Go to Top

Danny Verbeek heeft wat inzicht gekregen

Danny Verbeek heeft wat inzicht gekregen

Danny Verbeek is een speler die nooit eens onbesproken is. Iedereen weet en ziet dat hij fantastisch kan voetballen, maar vaak genoeg doet hij het niet of vervalt hij in oude passeerbewegingen, waar de F-jes van FC Bal op het dak al niet meer van wakker liggen.

En dat is gek. Als je zoveel talent hebt moet je dat benutten. Dat beseft Verbeek nu ook. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen, want tot voor kort had hij er zelf geen benul van. Het was allemaal zo aardig in Breda, aan het begin van het seizoen. “Ik begon goed met zes assists in de eerste tien wedstrijden. Redelijke statistieken.”

Het feest was echter van korte duur. Toen Dijkhuizen het stok je van Robert Maaskant overnam was het gedaan met het gelanterfant. Verbeek verdween naar de bank. “Toen dacht ik wel: ‘Zoek het allemaal lekker uit. Ik kan beter stoppen.’ Die keuze deed pijn, omdat ik ben opgeleid als klassieke buitenspeler.” Het was niet de eerste keer dat het hem overkwam. Ook bij zijn eerdere clubs zag Verbeek met enige regelmaat de bank. “Misschien ben ik een beetje gemakzuchtig geweest. Puur op mijn talent ben ik bij Standard (Luik, BSR) gekomen en later bij NAC. Ik ben niet het type dat zich snel druk maakt. Te gemakzuchtig. Misschien wel ja.”

Zijn vrouw wees hem er op dat het niet altijd aan de trainers kan liggen dat het niet gaat zoals Verbeek zich had voorgesteld. “Mijn vrouw zei laatst: ‘Weet je wat mij opvalt Danny? Iedere trainer zegt hetzelfde. Die Verbeek moet harder trainen en doet er niet alles voor. Zal het niet ook een klein beetje aan jou liggen?’ Ik zeg je: mijn vrouw praat nooit over voetbal. Behalve die keer dat ik tegen Sparta op de tribune zat en ik me daarover beklaagde. Misschien heeft ze wel gelijk.”

“Het besef dat ik meer moet doen om te slagen als voetballer is later gekomen. Sinds de winterstop geef ik eigenlijk pas vol gas. Jelle zei laatst: ‘Jij kunt zo goed voetballen, maar je doet er niks mee.’ Daar heeft hij gelijk in.”
Ook Hans Smulders kam onafhankelijk van de rest nog eens met die mededeling bij Danny langs. “Als ik op deze weg was doorgegaan, had ik binnen nu en twee jaar bij de amateurs gespeeld. Ik ben inmiddels 25 jaar en speel in de eerste divisie, ben bankzitter en heb zelfs op de tribune gezeten.

De aanvaller is er vandaag in een interview met BN DeStem reëel over. “In het verleden had ik er veel meer voor moeten laten. Dan was ik nu waarschijnlijk verder geweest, maar het is nog niet te laat hè. Ik sta op een knooppunt en voel dat het nu moet gebeuren. Ik hoop dat ik net op tijd wakker ben geworden en meer uit mijn carrière kan halen. Acht weken geleden was ik afgeschreven. Kon ik niet mee in een 4-4-2-systeem. Zes weken terug zat ik tegen Sparta op de tribune en nu maak ik kans op een basisplaats. Mijn kracht, dat ik mij niet snel druk maak, is ook mijn zwakte.”

Het liefst zou Danny met NAC promoveren, want de eerst edivisie valt hem nogal tegen. Van de andere kant: kan hij de eredivisie eigenlijk wel aan? “Ik heb geen idee waar mijn plafond ligt, omdat ik nooit eigenlijk volle bak ben gegaan en het uiterste van mezelf heb gevergd. Dat hoop ik de komende tijd te gaan ontdekken.”

Wij ook. Feitelijk kunnen w ebij NAC alleen maar spelers gebruiken die er vole bak voor willen gaan, dus mocht je met NAC verder willen, dan wordt het nou erop of eronder Danny. Succes met het vinden van je plafond!

Bron: B-side Rats, BN deStem

20 Reacties op "Danny Verbeek heeft wat inzicht gekregen"

 • Braze
  12 mei, 2016 - 16:02

  NAC of de supporters moeten die vrouw van Verbeek een enorme bos bloemen geven!
  Verstandig vrouwke die de juiste snaar weet te raken.

  0

  0
 • de muzikant
  12 mei, 2016 - 16:07

  Als alle spelers van NAC hun plafond op gaan zoeken dan kunnen de supporters de 22e uit hun dak gaan!

  0

  0
 • Zand in je ogen
  12 mei, 2016 - 16:11

  Goh, goed hoor, eindelijk is hij erachter gekomen dat je zonder hard werken niet ver komt. Zeker als NAC-speler niet. Hij dacht waarschijnlijk het talent van Messi te hebben, vreemde gedachtegang: of hij heeft geen tv, of hij keek nooit de samenvattingen van NAC terug. Gelukkig zegt hij het nu te snappen. Laat maar zien dan, de komende 4 wedstrijden. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen! Hup NAC.

  0

  0
 • wolfmanjack
  12 mei, 2016 - 16:35

  Hoe is het mogelijk en dat noemt zich prof.

  0

  0
 • Sjorsnac
  12 mei, 2016 - 17:04

  Alle spelers zullen morgen het maximale moeten gaan brengen, lukt dat niet is tijd om afscheid te nemen. Ben altijd wel fan geweest van danny jammer dat hij het niet kon brengen

  0

  0
 • Theo
  12 mei, 2016 - 17:06

  die gaat het nooit redden,te weinig capaciteit en te blessuregevoelig.

  0

  0
 • chrisje
  12 mei, 2016 - 17:10

  Onvoorstelbaar

  0

  0
 • Nac
  12 mei, 2016 - 17:15

  Als tie er morgen maar staat. Met goeie acties en niet kappen kappen kappen

  0

  0
 • Nr. 20
  12 mei, 2016 - 17:24

  Levert hij ook helft salaris in omdat hij maar op halve kracht heeft gespeeld. Onvoorstelbaar. Schaam je. Met een betere instelling waren we nu kampioen! En ik vrees dat er binnen selectie NAC zo nog stuk of 8 spelers rondlopen.

  0

  0
 • ome cor
  12 mei, 2016 - 17:49

  Het is eerlijk en getuigd van lef om dit openbaar te maken, maar of het louter positief is…..
  Een jongen van zijn niveau kan toch niet de attitude hebben van een volgevreten prof à la Romario of zo ?
  Die moet godver elke wedstrijd net zo hard werken als de achterban doet om een SCC aan te kunnen schaffen.

  Shame on you, zou ik zeggen, maar omdat hij dus eerlijk is en het lef heeft dit naar buiten te brengen is het niet meer dan fair om hem een herkansing te geven en hem in de komende wedstrijden te laten zien wat we het hele seizoen in Verbeek gemist hebben.

  Succes Danny
  Succes NAC

  0

  0
 • Croky
  12 mei, 2016 - 18:09

  Ik heb ook een inzicht gekregen. We GAAN promoveren. Ik voel het!!

  0

  0
 • maarten
  12 mei, 2016 - 18:31

  Het begint met mentaliteit. Het beste voorbeeld daarin is Kenny vd Weg. Neergezet als slechtste voetballer van de eredivisie. Die jongen bleef knokken, NOAD elke wedstrijd weer en wat blijkt? Die jongen staat er wekelijks in en kan zelfs een mooie transfer maken naar bijv Schotland. Dat is klasse vertonen en dat wordt beloond. Primadonna’s met mismakende air over zich heen die red het uiteindelijk niet in de voetballerij.

  0

  0
 • Rattata
  12 mei, 2016 - 18:40

  Het was ook juist het doel van Dijkhuizen om dit soort spelers goed hun best te laten doen op trainingen. En daar hoor je dan niemand over, maar als Dijkhuizen een fout maakt is hij de absolute zondebok.

  0

  0
 • scheppioni
  12 mei, 2016 - 19:46

  25 jaar !
  Zijn top jaren gaan nu komen, idd een prima voetballer, alleen bij zo’n prima voetballer moet het rendement veel hoger liggen, een beetje een blanke Bryan Roy zeg maar !!
  Danny, ik zou zeggen, je kan zomaar een Bredase held worden in deze twee weken, Diba stonds destijds gelukkig wel op en redde NAC, hopelijk voor ons NAC nu jij, maak het waar kerel !!

  0

  0
 • scheppioni
  12 mei, 2016 - 19:49

  Verder net wat maarten zegt, alleen tis een balans in het team, geen elf Kenny’s en ook geen elf Kevin’s, maar een team spirit dat klinkt als een koekoeksklok !!

  0

  0
 • Dr. Z
  12 mei, 2016 - 20:02

  Ik ken nog wel een poolse stucadoor voor je plafond danny!

  Morgen NOAD huh godver!

  0

  0
 • chris
  12 mei, 2016 - 20:13

  Eerst zien, dan geloven.

  God wat heb ik me dood geergerd aan die gast dit seizoen, zeker in uitwedstrijden. Ieder duel verliezen, niet terugknokken en ga zo maar door. Maar goed, misschien gaat ie het nu echt eens anders uitpakken…

  0

  0
 • Dutchbird
  13 mei, 2016 - 02:27

  Ben blij met de zelfkennis en het persoonlijke inzicht die Verbeek laat zien. Hopelijk nu niet voor een enkel weekje maar voor een heel seizoen, helemaal automatisch zonder dat iemand hem moet wakkerschudden.

  0

  0
 • nacenzo
  13 mei, 2016 - 10:20

  Ga ervoor nu het nog kan Danny. Voetballen kun je zeker, helaas bepaalt je mentaliteit of je het red of niet. Neem het van me aan, ik heb zelf een carriere vergooid omdat ik veel te laks was. En dat, Danny, gaat heel veel pijn doen als je niet meer voetbalt. Succes, doe je best en haal er nog zoveel mogelijk uit. Groeten van een collega-linksbuiten

  0

  0
 • BredaBeatrix
  13 mei, 2016 - 10:50

  Salaris terugbetalen. Als je zo lang niet alles hebt gegeven, is dat het minste wat je kan doen.

  Verder: Hup Danny!

  Hup NAC!

  0

  0