Go to Top

De scheidsrechter van vrijdagavond

De scheidsrechter van vrijdagavond

Na de blammage van gisteren is er weinig tijd om er bij de pakken neer te gaan zitten. Aanstaande vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma dus de rug dient gerecht te worden.

Dan speelt NAC thuis tegen Helmond Sport. In plaats van inlopen en plaats twee overnemen zijn we gisteren in het ergste geval verder achterop geraakt bij koploper Sparta. Die hebben nu 7 punten voorsprong en hebben een wedstrijd minder gespeeld. De kansen zijn nog steeds niet verkeken maar je maakt jezelf wel bijzonder afhankelijk van de concurrentie en laat het te vaak afweten op bepalende momenten. Dijkhuizen moet zijn mannen toch echt wat teamspirit en NOAD bij gaan brengen voor deze en álle volgende wedstrijden. Zachtjes gezegd ontbreekt het daar nog wat aan.

Geen lang zwetsverhaal dan ook deze keer, daar staat eerlijk gezegd mijn kop niet naar. Ik zet ze niet voor lul en blijf erachter staan maar ben toch behoorlijk zuur van hetgeen ik gezien heb gisteren. Daar kan de heer Richard Martens echter weinig aan doen, die was er gisteren niet. Wel is hij aanstaande vrijdag de scheidsrechter samen met assistenten, de heren Richard Brondijk en Sjoerd Nanninga. De vierde official is de heer Edgar Bijl.

Lang in de spiegel kijken en als herboren het veld opstappen vrijdag.

Bron: B-Side Rats, knvb

63 Reacties op "De scheidsrechter van vrijdagavond"

 • Jan O
  26 januari, 2016 - 12:15

  Precies!! Volgende wedstrijd en de focus verleggen naar de nacompetitie.

  Met welke spelers kunnen we in het voorjaar een club als SC Cambuur, Willem !! of Excelsior verslaan.
  Kampioen worden kan immers niet meer. We staan op een haar na tien punten achter en gaan dat toch niet meer inhalen.

  Verdomd jammer, maar het is niet anders.

  0

  0
 • Peer11
  26 januari, 2016 - 12:19

  Het ligt niet aan de trainer, maar aan de kwalitatief en mentaal zwakke selectie. Totaal niet in balans. Ben er momenteel behoorlijk klaar mee en de toekomst ziet er niet echt rooskleurig uit zo. Dit is toch wel het minste elftal in tijden.

  0

  0
 • H.K.
  26 januari, 2016 - 12:20

  El Allouchi terug halen nu we het toch over Helmond hebben. Zou Marinus überhaupt wel weten dat deze jongen van NAC gehuurd is. Van bezooijen lang eruit. De Kamps weg. Naah misschien. Hooi misschien. Hebben we strax nog 15 basisspelers waarvan 3 keepers.

  0

  0
 • rsb
  26 januari, 2016 - 12:22

  Dat wordt een makkie met deze Richard Martens, woonachtig in ons mooi rijsbergen

  0

  0
 • ikke
  26 januari, 2016 - 12:31

  Zal deze wedstrijd gespeeld gaan worden met of zonder nieuwe spelers ?

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 januari, 2016 - 12:41

  Richard, ouwe krullenbol! Laat oe niet gek maken vrijdag hé!
  Pingel hier, rood kaartje daar, jij bent de baas jongen!

  Als wij maar winnen. Tenzij je graag in de singel zwemt.

  Hup NAC!

  0

  0
 • scheppioni
  26 januari, 2016 - 12:47

  Ik mag aannemen dat er vrijdag door ons NAC gezien de vierde official wordt gehakt !!!
  De spurs uit helmond, daar hebbe we ook nog tegen wat goed te maken, wat een k^t week tot vrijdag heren NAC spelers bedankt !

  0

  0
 • Judge M.
  26 januari, 2016 - 13:02

  Nu Jesse eruit ligt ogenblikkelijk N’Toko van Eindhoven per direct overnemen. Heeft nog maar een half jaar contract (door SMulders zelf gegeven) dus snel handelen voor het de 31ste is…

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  26 januari, 2016 - 13:16

  Vol aan de bak en 3 punten pakken. Deze periode winnen dan kunnen we ons rustig voorbereiden op de play offs. Het is niet anders.

  0

  0
 • jvt
  26 januari, 2016 - 13:48

  Nac staat virtueel 13 punten achter gezien het feit dat uit tegen Sparta ook verloren gaat worden. Die nemen even revanche. Kampioenonwaardig zoals Nac speelt. Dijkhuizen die zijn spelers maar niet scherp krijgt, de klassieke steekpass ontbreekt, het heerlijke combinatievoetbal is ver te zoeken en er is geen lijn te ontdekken over wat nu zoveel beter gaat.

  We zitten opgescheept met veel te lichtbevonden en gewogen spelers zonder groeipotentie en we maken er ook niet meer van met Dijkhuizen en zijn hulptrainers. Met dank aan onze geweldige AD en TD. Goetzee wilde perse blijven na degradatie, om het goed te maken. Wat doet hij als Nac niet promoveert? Ik neem toch aan dat ie dan zonder afkoopsom ontslag neemt!

  Nac is ziek, doodziek en dat straalt af op de spelersgroep. Een back als buitenspeler, geen patronen inslijpen in de winterstop maar gewoon iedereen een kans geven, je beste speler met gif laten lopen, maar iedereen is hartstikke druk. Thuis lukt nog wel alhoewel GOA een flinke afstraffing aan Nac gaf, maar uit in een druilerig stadium met amper publiek, daar zijn de mooi weer voetballers helemaal niet voor in. Dan wordt er niet zakelijk gespeeld, zeker als je weet dat je na RKC uit nu wel een tweede kans krijgt in te lopen. Maar onze spelers hebben wellicht diverse clausules dat ze bij niet promoveren gratis kunnen vertrekken.

  0

  0
 • chrisje
  26 januari, 2016 - 14:06

  Wedstrijd boycotten stelletje lamzakken ! De maat is vol .

  0

  0
 • RV
  26 januari, 2016 - 14:22

  Eigenlijk blijf ik het ook vreemd vinden dat het middenveld nooit heeft bestaan uit Naah, Stam en de Kamps.
  Dat moet toch een heerlijk middenveld zijn.

  Helaas zijn de heren geblesseerd geraakt en hebben ze daarna nooit meer een eerlijke kans gehad omdat Suk toevallig een paar keer tegen een bal aan liep en Matic behoorlijk speelde.

  Pfff ik ben er nog steeds doodziek van en zie voor het eerst op om vrijdag naar NAC te gaan.
  Met dit elftal kan ik me niet identificeren. Ik heb ook begin jaren negentig in de eerste divisie op de tribune gestaan maar toen was mijn gevoel naar de club toe toch anders.

  Wat heeft Goetzee toch weer de zoveelste fout gemaakt door Maaskant aan het begin van het seizoen een dubbelfunctie toe te bedienen. Wat een amateurisme op technisch beleid. Heel knap wat Goetzee op commercieel gebied voor elkaar krijgt, maar geloof me… er gaan héél veel mensen wegvallen als NAC volgend jaar opnieuw in de JL league speelt en de selectie nog magerder wordt.

  Het is gewoon echt een mentale kwestie maar deze selectie beschikt over teveel mannetjes die allemaal hun eigen belang hebben en niet al te snugger en sociaal zijn. En die selectie moet geleid worden door een Ronnie Stam en Michael Dingsdag. Die blinken denk ik ook niet uit als het gaat om sfeer in een groep en intelligentie. Bij de vorige promotie deden we het nog met jongens als Stewart, Schreuder. van As, Arveladze, Salmon, Gudelj, Steijn, Penders… wat een wezenlijk verschil toen zeg.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  26 januari, 2016 - 14:58

  Suk is afgeschreven die kan echt helemaal niks. Een bal aannemen is nog te moeilijk doe mij maar na Naah die denk te minsten na voren. Maar al Bij al is het gewoon veel te slecht. Echte voetballer hebben ze nodig net als de de jong bij Ajax. Bij NAC zal niemand een steekbal geven of een slimme loopactie het is er gewoon niet dat kunnen we nu toch wel vaststellen. En let op vrijdag word het gewoon 4-0 dat is jet NAC van nu

  0

  0
 • heksenketel
  26 januari, 2016 - 15:04

  Ik snap eigenlijk niet waarom iedereen zo boos is over gisteren? Natuurlijk ben ik ook heel erg teleurgesteld! Maar laten we ook eerlijk zijn: Gisteren zijn we gewogen en op alle fronten te licht bevonden, zowel individueel, tactisch en als team. Dat is wat ik althans gezien heb.

  Ik ken de trainer van Jong Ajax, Andries Uldringa, al een tijdje. Hij fungeert altijd zoveel mogelijk op de achtergrond, maar dat is echt een goede trainer, die zich heel goed voorbereid op zijn tegenstander. Hij heeft ongetwijfeld gezegd: NAC gaat er met veel inzet op klappen, daar moeten we niet in meegaan! Wij moeten technisch voetbal spelen op dit veld. Kijk eens naar de doelpunten…beide keren tik, tik, tik….vrij voor de keeper en doelpunt.

  Dat wil niet zeggen dat we nu kansloos zijn. Maar het wordt nu wel nacompetitie en dan moeten we het daar fixen! Heb ik ook nog wel vertrouwen in.

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  26 januari, 2016 - 15:18

  Gisteren zijn we afgetroefd door een technisch vaardig zaalvoetbalteam op een plastic veld.
  Jongens als Suk, vd Weg, Dingsdag kunnen totaal niet uit de voeten op kunstgras. Er is gister niet 1 sliding gemaakt. Die mannekes van ajax konden zich heerlijk uitleven. Zet je datzelfde Jong Ajax op een echt veld dan zijn ze na 15 minuten doodop en speel je ze van het veld. Ik wil niet alles aan het kunstgras wijten maar het heeft gister een hele grote invloed gehad.
  Als we niet promoveren zit er niks anders op dan ook technisch vaardige voetballers aan te trekken anders kom je nooit uit de Juup met al die kunstgrasvelden.

  Vrijdag er gewoon weer opklappen. Zit niks anders op! HUP NAC

  0

  0
 • iklietneteenscheetje
  26 januari, 2016 - 15:30

  Na gister heb ik er weinig vertrouwen meer in…..

  0

  0
 • Bredafun
  26 januari, 2016 - 15:39

  Laat de corners aub niet meer door seuntjes uitvoeren. Die stampte de bal tot 2x toe over iedereen heen. Die moet als scorende speler erbij staan. Laat stam hierop trainen, dan doe ie misschien ook eens iets goeds.

  0

  0
 • heksenketel
  26 januari, 2016 - 15:53

  @Ouwe spionkop heeft het begrepen! Met één opmerking…we hebben het laten gebeuren. Ik had Naah hier vanaf het begin willen zien spelen

  0

  0
 • Rubenac
  26 januari, 2016 - 16:16

  Kunst gras en NAC
  Het lijkt met schaatsen zonder schaats

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 januari, 2016 - 16:20

  NAC Totaal kansloos voor de titel??

  Je bedoeld Sparta, die in Breda gewoon voor jan lul op ’t veld stonden. Een stel figuranten. Werden helemaal zoek gespeeld door ONS NAC GVD! Kapot maakte we ze. Er was niets meer over van dat hele Sparta niet. Die hebben 2 uur jankend in de bus gezeten naar havenland. De volgende ochtend wilde ze niet eens meer voetballen. Vernietigd hebben we ze. Ons NAC!

  Maar dan geven we ’t weg tegen de kleintjes. Altijd.

  Dat is NAC jongens.

  Ik vind het prachtig! En jullie ook.

  Daarom: Tot vrijdag hé vrienden!

  Hup NAC!

  0

  0
 • Nac
  26 januari, 2016 - 16:37

  Als je we op kunstgras spelen suk niet meer opstellen hij verzet veel werk maar dat is niet zijn ding. Naah op zijn plek die kan wel goed op kunstgras spelen alleen hij moet oefenen met afmaken want die 2 kansen hadden 2 doelpunten moeten zijn

  0

  0
 • RV
  26 januari, 2016 - 17:28

  Los Pollos Hermanos,

  Ik waardeer je positivisme maar we zijn nu wel in een kritische fase beland. En dan kunnen we ons wel weer vol laaien vrijdag en met 4 0 winnen maar als we niet promoveren is het echt goed mis en dan moet je jezelf afvragen wat de toekomst is van NAC en wat de plannen zijn van de investeerders.

  Daar hoor ik heel weinig over en dat baart me zorgen. En ook het feit dat er mensen aangesteld worden die mensen als Maaskant een dubbelfunctie toespelen. De verantwoordelijke daarvoor zou Goetzee moeten zijn maar die praatpop lacht een keer en zegt hoe goed het commercieel gaat (eerlijk is eerlijk, doet Goetzee goed) en mag ondertussen wel blijven zitten.

  Ik roep niet om het vertrek van Goetzee maar we mogen ondertussen toch wel kritisch zijn op het technisch beleid van deze man.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  26 januari, 2016 - 17:33

  Het ergste is nog dat iedereen vrijdag met een waardeloos gevoel na het stadion gaat van het zal allemaal wel. Deze nederlaag is wel echt de druppel denk en heeft laten zien dat we echt gewoon een onevenwichtig elftal hebben met totaal geen potentie

  0

  0
 • brutes
  26 januari, 2016 - 17:47

  Sinds ik na nac ga z’n 27 jaar is hetzelfde van winnen van de top 3 Ajax feijenoord psv om de week erop te verliezen van rkc
  Nou is het weer hetzelfde verhaal
  Kan je iets winnen of iets in beweging brengen gebeurt er niks laten ze het afweten tegen mannekes van 16 ,17 jaar

  0

  0
 • buurman
  26 januari, 2016 - 17:59

  Wat ik me toch af vraag, waarom zagen zo weinig mensen aan het begin van het seizoen niet dat deze selectie kwalitatief te kort kwam ? Toen was er nog tijd om onze mond open te doen. Nu het (bijna) te laat is roept iedereen. Tsja.. Is dat ook niet typisch NAC? (Het is maar een vraag)

  Ajax uit was zo’n wedstrijd waar een club als NAC alleen maar kan verliezen. Wint NAC daar met 0-4 dan doe je niet meer je plicht en haalt iedereen de schouders op.
  En verlies je dan sta je grandioos voor lul tegen deze pubers die technisch heel goed kunnen voetballen. Tel daarbij een plastiek veld en nul ambiance en je weet dat je het niet gemakkelijk gaat krijgen. Het leedvermaak op de ajax bank was groot. Laten we deze partij maar helemaal uit ons geheugen wissen stel ik voor.

  Tegen helmond herpakken en gaan voor dat laatste minimale kansje. Ik hoop dat Dijkhuizen de selectie duidelijk kan maken dat we geen enkele steek mogen laten vallen. En dat hij de mentaliteit om weet te buigen. sparta gaat op zeker nog punten verspelen.

  0

  0
 • Cor Taxi
  26 januari, 2016 - 18:19

  Zit ik effe te zwijmelen.Jeffrey van As….Guus Bensch…Cor van Rooij…Ton van Haperen….Frans Jacobs….Marc Stevens…..Dat waren nog eens tijden hey..mannen!!!!Nee,moesten zo nodig op pleuren. Zie het resultaat….Nu komen er ongetwijfeld een paar Idioten die het niet met mij eens zijn….Roept u maaaaaaaaaaar.

  0

  0
 • Cor Taxi
  26 januari, 2016 - 18:39

  Duimpjes omlaag hey!!!Wat een sukkels.

  0

  0
 • Oldskool
  26 januari, 2016 - 18:42

  Dat er nog mensen zijn die denken dat spelers het laten lopen omdat ze gratis wegmogen…. Waar naar toe dan???
  Het is gvd een zegen als de meeste gratis weglopen, want die raak je aan de straatstenen niet kwijt. NAC is echt de top voor deze gasten. Alleen Seuntjens kan misschien trapje hoger spelen.

  0

  0
 • Ratjetoe
  26 januari, 2016 - 18:50

  Sommige zijn hier echt de weg kwijt… We staan gewoon netjes 2de en bij de Jupiler kan je gewoon verliezen en al helemaal tegen jong ajax die gewoon goed voetbalt… Laten we na 1 verliespartij de hele team omgooien en laten we naah meteen een basisplaats geven die 2 grote kansen verpruts waar suk tenminste nog een beetje scoord want we scoren al zoveel en laten we lazic eruit gooien want van beek speelt vele malen beter en Jelle want die scheeuwt teveel?! Dit team heeft vertrouwen nodig en begint met de week leuker en beter te spelen op gisteren na dan!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 januari, 2016 - 19:12

  @RV

  Ja, we mogen kritisch zijn, maar als we gisteren gelijkspelen, zoals dat normaliter ten minste was gebeurd, is er niets aan de hand. Verspilde kans, jazeker, maar geen man overboord. Maar nu stond er een keeper die werkelijk de meest onmogelijke ballen eruit hield. NAC had gewoon 2-2 moeten maken. Punt. En dan heb je een TOTAAL andere publieke opinie.

  Natuurlijk, er is stront aan de knikker binnen de BVO NAC. Maar dat is al jaren zo. Maar al met al leven we hier van dag tot dag. Wanneer Sparta punten laat liggen in Den Bosch, en dat zie ik zomaar gebeuren, en wij winnen gewoon thuis van Helmond, gloort er weer hoop aan de horizon. Het is allemaal zo relatief wat er binnen NAC en de hoofden van onze supporters gebeurd.

  Ik denk dat wij, als NAC supporters zijnde, ook eens moeten beseffen dat NAC gewoon niet heel veel beter kan. Het is gewoon pure middelmaat, al jaren. De degradatie zag ook iedereen met ook maar iets van voetbalvisie al jaren aankomen. Het is dweilen met de kraan open.

  Maar, de concurrentie is dat ook. Sparta kan er ook werkelijk geen klote van. Echt helemaal niets!

  Daarom.. wacht vrijdag maar eens af. Ik denk dat je pet dan zomaar eens anders kan staan.

  0

  0
 • Monkeyrocker
  26 januari, 2016 - 19:24

  @ Los Pollos

  Kan het grotendeels vinden in je betoog, maar ik mis in deze selectie ook echt het voetbal plezier.
  Dat constante gezeik op elkaar, als er maar iets fout gaat zijn er drie of vier die het gewoon helemaal verliezen en als idioten staan te schelden en wijzen. Begin me hier echt steeds meer aan te storen, iemand op een fout wijzen mag maar doe dat dan effe in een kort gesprek. Het zijn ook nog spelers die zelf zwaar onder de maat presteren.

  0

  0
 • chrisje
  26 januari, 2016 - 19:27

  Duimpje omlaag niet van mij cor

  0

  0
 • Cor Taxi
  26 januari, 2016 - 19:29

  Sisi Chrisje…:-))

  0

  0
 • Cor Taxi
  26 januari, 2016 - 19:33

  Vrijdag ben ik er Chrisje.

  0

  0
 • Jan
  26 januari, 2016 - 19:39

  Die Dijkhuizen spreekt zich zelf tegen.Ik zag enige tijd geleden een interview van de man op TV Rijnmond,waarin hem de vraag werd gesteld wat zijn ambities zijn bij NAC,waarop hij zei:kampioen worden natuurlijk.En dan zegt hij gisteravond:een kampioenschap daar ben ik helemaal niet mee bezig.Nou lekker dan.Kijk diegene die hier op deze site zeggen dat Sparta nog wel een keer op zijn bek zal gaan,hebben gelijk,want dat denk ik ook,maar probleem is dat NAC ook nog diverse keren de bietenbrug op zal gaan,met als gevolg dat de achterstand onverminderd groot zal blijven.

  Probleem is dat NAC in potentie betere spelers heeft dan Sparta,maar het is geen team,en dat is Sparta wel.Zoals gisteravond dat de spelers van NAC op elkaar liepen te vitten en te schelden dat kan echt niet.Als je maatje een mindere wedstrijd speelt,zal jij er en schepje bovenop moeten doen,zodat de boel weer in evenwicht is,want de volgende wedstrijd kan het andersom zijn,en dan doe je wat terug.Zo kweek je teamgeest,en ga je wedstrijden winnen.Iedere voetballer weet dat,of je nu in het 1e bij je club speelt of in het 14e.

  0

  0
 • Panna
  26 januari, 2016 - 19:40

  @RV @los nog iets

  Goedzee is AD maar bemoeit zich niet met de technisch kant (zou als AD wel moeten natuurlijk) want dat vindt hij lastig en daar kun je op aangesproken worden. Bij tegenwind liever bukken en wachten tot de storm gaat liggen. Daarom niet geschikt als AD maar dat wisten we al lang.

  Nee, voor techniek zou er een goede technidche man in de RVC moeten zitten. Echter na de vele blunders is muurbloempje Baardemans via de achterdeur verdwenen en ai opgevolgd door Peek. Deze heeft veel verstand van lege embalage maar uiteraard niet van voetbal. Alleen vindt hij dat zo leuk om te doen dat, hij zich muisstil houdt en iedereen vergeten is dat het een interim functie is. Geen adequaat toezicht dus op onze TD (net als op Maaskant en Rutjes). Alles blijft bij het oude en blijft het zoals het is……klote dus.

  Deze lieden hebben sinds aantreden NAC van een middenmoter Ere teruggebracht naar een middenmoter Jup.

  Volgend jaar aanzienlijk minder inkomsten. Hoop het niet maar vrees het ergste.

  0

  0
 • chrisje
  26 januari, 2016 - 20:07

  Komt goed vriend

  0

  0
 • fokke
  26 januari, 2016 - 20:19

  We zullen er rekening mee moeten houden dat NAC de komende jaren in de jupilerdivisie zal spelen.
  Volgend jaar zal de begroting bij niet promoveren drastisch moeten worden verlaagd en ik vrees dat dat gaat gebeuren. Dit is geen Optimisme-negativisme maar simpelweg realistisme!!!!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  26 januari, 2016 - 20:26

  Goetzee de zwarte piet toespelen is erg gemakkelijk. Misschien niet geheel onterecht, wel erg makkelijk. Doen mensen vaak, vingertje wijzen.Leert men in het bedrijfsleven en voert men door binnen een bvo. Want “Zo zijn we vroeger ook succesvol geweest” Kan er geen chocolade van maken mannen, echt niet.

  Het probleem binnen NAC ligt veel dieper dan de eerst functionerende managementlaag. Binnen NAC is het ook, ondanks dat wij supporters vaak anders willen doen geloven (buhh, als we godnondejuu maar NOAD zien!!….) zelden tot nooit goed. Word je 3e en Europa ligt aan je voeten, moet je bij ons NAC vertrekken. Want je speelt geen attractief voetbal. Ga je huren, want geld voor kopen is er niet, moet de eigen jeugd eens een kans krijgen. Worden er voor de doorsnee supporters de meest bizarre clausules opgenomen in een contract, is er sprake van puur mismanagement en een absoluut stuurloze TD. Zit je met een trui aan een persconferentie te doen, i.p.v. met colbert en een das, ben je geen gezicht voor een bvo als NAC… En zo kan ik nog uren doorgaan.

  Feit is, NAC is gewoon voetballend en sportief in t algemeen, pure middelmaat. De enige reden dat de club overeind blijft, is de achterban. De thuiswedstrijden, daar moet NAC het van hebben. NAC supporters zijn veel te verwend geraakt en NAC heeft jaren boven haar stand geleefd.

  Wij hadden het RKC scenario kunnen en misschien wel moeten zijn. Maar wij hebben een achterland en het geluk aan onze zijde gehad. Zij niet. Maar verder, is er geen verschil.

  Nee lieve mensen, een topclub of stabiele subtopper in de ere zal NAC nooit meer worden. Echt niet. Maar NAC blijft NAC. Uniek in haar soort. En zo nu en dan, schieten we eens uit onze slof. En aan die momenten, houd uw Los Pollos zichzelf voorlopig vast.

  0

  0
 • Naczz
  26 januari, 2016 - 20:33

  Ik zie sparta dit niet meer weg geven.. Ik denk dat we voor de nacompetitie moeten gaan.

  0

  0
 • Zal het nog één keer uitleggen
  26 januari, 2016 - 20:33

  Het is kort en bondig samen te vatten , bal een keer raken beheersen ze niet , op het middenveld heb je Stam en twee watjes, en ze lopen eindeloos met een bal , heel simpel omdat ze het niet weten en het spel niet kunnen lezen .
  Het spel snel verplaatsen is bij NAC niet aan de orde, resultaat veelvuldig balverlies en een tegenstander die daardoor sneller terug in positie is .
  Simpelheid is bij NAC hogere wiskunde !
  Plaatsvervangende schaamte als ik zie hoe Suk keer op keer door een kind opzij werd gezet ( dat was niet alleen tegen Ajax maar gebeurt veelvuldig ) , sprakeloos als je ziet dat een speler van Manchester City niet weet aan welke kant hij moet dekken en als een pupil ballen op goal schiet , en dan hoor je sommigen hier dat hij in de basis moet , dan is het helemaal een doorgangshuis .
  Natuurlijk hebben sommigen gelijk dat Stam niet voldoende door dekte maar dat heeft alles te maken met het passieve spel van Suk en vooral Matic .
  Een speler ( schakelspeler ) die een bal in één keer kan verplaatsen zou wonderen verrichten en dan zie je ook dat spelers als Ars er gewoon 30 maken .
  Voor NAC zou het echt niet verkeerd zijn als Seuntjens vertrekt , zijn meerwaarde voor het team is nihil en zijn houding is niet goed , schouders omlaag en een gezicht van ik weet het niet meer hoor . Het werkt gewoon verlammend op een team .
  Lazic komt ook tekort , die terugspeelbal met nog een minuut op de klok zegt alles .
  Nog een lange weg te gaan , maar ik vrees dat die weg te lang gaat duren .
  Niemand binnen de selectie durft zichzelf pijn te doen en schijnen niet met de druk van MOETEN om te kunnen gaan .
  Van Ajax 2 kun je niet verliezen , althans niet als je NAC heet , want dan is het een schande, wat Marinus ook beweert, het klopt niet .

  0

  0
 • am
  26 januari, 2016 - 20:41

  Gedeeltelijk eens met bovenstaand verhaal. Vind suk maar vooral Matic niet goed genoeg. Zijn geen slimme spelers en lopen alleen maar. Speelde vorig jaar ook niet voor niets nauwelijks

  0

  0
 • The cosmic Gate
  26 januari, 2016 - 21:39

  Waaarrr blijven die broodnodige versterkingen?

  0

  0
 • buurman
  26 januari, 2016 - 22:17

  In het stukje van ” ik zal het nog 1 keer uitleggen” staat in feite , samengevat , ; we komen kwaliteit tekort.
  En dat is waar.
  Maar toch zouden we in deze zwakke competitie kampioen kunnen worden als het Marinus lukt de selectie mentaal op rit te krijgen. Want dat is onze grootste vijand. Een ploeg die geen team is wordt geen kampioen.

  In ieder geval vrijdag winnen , ik zie sparta in Den Bosch niet verder komen dan een gelijkspel.

  0

  0
 • de Roddelaere Verroest
  26 januari, 2016 - 22:18

  “Het is een schande om van Ajax-2 te verliezen.”

  Welke speler van NAC zou eigenlijk mee kunnen bij Ajax-1? Met andere woorden: spelers van NAC-1 zitten hoogstens op het niveau van Ajax-2.

  Bij Jong Ajax zouden nummer 8, 10 en 11 sterspelers zijn bij NAC. Voetballend gezien, kunnen alleen Seuntjens en Stam zich meten met dat soort jongens, met nadruk op jongens.
  Lazic, Matic, Dingsdag, Verbeek, Brands.. die laten ze niet eens toe bij jong Ajax.
  In een uitwedstrijd, met kunstgras(ideaal voor speeltuinvoetballers), kan het dan mis gaan. Niet de schuld van Dijkhuizen, al helemaal niet van Smulders. Er was wel spelersbudget, er is helaas te weinig kwaliteit voor gehaald in de afgelopen twee transferperiodes.

  Als NAC vorig seizoen Gudelj had laten zitten en in de winterstop een andere keeper had gehaald, had NAC nu boven de streep in de eredivisie gespeeld. Het werd Maaskantje in de dubbelfunctie van trainer/TD.(en Fernandez, etc.) Goetzee staat daar dus niet los van.

  Nu is iedereen boos/teleurgesteld. Maar dit is ook je eigen clubcultuur. En maar zeiken op verreweg je beste en meest rendabele speler: Seuntjens. Vorig jaar was dat Adje.

  Zal wel een gebrek aan ‘NOAD’ zijn..
  (wel een schande dat niemand omkeek naar V. Bezooijen, maar dat heeft deels te maken met de karakters die je inkoopt)

  0

  0
 • de Roddelaere Verroest
  26 januari, 2016 - 22:37

  Kleine toevoeging.

  Bij NAC lopen spelers rond die transfervrij mogen vertrekken bij geen promotie.
  Ja, zonder clausules is het lastig spelers te halen. Maar dit soort clausules zijn ongezonde/perverse prikkels. In theorie heeft bankzitter Keven Brands er baat bij te falen in de nacompetitie, omdat er mogelijk een beter contract voor hem klaar ligt bij een andere club.
  Als je de ‘Rutjes-contracten'(de Kamps, Boateng, Ssekwambo(?), Falkenburg etc.) daarbij meerekent, mag je daar de Algemeen Directeur daar echt wel op aankijken. Volgens mij wordt geen enkel spelerscontract ondertekend zonder een handtekening van de AD.

  0

  0
 • scheppioni
  26 januari, 2016 - 23:14

  sparta gaat zeker nog punten verspelen, maar wij NAC tenminste de spelers lijken het allemaal best te vinden, dus wordt dit jaar in de juup de kampioen van de meeste lef en dat is op dit moment sparta en wij thuis wel maar uit willen onze ‘helden’ het wel allemaal helaas geloven, dat is funest !!
  WIJ moeten elke wedstrijd 90 minuten lang NAC zijn, maar zie er gisteren een paar gewoon een tegenstander laten lopen, te triest voor woorden !

  0

  0
 • Dutchbird
  27 januari, 2016 - 02:01

  We kunnen zelf ook wat doen als supporters want dat negatieve spandoek werkte maandag als een rooie lap op een stier bij de spelers van Ajax net zoals de keeper van Kohed in december zijn beste beentje voorzette om geen ballen te hoeven vissen uit het net. Veel coaches van tegenstanders zetten de zaak op scherp door te laten zien dat de NAC supporters de hele Juup minachten. Die trainer van Helmond heeft bsiderats.nl ook gevonden en waarschijnlijk verplichte kost gemaakt voor zijn spelers.
  .
  P.S. kan die Zwitserse grammofoonplaat uit?

  0

  0
 • TheBeek
  27 januari, 2016 - 07:50

  De minachting is ontzettend groot onder de supporters idd. Er heerst echt zo’n sfeer van….wijn zijn nac en wij horen niet in deze competitie en deze competitie is k*t en jullie hebben geen supporters etc etc etc.

  Echter moet je niet vergeten dat de jupiler league er niks aan kan doen dat wij ook in deze competitie spelen. Die schuld ligt bij andere mensen/factoren.

  En geloof mij ………daar gaat minimaal nog een jaar bij komen en wie weet wel meer.

  Ik heb het al zo vaak gezegd > deze selectie mist kwaliteit!!!!

  Een snelle terugkeer naar de eredidvisie is alleen mogelijk als er iemand met GELD komt zodat je kwaliteit kan halen.

  Anders word het echt van onderaan (de jeugd dus) opnieuw opbouwen bij nac.

  Want de transfervrije afdankertjes en oude bekenden heb ik nu wel gezien.

  Jonge gretige spelers moet nac hebben die zichzelf nog willen bewijzen en het gras opvreten. Nu hebben we teveel spelers die het een worst zal wezen en er van balen dat ze in de jupiler league moeten spelen. (hoewel sommige daar zelf mede verantwoordelijk voor zijn)

  0

  0
 • Wouter
  27 januari, 2016 - 08:18

  The beek, dat is niet helemaal waar, dat kunstgras daar had de KNVB een stokje voor kunnen steken , het is een ernstige vorm van competitievervalsing en het is bewezen dat spelers ernstige blessures oplopen , waarom wordt er in de rest van Europa niet of nauwelijks op kunstgras gespeeld .
  Dus de Jupilerleage ( lees KNVB ) kan er wel zelf iets aan doen door voetbal te laten spelen zoals het hoort.
  Daar komt die minachting ook grotendeels uit voort .
  Wel vind ik dat te gemakkelijk de excuses van kunstgras gebruikt worden bij een nederlaag .
  Ben het volledig eens met , zal het nog een keer uitleggen !

  0

  0
 • am
  27 januari, 2016 - 09:04

  Zouden er nog versterkingen bijkomen? Wordt wel kortdag. Als we de trainer horen zal het gaan om 1 maximaal twee spelers. Het zullen geen toppers zijn en voor welke positie. Ik zou zeggen een goede centrale middenvelder die wat meer lijn in het spel gaat brengen.

  0

  0
 • TheBeek
  27 januari, 2016 - 09:12

  Je kan wel blijven zeiken over kunstgras dat geld voor iedereen!!!

  Daar kan je godverdomme een heel jaar op oefenen als je dat wil!

  Zo’n slap excuus! Deal with it! Het is niet anders.

  Willem II nec roda de graafschap hebben allemaal op kutgras moeten spelen en daar hoor je niemand over!

  Slap gelul over dat kunstgras bah!

  0

  0
 • G00ser
  27 januari, 2016 - 09:58

  Kunstgras is geen excuus, iemand toevallig gisteren Ajax-Heracles gezien?

  0

  0
 • Kees @ de Roddelaere Verroest
  27 januari, 2016 - 10:22

  Stam moet mee kunnen met dat niveau? Ronnie is al 3 dagen niet op de training geweest. Die ligt schijnbaar nog te tollen in zijn bed omdat hij compleet zoek werd gespeeld door die 2 zaalvoetbaltieners van Ajax op het middenveld.
  Maar dat valt hem ook niet aan te rekenen. Dijkhuizen koos er voor om mee te voetballen met jong Ajax en te wachten op omschakelmomenten, ipv erop te klappen en voor de winst te spelen.

  0

  0
 • 'lill
  27 januari, 2016 - 10:41

  Ondertussen kunnen we toch wel echt constateren dat we op cruciale momenten niet het gewenste resultaat halen. Stof om over na te denken voor trainer en selectie, maar ook voor ons als fans en de verwachtingen die we hebben van dit seizoen. Als het echt een structureel probleem wordt voor deze selectie om te presteren onder druk dan belooft dan niet veel goeds voor eventuele play-offs.

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 11:18

  Rationeel kijkend naar de cijfers is een nummer 1 plaats natuurlijk nagenoeg een kansloze affaire. Sparta heeft tot heden slechts 2x verloren geloof ik ! Maar als supporter hoop ik toch nog op een wonder (t!) dat het nipt gaat lukken om sparta (en vvv) te passeren.
  Lukt dat niet dan zal er weer hoop in onze harten komen dat we het lot van de nacompetitie kunnen verzilveren. Ook dat zou een wonder zijn.

  De kans is heel groot dat we een aantal jaren in de anonimiteit van de Juup gaan vertoeven. Financieel is het al moeilijk maar dit zal bij niet promoveren nog veel moeilijker worden. Ik wens Goetzee in ieder geval veel sterkte.
  Je blijft er ontiegelijk van balen dat het zo ver is gekomen. Maar het is wat het is.

  0

  0
 • Xeneize Amarillo Negro
  27 januari, 2016 - 11:35

  Al die mensen die zeggen dat NAC mentaal kwetsbaar en zwak is: koop een spiegel. We hebben nog 15 wedstrijden te gaan en op 7 februari is het Sparta – VVV. NOAD roepen over de spelers en zelf de handdoek gooien.

  Come on NAC!

  PS: Ajax kan beter het eerste in de Jupiler League laten ballen en Jong Ajax in de Eredivisie. Ajax – Heracles was gisteren niet om aan te zien.

  0

  0
 • De Lange
  27 januari, 2016 - 11:35

  Marinus had natuurlijk ook voor een andere aanvallende opstelling kunnen,moeten kiezen,met Ars en Brands bv. Voorin.J.Ajax tikte ons vooral op het middenveld weg.We maken het ons zo verdomd moeilijk, maar als het geluk aan onze zijde is, kan nog alles mogelijk zijn. Ook bij Sparta en VVV lopen er bij waar de teller voor gele kaarten al op 4 staat,blessures liggen ook daar op de loer. Sparta krijgt ook nog lastige uitwedstrijden. En anders via de nacompetitie . Maar wat Stam vandaag in BN De Stem liet optekenen getuigd ook weer van de handdoek in de ring gooien,dit moet anders. Al met al zie ik het nog niet zo zwart in, maar blijf er wel achter staan ipv. Afzeiken,daar wordt niemand beter van.

  0

  0
 • De Lange
  27 januari, 2016 - 11:41

  Helemaal iets anders ,-uit de supporters aantallen van gisteren blijkt maar weer dat betreffende clubs niet de mensen tellen die door de portjes gaan,maar seizoenskaarten+ verkochte kaarten. Want in de UFO zaten er echt geen 44500 en Willem 2 claimde er 12000 ,haha kunnen ze van dromen maar met al die lege stoeltjes houdt t bij 10000 op.

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 12:02

  Bij mijn stukje ontbreekt (naast dat ik hoop); er tevens voor zal blijven supporteren !

  0

  0
 • Henri
  27 januari, 2016 - 12:14

  Goede analyse vanochtend in BN/De Stem waaruit duidelijk wordt dat in alle realiteit het praktisch onmogelijk is dat NAC kampioen wordt. Het enige dat dan nog overblijft is de nacompetitie. Wedstrijden waar het er op aan komt zijn niet bepaald het sterkste punt van NAC, zeker niet als er een aantal achter elkaar moeten worden gespeeld en ook uit. De tijd is waarschijnlijk te kort maar de TD zou nu eigenlijk ze selectie al klaar moeten maken voor de nacompetitie. Spelers al Dingsdag, Lazic, Suk en Verbeek daar hebben we echt niets meer aan. Probeer daar nu al jongens voor te halen die karakterologisch meer NOAD DNA hebben. Een voetballer bepaalde vaardigheden bij brengen is tot op zekere hoogte te doen. Iemand zijn karakter veranderen is onmogelijk. Dat is een kwestie van de juiste karakters bij elkaar zoeken en zo tot een eenheid te komen.Dan heeft Dijkhuizen enkele maanden de tijd om er een echt team van te maken die goed op elkaar zijn ingespeeld. De totale focus moet nu gericht worden op het project: Promotie via nacompetitie. Anders worden het zwarte jaren die komen gaan. Ik ben me bewust dat ook hier weer geld mee gemoeid gaat worden, maar niet promoveren zal veel meer geld gaan kosten en dat gedurende wellicht vele jaren.

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 12:26

  @ De Lange en Henri
  Ik kan me er wel in vinden, maar tis toch echt intens triest wanneer er nu al NAC spelers de handdoek gaan gooien, vijftien wedstrijden terug was volenndam nooit meer te achterhalen !?!?
  Marinus heeft de zware taak dus om elke wedstrijd de 200procent focus van de NAC spelers te late tonen en als je dan de ‘ervarene’ spelers (Dingsdag de eerste en Matic d’n tweede) afgelopen maandag bij beide goals kinderlijk passieloos te zien zwalken, dan zit het dus heel diep !
  En dan moet je in de laatste 20 minuten laten zien, dat je werkelijk met flinke inzet wel de bovenliggende partij bent, dit zal helaas dus nog wel een langer termijn probleem blijven bij ons NAC !
  Maar alles is nog mogelijk, we moeten het alleen wel zelf als eerste doen heren NAC spelers !!

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 12:28

  In ieder geval ‘nooit geen laf passief voetbal meer in ons BREDA !’ zie hoe diep we in het moeras zakken met dank aan de trainers van NAC in 2014 en 2015 !!!

  0

  0