Go to Top

Dertienduizendnegenhonderdnegenenvijftig

Dertienduizendnegenhonderdnegenenvijftig

Misschien moet je je scherm een kwartslag draaien om het te lezen, maar daarmee heeft NAC nóg een record gebroken in de Jupiler League; het record van het gemiddeld aantal bezoekers per wedstrijd.

13959 dus, gemiddeld per wedstrijd het afgelopen seizoen. NAC laat weten dat een dergelijk hoog gemiddeld aantal bezoekers in de bierdivisie nog nooit behaald was en daarmee dus weer een record rijker is.

Het is het tweede record dat NAC dit seizoen verpulvert en tegelijkertijd het tweede record dat ze afpakken van Roda JC. Zij hadden het record van het hoogst gemiddelde aantal bezoekers in de Juup in handen sinds vorig seizoen. Dat stond op 10711. Tot nu toe dus.

Het andere -eerste- record hadden we vorig jaar al verbroken, thuis tegen Go Ahead. Dat ging om de meeste bezoekers bij een wedstrijd. In het Parkstad Limburg Stadion lag dit record op 16015. Op 11 december 2015 liepen er 17800 NAC supporters het Rat Verlegh Stadion binnen, met daarbij zo’n 250 GAE supporters.

Puike resultaten dus dankzij iedereen die NAC door dik en dun blijft steunen. Petje af dus aan jullie allemaal! Laten we hopen dat de mannen van Dijkhuizen scherper dan scherp terugkomen uit Manchester. Beloon de trouwe aanhang voor hun onvoorwaardelijke steun en we gaan het stadion weer ouderwets tot de nok toe vullen. Op naar de play offs!

Bron: B-Side Rats, NAC

23 Reacties op "Dertienduizendnegenhonderdnegenenvijftig"

 • Eric
  5 mei, 2016 - 19:32

  Hartstikke grappig maar laat ons aller NAC nu maar eens aantonen dat het zoveel toeschouwers verdient. De laatste jaren vaak het beroerdste voetbal in én de Eredivisie én de “Bierdivisie” aan het hondstrouwe publiek laten zien. Hoog tijd dit nu de komende weken goed te maken!

  0

  0
 • buurman
  5 mei, 2016 - 19:34

  Deze toeschouwersaantallen in de niet hoogste divisie vallen zelfs in het buitenland op. Prachtig.

  0

  0
 • scheppioni
  5 mei, 2016 - 19:42

  Zo is’t maar net Eric !!!
  Prima alle records(mooi buurman) , maar het zegt verder niet zoveel als we het niet mogen redden in mijn ogen !!
  Ik ben trots op ons NAC als NAC voetbalt waar NAC om bekend staat !

  0

  0
 • Wanny
  5 mei, 2016 - 19:58

  Zonder die 3 maandagavondwedstrijden zaten we dik boven de 14.000

  0

  0
 • Fred
  5 mei, 2016 - 20:38

  Natuurlijk ben ik er trots op , maar die records leveren helaas geen enkel punt op .
  Sterker nog, in plaats van voordeel zorgt die k^t KNVB dat het in ons nadeel werkt!
  Ze zouden het moeten belonen !
  Voorop gesteld , voor het grootste deel hebben we het kampioenschap zelf verneukt , maar als de KNVB NAC vanwege de hoge toeschouwersaantallen als opleidingsinstituut beschouwt dan zakt me daar de broek echt van af , het heeft ons menig puntje gekost .
  Door deze bizarre situatie is ons thuisvoordeel volkomen van de baan als je zo’n beginneling krijgt en dan kun je toch wel spreken van een zekere vorm van competitievervalsing in mijn ogen .
  Die gasten willen juist hun weerbaarheid in zo’n stadion laten zien en fluiten dus gewoon in je nadeel .
  NC is een grote loterij waar alles mee moet zitten , en dan praat je dus ook over het arbitrale viertal , krijg je in een van die wedstrijden ook zo’n koekenbakker dan heb je er gewoon een extra handicap bij .
  Normaliter krijg je in de NC wel de ” betere ” scheidsrechters voor zover die er zijn dus laten we hopen dat de goden ons een keer gunstig gezind zijn .
  Je zal tegen de kruiken moeten en dan zo’n koekenbakker krijgen , je moet er niet aan denken .

  0

  0
 • scheppioni
  5 mei, 2016 - 20:49

  @ Fred
  En toch Fredje wat je voorop stelt is toch echt het eerste wat moet gebeuren, sterker nog het vereiste, want dan hebben echt die dingen die kunnen volgen in negatief opzicht minder van doen, want zo’n wedstrijd zoals tegen go ahead thuis dat is echt een apart geval, je moet je alleen zelf wel eerder belonen dan valt alles vanzelf goed en is het toevalspunt naar de achtergrond gedrukt !!
  Dus NAC nu niet eens de laatste twintig minuten pas voetballen want dan heeft zo’n rare snuiter in het zwart al 70 minuten de kans om ons te naaien !! De spanning is gvd al goed te voelen, COME ON NAC BREDA !

  0

  0
 • Cor Taxi
  5 mei, 2016 - 20:54

  Tsja…Zoals ik al regelmatig hier roep.Nac is het zeer kleine broertje van Feyenoord.Daar staat dat aantal bij de training.Komt goed man.:-))

  0

  0
 • scheppioni
  5 mei, 2016 - 21:07

  @ Correke taxi
  Niet verkeerd bedoeld, maar zeg jij nou eens even niet dat het goed komt, misschien dat het dan warempel wel ……. !
  Overigens NAC is gewoon NAC, geen familie van wat dan ook, hoe graag je dit ook zou willen zien !
  Verder prima dat jezelf natuurlijk twee clubs in je groot goei hart hebt !

  0

  0
 • Frans
  5 mei, 2016 - 21:30

  Nog massaal de laatste training met pyro voor de play offs?

  0

  0
 • 076
  5 mei, 2016 - 21:55

  Na een paar maanden komkommertijd gaat het bijna gebeuren. Eerst nog een weekend afwachten hoe alles gaat lopen en dan op naar (hopelijk) een paar mooie finales. Dan kunnen we laten zien wat we in Breda allemaal in huis hebben. Hopelijk op 22 mei allemaal op de grote markt!!

  0

  0
 • Leur Noord
  5 mei, 2016 - 21:59

  Het enige wat telt is promoveren ! zo een record is leuk maar daarmee zijn we niet terug waar we horen, de eredivisie. qua supporters horen we er zeker thuis, maar nu moeten die pipo’s op het veld nog laten zien dat ze er horen. Laat ons niet in de steek! vecht als leeuwen en make us proud! COME ON SUPER NAC

  0

  0
 • arie
  5 mei, 2016 - 23:17

  Zoals gezegd voor aantallen kopen we niks, behalve kutbavaria. Promoveren is een vereiste.

  0

  0
 • de muzikant
  5 mei, 2016 - 23:20

  @ eric: als je het ook het beroerste voetbsl van de jupiler divisie vind dan vraag ik me af of je wel naar NAC of naar de andere wedstrijden gekeken hebt. Of is dit pure frustratie omdat we geen kampioen geworden zijn? Be gewoon reeel en beoordeel ze op dit seizoen. Een club die de verwachtingen niet waar heeft kunnen maken, maar zeer terecht op een derde plaats staat.

  0

  0
 • Mafkees
  5 mei, 2016 - 23:32

  Ik ben het er mee eens dat we lang niet altijd positief over NAC kunnen zijn. Maar om ook wel geinig en positief nieuws te gaan gebruiken om het negatieve nog maar eens te benadrukken is wel erg zuur. Ge a life boys.

  Dit is gewoon mooi en zegt veel over NAC en gaar aanhang.

  0

  0
 • HenkTank ©
  5 mei, 2016 - 23:46

  Ow, ik dacht dat we het over de aambeinen van falkenburg bhadden.

  0

  0
 • Dutchbird
  6 mei, 2016 - 01:42

  Het dankjewel van de spelers aan die duizenden hondstrouwe salaris betalende fans was tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wel heel erg mager. Maar hopelijk worden de messen geslepen in Engeland voor nog twee thuiswedstrijden van de buiten categorie en een fantastisch afscheid voor Jelle (en waarschijnlijk ook van Mats).

  0

  0
 • HenkTank©
  6 mei, 2016 - 07:07

  MANCHESTER – NAC is donderdagochtend goed aangekomen in Manchester. In Engeland zal de Bredase ploeg een vierdaags trainingskamp beleggen als voorbereiding op de nacompetitie. BN DeStem volgt de selectie van NAC op de voet bij dit bezoek aan de andere kant van de Noordzee.

  De NAC-spelers werken na de lunch donderdag een eerste training af. Ook in Manchester is het goed weer.

  Voor de Bredanaars beginnen de play-offs om promotie/degradatie op vrijdag 13 mei met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (aftrap 19.45u). De maandag erop, Tweede Pinksterdag, komen de Eindhovenaren naar Breda voor de terugwedstrijd (14.30u).

  Het trainingskamp op het hypermoderne complex van Manchester City (zie filmpje) komt twee dagen nadat doelman en clubicoon Jelle ten Rouwelaar zijn afscheid heeft aangekondigd. Hij zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière.

  http://www.bndestem.nl/sport/nac/nac-goed-aangekomen-in-manchester-voor-voorbereiding-op-nacompetitie-1.5988330

  0

  0
 • baske
  6 mei, 2016 - 08:08

  Manchester: veel mensen denken dan aan united of city. Ik denk aan de tiger tiger! Mijn tip aan duikhuizen: neem je selectie mee naar de tiger tiger. In de ene zaal mogen alleen vrouwen binnen waar (naar ik vermoed) dancing bear wordt opgenomen (Google dit gerust als je het niet kent).
  De andere zaal zit vol met vrijgezellenfeesten van alleen maar vrouwen. Ik denk dat als je dood gaat, dat de hemel is waar je naartoe wilt. (Ik in ieder geval wel). Wat moet NAC daar dan doen?
  Als er iets goed is voor teamgeest dan is het wel samen beesten! Althans bij ons plaatselijke vijfde elftal zorgt het voor een goede band!

  0

  0
 • die ne gast
  6 mei, 2016 - 12:01

  Kan je nagaan welk record we neer hadden gezet als we wél een kampioensjaar gedraaid hadden. Dan hadden we gemiddeld 15 tot 16 duizend gehaald…

  0

  0
 • Cor Taxi
  6 mei, 2016 - 20:27

  Eujj, Henk Tank.Elia komt niet uit Rotterdam hoor!Dat zie je toch!Man man man.

  0

  0
 • Cor Taxi
  6 mei, 2016 - 20:49

  @Scheppioni oke dan.Gaat niet meer goed komen met Nac!!! Tevreden?Gaat het toch nog goed komen:-))

  0

  0
 • scheppioni
  8 mei, 2016 - 14:55

  @ correke taxi
  Nee niet tevreden maar laten we het hopen, maar tegen de stillems, ik moet het zien, nogmaals gelukkig weet je het met ons NAC nooit en meestal als we NaCCer’s denken dat we kans hebben valt het tegen en soms verrassen onze NAC helden ineens weer !
  Ene ding is zeker, behoudend tactiek is funest, dat weet ik zeker !

  0

  0