Go to Top

Diba: “Er zijn in Nederland altijd wel clubs waar ik heen kan”

Diba: “Er zijn in Nederland altijd wel clubs waar ik heen kan”

Ex-NAC’er Anouar Diba overweegt in de toekomst terug te keren naar Nederland. De aanvaller speelt dit seizoen voor Al Nasr (Verenigde Arabische Emiraten). Ondanks het feit dat het weer en (zeker niet onbelangrijk) de centen in de zandbak prima bevallen, sluit de Marokkaan een terugkeer naar de Eredivisie niet uit.

Diba: “Wie weet keer ik ooit terug naar Nederland. Ik heb afgelopen zomer hier net een tweejarig contract getekend, maar na die twee jaar sluit ik niks uit. Er zijn in Nederland altijd wel clubs waar ik heen kan.

Ook een andere ex-NAC’er speelt dit seizoen bij Al-Nasr. Ali Boussaboun heeft het eveneens naar zijn zin, maar ook hij wil een terugkeer naar Nederland overwegen: “Ook ik heb een bepaalde naam opgebouwd in Nederland. Ik kom dus zo weer aan de bak, dat is het probleem niet.

Een transfer naar de VAE lijkt op het eerste gezicht vreemd, maar volgens Diba is het niveau niet onaardig: “Het niveau moet je zeker niet onderschatten. In Qatar, waar ik hiervoor speelde, is het wel wat minder, maar als we met Al Nasr tegen NAC zouden spelen, denk ik niet dat ze makkelijk van ons winnen.

22 Reacties op "Diba: “Er zijn in Nederland altijd wel clubs waar ik heen kan”"

 • JeMa
  2 maart, 2010 - 20:41

  hale die gast en boussabon laten mislukken daar.

  0

  0
 • nacfever
  2 maart, 2010 - 20:44

  dat wil ik weleens zien hij gaat alleen maar voor de centen

  0

  0
 • just d
  2 maart, 2010 - 21:04

  1,3 miljoen netto per jaar.. Need I say more?

  0

  0
 • Bas
  2 maart, 2010 - 21:05

  Prima als je naar zo'n land gaat, zou ik ook doen als ik het kon..
  Maar zeg dan gewoon dat je het puur voor het geld doet en ga niet lullen over de sportieve ervaringen e.d.

  0

  0
 • Benji
  2 maart, 2010 - 21:43

  Haha, ik dacht dat hij zij ''Ik kom dus zo weer aan de bank, dat is het probleem niet''

  0

  0
 • Jules
  2 maart, 2010 - 21:48

  Geweldig hoe Diba met een magistrale aannamen, of de bal door zijn benen liet gaan om een tegenstander het bos in kon sturen…

  0

  0
 • de elep
  2 maart, 2010 - 21:48

  wat een arrogantie… ik denk dat ali bij een club als willemii of sparta terecht zal komen… een club als utrecht echt niet meer vrees ik… wahaha

  0

  0
 • N. Aukesss
  2 maart, 2010 - 21:48

  Tja, Bartje vd Eede heeft ook weer een club in Nederland gevonden. Misschien dat ze bij GJ Tamerus z'n club nog wat aanvallers erbij zoeken?

  0

  0
 • Zatte P
  2 maart, 2010 - 22:12

  de 3e goal tegen the nerds,

  Need I say more?

  0

  0
 • Scarface
  2 maart, 2010 - 23:05

  @Bas:

  Heb jij eigenlijk wel eens wedstrijden bekeken uit de VAE? Ik wel namelijk (*pure verveling*) toen ik in Saudi Arabiƫ en Bahrein was voor zaken. En het niveau viel inderdaad niet tegen. De top van VAE zou netjes in het rechter rijtje van de eredivisie mee kunnen draaien.

  Ik totaal geen moeite met Diba. Hij is gewoon een Marokkaan en die hebben een eigen manier van doen. Abdel en Clarence waren ook niet altijd even gemakkelijk handelbaar. Wat mij betreft zou hij weer welkom zijn in Breda voor het restant van zijn 10-jarige contract ;).

  0

  0
 • Junior
  2 maart, 2010 - 23:06

  Ze lopen wel ver met zichzelf weg. Ik zeg niet dat ze niet aan de bak komen als ze terug willen naar Nederland, maar of het ook een club van niveau is betwijfel ik. En wat maakt hun nou het niveau uit, draait harder om de centen..

  Boussabon overschat de laatste jaren, Diba onzichtbaar de laatste jaren..

  0

  0
 • Bartje
  3 maart, 2010 - 00:26

  "Ik kom dus zo weer aan de bak, dat is het probleem niet"

  Diba en Boussaboun zijn puur voor het geld naar de VAE gegaan. Als deze 2 heren echt iets willen bereiken hier, dan zullen ze met flink minder genoegen moeten nemen (als het jaarsalaris van meer dan 1 miljoen euro klopt) Zulke spelers zijn dan hier in NL praktisch niet te betalen want bijna alle clubs zitten onderhand op zwart zaad!

  0

  0
 • NBFC
  3 maart, 2010 - 08:43

  @ Aukesss

  Misschien wel leuk om te vermelden dat FC Eindhoven (jawel! die kleine club uit lampengat) wel de periodetitel heeft behaalt dankzij de goal van Bart vd Eeden tegen Veendam. Hij kan het dus toch nog :-D.

  FC Eindhoven – Stillems??? in de nacompetitie. Dan wil ik maar wat graag in eindhoven die lege stoelen op gaan vullen.

  0

  0
 • Nil
  3 maart, 2010 - 09:09

  Nooit meer Diba, of is iedereen al vergeten wat dit manneke heeft geflikt?

  0

  0
 • Smikkelhut
  3 maart, 2010 - 10:19

  Tja… Het was niet iedere wedstrijd top, maar ik was altijd wel gecharmeerd van hem hoor.

  0

  0
 • scheppioni
  3 maart, 2010 - 10:55

  Ene van NAC's beste voetballers allertijden, kom je voor naar het stadion, zie hem alleen helaas niet meer zo gauw terugkomen bij ons NAC, tenminste heb ik meen ik ooit vernomen in ewen intervieuw ! Zou voor elke eredivisieclub een versterking zijn ! DIBA DIBA !

  0

  0
 • Nil
  3 maart, 2010 - 11:09

  Ongelofelijk dat er mensen zijn die blij zullen zijn wanneer Meneer Diba hier terugkomt bij NAC. Die gozer kon aardig voetballen, maar heeft zijn krediet verpest door het "middelvinger-incident" en nog wat andere zaken waarbij hij liet blijken schijt te hebben aan de NAC supporters.

  0

  0
 • gijs
  3 maart, 2010 - 13:39

  hij geeft aan dat hij zo weer aan de bak kan in nl.
  misschien dat baronie nog zin heeft
  deze jongen hoef ik echt nooit meer in een geel zwart shirt te zien.
  ik snap best dat mensen een keuze voor het geld maken maar ga nou niet zeggen dat er ook nog op niveau gevoetbald word daar in die zandbak
  over boussabank zeg ik maar niets

  0

  0
 • Smikkelhut
  3 maart, 2010 - 14:09

  @Nil… ja maar als hij een keer een bal verkeerd raakte dan vlogen de 'kut marokkaan' kreten ook in de rondte.

  Werkt twee kanten op he.

  0

  0
 • Nil
  3 maart, 2010 - 14:59

  @Smikkelhut: Ik denk dat dat wel meevalt. Natuurlijk zal dat gebeurd zijn en dat is ook niet goed, maar het gedrag van Diba past niet bij NAC. Wij zijn de club en niet Diba (daar draaide het toen om).

  0

  0
 • merda
  3 maart, 2010 - 16:46

  DIBA DIBA DIBA DIBA DIBA!!!

  0

  0
 • Naccertje001
  6 maart, 2010 - 12:17

  laat diba terugkomen
  hij kan echt voetballen, zou al ons aanvallersprobleem oplossen

  0

  0