel een behoorlijke techniek. Regelmatig gevaarlijk balverlies. Steekt er zeker niet met kop en schouders boven uit.
  Duarte. Goeie speler in potentie. Maar 1,5 jaar niet gevoetbald. Een weggevertje van ajax. Zal tegen het einde van de competitie in vorm komen.
  van Diermen. Mag bij excelsior zo vertrekken terwijl ze tegen degradatie knokken. Need i say more…

  En dat zijn dan onze “toppers” samen met (!) Seuntjens die inderdaad kan ballen. Zonder hem staat er…………. NIKS.
  Maar………………… Seuntjens is nog niet de verschilmaker die hij misschien ooit kan worden. Hij speelt 1 op de vier wedstrijden echt goed. De rest is hij net zo matig als zijn collega’s.

  Ik heb mijn doelstellingen al een tijd terug bijgesteld in de hoop ongelijk te hebben (dat moet als supporter, je hoopt het hoogste.)
  Deze selectie doet het knap als ze in deze zwakke broeders competitie tweede worden. En dan hoop ik en supporter ik voor een wonder in de nacompetitie. Onze enige redding vrees ik.

  0

  0
 • Fokke
  17 februari, 2016 - 10:17

  Las vandaag in de Stem een passage in het verslag van Blanco dat Dijkhuizen deze selectie in zijn maag kreeg gesplitst. Wat een onzin!!! Volgens Dijkhuizen had hij voor hij tekende de selectie goed genoeg gevonden om de NAC doelstellingen te bewerkstelligen.
  Ik denk dat NAC zich bij het aanstellen van Dijkhuizen zich heeft laten verleiden door de positieve berichtgevingen door een gedeelte van de pers. Zijn CV is niet bepaald indrukwekkend dus was het ook min of meer een gok. En welke gearriveerde trainer die elders mogelijkheden heeft komt naar NAC?
  Je moet niet te snel iemand af serveren maar een analyse van zijn trainerschap tot nu toe wijst uit dat hij zo mogelijk nog onzekerder is dan de spelers zelf. Starten met het idee dat er een vast elftal moet worden gevormd en later ook bij goede wedstrijden het hele elftal door elkaar halen. Spelers min of meer afbranden om ze later toch weer op te stellen.
  Ieder zijn mening maar ik vind dat we er als trainer eerder op achter dan op vooruit zijn gegaan.

  0

  0
 • scheppioni
  17 februari, 2016 - 12:45

  En toch buurman, hebben de diverse NAC spelers al wel laten zien, dat ze met inzet en passie wel boven d’r eigen uit kunnen stijgen, dat kun je niet ontkennen, verschillende wedstrijden kunnen we zo noemen, tis alleen het feit en daar heeft Marinus een terecht zwaar punt, wanneer het voetbal allemaal niet lukt dan zakken we zo diep weg dat we alleen nog van rbc kunnen winnen !
  Dit is echt het hele euvel en dat kan nog wel effe duren, ik vrees net zolang als dat we maar voor een puntje de wei ingingen, ik word daar nog misselijk van ! Succes Marinus, ben bang dat Marinus en Robbie een ervaren vertrouwende man erbij nodig hebben ! COME ON NAC !

  0

  0
 • buurman
  17 februari, 2016 - 14:20

  Beste Scheppi,
  Het probleem van boven je zelf uitstijgen is dat dit maar sporadisch lukt, in ieder geval lukt dat nooit altijd. Niemand en geen enkel team kan iedere keer over zijn top presteren.
  Als je de kwaliteit niet hebt om voetballend de bovenliggende partij te zijn , en deze selectie heeft die kwaliteit niet, ook niet in de Juup, dan moet je de ballen hebben om met een geslepen tactiek en met NOAD een maximaal resultaat eruit proberen te slepen.
  Met dat geschreeuw dat het allemaal een kwestie is van niet genoeg hard werken, te weinig aanvallen, te weinig moraal etc. gaat NAC alleen maar slechter spelen.
  Deze selectie heeft zijn handen vol om tweede of derde te worden in de Juup.
  Een kwestie van tijd heeft er niets mee te maken, want wat er in potentie niet in zit komt er over 1 jaar net zo goed niet uit.

  Betreffende de trainers zegt Fokke wel rake dingen. Daar kan niemand omheen. Maar met een nieuwe trainerswissel maken we ons volstrekt belachelijk en een ander trainer haalt er niet veel meer uit dan die tweede plek. Als je een ervaren goeie trainer kunt krijgen, en overigens dat kunnen we niet, dan gaat hij eerst aangeven hoe deze selectie moet worden veranderd. Daar is het geld niet voor en dan zegt zo’n ervaren man netjes af.

  0

  0
 • Fred
  17 februari, 2016 - 17:51

  @ Scheppioni, boven jezelf uitstijgen is iets wat een mens maar zelden dus kan , dus dat heb je goed , maar dat zijn spaarzame momenten .
  Een team moet als het goed is een 9 kunnen spelen em gast het slechter een 6- .
  Wat het grootste probleem bij ons NAC is , is dat we niet op resultaat kunnen voetballen , zit er winst niet in zorg dan dat je in ieder geval niet verliest .
  Dit is ze niet gegeven en dat is een combinatie van heel veel factoren waaro dat er niet in te krijgen is .
  Je ziet dat het bij elke trainer even goed gaat en het daarna weer volkomen in elkaar sodemieterd en we weer terug bij af zijn , dat is structureel dat is het resultaat van al die beroerde karakters bij elkaar .
  Concurrenten van ons stijgen nooit boven zichzelf uit die spelen altijd zo rond een 7 , zakken dus ook nooit door die ondergrens .
  Je moet een sterke verdediging hebben met persoonlijkheden en dan moet je niet met Pedro, Mulder en Donny aan komen , ik denk ook dat Dingsdag naast van Diermen een veel betere optie is en zet die Pedro dan gewoon op links ?
  Buurman zegt het precies , je kunt van iemand die vmbo niveau heeft niet verwachten dat hij naar de universiteit kan , dat is bij NAC precies zo het barst van de lui die het niveau om verschillende redenen niet aan kunnen .
  Seuntjens zou multi miljonair kunnen worden maar heeft een boer uit Hank als zaakwaarnemer en sjokte bij het verstand uitdelen ook blijkbaar ergens achteraan , want bij hem wil het kwartje maar niet vallen dat hij een van de grootste talenten van Nederland is, mits hij daar alles voor doet , maar hij blijft hangen ergens en volharden in stijfkoppigheid .
  Ook met luisteren kun je rijk worden is mij altijd geleerd , en dat doet Mats niet die geloofd het allemaal wel en vind 40 % inzet meer dan voldoende .
  Hij moet met zijn capaciteiten iedere week de Messi van Breda zijn , de ploeg opjutten en op sleeptouw nemen en er met kop en schouders bovenuit steken , maar dat doet Mats niet .
  Stam kan dit team niet alleen dragen er zullen mensen op moeten staan die eens een keer echt willen werken , het is verdomme 90 minuten per week dat je alles uit de kast moet halen of je leven er van af hangt , ik moet elke dag top presteren , op mijn tenen lopen en collega’s aansturen en de hele dag gezeik aan mijn kop velen .
  Ze stralen ook stuk voor stuk geen plezier uit , alleen stress en angst .
  Die gasten moeten lef krijgen en trots uitstralen .
  En inderdaad na een goede wedstrijd moet de trainer niet een heel team overhoop gooien dat heeft ons mede de das om gedaan en daarom staan we nu 4 in plaats van 2 .
  Dat is een schromelijke overschatting van je team en jezelf en een onderschatting van je publiek en de tegenstanders .
  Zoiets kan Barcelona of Real doen maar niet NAC dat is zelfmoord en dat is ook gebleken !

  0

  0
 • scheppioni
  17 februari, 2016 - 19:15

  @ Buurman en Fred
  Hoe bestaat het dan dat we in 1992 met een stel op het veld stonden, die dertiende stonden in de eerste divisie en die over vijf meter nog geen bal konden overspelen, Spelbos kwam en met hetzelfde stel lukte dit ineens wel en werden we tweede met promotie !!
  Deze selectie en ook vorig seizoen (eerste helft p$v/heerenveen/utreg70min uit/zwollethuis), dit seizoen dordt/go ahead thuis/oss uit ?? Ze kunnen gewoon wel voetballen, dus dat is onzin in mijn ogen, alles hangt samen wat Marinus zegt bij dit NAC van de laatste twee jaar met weerbaarheid en dan het vertrouwen in eigen kunnen !! Sorry, maar dit is gewoon een feit en bewezen, als de iets stijgende automatismes in de NAC ploeg niet lukken dan is het geen team die kan overschakelen op 200 procent arbeid en dit is een zeer lastig gegeven zo blijkt en dan helpt in mijn ogen maar ene ding een no nonsens persoon naast Marinus in de staf !!
  Voorbeelden heb ik al aangehaald !!

  0

  0
 • buurman
  18 februari, 2016 - 09:20

  beste Scheppi ,
  Ben nu eens redelijk.
  In 1992 :
  Ton Lokhoff, Peter Remie, PvH, John Lammers, Ruud Brood etc.
  Aangevuld met werkers.
  Het elftal van 1992 kun je absoluut niet vergelijken met de selectie die we nu hebben.
  De huidige selectie is Juup subtopwaardig, maar helaas niet meer. En de huidige Juup is een zwakke competitie.

  0

  0
 • scheppioni
  18 februari, 2016 - 12:32

  Volgens mij buurman was dit een jaar later voor de meeste, ik heb het over o.a. Verschoor, Sweres en ik dacht nog van Helmond en consorte die onder Piet de Visser als trainer totaal los zand was totat Spelbos kwam en toen bleek dat het ineens wel een voetballend team kon zijn !

  0

  0
 • buurman
  19 februari, 2016 - 18:10

  Hoi Scheppi,

  Wel goed na de historie kijken. Anders roep je maar iets.
  We werden op een gegeven moment 17e in de eerste divisie.
  Daarna zaten we weer in de top, maar wel met o.a. spelers als Brood, Lokhoff (!!), Remie, Cornelissen en Lammers. Het lukte steeds net niet om te promoveren.
  Het viel pas op zijn plaats toen in 1992 PvH erbij kwam. We werden derde maar promoveerden. Je kon aan alles zien dat we een ere waardige ploeg hadden. Het seizoen erop in de ere; 7e plaats !!! (vergelijk het een beetje met NEC nu, al waren wij toen nog sterker.)

  Nu hebben we weer , min of meer, een subtop waardige Juup ploeg, als het mentaal in orde blijft. Maar zeker geen ploeg die in de ere mee kan komen.
  Als NAC tweede wordt haalt Dijkhuizen er het maximale uit. Normaal gesproken gaan we niet promoveren. En doen we dat met alle geluk van de wereld wel, dan moet Smulders een nagenoeg nieuwe selectie bij elkaar gaan sprokkelen om niet weer direct te degraderen.
  Het kampioenschap zat tussen onze (supporters) oren maar het was hartstikke onrealistisch. Het heeft vooral te maken met te weinig kwaliteit in de selectie en niet met onvoldoende hard werken. Al is naast te weinig kwaliteit het eveneens mentaal niet in orde op dit moment. En daar ligt een verband. Iedereen vond dat NAC maar even kampioen moest worden. Deze selectie kan dat niet waarmaken en is daardoor gefrustreerd en zeer onzeker. Gewoon iets moeten doen dat te hoog is gegrepen zorgt voor veel ellende.

  Direct tegen fortuna gaan kijken.

  0

  0